Dodaj do ulubionych

Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy

IP: *.centertel.pl 24.01.08, 18:14
Wydaje mi się,że nie warto znów przytaczać argumentów za i
przeciw,bo wszystkim są znane i powtarzane do znudzenia i ciężko
przekonać zwolenników jak i przeciwników.Ja po prostu mocno trzymam
kciuki i wierzę,że polskie puby też uwolnią się w końcu od
śmierdzącego i śmiercionośnego dymu!Będzie można głęboko odetchnąć.A
kto sobie chce chodować raka to niech to robi u siebie w domu :)
Obserwuj wątek
    • Gość: biniou nie dla antynikotynowego zamordyzmu IP: *.net81-64-173.noos.fr 24.01.08, 18:48
      Jak Ci przeszkadza dym, to sama siedz w domu. Albo otworz knajpe
      dla niepalacych.
      • Gość: Radvan Re: nie dla antynikotynowego zamordyzmu IP: *.chorzow.n4a.pl 24.01.08, 19:41
        typowy palacz :] ja jaralem jak smok przez 7 lat i wkoncu oduczylem sie.
        niepalacych jest wiecje niz palaczy wiec czemu w wiekszosci mamy siedziec w domu?
        • spr1 Re: nie dla antynikotynowego zamordyzmu 24.01.08, 19:54
          jestem jak najbardziej za zakazem palenia w knajpach, ale z doswiadczen w innych
          krajach wynika ze wprowadzenie takiego zakazu zawsze sie wiaze ze spadkiem
          sprzedazy w knajpach.
          ale cos za cos :)
          • Gość: Miodek Re: nie dla antynikotynowego zamordyzmu IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.08, 18:48
            stódenci do naóki!!!1!
          • Gość: ABeCe Poprosze o takie statystyki IP: *.chello.pl 25.01.08, 19:18
            A moze jakies konkrety. Ja z mojej strony przytocze wypowiedz szefa sieci pubów
            angielskich JD Weatherspoon, ktory powiedzial:

"We are confident that a non-smoking environment will result in growth in both
            bar and food categories in the medium and long term."

Bedac w roznych krajach Europy i nie tylko nie specjalnie zauwazylem aby bylo
            mniej ludzi w pubach przed jak i po wprowadzeniu zakazu.

• Gość: le ming Re: Poprosze o takie statystyki IP: *.aster.pl 25.01.08, 19:22
              Nie pale, nie palilem i ciesze sie z tej inicjatywy, ale ostatnio czytalem jakis
              raport z Irlandii, ze jednak ubywa im klientow w pubach, bo nie wszyscy chca
              palic przy drzwiach na zewnatrz...
              • Gość: Kuba Re: Poprosze o takie statystyki IP: *.ucd.ie 25.01.08, 20:59
                Uwazam, ze to nieprawda. W piatek czy sobote po godzinie 20.00 w
                wiekszosci pubow w Dublinie nie sposob znalezc nawet miejsc
                stojacych. Co wiecej w Irlandii istnieje bardzo silna kultura
                pubowa. Irlandzcycy nie pija w domach, wiec o spadku liczby klientow
                nie moze byc mowy. Ponadto Irlandczycy wydaja sie byc goracym
                narodem,( patrzac jak sa porozbierani, nawet w cholernie zimny
                dzien), wiec raczej nie przeszkadza im palenie na zewnatrz.
                • Gość: Zenio Re: Poprosze o takie statystyki IP: *.acn.waw.pl 26.01.08, 10:58
                  Mozesz sobie uwazac. Ale jesli własciciele Pub-ów twierdza ze sprzedaz in spadła
                  to widocznie cos w tym jest. Wystarczy ze częsc klientów zamiast siedzieć cały
                  czas przy piwie co pewien czas wychodzi zapalić i już przez te kilka godzin w
                  Pubie wypija 1 piwo mniej. Tłok taki sam a sprzedaz mniejsza.
            • Gość: IQ 213 Tępoto ty Polsko kołtuńska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 13:46
              Zakazy manifesty ,małpie syndromy opinie bałwanów mówiących o demokracji
              wolności i innych frazesach.

Dywagacje gawiedzi.

Oto jewropejska tępota zrozumieć nie jest w stanie prozaizmów życia.
              Nikt nikomu nie zabroni zrobić knajpy nie dla palaczy .
              Ludziska łażą tam gdzie więcej wolności,więc wypadałoby zostawić im możliwość
              wyboru.
              A rzeczywistym powodem onkologizacji populacyjnej jest skażenie toksykologiczne
              środowiska.
              Statystyki pediatryczne są bezdyskusyjne.
              Wasze i moje żarcie woda sprzęty farby samochody to więksi wasi wrogowie niż
              smrodliwy i uciążliwy tytoń.
      • Gość: agent Re: nie dla antynikotynowego zamordyzmu IP: 203.126.136.* 25.01.08, 22:33
        a oto jak mozna poznac agenta.
        tylko glupek by sie nie kapnal.
        s6.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=92816
    • Gość: wiesmaj60 Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.gprs.plus.pl 24.01.08, 20:56
      Wreszcie koniec z biernym paleniem!!! Ale czy egzekucja będzie
      respektowana ???
    • Gość: witt Adresy zakopconych knajp IP: *.katowice.n4a.pl 24.01.08, 21:41
      Na takiej stronie internetowej powinny byc tez podawane adresy
      zakopconych knajp, ktorych nalezy unikac. Sam chetnie podam kilka.
      • Gość: gosc portalu Re: Adresy zakopconych knajp IP: 217.153.211.* 24.01.08, 22:52
        Podaj tutaj. Zawsze to coś! Może i przeczyta to tylko kilkadziesiąt osób, ale
        każda z tych osób ma znajomych. Także palących znajomych... jednak robi się na
        szczęście więcej palących, którzy wiedzą, że palenie to choroba (uzależnienie)
        i: - pozwalają sobie pomóc, albo sami biorą się do pracy nad uwolnieniem się od
        nałogu - nie palą wśród nie palących.

Koniec z terrorem! Tłumaczenie, że jak nie palisz, to zostań w domu jest
        nielogiczne, bo to palący szkodzą, a nie na odwrót. Nawet jeśli uznać, że to nie
        palący szkodzi, bo zabrania delektować się papierosem palącemu, to palący
        szkodzi podwójnie - sobie i innym. Bilans jest oczywisty.
        • Gość: ! Re: Adresy zakopconych knajp IP: 81.171.151.* 25.01.08, 18:16
          a ja domagam sie zeby z knajpach zaprzestano podawac alkohol. to
          trucizna! niszczy watrtobe, powoduje uzaleznienie i miliony ludzkich
          tragedi, rozbitych rodzin, choroba alkoholowa jest spolecznie
          dziedziczona z pokolenia na pokolenie.
          mowie stop!
          a osobiscie to nieznosze jak w knajpach i pubach sa nietrzezwi
          ludzie. zachowuja sie halasliwie i niekulturalnie.
          kawiarnie i puby wolne od alkoholu!
          • htoft Re: Adresy zakopconych knajp 25.01.08, 19:57
            Popełniasz błąd w rozumowaniu. Alkohol stoi na półce i nikt Ci go nie wlewa do gardła (wręcz przeciwnie
            • Gość: o2 Re: Adresy zakopconych knajp IP: *.acn.waw.pl 26.01.08, 12:29
              > Nie rozumiem, skąd ten egoizm u palaczy.

Takim samym egoizmem u niepalących jest chęć narzucenia właścicielom pubów,
              zasad jakie maja panować w ich lokalach. Palenie nie jest zabronione więc to
              właściciel pubu powinien decydować czy w jego lokalu obowiązuje zakaz czy nie ...
    • Gość: AndrzejKK Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.3s.pl 24.01.08, 22:58
      Wspaniały pomysł, z całego serca popieram. Od jutra moja knajpa
      będzie "Tylko dla palaczy".
      • Gość: mart Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.icpnet.pl 25.01.08, 00:05
        A do tej pory to niby zakaz palenia w niej obowiązywał? Nie bądź
        śmieszny.
    • Gość: Palący I znowu bezmyślna napinka IP: *.range86-136.btcentralplus.com 25.01.08, 01:33
      Podzielić knajpy na 3 rodzaje:
      -tylko dla niepalących
      -z pomieszczeniami dla niepalących
      -bez pomieszczeń dla niepalących
      i każdy chodzi gdzie mu pasuje i po problemie

Informacje o rodzaju lokalu umieścić przed wejściem i nie trza nawet wchodzić by
      sprawdzić.
    • norton2 Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy 25.01.08, 05:16
      Tak trzymać - a jak złapia na tym, że palą w kanjpach , pubach
      • Gość: zło Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.chello.pl 26.01.08, 09:34
        i w ten sposób zamkniemy większość lokali i wszyscy będziemy
        siedzieć w domu,genialny pomysł.
    • brentford Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy 25.01.08, 09:28
      jest zasada, albo wszyscy albo nikt. jak beda puby dla palacych to te dla nie
      palacych zbankrutuja, kto tam przyjdzie, jakas dziewczyna w ciazy i zamowi cherbate?
      • Gość: Normalny Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 11:05
        Paliłem 39 lat,świadomie, nadszedł czas i przestałem palić. Lepiej
        mi się żyje - to fakt bezdyskusyjny ! Czlowiek to istota słaba a
        nałogi nie tylko zwiazane z paleniem - są silniejsze

Ale ciężki szlag mnie trafia na taką WALKĘ z paleniem.

Za dużo w tym zwyklych modnych popisów na zasadzie " to my wam teraz
        pokażemy !!! "
        Egzekwowanie tego na zasadzie oglaszania tytoniowej "prohibicji"
        wyzwala tylko jedynie wzajemną agresję. A "niepalacy" upodobniają
        się do tych którzy palą wszędzie gdzie im sie podoba. Palą ludzie
        dorosli, wyroby tytoniowe są sprzedawane legalnie, nawet państwo
        nieźle na tym zarabia...

Jedynym NORMALNYM rozwiazaniem jest danie możliwości wyboru -
        podział na osobne lokale dla tych i tych - bez tych altruaistycznych
        popisów o zdrowiu i zatruwaniu biernym paleniem.

Aktywiści NIEPALENIA - czemu się rozdrabniacie i idziecie na
        łatwizne - WYWALCZCIE zakaz sprzedaży tytoniu i kary za samo
        posiadanie papierosów. Aby swiat był leszy i ludzie zdrowsi, można
        iść dalej - zakaz palenia w piecach, kotłowniach. A co z alkoholem i
        innymi używkami - kawa też szkodzi a nad filizankami z kawą unoszą
        się szkodliwe opary... Tylko tak dalej - powodzenia !

Plaże dla naturystów najbardziej przeszkadzały ubranym - tylko w
        Polsce nikt nie wpadł na pomysł aby tam nie chodzić...
      • Gość: matt Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: 213.227.87.* 25.01.08, 13:06
        W pubie dla palących zamawiasz pewnie "mahorkę" i robisz "skrenty"?
        Naucz się pisać po polsku, sieroto, a potem dyskutuj.
        • Gość: Stalin Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.08, 18:55
          to zupeunie jak z twoja kultura - moze typ jest dyslektykiem, inteligencie
          szpagatowy - najpierw sie naucz kultury, sieroto, a potem dyskutuj.
          • Gość: kliknij tu Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.aster.pl 25.01.08, 19:24
            Nie ma czegoś takiego jak dyslektyk. To się nazywa "leń".
            • Gość: tomunioo Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.acn.waw.pl 26.01.08, 11:01
              Ale to ze jest ktoś taki jak głupek dowiodłeś bezsprzecznie. :)
        • brentford Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy 25.01.08, 21:18
          ... sierota to cie zrobila.
    • Gość: dym - nie Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.ericsson.net 25.01.08, 10:43
      Niestety Polska jest krajem nietolerancyjnym. A zakaz palenia ma
      chronic osoby niepalace przed "smierdzielami", bo tylko tak ich
      mozna nazwac. Osoby palace NIE TOLERUJA osob niepalacych w tym
      kraju. Przynajmniej w wiekszosci. Co widac po poscie jednego
      ze "smierdzieli".
      • brentford Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy 25.01.08, 10:54
        zal ci ze sie nauczyles palic i teraz nie wiesz jak wyladowac swoja zazdrosc na
        tych ktorzy pala. smieszny jestes, pachnacy ...
        • meth.p Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy 25.01.08, 21:11
          brentford napisał:
          > zal ci ze sie nauczyles palic i teraz nie wiesz jak wyladowac swoja zazdrosc na
          > tych ktorzy pala. smieszny jestes, pachnacy ...

Wiele do nauki tutaj nie ma. I dopawdy, zaslepiony jestes, jezeli twierdzisz, ze
          niepalacy nie sa dyskryminowani.
      • Gość: palacz Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 17:28
        A osoby niepalące NIE TOLERUJA osob palacych w tym kraju.
    • Gość: kat Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.brnt.cable.ntl.com 25.01.08, 11:05
      myślę ze na równi z zakazem palenia powinni tez zakazać sprzedaży alkoholu w
      knajpach, bo to jak sami wiecie prowadzi tak samo do zagorzenia zdrowia i życia
      ludzkiego. ale nie zabronią bo budżet państwa by wtedy sie stracił.
      • Gość: electro Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.compower.pl 25.01.08, 18:54
        Twierdzenie że powinno się zakazać sprzedaży alkoholu jest skrajnym debilizmem.
        Alkohol nie jest taką samą używką jak tytoń. Człowiek pijący np. piwo w pubie
        nie jest tak samo uciążliwy dla otoczenia jak palacz rozsiewający tytoniowe
        wyziewy na wiele metrów wokół siebie. Ja jestem za całkowitym zakazem palenia
        tytoniu w miejscach publicznych. Wierzcie mi siedzenie w knajpie w której jest
        biało od dymu to żadna przyjemność. Jeśli chcecie to trujcie się w domu. Ale nie
        zatruwajcie innych.
        • Gość: Josip Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.chello.pl 25.01.08, 19:10
          Jak rozumiem, masz jakiś prawny obowiązek chodzenia do knajpy? Jak nie
          pójdziesz, to grzywna albo areszt?
          A pijący są równie uciążliwi dla otoczenia jak palący, albo i bardziej. Czy po
          papierosie albo i całej paczce ktoś się zatacza na ulicy, wydziera się o drugiej
          nad ranem, rzyga na sąsiedni stolik, demoluje akademik etc.? A tak właśnie się
          zachowuje co drugi pijący po kilku piwach.
          Reszta bierze się do bicia.
    • Gość: dym - nie Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.ericsson.net 25.01.08, 11:57
      Niestey palilem kiedys smierdzace papierosy. I wiem jak to jest,
      kiedy sie sam zabijasz. Fuj -smrod. "Smierdzieli" powinno sie
      wykopac z lokali. Niech nie truja innych. W paru krajach z
      tym "smrodem" i "smierdzielami" zrobiono juz porzadek.
      P.S.
      Kiedy palilem papierosy to bylem tolerancyjny wobec niepalacych,
      czego o wiekszosci "smierdzieli" nie moge powiedziec.
    • Gość: niepalaca Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: 195.116.35.* 25.01.08, 13:05
      pub pablo w centrum parku w mikolowie - pub dla niepalacych :)
    • Gość: BEZ PAPIEROSA Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.evc.net 25.01.08, 13:48
      Studenci moze nie lubia dymu z papierosa ale z marychy to wrecz
      uwielbiaja moze na poczatek przestana palic co kolwiek w akademikach
      i przestana robic tam syf am nadzieje ze plan im sie nie powiedzie a
      przynajmniej nie tak szybko i moze moda na nie palenie skonczy sie
      bo coz znaczy dobry pub bez dymu?
      • Gość: electro Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.compower.pl 25.01.08, 18:56
        Po jakości Twojej wypowiedzi widać że studiów to ty na oczy nie widziałeś.
        Szkoły średniej pewnie też.
    • Gość: biniou Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.net81-64-173.noos.fr 25.01.08, 17:56
      Studenci w Krakowie, chodzi o prawdziwych mieszkancow, czy o
      naplywowych z okolicznych wiosek?
    • Gość: k Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.ed.shawcable.net 25.01.08, 18:17
      Nie jestem entuzjasta "Zachodu " ale tam od lat 10 nie mozna juz nigdzie palic
      ani w pubach ani restauracjach , ostanio nie wolno palic pod szpitalami ,,
      przechodzilem kiedys kolo szpitala i na najblizszym skrzyzowaniu od, stala
      grupka palacych drzacych z zimna kobiet , i wtedy zrozumialem , bylo to 300
      metrow od drzwi szpitalnych . Kiedy to dojdzie do Polski ??
    • damianbsc Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy 25.01.08, 18:35
      zapraszam do Irlandii :)
    • Gość: Ira Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.08, 18:52
      Aco z zakladami pracy?Zwierzchnicy maja swoje biura i gabinety,a
      pracownik ktory jest niepalacy musi wypalic w ciagu 8 godz z 80
      papierosow.Wystarczy ze biurze sa 4 osoby palace po 20 papierosow,to
      osoba niepalaca wdycha 80 smrodow.Tragedia.Za takie postepowanie
      powinni byc karani zwierzchnicy,gdyz brzydko mowiac olewaja tych
      niepalacych.A w dodatku jak zwierzchnik jest palacy to juz
      porazka,bo dla niego osoba niepalaca,to tylko klopotliwy dodatek do
      pracy.
    • Gość: electro Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.compower.pl 25.01.08, 19:01
      Proponuje zacząć od naUki np. języka polskiego. Wyjdzie dużo bardziej zdrowo niż
      palenie. Poza tym może uda ci się przewyższyć inteligencją kwiatek.
    • Gość: ja Uprzywilejowanie palących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 19:18
      Zwróćcie uwagę na jedną sprawę. Właściciele knajp jęczą że po wprowadzeniu zakazu palenia zbankrutują. Tymczasem co oni mają z palaczy...

Proponuje przyjść do knajpy z własnymi kanapkami, albo zamówić pizze z pizza hut. Właściciel Was wywali z knajpy.
      Spróbujcie przyjść z własną, kupioną w sklepie, za 1/3 knajpianej ceny, zgrzewką piwa. Wylecicie "na zbity pysk" bo odbieracie chleb właścicielowi knajpy. Prawo jest po jego stronie.

A teraz popatrzcie na palaczy. Bez problemu palą papierochy kupione w sklepie czy kiosku, albo "od ruska na targu". Właściciel knajpy nie ma z tego ŻADNEGO zysku. Mało kto kupuje fajki w knajpie. Właściciel musi malować pożółkłe ściany, wymieniać zaśmierdłe meble, obrusy z wypalonymi dziurami, itd. Ale "palacz, nasz pan"!

Wiec jeśli nie wprowadzamy zakazu palenia, to proszę wprowadzić zakaz palenia papierochów kupionych poza lokalem, tak jak to jest z konsumpcją napojów i posiłków!
      • Gość: ABeCe jecza bo nadal sa w epoce socjalizmu IP: *.chello.pl 25.01.08, 19:24
        dla nich najlepszy klient to taki z pozolklymi wasami i papierochem w rece.
        Niestety ale w wiekszosci wlasciciele pubow w Polsce nie maja business planow
        dla swojego interesu i kazda zmiana, ktora moze zachwiac status quo jest przez
        nich zle odbierana. Tyle tylko, ze w perspektywie juz nawet sredniego okresu ich
        zasmierdziale nory beda mogly stac sie czyms wiecej niz tylko norami. Wszystko
        zalezy jak pokieruja swoim biznesem - ale co jak co na razie juz profilaktycznie
        zwalaja na zakaz palenia i ogromne straty z tym zwiazane.
    • Gość: amaret02 Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 19:41
      a w której knajpie w Lublinie można palić?
      Bo niby nie ma w Polsce formalnego zakazu palenia w knajpach, a w
      każdej palić nie wolno.
      • Gość: ja Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 01:32
        że w Lublinie nie można palić w kajpach?? Pierwsze słyszę a studiowałam tam 5
        lat i "zwiedziłam" chyba wszystkie kanjpy na deptaku, na Starówce i w okolicy. W
        każdej musiałam wdychać śmierdzący dym papierosowy. W niektórych restauracjach
        są wydzielone miejsca dla palących, ale w pub'ach palenie jest powszechne.
    • Gość: bemmr Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 19:47
      jak mam wychodzić w zimie na zewnątrz knajpy, żeby zapalić, to wolę
      siedzieć w domu, palić i nigdzie nie wychodzić.
      Skoro właściciele nie chcą zarabiać na palaczach, to już ich problem.
      • Gość: ABeCe Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.chello.pl 25.01.08, 19:51
        Jesli idziesz do knajpy zeby zapalic to rzeczywiscie lepiej posiedziec w domu. I
        przy okazji spaceru na zimnie uszu sobie nie odmrozisz.

• Gość: goś. Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.chello.pl 25.01.08, 20:15
          Ludzie, skąd w Was tyle złości, żalu i nienawiści? Nie palę i nie lubię dymu
          tytoniowego - wybieram zatem miejsca, gdzie nie jestem narażona na 'tytoniowe
          klimaty'. Ot, co... I moi palący znajomi nie mają nic do gadania :) Albo nie
          palą, albo muszą wyjść... Proste...
    • Gość: hanna beee Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.08, 20:09
      Przekonajcie P.Noblistke / W. Szymborska/ do NIEPALENIA....To w
      koncu P.Szymborska MA WIELKI ROZUM i ...pali.Jak wiekszosc,
      ktora ...nie pije, nie cpa i nie gada BZDUR!!! Jak tu np.Sa tacy
      ktorzy zmarli na raka pluc nie palac w ogole. A Zatonski / maniak/
      swoje. Szkoda, ze synek profesorski ...zmarnowany przez tatusia " z
      idea niepalenia". Konczyl LO i byly z nim klopoty.Nic to - tatus
      walczy z papierosami, miast zajac sie ...synem / to trudniejsze i
      wymaga nie idei,tylko ...czucia/.
      • Gość: smierc.palaczom Niech smierdziele siedza w domu. IP: *.phil.east.verizon.net 25.01.08, 20:54
        Nie czytam wszystkich postow. Zarejestruje tylko swoja solidarnosc z
        niepalacymi. Na pohybel smierdzacym palaczom. Palaca dziewczyna to
        taka jak calowana mokra i smierdzaca popielniczka. Na szczescie
        palacy faceci wala w dywan wczesniej.

Pozdrawiam niepalacych i pies tracal palaczy.
        • Gość: Iks Re: Niech smierdziele siedza w domu. IP: *.acn.waw.pl 26.01.08, 12:37
          > Palaca dziewczyna to taka jak calowana mokra i smierdzaca
          > popielniczka.

A ile tych popielniczek całowałeś że masz takie porównanie?
    • Gość: error jedna zasadnicza sprawa IP: *.torun.mm.pl 25.01.08, 23:05
      większość właścicieli pubów, których znam to palacze, o barmanach nie
      wspominając. czy ktoś sam sobie w swoim lokalu zabroni palić??? musiałby być
      niespełna rozumu
    • Gość: xyz Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: 83.230.22.* 25.01.08, 23:10
      Po przeczytaniu tematu, nasunęło mi się jedno pytanie, skąd w was tyle jadu? To pytanie do tych którzy palą i do tych są przeciw paleniu. Czy musicie się nawzajem obrażać? Wyzywać? Mogłaby się tu wywiązać jakaś konstruktywna dyskusja, jednak większośći z was brakuje elementarnych zasad dobrego wychowania, a może poprostu wyładowujecie swoje frustracje, no tak możecie obrażać kogo chciecie, siedzicie bezpiecznie w domu, przed sobą macie monitor, przeciwnika nie widać, można zaszaleć. Ciekawe czy bylibyście tacy krewcy w cztery oczy?
      A co tematu "dyskusji", popieram te głosy, który mówią o podziale lokali na te dla placych i nie palących. Kazdy wtedy bedzie mógł wybrac odpowiadający mu lokal. Niewydaje mi się, żeby uszczęśliwianie kogoś na siłę było dobrym pomysłem. Mi nie podoba się to, że ktoś bardziej przejmuje się moim zdrowiem niż ja sam. Mam prawo wyboru i nic ludziom w ministerstwie do tego.
      Pozdrawiam.
      • embart Re: Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy 26.01.08, 02:32
        jestem PRZECIW!

To jest po prostu zawłaszczanie lokalu przez osoby niepalące.
        Zgodzę się że przy wejściu do lokalu powinna być informacja że w nim można/nie
        można palić, ale to właściciel powinien decydować której grupie chce być
        przyjazny bo to jego biznes i jego moralność. Jak palę to chcę iść do lokalu
        gdzie można palić, jak nie palę to do takiego gdzie nie można, proste?

Niestety nie da się zrobić np. dwóch pubów o takim samym klimacie gdzie w jednym
        można a w drugim nie, więc osoby niepalące oczywiście chcą chodzić do tych
        najmodniejszych/ najbardziej klimatycznych i mieć czyste powietrze. Ale nie
        wolno narzucać innym swojej woli.

Myślę że "niewidzialna ręka rynku" jednak najlepiej tu się sprawdzi.
        Podejrzewam, że wystarczy miesiąc aby właściciel się określił (sprawdził dochody
        przy zakazie i bez) i wybrał sam "grupę docelową".

Jestem też za linią lotniczą dla palaczy (ostatnio był opisywany taki pomysł) -
        chcę to korzystam, nie to nie.....

------------------------------------------------------------------
        SIŁĄ MOŻESZ MI ZABRAĆ WSZYSTKO, ALE SIŁĄ NIE MOŻESZ MI NICZEGO DAĆ
    • Gość: andy Tajni agenci ruszą do knajp tępić palaczy IP: *.netcologne.de 26.01.08, 07:41
      jestem za-,! bylem nalogowym palaczem kilkanascie lat .
      jestem wolny juz lat 5 czuje sie doskonale !
      przestalem palic od natychmiast - nie i koniec.
      pozostaje problem palacych rodzicow ,- czesto widze jak dzieci nie potrafiace
      sie bronic wdychaja trucizne .
      pozdrawuam i apeluje do rodzicow o rozwage bo byc moze robia to nieswiadomie !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka