vase 10.01.04, 16:05 Wrocilam wlasnie z wakacji w Polsce. Cala droge tam i spowrotem odbylismy samochodem. (Z poltorarocznym synkiem) Jezeli macie jakies pytania - chetnie podziele sie swoim doswiadczeniem. ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiniadi Re: Samochodem przez Europe 11.01.04, 09:38 Ja rowniez podobnie jak Ty, w te wakacje przemiezylam z moja 1,5 roczna coreczka szmat drogi przez Europe. Zrobilismy wtedy 5,9 tysiaca km, ale bylo wspaniale i odziwo wszystko O.K Kiniadi@yahoo.it Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: Samochodem przez Europe 11.01.04, 11:01 To znaczy ja nie w wakacje tylko teraz bylam, na swieta. Troche sie balam jazdy w zimie, ale bylo spoko. Nie moge sie doczekac naszej nastepnej eskapady w lecie! Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Samochodem przez Europe 11.01.04, 12:52 o tak, mam pytanie - jak sprawiliście że dziecko siedziało tyle czasu w foteliku? no chyba że jechaliście nocą... my właśnie wydaliśmy straszne pieniądze na przelot do Polski na święta bo cierpła mi skóra na myśl o 12 godzinach w samochodzie z naszym 9 miesięcznym diablątkiem Odpowiedz Link Zgłoś
lillap Re: Samochodem przez Europe 11.01.04, 12:57 a ja ciekawa jestem ile godzin trwa jazda w 1 strone i czy robiliscie sobie gdzies nocleg po drodze? a tak w ogole podziwiam, bo moj maz nawet nie chce slyszec o jezdzie zima w Polsce Pozdrawiam lillap Odpowiedz Link Zgłoś
ankamagda Re: Samochodem przez Europe 11.01.04, 22:03 Chetnie skorzystam z waszych doswiadczen. Moje pytanie brzmi z jak malym dzieckiem rozsadnie byloby sie wybrac w tak dluga podroz (Anglia-Polska). Czy odwazylybyscie sie jechac z kilumiesiecznym dzieckiem (4-6)lub mlodszym? Rozumiem, ze im mniejsze tym mniej wymagajace i wiecej spi, moze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: Samochodem przez Europe 25.01.04, 19:23 Sorry, ze dopiero teraz odpowiadam, ale moj maly mi nie daje zasiasc do komputera. A i teraz mam tylko minutke. Tez mi sie wydaje, ze im mniejsze dziecko, tym mniej klopotu. Nasz nynek ma teraz poltora miesiaca, i troche sie balam, ze bedzie marudzil. Chociaz on bardzo lubi siedziec w swoim foteliku i podziwiac zmieniajace sie widoki za oknem. Ale tym razem przeszedl samego siebie. Po prostu byl malutkim aniolkiem! Siedzial sobie cichutenko i albo spal, albo sobie wlasnie ogladal widoczki. Juz musze leciec. Cdn. Powiem jeszcze tyle, ze jak wyjechalismy z domu ok 17, tak w domu moich rodzicow bylismy ok 20 nast dnia. Szczegoly w nast poscie. na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Samochodem przez Europe 25.01.04, 19:54 Hejka!!! Ja sie tez dolacze bo trzy dni temu tez wrocilam ze swiat w Polsce , tez jechalismy autem i z 9 miesiecznym maluchem. Po pierwsze zainwestowalismy w dobry wygodny fotelik, przeznaczony do dlugich podrozy ( Iseos Bebeconfort). Maly nieznosil z reguly jazdy samochode ale w tej podrozy mnie zadziwil bo nie bylo tak zle. Co prawda nie mial zbytnio apetytu ale nie zmuszalam go tylko dawalam duzo pic. W tamta strone podroz trwala 29 godzin a spowrotem 18 ( roznica jest bo w tamta troszke nas pilot(szwagier moj) zawiodl + granica 4 godziny + pram, bo spowrotem pociagiem). Nie ukrywam ze byla to ciezka podroz i raczej bede tego unikac. Aczkolwiek wygoda w kraju bo niezalezni bylismy od rodziny i komunikacji, to raczej na dlugie wyjazdy bede samochod planowac. Nie wiem co jeszcze napisac. Jak cos mi przyjdzie do glowy to dodam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: Samochodem przez Europe 27.01.04, 21:18 Czesc dziewczyny My jechalismy latem,z Anglii do Polski z nasza 4 miesieczna coreczka. Kupilismy carry cot Mamas&Papas,jest super bo mozna go zamontowac na siedzeniu i dziecko sobie wygodnie lezy. Do Polski jechalismy w nocy wiec bylo fajnie,mala cala droge spala,my sobie sluchalismy muzyki i gadalismy,w droge powrotna wybralismy sie w dzien i to dopiero byl koszmar. Cala droge musiala z nia siedziec z tylu bo caly czas plakala,juz nigdy samochodem nie pojade. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
farpakon Re: Samochodem przez Europe 28.01.04, 09:36 dziewczyny, nie znam szczegolow (moge sie zapytac), ale chce cos podpowiedziec. istnieje mozliwosc pokonania trasy anglia-polska samochodem w inny sposob. otoz rezerwuje sie prom bodajze z ramsgate do hamburga. przez noc plynie sie promem, spiac w kabinie czy bawiac sie na pokladzie. czasowo wychodzi podobnie, jesli jedzie tylko 1 kierowca to odpocznie, a i cenowo jest konkurencyjnie biorac pod uwage ceny promu dover-calais. no i dziecko sie mniej meczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamiki Re: Samochodem przez Europe 28.01.04, 10:05 Asia, ja tez slyszalam o tej mozliwosci. Szczeze mowiac powaznie zastanawiam sie nad wyjazdem do Polski w nadchodzace lato wlasnie naszym samochodem. W Polsce bez samochodu jak bez reki. Szczegulnie gdy sie jedzie na kilka tygodni. Pozdrawiam Ewa mama Mikolaja forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10374473 Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: Samochodem przez Europe 10.02.04, 17:26 Nam w 1 strone zajelo 27 godz. Z dwoma godzinnymi przystankami na drzemke. Plus krotsze na siku, rozprostowanie nog, obiad w Zgorzelcu itd. Pare razy sie tez pogubilismy. W sumie droga jest prosta, bo prawie caly czas jedzie sie jedna autostrada E - 40 (o ile dobrze pamietam). Tylko raz nam gdzies w Niemczech ta autostrada po prostu zniknela. Nagle znalezlismy sie w jakims malym miasteczku, ciemno, zimno, jakies gory. Ale udalo nam sie dosc szybko znalezc autostrade. Zgubilismy sie rowniez na Slasku Nie moglismy znalezc tej platnej autostrady z Katowic do Krakowa. Bo ta E - 40 potem przechodzi w zwykla droge (ale dalej nazywa sie E - 40) W ogole Slask jest bardzo zle oznakowany. Noi znowu musze przerwac. Odpowiedz Link Zgłoś