Dodaj do ulubionych

Polonio Swiata!

IP: *.oc.oc.cox.net 24.02.04, 15:50
Jakie znacie produkty australijskie? Cos co mozna kupic w waszych sklepach?

Bumerang sie nie liczy jak rowniez znane zwierzeta w ZOO sie nie licza.
Obserwuj wątek
    • Gość: VIP-1 Re: Polonio Swiata! IP: *.mt.sfl.net 24.02.04, 15:57
      a gdzie ta Australia?
      czy to jest to zadupie niedaleko Fiji?
      • Gość: bumerang Re: Polonio Swiata! IP: *.oc.oc.cox.net 24.02.04, 16:02
        Podoba mi sie Twoj tok myslenia.
        Chyba mieszkasz w bogatej Kanadzie nalezacej do G7. Dobry wybor: Kanada jest piekna.

Moze nam jakis australopitek powie jak daleko od Fiji jest ten nieciekawy
        kontynent. Moja mapa sama odgryzla sobie ten rejon.
    • pluskwa_jestem Re: Polonio Swiata! 24.02.04, 16:05
      Gość portalu: Bumerang napisał(a):

> Jakie znacie produkty australijskie? Cos co mozna kupic w waszych sklepach?
      >
      > Bumerang sie nie liczy jak rowniez znane zwierzeta w ZOO sie nie licza.

w naszych sklepach mozna kupic autralijskie piwo Foster's i mozna pojsc do
      restaurcji "Outback Steakhouse" na steka australijskiego (chyba).
      • Gość: Bumerang Re: Polonio Swiata! IP: *.oc.oc.cox.net 24.02.04, 16:09
        Prosze udac sie na ta strone: www.outbacksteakhouse.com
        Nadusic FLASH option. I co sie pojawia?!?!
        No co sie moze pojawic jako motyw przewodni!

A piwo? Sprawdziles gdzie to piwo bylo wyprodukowane? Cos mnie sie wydaje ze
        australijska to tylko nazwa.
        • pluskwa_jestem Re: Polonio Swiata! 24.02.04, 16:11
          > Prosze udac sie na ta strone: www.outbacksteakhouse.com
          > Nadusic FLASH option. I co sie pojawia?!?!
          > No co sie moze pojawic jako motyw przewodni!

No tak, mozna sie tego spodziewac. Nr. 1 produkt Australii - BUMERANG. Inne
          zastosowanie bumerangow - czy oni go tam tez jedza?
      • Gość: VIP-1 Re: Polonio Swiata! IP: *.mt.sfl.net 24.02.04, 16:10
        a ja jeszcze film australijski ogladalem
        krokodyl jakis tam, co to z tych outbacks pochodzil

p.s. juz sprawdzilem
        AU jest blisko Nowej Gwinei
        • Gość: Bumerang Re: Polonio Swiata! IP: *.oc.oc.cox.net 24.02.04, 16:22
          Kiedys byl taki film co babke wpierdolil krokodyl bo ja maz wrzucil bo byla
          bogata ale ona przezyla i wrocila cala zmieniona i pokryjomu i odzyskala
          wszystko i maz poszedl do wieznia alle nie pamietam tytulu bo to bylo dawno
          • pluskwa_jestem Re: Polonio Swiata! 24.02.04, 16:32

> Kiedys byl taki film co babke wpierdolil krokodyl bo ja maz wrzucil bo byla
            > bogata ale ona przezyla i wrocila cala zmieniona i pokryjomu i odzyskala
            > wszystko i maz poszedl do wieznia alle nie pamietam tytulu bo to bylo dawno

to byl caly serial, nawet dorobili pare odcinkow bo w Polsce sie strasznie
            podobalo, moje ciotki az sikaly po gaciach z podeksytowania. Do Polski
            zaprosili glownych bohaterow i napokazywali im osiagniecia socjalizmu - typu
            centrum zdrowia dziecka, gdzie poznosili wszystkie przestarzale aparty do
            jednego pomieszczenia i udowodnili aktorom ze w Polsce tez super wyposazenie
            bylo. Identyczna sytuacja sie powtorzyla, jak sprowadzili do Polski wspanialy
            serial brazylijski - "niewolnica Izaura", tez Izaure zaprosili do centrum i
            aparaty jej pokazali. Nie dalo sie tego serialu zapomniec, bo u na dodatek
            ktos wyryl nozem w windzie napis "Uwolnic Izaure"

Az lza w oku sie kreci, kiedy wspominam te dawne dobre czasy.
    • Gość: VIP-1 no co jest pitkoludki? IP: *.mt.sfl.net 24.02.04, 16:43
      spicie czy co?
      zrobcie nam wyklad na temat
      "Australian exports", please!
      • yagnieszka Re: no co jest pitkoludki? 24.02.04, 17:16
        Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> spicie czy co?
        > zrobcie nam wyklad na temat
        > "Australian exports", please!

VIP, please - nie kompromituj sie ;o) Jedz na Yonge troche powyzej Eglinton -
        tam jest sklep z butami australijskimi - bardzo wygodne i przygnebiajaco
        drogie wink
        Z dobr australijskich ogolnie znanych i pozadanych przez obie plcie wymienic
        zapewne nalezy Nicole Kidman i Russel Crowe - juz nic wiecej nie trzeba swiatu
        do szczescia wink
        • ertes Re: no co jest pitkoludki? 24.02.04, 17:17
          Trudno zeby kobieta nie wiedziala gdzie i skad i jakie buty wink
        • Gość: Bumerang Re: no co jest pitkoludki? IP: *.oc.oc.cox.net 24.02.04, 17:21
          Najlepsze buty wloskie i mozna kupic wszedzie a nie w jakis nikomu nie znanych
          sklepach.
        • Gość: VIP-1 Re: no co jest pitkoludki? IP: *.mt.sfl.net 24.02.04, 17:25
          sklepu tego nie znam
          buty kupuje wloskie lub niemieckie
          w sklepach do ktorych chodze
          jakos z Australii nic nie widzialem
          ale tak se mysle ze jak bym dobrze poszukal
          to i z Mozambiku jakis towar bym znalazl
    • Gość: bumerang Re: Polonio Swiata! IP: *.oc.oc.cox.net 24.02.04, 17:26
      Mamy 3 produkty z Australii: bumerang, bumerang i buty.
      Kto da wiecej?
      • yagnieszka Re: Polonio Swiata! 24.02.04, 18:34
        Snoby moje ulubione, co to tylko wloskie pantofelki nosicie ;o)
        Australian boots to bardzo specjalny produkt: www.bootsonline.com.au/
        z tradycja, renoma i odpowiednia cena. Ja wiem, ze nie kazdy wie, ale wiedziec
        warto ;o)
        A olejek eukalipstusowy nie jest z Australii?
        • pluskwa_jestem Re: Polonio Swiata! 24.02.04, 18:37
          Nie zapominaj o kapeluszach z autralii i tym prepacie cukrowym co wlosy wyrywa
          a prawdopodobnie mniej boli. Chociaz juz nie widze tych infomercials wiec moze
          do kitu by.
        • Gość: VIP-1 Re: Polonio Swiata! IP: *.mt.sfl.net 24.02.04, 18:42
          jak juz wyzej wspomnialem
          generalnie nie widac tych towarow w sklepach
          to ze jakis jeden sklepik
          prowadzony przez pitkoludka
          ma te towary o niczym jeszcze nie swiadczy
          w Polskim sklepie czekolade z Polski
          moge kupic, ale ogolnie w sklepach
          polskich czekolad nie sprzedaja
          • yagnieszka Re: Polonio Swiata! 24.02.04, 19:07
            Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> w Polskim sklepie czekolade z Polski
            > moge kupic, ale ogolnie w sklepach
            > polskich czekolad nie sprzedaja

Oj, VIPo, VIPo - widac, ze zakupowanie zlecasz ukochanej - idz do pierwszego z
            brzegu Loblawsa albo i innego Dominiona czy to w Toroncie Twoim umilowanym, czy
            w Montrealu moim wypieszczonym, czy nawet w Kingston - miasteczku nieduzym a
            znajdziesz w nich mleko od ptakow, wedlowskie pomieszania z poplataniem,
            kompoty z wisni czy innych czeresni. Zeby nie wspomniec o pudelkach z
            sezamkami, ktore sprzedaje oblesne Costco. VIP - Ty sie wybierz kiedy chociaz
            pomoc w tych zakupach smile
            No a wodencja polska i piwo to w kazdym LCBO stoja w rownych szeregach! Tam to
            chyba bywasz, co? ;o)
            • Gość: Bumerang Re: Polonio Swiata! IP: *.oc.oc.cox.net 24.02.04, 19:15
              Czyli powiadasz Yagnieszko ze w Kanadzie latwiej w sklepie kupic eksport z
              Polski niz z Australii?
              Ciekawe.

Teraz dopiero naszych biednych emigrantow z Australii szlag trafi.
              • yagnieszka Re: Polonio Swiata! 24.02.04, 19:25

> Czyli powiadasz Yagnieszko ze w Kanadzie latwiej w sklepie kupic eksport z
                > Polski niz z Australii?
                > Ciekawe.
                >
                > Teraz dopiero naszych biednych emigrantow z Australii szlag trafi.

Musze sie rozejrzec za jakims czyms Made in Australia smile
                Latwo to kupic produkty z Chin, Indii czy nawet Korei. Ja namietnie kupuje
                herbate chryzantemowa i przyprawy - kazdy ma swoje drobne dziwactwa ;o)
                Aha, w IKEA tez bywa sporo jakichs polek czy innych wiklinowych dust-collectors
                Made in Poland. I male lodowki Polar mozna czasem zobaczyc w SEARS albo w The
                Bay. VIP - Ty oczy otwieraj szeroko, ja Cie bardzo prosze. Osobiscie Cie
                prosze! smile
              • karelia Re: Polonio Swiata! 24.02.04, 19:26
                No wiecie co? produkt australijski??? A nie znacie cudownego tea tree oil ( czy
                jak to sie tam nazywa) na bazie ktorego wyrabia sie mydla, kremy, szampony,
                masci, lotiony.... produkt powoduje ,ze znikaja wszelkie dolegliwosci a my
                stajemy sie piekniejsi i mlodsi.
                Z produktow australijskich to ja mam skore kangura( oczywiscie z dlugim
                ogonem).
                A wina australijskie? A widok opery?A ten wariat od krokodyli? to tez swego
                rodzaju produkty.I w dodatku australijskie.
                • yagnieszka Re: Polonio Swiata! i Karelio! 24.02.04, 19:35
                  Jezus Maria, Karelia! Jak ja moglam o tych winach australijskich zapomniec?
                  Najlepsze wina swiata obok Nowozelandzkich i tych z South Africa. Bije sie po
                  piersiach az dudni pewnie w Australii. Yellow Label, please forgive!!!!
                  • Gość: Wino Re: Polonio Swiata! i Karelio! IP: *.oc.oc.cox.net 24.02.04, 19:39
                    Popularne na stolach biedniejszych obywateli ktorych nie stac na wysmienite wina
                    kanadyjskie nie wspominajac o francuskich.
                    • karelia Re: Polonio Swiata! i Karelio! 24.02.04, 21:05

• Gość: VIP-1 Re: Polonio Swiata! IP: *.mt.sfl.net 24.02.04, 19:26
                dokladnie tak
                ale ta liste to mialem zamiar pozniej sporzadzic
                dziek yagna za pomoc
                celowo napisalem czekolade, a nie mleczko ptasie
                czy dzemiki, bo aczkolwiek rzadko w zakupach
                uczestnicze to jednak wiele produktow polskich
                widzialem ale zwyklej czekolady nie
                dlatego dalem ja za przyklad produktu
                ktory kupisz w polskim sklepie
                tak jak produkty AU w jakims pojedynczym sklepie
              • iwannabesedated zero polotu i wyczucia 24.02.04, 19:27
                mis koala na ten przyklad wprowadzl mode na cpanie a leniwiec na zwis obojetny,
                wiec au jest zdecydowanie krajem tredotworczym, Kapelucie, ponadto moda na duze
                ryby czyli walenie tez jest z au oraz rowniez na raka skory i watroby. Ponadto
                zauwazalna jest u Ciebie ostatnio jakas hiperaktywna nerwowosc i brak
                spostrzegawczosci co moze sie skonczyc zle, na przyklad wieza alfa moze sie na
                Ciebie rzucic i na dokladke wytrysnac, co nic nie jest dziwnego bo wytryska jak
                wiadomo regularnie co godzine.
                • Gość: Bumerang Re: zero polotu i wyczucia IP: *.oc.oc.cox.net 24.02.04, 19:38
                  Kochanie ty juz chyba nie jestes sedated.
                  Czytaj co napisano w pierwszym poscie:

"Bumerang sie nie liczy jak rowniez znane zwierzeta w ZOO sie nie licza."

Cos chyba z ta spostrzegawczoscia u ciebie kiepsko a i ze zrozumieniem tekstow
                  tez nie najlepiej.
                  • iwannabesedated ani zwierze ani w zoo 24.02.04, 19:42
                    trendotworstwo nie jest zwierzeciem ani tym bardziej w zoo ani gdzie indziej.
                    Siadaj ostroznie z plecami do sciany. I uwazaj zeby sie do blatu nie przylepic
                    od spodu. Milanowski beserwizer onanista.
                    • Gość: Pitek Czesc Coxik IP: *.4.PRE / *.baea.com.au 24.02.04, 22:17
                      Cos ci jakby tematu brakuje zabciu?
                      Mielisz w kolko jak pokrecony...
                      Przeciez dawno ustalone ze TU U NAS W AU to:
                      syf
                      bumerang
                      chory Irwing
                      i chory Coxik co go kangurka miedzy jaja kopnela
                      i biedny co dzien sie zulcia zalewa
                      jak na Jej zdjecie z bumerangiem patrzy hehe
                      • Gość: bumerang Re: Czesc Coxik IP: *.oc.oc.cox.net 24.02.04, 22:56
                        Jak na razie to ja was w jaja kopie i widze ze boli bo sie miotacie jak ranione
                        kangury.

Co to jest 'zulcia" ?
                        • Gość: Pitek Re: Czesc Coxik IP: *.4.PRE / *.baea.com.au 24.02.04, 23:30
                          No to pokaz kto sie miota zabciu.
                          Naplodziles tych postow jak dobrze tresowany spamer i co osiagnales?

A no nico, skrecaj sie tam dalej zabciu, rozumiesz ze teraz nie wypada przestac
                          spamerku ty malusi
                          hehe
                          • coxik Re: Czesc Coxik 25.02.04, 00:10
                            Osiagnalem to ze sie wsciekasz.
                            Ale nie martw sie nie tylko ty, jest jeszcze klka innych osob.
                            Mam zabawe.
                            • Gość: Pitek Re: Czesc Coxik IP: *.4.PRE / *.baea.com.au 25.02.04, 01:24
                              Wsciekasz?
                              zabciu, a na co ?
                              Typowy spamer coxik jestes, i jako z nory wylazles tako i do norki swojej
                              wrocisz...

hehe
                              • coxik Australijska Armia mnie namierza 25.02.04, 01:39
                                IP: 202.20.20.129
                                address: Integra Pty Ltd
                                Technology Park
                                The Levels
                                Adelaide, SA 5095 AU
                                phone: +61 8 260 8900

British Aerospace Australia
                                Technology Park. The Levels.
                                ADELAIDE

Czy Twoj pracodawca wie jak spedzasz czas podczas pracy?

Juz buduja czolgi.

www.baesystems.com/

British Aerospace Australia (BAeA) is an off-shoot of British Aerospace (UK)
                                which owned Rover Group and hence Land Rover from 1988 until its sale to BMW in
                                1994. As such, BAeA is connected to the Australian Army's Project Perentie for
                                1-tonne and 2-tonne capacity vehicles which was won by (the late) Jaguar Rover
                                Australia (JRA) with Land Rover 4x4's and 6x6's, deliveries of which commenced
                                in 1987.

• Gość: Pitek Re: Australijska Armia mnie namierza IP: *.4.PRE / *.baea.com.au 25.02.04, 01:52
                                  Kto cie namierza zabciu ?

A zydzi tez cie scigaja?

No worries...

hehe
                                  • coxik Re: Australijska Armia mnie namierza 25.02.04, 01:53
                                    Czy twoj pracodawca
                                    British Aerospace Australia
                                    Technology Park. The Levels.
                                    ADELAIDE

wie czym sie zajmujesz podczas pracy?
                                    • Gość: Pitek Re: IP: *.4.PRE / *.baea.com.au 25.02.04, 02:01
                                      Czy wy tam w Orange County wszyscy tacy wscibscy wink
                                      • coxik Re: 25.02.04, 02:04
                                        Zawsze jestesmy ciekawi co pracodawcy powiedza gdy pracownicy zajmuja sie
                                        internetem a nie praca.
                                        Zwlaszcza ze pracodawca jest oplacany przez pieniadze podatnikow.
                                        Widze ze rura mieknie, juz smileye dorzucamy.
                                        Poczekam wiec z donosikiem.
                                        • Gość: Pitek Re: IP: *.4.PRE / *.baea.com.au 25.02.04, 02:13
                                          Ladnie to tak si wpi..lac Can?

Gadka szla ze spamerem z Cox-a, a ty zabawe psujesz...
                                          • Gość: Kan_z_oz Bumerang IP: *.mega.tmns.net.au 25.02.04, 13:09
                                            According to the Australian Bureau of Statistics, in 2001-2002 wine exports to
                                            the UK, the USA and NZ accounted for 77.2% of total Australian wine exports.

Australian Wine Exports By Country
                                            Volume Value Value/Litre
                                            MAT June 2002 Litres MAT June 2002 $A MAT June 2002 $A/L

United Kingdom 202 353 705 842 636 464 $4.16
                                            USA 94 909 672 583 153 087 $6.14
                                            New Zealand 25 144 804 84 697 280 $3.37
                                            Canada 18 687 280 123 548 579 $6.61

Drogi trollu konsumpcja wina w US i UK trzyma nas przy zyciu, no i oczywiscie
                                            produkcja bumerangow. Te sprzedawane do Afryki sa pewnie duzo wyzszej jakosci
                                            niz te produkowane dla turystow. Zyjac w G7 i tak nie jestes w stanie odroznic
                                            gdyz nie uzywasz do polowania.
                                            Ciag dalszy gdy znajde chwile czasu.
                                            Dobranoc z Pitkolandu
    • Gość: Bum_to_loose Re: Polonio Swiata! IP: *.nsw.bigpond.net.au 25.02.04, 13:38
      Boomerang to nasza odpowiedz na amerykanska bron masowego razenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka