Dodaj do ulubionych

W co zainwestowac?

20.04.10, 15:12
Macie jakies stocks? Za dobry "tip" chetnie zaplace wink
Obserwuj wątek
    • rat_canals Re: W co zainwestowac? 20.04.10, 18:11
      zainwestuj we mnie a nawet nie wezme prowizji, taki deal moze ci sie wiecej nie
      zdarzyc po detale pisz na priv
    • mlody774 Re: W co zainwestowac? 20.04.10, 18:38
      Mozna tylko inwestowac w zloto, srebro lub stocks kopalni, ktore
      wydobywaja te metale. Zeby inwestowac w cos innego, trzeba wierzyc,
      ze gieldy i media nie oszukuja.
      Na ponizej podanym linku(drugi link od gory) sluchaj audycji
      radiowej od M-F miedzy 7:00PM-8:00PM EST i we wtore, ta sama stacje
      od 5:00PM-8:00PM EST na ten temat.
      • warcholski Re: W co zainwestowac? 20.04.10, 19:03
        poco kupowac zloto kiedy mozna wykopac, trzeba tylko wykupic dzialke
        w Kaliforni, Nevadzie lub Arizonie (tanio unpatented, trzeba tylko
        uwazac na scam)
        • warcholski Re: W co zainwestowac? 20.04.10, 19:06
          acha zapomnialem dodac sprzedam zloto ale tylko przyjmuje w
          dolarach -w gotowce!
          • warcholski Re: W co zainwestowac? 20.04.10, 19:08
            arizonaminingclaims.com/
            • mlody774 Re: W co zainwestowac? 20.04.10, 21:59
              Mozna i tak. W koncu kopanie w ziemi to tez praca. Ale zloto w
              Ameryce jest ponoc we wszytkich stejtach. Wprawni ludzie ponoc zyja
              z tego. Jak byla goronczka zlota na zachodzie stanow, to najwiekrze
              fortuny jednak zdobyto przy skupie zlota od drobnych ciulaczy
              kopiacych gdzie sie dalo. Teraz tez mozna podobnie i nietrzeba miec
              dzialki(ponoc) ale trzeba wykupicz u wladz lokalnych zezwolenie na
              taka dzialalnosc. A ty Warcholski sie tym interesujesz lub moze juz
              sie tym zajmujesz?
              • mlody774 Dla zainteresowanych wlasnym wydobyciem zlota. 20.04.10, 22:13
                www.goldfeverprospecting.com/goprti.html
      • starypierdola Mlody, widac zes mlody i niedoswiadczony 20.04.10, 20:11
        "Mozna tylko inwestowac w zloto, srebro lub stocks kopalni, ktore
        wydobywaja te metale."

Podstawowa zasada: 'buy low, sell high'.

Ceny złota, i kopalni złota są najwyższe jakie kiedykolwiek były. I NAPEWNO
        spadną. Takie akcje trzeba było kupować ze trzy lata temu; teraz jest pora żeby
        je sprzedać.

Tak ze jesteś 'do tylu'. No ale jak chcesz mi dać zarobić to kupuj złoto i
        kopalnie złota smile

Akcjonariusz SP
        • harbourfront Re: Mlody, widac zes mlody i niedoswiadczony 20.04.10, 21:12
          hm.... koles kupil akcje apple zarobil $26000 ... jeszcze 2 mce
          temu byly po 199+ dzisiaj 240 ... :\
          • mlody774 Re: Mlody, widac zes mlody i niedoswiadczony 20.04.10, 22:01
            A tem koles jak zarobil to znaczy, sprzedal te akcje. Niektuzy
            czekaja, zeby jeszcze wiecej wzrosly. Moze on jeszcze czeka?
        • mlody774 Re: Mlody, widac zes mlody i niedoswiadczony 20.04.10, 22:11
          Ja kupowalem metale jeszcze wczesniej jak trzy lata do tyl. Ale jak
          bym mial jeszcze nie obstawiony kapital, to bym kupil wiencej.
          Oczywiscie juz pare lat wczesniej wam o tym (na tym forum)
          napisalem. Jak narazie moje sie zgadza i bedzie jeszcze tak przez
          pare lat. Hahahaha.
          • al-kochol-8 a co zrobisz jak zdelegalizuja zloto? 21.04.10, 22:52
            manewr Roosevelta latwo powtorzyc - zjednoczone Stany, zjednoczona
            Europa, zjednoczone Chiny. Skonfiskuja ci dorobek zycia i co im
            zrobisz?
            • mlody774 Re: a co zrobisz jak zdelegalizuja zloto? 22.04.10, 00:27
              On tak wlasciwe nie skonfiskowal zlota. Jak sie mialo jako pieniadze
              lub bizuterje. Ale skonfiskowal sztabki tego metalu o ile sie nie
              myle. Ale to nie ma znaczenia, bo rzad moze wszytko, skonfiskowac.
              Jak bys byl w USA to moze by sie tobie obilo, ze juz sa projekty,
              jak zabrac emerytury, te prywatne/panstwowe i dac je bankiera.
              Puzniej benda nowe podatki. Jedn nawet bendzie jak w EU znaczy sie
              VAT(tez dadza bankiera). Oczywiscie jak im amerykanskie
              spoleczenstwo pozwoli. Ale nie jestem optymista, bo juz sie
              interesuje tym machlojami bankierow dosc dlugo i nie widze, zeby tak
              spoleczenstwo wiedzialo co sie dziej. Teraz w tym roku benda ostanie
              wybory, aby sie uratowac. Jak nie wyzuca calego US Kongres po za Ron
              Paul, to bendzie tutaj jak w komunie. Masz zloto, to nie musisz
              legalnie go nikomu zglaszac, chyba ze sprzedasz z zyskiem. Wiesz jak
              to ostatnie sie robi chyba. Hahaha.
              • al-kochol-8 a co jesli bedzie wojna z Iranem? 23.04.10, 00:17
                wtedy US dolar sie umocni, a jak US dolar w gore to zloto w dol - ta
                zaleznosc jest dobrze udokumentowana od lat. Zloto to po prostu
                alternatywa dla US$. Natomiast AUD posuwa sie proporcjonalnie do
                ceny zlota, wiec jesli wierzysz w upadek US$, to nie musisz
                koniecznie wymieniac go na zloto, wystarczy ze wymienisz dolary
                zielone na plastykowe.
                • mlody774 Re: a co jesli bedzie wojna z Iranem? 23.04.10, 01:33
                  Metale ciagle sa manipulowane, ale juz od paru miesiecy zloto jest
                  niezalezne od USD. Okolo 22 kazdego miesiaca wychodza opcie na zloto
                  wiec staraja sie zbic zloto, sprzedaja swoje zapasy na papierze(ok.
                  100 razy wiecej niz naprawde maja zlota-podobnie jest z srebrem).
                  Udaje sie to im tylko na pare dni. Gubia(zakon oswieconych) kontrole
                  nad metalami jak i nad systemem bankowym, czyli jestesmy gotowi do
                  depresji(Weimar Republic?).
        • kan_z_oz Re: Mlody, widac zes mlody i niedoswiadczony 21.04.10, 02:24
          starypierdola napisał:

> Ceny złota, i kopalni złota są najwyższe jakie kiedykolwiek były.
          I NAPEWNO
          > spadną. Takie akcje trzeba było kupować ze trzy lata temu; teraz
          jest pora żeby
          > je sprzedać.
          >
          > Tak ze jesteś 'do tylu'. No ale jak chcesz mi dać zarobić to kupuj
          złoto i
          > kopalnie złota smile
          ODP: Nie wiem kto jest do tylu - w szczegolnosci jesli chwali sie,
          ze mieszka w Kalgoorlie.
          uaktualniam Ci wiadomosci;

Kalgoorlie hit by earthquake
          20 April 2010 | by Cole Latimer
          Gold mining town Kalgoorlie has been rocked by an earthquake this
          morning.

Measuring 4.8 on the Richter scale, the quake has damaged houses and
          businesses, while also forcing the evacuation of the Super Pit.

'Super pit' - jest najwieksza kopalnia odkrywkowa zlota w Australii,
          jak rowniez najwieksza pod wzgledem wydobycia.

Oprocz kopalni, zamknieto chyba biznesy/burdele - zabitych i rannych
          nie bylo...haha

Kan
          • rat_canals Re: Mlody, widac zes mlody i niedoswiadczony 21.04.10, 03:32
            kan_z_oz napisała:
            > Oprocz kopalni, zamknieto chyba biznesy/burdele - zabitych i rannych
            > nie bylo...haha
            >
            no chyba nie zamknieto kosciola? jak sadzisz? bo gdzie beda sie modlic polscy
            gornicy(dkrywcy hehe)?
            • kan_z_oz Re: Mlody, widac zes mlody i niedoswiadczony 21.04.10, 04:15
              Z cala pewnoscia moga sie modlic - tylko nie w katolickim...Takiego
              tam nie ma.

Kan
              • nad_oceanem Dostales zwrot nadwyzki income tax? Hehehe. n/t 21.04.10, 05:20

• starypierdola Jest, jest! 21.04.10, 07:15
                Najwiekszy w miescie to wlasnie Katolicki + inne w okolicy (Boulder....) i do
                tego otwarty.

Na Wielkanoc bylem sie tam spowiadac smile)

Religijny SP
                • rat_canals Re: Jest, jest! 21.04.10, 08:11
                  starypierdola napisał:

> Najwiekszy w miescie to wlasnie Katolicki + inne w okolicy (Boulder....) i do
                  > tego otwarty.
                  >
                  > Na Wielkanoc bylem sie tam spowiadac smile)
                  >
                  > Religijny SP

hmm nie chce nikogo obrazac ale to znaczy, ze ktos tu lze
                • al-kochol-8 Re: Jest, jest! 21.04.10, 23:04
                  > Najwiekszy w miescie to wlasnie Katolicki

moze i najwiekszy, ale nie najmocniejszy. Tam gdzie kopia zloto i
                  diamenty, to i synagoga musi byc piekielnie mocna
          • starypierdola Przezylem, Kan :) Jeszcze mnie nie masz z glowy! 21.04.10, 07:07
            Tylko 5.0, wiec pestka. W Mt. Charlotte mine zawalily sie stare, wyekspolatowane
            stopy i to spowodowalo trzesienie. Czyli: man-made.

W Chile tez przezylem, 8.8 to jakies kilkadizesiat razy silniejsze niz w Kal.
            Faktycznie to w polowie drogi (mniej wiecej) miedzy Kal a Perth jest uskok,
            jakies 3 do 6 stop wysoki. To pamiatka po najwiekszym w Aus trzesieniu ziemi
            ktore nawiedzilo ten kraj juz dosc dawno. Nie pamietal jaka byla sila, ale
            musiala byc znaczna skoro "podnioslo" ten obszar.

Przyzwyczajony do sismos
            SP
            • starypierdola Korekta 21.04.10, 07:11
              Nie kilkaziesiat ale kilkadziesiat tysiecy razy silniejsze sad(

Pozdrawiam z Hannan's
              SP
              • warcholski Kurde to ja mam teraz problem 21.04.10, 08:14
                aby zainwestowac…hym, powiedzmy chociazby w Appla to ja musze
                zamienic zloto na dolary. Nikt nie chce kupic, kaza mi oddac na zlom
                za co daja marne centy. Od mlodego sie dowiaduje, ze zbieranie
                metali jak np. cooper po remoncie instalacji w starej chacie,
                zlomoiarzom lepiej sie oplaci.

Juz mialem nadzieje ze chociaz jak przetopie na branzoletki to Kan
                z AU kupi, ale ona oznajmila mi ze ma juz w domu zlota pod
                dostakiem, odkopuje lopata na wlasnym podworku, a w domu posiada
                armature i zlote klamki. Gdyby zeby stracil to bym sobie zrobil
                blyszczace, ale jeszcze mocna sie trzymaja.

Chcialem kupic pare ha gruntow, bo ja cierpliwy czlek jestem,
                poczekam jak zdrozeja…wiedzac, ze ludzie nie maja szmalu, teraz
                tanio mozna kupic ale tylko za dolary . Ja chce wiecej zielonych,
                ale juz teraz.

Wywalilem galy, z jezykiem na brodzie oczekuje jakiejs mundrej info
                jak zrobic kase szybko ale zaden forumowy uczony nie chce zdradzic.
                Nawet prof z Portugali nie udziela wykladu...co jest?
                • harbourfront zwrot 21.04.10, 14:23
                  oceaniczny,,ja zwrot za incometax ostatni raz dostalem jakies 15 lat
                  temu ... teraz niestety zawsze doplacam...
                • mlody774 Re: Kurde to ja mam teraz problem 21.04.10, 14:40
                  A co ebay.com(wpisac w wyszukiwarce:Gold NUGGETS) nie wystarczy
                  tobie? Sprzedajesz drozej niz $40/g? Ile tego chcesz upchnac?
                  • harbourfront Re: Kurde to ja mam teraz problem 21.04.10, 16:26
                    Apple poszlo do gory 6% w ciagu 2 dni... 259.410 +14.820 (6.06%)
                    • trader_joe Re: Kurde to ja mam teraz problem 21.04.10, 16:53
                      finance.yahoo.com/q/it?s=AAPL Apple szuka naiwnych i chyba znalazl.
                      • bruno5 Nalezy zainwestowac 21.04.10, 19:30
                        W dzialki cmentarne na znanych polskich cmentarzach przebitka i
                        wysokie zyski zapewnione.
                        • al-kochol-8 masz racje Bruno 21.04.10, 23:01
                          cmentarze to mocny biznes w Polsce, jeszcze od czasow dziadow, a
                          dzis napedzany przez kosciol, politykow i radio maryja. Zycie
                          pozagrobowe ponoc wazniejsze jest od marnego ziemskiego zywota.
                          Kaczynski moglby zaswiadczyc, gdybys sie z nim skontaktowal.
                • starypierdola Dla Mlodego zeby sie podksztalcil 21.04.10, 22:36
                  Ceny 'nuggets' sa duzo wyzsze od cen złota, mimo ze wiekszosc nuggets ma
                  znaczne domieszki srebra, miedzi i nawet skaly (zalezy od typu; sa dwa ale za to
                  wyjasnienie pobieram opłatę).

Dlaczego? Bo nugget to naturalny produkt i ma wartość jubilerska, podczas gdy
                  zloto to po prostu 'commodity' czyli metal "do przeróbki"

Podobna sytuacja, tyle ze odwrotna, istnieje z diamentami. Sa 'industrial
                  diamonds' ktore maja ceny kolo $10 za karat i ktore uzywa sie do celow
                  przemyslowych (np. wiertla) i 'gem quality diamonds' ktore przerabia sie na
                  brylanty (polska terminologia) i ktore kosztuja powyzej $100 za karat.

Dalsze wyjasnienia za oplata. A warto wiedziec jak bys zaintereslowal sie
                  inwestowaniem w diamenty.

Nauczyciel mlodych
                  SP
                  • rat_canals Re: Dla Mlodego zeby sie podksztalcil 21.04.10, 23:52
                    SP a krysztal gorski nie moze byc?
                    • starypierdola Krysztal gorski to .... 22.04.10, 00:45
                      ... dla jasnowidzów. Swarowski to minimum tyle ze bardzo drobnomieszczańskismile)

Inwestor SP

• mlody774 Re: Dla Mlodego zeby sie podksztalcil 22.04.10, 00:07
                    Zeby zainwestowac w "jedynego przyjaciela" kobiety jak mowia zydzi
                    (sprzedawcy), to trzeba byc obzezanym, bo ja w te ich dziamenty nie
                    wierze. Sa poprostu bardzo przewartosciowane. Ich wysokie ceny sa
                    tylko w Ameryce i to szczegulnie w okolicach NYC. Hahaha. Oni sie
                    zajeli wlasnie nimi, bo caly sklep mozna wlozyc w aktuwke i wyjechac
                    z kraju do siebie. Takze nie zmieniam zdania. Ale dzieki za rade.
                    • starypierdola Faktycanie to .... 22.04.10, 00:43
                      ... w okolicach NY można kupić szlifowane diamenty (po polsku brylanty) po
                      wyjątkowo dobrych cenach.

I aktowka nie potrzebna; zwykła kieszeń wystarczy smile)) Czy nawet tylko okladka
                      od paszportu .....

Koneser diamentow/brylantow
                      SP
                      • rat_canals no dobra 22.04.10, 00:57
                        powiem wam cos, zinwestowalem w siebie, powaznie i mysle, ze to dobrze
                        zaprocentuje, do rzeczy, skonczylem kurs poznego obrzezania w NYC, nauczylem sie
                        latac na kukuryznikach, jak i skakc z nich,poszedlem rowniez na wyklady green,
                        nauczylem sie, jak ze szkla po butelkach wyprodukowac cos b. wartosciowego( cii,
                        tajemnica), jak kolbami kukurydzy zapelnic bak w aucie i jak zmniejszyc
                        zawartosc siarkowodoru w najblizszym otoczeniu, wiadomo fitness club i
                        rzezbienie lydek , odwiedzilem tez salon kosmetyczne aby z tych lydek owlosienie
                        usunac, upodobnilem sie do wiecie kogo, a do tego basen,wyjazd na w gory i na
                        wybrzeze, pobralem nauke z hodowli krolikow, kur i buszmenow, zakladania
                        ogrodkow przydomowych i z oszczedzania wody tez i jesze pare innych rzeczy o
                        ktorych zapomnialem, jak myslicie przyda to sie aha i jeszcze kurs pisania
                        raportow i przekladania papierow z kupki na kupke a moze to na kompost bylo?
                        jeszcze potrzebny mi kurs oswiezania pamieci i wielki bede a co ? nie?
                        • mlody774 Re: no dobra 23.04.10, 01:52
                          Rat_canals, to dobry pomysl z tym inwestowaniem w siebie. A masz
                          jakies zdjecie? Szegulnie jak bys pokazal: "rzezbienie lydek i
                          usuniete owlosienie". Hahaha. Uwazaj, ty naprawde mozesz sie teraz
                          podobac, wiesz komu. Hahaha.
                      • mlody774 Re: Faktycanie to .... 23.04.10, 01:44
                        Jak wiemy kupic mozna wszytko. Ale jak to szybko sprzedac, jak
                        potrzebujesz to wymienic na jakis rodzaj pieniedzy(jak ty wiesz to
                        jest to super inwestment dla ciebie). Ja bym nawet niewiedzial jak
                        sprzedac diamenty. Po drugie jak ocenic wartosc danego egzemplaza.
                        Nastepnie zanalesc kogos co sie zna na dziamentach i chce odemnie
                        kupic. Oni tez chca zarobic wiec jak potrzebujesz je sprzedac, to ci
                        obniza cene kupna, bo jest potencjalnie tyko kilku nabywcow. Ja nie
                        zalecam kupowania np. sztabek zlota lub srebra, bo kto je zna?
                        Natomiast jak masz te metale w formie jakis pienidzy lub podobne, to
                        nie musisz sie martwic, bo jak dlugo jest Ebay i tanie ubespieczenia
                        listow poleconych, to mozesz to sprzedac w jeden dzien i wyslac
                        gdziekolwiek.
                        • harbourfront Re: Faktycanie to .... 26.04.10, 17:22
                          No i zainwesowalem w stock kanadyjksiej firmy ...kupilem 400 stocks
                          i zarobilem w ciagu 36 godzin $800 .... smile
                          • harbourfront Re: Faktycanie to .... 26.04.10, 17:28
                            No i co ja z robie z taka iloscia forsy? Moze jakies wakacje w 3*
                            hotelu na Kubie??? Hehe
                            • mlody774 Re: Faktycanie to .... 26.04.10, 19:11
                              Nie martw sie juz tak bardzo. Jak sie podzielisz(jak obiecales) z
                              wszytkimi radzacymi tobie, to juz niewieli ci zostanie.

PS No, chyba nilt nie uwierzyl w twoje obietnice zaplaty. Przeciez
                              takie obiecanki sa narodowa "zaleta". Hahaha
    • bogo2 Re: W co zainwestowac? 26.04.10, 18:31
      tip za darmo.. ateny... 2 pokojowe cokolwiek w centrum...
      podobnie w porto.. wink

harbourfront napisała:

> Macie jakies stocks? Za dobry "tip" chetnie zaplace wink
      • harbourfront Re: W co zainwestowac? 26.04.10, 19:57
        No no... ila taka investycja kosztuje teraz?
      • rat_canals Re: W co zainwestowac? 26.04.10, 20:22
        moze byc i chorwacja(choc troche pozno) koniecznie w centrum i z widokiem na
        adriatyk
        • harbourfront Re: W co zainwestowac? 27.04.10, 16:19
          :"No, chyba nikt nie uwierzyl w twoje obietnice zaplaty"
          O mnie wiele mozna powiedziec zlego ale obietnicy zawsze
          dotrzymuje.Gdybym otrzymal od kogos konkretny namiar na stock i
          zarobil to w 100% bym zaplacil ...
          Ja kupilem kanadyjski LLL (lululemon athletica inc. (LLL-T))W ciagu
          roku poszly do gory o 300% ...
          • harbourfront Re: W co zainwestowac? 27.04.10, 17:18
            ...mam nadzieje ze teraz WY mi zaplacicie za ten
            fantastyczny "tip" ... ????

LLL dzisiaj ( ostatnie dwie godziny) poszlo do gory : 10:44 AM
            ET
            43.920 +0.650 (1.50%)
            • harbourfront Re: W co zainwestowac? 27.04.10, 17:22
              ..w ciagu ostatnich 3 minut poszlo do znowu do gory !!! Chyba
              zostane milionerem ...co nie znaczy ze nie oczekuje od was forsy za
              moj "tip"

44.070 +0.800 (1.85%)
              • harbourfront Re: W co zainwestowac? 27.04.10, 17:24
                o kur*** minelo 20 secund i znowu do gory
                Last: Change: Volume: 10:57 AM ET
                44.140 +0.870 (2.01%)

KUPOWAC panoei kupowac!!!!
                cxa.marketwatch.com/TSX/en/Market/intchart.aspx?symb=LLL&sid=2811900
                • bogo2 spadaj za minute....!!!! 01.05.10, 20:03
                  harbourfront napisała:

> o kur*** minelo 20 secund i znowu do gory...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka