Dodaj do ulubionych

Auta ida jak buleczki ...

13.10.10, 16:37
... mocno czerstwe jak kugarek zamorzonego hehe :

Przybywa używanych aut .
Do przeszło 550 tys. w końcu sierpnia wzrosła liczba samochodów sprowadzonych w tym roku do Polski w ramach prywatnego importu...

...W strukturze importu używanych aut widać niekorzystne zmiany. O 7 proc. zwiększył się udział aut najstarszych, mających ponad 10 lat.
finanse.wp.pl/kat,104126,title,Przybywa-uzywanych-aut,wid,12748309,wiadomosc.html?ticaid=1b0e0

Jak to bulwiaki mowicie ? skora , fura i komora

Skora z lumpeksu , fura ze zlomu , komora od pasera hahaha .
Obserwuj wątek
    • mam_2go_nicka Re: Auta ida jak buleczki ... 13.10.10, 21:33
      a jak to ciecie z kanatkowego parkingu mowia:

skora komora i gula
    • rat_canals Re: Auta ida jak buleczki ... 13.10.10, 21:41
      a ile bylo fordow escape? 4-5 letnich?
    • mcov Re: Auta ida jak buleczki ... 13.10.10, 23:07
      > Skora z lumpeksu , fura ze zlomu , komora od pasera hahaha

LOL
    • maciekqbn Re: Auta ida jak buleczki ... 13.10.10, 23:12
      2 z 3 nieaktualne obecnie.
      Skóry są niemodne, komóry dają za symboliczne 1 zł, pozostaje jeszcze fura, owszem, często ze złomu niemieckiego, ale to też do zmiany smile
      • gassarbajter Re: Auta ida jak buleczki ... 14.10.10, 02:44
        niestety nie masz racji ,skory byly i zawsze sa modne na wiochach i Polsce B ,komura jest popularna wszedzie nawet w bylych PGRach ale wielu ma na karte i zebrze o doladowanie komury,,,,natomiast fury ddddddluuuuugo jeszcze beda sprowadzane z zlomowisk Rajchu.

==============================================================
        • rat_canals gassior 14.10.10, 04:28
          ales sie wysilil, no , no
          • ratpole Re: gassior 14.10.10, 06:01
            rat_canals napisał:

> ales sie wysilil, no , no

Za to ty beukot cos nam gasnies w oczach hehe
            • rat_canals sciur 14.10.10, 06:18
              a ty basem piszczysz?
        • ontarian Re: Auta ida jak buleczki ... 14.10.10, 14:05
          gassarbajter napisał:

> natomiast fury ddddddluuuuugo jeszcze beda sprowadzane z zlomowisk Rajchu.
          a nieprawda, swoje wlasne fury majom
          takie same jak bonk
          www.noclegi-ustka.com.pl/images/stories/Dylizanse/furmanka.jpg
          • rat_canals Re: Auta ida jak buleczki ... 14.10.10, 22:33
            wjezdza czy wyjezdza z TFOJEGO parkingu?
    • qwardian Re: Auta ida jak buleczki ... 15.10.10, 02:37

W rankingu marek lider pozostaje ten sam i swą pozycję jeszcze umacnia: to Volkswagen.

Tylko, że w USA klient nawet nie ma okazji kupić samochodu z dziesięcioletnim silnikiem dieselka Golfa, który pali 4,5 litra i mniej (Polo). Dlatego szałem są hybrydy Priusa, które palą 5.5 litra, czyli tyle co każdy najtańszy model w wersji hatchback. Np. Fiat Punto, ale i te są oferowane w wersji dieselka common rail, które palą nieco powyżej 4 litrów. Poza tym 10-letnie Golfy są już cynkowane. Geometria podwozia bez zarzutu.

Samochody amerykańskie również zaopatrywane są w silniki, które dawno wycofano z Europy. Oldsmobile Allero jeździł na starym silniku Opla. A te amerykańskie, które sprzedają się w Europie mają silniki, których Amerykanin nie miał okazji powąchać. Np. Ford Mondeo oferowany w Europie w silnik common rail.

W Europie Smart pali 3.4 litra (diesel 3 cylindry) , a w USA sami się przyjrzyjcie. Bez sensu.

Technical Data smart fortwo 52 kW
      Engine
      Displacement 1 liter / 61 cu inch

Fuel consumption*
      City/highway (mpg) 33/41 (EPA 2008)

To jest do qrwy nędzy 7 litrów na 100 kilometrów. I nikt nie protestuje, bo to głupiutki jankes podatny na spin....
      • rat_canals masz racje yontki 15.10.10, 02:53
        z desla to znaja tylko pompe do popowania goowna
      • bruno.555 Re: Auta ida jak buleczki ... 16.10.10, 03:41
        te 10-letnie golfy to moze i dobre na podroze dookola Gopla, ale wiesz, na warunki USA to bys musial wywiesic husteczke za okno zeby zobaczyc czy jedziesz. Poza tym ciagle sie musisz taplac w smierdzacym dieslu i wozic te cholerna rekawice tymze ob$rana. W sumie smierdzisz jak wozak, gluchniesz na oba ucha no i tu ci podpowiem, ten qreski bol w prawej nodze to nie jest reumatyzm tylko debilujaca wibracja od tego rzecha ktory brzmi jakby ktos do niego nawrzucal kamieni. W sumie, wstyd ze wlasnie ty tak strasznie nisko upadles. Nie wspomne juz ze galon tego smierdzacego syfu kosztuje duzo taniej niz litr u ciebie. Pozdrawiam i zycze jakiegos czystego samochodu albo przynajmniej roweru.
        • qwardian Re: Auta ida jak buleczki ... 16.10.10, 22:57

Polak ma wybór i kalkuluje, albo wyjechać na zachód jak Ty i zarabiać więcej, albo pozostać na miejscu i klecić swojego Golfa, czy Fiata Punto. W jednym i drugim przypadku dojedzie z punktu w punkt. Z tym, że Amerykanin ma gwarantowane 3 godziny dziennie w korku i 600 mil w tygodniu. Nowy samochod to jego naturalna potrzeba, w Polsce, nie. Śmieszą mnie nieco licytacje, kto ma lepszy flat panel, oraz ile kiełbasy może kupić za tygodnówkę. Ani pierwsze, ani drugie, ani trzecie nie należy do moich priorytetów...
          • ratpole Re: Auta ida jak buleczki ... 16.10.10, 23:27
            qwardian napisał:

> Ani pierwsze, ani drugie, ani trzecie nie należy do moich priorytetów...

Poprosze o wiecej szczegolow
            Z tego co zauwazylem to biedny zawsze mowi, ze bycie bogatym nigdy go nie interesowalo hehehehe
            • qwardian Re: Auta ida jak buleczki ... 17.10.10, 20:27
              ratpole napisał:

> Z tego co zauwazylem to biedny zawsze mowi, ze bycie bogatym nigdy go nie interesowalo hehehehe

Wolę być biednym w Polsce z używanym gratem, podróbką Longinesa (dokładny) i komórką niż ustawiony w Stanach z podatkiem od nieruchomości, czarnuchami i klej dykta woda, czyt. dom. Przynajmniej jakieś perspektywy są....
              • ratpole Re: Auta ida jak buleczki ... 17.10.10, 21:35
                qwardian napisał:

> > Z tego co zauwazylem to biedny zawsze mowi, ze bycie bogatym nigdy go nie
                > interesowalo hehehehe[/i]
                >
                > Wolę być biednym w Polsce z używanym gratem, podróbką Longinesa (dokładny) i ko
                > mórką niż ustawiony w Stanach z podatkiem od nieruchomości, czarnuchami i klej
                > dykta woda, czyt. dom.

Aha, czyli dokladnie wpisujesz sie w to co napisalem powyzej
                W skrocie moglbys to powiedziec, ze wolisz byc biedny i chory niz bogaty i zdrowy hehe

> Przynajmniej jakieś perspektywy są....

Tu tez przydaloby sie wiecej szczegolow. Jakie, przepraszam, perspektywy? hehehe
                • qwardian Re: Auta ida jak buleczki ... 18.10.10, 23:10
                  ratpole napisał:

> Tu tez przydaloby sie wiecej szczegolow. Jakie, przepraszam, perspektywy? heheh
                  > e

Jakie perspektywy? Z pewnością nie buldożer i równanie posesji mojej dzielnicy. Niszczenie dorobku przeszłych pokoleń i ucieczka z miejsc w których urodzili się rodzice lub dziadkowie.

Po poznańskich starych dzielnicach chodzi się z przyjemnością, to jest chyba stan normalny, że nieruchomości z czasem zyskują na renomie i cenie. Nie z powodu zabiegów finansowych hohsztaplerów, ale unikalnosci tych miejsc. Chcę żyć w miejscu, gdzie spokojnie mogę z czystą satysfakcją wkładać kolejny pieniądz w mój dom, bez ryzyka, że to kiedyś pójdzie na marne. Nie w kolejny gadżet, nowy samochód, motorówkę, lot w kosmos, tylko właśnie w dom...

Tempo w jakim Polska równa do standartu pozostałych nie pozostawia wątpliwości gdzie te perspektywy są...
                  • bruno.555 Re: Auta ida jak buleczki ... 18.10.10, 23:47
                    placzesz jak piekarski na mekach, zwlaszcza o tym zegarku- kto kva dzisiaj nosi zegarek?!. Jak chcesz byc tam gdzie jestes, z zegarkiem i samochodem oraz murowancem to twoja sprawa bo tylko to sie liczy ze tak i tam chcesz zyc. Tak ci wyszlo. Mnie wyszlo byc biednym, bez zegarka, ba- nawet bez samochodu, ale za to z niezle przechodzonym rowerem, niestety, nie marki Ukraina. Co do zakupow pozostaje mi glodne studiowanie tygodniowych ogloszen w osiedlowym Aldi, latanie pod kosciol po zupe (tak pisze bo tak naprawde to lece pod trzy koscioly po trzy zupu, chyba ze sie polapia). Posiedzenie na lawce pod domem pogrzebowym (lato) lub plywanie na basenie (sadzawka w parku ale chyba ja zamkna bo jest ona po dawnym wysypisku). Pozdro i nara.

PS uwazaj zeby cie jakis kuzynek nie poszatkowal za odmowe pozyczki.
                  • ratpole Re: Auta ida jak buleczki ... 19.10.10, 03:02
                    qwardian napisał:

> Chcę żyć w miejscu, gdzie spokojnie mogę z czystą satysfakcją wkładać kolejny pieniądz w mój dom, bez ryzyka, że to kiedyś pójdzie na marne. Nie w kolejny gadżet, nowy samochód, motorówkę, lot w kosmos, tylko właśnie w dom...

Jak ty w ten dom wlozyles gadzet, nowy samochod, motorowke i lot w kosmos to on chyba ze zlotych cegiel zbudowany hehe

> Tempo w jakim Polska równa do standartu pozostałych nie pozostawia wątpliwości gdzie te perspektywy są...

Na chooy mnie perspektywa rownania jak jestem juz wyrownany?
                    Moze powinienem wszystko rozdac biednym bulwiastym i zaczac od nowa? hehehe
              • mcov uwazaj tylko, zeby synek Cie nie pocwiartowal 17.10.10, 21:45
                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8523557,Syn_podejrzany_o_zamordowanie_bylego_wiceministra.html
          • bruno.555 Re: Auta ida jak buleczki ... 17.10.10, 02:39
            wracam do twoich madrosci a wiec:

1. Diesel to jest baby ktore trzeba traktowac jak zgnile jajko. Wymaga wiecej czasu i pieniedzy.

2. Paliwo diesla smierdzi i plami. Jak beda jezdzily na oleju rzepakowym to wtedy bedzie inna rozmowa.

3. Szarpie, rzezi i urywa, glownie prawa noge i oba uszy.

4. Paliwo jest drogie zwlaszcza teraz.

5. co amerykanie maja zagwarantowane to inny watek.

6. Powiedzenie 'na cholere nam drogi jak mamy szyny' jest super.
    • bruno.555 Re: Auta ida jak buleczki ... 16.10.10, 03:14
      to przeciez normalne ze uzywane auta sie jeszcze raz uzywa, jak uzywane ubrania w sklepach z uzywanymi rzeczami. Takie autko moze jeszcze przeleciec i pol miliona kilometrow lekka reka.
      • gassarbajter Re: Auta ida jak buleczki ... 16.10.10, 03:23
        stare trupy sprowadzane z Rajchu to nadal moda w Polszy juz od wielu lat !!,rozbite i nie nadajace sie do dalszej jazdy w Rajchu ,ciesza sie duzym wzieciem w Polszu !! nic sie nie zmienilo od 1991 roku ,,dalej zlom plynie szerokim strumieniem do Republic of Polnad.

==========================================================
        • rat_canals Re: Auta ida jak buleczki ... 16.10.10, 04:18
          gassarbajter napisał:
          Republic of Polnad.

wbiles mnie tym w fotel
          • bruno5 Ontarian 17.10.10, 22:02
            Ciekawe jakim zechem on jezdzi i ile ten zlom ma lat ?
            • ontarian Re: Ontarian 18.10.10, 16:56
              hulajnogom jezdze. cieszysz sie?
              • bruno.555 Re: Ontarian 18.10.10, 23:49
                wreszcie to z siebie wykrztusiles.
                • rat_canals Re: Ontarian 19.10.10, 08:47
                  hulajnoga to on jezdzi, jak jakson jest w robocie
                • ontarian Re: Ontarian 19.10.10, 14:28
                  bruno.555 napisał:

> wreszcie to z siebie wykrztusiles.
                  co to znaczy wreszcie?
                  nigdy wczesniej nie pytales
                  • rat_canals Re: Ontarian 19.10.10, 15:11
                    klamczuszku pompowniczy hehe bucik 96 lepiej ci pasuje do wasow
                    • ontarian Re: Ontarian 19.10.10, 15:36
                      ty paluszka sobie z dupy wyjmij, bo ci tam drong do srania lepiej pasuje
                      • rat_canals ontarian 20.10.10, 08:31
                        draga nie ruszam z dbalosci o ciebie hehe zebys nie spadl aha i prosze cie nie wysilaj sie, ze nie zrozumiales
                        • ontarian Re: ontarian 20.10.10, 14:01
                          rat_canals napisał:

> draga nie ruszam
                          nie musisz. wystarczy, drong (a moze dong? hehehe) ciebie rusza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka