Dodaj do ulubionych

do ludzi NIEMILYCH

24.02.02, 21:43
Dlaczego obrazacie innych, ranicie, wykorzystujecie internetowa
anonimowosc.Dlaczego wpychacie sie tam, gdzie nikt was nie zaprasza ze swymi
obrazliwymi postami, slowami, ktore moga naprawde zranic. Czy naprawde tak
bardzo zalezy wam , aby kogos uderzyc, zranic, zasmucic. Co wami kieruje? Czy
nie mozna poskromic swej agresji, zwalczyc w jakis inny sposob, bardziej
inteligentny?
Jesli nie mamy nic do powiedzenia , to lepiej milczec, a jesli juz koniecznie
chcemy cos powiedziec, zaistniec w wirtualnym swiecie, to mowmy, ale jak
czlowiek- czasami smiesznie, czasami glupio,czasami madrze, ale nie obrazajmy
ludzi, ktorych nie znamy. Poniewaz tych , ktorych znamy nie mamy odwagi
obrazac, prawda?.Dlaczego to robicie? Mozecie odpowiedziec na to proste pytanie?
Pozdrawiam i milychwink))))) i niemilych K.
Obserwuj wątek
    • ro-bert Re: do ludzi NIEMILYCH 24.02.02, 21:53
      Hi, Karelio!

Sam osobiscie staram sie nie byc za bardzo niemily. Nieraz jednak to
      niemozliwe! Widzisz zreszta sama. Kazdy z nas ma swoja granice powyzej, ktorej
      zaczyna byc nieprzyjemnie (widzialas ostatnie posty Aniutka? Ktos chyba ta
      granice przekroczyl!)
      A inni, ktorzy juz a priori miesem ichamstwem musza rzucac to wedlug mnie dwie
      kategorie:
      - chamy urodzone: nic tu nie pomozesz; mozna tylko ignorowac albo dac
      sie "rozbujac" do wlasnej granicy
      - zestresowani i zakompleksieni: to ci, ktorzy w zyciu realnym nie moga
      znalezc wystarczajacego ujscia dla swoich emocji i musza sie gdzies odreagowac;
      przy odrobinie wdzieku i umiejetnosci konwersacji mozna z nich wyciagnac nieraz
      bardzo wartosciowe rzeczy

Pozdrowienia
      ro-bert
      PS
      Comp w porzadku?
      • karelia Re: do ludzi NIEMILYCH 24.02.02, 22:38
        a co z nasza Aniutek, czytalam te glupiaste wypowiedzi na "zdjeciowej liscie" i
        dlatego sie spytalam. Dlaczego ktos chce bic aniutkowa, przeciez to dusza
        czlowiek, fajna kobitka . Cmoku cmoku aniutkowawink))
        Mam mase roznych innych spraw, comp musi poczekac, jak sobie odpoczywa to cudem
        wchodze na "Gazete"
        Pozdrowionka K.
        • ro-bert Re: do ludzi NIEMILYCH 24.02.02, 22:40
          Noooo! Bija naszych a tu nikogo. Wszyscy albo powyjezdzali albo udaja, ze ich
          nie ma. Ze mnie to taki pocieszyciel jak z koziej d... traba. Moze Tobie lepiej
          sie uda?!

Pozdr.
          ro-bert
          • karelia Re: do ludzi NIEMILYCH 24.02.02, 22:46
            raz ktos tam mnie usilowal skubac, wtedy pisz 1, no gora 2 posty i ucinam
            dyskusje. Zupelnie niepotrzebne jest zeby sie szarpac, denerwowac, nic to nie
            wnosi . Unikac i ignorowac ,najlepsza recepta.
            Pozdrawiam K.
            • ro-bert Re: do ludzi NIEMILYCH 24.02.02, 22:48
              Zgadza sie!
              Troche sie watek skiepscil! Checi mialem ale szczere, naprawde!

Pozdro
              ro-bert
              • karelia Re: do ludzi NIEMILYCH 24.02.02, 22:54
                bo z tymi zdjeciami to trzeba bylo utworzyc osobna strone , dac adres ludziom
                odpowiedzialnym, i czesc piesni, a nie wpuszczas chamstwa na salony. Jak sloma
                wylazi z butow to do obory a nie do konwersacji .
    • luiza-w-ogrodzie Re: do ludzi NIEMILYCH 24.02.02, 23:48
      Karelia,
      Zawsze tacy beda na necie bo net jest odzwierciedleniem swiata realnego: ci co
      pluja na ulicy beda pluc na innych w postach. Popaprancy roznego rodzaju,
      frustraci, ktorzy w realu zachowuja sie w miare przyzwoicie pod presja
      otoczenia, na necie czuja sie bezkarnie.

Jak sobie radzic z nimi? Ignorowac. Nie czytac, albo przeczytac i posmiac sie.
      Wydrukowac i pokazac wlasnym dzieciom jaki poziom dyskusji nie jest
      akceptowany. Pozalowac duchowego ubostwa, zlitowac sie nad kalekami.

Luiza-w-Ogrodzie tepiaca chwasty roznego rodzaju
      • aniutek Re: do ludzi NIEMILYCH 24.02.02, 23:52
        witam,
        widac cierpliwosc nie jest moja mocna strona......... nie udalo mi sie
        zignorowac sad
        dzieki za dobre slowo ............
        • karelia Re: do ludzi NIEMILYCH 24.02.02, 23:55
          Aniutku, jestesmy z TOBA , ta det lungt) bierz to na spokojnie wink))))a
          przypadkiem nie opuszczaj nas, wariantunciow internooo smile)))Bo sie wtedy
          zdenerwuje naprawde dam Ci ja popalic hihihihi
    • Gość: baker Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.tnt1.portland.or.da.uu.net 25.02.02, 00:02
      karelia napisał(a):

> Dlaczego obrazacie innych, ranicie, wykorzystujecie internetowa
      > anonimowosc.Dlaczego wpychacie sie tam, gdzie nikt was nie zaprasza ze swymi
      > obrazliwymi postami, slowami, ktore moga naprawde zranic. Czy naprawde tak
      > bardzo zalezy wam , aby kogos uderzyc, zranic, zasmucic. Co wami kieruje? Czy
      > nie mozna poskromic swej agresji, zwalczyc w jakis inny sposob, bardziej
      > inteligentny?
      > Jesli nie mamy nic do powiedzenia , to lepiej milczec, a jesli juz koniecznie
      > chcemy cos powiedziec, zaistniec w wirtualnym swiecie, to mowmy, ale jak
      > czlowiek- czasami smiesznie, czasami glupio,czasami madrze, ale nie obrazajmy
      > ludzi, ktorych nie znamy. Poniewaz tych , ktorych znamy nie mamy odwagi
      > obrazac, prawda?.Dlaczego to robicie? Mozecie odpowiedziec na to proste pytanie
      > ?
      > Pozdrawiam i milychwink))))) i niemilych K.

A nie wydaje ci sie ze swoimi postami powodujecie agresje??
      Tutaj widac towarzystwo wzajemnej adoracji. Jak kots z polski wyjedzie tutaj z
      jakimkolwiek postem to jest od razu zgnojony. Kazdy tutaj to autorytet i wlasnie
      wypowiada sie nieproszony!! Zgadzam sie jak nie masz nic do powiedzenie to wogole
      nic nie mow!!!!!

• karelia Re: do ludzi NIEMILYCH 25.02.02, 00:28
        baker, nie zgadazam sie z Toba .
        Nieprawda, ze towarzystwo wzajemnej adoracji, jak chcesz rozmawiac to
        rozmawiaj, ale po ludzku. Masz pytanie pytaj, na pewno ktos odpowie , jesli
        bedzie wiedzial. Niektore osoby sie zna lepiej, z racji tego , ze sie z nimi
        czesciej konwersuje/sprzecza/kloci/ dogryza ale wszystko w pewnych ramach, bez
        chamstwa, bez kloaki slownej.
        Mysmy tez sie kiedys troche poszarpali, Ale jak pytasz rozsadnie to ja Ci
        odpowiadam, puszczam w niepamiec jakies tam slowa, ktore padly, bo pamietliwa
        nie jestem.Sa inne , o wiele wieksze zmartwienia niz glupia gadka kogos tam,
        gdzies tam, prawda? Ale pewne slowa bola, zarowno Ciebie jak i mnie. Dlatego
        starajmy sie nie ranic. Mozna draznic, laskotac, ale nie ranic i to tak
        prostacko jak na pewnym watku tutaj, wiesz o czym mowie , prawda?
        Co do "Towarzystwa" sam wiesz najlepiej, ze z niektorymi rozmawia sie bardziej
        formalnie z innymi bardziej nieformalnie. To wszystko zalezy od stopnia
        zazylosci internetowej, tzw.chemii osobistej, ale nikt nikomu nie zabrania
        wchodzic na watki i mowic , byleby mowil jak czlowiek. Nie musisz byc expertem
        od wszystkiego, bo ja nim tez nie jestem .Np zupelnie nie mam pojecie o
        tych "fragmentalach" o ktorych pisze student, co nie przeszkadza mi kpic sobie
        troszeczke z pasji mojego mlodego znajomego z Polski, a on to przyjmuje z
        wyrozumialoscia i mnie nie osmiesza , ze ja taka ni czytaty ni pisatywink))
        Pisz baker, bo na pewno masz cos do powiedzenia, a my bedziemy Cie czytac
        odpowiadac, moze polmizowac, ale na pewno nikt na pozimie nie bedzie Ci ublizal
        po chamsku. A jak czasami cos sie wymsknie w ferworze gadki-zawsze mozna podac
        internetowy klawisz i puscic sprawe w niepamiec.
        Pozdrawiam K.
        • Gość: baker Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.tnt1.portland.or.da.uu.net 25.02.02, 00:43
          karelia napisał(a):

> baker, nie zgadazam sie z Toba .
          > Nieprawda, ze towarzystwo wzajemnej adoracji, jak chcesz rozmawiac to
          > rozmawiaj, ale po ludzku. Masz pytanie pytaj, na pewno ktos odpowie , jesli
          > bedzie wiedzial. Niektore osoby sie zna lepiej, z racji tego , ze sie z nimi
          > czesciej konwersuje/sprzecza/kloci/ dogryza ale wszystko w pewnych ramach, bez
          > chamstwa, bez kloaki slownej.
          > Mysmy tez sie kiedys troche poszarpali, Ale jak pytasz rozsadnie to ja Ci
          > odpowiadam, puszczam w niepamiec jakies tam slowa, ktore padly, bo pamietliwa
          > nie jestem.Sa inne , o wiele wieksze zmartwienia niz glupia gadka kogos tam,
          > gdzies tam, prawda? Ale pewne slowa bola, zarowno Ciebie jak i mnie. Dlatego
          > starajmy sie nie ranic. Mozna draznic, laskotac, ale nie ranic i to tak
          > prostacko jak na pewnym watku tutaj, wiesz o czym mowie , prawda?
          > Co do "Towarzystwa" sam wiesz najlepiej, ze z niektorymi rozmawia sie bardziej
          > formalnie z innymi bardziej nieformalnie. To wszystko zalezy od stopnia
          > zazylosci internetowej, tzw.chemii osobistej, ale nikt nikomu nie zabrania
          > wchodzic na watki i mowic , byleby mowil jak czlowiek. Nie musisz byc expertem
          > od wszystkiego, bo ja nim tez nie jestem .Np zupelnie nie mam pojecie o
          > tych "fragmentalach" o ktorych pisze student, co nie przeszkadza mi kpic sobie
          > troszeczke z pasji mojego mlodego znajomego z Polski, a on to przyjmuje z
          > wyrozumialoscia i mnie nie osmiesza , ze ja taka ni czytaty ni pisatywink))
          > Pisz baker, bo na pewno masz cos do powiedzenia, a my bedziemy Cie czytac
          > odpowiadac, moze polmizowac, ale na pewno nikt na pozimie nie bedzie Ci ublizal
          >
          > po chamsku. A jak czasami cos sie wymsknie w ferworze gadki-zawsze mozna podac
          > internetowy klawisz i puscic sprawe w niepamiec.
          > Pozdrawiam K.

Ja sie z tym co Napisalas w 100% zgadzam. Ja sie nie wlanczalem w zadne potyczki,
          dopoki miarka sie nie przebrala. To, ze nam sie udalo i my tutaj jestesmy nie
          czyni nas pod zadnym wzgledem lepszymi od ludzi z polski. Oni tez marza o lepszym
          zyciu i proboja, ale nie kazdy ma takie szczescie jak my. Z naszej perspektywy
          powinnismy im pomagac, a nie ich wysmiewac, poniewaz oni sa tam gdzie sa a my
          tutaj!! Czasami mam wrazenie, ze ludzie po przyjezdzie tutaj traktuja ameryke
          (ameryke, a nie usa), jak cos co sie im nalezy i nikomu wiecej, co jest jedna
          wielka bzdura. To mi podnosi cisinienie, nic wiecej!!! Ja oczekujemy zeby nas
          szanowano, szanujmy innych!!!!!!

• karelia lepszy , gorszy 25.02.02, 00:49
            nikt nie jest lepszy/gorszy z racji swego miejsca pobytu. To jakas piramidalna
            bzdura. Kryteria lepszy/gorszy sa zupelnie inne, a jakie to chyba kazdy jest w
            stanie sobie sam odpowiedziec. Ja ,mieszkajac tutaj i rozmawiajac/piszac na
            forum, mam wrazenie , ze siedzimy razem gdzies tam i gadamy sobie o roznych
            roznosciachwink)) Dlaczego mam byc lepsza siedzac iles tam km na
            wschod/zachod/polnoc/poludnie niz ktos inny.
            • Gość: A27 Re: lepszy , gorszy IP: *.proxy.aol.com 25.02.02, 01:06
              Aniutek, sorry, ze Cie bardziej nie bronilam, ale mnie chlop wywiozl do na
              wycieczke stano-nawcza w glab Marylandu teraz wrocilismy. Iza pojechala po
              aniutku tylko dlatego, ze jej sie jakies tam anutkowe wypowiedzi nie
              spodobaly. Wiec wyzyla sie w najbardziej prymitywny sposob, atakujac wyglad
              zewnetrzny drugiej kobiety. Wiadmo, ze nas kobiety cos takiego boli
              najbardziej, bo nasz wyglad jest uzywany przeciwko nam. Jak to mowia, chce
              ktos psa uderzyc to i kij znajdzie.
              Najbardziej mnie rozsmieszyly izy peany na temat jej wlasnej urody. Albo ona
              nie umiaru w wielbienu samej siebie, albo lusterko sie pewnie rozbilo.
              Przykres jest to, ze tak fajnie sie zrobilo na tym farum po zalozeniu "kliken
              gallery" i ktos nam to zepsul.
              • Gość: aniutek Re: lepszy , gorszy IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 25.02.02, 01:23
                Ciagle nie moge wyjsc ze zdumienia jak ludzie tak po prostu, dla zabawy
                moga byc zlosliwi, dokuczac, pastwic sie i czerpac z tego radosc........
                Dorosli, wyksztalceni / za takich sie uwazaja/ ludzie ! Po co i dlaczego?
                Jesli ktos nie zgadza sie z moimi pogladami dlaczego nie dyskutuje, kloci
                sie, przekonuje a obraza i to w najprymitywniejszy sposob??
                Ciekawa jestem kto sie kryje za tymi nickami, jak wygladaja, jakimi sa,
                moze to pozwoliloby zrozumiec ich zlosc.........
                Mam dosyc takich kreatur..... ech.
                Pozdrowki,
                aniutek
          • Gość: aniutek Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 25.02.02, 01:00
            Gos´c´ portalu: baker napisa?(a):
            > Ja sie z tym co Napisalas w 100% zgadzam. Ja sie nie wlanczalem w
            zadne potyczk
            > i,
            > dopoki miarka sie nie przebrala. To, ze nam sie udalo i my tutaj jestesmy
            nie
            > czyni nas pod zadnym wzgledem lepszymi od ludzi z polski. Oni tez marza
            o lepsz
            > ym
            > zyciu i proboja, ale nie kazdy ma takie szczescie jak my. Z naszej
            perspektywy
            > powinnismy im pomagac, a nie ich wysmiewac, poniewaz oni sa tam
            gdzie sa a my
            > tutaj!! Czasami mam wrazenie, ze ludzie po przyjezdzie tutaj traktuja
            ameryke
            > (ameryke, a nie usa), jak cos co sie im nalezy i nikomu wiecej, co jest
            jedna
            > wielka bzdura. To mi podnosi cisinienie, nic wiecej!!! Ja oczekujemy zeby
            nas
            > szanowano, szanujmy innych!!!!!!
            >
            Baker podaj mi chociaz jeden przyklad gdzie ja sie wywyzszam ponad ludzi
            w kraju.......... bo wedle tego co napisales tym sowbie wlasnie zasluzylam
            na chamskie traktowanie przez Ciebie........
            Ponad to jesli oczekujesz szacunku od innych wiedz o tym, ze tego samego
            ludzie oczekuja od Ciebie.
            Ciekawa jestem co odpowiesz........i jak :smile)))
            • Gość: baker Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.tnt1.portland.or.da.uu.net 25.02.02, 01:08
              Gość portalu: aniutek napisał(a):

> Gos´c´ portalu: baker napisa?(a):
              > > Ja sie z tym co Napisalas w 100% zgadzam. Ja sie nie wlanczalem w
              > zadne potyczk
              > > i,
              > > dopoki miarka sie nie przebrala. To, ze nam sie udalo i my tutaj jestesmy
              > nie
              > > czyni nas pod zadnym wzgledem lepszymi od ludzi z polski. Oni tez marza
              > o lepsz
              > > ym
              > > zyciu i proboja, ale nie kazdy ma takie szczescie jak my. Z naszej
              > perspektywy
              > > powinnismy im pomagac, a nie ich wysmiewac, poniewaz oni sa tam
              > gdzie sa a my
              > > tutaj!! Czasami mam wrazenie, ze ludzie po przyjezdzie tutaj traktuja
              > ameryke
              > > (ameryke, a nie usa), jak cos co sie im nalezy i nikomu wiecej, co jest
              > jedna
              > > wielka bzdura. To mi podnosi cisinienie, nic wiecej!!! Ja oczekujemy zeby
              > nas
              > > szanowano, szanujmy innych!!!!!!
              > >
              > Baker podaj mi chociaz jeden przyklad gdzie ja sie wywyzszam ponad ludzi
              > w kraju.......... bo wedle tego co napisales tym sowbie wlasnie zasluzylam
              > na chamskie traktowanie przez Ciebie........
              > Ponad to jesli oczekujesz szacunku od innych wiedz o tym, ze tego samego
              > ludzie oczekuja od Ciebie.
              > Ciekawa jestem co odpowiesz........i jak :smile)))

Cofnij sie tam gdzie to wszystko sie zaczello, a moze znajdziesz odpowiedz.
              Ja od nikogo szcunku nie oczekuje , sam wiem ile jestem warty i dla kogo.
              Co to znaczy oczekiwac szacunku od kogos??? I co znaczy, ze ktos tam przez
              internet bedzie mie szanowal?
              Ci na ktorych naprawde mi zalezy wiedz najlepiej!!
              A teraz ide do garow bo moja kolej, bawcie sie dobrze!!!

• Gość: aniutek Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 25.02.02, 01:11
                .......widzisz zginales wlasna bronia.........
                • Gość: baker Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.tnt1.portland.or.da.uu.net 25.02.02, 01:19

> .......widzisz zginales wlasna bronia.........

..od jakiej.. ze ide do garow??
                  jak sie puscie GN'R z Tokio z 92 roku na VCR to gary frowaja az trzesczy....
                  • Gość: Fanta Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.proxy.aol.com 25.02.02, 01:44
                    Aha,to bylo nie zle!Aniutka zostala obrazona!Czy to mozlywe?Raz napisalam post
                    na Polonii i odrazu dostalomi sie od Aniutek.Mam poczucie chumoru itd.Ale wiesz
                    jak wtedy ja sie poczulam?Okropnie.Zastanow sie dobrze nad ten ciety jezyk.Znam
                    przynajmniej 5 osob z Forum GW ktorym wlasnie tez dostaly od ciebie w bardzo
                    nie ladny sposob potraktowany.Zaraz ociewiscie uslysze"Tu nie ma nic na
                    powaznie,my sobie lubimy pozartowac".Ja mysle ze tej Izie nie chodzilo o
                    wyglad,a raczej o sposob wypowiedzenia.I niestety z tym sie zgadzam.Ro-
                    bert,podzywiam cie za odwage.Ale jak widac,tobie tez odrazu sie dostalo.Wiecej
                    nie bede sie odzywac na waszym kochanym Forum,i wiem ze odrazu bede zmieszana z
                    blotem(jak zwykle).Bawcie sie dalej!
                    • aniutek do Fanty 25.02.02, 02:31
                      Fanta- a co Ci sie odemnie dostalo???? czy nazwalam cie jakims
                      chamskim slowem, obrazilam???
                      Nie za bardzo roumiem Twoj post...... Robertowi sie dostalo, 5 osob
                      urazonych...... wyjasnij..........
                      wiem, ze mam ciety ozor - mozesz mi sie odciac, albo zwrocic uwage ale
                      nie pozwole sie obrazac, czytam i pisze tutaj bo lubie pogadac i brakuje mi
                      polskosci ale ..........
                      I nie jest prawda ,ze nie ma tu nic na powaznie, ze caly czas sa zarty, ja - i
                      opewnie inni rowniez- czerpia z forum wiele roznych kozysci a jest milo jesli
                      sie czaedm posmiejemy.
                      Nie wstydze sie rowniez powiedziec przepraszam, myle sie, denerwuje,
                      ponosi mnie, czasem jestem hmmm okropna ale kto jest bez winy....../ etc
                      Pogrzebie, poszukam bo bardzo jestem ciekawa czym Cie urazilam.

Gos´c´ portalu: Fanta napisa?(a):

> Aha,to bylo nie zle!Aniutka zostala obrazona!Czy to mozlywe?Raz
                      napisalam post
                      > na Polonii i odrazu dostalomi sie od Aniutek.Mam poczucie chumoru
                      itd.Ale wiesz
                      >
                      > jak wtedy ja sie poczulam?Okropnie.Zastanow sie dobrze nad ten ciety
                      jezyk.Znam
                      >
                      > przynajmniej 5 osob z Forum GW ktorym wlasnie tez dostaly od ciebie w
                      bardzo
                      > nie ladny sposob potraktowany.Zaraz ociewiscie uslysze"Tu nie ma nic na
                      > powaznie,my sobie lubimy pozartowac".Ja mysle ze tej Izie nie chodzilo o
                      > wyglad,a raczej o sposob wypowiedzenia.I niestety z tym sie zgadzam.Ro-
                      > bert,podzywiam cie za odwage.Ale jak widac,tobie tez odrazu sie
                      dostalo.Wiecej
                      > nie bede sie odzywac na waszym kochanym Forum,i wiem ze odrazu
                      bede zmieszana z
                      >
                      > blotem(jak zwykle).Bawcie sie dalej!

• aniutek Re: do Fanty 25.02.02, 02:52
                        szukalam, znalazlam 19 postow autorstwa Fanty, chyba 4 z tego roku
                        reszta datowana do sierpnia 2001, zaden nie byl dyskusja ze mna.
                        Bylabym wdzieczna za wyjasnienie, moze piszesz pod innym nickiem??
                        pozdrawiam,
                        aniutek
          • biala& Re: do ludzi NIEMILYCH 25.02.02, 01:28

Bardzo chwalebne idee, zacznij od siebie

Gość portalu: baker napisał(a):

> Ja sie z tym co Napisalas w 100% zgadzam. Ja sie nie wlanczalem w zadne potyczk
            > i,
            > dopoki miarka sie nie przebrala. To, ze nam sie udalo i my tutaj jestesmy nie
            > czyni nas pod zadnym wzgledem lepszymi od ludzi z polski. Oni tez marza o lepsz
            > ym
            > zyciu i proboja, ale nie kazdy ma takie szczescie jak my. Z naszej perspektywy
            > powinnismy im pomagac, a nie ich wysmiewac, poniewaz oni sa tam gdzie sa a my
            > tutaj!! Czasami mam wrazenie, ze ludzie po przyjezdzie tutaj traktuja ameryke
            > (ameryke, a nie usa), jak cos co sie im nalezy i nikomu wiecej, co jest jedna
            > wielka bzdura. To mi podnosi cisinienie, nic wiecej!!! Ja oczekujemy zeby nas
            > szanowano, szanujmy innych!!!!!!
            >

• Gość: baker Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.tnt1.portland.or.da.uu.net 25.02.02, 01:29
              biala& napisał(a):

>
              > Bardzo chwalebne idee, zacznij od siebie
              >
              > Gość portalu: baker napisał(a):
              >
              > > Ja sie z tym co Napisalas w 100% zgadzam. Ja sie nie wlanczalem w zadne po
              > tyczk
              > > i,
              > > dopoki miarka sie nie przebrala. To, ze nam sie udalo i my tutaj jestesmy
              > nie
              > > czyni nas pod zadnym wzgledem lepszymi od ludzi z polski. Oni tez marza o
              > lepsz
              > > ym
              > > zyciu i proboja, ale nie kazdy ma takie szczescie jak my. Z naszej perspek
              > tywy
              > > powinnismy im pomagac, a nie ich wysmiewac, poniewaz oni sa tam gdzie sa a
              > my
              > > tutaj!! Czasami mam wrazenie, ze ludzie po przyjezdzie tutaj traktuja amer
              > yke
              > > (ameryke, a nie usa), jak cos co sie im nalezy i nikomu wiecej, co jest je
              > dna
              > > wielka bzdura. To mi podnosi cisinienie, nic wiecej!!! Ja oczekujemy zeby
              > nas
              > > szanowano, szanujmy innych!!!!!!
              > >
              >

pokaz palcem a potem pogadamy!!!!!!1

• biala& Re: do ludzi NIEMILYCH 25.02.02, 01:31

> pokaz palcem a potem pogadamy!!!!!!1
                >

Nie chce mi sie z Toba gadac
                • biala& Re: do Aniutka 25.02.02, 01:32
                  Zajrzyj do skrzynki
                • Gość: aniutek Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 25.02.02, 01:33
                  biala& napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: baker napisa?(a):
                  >
                  > > pokaz palcem a potem pogadamy!!!!!!1
                  > >
                  >
                  > Nie chce mi sie z Toba gadac

Tak, Biala nie ma sensu........
                  • Gość: baker Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.tnt1.portland.or.da.uu.net 25.02.02, 01:36

> biala& napisa?(a):
                    >
                    > > Gos´c´ portalu: baker napisa?(a):
                    > >
                    > > > pokaz palcem a potem pogadamy!!!!!!1
                    > > >
                    > >
                    > > Nie chce mi sie z Toba gadac
                    >
                    > Tak, Biala nie ma sensu........

Tak jak mowilem towarzystwo wzajemnej adoracji.....
                • Gość: baker Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.tnt1.portland.or.da.uu.net 25.02.02, 01:33
                  biala& napisał(a):

> Gość portalu: baker napisał(a):
                  >
                  > > pokaz palcem a potem pogadamy!!!!!!1
                  > >
                  >
                  > Nie chce mi sie z Toba gadac

to mnie akurat nie dziwi....!!!!

• Gość: baker Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.tnt1.portland.or.da.uu.net 25.02.02, 01:34

> biala& napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: baker napisał(a):
                    > >
                    > > > pokaz palcem a potem pogadamy!!!!!!1
                    > > >
                    > >
                    > > Nie chce mi sie z Toba gadac
                    >
                    > to mnie akurat nie dziwi....!!!!
                    >

.. tylko po cholere gebe otwieralas jak nie masz nic do powiedzenia???????????
                    >

• Gość: baker Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.tnt1.portland.or.da.uu.net 25.02.02, 01:41
      karelia napisał(a):

> Dlaczego obrazacie innych, ranicie, wykorzystujecie internetowa
      > anonimowosc.Dlaczego wpychacie sie tam, gdzie nikt was nie zaprasza ze swymi
      > obrazliwymi postami, slowami, ktore moga naprawde zranic. Czy naprawde tak
      > bardzo zalezy wam , aby kogos uderzyc, zranic, zasmucic. Co wami kieruje? Czy
      > nie mozna poskromic swej agresji, zwalczyc w jakis inny sposob, bardziej
      > inteligentny?
      > Jesli nie mamy nic do powiedzenia , to lepiej milczec, a jesli juz koniecznie
      > chcemy cos powiedziec, zaistniec w wirtualnym swiecie, to mowmy, ale jak
      > czlowiek- czasami smiesznie, czasami glupio,czasami madrze, ale nie obrazajmy
      > ludzi, ktorych nie znamy. Poniewaz tych , ktorych znamy nie mamy odwagi
      > obrazac, prawda?.Dlaczego to robicie? Mozecie odpowiedziec na to proste pytanie
      > ?
      > Pozdrawiam i milychwink))))) i niemilych K.

Popatrz na swoje kolezanki tzw. biala i aniutka. Dla nich moze byc tylko tak jak
      same chca. Odbiegniesz na 2 mm od tematu, dasz im cos do myslenia i juz
      pogubione...

• Gość: maz Re: do ludzi NIEMILYCH-do Baker IP: *.arach.net.au 25.02.02, 02:19
        No i teraz bede naprawde niemily.
        Tobie chyba te gary naprawde na mozg padly.
        Wiec lepiej zostan przy nich ze swoja metalnoscia malomiasteczkowej kucharki
        i przestan sie czepiac innych na forum.
        Myslisz ze najlepsza forma dyskusji jest wylewanie pomyj na kogos??????
        I lepiej poczytaj sobie poprzednie watki,to moze troche wiecej zrozumiesz
        choc z taka jenteligencja to wydaje mi sie to watpliwe
        • Gość: baker Re: do ludzi NIEMILYCH-do Baker IP: *.tnt2.portland.or.da.uu.net 25.02.02, 03:13
          Gość portalu: maz napisał(a):

> No i teraz bede naprawde niemily.
          > Tobie chyba te gary naprawde na mozg padly.
          > Wiec lepiej zostan przy nich ze swoja metalnoscia malomiasteczkowej kucharki
          > i przestan sie czepiac innych na forum.
          > Myslisz ze najlepsza forma dyskusji jest wylewanie pomyj na kogos??????
          > I lepiej poczytaj sobie poprzednie watki,to moze troche wiecej zrozumiesz
          > choc z taka jenteligencja to wydaje mi sie to watpliwe

a tobie przyglupie ta autralia juz rozum wypalila (a przynajmniej te resztki,
          ktore za rozum robily). Spadaj przyglupie i wypisoj dalej te swoje brednie...

• Gość: baker Re: do ludzi NIEMILYCH-do Baker IP: *.tnt2.portland.or.da.uu.net 25.02.02, 03:20
          i jeszce jedno dziadku, pomyje bede wylewal na tego na kogo ja mam ochote, a w
          szczegolnosci na takich pedalow jak ty....
          • Gość: maz Re: do ludzi NIEMILYCH-do Baker IP: *.arach.net.au 25.02.02, 04:04
            Garkotluku ,Garkotluku !!!!!
            Powiedzialem juz na innym watku ze pedalow to poszukaj wsrod swojch kolegow
            a nie tu na forum .Pomyje to wylewasz tylko na siebie,co latwo widac z twojch
            postow.
            No i moze zdecyduj sie :czy mam spadac ,czy dalej wypisywac te swoje
            brednie?????
            Typowa logika Garkotluka.
            • Gość: DundeeGi Re: do ludzi NIEMILYCH IP: 144.138.132.* 25.02.02, 04:11
              Po raz kolejny utwierdzam sie w przekonaniu, ze Polacy to chamy i prostaki i
              najwiecej zabieraja glosu tam gdzie moga zostac anonimowi. Ciekawe czy w realu
              tez sa tacy "hop do przodu" smile

Pozdrawiam,

Dundee Girl
              • Gość: Renka Re: niemile uwagi i pouczenia IP: *.home.cgocable.net 25.02.02, 04:28
                Przemilczenie niemilych (dla kogo?) uwag, to jak opuszczenie przyjecia w
                momencie, kiedy zaczyna sie prawdziwa zabawa, tzn kiedy wszyscy juz sie troche
                nacpali. Zatem bawmy sie w bycie milym niemilym lub niemilym milym smile
                • Gość: aniutek Re: niemile uwagi i pouczenia IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 25.02.02, 04:54
                  ???? nie lapie sad(((

Gos´c´ portalu: Renka napisa?(a):

> Przemilczenie niemilych (dla kogo?) uwag, to jak opuszczenie przyjecia w
                  > momencie, kiedy zaczyna sie prawdziwa zabawa, tzn kiedy wszyscy juz sie
                  troche
                  > nacpali. Zatem bawmy sie w bycie milym niemilym lub niemilym milym smile

• Gość: maz Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.arach.net.au 25.02.02, 04:47
                Gość portalu: DundeeGi napisał(a):

> Po raz kolejny utwierdzam sie w przekonaniu, ze Polacy to chamy i prostaki i
                > najwiecej zabieraja glosu tam gdzie moga zostac anonimowi. Ciekawe czy w realu
                > tez sa tacy "hop do przodu" smile
                >
                > Pozdrawiam,
                > Troche mnie dziwi taka wypowiedz od....Polaka.
                I to niewazne czy podpisujacego sie "miskoala" czy "DandeeGi"
                a co to znaczy "hop do przodu"....????????
                > Dundee Girl

• Gość: DundeeGi Re: do ludzi NIEMILYCH IP: 144.138.132.* 25.02.02, 05:20

Drogi Mezu,
                  wyrazilam tylko swoja opinie, nie wazne czy to forum czy cokolwiek innego,
                  wniosek nasuwa sie jeden, jestesmy narodem, ktory lubi skakac sobie do gardel.
                  Czym sie podpisuje nie znaczy ze staram sie ukryc fakt ze pochodze z Polski.

Zona vel Dundee Girl

> Gość portalu: DundeeGi napisał(a):
                  >
                  > > Po raz kolejny utwierdzam sie w przekonaniu, ze Polacy to chamy i prostaki
                  > i
                  > > najwiecej zabieraja glosu tam gdzie moga zostac anonimowi. Ciekawe czy w r
                  > ealu
                  > > tez sa tacy "hop do przodu" smile
                  > >
                  > > Pozdrawiam,
                  > > Troche mnie dziwi taka wypowiedz od....Polaka.
                  > I to niewazne czy podpisujacego sie "miskoala" czy "DandeeGi"
                  > a co to znaczy "hop do przodu"....????????
                  > > Dundee Girl
                  >

• Gość: maz Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.arach.net.au 25.02.02, 05:28
                    Ze lubimy skakac sobie do gardel to fakt - nie da sie ukryc,
                    ale nie mysle zeby to byla tylko nasza polska szczegolna cecha narodowa.
                    Inni tez to robia,choc to wcale nie rozgrzesza/usprawiedliwia Polakow.
                    I tak z czystej ciekawosci ,prosze nie doszukuj sie niczego zlego -jestes
                    Student czy Studentka ????????
                    • Gość: DundeeGi Re: do ludzi NIEMILYCH IP: *.prem.tmns.net.au 25.02.02, 08:27
                      Ciekawe tylko czemu akurat My mamy tak wiele tych zlych cech narodowych ...
                      Jesli pytasz mnie to nie jestem ani Student (!) and Studentka, w porownaniu do
                      wiekszosci Was (tak mi sie wydaje) jestem mloda emigrantka.

pa pa
                      Dundee Girl

> Ze lubimy skakac sobie do gardel to fakt - nie da sie ukryc,
                      > ale nie mysle zeby to byla tylko nasza polska szczegolna cecha narodowa.
                      > Inni tez to robia,choc to wcale nie rozgrzesza/usprawiedliwia Polakow.
                      > I tak z czystej ciekawosci ,prosze nie doszukuj sie niczego zlego -jestes
                      > Student czy Studentka ????????

• Gość: maz Re: do ludzi NIEMILYCH-do DundeeGi IP: *.arach.net.au 26.02.02, 02:34
                        To Witaj na Forum.
                        Tylko nie przejmuj sie roznymi psychopatami ,ktorzy lubia tu sie produkowac.
                        • Gość: DundeeGi Re: do ludzi NIEMILYCH-do DundeeGi IP: 144.138.132.* 26.02.02, 04:49
                          Dzieki, fakt ze troche mnie porazili.

> To Witaj na Forum.
                          > Tylko nie przejmuj sie roznymi psychopatami ,ktorzy lubia tu sie produkowac.

• karelia LUDZIEEEEE 25.02.02, 06:39
      sorry, ale namieszalam, teraz to chyba kazdy z kazdym bedzie sie szarpac za
      klawisze. Aniutek, ja zaczynam od Ciebie, ale to juz moze na privie, bo jak Ci
      doloze , to zapomnisz o tych bajgiele na Manhattan. Wiesz , ze nigdy mi sie nie
      podobalas, hehehe, ja tylko tak sie podlizywalam, zeby KTOS zechcial ze mna
      gadac heheeh . No i dobrze , bo po burzy zawsze przychodzi ladna pogoda. Moze
      my sie szarpiemy . bo ksiezyc nie w tej fazie? wink)))))))
      Pozdrwvlaju Aniutkowa hihihi i innych wylacznie milych K , chociaz po namysle ,
      niemilych tez wink)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))K.
    • karelia Re: do ludzi NIEMILYCH 25.02.02, 10:53
      dlaczego nikt niemily sie nie odezwie , sami mili gadaja wink))))))))))))
    • Gość: Fania do karelii IP: *.telia.com 25.02.02, 10:59
      Nie Karelio. Zupelnie na odwrot: sami niemili pozostaja, milych obrzuciliscie blotem i juz odechcialo
      im sie zabierac glos w jakiejkolwiek sprawie.
      P.S. Nie do Ciebie te slowa osobiscie, ty nikogo nie obrazilas!
      • Gość: Szwedka Re: do karelii IP: 151.156.10.* 25.02.02, 11:03
        Hej szwedzkie rodaczki. Miejmy nadzieje ze mile bedzie.
        Zartem ich, slodkoscia a umilkna.
        Pozdrowienia
      • Gość: Szwedka Re: Do Fani IP: 151.156.10.* 25.02.02, 11:07
        Milo ze wrocilas wink))
        • Gość: Fania do Szwedki IP: *.telia.com 25.02.02, 11:12
          Dziekuje! Ale z bolem serca i wystraszona
          • Gość: Szwedka Re: do Szwedki IP: 151.156.10.* 25.02.02, 11:19
            Pijany byl pewnie. Jasne ze to nie zadne wytlumaczenie lecz nie przejmuj sie
            tym i nie uciekaj.Czym wiecej tu sympatycznych ludz tym bardziej ci nie mili
            sie wystrasza.
            Musze zmykac do pracywink))
            Hej da!
    • karelia miodem ich 25.02.02, 11:15
      otoz to, ja tez to mowie, zalac ich miodem, nakarmic slodkosciami, a zmiekna
      jak czekolada na sloncu i beda bardzo miliusi, no do rany przyloz. Bo wlasciwie
      nie ma ludzi zlych, tylko czasami moze sa niedoceniani, niedostrzegani stad sie
      biora frustracje, zolc zalewa watrobe i skutek..... no taki sobie. Ale juz w
      ktoryms poscie tlumaczylam , ze nie da sie tak z wszystkimi gadac naookolo.Nie
      wszystkie tematy mnie interesuja, nie mam zbyt duzo czasu, mam swoich moich, no
      przyznaje sie , a co, nie moge ? wink)))
      Czyli do dziela , marynujemy w miodzie ( oczywiscie najlepszym-polskim, no moz
      ejeszcze byc grecki z orzechami mmmmniam niam )
      Pozdrawiam K.
      • Gość: piotr Re: miodem ich IP: *.bbtec.net 25.02.02, 12:01
        karelia napisał(a):

Bo wlasciwie

> nie ma ludzi zlych, tylko czasami moze sa niedoceniani, niedostrzegani

Ale juz w
        > ktoryms poscie tlumaczylam , ze nie da sie tak z wszystkimi gadac naookolo.Nie
        > wszystkie tematy mnie interesuja, nie mam zbyt duzo czasu, mam swoich moich, no
        >
        > przyznaje sie , a co, nie moge ? wink)))

Mozesz, mozesz Karelio. Tak sie sklada, ze w Internecie wolno wszystko.
        Jestem dosc przypadkowym pasazerem na tym forum, ale czytajac Twoja wypowiedz
        zastanawiam sie czy nie cierpisz na przerost wlasnego ego.
        Oto ta czesc Internautow, ktorych Karelia, z braku czasu, nie podrapala za uchem,
        czuje sie porzucona i msci sie, w "niemily" sposob na drugiej wyroznionej czesci.

Widze dwa rozwiazania: albo dopiesc wszystkich, (nie ma przeciez zlych ludzi)
        albo utworz "z twoimi swoimi" oddzielne kolko rozancowe pod wezwaniem sw. Kareli
        (Internet zna takie mozliwosci) co oszczedzi ci watpliwych wrazen estetycznych-
        koniecznosci obcowania z wirtualna cholota.
        pozdrawiam
        Piotr

• karelia do Piotra 25.02.02, 13:07
      niestety musze Cie zmartwic-nie cierpie na przerost niczego, wszystko mam w sam
      raz, tak mi sie przynajmniej wydaje. Wszelakie zwiazki/organizacje sa mi obce.
      Tym bardziej te spod koscielnej kruchty pod wezwaniek kogos tam . Tak wiec nie
      bedzie kolka graniastego pod wezwaniem sw/niesw (sprawa do ustalenia) Karelii.
      I ja pozdrawaiam Ciebie niezmiernie serdecznie i slodko ( miod spadziowy) ,
      lacze uklony, caluje w policzek, no sam wiesz, tak zebys sie nie poczul
      odrzucony przeze mniewink))))))))))))))))))))) K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka