Dodaj do ulubionych

odprawa online w Ryanair-problem:/

17.09.11, 11:01
witam!mam takie pytanie,za 2 tyg mam leciec do edynburga.chcialam dzis zrobic odprawe online i w miejscu w ktorym trzeba wybrac dokument podrozny(paszport lub dowod)jest tylko mozliwosc wybrania paszportu.wczesniej zawsze byly 2 opcje do wyboru.ja chce leciec na dowód i nie mam paszportu i nie wiem teraz co z tym zrobic.moze ktos z was lecial tymi liniami ostatnio i wie cos na ten temat.prosze o pomoc!
Obserwuj wątek
    • galadriella Re: odprawa online w Ryanair-problem:/ 17.09.11, 22:53
      Aż sprawdziłam, rzeczywiście.

Ciekawe, bo jednocześnie nadal wymieniają dowody jako pełnoprawne dokumenty podróżne
      www.ryanair.com/en/terms-and-conditions#regulations-traveldocumentation
      "THE ONLY FORMS OF TRAVEL DOCUMENTS ACCEPTED ON RYANAIR FLIGHTS ARE:
      (...)
      A valid National Identity Card issued by the government of a European Economic Area (EEA) country. (Only the following EEA countries currentlyissue National Identity Cards acceptable for carriage on Ryanair flights: Austria, Belgium, Bulgaria, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Cyprus, Czech Republic, Estonia, Hungary, Italy, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Malta, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland)"

Może to jakaś chwilowy błąd na ich stronie służacej do odprawy?

Albo jeszcze coś mi przychodzi do głowy - nie pamiętam co podałam jako kraj zamieszkania przy zakupie biletu ale chyba zgodnie z prawdą UK - może trzeba podać Polskę, bo jak się poda UK to się nie aktywuje opcja ID card, bo oni takich nie wydają i nie mają?
      Ale to już naprawdę wymyślam, po doświadczeniu z EasyJEt chyba, gdzie trzeba było w odpowiednim miejscu zmienić walutę ze złotówek na funty żeby móc zapłacić kartą visa debit, bo jak się zostawiło złotówki to takiej karty w ogóle nie było w dostępnych opcjach, tylko credit i electron - i nie przyjmowało numeru tej karty debetowej. Po zmianie waluty visa debit się automagicznie pojawiała.
    • luke386 Re: odprawa online w Ryanair-problem:/ 18.09.11, 11:07
      Dzisiaj podczas odprawy online miałem ten sam problem. Pomogło wypełnienie reszty danych przed wyborem dokumentu tożsamości. Wydaje mi się, że wszystko działa jak należy po wybraniu obywatelstwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka