wcielo_zupe 10.03.12, 17:44 slyszales kiedys tam u siebie "I live in a free country'? i "I am free to do whatever I please". Tylko tyle. Hew a nice day. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ratpole Re: polonus, mam pytanie do ciebie 10.03.12, 18:27 wcielo_zupe napisał: > slyszales kiedys tam u siebie "I live in a free country'? Ja slyszalem, a nawet sam nieraz tak mowie. A teraz ty opowiedz nam o swojej wolnosci. Kiedy ostatnio slyszales bulwiaka mowiacego "jestem wolnym czlowiekiem i zyje w wolnym kraju", bo ja przez cale zycie jeszcze ani raz nie slyszalem buahahahaha Z kolei powiedzenie "robie co mi sie zachce" w bulwie jest uzywane i jego efekty widac chociazby pod twoja klatka schodowa pokazywarka.pl/e89e4j/ hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: polonus, mam pytanie do ciebie 10.03.12, 20:36 ratpol, a czemu ty sie tak unosisz? Zapytac sie juz nie mozna czy co? A tak przy oakzji, moze ty slyszales te dwa pytania uzywane chociaz raz w twojej dlugiej karieze wyjechanego? Chociaz raz. Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals Re: polonus, mam pytanie do ciebie 10.03.12, 22:00 sciur z ciebie to gowniak pelna geba, wzorem ortaliona kolekcjonujesz linko do psich gowien hehe zoofil yebany Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Am I missing something? 10.03.12, 18:34 It’s a free country, but: I need a license to drive, a license to work, a permit to protest, a permit to make changes to my own house, a license to get married, I can’t grow vegetables in my front yard, I can’t buy raw milk, I can’t fly without being searched and molested, I can be arrested for taking video of the police, I can go to jail for handing out fliers or for wearing a hat in court, I can have everything I own taken from me just on the accusation that I have drugs in my house, and I can be targeted for assassination if I disagree with the government. I don’t call this “freedom”. Am I missing something? Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: Am I missing something? 10.03.12, 20:39 a mozesz odpowiedziec tak lub nie? And yes, you are misink a lot. Odpowiedz Link Zgłoś
fuck_u mozemy ci opowiedziec 10.03.12, 22:20 w ten sposob !! - czytaj moj nik !!......ehheeheheehhehehhehehehehheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ My tez ci odpowiemy biedaku. 11.03.12, 01:09 Strzel sobie w swoj durny cymbal cieciu. buahahahahahahahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
fuck_u Re: My tez ci odpowiemy cieciu Czosnku 11.03.12, 02:37 przeczytaj sobie moj nik = to jest opowiedz dla ciebie ! yhyhhhyyhyhyhyhyhhyyhhyhyyhhyhy Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: polonus, mam pytanie do ciebie 11.03.12, 16:22 hahaha na moje pytanie polonus nie odpowiedzial bezposrednio tylko dal glos pod kilkoma innymi nickami. No wlasnie, aja po prostu nie wiem czy te moje pytania do polonusa mialy jakis sens, po prostu mi sie przysnily, wiec poniewaz mi nie odpowiada to widac trafilem go w to miekkie, ouch, polonus, zabolalo, qrva, eh? Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 trafilem go w to miekkie, ouch, polonus, zabolalo 11.03.12, 16:38 wcielo_zupe napisał: hahaha na moje pytanie polonus nie odpowiedzial bezposrednio tylko dal glos pod kilkoma innymi nickami. No wlasnie, aja po prostu nie wiem czy te moje pytania do polonusa mialy jakis sens, po prostu mi sie przysnily, wiec poniewaz mi nie odpowiada to widac trafilem go w to miekkie, ouch, polonus, zabolalo, qrva, eh? ============================================================ he,he,he "dal glos pod kilkoma innymi nickami" nik mam tylko jeden "polonus5 odpowiedz byla tylko jedna: "free country" It’s a free country, but: I need a license to drive, a license to work, a permit to protest, a permit to make changes to my own house, a license to get married, I can’t grow vegetables in my front yard, I can’t buy raw milk, I can’t fly without being searched and molested, I can be arrested for taking video of the police, I can go to jail for handing out fliers or for wearing a hat in court, I can have everything I own taken from me just on the accusation that I have drugs in my house, and I can be targeted for assassination if I disagree with the government. I don’t call this “freedom”. Am I missing something? jak zwykle Nisko sie Klaniam !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: Czy sądzisz, że gliniak zupak rozumi ynglisz? 12.03.12, 00:53 rozumi, rozumi. cieciu malorolny. Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Re: trafilem go w to miekkie, ouch, polonus, zabo 12.03.12, 10:46 buahahahahahahahaha Czerwonku jak tam koledzy z ORMO. buahahahahahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: polonus, mam pytanie do ciebie 12.03.12, 03:29 pensiontsunami.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 CPP - $161,245 billion !!!! 12.03.12, 12:21 TORONTO, ON (February 10, 2012): The CPP Fund ended the third quarter of its fiscal year on December 31, 2011 at $161,245 billion. www.cppib.ca/files/F2012Q3/CPPIB_Q3_F2012_Financial_Statements_-_ENG_-_February_10_2012.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
donk Ale jestes bogaty jak polaczek. heheh 12.03.12, 17:42 heheheheheheh Ty golasie. heheheheheheheheheheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: CPP - $161,245 billion !!!! 12.03.12, 18:09 polonus5 napisała: TORONTO, ON (February 10, 2012): The CPP Fund ended the third quarter of its fiscal year on December 31, 2011$161,245billion. ======================================================== Pieniądze trafiają do Canadian Pension Plan (odpowiednika polskiego ZUS), który jednak nie wydaje ich na obecnych emerytów, tylko inwestuje - w obligacje i za granicą. Brakuje pieniędzy na emerytury ZUS wyliczył, że w ciągu najbliższych pięciu lat na wypłatę emerytur, rent, zasiłków może zabraknąć nawet ponad 300 mld zł. –Bez reformy systemu ubezpieczeń grozi nam katastrofa- oceniają eksperci. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 jeden posiłek na tydzień 12.03.12, 21:05 grożą nam głodowe emerytury Co chciałbyś jeść na starość? Jeżeli nie jesteś zbyt wybredny, a Twój żołądek potrafi się skurczyć, to nie musisz odkładać na swoją emeryturę. Jeśli jednak interesuje Cię więcej niż jeden posiłek na tydzień - zacznij już dzisiaj myśleć o tym, jak zaoszczędzić na przyszłość. biznes.onet.pl/czy-groza-nam-glodowe-emerytury,18493,5037104,3790557,251,1,news-detal ~olo: Po przeczytaniu powyższej wiadomości stwierdzam co następuje. NIECH SZLAK TRAFI CAŁY TEN RZĄD..jesteście bandą oszustów.Zrobiliście z Polski chory kraj.a z obywateli nędzarzy . Nie z wszystkich ,niektórych kupiliście bo nie wyobrażam sobie aby ktoś normalny na was głosował. Wielu ludzi dziś się wstydzi ,że na was głosowało. Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: jeden posiłek na tydzień 16.03.12, 12:11 No to jestes bogaty poczak. heheheheheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 ostrzega przed sukcesywnym ubożeniem niemieckich.. 16.03.12, 03:11 Niemieccy emeryci - widmo biedy na starość Pomimo szykującej się w bieżącym roku w Niemczech podwyżki emerytur, organizacja OECD ostrzega przed sukcesywnym ubożeniem niemieckich emerytów. W Niemczech osobom, które przez całe życie mało zarabiały, albo przez dłuższy czas miały przerwy w aktywności zawodowej, na starość grozi bieda Wysokość podstawowej miesięcznej emerytury wynosi w Danii 778 euro, w Norwegii nieco poniżej 1000 euro, we Francji (minimalna ustawowa) - nieco powyżej 500 euro. Przeciętna emerytura wynosi w zachodnich Niemczech 1176 euro, we wschodnich 1034. www.dw.de/dw/article/0,,15806465,00.html?maca=pol-rss-pol-panorama-3293-xml-mrss Stawka minimalna w zachodniej części Niemiec wynosi 7,89 euro, w Niemczech wschodnich 7,01.Leasing pracowniczy to na niemieckim rynku pracy coraz bardziej rozpowszechnione zjawisko.Zarobki blisko 900 tys pracowników w leasingu są niższe od wynagrodzeń pracowników etatowych firmy korzystających z tej formy zatrudniania. Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: ostrzega przed sukcesywnym ubożeniem niemieck 16.03.12, 15:41 sam sobie debilu zaprzeczasz: raz mowisz ze 300 zl to bieda, innym razem ze 1000 juro to nedza, innym razem ze w polsce biednie a na zachodzie bogato, potem wychodzi na to ze zyjesz na jakims walbrzyskim wysypisku i sobie chwalisz bo cierpisz na slepote umyslowa. Jestes jednym klebkiem nerwow ktore ciagle zaluje ze go koledzy wykolegowali w 89-tym, heheheh. Lobudzcie siem ociec!! Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: CPP - $161,245 billion !!!! 16.03.12, 15:47 szkoda ze te pieniadze nei trafiaja zeby ci te pola albertynskie troche wypucowano do zdjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
mcov Nie polonus, tylko pan Polonus dla Ciebie 12.03.12, 04:52 Nie polonus, tylko pan Polonus dla Ciebie, polski dziadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: Nie polonus, tylko pan Polonus dla Ciebie 16.03.12, 15:44 pan polonus to debil jak makrowa, ratpol, jot23, ortalion-ontarian, filipek z konopii, warcholskY, i ta szmata dochodzaca pan harborfrejt-wydymany, hehehehe nawiozlo tu tego bydla na etacie. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Polacy nie dożyją 67. roku życia !! 12.03.12, 22:07 Gość Wydłużenie czasu pracy w sytuacji polskiej biedy oznacza bankructwo okragłostolowego systemu i konieczność zmian ustrojowych gdyz nie mozna dalej kontynuować drogi do nikąd. Polacy nie dożyją 67. roku życia !! Wydłużenie czasu pracy do 67. roku życia jest możliwe pod warunkiem odpowiednich regulacji osłonowych. Chodzi o dostęp do pewnych usług medycznych czy rehabilitacyjnych. potrzebny jest pakiet regulacji osłonowych, które dadzą gwarancję, że ci, którzy będą musieli pracować do 6.7 roku życia, dożyją w zdrowiu tego wieku. Muszą być więc objęci opieką lekarską, mieć dostęp do udogodnień zdrowotnych, rehabilitacyjnych, lekarskich, itd. www.hotmoney.pl/artykul/emerytury-polacy-nie-dozyja-67-roku-zycia-24408/5 Gość Mam 49 lat i już jestem wyeksploatowany . Od połowy lat 80-tych tyram po 10-12godzin dziennie.Upadki i wzloty i znów upadki .Byłem pracownikiem biurowym , fizycznym , włascicielem a skończyłem w korporacji jako szczur terenowy . Nerwy , stres , dziesiątki godzin pod presją - pranie mózgów. Koszmar - Myślę ,że nie mam szans na emeryturę nawet gdyby to było 65 lat. A wystarczyło się zapisać do odpowiedniej partii lub ulec jak mnie próbowano nakłonić do współpracy. Zachciało sie być uczciwym... Teraz za to płacę , zawsze kłody pod nogi-wydaje się to nieprawdopodobne , ale zawsze pod górkę , i coraz częściej myślę ,że nieprzypadkowo . W latach 80-tych jak nie chciał młody człowiek wstapić do ZOMO i nie był donosicielem to trafiał do wojska ,gdzie były jednostki karne- też nieprzypadkowo. Gość Boże zlituj się nie daj mi dożyc starości. Odpowiedz Link Zgłoś
donk A masz juz trumnem? 16.03.12, 12:14 A ty myslisz durny chooyu ze jak masz inny paszport od 15 lat to juz jestes kanadyjczyk. heheheheheh Ot durny chooy z ciebie. Durny bo s Polandu !!! heheheheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: Ot durny chooy z ciebie. 16.03.12, 15:32 donk napisała: A ty myslisz durny chooyu ze jak masz inny paszport od 15 lat to juz jestes kan adyjczyk. heheheheheh Ot durny chooy z ciebie. Durny bo s Polandu !!! heheheheheheheheheh ============================================================ dla Twojej informacji to juz wybieram sie na emeryturke kanadyjska po przepracowaniu tu 35 lat !!!tradycyjnie pozdrawiam -))) Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: Ot durny chooy z ciebie. 16.03.12, 15:46 35 lat wyrtrzymales w pracy rzadowej? I tym sie chwalisz podla kreaturo? Kup sobie trumne jak mowi donk, bo srednia masz miec dwa lata zanim cie do niej zapakuja, hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
wcielo_zupe Re: A masz juz trumnem? 16.03.12, 15:45 ouch! To musialo go bardzo zabolec! Obudziles ciecia ze snu polarnego. Odpowiedz Link Zgłoś