Gość: Baloo IP: *.ne.ch 13.03.02, 08:30 Pol Polski pobieglo do kwiaciarni i po paczki ..... Wszystkim Paniom Krystynom i Pannom Krysiom wszystkiego najlepszego z okazji ymynyn zyczy Baloo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: selma Re: Pol Polski ... IP: *.ppp.get2net.dk 13.03.02, 08:46 Dziekuje bardzo za zyczenia imieninowe ,ale ja obchodze 24 lipca . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo obchodze ... IP: *.ne.ch 13.03.02, 08:48 a ja obchodze codziennie :o) baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: obchodze ... IP: *.ppp.get2net.dk 13.03.02, 09:36 a jak masz na imie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: obchodze ... IP: *.ne.ch 13.03.02, 09:52 Marcin - ale to nie ma nic do rzeczy ... oprocz urodzin i imienin ja obchodze rozne rzeczy, roznych osobnikow - czasami szerokim lukiem ;o) Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: obchodze ... co sie da 13.03.02, 10:10 a ja obchodze imieniny, urodziny i rocznice poczecia... ...oraz 10 australijskich, swiat panstwowych w roku, Nowy Rok europejski i chinski, St Patrick Day, Melbourne Cup i pewnie jeszcze kilka innych. Swietowac co sie da! Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: obchodze ... co sie da IP: *.ne.ch 13.03.02, 10:34 Jutro : nikt ze znajomych nie ma ani imienin ani urodzin ... nalezaloby to jakos oblac, nie ? baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma SW:MARCIN IP: 212.237.42.* 13.03.02, 13:58 wiesz co, to zrobimy Tobie wieczor sw.Marcina ,chyba w listopadzie ,a z obchodzeniem na okolo masz racje -ja tez tak robie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo i jeszcze ..... IP: *.ne.ch 13.03.02, 14:01 ..mozna by komus urzadzic Noc Sw. Bartlomieja ... mam kilku kandydatow ... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: i jeszcze ..... IP: 212.237.42.* 13.03.02, 14:05 tak ? a na czym taka noc polega hihi jak mozna spytac?wieczor sw.Marcina to nic zdroznego po prostu kaczke z zelem z borowek sie podaje .za to w noc sw.Jana ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: i jeszcze ..... IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.03.02, 14:17 Gość portalu: selma napisał(a): > tak ? a na czym taka noc polega hihi jak mozna spytac?wieczor sw.Marcina to nic > > zdroznego po prostu kaczke z zelem z borowek sie podaje .za to w noc > sw.Jana ........ Selma ,Noc swiet Bartlomieja to kochanie nic przyjemnego.ja bym tam dolaczyl jeszcze ,jako przystawke egzekucje kilku czarownic by bylo rownouprawnienie. oczywiscie noc sw.Jana to ci sie podoba co? Latac jak gola poganka i gubic wianek przy odglosie trzaskajacych bierwion w ognisku.a potem tanczyc w koleczko wokolo draga o symbolice ,co to tobie sie podoba a ja rozumie.Na stos,czarownico rozpustna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: i jeszcze Selma IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.03.02, 14:22 Gość portalu: selma napisał(a): > tak ? a na czym taka noc polega hihi jak mozna spytac?wieczor sw.Marcina to nic > > zdroznego po prostu kaczke z zelem z borowek sie podaje .za to w noc > sw.Jana ........ Ja myslalem ,ze ges ? Marten bez gesi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: i jeszcze ..... IP: *.ne.ch 13.03.02, 14:23 Noc Sw Bartlomieja to nie jest zbytnio imieninowy temat ... 24.08.1572 katolicka ludnosc Paryza dokonala "ostatecznego rozwiazania" kwestii hugenockiej w Paryzu , zabijajac w ciagu nocy (i nastepnych dni) ok. 2-3 tys. protestantow ... w calym kraju "urobek" szacuje sie na kilkanascie tysiecy duszyczek ... wsyzstko na tle wojen religijnych, ale tez wojny z Hiszpania oraz (w tym przypadku - przede wszystkim) zwyklych dworskich intryg ... w calym tym interesie maczala palce krolowa-matka Katarzyna Medycejska, bardzo ciekawa postac (posiedziec raczej niz postac, jak pisal Kisiel o gen. Moczarze ...)oraz ksiaze Henryk d'Anjou, znany tez pozniej jako Henryk Walezy, krol Polski oraz Henryk III , krol Francji ... Noc Sw. Bartlomieja jest wiec we Francji synonimem "szampanskiej" zabawy tego typu ... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: i jeszcze ..... IP: *.ne.ch 13.03.02, 14:27 Oczywiscie, Sw. Jan, Noc Kupaly, Midsommar ... to sa przyjemniejsze rozrywki , choc rownie meczace ... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: i jeszcze ..... IP: *.ppp.get2net.dk 13.03.02, 15:12 danie ktore sie serwuje w dniu sw. Marcina sie nazywa Mortensand(and- kaczka),ges-gås och Don a moze bys tak zrzucil te ciuchy ,i pobalowal gdzies z Cygankami w rytmie flamenco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: i jeszcze ..... IP: *.ne.ch 13.03.02, 15:49 "u nas w Szwajcarii" - caly kraj na moje imieniny zazera sie wieprzowina w kazdej postaci ... im tlusciej, tym lepiej .. mniam mniam ... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Ale mialo byc o Krysiach .... IP: *.ne.ch 13.03.02, 15:51 .. a tu , oprocz jednaj selmy (ktora w dodatku nie obchodzi) zadna sie nie zglosila ... Wszystkie Krychy zostaly w Polsce i nie maja dostepu do Internetu ... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: Ale mialo byc o Krysiach .... IP: *.chello.pl 13.03.02, 15:53 Gość portalu: Baloo napisał(a): > Wszystkie Krychy zostaly w Polsce i nie maja dostepu do Internetu ... > > Baloo Nie tak do końca.Jest jedna na forum Warszawy i serdecznie zaprasza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: Ale mialo byc o Krysiach .... IP: *.ppp.get2net.dk 13.03.02, 16:28 zapytaj Dona ,on ma znajoma Kryske z Norwegi ,moze sie zglosi Odpowiedz Link Zgłoś
karelia przyszla Kryska na Matyska 13.03.02, 17:07 no nie,gesi chca mordowac i czcic imie Prezesunia, ale on morderczy bozek, krwi bialych gesi wymaga, tem Mårten, Najlepiej jakby Don przyrzadzil jaka gaske, a my bysmy zjedli z borowkami szwedzkimi niam niam. Ladne imie , ta Krystyna i takie raczej internacjonale Najlepszego Selma/semla Juz my Ci wyprawimy Noc Krystyny, hehehe a byla taka swieta , tak a propos? I czego jest patronem. Bo ja wierze w sw Antoniego, on mi wiele razy pomogl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: przyszla Kryska na Matyska IP: *.ppp.get2net.dk 13.03.02, 17:23 dzieki Karelio,chociaz ja na prawde nie obchodze teraz tylko w lipcu jak jestem w Polsce.tutaj jedza kaczki w Mortens aften ,moze nie ma gesi czy co? kiedys mialam kolege Marka Nowaka(bylo to w 5 kl szk.podst.-mial ladne oczy pamietam) ,siedzial w lawce przede mna i nieraz obracal sie i rzucal karteczke z napisem przyszla Kryska na Matyska -przypomnialas mi to. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: przyszla Kryska na Matyska 13.03.02, 17:38 no to co, ze lipcu, pozyczymy ci teraz a i w lipcu tez )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo czy tylko kryski? IP: 209.226.65.* 13.03.02, 17:39 mnie sie zdaje, ze dzis i kryski, i bozenki ale moge sie mylic. mam szczegolna awersje do imienia bozenka za jedna taka z dlugimi nogami, co mi chlopaka przed studniowka dawno temu odbila ale niech bedzie, ze mam dobre serce wiec wszystkiego dobrego na imieniny kazdej pani, ktorej dzis wypada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Zyczenia imieninowe IP: *.sympatico.ca 14.03.02, 02:13 Moja corka - Krystyna - nie zyczy sobie obchodzenia imienin wiec niczego Jej dzis nie zyczylismy ponad to, czego zyczymy Jej kazdego dnia Ale wszystkim Krystynom, ktore lubia obchodzic imieniny - klaniam sie serdecznie i zycze pieknej wiosny. Dla mnie wiosna zawsze sie zaczyna od imienin mojej zbuntowanej panny Krysi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27/ Re: Zyczenia imieninowe IP: *.proxy.aol.com 14.03.02, 04:10 ESL, jako kobieta ciekawska nie moge sie powstrzymac od pytania: Dlaczego cora Krystyna nie lubi imienin. Czy to ona jest tez weganka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: Zyczenia imieninowe IP: *.ppp.get2net.dk 14.03.02, 07:18 na zachodziechyba nie obchodzi sie imienin ,moze chce byc taka jak inni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: Zyczenia imieninowe IP: *.sympatico.ca 14.03.02, 13:22 Oj kobiety, kobiety - cos Wam powiedziec to zaraz chcecie historie rodzinna z przyleglosciami Krystyna jada miesa niewiele ale jada czym swojego brata denerwuje nieustajaco ale On jest pacyfista i ogolnie ma "filozoficzny" stosunek do swiata wiec juz (!) sie nie bija ani nawet nie kloca. Co zas do imienin, to byly czasy, gdy moi rodzice z Polski przysylali Jej prezenty wylacznie na imieniny, bo Oni z kolei urodzin nie uznawali traktujac je jako "niemiecki" zwyczaj (nigdy nie zaglebilem sie w historie obchodzenia imienin badz urodzin wiec nie mam pojecia, czy mieli racje - moze ktos wie). W ramach cwiczenia jezyka polskiego, Krystyna byla zmuszana przez swoja mame to pisania listow z podziekowaniem, co bylo chyba bezposrednim powodem Jej wczesno-nastoletniego buntu, ze Ona imienin nie obchodzi i juz. Moi rodzice juz nie zyja i teraz moze jest Jej zal, ze tak sie postawila ale do tego to Ona musi dojsc sama To juz wszystko wiecie. Ja imieniny obchodze (18 maja) i zawsze jestem dobrze traktowany tego dnia. Pozdrowienia, Er.. Odpowiedz Link Zgłoś
theend3 kuwa imiennik.. 08.08.02, 21:01 ..tera to ide sie ciac,,serio.. arkiwum zabija.. Odpowiedz Link Zgłoś