Dodaj do ulubionych

Oldsmobile ALERO GLS - opinie

IP: 216.94.44.* 15.03.02, 20:32
Czy ktos z Was jezdzi tego rodzaju samochodem lub zna jakies opinie na ten
temat? Nodsze sie z zamiarem kupna tego auta, ale nic o tym nie wiem poza
tradycyjnymi informacjami w prasie, Lemon Guide, itp.
Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: Oldsmobile ALERO GLS - opinie 15.03.02, 20:35
      Gość portalu: ALIAS napisał(a):

> Czy ktos z Was jezdzi tego rodzaju samochodem lub zna jakies opinie na ten
      > temat? Nodsze sie z zamiarem kupna tego auta, ale nic o tym nie wiem poza
      > tradycyjnymi informacjami w prasie, Lemon Guide, itp.
      > Z gory dziekuje.

ja nie wiem nic poza tym ze oldsmobile jako brand jest juz na ostatnich nogach...
      czy to tylko marketingowe przyczyny?
      • drapieznik Re: Oldsmobile ALERO GLS - opinie 15.03.02, 20:51
        rowniez nie znam tej marki i prawda jest, ze za na ostatnich nogach chociaz po
        ostatnich zmianach kierownictwa nie wiem czy odwaza sie zakonczyc Olds. To w
        koncu zaczeli poprzednicy...

Natomias moge cie utwierdzic w trafnym wyborze firmy: GM Jedyna firma
        amerykanska ktora ma kosciec moralny i robi dobre samochody oraz ma dobre
        servisy i pryjemnych sprzedacow.

Nie takich burakow jak Ford. Da ciekawych polecam www.blueovalnews.com

W zmiany u Forda nie wierze,natomiast sa znaki, ze Ford to taki Enron za kilka
        miesiecy.

Oczekuje ciosow od milosnikow Fordow i Lincolnow. Sam nim bylem. Jeszcze dwa
        samochody i bede znowu wolny - w ukochanym GM.
    • ya_bolek Re: Oldsmobile ALERO GLS - opinie 15.03.02, 21:21
      Jezdzilem przez 6 m-cy Allero Oldsmobile, nie pamietam czy GLS czy nie.
      Moje zdanie: beznadziejna amerykanska beczka, zlopie jak smok
      a jak kopniesz pedal gazu to tylko robi halas. I jeszcze ta automatyczna skrzynia
      biegow... Nie ma nic glupszego w gorach niz automatyczna skrzynia biegow.

Gość portalu: ALIAS napisał(a):

> Czy ktos z Was jezdzi tego rodzaju samochodem lub zna jakies opinie na ten
      > temat? Nodsze sie z zamiarem kupna tego auta, ale nic o tym nie wiem poza
      > tradycyjnymi informacjami w prasie, Lemon Guide, itp.
      > Z gory dziekuje.

• Gość: Jasiu Re: Oldsmobile ALERO GLS - opinie IP: *.bankofamerica.com 15.03.02, 21:22
      Jak nie wiesz duzo o Alero to prosze popatrzec na Pontiac Grand Am - to jest
      ten sam samochod z wieksza iloscia plastiku przylepionego do drzwi. Czyli...
      nic nadzwyczajnego, srednia do nizszej jakosc, ale za to niezla gwarancja jako
      ze, jak wspomnieliscie, ta filia GM umiera.

Co stoi za rozwiazaniem Oldsmobile to wzgledny sukces Saturna. Saturn byl
      stworzony 10 lat temu zupelnie od nowych fundamentow; z ludzmi, ktorzy chcieli
      zaczac od nowa i niezaleznie od GM i ich biurokracji gdzies na odleglych polach
      Tennessee. Stworzyli calkiem niezla konkurencje dla japonskich importow i
      rzeczywiscie udalo im sie stworzyc progresywna i odmienna kulture pracownikow i
      nawet samych klientow.

Celem GM bylo nauczenie sie tych pozytywnych rzeczy od "benkarta" Saturna i
      wdrozenie ich do swoich wiekszych filii. Niestety rzadko to sie firmom udaje i
      po dekadzie staran polozenia reki na pulsie, trudno im bylo znalezc ta wlasciwa
      kombinacje. W miedzyczasie Saturn domagal sie nowych modeli na co GM krzywo
      patrzyl, poniewaz obawial sie konkurencji wzgledem swoich bardziej tradycyjnych
      duzych samochodow i SUVs.

Podjeli wreszcie wlasciwa decyzje o przedluzeniu zycia Saturna i ich linii
      (teraz jest Saturn duzy, maly, no i oczywiscie VUE) i eliminacji starej i ze
      zlymi nawykami filii Olds.

Taka to historyjka, ktora w szkole przerabialem, a teraz opisalem ja w duzym
      skrocie po Polsku smile

Cena tego top-of-the-line Alero GLS nie jest wcale zla na carsdirect.com
      ($19,275 w/ sunroof).
      • drapieznik Re: Oldsmobile ALERO GLS - opinie 15.03.02, 22:15
        Jasiu,

niedawno GM przyznalo, ze Saturn byl bledem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka