Dodaj do ulubionych

pytanie do mam z londynu

01.07.04, 22:46
chcialam zapytac gdzie kupujecie ubranka dla dzieci?bylam tylko 2tyg w
londynie i obkupilam sie w primarku.w h&m sa super rzeczy ale drogie.chcialam
was zapytac gdzie mozna dostac cos fajnego i w miare tanio?
pozdrowkasmile))))))))))
Obserwuj wątek
    • poleczka2 Re: pytanie do mam z londynu 01.07.04, 23:15
      Primark rzeczywiście polecam. Ja jestem nie z Londynu ale dużo sieci ma sklepy
      w innych miastach. Nasz syn ma z 90% ubrań z Georga Asdy a reszta to z
      Primarku, Woolworth (ich Ladybird marka jest bardzo dobra, wg mnie oczywiście)
      i zamawiam sobie też trochę w katalogu przesyłką ale tylko specjalne ciuchy na
      jakieś okazje. Pewnie nie jestem oryginalna ale nie cierpię department stores i
      nie kupuję zazwyczaj w takich sklepach.
      • sylwia.lub Re: pytanie do mam z londynu 01.07.04, 23:42
        poleczko wytlumacz mi prosze co znaczy department stores,bo ni mam
        pojeciasmile)))))))))
        • jagienka.harrison Re: pytanie do mam z londynu 02.07.04, 08:41
          Department stores to są domy handlowe/towarowe jak Debenhams, House of Fraser
          itp.
          Jedyne co to mogę dopisać, że teraz są wszędzie wyprzedaże i można dużo rzeczy
          znaleźć taniej.
          Ja osobiście dużo kupuję w NEXT, ale skoro H&M jest dla Ciebie drogo to tam na
          pewno też.
          A, i jeszcze jest MAtalan z tych tańszych.
        • poleczka2 Re: pytanie do mam z londynu 02.07.04, 16:35
          Department stores to są właśnie te Marksy i Spencery, Johny Lewisy i takie tam.
          Takie wiekie sklepy bardzo mnie przygnębiają i mam tam lekką klaustrofobię.

sylwia.lub napisała:

> poleczko wytlumacz mi prosze co znaczy department stores,bo ni mam
          > pojeciasmile)))))))))
    • izabelski Re: pytanie do mam z londynu 02.07.04, 10:24
      Tesco i ASDA
    • mamamon Re: pytanie do mam z londynu 02.07.04, 10:57
      A co to jest Primark i gdzie jest?
      • malinka333 Re: pytanie do mam z londynu 02.07.04, 12:18
        mamamon napisała:

> A co to jest Primark i gdzie jest?

hej Monika, az sie usmiechnelam jak przeczytalam Twoje pytanie, bo ja Primark
        odkrylam dopiero w tym roku a mieszkam tu od jaaaakiegos czasu! i myslalam, ze
        znam wszystkie miejsca gdzie mozna zrobic zakupy troche taniej... :o)

w Primarku faktycznie jest bardzo tanio - chociaz dla mnie jakosc czasami jest
        pod znakiem zapytania. ale np. rajstopy, parasolki czy inne takie drobiagi sa
        duzo tansze. bardzo tanio tez mozna kupic zwykle koszulki (meskie i damskie.
        czasami zdaza sie tez ciekawe spodnie doslownie za grosze. ale juz spodnicy
        nigdy nie udalo mi sie dopasowac (?)
        takze dziecinne rzeczy sa tanie (gora to chyba £5), z tym, ze mi sie bardziej
        podobaja chlopiece rzeczy (bluzy i spodnie!), bo dla dziewczynek sa glownie
        rozowe albo pomaranczowe.

nie pamietam gdzie mieszkasz, ale jeden Primark jest na Wansworth (? nie
        pamietam spellingu!) Shopping Centre, a inny widzialam na Tooting. nie wiem
        gdzie sa inne. aha, jeden tez niedaleko Ikei na Croydon (tam gdzie jest duze
        mothercare) - jeden przystanek tramwajem od Ikei.

pozdrawiam,
        A
      • dorota1974kr Re: pytanie do mam z londynu 02.07.04, 22:13
        Też zazwyczaj kupuje w Next, także w H&M, ale lubię też Adams. Do Primarku też
        zaglądam, ale tam jest za mały wybór jak dla mnie.

Tu jest strona gdzie mozna znależć Primark
        www.primark.co.uk/southeast.shtml
    • sylwia.lub Re: pytanie do mam z londynu 03.07.04, 00:15
      dziekuje wam za wszystkie posty!!!ja na stale mieszkam w polsce w londynie
      bylam tylko 2tyg u mojego ukochanego.tak sie dobrze zlozylo ze niedaleko byl
      primark i sie tam troche obkupilam(choc rzeczywiscie wszystko rozowe,badz
      seledynowe).w polsce kupuje rzeczy dla malej praktycznie tylko w
      lumpeksach,najczesciej sa to ubranka h&m,czesto jak nowe.kupuje je najczesciej
      za 2-5zl!!
      w londynie w h&m wydawalo mi sie drogo bo (niestety)przeliczalam na zlotowki!
      pozdrawiam wszystkie mamusie zyjace na obczyznie!!smile))))
      sylwia,mama bianeczki
    • dorotafrancis Re: pytanie do mam z londynu 08.07.04, 21:13
      Oto, gdzie kupujemy ciuszki i co o nich myslimy:

1) NEXT - nie za drogo, super jakosc i rozmiary tak dobrane, ze rosna z
      dzieckiem...

2) GAP - dobra jakosc, troche drozej niz w NEXT, oryginalne wzory

3) BOOTS - bardzo dobra jakosc, nie za drogo ale maly wybor i trzeba uwazac, bo
      duzo materialow ma sztuczne domieszki

4) DISNEY - Sliczne ubranka z bohaterami kreskowek, przecietne ceny. Jedyna
      rzecz, jaka moge im zarzucic to metki. Sa bardzo twarde i trzeba je wycinac, bo
      drapia... sad

5) BHS - nasz ulubiony sklep! Swietna jakosc, ogromny wybor, przystepne ceny. W
      poniedzialek bylismy tam na duzych dzieciecych zakupach, maja wlacnie
      wyprzedarz i mozna dostac sliczne ciuszki juz od £2!!!!!

6) MOTHERCARE - byc moze nie zgodzice sie ze mna, ale uwazam, ze Mothercare
      jest mocno przereklamowane. Jest tam dosc drogo a ciuszki bardzo nieszcza sie w
      praniu...

7) ADAMS - Dobra jakosc tkanin, ale uwazam, ze maja stosunkowo maly wybor...

8) PRIMARK - nie kupujemy tam ale tylko dlatego, ze nie mamy Primarku w
      okolicy. Mam jednak 2 kocyki od nich i jestem bardzo zadowolona...

Boze!!! Przeczytalam wlasnie swoj post i zdalam sobie sprawe, ze chyba za duzo
      zakupow robie... :
      A tak na marginesie, chetnie odstapie ciuszki na NEWBORN GIRL. Iza strasznie
      szybko rosnie, nie planujemy dziecka w najblizszej przyszlosci a szkoda, zeby
      sie to wszystko zmarnowalo na strychu. Wiec moze komus sie przyda a moze ktos
      ma cos na wymiane...?

pozrdawiam
    • dorotafrancis Re: pytanie do mam z londynu 08.07.04, 21:16
      A! Wiem, ze wyprzedaz a nie wyprzedarz... Nie wiem co mi przyszlo do glowy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka