sylwia.lub 01.07.04, 22:46 chcialam zapytac gdzie kupujecie ubranka dla dzieci?bylam tylko 2tyg w londynie i obkupilam sie w primarku.w h&m sa super rzeczy ale drogie.chcialam was zapytac gdzie mozna dostac cos fajnego i w miare tanio? pozdrowka)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poleczka2 Re: pytanie do mam z londynu 01.07.04, 23:15 Primark rzeczywiście polecam. Ja jestem nie z Londynu ale dużo sieci ma sklepy w innych miastach. Nasz syn ma z 90% ubrań z Georga Asdy a reszta to z Primarku, Woolworth (ich Ladybird marka jest bardzo dobra, wg mnie oczywiście) i zamawiam sobie też trochę w katalogu przesyłką ale tylko specjalne ciuchy na jakieś okazje. Pewnie nie jestem oryginalna ale nie cierpię department stores i nie kupuję zazwyczaj w takich sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.lub Re: pytanie do mam z londynu 01.07.04, 23:42 poleczko wytlumacz mi prosze co znaczy department stores,bo ni mam pojecia))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: pytanie do mam z londynu 02.07.04, 08:41 Department stores to są domy handlowe/towarowe jak Debenhams, House of Fraser itp. Jedyne co to mogę dopisać, że teraz są wszędzie wyprzedaże i można dużo rzeczy znaleźć taniej. Ja osobiście dużo kupuję w NEXT, ale skoro H&M jest dla Ciebie drogo to tam na pewno też. A, i jeszcze jest MAtalan z tych tańszych. Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: pytanie do mam z londynu 02.07.04, 16:35 Department stores to są właśnie te Marksy i Spencery, Johny Lewisy i takie tam. Takie wiekie sklepy bardzo mnie przygnębiają i mam tam lekką klaustrofobię. sylwia.lub napisała: > poleczko wytlumacz mi prosze co znaczy department stores,bo ni mam > pojecia))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamon Re: pytanie do mam z londynu 02.07.04, 10:57 A co to jest Primark i gdzie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka333 Re: pytanie do mam z londynu 02.07.04, 12:18 mamamon napisała: > A co to jest Primark i gdzie jest? hej Monika, az sie usmiechnelam jak przeczytalam Twoje pytanie, bo ja Primark odkrylam dopiero w tym roku a mieszkam tu od jaaaakiegos czasu! i myslalam, ze znam wszystkie miejsca gdzie mozna zrobic zakupy troche taniej... :o) w Primarku faktycznie jest bardzo tanio - chociaz dla mnie jakosc czasami jest pod znakiem zapytania. ale np. rajstopy, parasolki czy inne takie drobiagi sa duzo tansze. bardzo tanio tez mozna kupic zwykle koszulki (meskie i damskie. czasami zdaza sie tez ciekawe spodnie doslownie za grosze. ale juz spodnicy nigdy nie udalo mi sie dopasowac (?) takze dziecinne rzeczy sa tanie (gora to chyba £5), z tym, ze mi sie bardziej podobaja chlopiece rzeczy (bluzy i spodnie!), bo dla dziewczynek sa glownie rozowe albo pomaranczowe. nie pamietam gdzie mieszkasz, ale jeden Primark jest na Wansworth (? nie pamietam spellingu!) Shopping Centre, a inny widzialam na Tooting. nie wiem gdzie sa inne. aha, jeden tez niedaleko Ikei na Croydon (tam gdzie jest duze mothercare) - jeden przystanek tramwajem od Ikei. pozdrawiam, A Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1974kr Re: pytanie do mam z londynu 02.07.04, 22:13 Też zazwyczaj kupuje w Next, także w H&M, ale lubię też Adams. Do Primarku też zaglądam, ale tam jest za mały wybór jak dla mnie. Tu jest strona gdzie mozna znależć Primark www.primark.co.uk/southeast.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.lub Re: pytanie do mam z londynu 03.07.04, 00:15 dziekuje wam za wszystkie posty!!!ja na stale mieszkam w polsce w londynie bylam tylko 2tyg u mojego ukochanego.tak sie dobrze zlozylo ze niedaleko byl primark i sie tam troche obkupilam(choc rzeczywiscie wszystko rozowe,badz seledynowe).w polsce kupuje rzeczy dla malej praktycznie tylko w lumpeksach,najczesciej sa to ubranka h&m,czesto jak nowe.kupuje je najczesciej za 2-5zl!! w londynie w h&m wydawalo mi sie drogo bo (niestety)przeliczalam na zlotowki! pozdrawiam wszystkie mamusie zyjace na obczyznie!!)))) sylwia,mama bianeczki Odpowiedz Link Zgłoś
dorotafrancis Re: pytanie do mam z londynu 08.07.04, 21:13 Oto, gdzie kupujemy ciuszki i co o nich myslimy: 1) NEXT - nie za drogo, super jakosc i rozmiary tak dobrane, ze rosna z dzieckiem... 2) GAP - dobra jakosc, troche drozej niz w NEXT, oryginalne wzory 3) BOOTS - bardzo dobra jakosc, nie za drogo ale maly wybor i trzeba uwazac, bo duzo materialow ma sztuczne domieszki 4) DISNEY - Sliczne ubranka z bohaterami kreskowek, przecietne ceny. Jedyna rzecz, jaka moge im zarzucic to metki. Sa bardzo twarde i trzeba je wycinac, bo drapia... 5) BHS - nasz ulubiony sklep! Swietna jakosc, ogromny wybor, przystepne ceny. W poniedzialek bylismy tam na duzych dzieciecych zakupach, maja wlacnie wyprzedarz i mozna dostac sliczne ciuszki juz od £2!!!!! 6) MOTHERCARE - byc moze nie zgodzice sie ze mna, ale uwazam, ze Mothercare jest mocno przereklamowane. Jest tam dosc drogo a ciuszki bardzo nieszcza sie w praniu... 7) ADAMS - Dobra jakosc tkanin, ale uwazam, ze maja stosunkowo maly wybor... 8) PRIMARK - nie kupujemy tam ale tylko dlatego, ze nie mamy Primarku w okolicy. Mam jednak 2 kocyki od nich i jestem bardzo zadowolona... Boze!!! Przeczytalam wlasnie swoj post i zdalam sobie sprawe, ze chyba za duzo zakupow robie... : A tak na marginesie, chetnie odstapie ciuszki na NEWBORN GIRL. Iza strasznie szybko rosnie, nie planujemy dziecka w najblizszej przyszlosci a szkoda, zeby sie to wszystko zmarnowalo na strychu. Wiec moze komus sie przyda a moze ktos ma cos na wymiane...? pozrdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotafrancis Re: pytanie do mam z londynu 08.07.04, 21:16 A! Wiem, ze wyprzedaz a nie wyprzedarz... Nie wiem co mi przyszlo do glowy... Odpowiedz Link Zgłoś