Dodaj do ulubionych

TV satelitarna

02.07.04, 08:45
Hei dziewczyny (a moze i nie tylko),

Jakie polskie kanaly odbieracie?

Ja mam (oprocz tVN-ow) TVPolonia, Polsat, Polsat2, Tele5, TVPuls, Polonia1 i
kilka bezsensownych jak Mango24, ITV, 4Fun, Podroze. Wiem, ze jest duzo
wiecej programow, ale trzeba miec CAM np. Nagravision MediaG.
Moze ktos wlasnie ma taki CAM?
Jesli tak, to czy faktycznie odbieracie Ale kino, Hallmark, Polskie Kino (czy
jakos tak), Minimax, i mnostwo innych polsko jezycznych.

Pozdrawiam
Dorota
Obserwuj wątek
    • basiak6 Re: TV satelitarna 02.07.04, 17:59
      Odbieram TVP1 i TVP2, i sporo innych, Ale kino, kanal niebieski, zolty i jaki
      tam jeszcze jest, discovery, i pare innych, tzn MTV Classic, MTV zwykle, HBO,
      HBO2, Minimax, etc
      • kiranna Re: TV satelitarna 03.07.04, 00:46
        basiak6 napisała:

> Odbieram TVP1 i TVP2, i sporo innych, Ale kino, kanal niebieski, zolty i jaki
        > tam jeszcze jest, discovery, i pare innych, tzn MTV Classic, MTV zwykle, HBO,
        > HBO2, Minimax, etc

jaki masz dekoder?
        • izabelski Re: TV satelitarna 03.07.04, 01:20
          no wlasnie moze jest tu ktos z duza wiedza antenowo-satelitarna i powie mi jak
          to jest , ze sie kupuje w Polsce dekoder i tu go uruchamia (w Polsce placac) i
          odbiera sie polskie programy
          wiem,ze ludzie taki inteligentny sprzet kupuja w Polsce i go tu przywoza ze
          soba w bagazniku
          • basiak6 Re: TV satelitarna 03.07.04, 09:40
            Iza, wiem ze tak robia, ale mi to jakos nie pasowalosmile)
            MY kupilismy satelite tutaj z calym sprzetem, tylko w Polsce tesc nam oplaca
            abonament za Cyfre i przyslal nam od Cyfry karte ktora sie wklada do pudelka na
            TV i stad mamy tyle programow. W sumie jest ich wiecej niz z 2000,
            wszystkich,ale mam tylko wybrane polskie, i z paru innych jezykow.
          • poleczka2 Re: TV satelitarna 03.07.04, 16:41
            No np Cyfra plus. Moja koleżanka tak właśnie zrobiła. Przywieźli dekoder Cyfry
            i opłacili najdroższy abonament na rok (chyba L150) żeby jak najwięcej
            programów polskich odbierać. Talerz też ze sobą przywieźli ale ten co mieli od
            Sky też działał.
            A czy można załatwić polskie programy w UK?

izabelski napisała:

> no wlasnie moze jest tu ktos z duza wiedza antenowo-satelitarna i powie mi
            jak
            > to jest , ze sie kupuje w Polsce dekoder i tu go uruchamia (w Polsce placac)
            i
            > odbiera sie polskie programy
            > wiem,ze ludzie taki inteligentny sprzet kupuja w Polsce i go tu przywoza ze
            > soba w bagazniku
            • kingaolsz Re: TV satelitarna 03.07.04, 17:44
              Tyle tylko, ze z tego co wiem wywozenie dekodera czy karty odkodowujacej poza
              granice Polski jest nielegalne. Wiem, ze "wszyscy tak robia" ale z reguly w
              umowie jest napisane ze nie wolno wywozic.
              Nie wiem, ale moze to sklonilo TVN do ograniczenia sie do granic kraju w
              nadawaniu.
              Ja osobiscie odbieram TVN ze zwyklej anteny satelitarnej i wcale nie jestem
              zadowolona ze nie bedzie wieczorami " Faktow" buuu ale na razie ciesze sie bo
              jeszcze mam.

Pozdr
              Kinga
              • basiak6 Re: TV satelitarna 04.07.04, 08:37
                Owszem jest nielegalne. Nam by sie nie chcialo wozic talerza i pudelka z Polski
                dla oszczedzenia tych paru groszy, ale slyszalam ze ludzie tak robia.
                U nas bylo to proste, kupilismy tutaj sprzet, tesc przyslal tylko karte Cyfry i
                po sprawiesmile)
    • kiranna Re: TV satelitarna 04.07.04, 01:01
      Mialam polsat cyfrowy kilka lat temu, ale zrezygnowalam po tym jak zlikwidowali
      tv1, tv2, itd. Teraz rzeczywiscie w umowie jest napisane, ze nie wolno wywozic
      sprzetu za granice, ale wtedy jeszcze mozna bylo.
      Co do sprzetu, to tv sat dziala z kazdym talerzem satelitarnym i uniwersalna
      glowica (LNB), roznica moze byc w srednicy talerza w zaleznosci od polozenia
      geograficznego, zazwyczaj wystarcza 60 cm. Spokojnie odbieralam polskie kanaly
      pod granica turkmensko-iranska, mimo, ze technicy z polsatu zapewniali mnie, iz
      to niemozliwe smile)
      Nie trzeba specjalnie przywozic sprzetu z Polski, a juz na pewno nie talerz smile)
      Dekoder cyfrowy musi miec tzw slot na karte i odpowiednie oprogramowanie
      (wazne!), poniewaz nie kazdy dekoder ze slotem moze odczytac karte polsatu czy
      cyfry!
      dekoder analogowy - wiadomo - pestka smile

Swego czasu mialam podlaczone dwa dekodery z polska tv (cyfrowy i analog) do
      jednej anteny, gdyz programy nadawane sa z tej samej satlity hot bird,
      polaryzacja 13 st, o ile pamietam. Jak bede miala chwile czasu to znajde i
      podam linka do strony www z czestotliwosciami wszystkich programow z "naszej"
      satelity, ja je sobie zawsze ustawialam sama. Jak dotad dzialaly bez problemu
      we wszystkich panstwach, w ktorych mielismy okazje mieszkac.
      Teraz mam tylko analogowy dekoder, obrazilam sie na zlodziejski polsat, ktory
      nie dotrzymuje warunkow umowy i nie szanuje swoich klientow, ale ze wzgledu na
      Bartka przymierzam sie powoli do cyfry+ z polskimi kreskowkami smile

pozdrawiamsmile
    • jasiejka Re: TV satelitarna 05.07.04, 09:37
      Dziewczyna,

a mozna podlaczyc dwa dekodery do jednej anteny? Na naszym dekoderze cyfra nie
      chce odbierac mimo iz jest mozliwosc wlozenia dwoch kart. Obecnego dekodera nie
      mozemy sie pozbyc bo odbieramy nim cyfrowa telewizje austriacka (tzn glownie
      maz), a dwoch talerzy i dwoch telewizorow to miec nie chcemy wink
      • lolka11 TV4 05.07.04, 09:56
        Hei,

Czy ktoras ma TV4 na antenie cyfrowej, bez posiadania dodotkowych kart i
        dekoderow?

Jesli tak bardzo prosze o parametry.

Dzieki
        Dorota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka