Dodaj do ulubionych

Dlaczego nielubice poloni z USA ?? Czytam tu i

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 19:54
na innych forach różne obelgi skierowane do poloni mieszkającej szczególnie w
USA . Dlaczego ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Щуро-Лях bo wizuf nie kcom dawać, a dyć fjucza iz noł wiza IP: *.dyn.optonline.net 24.07.04, 20:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=9910324&a=10776652
    • Gość: nice Re: Dlaczego nielubice poloni z USA ?? Czytam tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 20:45
      Ogolnie to my bardzo lubimy polonie,szczegolnie ta przywozaca nam z za morza
      plastikowe zegarki a te przykre teksty to tylko uswiadamianie niektorym zlamasom
      ich beznadziejnej sytuacji.
      • Gość: a nice man Dlacygo nielubice poloni z USA ? Cytom tutej rózne IP: *.dyn.optonline.net 24.07.04, 21:56
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=12453178&a=12463468
        • Gość: nice Re: Dlacygo nielubice poloni z USA ? Cytom tutej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 22:56
          No no, mysl tak dalej,a zostaniesz farbowanym latynosem.
          Lata 80' dawno minely,plastikowe zegarki nawet Polakom w Kazachstanie nie
          imponuja (z calym szacunkiem dla moich rodakow na wschodzie)
          Czym ty sie karmisz?Biedna opowiescia ubogiego wedrowca?
          Komu to chcesz sprzedac?Dziadom z Jackowa?
          • Gość: nicer Dlacyguj nielubice poloni z USA ? Z zawiści? IP: *.dyn.optonline.net 25.07.04, 00:06
            modlitwa polaka :

"Gdy wieczorne wstają zorze
            Zanim głowę do snu złożę
            Modlitwę moją zanoszę
            Bogu, Ojcu i Synowi
            Dopierdolcie sąsiadowi

Dla siebie o nic nie wnoszę
            Tylko mu dosrajcie proszę
            Kto ja jestem?
            Polak mały
            Mały, zawistny i podły
            Jaki znak mój?
            Krwawe gały

Oto wznoszę moje modły
            Do Boga, Marii i Syna
            Zniszczie tego skurwysyna
            Mojego rodaka sąsiada
            Tego wroga
            Tego gada
            Żeby mu okradli garaż
            Żeby go zdradzała stara
            Żeby mu się żona z czarnym
            I w ogóle, żeby miał marnie
            Żeby mu spalili sklep
            Żeby dostał cegłą w łeb
            Żeby miał AIDSA i raka
            Oto modlitwa Polaka

Jeśli Polska nie zginęła
            My ją dobijemy
            Czego obca moc nie wzięła
            Sami rozgrabimy
            Jeszcze Polska
            Ojcze nasz
            Póki my żyjemy
            Nie będzie obcy pluł nam w twarz
            Sami sobie naplujemy."

Dobry Panie Boze, dzieki ci za dwa oceany... : ...jakie mnie dziela od nieudacznikow typu Redlinskiego albo kameleuna,
            zawsze gotowych wszystkim w Polsce wytlumaczyc, ze tak mi tu zle na antypodach,
            ze juz wytrzymac nie moge, choc mnie samemu nic o tym nie wiadomo.

Dzieki Ci rowniez, o dobry Panie, za akt olsnienia, czyli iluminacji, jaki
            zeslales na mnie przeszlo dwadziescia lat temu, gdy dane mi bylo zrozumiec, ze
            przypadek polskiego charakteru narodowego jest beznadziejny.

W nastepstwie natchnienia jakie mi zeslales, o dobry Panie, zdecydowalem
            umiescic miedzy soba a wiekszoscia reprezentantow tego charakteru wspomniane
            juz wczesniej dwa oceany. Niedlugo minie cwierc wieku od pamietnej chwili
            olsnienia, a nigdy jeszcze nie przyszlo mi zalowac. Przeciwnie, ani dzien mi
            nie mija, bym ci nie podziekowal goraco za Twoja nadprzyrodzona madrosc, o
            madry i dobry Panie.

Dlatego tylko za dwa oceany sie udalem, ze dalej jechac juz nie mozna bylo,
            gdyz kontynuujac swoja podroz zaczalbym sie znowu zblizac do siedliska
            umyslowej zarazy z drugiej strony.

Dzieki ci takze, o Panie, zes natchnal kolejnych prezydentow Stanow
            Zjednoczonych, premierow Kanady i premierow Australii wola polityczna
            utrzymywania restrykcyjnych systemow wizowych - koniecznych, z punktu widzenia
            epidemiologii psychiatrycznej oraz interesu publicznego, dla zapobiezenia
            szerszemu rozpelzaniu sie mialkosci, malosci, zawisci i ogolnego plugastwa
            umyslowego niektorych rodakow moich poza granice Rzeczypospolitej Polskiej.

Amen.
            • Gość: nice Czesio Dlacyguj nielubice poloni z USA ? Telefonik z USA. IP: *.dyn.optonline.net 25.07.04, 01:40
              Grajewiak z Greenpointu.
              NIE Polonia, jeno "turysta".
              Sporo wulgaryzmów!
              www.petraman.g3.pl/download/mp3/czesio_z_grajewa_-_telefon_do_polski.mp3
              • Gość: very nice potsómowanie dyskósi IP: *.dyn.optonline.net 25.07.04, 01:58
                www.petraman.g3.pl/download/mp3/wesol_-_wspanialy_kraj.mp3
    • megiera_lamia na jakich "innych forach" ..linki?? 24.07.04, 21:59
      lol.... polonia przynajmniej poprawnie pisze "nie lubicie"

smile))
      • hernione_p an 25.07.04, 01:56
        jak sie czuje pupcia analko
        gotowa na moje przyjecie?
        • megiera_lamia a moze ertes-lymeryk-coxik-drakulek 25.07.04, 03:31
          skoro tak lubisz anal chcialbys poobcowac z moim sasiadem? lol..
          Black, athletic, bi, 6'4, 210 lbs....lol
          Na pewno chetnie by cie przelecial...on gustuje w starych sflaczalych i
          stetryczalych dziadach, ja jakos niebardzo smile)))
          • Gość: psychologpedofil Re: a moze ertes-lymeryk-coxik-drakulek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 08:37
            No to już wiem i dołączam się do narodu . Od dziś nienawidze polonii.
            • Gość: burak Re: Znosze Wizy Dla Polaków ???????????? IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 25.07.04, 08:46
              palancie polonia cie o;ewa cieplym moczem
              otworz paszcze
            • filipek.us Dobry Panie Boże, dzięki Ci za dwa oceany 25.07.04, 12:48
              Gość portalu: psychologpedofil napisał(a):

> No to już wiem i dołączam się do narodu . Od dziś nienawidze polonii.
              ----
              Dobry Panie Boze, dzieki ci za dwa oceany jakie
              mnie dziela od nieudacznikow typu Redlinskiego albo kameleuna, zawsze gotowych
              wszystkim w Polsce wytlumaczyc, ze tak mi tu zle na antypodach, ze juz
              wytrzymac nie moge, choc mnie samemu nic o tym nie wiadomo.

Dzieki Ci rowniez, o dobry Panie, za akt olsnienia, czyli iluminacji, jaki
              zeslales na mnie przeszlo dwadziescia lat temu, gdy dane mi bylo zrozumiec, ze
              przypadek polskiego charakteru narodowego jest beznadziejny.

W nastepstwie natchnienia jakie mi zeslales, o dobry Panie, zdecydowalem
              umiescic miedzy soba a wiekszoscia reprezentantow tego charakteru wspomniane
              juz wczesniej dwa oceany. Niedlugo minie cwierc wieku od pamietnej chwili
              olsnienia, a nigdy jeszcze nie przyszlo mi zalowac. Przeciwnie, ani dzien mi
              nie mija, bym ci nie podziekowal goraco za Twoja nadprzyrodzona madrosc, o
              madry i dobry Panie.

Dlatego tylko za dwa oceany sie udalem, ze dalej jechac juz nie mozna bylo,
              gdyz kontynuujac swoja podroz zaczalbym sie znowu zblizac do siedliska
              umyslowej zarazy z drugiej strony.

Dzieki ci takze, o Panie, zes natchnal kolejnych prezydentow Stanow
              Zjednoczonych, premierow Kanady i premierow Australii wola polityczna
              utrzymywania restrykcyjnych systemow wizowych - koniecznych, z punktu widzenia
              epidemiologii psychiatrycznej oraz interesu publicznego, dla zapobiezenia
              szerszemu rozpelzaniu sie mialkosci, malosci, zawisci i ogolnego plugastwa
              umyslowego niektorych rodakow moich poza granice Rzeczypospolitej Polskiej.

Amen.
              • Gość: nice Re: Dobry Panie Boże, dzięki Ci za dwa oceany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 13:56
                Widze ze tylko modlitwa i zgrzytanie zebami wam zostalo.

O dobry Panie dzieki Ci za to ze dokonales selekcji w narodzie i cienkie bolki
                pierzchly w ..ujam .
                • filipek.us Łączność wojsk łączności z Polonią 25.07.04, 14:16
                  Gość portalu: nice napisał(a):

> Widze ze tylko modlitwa i zgrzytanie zebami wam zostalo.
                  >
                  > O dobry Panie dzieki Ci za to ze dokonales selekcji w narodzie i cienkie bolki
                  > pierzchly w ..ujam .

> Doszły mnie słuchy, że Gość portalu: Polak zczerwieniał i dostał ataku
                  > apopleksji. Trzeba troszkę delikatniej, Panie Zupka. Trzeba mieć
                  wyrozumienie,
                  > że im jest teraz dość niezręcznie przełknąć tę nieszczęsną żabę paszportową.
                  > Oni by chcieli pojednać się tak jakoś hłech hłech hłech
                  >
                  > soup_nazi napisał:
                  >
                  > Gość portalu: Polak napisał:
                  >
                  > Ani z Was Polacy, ani Amerykanie, ani Australijczycy ani Kanadyjczycy.
                  > A cos ty za jeden, gnido, ze bedziesz tu decydowal, kim my jestesmy? A ty,
                  > cwoku, kim jestes?
                  >
                  > Tylko zostaliście takimi polaczkami podpierd.laczami, wertującymi sieć w wyszukiwaniu ułomności Polski.
                  > > Podpierdalacz to ty jestes sam i dlatego na gliniakowie pracujesz, hehehe.
                  >
                  > >Tam nie trzeba nic wyszukiwac, to jedna wielka ulomnosc.
                  >
                  > A który niby kraj po 15 latach normalnego ustroju, stał się bogatym, demokratycznym, pięknym państwem. Żaden.
                  > > Zgadza sie. Tylko, ze wy wlasnie, pseudopatrioci upieracie sie jak ruski n
                  > a
                  > > rower, ze juz wlasnie jest - bogatym, demokratycznym, pieknym. Jestescie
                  > > oblakani czy zaklamani?
                  >
                  > Ale dla Was to za trudne do pojęcia i jedyne co potraficie to opluwać Polskę i siebie nawzajem.
                  > > Ah, jak wy tam, qrva, w Pomrocznej, zgodnie zyjecie. Kiedy tam mieszkalem,
                  > to
                  > > wydawalo mi sie, ze mieszkam u Zagryziakow. Teraz dominuja tam Wscieklacy-
                  > > Zagryziacy, hehehe.
                  >
                  >
                  > Przykład-zamiast protestować przeciw żenującym procedurom wizowym stosowanym przez rząd Kartonlandii, gorąco je popieracie.
                  > > Po chuja wam jezdzic do Kartonlandii? Siedziec u siebie na kartoflisku i j
                  > uz.
                  > > A co, dlaczego mamy wam, smiesznie nadetym szmaciarzom, pomagac lamac praw
                  > o
                  > > kraju, ktorego jestesmy obywatelami I W KTORYM TRAKTUJE SIE NAS JAK
                  > OBYWATELI, a nie poddanych jakiegos tam Kwasniaka czy innego Pieglasiewicza.
                  >
                  > ale w USA żyje ponoć 9 mln Polaków
                  > > Ponoc? Gowno prawda, hehehe. Durny Kwasniak myslal, ze Buszka publicznie
                  > bedzie szantazowal polskim elektoratem, ktory bedzie tak glosowal, jak
                  Kwasniak
                  >
                  > sobie zazyczy. Chamidlo glupie, hehehe. 9 mln osob polskiego pochodzenia to
                  nie
                  >
                  > > znaczy 9 mln poddanych Pomrocznej i Kwasniakow
                  >
                  > Popytajcie imigrantów z innych krajów jaka jest ich więź z ojczyzną-może coś do Was dotrze.
                  > > Zrobimy to zaraz potem jak wy, tatarsko-ruski pomiot, dowiecie sie od
                  > > mieszkancow cywilizowanych i praworzadnych krajow co to znaczy "obywatel"
                  > i
                  > jak nalezy go traktowac.
                  >
                  > I nie wiadomo po co tam jeżdzą,a co gorsza inwestują..
                  > > Moze sa odwazniejsi od nas, a moze ich kraje to nie dzikie pola, na ktoryc
                  > h
                  > > kazdy moze cie opierdolic w sposob wysoce dowolny, hehehe
      • Gość: Usenet Re: na jakich "innych forach" ..linki?? IP: *.dyn.optonline.net 31.07.04, 20:50
        Gazeta.pl : Usenet : Watek : alt.pl.emigracja:
        "> > Nie wiem czy ty czasem nie jestes debilowaty.
        >
        > Rzeczywiscie zachowujesz sie jak typowy maly polaczek latajacy dwa razy do
        > roku na jackowo i wraz z tysiacami sobie podobnych przynoszacy wstyd
        > rodakom.
        >
        Jednak to ze jestes zgryzliwym debilkiem nie ukryjesz, przyjezdzam bo
        pracuje w firmie Amerykanskiej jak tak juz wnikasz.
        Jak juz nie potrafisz merytorycznie romawiac to nie pogyz ze zlosci chociaz
        klawiatury pajacyku na drucie.

> Przyjezdzasz do obcego kraju, wykorzystujesz przywilej, ktory Ci daja, by
        > klac, zlorzeczyc na nich i doic z kasy?

To jak ten kraj wyzyskiwal i dla wyzyku mordowal ludzi oraz zniewal to jest
        podstawa bytu tego panstwa i jego nieodlacznej histrii.
        Zebys prymitywie chodzil do szkoly nie szarpal bys sie jak gowno w przerebli,
        wlazac komus w dupe tylo za to ze daja ci prace.
        Ja nie czuje obowiazku klamac i falszowac swoich uczoc wobec tego panstwa bo
        to ze mi placa nie znaczy ze dostaje pieniadze za darmo. Zatrudniaja mnie tylko
        dla tego ze moga smialo wykozystac mnie jak frajera za pare dolarow w
        porownaniu z zarobkami w tej samej firmie obywatela US.
        Wiec cieciu z jackowa jak to okresliles dalej wlaz w dupe tylk dlatego ze
        jestes czarnuchem ktory mimo ze im jest to jeszcze na sile to akceptuje.
        Ja ich nie doje z kasy ty kupo wylenialego lajna, oni mnie doja z mojej
        wiedzy i talentu.
        Tak jak ciebie doja czarna mambo na tej towojej budowie i sie tylko smieja
        pajacu.
        roznica jest miedzy nam i taka ze ja pracuje bo potrzebuje pieniedzy ale
        wiem w jakiej jestem sytuacji i umie to szczerze okreslic, a ty kupo obrazasz
        innych w obronie za tymi co cie i pakuja w pupe czarna,"
    • Gość: Wolny Re: Dlaczego nielubice poloni z USA ?? Czytam tu IP: *.250.201.228.Dial1.Weehawken1.Level3.net 31.07.04, 22:26
      Podróże kształcą. Tak krytykujący Amerykę mieszkańcy innych krajów
      dowiedzieliby się wielu nowych rzeczy, gdyby przestali jedynie oglądać
      telewizję oraz czytać gazety i przedziwne strony na Internecie, a zamiast tego
      Amerykę osobiście odwiedzili. Nie na tygodniową wycieczkę Nowy Jork-Orlando-
      Hollywood, lecz na miesiąc, pół roku, rok, pracując wśród Amerykanów, studiując
      razem z nimi, jedząc to co oni, zakładając tu rodzinę.

Dowiedzieliby się otóż, że:

- ciągle jest taki kraj, który przyjmuje rocznie przynajmniej kilkaset tysięcy
      cierpiących prześladowania lub biedę ludzi z całego świata - i nie zamierza
      odstąpić od tej zasady (australijskie okręty wojenne przeganiają boat people)
      - jest taki kraj, w którym (co prawda z coraz większym trudnm) cudzoziemcy mogą
      zostać reezydentami, a następnie - obywatelami z pełnią praw (w Japonii czy
      Szwajcarii jest to prawie niemożliwe)
      - w którym mieszkają dosłownie obok siebie, na przykład w sąsiednich
      dzielnicach: Serbowie i Chorwaci, Żydzi i Arabowie, itd i nie dochodzi nawet do
      ulicznych walk na pięści (podczas gdy w Kosowie, na Bliskim Wschodzie...
      wiadomo)
      - w którym udało się, mimo wszystko, połączyć dyscyplinę społeczną z dużą dozą
      obywatelskiej wolności (zapraszam dla porówniania na trybuny polskiego stadionu
      lub na wieczorną przechadzkę z plecami i kamerą ulicami Barcelony)
      - którego obywatele, w naiwnym, a więc - jedynym sensie tego słowa, są
      patriotami (idea w dużej mierze martwa w Europie)
      - w którym ludzie ciągle chodzą do kościołów i robią różne rzeczy w imię Boga
      (czego nie można powiedzieć o Skandynawach czy Austriakach)
      - w którym, w większości zawodów i okoliczności cudzoziemiec ma szansę osiągnąć
      to, co ludzie tu urodzeni; wtedy cieszy się takim samym, jak oni, szacunkiem
      (spróbujcie zrobić karierę w Anglii, Fancji, Japonii)
      - w którym ludzie kupując cokolwiek, kieruną się nie szowinizmem, ale wyłącznie
      ceną i jakością (każcie Niemcowi kupić japoński samochód)
      - w którym ludzie bez względu na to, jak ciężkie jest ich życie i jak
      nadszarpnięte zdrowie, starają się zachować uśmiech (każcie uśmiechnąć się
      Niemcowi, Rosjaninowi, Koreańczykowi)
      - że jest to kraj, który naprawdę nie marzy o podboju i wojskowej okupacji,
      innych państw, powiększania swojego terytorium; w tym sensie nie jest więc - i
      nigdy nie będzie - imperium
      - że nie można winić mieszkańców Ameryki za to, że reszcie świata smakują
      hamburgery i coca-cola i że chcą kupować bilety na amerykańskie filmy
      - że jest to kraj, gdzie - jak wszędzie w rozwiniętej demokracji - przeciętny
      czlowiek ma bardzo ograniczone możliwości wyboru polityków i wpływania na nich
      - że jest to kraj, owszem, niezbyt smacznej (dostępnej za to także dla
      najuboższych) żywności, ale także kraj francuskich kawiarni, włoskich pizzerii,
      japońskich restauracji i delikatesów z wyrobami z całego świata
      - że jest to przemysłowe imperium, w którym można pić wodę z kranu i spokojnie
      oddychać na ulicach Nowego Jorku w godzinach szczytu (spróbujcie to zrobić w
      Bangkoku, Rio de Janeiro, Pekinie)
      - w którym jednego dnia można sobie założyć telefon, zarejestrować firmę i
      zamówić meble do domu (spróbujcie coś załatwić w europejskich urzędach)
      - w którym można, mając zwyczajną pracę, wyżywić i ubrać dzieci
      - w którym kocha się dzieci i stara im ofiarować jak najwięcej przyjemności -
      nawet gdy już staną się dorosłymi dziećmi
      - gdzie kocha się psy i koty (są kraje, gdzie psy trzyma się na łańcuchu, a
      nawet wręcz je zjada)
      - gdzie od razu wyrzucą niepotrzebne dyplomy zbędnych kierunków, i spytają nas,
      co umiemy, a nie kogo znamy (przeciwnie niż w Warszawie lub Rzymie)
      - w którym widuje się starsze małżeństwa trzymające się za rękę (zapraszam do
      polskiego parku)
      - gdzie kalecy mają podjazdy nawet w dyskotekach i daję się im szansę w
      normalnym życiu
      - gdzie kalecy wykorzystują tę szansę
      - że jest to kraj, który - bagatela, przeważył szalę zwycięstwa w dwóch wojnach
      światowych i sam jeden obalił komunizm
      - do którego, bez względu na złą prasę, ciągle tysiące ludzi chce przyjechać, a
      nawet tu zostać
      - w którym każdy może pisać - a to dobrze, a to źle, i to po polsku - o
      Ameryce, a wy możecie to przeczytać.
      Jan Latus
      www.dziennik.com/www/dziennik/week/ps/wk-255-01.html

• Gość: Thea do Wolny Re: Dlaczego nielubice poloni z USA ?? Czytam tu IP: *.arcor-ip.net 01.08.04, 17:08
        Hallo Kolego,
        na jaki temat rozmawiamy?
        PS.
        Zalecam Ci wiecej podrozowania, nie tylko po Ameryce.
        Podrozowanie pozwala tylko i wylacznie zwiedzenie
        danego kraju i ksztaltuje powierzchownej opinii, ktora
        czesto odbiega rzeczywistosci.Zeby kraj poznac trzeba
        w tym kraju duzo czasu spedzic (zyc), zetknac sie z
        problemami jego i zyciem codziennym. To co wiele
        ludzi opowiada, biore zawsze z przymrozeniem oka pod
        uwage. Znam wiele takich ludzi, ktorzy przyjezdzaja
        do Polski, czy przyjezdnym Polakom opowiadaja rzeczy,
        ktore z rzeczywistoscia nie maja nic wspolnego.
        Przeczytaj tylko wiele wypowiedzi na tym Forum od ludzi
        ktorzy mieszkaja poza granicami Polski, to pokrecisz
        glowa na to, jak znasz dobrze omawiana rzeczywistosc.
        Zalecam Ci troche wiecej krytycznego spojrzenia na wiele
        rzeczy. Nie jestem pesymistka, wrecz odwrotnie optymistka
        ale takie spojrzenie pozwolilo mi dokladniej poznac wiele
        rzeczy, przez to integracja w innym kraju byla dla mnie
        latwiejsza niz dla wielu innym (znajomych mi)osob.
        Pozdrowienia
        Thea

• august2 Re: Do Wolny 01.08.04, 17:49
          Dzieki za udostepnienie tego
          artykulu...
          Mieszkam w USA ponad 20 lat i w zupelnosci
          sie zgodzam z tymi stwierdzeniami zawartymi
          w tekscie..
          Od siebie moglbym dodac..
          ze przyjechalem do tego kraju (legalnie)
          z rodzina, bez pieniedzy, bez znajomosci angielskiego,
          bez konkretnego zawodu.
          Nie mialem tu zadnej rodziny ktora moglaby pomoc..
          I wiecie co? Z pomoca calkiem mi obcych ludzi
          nie zginelismy..mamy sie nawet calkiem dobrze
          i korzystamy co dzien z kalifornijskiego slonca..

• filipek.us A kiedy Koleżanka Thea była ostatnio w stanach? 01.08.04, 17:51
          Gość portalu: Thea do Wolny napisał(a):

> Hallo Kolego,
          > na jaki temat rozmawiamy?
          > PS.
          > Zalecam Ci wiecej podrozowania, nie tylko po Ameryce.
          > Podrozowanie pozwala tylko i wylacznie zwiedzenie
          > danego kraju i ksztaltuje powierzchownej opinii, ktora
          > czesto odbiega rzeczywistosci.Zeby kraj poznac trzeba
          > w tym kraju duzo czasu spedzic (zyc), zetknac sie z
          > problemami jego i zyciem codziennym. To co wiele
          > ludzi opowiada, biore zawsze z przymrozeniem oka pod
          > uwage. Znam wiele takich ludzi, ktorzy przyjezdzaja
          > do Polski, czy przyjezdnym Polakom opowiadaja rzeczy,
          > ktore z rzeczywistoscia nie maja nic wspolnego.
          > Przeczytaj tylko wiele wypowiedzi na tym Forum od ludzi
          > ktorzy mieszkaja poza granicami Polski, to pokrecisz
          > glowa na to, jak znasz dobrze omawiana rzeczywistosc.
          > Zalecam Ci troche wiecej krytycznego spojrzenia na wiele
          > rzeczy. Nie jestem pesymistka, wrecz odwrotnie optymistka
          > ale takie spojrzenie pozwolilo mi dokladniej poznac wiele
          > rzeczy, przez to integracja w innym kraju byla dla mnie
          > latwiejsza niz dla wielu innym (znajomych mi)osob.
          > Pozdrowienia
          > Thea
          >
          ___
          Obywatel Wolny mieszka w stanach kupę lat.
          A kiedy to Szanowna Koleżanka Thea była ostatnio w US?
          Proszę zalecić Sobie Samej przejście na wątki, o których ma się przynajmniej
          zielone pojęcie, jak np. tyn:

Szowinizm to grzech śmiertelny. Czamu opowiadosz takie bzdury o Slązakach ? Czamu propagujesz nienawiść ? Tak nie postępuje osoba moralna . Ojciec Swiąty Polak wstydzi sie za ciebie . Takie to z was Chrześcijanie co nienawiść w sercu noszą . Poczytaj sobie Biblia -" o młości do blźniego" . Niemiec wyciongo do was ręka do zgody , a ty plujesz mu w oblicze . Popraw sie synek , ":
          • Gość: Thea Re: A kiedy Koleżanka Thea była ostatnio w stanac IP: *.arcor-ip.net 01.08.04, 19:54
            Moja bliska rodzina mieszka w Ameryce.
            Mam tam tez nie mala garstke znajomych.
            W ostatnich czasach korzystnie rozwijal
            sie przelicznik walutowy, to odwiedza sie
            Ameryke czesciej.Spedzalam tez dluzsze
            urlopy na podzowaniu po tym wielkim
            kontynecie, ta ze nie mozna mi zarzucic
            nieznajomosci tego kontynentu. Dla mnie
            pomimo tego jest to bardzo malo zeby sie
            na ten temat pewnie i prawidlowo sie wypowiadac.
            Inaczej wyglada wszystko z dwoch perspektyw:
            zyc i urlop spedzic.
            Ale nie na ten temat prowadzimy dyskusje.
        • Gość: Stróż Moralności Zalecanki Thei do Wolnego - wolne żarty he he he IP: *.dyn.optonline.net 01.08.04, 18:49
          Wolny jest już niestety zajęty, Liebe Thea smile)

Gość portalu: Thea do Wolny napisał(a):

> Hallo Kolego,
          > na jaki temat rozmawiamy?
          > PS.
          > Zalecam Ci wiecej podrozowania, nie tylko po Ameryce.
          > Podrozowanie pozwala tylko i wylacznie zwiedzenie
          > danego kraju i ksztaltuje powierzchownej opinii, ktora
          > czesto odbiega rzeczywistosci.Zeby kraj poznac trzeba
          > w tym kraju duzo czasu spedzic (zyc), zetknac sie z
          > problemami jego i zyciem codziennym. To co wiele
          > ludzi opowiada, biore zawsze z przymrozeniem oka pod
          > uwage. Znam wiele takich ludzi, ktorzy przyjezdzaja
          > do Polski, czy przyjezdnym Polakom opowiadaja rzeczy,
          > ktore z rzeczywistoscia nie maja nic wspolnego.
          > Przeczytaj tylko wiele wypowiedzi na tym Forum od ludzi
          > ktorzy mieszkaja poza granicami Polski, to pokrecisz
          > glowa na to, jak znasz dobrze omawiana rzeczywistosc.
          > Zalecam Ci troche wiecej krytycznego spojrzenia na wiele
          > rzeczy. Nie jestem pesymistka, wrecz odwrotnie optymistka
          > ale takie spojrzenie pozwolilo mi dokladniej poznac wiele
          > rzeczy, przez to integracja w innym kraju byla dla mnie
          > latwiejsza niz dla wielu innym (znajomych mi)osob.
          > Pozdrowienia
          > Thea
          • Gość: Thea Re: Zalecanki Thei do Wolnego - wolne żarty he he IP: *.arcor-ip.net 01.08.04, 19:59
            Szkoda, ze jest zajety.
            Moze, odpoczywa po takiej dlugiej
            dzialalnosci autorskiej, tylko nie na temat.
            Ach, jaka szkoda!
            • Gość: Wolny Re: Zalecanki Thei do Wolnego - wolne żarty he he IP: *.251.127.203.Dial1.Weehawken1.Level3.net 01.08.04, 20:18
              Nawet nie pomyslalem przez moment,
              ale :"> Szkoda, ze jest zajety."- czyli oficjalnie sie przyznajesz.

Tea nie pije bo wysusza organizm... wlasnie przy filizance "kofii"
              zastanawiam sie nad nienawiscia Rodakow do Polonii amerykanskiej i dochodze do
              wniosku, glownym powodem jest to, ze 10 milionow nie da sie ujazmic pod
              dyktando "Warsiawy".
              • Gość: Thea Re: Zalecanki Thei do Wolnego - wolne żarty he he IP: *.arcor-ip.net 01.08.04, 20:49
                Co mi zostalo...
                Siadam od czasu do czasu do tej skrzynki
                ale nie z "kofii" tylko ze szklanka
                kwasu chlebowego z miodem polskim, bo bylo
                bardzo garaco u nas i jest jeszcze bardzo
                cieplo. Nie glowkuj sie za bardzo nad Polonia
                z Ameriki,tego nie zmienisz. Wiele osob zapomnialo
                z jakiego kraju sie wywodza i probuja obrazac
                innych albo wulgarnie sie wyrazac. Powoli te forum
                staje sie nie ciekawe - szkoda, poniewaz wymiana
                zdan powinna nas jednac, a nie dzielic.
                Pozdrowienia.
                Pozwol mi jedno pytanie Ci zadac, mianowicie:
                Z jakiego kraju piszesz?
                • Gość: Wolny Re: nie jedno pytanie...odp: IP: *.251.127.203.Dial1.Weehawken1.Level3.net 01.08.04, 22:41
                  Thea >>>Pozwol mi jedno pytanie Ci zadac, mianowicie:
                  Z jakiego kraju piszesz?<<<

Gość portalu: filipek.us napisał(a):
                  ... Obywatel Wolny mieszka w stanach kupę lat.
                  ...dluzej niz Jan Latus, w/w art. , oraz tyle samo co gosc August2

Thea >>>Co mi zostalo...<<<

-nie przejmuj sie- ja brzydki ,garbaty,szczerbaty, gluchy i slepy mam piekna
                  zone, a wiec przy odrobinnie szczescia ktos sie Toba tez zajmie.

Thea >>Siadam od czasu do czasu do tej skrzynki
                  ale nie z "kofii" tylko ze szklanka
                  kwasu chlebowego z miodem polskim, bo bylo
                  bardzo garaco u nas i jest jeszcze bardzo
                  cieplo.<<
                  - ostre trunki przy upalach to zamach na wlasne cialo, niestety gdzie jestem
                  kazdego alkocholika sloneczko tu oduczy picia.

Thea >>Nie glowkuj sie za bardzo nad Polonia
                  z Ameriki,tego nie zmienisz. <<
                  -alez ja nie mam zamiaru zmieniac i nie mam co glowkowac nad komfortem
                  amerykanskiej Poloni bedacej w penej wolnosci od wszelkich regulacji
                  panstwowych i interesu wlazenia w zycie prywatne. To by dopiero bylo kiedy na
                  kazde zadanie i tupniencie noga ex-komomuchow, piata kolumna stala szeregiem z
                  meldunkiem w reku pod placowka konsularna.

>>Wiele osob zapomnialo
                  z jakiego kraju sie wywodza ....

-Wiele osob zapomnialo ?...., ze tam dalej na wschod za Bugiem tez z jednego
                  kraju sie wywodza - tak sie wlasnie sklada, ze ani ja ani oni tam nie
                  zapomnieli skad pochodza. To zdaje sie w Polsce ludzie zapomnieni kim sa i
                  gdzie sa.

• filipek.us eleven Polish Americans met at the White House 01.08.04, 21:19
        eleven Polish Americans met at the White House

POLONIA VISITS THE WHITE HOUSE [300 organizations!], HAS A HISTORIC TWO AND A
        HALF HOUR MEETING, PRESIDENT BUSH IS ABOUT TO RESPOND. And Expatpol hids the
        news, Bravo! Good editing! I guess this be a Warsaw portal?
        • Gość: Би-би-си Re: eleven Polish Americans met at the White Hous IP: *.dyn.optonline.net 01.08.04, 21:28
          Expatpol - warszawski portal Polonii:

"What particularly bothers me about this Agenda is its lack of honesty in its
          attempt to sell as 'Polish American' a package of benefits that almost
          exclusively serves the interests of Poland - a separate and now free foreign
          country located in Europe, and recently a new member of the European Union. Out
          of the seven points of the Agenda, only two, No. 2 and No. 7, have any direct
          relationship to the interests of American citizens of Polish descent living in
          the United States, where No. 7 is hopelessly vague and No. 2 may still be
          perceived as a reflection of personal ambitions of the backers of the Agenda,
          not necessarily of the needs of the Polish American community at large (more
          about this below)."
          • prawdziwystarywiarus Foreign Agents Registration Act 02.08.04, 05:35
            Foreign Agents Registration Act ( 22 U.S.C. 611) defines a 'foreign agent' as
            follows:

www.usdoj.gov/criminal/fara/

An agent of a Foreign principal is any individual or organization which acts at
            the order, request, or under the direction or control of a foreign principal,
            or whose activities are directed by a foreign principal who:

1. engages in political activities, or
            2. acts in a public relations capacity for a foreign principal, or
            3. solicits or dispenses any thing of value within the United States for a
            foreign principal, or
            4. who represents the interests of a foreign principal before any agency or
            official of the U.S. government.

18 U.S.C. 951 provides criminal penalties for anyone other than a diplomat to
            operate as an agent of a foreign government without first notifying the
            Attorney General.
    • Gość: Forest Fire Dlaczego Polacy nie lubią siebie nawzajem? IP: *.dyn.optonline.net 01.08.04, 18:31
      Dlaczego Polacy nie lubią siebie nawzajem? equally dear

--
      Pytanie postawione przez:
      ____
      OrgName: U.S. Dept. of Agriculture - FS
      OrgID: UDAF-3
      Address: Forest Fire Laboratory
      Address: 4955 Canyon Crest Drive
      City: Riverside
      StateProv: CA
      PostalCode: 92507
      Country: US
      • prawdziwystarywiarus Re: Dlaczego Polacy nie lubią siebie nawzajem? 02.08.04, 05:37
        Z tego samego powodu, z jakiego 12-letnie dziewczynki przymusowo zaślubione 50-
        letnim Hindusom nie przepadaja za swoimi męzami.

www.abc.com.pl/serwis/du/2000/0231.htm
        usembassy-australia.state.gov/consular/oathrenunciation.pdf
        usembassy-australia.state.gov/consular/renunciationstatement.pdf
        www.immi.gov.au/allforms/pdf/128.pdf
        www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/citizen/CIT0302E.pdf
    • kpt.yogi Re: Dlaczego nielubice poloni z USA ?? Czytam tu 04.08.04, 21:24
      PRAWDA JEST TAKA ZE ZYDZI MIEDZY ZYDAMI, SPENISZE MIEDZY SPENISZAMI, MURZYNI
      MIEDZY MURZYBAMI ETC, TO ZA SWOICH RODAKOW ODDALI BY ZYCIE ! I JAK TRZEBA IM
      POMOC I ZROBIA WSZYSTKO ! A POLAK POLAKA TO ZA 1$ WBIJE DRUGIEMU NOZ W PLECY.
      BYLEM W USA I DOSWIADCZYLEM TEGO NA WLASNEJ SKORZE ! TE WSZYSTKIE WIERSZYKI TO
      SWIETA PRAWDA !
      • waldek.usa Yogi, nie krzycz, bo oczy bola 04.08.04, 22:12
        kpt.yogi napisał:

> PRAWDA JEST TAKA ZE ZYDZI MIEDZY ZYDAMI, SPENISZE MIEDZY SPENISZAMI, MURZYNI
        > MIEDZY MURZYBAMI ETC, TO ZA SWOICH RODAKOW ODDALI BY ZYCIE ! I JAK TRZEBA IM
        > POMOC I ZROBIA WSZYSTKO ! A POLAK POLAKA TO ZA 1$ WBIJE DRUGIEMU NOZ W PLECY.
        > BYLEM W USA I DOSWIADCZYLEM TEGO NA WLASNEJ SKORZE ! TE WSZYSTKIE WIERSZYKI
        TO
        > SWIETA PRAWDA !

chyba najlepiej zorganizowani sa rucy zydzi. Facet przyjezdza na gotowe;
        mieszkanie, praca, samochod, wszystko. Nie jest to bynajmniej za darmo,
        przyjdzie czas, zacznie splacac. Tak przynajmniej jest w Bostonie.
        Polacy po staremu, on ma dwie krowy, a ja tylko jedna, to dam na tace, zeby mu
        zdechla.
    • figo271 Re: Dlaczego nielubice poloni z USA ?? Czytam tu 17.08.04, 15:17
      BO WIEKSZOSC POLONII TO OBSZCZYMURY PRZYNOSZACE NAM WSTYD!
      • szakal25 Re: Dlaczego nielubice poloni z USA ?? 17.08.04, 19:25
        jesli sie tylko obracasz lub obracales ?/ w kregu polonii Greenpointu czy
        Jackowa to mozesz miec takie wrazenia !!,ale Ameryka to nie nowojorski
        Greenpoint ani chicagowskie Jackowo ,i jesli capowaty ciec z Polski co
        przyjedrza tu na "wakacje" tego nie rozroznia i nie rozumie ,to mozna mu tylko
        wspolczuc albo wsadzic takiego delikwenta w konewke od mleka i zawiesc go
        z powrotem do Zambrowa.
      • flipflap Re: Dlaczego nielubice poloni z USA ?? Czytam tu 17.08.04, 19:44
        figo271 napisał:

> BO WIEKSZOSC POLONII TO OBSZCZYMURY PRZYNOSZACE NAM WSTYD!

Sam jesteś obszczymurem cieciu jeden. Wizy tobie palancie nie dali i teraz
        chcesz się wyładować. Konia byś zwalił to by ci pomogło tyle że go znależć