Dodaj do ulubionych

Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ...

IP: *.netcom.ca 28.03.02, 02:56
... bratem. Jak dlugo jeszcze nasi Rodacy beda tak traktowani w Rajchu?
Nawet nie mozna tam juz zalozyc legalnej firmy, ba nawet nie mozna
dostac prawa jazdy. A moze te wszystkie szykany to tylko dlatego, ze
obawiaja sie naszej konkurencji?
Obserwuj wątek
    • don2 Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... 28.03.02, 03:05
      Gość portalu: Diri napisał(a):

> ... bratem. Jak dlugo jeszcze nasi Rodacy beda tak traktowani w Rajchu?
      > Nawet nie mozna tam juz zalozyc legalnej firmy, ba nawet nie mozna
      > dostac prawa jazdy. A moze te wszystkie szykany to tylko dlatego, ze
      > obawiaja sie naszej konkurencji?

To nie obawa o konkurencje-zauwaz kto podpisuje wszystkie odmowy i
      deportacje,podam kilka przykladow z glowy np.
      Kowalevsky,Wischniewski,Schtchesniak,Joschwiak,Hrabonschtch,Bolitzky,Qrvovietz.A
      najgorsi to Schlonzak,Konitzki.Oni sie boja swoich krewnych,ze im sie zwala na
      glowe.
      • Gość: Diri Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi .. IP: *.netcom.ca 28.03.02, 03:11
        To brzmi bardzo przekonywujaco! Jest tez pouczajace, dzieki Don2.
      • Gość: Aga Do DIRI IP: *.dip.bcc-ip.net 28.03.02, 21:41
        Coz to za palant ten list napisal???
        Chyba sam nigdy nie byl w Niemczech.Niemcy sie boja
        polskiej konkurencji???Smiechu warte!
        Czego sie maja bac-pytam sie.
        Nierobow,leniow i pyskaczy,co wszystko wiedza
        najlepiej?;co potrafia jakos "zakrecic" i kogos
        oskubac,zeby wyjsc na swoje?;ktorym sie wydaje,ze sie
        im wszystko nalezy?Sama mieszkam tu od jakiegos czasu
        i za nic nie chcialabym miec sasiada Polaka,a nie
        mowiac juz o tym,zeby z rodakiem prowadzic interesy.Za
        nic,bo wiem,czym to pachnie.
        Diri,madralo-chcaial(a)bys miec blizsze kontakty
        ,powiedzmy,z Rosjanami?To ta sama relacja-niestety.Tez
        sie ich nie obawiasz,ale lepiej,zeby sie z dala
        trzymali,nie?
        • Gość: mysz Re: Do Agi IP: *.ab.hsia.telus.net 29.03.02, 17:38
          Dziwie sie , ze Ty jeszcze piszesz po polsku.Co Ty robisz na tym
          forum?.Podyskutuj sobie uczciwie i kulturalnie ze swoimi niemieckimi
          sasiadami, nie zapomnij tez zaczesac swojego synka na lewo przed pojsciem do
          szkoly.
          • Gość: walrus Re: Do Agi IP: *.mitre.org 29.03.02, 23:42
            Interesujace nastawiénie do problemu, jak komus brakuje argumentow to obraza,
            bardz interesujacy psychogram osobowy
        • Gość: Diri Do Agusi IP: *.netcom.ca 30.03.02, 01:11
          Jagus moja slodka, a skad u Ciebie takie nastawienie anti-russisch?
          Toc po narodzie filozofow, matematykow i kompozytorow to wlasnie Ruscy
          krocza nastepni w tej paradzie. A my dumni Polnische w innych
          konkurencjach produjemy, glownie w tych wymyslonych nad Wisla:
          Polnische Wirtschaft und Krankheit!
        • Gość: Jenny Re: Do AGI! Co za glupoty wypisujesz? IP: *.local 30.03.02, 21:50
          AGA co za glupoty wypisujesz? Juz w tydzien przerobilas sie na niemke? Czy nie
          bylas nigdy prawdziwa Polka? Widzisz jak Niemcy zaslepily cie!
          Prawda jest taka,ze to tacy jak ty obrabiaja swoim rodakom tylek.
          Widac,ze krotko jestes w Niemczech jesli jeszcze sie nie dowiedzialas,ze Niemcy
          to lenie. Oni robia robote tylko czyimis rekami.
          Wielka szkoda,ze ty mialas doczynienia tylko z takimi Polakami! Bo ja wrecz
          przeciwnie. Znam i znalam Polakow madrych, pracowitych i wyksztalconych.
          Ale ty Aga widac w jakich kregach sie obracasz.
        • Gość: Rado Re: do Agi IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 16:29
          Gość portalu: Aga napisał(a):

> Coz to za palant ten list napisal???
          > Chyba sam nigdy nie byl w Niemczech.Niemcy sie boja
          > polskiej konkurencji???Smiechu warte!
          > Czego sie maja bac-pytam sie.
          > Nierobow,leniow i pyskaczy,co wszystko wiedza
          > najlepiej?;co potrafia jakos "zakrecic" i kogos
          > oskubac,zeby wyjsc na swoje?;ktorym sie wydaje,ze sie
          > im wszystko nalezy?Sama mieszkam tu od jakiegos czasu
          > i za nic nie chcialabym miec sasiada Polaka,a nie
          > mowiac juz o tym,zeby z rodakiem prowadzic interesy.Za
          > nic,bo wiem,czym to pachnie.
          > Diri,madralo-chcaial(a)bys miec blizsze kontakty
          > ,powiedzmy,z Rosjanami?To ta sama relacja-niestety.Tez
          > sie ich nie obawiasz,ale lepiej,zeby sie z dala
          > trzymali,nie?

Nie chce mi się do ciebie pisac ty głupia pizdo- dlatego tylko jedno
          pytanie .Czemu twoja stara się nie wyskrobała jak z tobą chodziła??
          oj szkoda szkoda.
    • Gość: jak Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi .. IP: *.kielnet.net 28.03.02, 10:01
      a po co ci niemieckie prawo jazdy ?
      a po co ci niemiecka firma ?
      Co ty chcesz z tym zrobic?
      Juz z gory kryje sie za tym przekret polski !
    • Gość: __jan Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.02, 14:05

wiecej gorolow nam tu nie trza, niech siedza u siebie w zapierdzonych wioskach

• Gość: Gianni Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi .. IP: *.netcom.ca 28.03.02, 14:16
        Jestes niesprawiedliwy, przeciez niektorzy nasi Gorale dosc dobrze
        reprezentuja nasza piekna Ojczyzne. Np. Tomek Hajto z Schalke ...
        • Gość: __jan Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi .. IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.02, 22:41
          Gość portalu: Gianni napisał(a):

> Jestes niesprawiedliwy, przeciez niektorzy nasi Gorale dosc dobrze
          > reprezentuja nasza piekna Ojczyzne. Np. Tomek Hajto z Schalke ...

nie kazdy gorol jest goralem, ale kazdy goral gorolem, zrozumiales????
    • Gość: Walrus Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.mitre.org 28.03.02, 16:31

Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi

Z jakiego powodu czepiasz sie mieszkancow Badenii-Wirtenbergii i czesci Bawarii?
      Sproboj jako cudzoziemiec to samo zalatwic w Polsce, albo kupic tam dzialke na
      dom!
    • Gość: gruszka Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.polcard.com.pl 28.03.02, 16:37
      Zastanawiam się czy to prawda . Czy to oznacza że jeśli ja mam zakład
      produkcyjny w polsce i chce założyć przedtawicielstwo we franfurcie które
      bedzie sprzedawało moje produkty to nie moge tego zrobić?????????????/
    • Gość: Marek Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.ava.de 28.03.02, 17:05
      Bzdury piszesz. Tysiace Polakow(nie przesiedlencow) maja firmy w Niemczech.
      Kazdy Polak moze kupic ziemie (nikogo nie interesuje przy tym obywatelstwo),
      wybudowac dom. Prawo jazdy niemieckie tez moze dostac kzdy, kto jest tam
      legalnie na pobyt powyzej 1 roku (ponizej roku wystarczy polskie). Polskie
      dzieci urodzone w Niemczech moga obok polskiego obywatelstwa bez problemu
      dostac niemieckie itd. Przyklady mozna mnozyc.
      • jot-23 Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... 28.03.02, 17:14
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Bzdury piszesz.
        > Polskie
        > dzieci urodzone w Niemczech moga obok polskiego obywatelstwa bez problemu
        > dostac niemieckie itd. Przyklady mozna mnozyc.

to w sumie ciekawy temat:

Children born in Germany of foreign parents will, provided certain prerequisites
        are fulfilled, acquire German nationality from birth. They must however decide
        between the ages of 18 and 23 years, whether they want to retain their German
        nationality or the nationality of their parents.

The principle of the avoidance of multiple nationality still marks the law on
        nationality. Those applying for naturalization must in principle give up their
        foreign nationality. However in contrast to previous legislation, there are
        generous exceptional rules which allow the previous nationality to be retained.
        This applies for example to elderly persons and victims of political persecution.
        If release from the foreign nationality is legally impossible or unacceptable for
        such persons, for example due to high release fees or degrading methods of
        release, they can retain their previous nationality. This is also the case if the
        release from the foreign nationality would bring considerable disadvantages,
        especially economic disadvantages or problems with property and assets.

wiec.... w zasadzie bachory urodzone w .de po uzyskaniu pelnoletnosci musza sie
        zrzec obywatelstwa polskiego, no chyba ze, jak to ma miejsce teraz procedury
        releasowania z obywatelstwa sa "degrading" smile
        • Gość: Walrus Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.mitre.org 28.03.02, 17:21
          No i co w tym zlego?
          Polska rowniez nie zezwala na podwojne obywatelstwo!
          • Gość: __jan Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.02, 22:46
            Gość portalu: Walrus napisał(a):

> No i co w tym zlego?
            > Polska rowniez nie zezwala na podwojne obywatelstwo!

jeszcze lepiej oni cie nigdy z polskiego obyw. nie uwolnia, najlepsze przyklady
            mozna wylowic tu na formum od tych z USA lub Kanady, oni majac amerykanski
            paszport nie dostana wizy do Polski, bo maja polski paszport i leca na polskim do
            kraju, kogo to tutaj w BRD interesuje czy ktos ma dwa lub trzy paszporty,
            tylko glupich polaczkow jak tu na forum; chyba ktos z autorow tych watkow
            znowu spadl na socjal i nie ma co robic z wolnym czasem.

• Gość: Marek Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.ava.de 28.03.02, 17:23
          Owszem, ale te decyzje beda musialy podejmowac najblizej za 16 - 17 lat (nie ma
          starszych dzieci, ktore obielaby ta zasada). Do tego czasu bedzie
          prawdopodobnie tylko obywatelstwo europejskie.
          Podobnego prawa nie ma np. w Polsce dla tu urodzonych dzieci obcokrajowcow -
          rodzice musza sie w takiej sytuacji decydowac juz teraz.
          • e.n.o.l.a Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... 28.03.02, 18:51
            Gość portalu: Marek napisał(a):

> Owszem, ale te decyzje beda musialy podejmowac najblizej za 16 - 17 lat (nie ma
            >
            > starszych dzieci, ktore obielaby ta zasada). Do tego czasu bedzie
            > prawdopodobnie tylko obywatelstwo europejskie.
            > Podobnego prawa nie ma np. w Polsce dla tu urodzonych dzieci obcokrajowcow -
            > rodzice musza sie w takiej sytuacji decydowac juz teraz.

He he, lepiej niz urodzic sie na urlopie w Turcji (mam nadzieje, ze nie
            pomylilam kraju) i dostac tam od razu tureckie obywatelstwo. Bo wtedy przeciez
            rodzice beda musieli porwac malego Turka, zeby wrocic do kraju wink
    • Gość: Delphi Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.opgdirect.com 28.03.02, 20:13

Nie znam Niemiec, nie wiem jak tam jest. Mieszkam w Kanadzie. Jestem jednak
      zbulwersowany tym co piszesz...czy na prawde tak jest ? W jaki sposob Niemcy
      odmawiaja Polakom wydania prawa jazdy ?

• drapieznik Bedzie, bedzie, nawet jest. 28.03.02, 21:25
        nie rozumiem o co tu biega. Ja dostalem prawko niemieckie bez problemow. Dalem
        tylko jakies oswiadczenie, ze prowadzilem auto juz przed urodzeniem. Nawet
        jazdy nie musialem miec.

Jezeli chodzi o podwojne obywatelstwo, to Niemcy nie pozwalaja na podwojne
        obywatelstwo, z wyjatkiem tzw. prominentow dla celow, no, reklamy, polityki,
        itp.

Trzeba sie zrzekac polskiego, z tego powodu.

Czyzby przepisy zmienily sie wczoraj?

A moze panowie nie-Gorole, wytlumacza mi dlaczego to slowo 'Gorol' jest uwazane
        przez Slazakow (plemie Slezan, tak tak, tacy jak np. Bobrzanie czy Luzyczanie)
        za obrazliwe? Mnie to jakos nigdy nie ruszalo, a przeciez powinno. Co sie
        Slazaka zapytalem to nie umial mi tego wytlumaczyc, tylko w kolko, ze to zle
        slowo.

Jak to ludzie, niektorzy Slazacy sa fajni a niektorzy to SKONCZENI debile,
        nawet tzw. Reichsdeutche.

• troy-der-1 Belkot,belkot,belkot,belkot... 29.03.02, 00:53
          sad( Nix als Null.
          • Gość: lol Re: Belkot,troy przestan udawac niemca! IP: *.local 30.03.02, 22:10
            TROY nie musisz tu udawac Niemca. Czytac po polsku potrafisz,wiec sie nie
            wysilaj.
            • troy-der-1 Re: Belkot,troy przestan udawac niemca! 31.03.02, 12:52
              Gość portalu: lol napisał(a):

> TROY nie musisz tu udawac Niemca. Czytac po polsku potrafisz,wiec sie nie
              > wysilaj.

Posluchaj,nie musze nikogo udawac. Nie jestem jakimstam "polakozerca" oraz
              czyms o co mnie tu ktos pomawia.
              Wkurza mnie tylko,ze obrazliwy zwrot "Szwab" jest czyms normalnym.
              "Polakozercami" sa wszyscy,ktorzy tu siedza,mowia i pisza po niemiecku
              z okropna gramatyka oraz o wlasnych rodakach mowia pogardliwie
              "Polaczki". Takich sie czepiajcie,moi Drodzy.
              Bo ja czegos takiego nigdy nie zrobilem i nie zrobie.
              Natomiast tu mieszkam i jestem bardzo zwiazany z tym krajem,czy to sie komus
              podoba,czy nie.
              To tylko moje zdanie na ten temat,pozdrawiam...T.
              • Gość: opinia Re: Belkot,troy przestan udawac niemca!opinia IP: *.local 31.03.02, 16:21
                Scwab to jest widocznie dla ciebie obrazliwe slowo. Ale skoro sprzedales sie
                Niemcom to nie powinno byc obrazliwe. I w gruncie rzeczy nie jest. Ale za malo
                wiesz jeszcze i nie ma co sie wdawac z toba w dyskusje.
                Sam nie wiesz kim jestes i to jest twoj problem. Przyjezdzasz do Polski i
                udajesz Polaka. Wyjezdzasz do Niemiec i udajesz Niemca.
                Mnie to G....o obchodzi kim jestes, ale po co obrazasz Polakow od " dreckige...
                Polacke"". Sam wydales o sobie opinie na tym forum troy,ze jestes niczym innym
                jak dreckige Sche..e i tym pozostaniesz.
                • troy-der-1 Re: Belkot,troy przestan udawac niemca!opinia 01.04.02, 02:35
                  Gość portalu: opinia napisał(a):

> Scwab to jest widocznie dla ciebie obrazliwe slowo. Ale skoro sprzedales sie
                  > Niemcom to nie powinno byc obrazliwe. I w gruncie rzeczy nie jest. Ale za malo
                  > wiesz jeszcze i nie ma co sie wdawac z toba w dyskusje.
                  > Sam nie wiesz kim jestes i to jest twoj problem. Przyjezdzasz do Polski i
                  > udajesz Polaka. Wyjezdzasz do Niemiec i udajesz Niemca.
                  > Mnie to G....o obchodzi kim jestes, ale po co obrazasz Polakow od " dreckige...
                  >
                  > Polacke"". Sam wydales o sobie opinie na tym forum troy,ze jestes niczym innym
                  > jak dreckige Sche..e i tym pozostaniesz.

A za kogo sie uwazasz by mnie nieznajac cos takiego pisac?

• Gość: wiesiu Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.proxy.aol.com 28.03.02, 21:55
        Nie musisz byc zbulwersowany. To NIEPRAWDA, moze Ci to potwierdzic 2,5 miliona
        polakow w niemczech z tego ok. 400 tys. tylko z obywatelstwem polskim.
        • Gość: Delphi Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.opgdirect.com 28.03.02, 22:04
          Wiesiu,

oczywiscie, ze nie jestem zbulwersowany bo wiem, ze autor tego watku pisze
          banialuki. Niestety slowo pisane nie oddaje prawidlowo sarkazmu...moj post mial
          oznaczac ni mniej nie wiecej tylko tyle, ze autor watku bredzi...wink
          • Gość: wiesiu Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: 62.144.245.* 28.03.02, 22:27
            sorry Wiennetou - rzeczywiscie nie zalapalem.
            • Gość: Karlik Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.cpool2.quickclic.net 29.03.02, 02:55
              Jako rodowity Slazak,spiesze Wam doniesc co to znaczy "gorol".Osoba nazwana tym
              slowem wyroznia sie miedzy innymi;nie urodzony na Slasku,nie wychowany w
              kulturze slaskiej,nie wykonywujacy solidnie swych obowiazkow zawodowych
              tzw;pracy,poprzez lenistwo i niechlujstwo,nadurzywanie alkocholu w pracy i
              wdomu,brak szacunku dla rodziny,zony i dzieci,brak czystosci i chigieny
              osobistej w domu i pracy,brak poszanowania i szacunku dla innych o innej
              kulturze iwyznaniu,wiecznie forsujacy swoj punkt widzenia jako ten jedynie
              sluszny,szydzacy z innych,wszystko wiedzacy,ignorant.Zawsze mozna go poznac po
              ubiorze i wygladzie bo zaniedbany.Klasyczny przyklad to;kurtka jeansowa,spodnie
              z materialu wyprasowane na kant i biale adidasy czyt;podruby,i to jest gorol.No
              to teraz juz wiecie.A ty Walrus nie fandzol bo Polska uznaje dwa
              obywatelstwa,ale moze w tym twoim Helmutkowie Ci tego niy padali? No to pyrsk.
              • Gość: Don2 Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.uc.nombres.ttd.es 29.03.02, 03:10
                Gość portalu: Karlik napisał(a):

> Jako rodowity Slazak,spiesze Wam doniesc co to znaczy "gorol".Osoba nazwana tym
                >
                > slowem wyroznia sie miedzy innymi;nie urodzony na Slasku,nie wychowany w
                > kulturze slaskiej,nie wykonywujacy solidnie swych obowiazkow zawodowych
                > tzw;pracy,poprzez lenistwo i niechlujstwo,nadurzywanie alkocholu w pracy i
                > wdomu,brak szacunku dla rodziny,zony i dzieci,brak czystosci i chigieny
                > osobistej w domu i pracy,brak poszanowania i szacunku dla innych o innej
                > kulturze iwyznaniu,wiecznie forsujacy swoj punkt widzenia jako ten jedynie
                > sluszny,szydzacy z innych,wszystko wiedzacy,ignorant.Zawsze mozna go poznac po
                > ubiorze i wygladzie bo zaniedbany.Klasyczny przyklad to;kurtka jeansowa,spodnie
                >
                > z materialu wyprasowane na kant i biale adidasy czyt;podruby,i to jest gorol.No
                >
                > to teraz juz wiecie.A ty Walrus nie fandzol bo Polska uznaje dwa
                > obywatelstwa,ale moze w tym twoim Helmutkowie Ci tego niy padali? No to pyrsk.

Nie wiedzialem,ze Slazacy to taki porzadny gatunek ! A gdzie ty hanysie zyles
                lub zyjesz-na ksiezycu? A moze jeszcze na czole masz wypisane :ja slazak.Pocaluj
                sie w dupe z twoim opisem ksiezycowych ludkow.Nie fanzol jak wy to mowicie.zylem
                troche na Slasku i nie widzialem takich cudakow-jestescie dokladnie takimi
                porzadnymi lub nieporzadnymi jak reszta Polakow-albo sie uwazasz za cos lepszego ?
                A moze na barburke latasz w uniformie itp. Strzel se piwko i zagryz krupniokiem
                i nie wal glupot.
              • Gość: Walrus Karlik specjalista konstytucyjny IP: *.mitre.org 29.03.02, 15:59
                Gość portalu: Karlik napisał(a):

>
                > to teraz juz wiecie.A ty Walrus nie fandzol bo Polska uznaje dwa
                > obywatelstwa,ale moze w tym twoim Helmutkowie Ci tego niy padali? No to pyrsk.

Wiesz ze gdzies dzwoni , ale nie w ktorym kosciele biedaku , polecam
                www.wsdsc.poznan.pl/bonn/NS%20podwojne_obywatelstwo.htm
      • Gość: Diri Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi .. IP: *.netcom.ca 29.03.02, 21:34
        Ano robia to w bardzo niegrzeczny sposob. A Ty myslisz Delfin, ze te
        lapowki za egzamin to sie w Kraju skad wziely? Najgorzej to maja te ladne
        dziewczyny ... cos mi sie zdaje, ze Ty Delfin jeszcze krotko na emigracji.
        • Gość: Delphi Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi .. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.03.02, 22:27
          Wystarczajaco dlugo jestem na emigracji, zeby wiedziec, ze to co piszesz to
          banialuki...
          • don2 Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi .. 29.03.02, 23:51
            Gość portalu: Delphi napisał(a):

> Wystarczajaco dlugo jestem na emigracji, zeby wiedziec, ze to co piszesz to
            > banialuki...

No ,to zajelo ci duzo czasu ! hi hi hi smile)
            • troy-der-1 Nie bedzie ............dreckige Polacke... 30.03.02, 01:02
              • drapieznik Ty, Troy-der-A$$hole 30.03.02, 06:24
                podszkol sie tam miedzy niemiaszkami jak to sie pisze, a najlepiej zaytaj pania
                na kursie jezyka.

Az mnie swiezbi jezyk zeby ci powiedziec, ale nie chce cie gnoju uczyc.
                • Gość: rudy-102 Re: Ty, Troy-der-A$$hole IP: *.mitre.org 30.03.02, 11:00
                  Najwazniejsze ze zrozumiales o co chodzi
                  • Gość: rudy69 Rudy102-der-A$$hole IP: *.westln01.mi.comcast.net 30.03.02, 17:28
                    moze zacznij klub dla polakozerocw takich ty, ty lisie z przefarbowywana
                    podszwka.

Swoja droga serce sie raduje, ze Troy-der-A$$hole nie jest jedynym obsesyjnym
                    antypolakiem i ma rudego nastepce, to moge sobie na was pouzywac przed
                    spowiedzia.

Puszczaj wiecej ty smierdzielu!
                    • Gość: rudy-102 Re: Rudy102-der-A$$hole IP: *.mitre.org 30.03.02, 20:16
                      Ha ha a to katolicki inteligent sie objawil, myslisz ze jedna spowiedz ci
                      wystarczy , ty obludniku!
              • Gość: jaeger Re: To ty jestes dreckig! IP: *.local 30.03.02, 21:56
                To ty jestes dreckig! Eine kleine dreckige Laus!
      • Gość: sewer Re: Dla Delphi IP: *.local 30.03.02, 23:23
        Diri ma racje z ta dyskryminacja i z prawojazdy. W Niemczech trzeba jeszcze raz
        robic kurs na prawojazdy i egzaminy. Wszystko od poczatku. Mam polskie
        prawojazdy i chcialem zmienic,ale nic z tego.
    • Gość: Ben Re: Do Diri. Problem dyskryminacji. IP: *.local 30.03.02, 22:05
      Przeciez mentalnosc Niemcow sie nie zmienia. I wszyscy wiedza o tym. Oni
      obchodza sie tak ze wszystkimi cudzoziemcami. I nie chodzi im o konkurencje.
      To jest gleboko zakorzenione.
    • Gość: Diri Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi .. IP: *.netcom.ca 31.03.02, 03:50
      Czy Wy leszcze, leszczyki naprawde nie rozumiecie, ze to dowcip? Cos jak
      fenomen z tymi dwoma debilkami: Szyszka und Mniszka. Zalosne!
      • Gość: Don2 Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi .. IP: *.uc.nombres.ttd.es 31.03.02, 14:26

> Czy Wy leszcze, leszczyki naprawde nie rozumiecie, ze to dowcip? Cos jak
        > fenomen z tymi dwoma debilkami: Szyszka und Mniszka. Zalosne!

Juz od poczatku czekalem na kogos kto pojmie-i nic!
        • Gość: Don123 Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi .. IP: *.netcom.ca 01.04.02, 06:13
          Czasem sie dziwie, skad sie tacy zywcy biora. Nawet ryba po trzecim razie
          juz wiecej nie lapie! Zlitujcie sie kurwa nad soba naiwniacy, blagam!
          • Gość: autor Re: Jak swiat swiatem ryba... IP: *.local 01.04.02, 12:52
            Dlaczego naiwniacy? Ryba psuje sie od glowy i widac to juz po was.
      • Gość: dowcip Re: Jak swiat swiatem nie bedzie DIRI IP: *.local 31.03.02, 16:09
        Diri wyglada na to ze to ty jestes zalosny! Przejdz na inna strone ze swymi
        dowcipami,bo one niezbyt pasuja do tego tematu.
        • don2 Re: Jak swiat swiatem nie bedzie DIRI 31.03.02, 19:41
          Gość portalu: dowcip napisał(a):

> Diri wyglada na to ze to ty jestes zalosny! Przejdz na inna strone ze swymi
          > dowcipami,bo one niezbyt pasuja do tego tematu.

D jakiego tematu? Ten temat np. to wlasnie on wymyslil ! a cala masa dala
          sie "podrzucic" !
          • Gość: ha..ha.. Re: Jak swiat swiatem nie bedzie DIRI,Don IP: *.local 31.03.02, 20:22
            Niby pod co podrzucic? Sam zaczynasz biadolenie,a potem wycofujesz sie tylem
            jak rak. I zwalasz wszystko na dowcip. Podowcipkuj sam ze soba!
            • don2 Re: Jak swiat swiatem nie bedzie DIRI,Don 31.03.02, 20:39
              Gość portalu: ha..ha.. napisał(a):

> Niby pod co podrzucic? Sam zaczynasz biadolenie,a potem wycofujesz sie tylem
              > jak rak. I zwalasz wszystko na dowcip. Podowcipkuj sam ze soba!

jakie biadolenie -przeczytaj moj post- przy starcie i relax !
              • Gość: PETRIT Re: Jak swiat swiatem nie bedzie DIRI,Don IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 23:12
                W OPOLSKIM NA GÓROLOW GOŁDOMY HADZIAJE , LUDZIE SA LUDZMI ALE OPINIA POLAKÓW
                W NIYMCACH JEST FATALNA - POCZĄTEK TEGO ZACZĄŁ SIĘ W 1945 GDY NASTĄPILO ICH
                PRZESIEDLENIE NA "ZIEMIE ODZYSKANE" . ŚLĄZACY I NIEMCY MAJĄ Z POLAKAMI
                PRZEWAŻNIE ZŁE DOSWIADCZENIA.......
                • don2 Re: Jak swiat swiatem nie bedzie DIRI,Don 31.03.02, 23:28
                  Gość portalu: PETRIT napisał(a):

> W OPOLSKIM NA GÓROLOW GOŁDOMY HADZIAJE , LUDZIE SA LUDZMI ALE OPINIA POLAKÓW
                  > W NIYMCACH JEST FATALNA - POCZĄTEK TEGO ZACZĄŁ SIĘ W 1945 GDY NASTĄPILO ICH
                  > PRZESIEDLENIE NA "ZIEMIE ODZYSKANE" . ŚLĄZACY I NIEMCY MAJĄ Z POLAKAMI
                  > PRZEWAŻNIE ZŁE DOSWIADCZENIA.......

stawiam butelke na stol.ze ty nie masz wszystkich klepek ! Do tego pisac to tez
                  nie masz za bardzo o czym.to w koncu kogo przesiedlali-bo z twojej pisaniny nic
                  nie wiem? jedno wiem,ze slazacy to nie Polacy.kiedys sly<szalem takie gadki.To ci
                  co gineli za przylaczenie slaska do polski byli kosmitami ?Albo tylko polakami z
                  krakowa,a slazacy siedzieli i patrzyli sie bezczynnie.a moze pomagali Niemcom?
                  Koles na takie problemy to najlepiej literek i kawalek kielbaski-a jak masz
                  jeszcze jaki kiosk otwarty to chlapnij se piwko.PS kiedy odbierasz zasilek dla
                  bezrobotnego?To Polacy wam zamkneli te slaskie kopalnie co?
                • Gość: no Re: Jak swiat swiatem jazda IP: *.local 01.04.02, 00:52
                  To jak takie zle doswiadczenie maja slazacy z polakami to powinni juz dawno
                  stad sie zmyc. Drzwi otwarte.Jazda.
                  • drapieznik No, 01.04.02, 08:32
                    nie przesadzaj. Toz to nasi sasiedzi i trzeba ubogiego krewnego ciut wesprzec w
                    potrzebie. 1000 lat przyjazni a ty bys to chcial zaraz zrujnowac. Gorole z
                    Niemcami juz handlowali jak Slezanie uczyli sie lowic ryby.
                    • Gość: no Re: No, drapiezniku IP: *.local 01.04.02, 12:46
                      Jestes dobrze poinformowany. hehe
                      • drapieznik Re: No 01.04.02, 13:27
                        wiesz co, podobasz mi sie, No. Nawet sie nie rzucasz na wszystko co podleci, co
                        byloby zrozumiale. Czyzbys nie byl Slazakiem?
                        • Gość: no Re: Do drapieznika IP: *.local 01.04.02, 16:32
                          Nie badz za ciekawy.
                    • Gość: Jos R: IP: *.proxy.aol.com 01.04.02, 14:18
                      drapieznik napisał(a):

> nie przesadzaj. Toz to nasi sasiedzi i trzeba ubogiego krewnego ciut wesprzec w
                      >
                      > potrzebie. 1000 lat przyjazni a ty bys to chcial zaraz zrujnowac. Gorole z
                      > Niemcami juz handlowali jak Slezanie uczyli sie lowic ryby.

Aj Hadziaj durnys,durnys....
                      • Gość: drapieznik Josku, IP: *.westln01.mi.comcast.net 01.04.02, 16:18
                        ...troszka ci sie tyz popierdololo. Nigdy nie zapomni, ze my slonzoki musieli
                        nasz ukochany slonsk opuscic i do niemiec wyjechac nie bez to, ze tam jest lepi
                        ino bez to, ze pierdolone gorole przyjezdrzali do nos na slonsk na "wulcach"
                        spali i zeitungem sie przykrywali. My slonzoki zawsze sie na slonsku dobrze
                        mieli ino potym te gorole nom robota i mieszkania i nasze najpienkniejsze
                        slonskie dziolchy zabierali i nie pierdol gupot, ze slonzoki nie godajom gwarom
                        slonskom a te "niby slonzoki" co godajom polszczyznom to zapytej sie ich kaj
                        sie lojciec abo matka urodziola. Jo jest czysty hanys ze krwi i kosci umia
                        godac i umie mowic czysty slonzok ze domu zawsze umi gwara slonsko to zech ci
                        chciol pedziec bos mie trocha wnerwiol.
                        Gorole nom spiepszyli trocha Slonsk. Yno to je wina owczesnych rzondow
                        komunistycznych, a niy samych goroli, kerzy jak kozdy przyjechol sam zeby miec
                        co jesc bo u nich byla biyda i zgrzytanie zymbow. A terazniejsze rzondy srajom
                        na Slonsk i u nos je tera biyda... CZESC!
                        • Gość: Jos Re: Josku, IP: *.proxy.aol.com 01.04.02, 16:28
                          Gość portalu: drapieznik napisał(a):

> ...troszka ci sie tyz popierdololo. Nigdy nie zapomni, ze my slonzoki musieli
                          > nasz ukochany slonsk opuscic i do niemiec wyjechac nie bez to, ze tam jest lepi
                          >
                          > ino bez to, ze pierdolone gorole przyjezdrzali do nos na slonsk na "wulcach"
                          > spali i zeitungem sie przykrywali. My slonzoki zawsze sie na slonsku dobrze
                          > mieli ino potym te gorole nom robota i mieszkania i nasze najpienkniejsze
                          > slonskie dziolchy zabierali i nie pierdol gupot, ze slonzoki nie godajom gwarom
                          >
                          > slonskom a te "niby slonzoki" co godajom polszczyznom to zapytej sie ich kaj
                          > sie lojciec abo matka urodziola. Jo jest czysty hanys ze krwi i kosci umia
                          > godac i umie mowic czysty slonzok ze domu zawsze umi gwara slonsko to zech ci
                          > chciol pedziec bos mie trocha wnerwiol.
                          > Gorole nom spiepszyli trocha Slonsk. Yno to je wina owczesnych rzondow
                          > komunistycznych, a niy samych goroli, kerzy jak kozdy przyjechol sam zeby miec
                          > co jesc bo u nich byla biyda i zgrzytanie zymbow. A terazniejsze rzondy srajom
                          > na Slonsk i u nos je tera biyda... CZESC!

Farbowany Slazak skadzes to znowu skopiowal?
                        • karelia pierona Drab;-) 01.04.02, 16:28
                          o, pieruna Drab, ale ty umiesz godac , pierunie, godosz jak Slunzok. Chce ci
                          pedziec cobys sie tak nie wnerwial, bo to nie je zdrowe.
    • Gość: Karlik Re: Jak swiat swiatem nie bedzie Szwab Polakowi ... IP: *.cpool2.quickclic.net 01.04.02, 17:19
      Tak,to prawda.Pamietam jak przyjezdrzali do nas na kopalnie do roboty,wtedy to
      po raz pierwszy niejeden znich widzial tramwaj,telewizor kolorowy,iautomat do
      prania.Przyjechalo to z kraju ciemnoty i bidy,i unas dopiero zaczeli normalnie
      zyc,Slask zywil cala Polske,doili nas jak krowe,nie dajac nic w zamian,a teraz
      juz nas nie potrzebuja i cala warszawka sie nanas wypiela,bo mysla ze teraz
      Unia im da,a nieda jak sie gorole do roboty nie wezma,a ni biadolic caly czas a
      wgarnku pusto.Amoze ten Bismarck mial racje jak powiedzial ze; jak chcesz
      Polske wykonczyc to trzeba im pozwolic samym sie rzadzic,sami sie wykoncza.I do
      tego wszystko zmierza.I zawsze wam bedzie sloma z butow wychodzic,a Slazakom to
      mozecie co najwyzej po piwo latac! No to pyrsk.
      • Gość: wr Re: Lecz sie karliku. IP: *.local 01.04.02, 17:28
        To chyba juz z piekla nadajesz jesli pamietasz stary capie. Lecz sie!
        A dlaczego jeszcze piszesz po polsku? Przywlaszczasz sobie ten jezyk!!!
        Nie masz swego?
        • Gość: Karlik Re: Lecz sie karliku. IP: *.cpool2.quickclic.net 01.04.02, 17:53
          Mamy,ale bys gowno zrozumial,i nawet slownik by ci nie pomogl
    • Gość: Kotlet Leszcze, pozdrowienia od Szyszki und Mniszki IP: *.netcom.ca 01.04.02, 18:08
      Czy Wy leszcze, leszczyki naprawde nie rozumiecie, ze to dowcip? Cos jak
      fenomen z tymi dwoma debilkami: Szyszka und Mniszka. Zalosne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka