Dodaj do ulubionych

internet i telefon jednoczesnie na jednej lini

IP: *.ny5030.east.verizon.net 05.04.02, 20:13
w usa reklamowany jest EMERSON SWITCHBOARD jako urzadzenie pozwalajace na
jednoczesne korzystanie z internetu, telefonu a nawet faxu na jednej lini.
czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie? jak to korzystnie kupic?
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Don Re: internet i telefon jednoczesnie na jednej lini IP: *.uc.nombres.ttd.es 05.04.02, 20:29
      Gość portalu: molo napisał(a):

> w usa reklamowany jest EMERSON SWITCHBOARD jako urzadzenie pozwalajace na
      > jednoczesne korzystanie z internetu, telefonu a nawet faxu na jednej lini.
      > czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie? jak to korzystnie kupic?
      > pzdr

cos daleko w tyle te USA. mam ADSL-5 komp+telefon i fax.podobno juz zachecaja do
      kupna jeszcze lepszego.
      • jot-23 Re: internet i telefon jednoczesnie na jednej lini 05.04.02, 20:39
        Gość portalu: Don napisał(a):

> cos daleko w tyle te USA. mam ADSL-5 komp+telefon i fax.podobno juz zachecaja d
        > o
        > kupna jeszcze lepszego.

molo-wi chodzi o uzadzenie ktore by pozwalalo sie podalczyc do dwoch numerow
        telefonicznych jednoczesnie smile)) internet + zwykla rozmowa. to jakis kant...tak
        mi sie wydaje. zeby bylo jasniej nie chodzi o posiadanie DSL na swojej linii
        telefonicznej smile

• Gość: student w Polsce ISDN IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.04.02, 20:49
          ja tam nie wiem o co Wam chodzi, ale oto przyklad z mojego domu...:

mala skrzyneczka na scianie w moim pokoju...okolo 10cmx15cm wloskiej firmy
          AETHRA. 10 diod sygnalizujacych podlaczenie do sieci, napiecie, bajty wysylane,
          odbierane itd...

wejsca:

2 cyfrowe - dla aparatow telefonicznych cyfrowych jak i karty ISDN w komputerze
          2 analogowe dla zwyklych telefonow
          1 szeregowe dla polaczenia (bez uzycia karty ISDN w kompie) kablem szeregowym z
          portem COM w kompie...

polaczenie internetowe ( 2 sposoby):

1: poprzez lacze cyfrowe z karta ISDN z kompie - transfer maksymalnie do 16 KB/s
          2: poprzez lacze szeregowe (dolaczyli specjalny kabel) do portu COM - transfer
          maksymalny do 11.3 KB/s - ograniczenie wynika z uzycia polaczenia szeregowego

SPOSOBY realizacji polaczen (kilka):

1: praca samego internetu
          2: rozmowa telefoniczna
          3: praca internetu + 1 rozmowa telefoniczna wychodzaca lub przychodzaca -
          wowczas przy uzywaniu przez kompa dwoch kanalow, jeden zostaje zwolniony
          automatycznie dla rozmowy telefonicznej
          4: mozliwosc dzwonienia z pokoju do pokoju na ten sam numer - no ale to dla
          bezmyslnych
          5: mozliwosc wykonywania dwoch polaczen w jednym czasie z tego samego numeru (
          warunek dwa aparaty telef.), podczas gdy nie pracuje internet...
          6: mozliwosc wykonywania polaczenia z jednego aparatu... oraz otrzymywanie
          polaczenia z zewnatrz w tym samym czasie.
          7: skrzynka glosowa
          8: identyfikacja numeru - oczywiscie przy odpowiednim aparacie telef.

noooooooooo to by bylo tyle smile oczywiscie FAX to juz tylko drobnostka, trzeba
          go miec i tez bedzie dzialal.

UWAGA !!!!!!!!!! wszystko to co napisalem to NIE JEST OFERTA TPSA !!!!! z ta
          firma pozegnalem sie juz dawno temu !!!!!! a i tak zarobili na mnie zbyt
          duzo !!!

bastard
          • Gość: narval Re: w Polsce ISDN IP: *.abo.wanadoo.fr 05.04.02, 21:06
            8: identyfikacja numeru - oczywiscie przy odpowiednim aparacie telef.
            -----------------------------------------------------------------------------
            Mam male zastrzezenie!! Otoz jesli numer dzwoniacego jest na liscie
            zarezerwowanej, a ja nie wprowadzilam go do 25 moich automatycznych numerow
            telefonicznych, nigdy nie ukaze sie!
            Beda widoczne tylko 'asteriks'y' (szescio-ramienne gwiazdki,)
            ------------------------------------------------------------------------------
            • Gość: student Re: w Polsce ISDN IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.04.02, 21:10
              ZE CO PROSZE ????????????????????????

jaka rezerwa.. jakie gwiazdki ????????

ja pisze o ISDN w POLSCE a nie we FRANCYJI smile gdzie wszystko albo slimakowate
              albo udkowato-zabowate !!!smile

ISDN:

numer jest wyswietlany zawsze bez zadnych list i taki tam... oczywiscie NIE
              JEST WYSWIETLANY jesli jest zastrzezony... wowczas pisze na aparacie firmy
              PANASONIC, ze PRIVATE CALL !!!!!!!!!!!!!!

dodatkowe informacje to godzina, dokladna data polaczenia!!!!!!!!!! aparat
              zapamietuje do okolo 10 numerow, ktore dzwonily!!!!!!!!!!! dodatkowo jest opcja
              o powiadomieniu, ze w skrzynce znajduje sie wiadomosc glosowa.. informacja
              zaroano widoczna na aparacie tel. poprzez migajaca duza diode jak i oddzwania
              za darmo skrzynka glosowa.. po godzinie co 5 minut po 4 razy i pozniej tak co
              godzine......

bastard
            • Gość: narval Re: w Polsce ISDN IP: *.abo.wanadoo.fr 05.04.02, 21:17
              Adas lista zarezerwowanych numerow, a zastrzezonych....to o tym pisalam!
              Problem, ze po 16 latach emigracji niektore zwroty mieszam! Ale obydwoje
              piszemy o tym samym!
              No, to 'niczewo' z gif'ami?? Juz bym przykleila takiego, ktory placze! Ale nie
              wiem jak!!!!!!!!
          • Gość: Slodowy Re: w Polsce ISDN - Student IP: *.netcom.ca 05.04.02, 21:23
            Moj kumpel w Kielcach robi takie skrzynki jak Twoja juz od dawna.
            Wykorzystuje on do tego stare kuchenki mikrofalowe. Ida jak cieple
            buleczki ... ostatnio Pilicka nawet to od niego kupuje!
            • Gość: narval do Slodowy IP: *.abo.wanadoo.fr 05.04.02, 21:27
              <ostatnio Pilicka nawet to od niego kupuje!>

A kto to jest Pilicka????
    • Gość: roseanne Re: internet i telefon jednoczesnie na jednej lini IP: *.sympatico.ca 05.04.02, 21:10
      ja mam internet i telefon na jednej linii.
      Wlacza sietakie male pudeleczko w gniazdko telefoniczne, na to aparat.
      w inne gniazdko tel. podpina sie koputerek.
      na szczegolach technicznych sie nie znam
      • Gość: --Michal Re: internet i telefon jednoczesnie na jednej lini IP: *.tiaa-cref.org 05.04.02, 21:25
        Gość portalu: roseanne napisał(a):

> Wlacza sietakie male pudeleczko w gniazdko telefoniczne, na to aparat.

... to male poduleczko to filtr zeby mozna bylo rozmawiac, a modem DSL/Router
        masz pewnie w koputerze. [tak tylko pisze dla podtrzymania rozmowy smile]
        • Gość: roseanne Re: internet i telefon jednoczesnie na jednej lini IP: *.sympatico.ca 05.04.02, 21:28
          a moze i masz racje :o)
        • Gość: narval a suma--sumarum.... IP: *.abo.wanadoo.fr 05.04.02, 21:31
          Rachunek za telefon przychodzi co dwa miesiace! Az, strach go otwierac!
          Za ADSL miesiecznie!
          • Gość: Don2 Re: a suma--sumarum.... IP: *.uc.nombres.ttd.es 05.04.02, 23:06
            Gość portalu: narval napisał(a):

> Rachunek za telefon przychodzi co dwa miesiace! Az, strach go otwierac!
            > Za ADSL miesiecznie!
            > _____________________
            > Powiem tylko, dzdzierstwo niesamowite!!sad(

ADSL -42.00 Euro/miesiac.rozmowy telefoniczne to z tym nic wspolnego.
            • _szwedka Re: a suma--sumarum.... 05.04.02, 23:09
              To masz drogo Don. 325 SEK
            • Gość: Slodowy Re: a suma--sumarum.... IP: *.netcom.ca 05.04.02, 23:12
              EUR 42 za miesiac? Alez Was tam jebia po kieszeni w tej Europie!
              • Gość: tato Re: a suma--sumarum.... IP: 213.156.54.* 05.04.02, 23:14
                Gość portalu: Slodowy napisał(a):

> EUR 42 za miesiac? Alez Was tam jebia po kieszeni w tej Europie!
                >ALE SIE ZARABIA WIECEJ GOLCU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: Slodowy Re: a suma--sumarum.... IP: *.netcom.ca 05.04.02, 23:35
                  Szczegolnie w Hiszpanii i to jak sie jakas prace znajdzie. Powodzenia!
              • Gość: student a w Polsce ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.04.02, 23:16
                po przeliczeniu ze zlotowek na Euro:

ISDN + INTERNET CALY MIESIAC NON STOP = 35 EURO

rozmowy telefoniczne = okolo 30 - 40 EURO

sumujac = 65 - 70 EURO na miesiac.... czyli jakies 200-250 zl w zaleznosci jak
                policzymy za Euro.. ja przyjalem 3.20 zl, ale nie wiem po ile teraz jest.

bastard
                • Gość: Slodowy Re: a w Polsce ... jest fajnie! IP: *.netcom.ca 05.04.02, 23:25
                  Gos´c´ portalu: student napisa?(a):

> po przeliczeniu ze zlotowek na Euro:
                  >
                  > ISDN + INTERNET CALY MIESIAC NON STOP = 35 EURO
                  >
                  > rozmowy telefoniczne = okolo 30 - 40 EURO
                  >

Student nie kombinuj jak kon pod gore! Zakladajac srednia pensje, np. w
                  takim Bielsku, na PLN 1,200 to nie jest zle. Powiem wiecej: to jest calkiem,
                  calkiem!

PS. A ja myslalem, ze w Kraju juz uzywacie Euro i nie trzeba przeliczac?
                  > sumujac = 65 - 70 EURO na miesiac.... czyli jakies 200-250 zl w
                  zaleznosci jak
                  > policzymy za Euro.. ja przyjalem 3.20 zl, ale nie wiem po ile teraz jest.
                  >
                  > bastard

• Gość: student Re: a w Polsce ... jest fajnie! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.04.02, 23:29
                    a czy ja pisze ze jest zle ??? placac za rachunek 250 zl to chyba nie jest
                    najtaniej, a jakos na to nie narzekam, wiec w czym widzisz problem ???

pozdrawiam
                    • Gość: Slodowy Re: a w Polsce ... jest fajnie! IP: *.netcom.ca 05.04.02, 23:33
                      Jaki problem, wszystko jest klawo! Ogolna buzka i spokoj ... nic dziwnego,
                      ze tyle wiary wraca do Kraju.
                      • Gość: student Re: a w Polsce ... jest fajnie! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.04.02, 23:38
                        bo my w tej Polsce to mamy jak w tej hAmeryce smile

pozdrawiam z BIELSKO CITY smile

bastard
      • Gość: tato Re:Do studenta. IP: 213.156.54.* 05.04.02, 21:31
        Jaka jest roznica miedzy tym co opisales i tym kablem co mam w domu?
        • _szwedka Re:Do studenta. 05.04.02, 21:34
          tatko!ty kiedys pisales ze masz fiber do domu.To jest najszybsze i nic z
          telefonia nie ma do czynienia wink
          • Gość: tato Re:Do studenta. IP: 213.156.54.* 05.04.02, 21:48
            _szwedka napisał(a):

> tatko!ty kiedys pisales ze masz fiber do domu.To jest najszybsze i nic z
            > telefonia nie ma do czynienia wink

>Mam tez telewizje,internet ala telewizor,dwie linie telefon,wszystko w kablu.
            • Gość: mamo Od mamy do taty! IP: *.netcom.ca 05.04.02, 23:18
              Gos´c´ portalu: tato napisa?(a):

> Mam tez telewizje, internet ala telewizor, dwie linie telefon, wszystko w
              > kablu.

Tato, a ja mam dodatkowo sok w swoim kablu! Moze chcesz sprobowac?

• Gość: tato Re: Od mamy do taty! IP: 213.156.54.* 05.04.02, 23:23
                Gość portalu: mamo napisał(a):

> Gos´c´ portalu: tato napisa?(a):
                >
                > > Mam tez telewizje, internet ala telewizor, dwie linie telefon, wszystko w
                > > kablu.
                >
                > Tato, a ja mam dodatkowo sok w swoim kablu! Moze chcesz sprobowac?
                >Ty tego kabla kiedys stracisz.SKORWYSYNIE!!!!!!!! Masz pech dlugo niespalem!

Ty kurwo komunistyczna!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: mamo Re: Od mamy do taty! IP: *.netcom.ca 05.04.02, 23:31
                  Gos´c´ portalu: tato napisa?(a):

> Mam tez telewizje, internet ala telewizor, dwie linie telefon, wszystko w
                  > kablu.
                  > Ty tego kabla kiedys stracisz.SKORWYSYNIE!!!!!!!! Masz pech dlugo
                  > niespalem!

Nie dziwota tato, nie dziwota! Ja tez nie marnowalbym zycia na sen gdybym
                  byl posiadaczem takiego kabla?

• Gość: tato Re: Od mamy do taty! IP: 213.156.54.* 05.04.02, 23:35
                    Tylko bez przygrywek,jestes Homo-to rozumiem,ale kabel moj i ja nim zazadzam!
                    • Gość: mamo Re: Od mamy do taty! IP: *.netcom.ca 05.04.02, 23:38
                      Chyba mnie pomyliles z Donem, wiesz tym "szpakowatym" ...
                    • Gość: tato Re: Od mamy do taty! IP: 213.156.54.* 05.04.02, 23:38
                      Jak sie wkurwiam to robie bledy.
        • Gość: mamo Od mamy dla taty! IP: *.netcom.ca 05.04.02, 21:34
          Taka jak miedzy bocianem i trabantem ... hehehe!
    • Gość: patio Re: internet i telefon jednoczesnie na jednej lini IP: *.netcom.ca 05.04.02, 21:38
      Ty molo musisz uwazac z tymi amerykanskimi reklamami. Znam goscia,
      ktory se kupil z oferty w telewizji krem na porost wlosow. Po paru
      miesiacach krem sie skonczyl i nic. Od jak dawna jestes na emigracji?
      • Gość: JoeK ....mam patent w drodze w tej dziedzinie... IP: *.rdu.bellsouth.net 06.04.02, 04:16
      • jot-23 Re: internet i telefon jednoczesnie na jednej lini 06.04.02, 04:18
        Gość portalu: patio napisał(a):

> Ty molo musisz uwazac z tymi amerykanskimi reklamami. Znam goscia,
        > ktory se kupil z oferty w telewizji krem na porost wlosow. Po paru
        > miesiacach krem sie skonczyl i nic. Od jak dawna jestes na emigracji?

patent na krem na porost wlosow? smile)) na bazie antineoplastonow?????
        • Gość: JoeK Re: internet i telefon jednoczesnie na jednej lini IP: *.rdu.bellsouth.net 06.04.02, 04:51
          jot-23 napisał(a):

> Gość portalu: patio napisał(a):
          >
          > > Ty molo musisz uwazac z tymi amerykanskimi reklamami. Znam goscia,
          > > ktory se kupil z oferty w telewizji krem na porost wlosow. Po paru
          > > miesiacach krem sie skonczyl i nic. Od jak dawna jestes na emigracji?
          >
          > patent na krem na porost wlosow? smile)) na bazie antineoplastonow?????

LOL Jot-23, kapitalne, ale na to zasluzylem.
          Mialem na mysli Internet i telefon na jednej linii. Patent jest na temat
          automatycznego testowania linii (frequency response in the range (200Hz-2MHz).
          Jest tam jeszcze reflectometry i expert systems.

• Gość: Renka Re: internet i telefon jednoczesnie na jednej lini IP: *.home.cgocable.net 06.04.02, 06:54
            Kiedys mielismy dsl, ale ciagle byly jakies przerwy,zanikanie sygnalu,
            wylaczalo nam caly sprzet.Kilka razy przyjezdzali z Bella. Stwierdzili, ze
            rejon jest "obciazony". Wrocilismy do kabla, ktory jest niezawodny. I nie ma
            problemu obecnie z linia telefoniczna.
    • Gość: Jurek Don: USA w tyle - I don't think so. IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 06.04.02, 06:49
      Niestety, raz jeszcze dajecie dupy. Mozna wszystko zrobic. Mozna kupic adaptery,
      przelaczniki, dekodery, podlaczniki, rozdzielniki i smiki. Przyszlosc wyglada
      nastepujaco: broadband. Wiec expert piernik Don ma ADSL, XZHYTS40JUIK, WTY673:
      BN. Wszystko jedno. Kazdy moze znalezc jakas chalture i podlaczyc swoje maszyny
      do jedne linii. Te rzeczy sa znane od wczesnych lat 90-tych.
      Nie bardzo wiem o co wam fajfusy chodzi. Podlaczenie do sieci, zawsze, o kazdej
      porze, bez nakrecania numerow telefonicznych. O to biega.

Gość portalu: molo napisał(a):

> w usa reklamowany jest EMERSON SWITCHBOARD jako urzadzenie pozwalajace na
      > jednoczesne korzystanie z internetu, telefonu a nawet faxu na jednej lini.
      > czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie? jak to korzystnie kupic?
      > pzdr

• Gość: boss Mysl trzezwo i po - amerykansku IP: *.tnt11.ewr3.da.uu.net 06.04.02, 07:04
        A nie po bialostocku lub portugalsku [ same shit !!] otoz wszystko za lezy
        jaka companie uzywasz do twojego computera , i cala tajemnica w tym tkwi,ale
        jesli myslisz ze masz nawet najlepsza companie Euro - to jestes w bledzie US>
        wyprzedza cie o cale dwa rzedy , reszte sobie dospiewaj sam. !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka