acutecompute 12.10.04, 10:21 oczywiscie mam wystawiony na nazwsko urodzenia .beda sie mnie tutaj w uk pytac o swiadectwo slubu ? bo przeciez nosze nazwisko exmeza. pozdrawiam w deszczowy poranek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabelski Re: birth certificate uk 12.10.04, 23:26 a to pewnie zalezy od kontekstu pytania nie wiem, gdzie przydatne byloby moje? Odpowiedz Link Zgłoś
acutecompute Re: birth certificate uk 12.10.04, 23:42 izabelo a jak mnie sie zapytaja pokaz certyfikat urodzenia a on na inne niz mam nazwisko to wezma i mnie pogonia przeciez a Ty sie zmadrzylas z nazwiskiem ))) Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: birth certificate uk 13.10.04, 01:27 nikt cie nigdzie nie pogoni - wiesz jacy wyluzowani sa Anglicy... Odpowiedz Link Zgłoś
farpakon Re: birth certificate uk 14.10.04, 12:18 o co ci dokladnie chodzi? b.c. wystawiony dla dziecka? troche to zawile. ale tutaj faktycznie malo kogo obchodza papiery, wierza na slowo. ja jestem mezatka, ale zachowalam swoje panienskie nazwisko, dziecko ma nazwisko meza. i nikt sie nie czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
acutecompute Re: birth certificate uk 14.10.04, 18:07 farpakon napisał: > o co ci dokladnie chodzi? no moje swiadectwo urodzenia jest na nazwisko urodzenia czyli panienskie a paszport przeciez mam na @po mezu@. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: birth certificate uk 14.10.04, 18:12 ale to chyba naturalne dla kobiet czy Polskich czy Brytyjskichże zmieniają nazwisko... a ktoś od Ciebie chciał kiedyś akt urodzenia?... Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: birth certificate uk 14.10.04, 18:23 acutecompute napisała: > no moje swiadectwo urodzenia jest na nazwisko urodzenia czyli panienskie a > paszport przeciez mam na @po mezu@. A slyszalas kiedykolwiek zeby ktos mial akt urodzenia wystawiony na nazwisko po mezu? )))) Ja w ogole zazroszcze Ci, jesli nie masz wiekszych zmartwien w zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
acutecompute Re: birth certificate uk 15.10.04, 09:35 hehe bardzo smieszne ja sie po prostu probuje zgromadzic wszystkie dokumenty jakie ewentualnie beda mi potrzebne zeby zyc w tym kraju i to wcale nie jest smieszne po moich przygodach z rejestracja u GP juz nic nie jest smieszne w uk Pani uprzejmnie sie mnie spytala czy Polska jest w Unii i od kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
farpakon Re: birth certificate uk 15.10.04, 11:37 nie panikuj, ja w tym kraju mieszkam pare lat i prawde mowic tylko kilka razy musialam okazac dokument tozsamosci - paszport. tak naprawde jedynie co ci jest potrzebne na codzien to wyciag z banku jako potwierdzenie adresu. a jesli masz karte kredytowa to super. natomiast panie u gp czy innych miescach sa po prostu niedouczone. nie maja zielonego pojecia o przepisach, nie mowic o prostej geografii jak mapa europy. kiedys mnie to bawilo, ale teraz mnie juz troche mecza pytania pod tytulem gdzie wlasciwie lezy ta polska. ostatnio moja health visitor zapytala jak dlugo sie leci do pl. byla bardzo zdziwiona odpowiedzia, spodziewala sie, ze 6 godzin samolotem, 4 pociagiem i jeszcze ze 3 godziny wolami. no i ze jest baaardzo zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: birth certificate uk 15.10.04, 12:50 A ty wiesz tak z glowy od kiedy Hiszpania jest w Unii i ktore panstwa nie sa w Unii Monetarnej)) Dziewczyny maja racje nikt nic nie bedzie od ciebie chcial, ja nie wiem czy w ogole jakis dokument musialam pokazywac) Odpowiedz Link Zgłoś
acutecompute Re: birth certificate uk 15.10.04, 14:22 no masz polowiczna racje po obtrabieniu w tv najazdu z nowych krajow eu wydawalo mi sie ze juz wszyscy brytyjczycy sa przygotowni merytorycznie Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: birth certificate uk 15.10.04, 18:21 Hihi nie sa, wiecej chyba bylo o powstaniu warszawskim na BBC Pozdrawiam! Basia Odpowiedz Link Zgłoś