crumby 12.10.04, 23:19 www.lachman.pl/michalina.html Pomocy!!! DZiewczynka jest w szpitalu i potrzebuje naszej modlitwy i wsparcia !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crumby Re: POMOC DLA MICHALINY 14.10.04, 11:02 nikt nic nie napisze ??? to podnoszę do góry bo spada ważny watek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: POMOC DLA MICHALINY 14.10.04, 16:27 przepraszam a co mam napisać?.... Odpowiedz Link Zgłoś
crumby Re: POMOC DLA MICHALINY 14.10.04, 18:54 www.neco.freshsite.pl/michalina/#Dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Uwaga moderatora 14.10.04, 21:53 Uprzejmie prosze autorke watku o zaprzestanie spamowania czyli umieszczania tego samego watku na kilku forach jednoczesnie oraz wielokrotne "podrzucanie" watku. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: Uwaga moderatora 14.10.04, 23:26 A co w tym takiego złego?? Tu chodzi o życie dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Uwaga moderatora 14.10.04, 23:31 mnie najbardziej jest przykro że przecież my mieszkające za granicą praktycznie nie mamy możliwości ofiarowania pomocy finansowej. Kiedyś robiłam przelew do Polski i zajęło to 35 minut w banku a w kopercie przecież nie wyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: Uwaga moderatora 14.10.04, 23:32 Ja nie wiem jak to jest jk się wysyła z zagranicy? A przez konto internetowe nie można?? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Uwaga moderatora 14.10.04, 23:37 nie da się a z polskiego (internetowego) też się nie da za granicę przecież. W banku musiałam wypełnić wielki druk, pani się 100 razy myliła w przepisywaniu, a potem ściągnęli prowizję. Odpowiedz Link Zgłoś
tea_tree Re: Uwaga moderatora 14.10.04, 23:40 ja mam w niemczech, wiec pewnie nie pomoge, ale nigdy nie było problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
tea_tree Re: Uwaga moderatora 14.10.04, 23:34 gdyby autorka reklamowala swoja firme to bym zrozumiala, ale taki apel uznac za spam ??? Tu chodzi o dzieciaczka naszej współforumowiczki, której z dnia na dzień świat się zawalił. Odpowiedz Link Zgłoś
cornela Re: Uwaga moderatora 14.10.04, 23:37 No tu chodzi Michalinkę, która teraz cierpi, cierpią jej rodzice i wszyscy przyjaciele. Tylko tak możemy jej pomóc, i innym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: Uwaga moderatora 15.10.04, 00:44 Slyszalam o tej dziewczynce na innym forum, mam ten sam problem z wysylaniem pieniedzy za granice Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Uwaga moderatora 15.10.04, 13:36 nie wiem co to jest pay ani gdzie się takie coś znajduje. trudno żebym jechała do jakiegoś miasta, płaciła z parkingi+benzynę+prowizję żeby wpłacić symbolicznego funta...a może nawet pięć...zresztą tyle jest potrzebujących dzieci na świecie, a ja jako studentka ostatnio kasą nie grzeszę; ( Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Uwaga moderatora 15.10.04, 14:26 ale wierz mi chciałabym pomóc. Może siostrę namówię, ona ma internetową bankowość i jako stara panna mieszkająca z mamą ma jakieś zaskóniki Odpowiedz Link Zgłoś
talisko Re: Uwaga moderatora 15.10.04, 15:02 podanie dalej tego adresu to juz duzo, dzieki www.lachman.pl/michalina.html Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Uwaga moderatora 15.10.04, 15:04 już napisałam do znajomych. W sumie to nie chodzi tylko o Michalinę (bardzo ładne imię!) tylko o inne dzieci które mogłyby z naprawy sprzętu skorzystać. A poza tym dziewczyny nie ma za co dziękować Odpowiedz Link Zgłoś
miriam12 Re: Uwaga moderatora 15.10.04, 16:49 ja jutro sprobuje zrobic przelew mam nadzieje ze nie bede musiala stac pol godziny bo dziewczynki sa chore wiec nie chce ich narazac ale pomoc chce a moze uda mi sie meza wyslac biedna Michalinka biedni jej rodzice wspolczuje im z calego serca mysle ze oprocz pieniedzy potrzebna jest takze nasza modlitwa Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: Uwaga moderatora 15.10.04, 18:23 No wlasnie nie ma takiej opcji przez PayU. W Barclays chca mnie policzyc prawie 10 funtow za przeslanie malej kwoty Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Uwaga moderatora 16.10.04, 11:41 mysle,ze warto byloby znalezc sposob na te przelewy - moze pomyslmy o tym bo wiele razy juz lapalam sie na tym,ze jak przeslalam pieniadze, te wizyty w banku i placenie bankom za przelew mnie wykanczaly potrzeba nam speca od bankowosci w UK Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: Uwaga moderatora 16.10.04, 14:59 Iza, do Polski np PayPal nie mozna placic. Mozna natomiast sposobem Czyli poczta! Gotowka do koperty i jako guaranteed delivery bo jest przy tym ubezpieczenie zawartosci wiec jesli kasa zaginie, wyplaca. Ja tak wysylalam ostatnio pieniadze do Stanow. Niestety banki w UK w tej mierze sa malo wspolpracujace i sporo sobie licza. Western Union tez droga. Mozna tez sprobowac z travellers cheques, ale nie wiem czy w Polsce przyjmuja. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Uwaga moderatora 16.10.04, 15:35 travellers cheques to swietny sposob, przesylania pieniedzy do Polski chyba sie juz nie da - slyszalam,ze poczty odmawiaja - znam zreszta wiele osob, ktorym takie przesylki zaginneli i mimo ubezpieczenia zaplaconego nie dostali zadnego odszkodowania spytalam na innej grupie o przelewy i dostalam nastepujaca odpowiedz: "Mysle, ze trudno bedzie zmienic wielkos oplaty manipulacyjnej wynikajacej z porozumien miedzybankowych. Warto jednak zastanowic sie, aby organizacja przyjmujaca darowizny podpisala umowe z siecia MasterCard lub Visa i wykorzystywali w tym celu karty kredytowe. Koszty takich transferów sa znacznie nizsze i szybsze." Moze ktos na naszej grupie wie jak sie do tego zabrac w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
talisko Re: Uwaga moderatora 18.10.04, 15:28 ja tylko krociutko - na koncie szpitala jest juz ponad 11 tysiecy! Oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Uwaga moderatora 19.10.04, 03:09 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2345684.html Odpowiedz Link Zgłoś
funieczka Re: Uwaga do edytkusa 25.10.04, 17:57 lecz sie sama bo jestes nienormalna. Odpowiedz Link Zgłoś