Dodaj do ulubionych

KONTROLE NA GRANICACH DO UK:)))

IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.04.02, 19:39
Witam wszystkich ktorzy postanowia kliknac w ten temat.Chodzi mi o to ze jak
niektorzy wiedza aby wjechac do Anglii mozna spotkac sie z pewnymi
trudnosciami.Moim zdaniem powinno zmienic system wpuszczania.Proponowalbym aby
nie udokumentowywac tego ze sie nie chce podjac pracy,tylko powinno sprawdzac
inteligencje.Chodzi mi o to,ze to co reprezentuja Polacy tutaj przechodzi
ludzkie wyobrazenie.Ich zachowanie zblizone jest do swini,zeby nie powiedziec
gorzej.Ludzie pamietajcie o tym ,ze jak nas widza tak nas pisza.Nie jestesmy
tutaj sami.Nie bede opisywal sytuacji z ktora sie spotkalem ale bylo mi wstyd
chociaz nikt nie wiedzial ze jestem polakiem.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: KONTROLE NA GRANICACH DO UK:))) 29.04.02, 19:51
      Gość portalu: Pawel napisał(a):

> Witam wszystkich ktorzy postanowia kliknac w ten temat.Chodzi mi o to ze jak
      > niektorzy wiedza aby wjechac do Anglii mozna spotkac sie z pewnymi
      > trudnosciami.Moim zdaniem powinno zmienic system wpuszczania.Proponowalbym aby
      > nie udokumentowywac tego ze sie nie chce podjac pracy,tylko powinno sprawdzac
      > inteligencje.Chodzi mi o to,ze to co reprezentuja Polacy tutaj przechodzi
      > ludzkie wyobrazenie.Ich zachowanie zblizone jest do swini,zeby nie powiedziec
      > gorzej.Ludzie pamietajcie o tym ,ze jak nas widza tak nas pisza.Nie jestesmy
      > tutaj sami.Nie bede opisywal sytuacji z ktora sie spotkalem ale bylo mi wstyd
      > chociaz nikt nie wiedzial ze jestem polakiem.Pozdrawiam.

eee opisz opisz..co sie bedziesz czajil...hehe moze wywolasz "ozywiona
      dyskusje" ?smile)
      • Gość: PKB Re: KONTROLE NA GRANICACH DO UK:))) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.04.02, 20:12
        jot-23 napisał(a):

> Gość portalu: Pawel napisał(a):
        >
        > > Witam wszystkich ktorzy postanowia kliknac w ten temat.Chodzi mi o to ze j
        > ak
        > > niektorzy wiedza aby wjechac do Anglii mozna spotkac sie z pewnymi
        > > trudnosciami.Moim zdaniem powinno zmienic system wpuszczania.Proponowalbym
        > aby
        > > nie udokumentowywac tego ze sie nie chce podjac pracy,tylko powinno sprawd
        > zac
        > > inteligencje.Chodzi mi o to,ze to co reprezentuja Polacy tutaj przechodzi
        > > ludzkie wyobrazenie.Ich zachowanie zblizone jest do swini,zeby nie powiedz
        > iec
        > > gorzej.Ludzie pamietajcie o tym ,ze jak nas widza tak nas pisza.Nie jestes
        > my
        > > tutaj sami.Nie bede opisywal sytuacji z ktora sie spotkalem ale bylo mi ws
        > tyd
        > > chociaz nikt nie wiedzial ze jestem polakiem.Pozdrawiam.
        >
        > eee opisz opisz..co sie bedziesz czajil...hehe moze wywolasz "ozywiona
        > dyskusje" ?smile)

Ja kiedys mialem taka sytuacje w Anglii: Facet (Polak) chcial przedluzyc sobie
        wize, ale nie mowil w ogole po angielsku, a ja stalem w kolejce za nim, to
        zaczalem pomagac. Facet tlumaczyl, ze chodzi na kurs angielskiego, i chce dalej
        sie uczyc (chociaz po 3 miesiacach nic nie umial). Podal nazwe szkoly, ktora
        byla ewidentnie wymyslona (bo calkowicie spolszczona) i w dodatku widac po
        brudnych lapach ze raczej pracowal na polu niz w szkole. Az mi bylo wstyd jak
        musialem przetlumaczyc jego klamstwa urzednikowi. Przy takim zachowaniu to
        niesamowite ze w ogole maja choc troche szanowania dla Polakow za granica.
        PZDR
        • Gość: Jadwinia Re: KONTROLE NA GRANICACH DO UK:))) IP: 212.36.38.* 30.04.02, 17:11
          Ja Wam powiem pare historii AUTENTYCZNYCH:

Autokar wyjezdza juz z promu w Dover, a jeden gosc sie pyta 'O cholera, co ja
          mam zrobic z ta kielnia?'
          albo
          Oficer sie pyta 'Co pan robi w Polsce?
          'Jestem bezrobotny'
          A na to oficer na cale Dover: 'WHAT??????'

• Gość: TROY Re: KONTROLE NA GRANICACH DO UK:))) IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.02, 17:18
            Nie wiem jak jest w UK,bo tam przekraczam granice
            przejsciem dla "EU".
            Ale kiedys plynalem ze Swinoujscia do
            Malmoe,w kolejce przedemna tez stoi 2 gosci,
            ani me,ani be w zadnym obcym jezyku,
            zianacy wodka wypita na promie.
            Zaczalem pomagac w kontakcie z ww.
            Babka pyta sie po co przyjechali panowie do
            Szwecjii,a on na to:
            Turystycznie.
            Kontrola pieniedzy,byla ok,mieli kase,
            ale w bagazu pelno konserw oraz...
            ubranie robocze smile))))
    • Gość: Xiv Re: KONTROLE NA GRANICACH DO UK:))) IP: 213.38.76.* 30.04.02, 18:06

rany, to jak Oni wpuscili tyle Angoli... zaraz, oni nie wpuszczali... to
      dlaczego ich nie dobrze nie wylapali gdy zalozyli kangurza kolonie karna...
      przeciez niektorzy Angole zachowuja sie jak swinie... co Wam bede opowiadal -
      sami widzicie w kazda sobote wieczorem... a glupich Polakow propnuje do klatek
      i na Syberie, bo co sobie pomysla turysci?

Xiv
      • Gość: sharky Re: KONTROLE NA GRANICACH DO UK:))) IP: 62.6.84.* 30.04.02, 18:43
        Xiv...o co chodzi w twoim poscie? Czyzbys byl po drinku z nowym szefem?
        • Gość: Xiv Re: KONTROLE NA GRANICACH DO UK:))) IP: 213.38.76.* 30.04.02, 18:49

na drinie nie bylem, nawet nie wiem, czy moj szef pije...

klaruje:

1. Angole wcale nie zachowuja sie lepiej niz Polacy, wiec nie wiem dlaczego
          powinna byc jakas selekcja na granicy ze wzgledu na IQ (czy inne walory)

2. Jesli tak bardzo zalezy Pawlowi na wizerunku Polakow, to nalezy zrobic jakas
          czystke w Polsce, aby turysci widzieli tylko tych 'inteligentnych'

Xiv
          • Gość: Mirko Re: KONTROLE NA GRANICACH DO UK:))) IP: 65.206.44.* 30.04.02, 19:27
            ...a znakomita większość Angielek (NIE Irlandek, bo to inna para kaloszy...
            pardon - majtek) - jest brzydka jak noc! Więc po co tam jechać?!
          • Gość: Pawel Re: KONTROLE NA GRANICACH DO UK:))) IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.05.02, 17:22
            tYLKO PAMIETAJ O TYM ZE TO JEST ICH KRAJ I MOGA ROBIC SOBIE CO CHCA,JA TEZ MOGE
            W POLSCE ROBIC CO MI SIE PODOBA.aLE NP.GDY WIDZE KOGOS Z ZAGRANICY JAK SIE ON
            ZACHOWUJE W PLSCE TO MAM O NIM NISKIE MNIEMANIE.POZDRAWIAM.
    • Gość: theend Re: KONTROLE NA GRANICACH DO UK:))) IP: *.nas.onetel.net.uk 30.04.02, 21:35
      nadawalbys sie gosciu na urzednika imigracyjnego...
      wiesz czasem zatrudniaja takich co sami na krzywy ryj(k) wjechali..
      najlepiej gdyby tobie jedynemu pozwolili tu byc ...prawda?
      • Gość: Mirko W Anglii jest za zimno i ludzie maja dziwny akcent IP: 65.206.44.* 30.04.02, 22:31
        Ja na urzednika imigracyjnego? W zyciu! Urzednicy sa od niewpuszczania a ja bym
        wszystkich powpuszczal ku uciesze brzydkich Angielek.
        Wspomialem juz ze Angielki sa szpetne (ale za to latwe)?
        • Gość: theend Re: W Anglii jest za zimno i ludzie maja dziwny akcent IP: *.nas.onetel.net.uk 30.04.02, 22:44
          Gość portalu: Mirko napisał(a):

> Ja na urzednika imigracyjnego? W zyciu! Urzednicy sa od niewpuszczania a ja bym
          >
          > wszystkich powpuszczal ku uciesze brzydkich Angielek.
          > Wspomialem juz ze Angielki sa szpetne (ale za to latwe)?

moja wypowiedz odnosila sie do autora watku...
          angielki sa latwe...kiedy nie zapomina sie o rekwizytach...
          typu sygnet na palcu , gold card...moga byc pozyczone...
          angielki sa latwe..czyli tak jak wszedzie...
          • Gość: Bruno Nie boje sie kontroli IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 01.05.02, 17:30
            Jesienia udaje sie do UK na dwa miesiace do pracy .Obywatel kanadyjski moze legalnie pracowac w Angli .
            • Gość: Xiv Re: Nie boje sie kontroli IP: 213.38.76.* 01.05.02, 17:33
              a kogo to wzrusza, ze obywatel Canady moze pracowac w UK? musi jeszcze znac
              jezyk, a z tym (przynajmniej z mego doswiadczenia) roznie bywa

Xiv
            • sajjitarius Re: Nie boje sie kontroli 01.05.02, 19:41
              Gość portalu: Bruno napisał(a):

> Jesienia udaje sie do UK na dwa miesiace do pracy .Obywatel kanadyjski moze leg
              > alnie pracowac w Angli .

Skad to przeswiadczenie, ze obywatel Kanady moze legalnie pracowac w UK ? Bo ja
              mam zupelnie inne informacje...
              • Gość: Jadwinia Re: Nie boje sie kontroli IP: 212.36.38.* 02.05.02, 11:53
                sajjitarius napisał(a):

> Gość portalu: Bruno napisał(a):
                >
                > > Jesienia udaje sie do UK na dwa miesiace do pracy .Obywatel kanadyjski moz
                > e leg
                > > alnie pracowac w Angli .
                >
                > Skad to przeswiadczenie, ze obywatel Kanady moze legalnie pracowac w UK ? Bo ja
                >
                > mam zupelnie inne informacje...

A od kiedy sie prawo zmienilo? Bo ja jestem pewna, ze jeszcze rok temu obywatel
                kanadyjski wcale nie mial tak hop-siup prawa do pracy. Wiem, bo mialam kolege z
                Kanady, ktory skonczyl tu studia (LSE) i nie mogl znalezc pracy i wrocil do
                Kanady. Fakt, ze byla z niego straszna cipa, ale oni nie maja wcale tak latwo
                jak EU. Chyba ze udowodnisz, ze jakis tam twoj dziadek byl Angolem

• Gość: Mags Re: Kanadyjczycy IP: *.moodys.com / 12.15.226.* 02.05.02, 12:01
                  Kanadyjczycy potrzebuja prawo do pracy w UK. Wiem, bo pracowalam w
                  kanadyjskiej firmie. Dostaja prawo pracy od HO jesli:

a) przyjezdzaja tutaj pracowac dla kanadyjskiej firmy jako ex-pat
                  b) maja juz oferte pracy i firma zalatwia im wszystkie formalnosci
                • Gość: Xiv Re: Nie boje sie kontroli IP: 213.38.76.* 02.05.02, 12:24
                  > Fakt, ze byla z niego straszna cipa,

o mezczyznie tak powiedziec wink

Xiv
                  • Gość: Jadwinia Re: Nie boje sie kontroli IP: 212.36.38.* 02.05.02, 17:54
                    Gość portalu: Xiv napisał(a):

> > Fakt, ze byla z niego straszna cipa,
                    >
                    > o mezczyznie tak powiedziec wink
                    >
                    > Xiv

Sorry Xiv, jakbys znal tego kolesia, to bys wiedzial o co mi chodzi smile
    • Gość: Nemo Re: KONTROLE NA GRANICACH DO UK:))) IP: 216.94.245.* 01.05.02, 17:58

Frankfurt - czekajac na samolot do Polski:
      Dwoch facetow pije urkardkiem alkohol w poczekalni obok wejscia do samolotu.
      Przechodzac obok uslyszalem:
      "No nalewaj kurwa wiecej bo mi gardlo zasycha"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka