IP: *.PIZZA.OREGANO.pl 02.01.05, 11:57
Czy zaglada tu ktos zyjacy badz bedacy na kotrakcie w Poludniowej Afryce?
Wybieram sie tam w tym roku i chciabym wiedzec jak najwiecej. Wszelki
wskazane linki, informacje odnosnie bezpieczenstwa bardzo mile widziane. Z
gory dzieki!
Szczesliwego Nowego Roku!
Obserwuj wątek
    • Gość: awd Re: RPA IP: 199.185.26.* 02.01.05, 14:53
      bezpieczenstwa? Co ty z choinki sie urwales? RPA to stolica swiata jezeli
      chodzi o morderstwa.Czarna dzicz zniszczyla wszystko ...
      • Gość: batman Re: RPA IP: *.PIZZA.OREGANO.pl 02.01.05, 18:32
        dla pesymistow: poziom niebezpieczenstwa. Bedziesz spiewal?
    • iza42 Re: RPA 02.01.05, 21:42
      Ja tam do niedawna mieszkalam i orientuje sie w sytuacji. W RPA moze byc bardzo
      niebezpiecznie , pulapek jest sporo, zwlaszcza dla tych , ktorzy nie znaja kraju
      ,sa pierwszy raz i nie wiedza jak sie tam poruszac. Gdzie sie wybierasz ? Czy
      masz tam znajomych/rodzine? Czy ktos cie odbierze z lotniska? Czy znasz angielski?
      Napisz lub wyslij e-mail , postaram cie poinformowac na tyle na ile mi moja
      wiedza pozwala
      • Gość: batman Re: RPA IP: *.PIZZA.OREGANO.pl 03.01.05, 17:46
        Bylbym wdzieczny.
        Skrobne na priva.
        Dzieki.
    • moojcik Re: RPA 03.01.05, 18:47
      Byłem w listopadzie, gorąco polecam !!! Piękne plaże, niewiarygodne krajobrazy,
      wspaniałe góry i niesamowity klimat Afryki. Pożyczyliśmy samochód w
      Kapsztadzie i przez ponad 3 tygodnie zrobiliśmy objazdówkę prawie po całym
      kraju - nigdzie nie było najmniejszych problemów, nawet w Jo'burgu (zrobiliśmy
      prawie 7 tys. km). Jeśli sam jesteś uprzejmy i otwarty to ludzie są b. mili,
      historyjki że tam jest niebezpiecznie to wg mnie totalne bzdury. Murzyni są
      bardzo dumni z odzyskanej niepodległości i ze swojego kraju. Aż miło popatrzeć
      jak im się ten kraj rozwija (szok jakie oni tam budują drogi !!!), mimo że
      biali tam już dawno nie rządzą. Ceny umiarkowane tylko wypożyczenie auta
      droższe niż w Europie Zach. Najfajniej jest w Kapsztadzie, gdzie atmosferka
      najbardziej wyluzowana i nie czuć rasistowskiej atmosfery, która jescze
      dominuje w Transwalu (tam Burkowie dalej pomiatają czarną obsługą w hotelach).
      Polecam i pozdrawiam
      • cimcirimcim_dala_bym_cim Re: RPA 04.01.05, 01:00
        moojcik napisał:

> Byłem w listopadzie, gorąco polecam !!! Piękne plaże, niewiarygodne krajobrazy,
        >
        > wspaniałe góry i niesamowity klimat Afryki. Pożyczyliśmy samochód w
        > Kapsztadzie i przez ponad 3 tygodnie zrobiliśmy objazdówkę prawie po całym
        > kraju - nigdzie nie było najmniejszych problemów, nawet w Jo'burgu (zrobiliśmy
        > prawie 7 tys. km). Jeśli sam jesteś uprzejmy i otwarty to ludzie są b. mili,
        > historyjki że tam jest niebezpiecznie to wg mnie totalne bzdury. Murzyni są
        > bardzo dumni z odzyskanej niepodległości i ze swojego kraju. Aż miło popatrzeć
        >
        > jak im się ten kraj rozwija (szok jakie oni tam budują drogi !!!), mimo że
        > biali tam już dawno nie rządzą. Ceny umiarkowane tylko wypożyczenie auta
        > droższe niż w Europie Zach. Najfajniej jest w Kapsztadzie, gdzie atmosferka
        > najbardziej wyluzowana i nie czuć rasistowskiej atmosfery, która jescze
        > dominuje w Transwalu (tam Burkowie dalej pomiatają czarną obsługą w hotelach).
        > Polecam i pozdrawiam

Wyjechalam z SA 2 lata temu i dzieki ze mie sie to udalo. Kto mogl to juz uciekl
        Polacy tez. Kilkoro moich znajomych jest juz na tamtym swiecie a kilka znajomych
        zgwalconych. Tutaj gdzie mieszkam w USA nie znam nikogo komu cos zlego sie
        przytrafilo a nie jest tutaj tak spokojnie jak w Norwegii.
        Nie sluchaj bzdor ludzi ktorzy nigdy nie byli w SA o ich przejazdzkach. Murzyni
        cie zatluka zreszta jak 21000 (dwadziesicia jeden tysiecy w zeszlym roku)
        Te cyfry nie sa z wymyslu.
        www.hixnet.co.za/home/kel/sacp.html
        • Gość: QDS Re: RPA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.01.05, 03:42
          According to Rape Crisis, a woman is
          raped every 23 seconds in South Africa.
          According to a study by Unisa, based on
          police information, a million women
          and children are raped annually.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka