askaf 22.05.02, 17:30 Hej czy sa tutaj Polacy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? 22.05.02, 17:44 askaf napisał(a): > Hej > > czy sa tutaj Polacy??? > krzycz "kurwa" na ulicy, to sprawdzony sposob, tylko polacy zareaguja! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: j-23 IP: *.speed.planet.nl 22.05.02, 18:00 j-23!juz ci pisalam,ze po wegiersku kurwa to tez kurwa,a dokladnie kurva. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: j-23 22.05.02, 18:10 Gość portalu: kicius napisał(a): > j-23!juz ci pisalam,ze po wegiersku kurwa to tez kurwa,a dokladnie kurva. nic nie wchodzi do tego lba no! wegry sa fajne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? IP: *.speed.planet.nl 22.05.02, 18:01 JA niestety nie jestem,ale sie wkrotce wybieram.Jest kilka bardzo fajnych osob i miejsc.Sluze wskazowkami,ale napisz co cie interesuje,pa Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_melb Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? 23.05.02, 09:17 kto mi podrzuci wegierska wersje ,,POlak wegier dwa bratanki?" pamietam to ,,po lebkach,i jak probuje po latach odtworzyc to tylko co 3 Wegier zalapuje co mowie (( baw sie dobrze w krainie bratankow. jak bys potrzebowal daczy nad Balatonem (wynajac) to daj znac. (wlasnosc rodziny) a pozatym rekomenduje Szeged (mam nadzieje ze dobrze napisalem - bo u nich to sie mowi odwrotnie, a to drugie to ,,kuper" pozdrowki Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-a Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? IP: 213.76.146.* 23.05.02, 09:59 To drugie to wcale nie kuper, ale gorzej, czyli dokladnie: twoja dupa. Zaimek nie odnosi sie do autora, ale wynika z tlumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? IP: *.speed.planet.nl 23.05.02, 11:04 lengyel, magyar- ket jo barat egyutt harcol es issza bor(a??)t-cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_melb Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? 23.05.02, 14:52 Gość portalu: kicius napisał(a): > lengyel, magyar- ket jo barat > egyutt harcol es issza bor(a??)t-cos takiego aha.. pamietam bedzie a czy w "borat" (przynajmniej w mowie); czy w pierwszym wierszu to nie bedzie tez "borat"? rozumiem, ze to znaczy ,,razem" nie? bo to ze ,,razem walcza, razem pracuja" ha.... jakiez inne od polskiego szabla i szklanka... a co do Szegedu... tlumaczyli mi jak mialem z 9 lat.. )) dzieki pozdrowka Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? IP: *.speed.planet.nl 23.05.02, 14:54 barat w pierwszym wierszu to jest przyjaciel,a w drugim wino;poniewaz po wegiersku brzmi to mniej wiecej-Polak,Wegier-dwaj przyjaciele razem walcza(egyutt harcol)i pija wino(issza bort,ale chyba jest borat ze wzgledu na rym);udv. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? 23.05.02, 15:06 Gość portalu: kicius napisał(a): > barat w pierwszym wierszu to jest przyjaciel,a w drugim wino;poniewaz po > wegiersku brzmi to mniej wiecej-Polak,Wegier-dwaj przyjaciele > razem walcza(egyutt harcol)i pija wino(issza > bort,ale chyba jest borat ze wzgledu na rym);udv. kicius, kiedys, jak jeszcze bylem punkiem, bedac w Eger, spotkalem tamtejsza zaloge punkowa, puszczali mi nawet piosenke z tym tekstem, punkowa oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? IP: *.speed.planet.nl 23.05.02, 15:11 no wyobrazam sobie,ze jak to byla punkowa kapela z Egeru to piosenka tez musiala byc punkowa.A Kazika "gyongy haju lany"spiewane fonetycznie slyszales? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? 23.05.02, 15:13 Gość portalu: kicius napisał(a): > no wyobrazam sobie,ze jak to byla punkowa kapela z Egeru to piosenka tez > musiala byc punkowa.A Kazika "gyongy haju lany"spiewane fonetycznie slyszales? no cos po wegiersku spiewal, tytulu, rozumiesz, nie pamietam ... te "fonetycznie" to brzmi groznie, kaleczyl strasznie? jak by nie bylo , to milo z jego strony, i wogole, bogu dzieki ze nie mamy wspolnej granicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? IP: *.speed.planet.nl 23.05.02, 15:17 no tak to bylo po wegiersku,ze az przestalam sie wstydzic za moje dziecinne "norwesko"-angielskie wykonania przebojow MOdern Talking.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askaf Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? IP: *.rec.org / 195.56.76.* 23.05.02, 16:22 dzieki za wymiane zdan na temat rymowanki a tak przy okazji to wracajac do tematu watku, co mozecie polecic tutaj tzn na Wegrzech. Przyjechalam pare dni temu do pracy i troche tutaj posiedze. Jakies ciekawe miejsca (moze cos co warto zobaczyc a czego nie ma w przewodniku turystycznym) w Budapeszcie lub okolicach? askaf Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? 23.05.02, 16:27 Gość portalu: askaf napisał(a): > dzieki za wymiane zdan na temat rymowanki a tak przy okazji to wracajac do > tematu watku, co mozecie polecic tutaj tzn na Wegrzech. Przyjechalam pare dni > temu do pracy i troche tutaj posiedze. Jakies ciekawe miejsca (moze cos co > warto zobaczyc a czego nie ma w przewodniku turystycznym) w Budapeszcie lub > okolicach? > > askaf zobacz czy jeszcze dziala Fekete Ut ---> Black Hole , jak ja tam bylem pod koniec lat 80-tych, to bylo cos nierealnego jak na demoludy, i wogole na swiecie, CBGB tutaj w nowym jorku, przynajmniej teraz, nie ma juz takiej atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? IP: *.speed.planet.nl 23.05.02, 16:40 W Budapeszcie laznie i knajpy,mozna przemiennnie bo laznie sa swietne na kaca.Jesli chodzi o pozaprzewodnikowe ciekawostki to moze "gyermek vasut"- relikt poprzedniej epoki,dzieci bawia sie w dorosla kolej(z tym,ze kiedys byli to pionierzy,i trzeba sie bylo legitymowac dobrymi ocenami i pochodzeniem,zeby sie do kolei dostac)na Janos hegy(gora JAnosa,w BUdzie,tramwajem z Moszkva ter),gdzie mozna sobie tez w aktualnych okolicznosciach przyrody zorganizowac piknik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askaf Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? IP: *.rec.org / 195.56.76.* 23.05.02, 17:23 dzieki za wymiane zdan na temat rymowanki a tak przy okazji to wracajac do tematu watku, co mozecie polecic tutaj tzn na Wegrzech. Przyjechalam pare dni temu do pracy i troche tutaj posiedze. Jakies ciekawe miejsca (moze cos co warto zobaczyc a czego nie ma w przewodniku turystycznym) w Budapeszcie lub okolicach? askaf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? IP: *.speed.planet.nl 23.05.02, 17:31 zobacz poprzedni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Askaf IP: *.speed.planet.nl 24.05.02, 10:20 Podzial prowincja-Budapeszt obowiazuje takze jesli chodzi o atrakcje turystyczne.Kecskemet,Szeged,Pecs sa fajne,ale tylko dla amatorow naprawde wegierskich nastrojow...BUdapest jest the best,zob.poprzedni post...W okolicach-Szentendre-piekne,ale hiperturystyczne i komercyjne,wiec teraz pewnie wypelnione Niemcami i Hiszpanami.Co cie tak naprawde interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
oborowy Re: Wegry!! czy jest tutaj ktos?? 24.05.02, 15:36 Super ! nastepny bedzie-jest tu ktos ze slowacji ? bo przyjechalem tu do pracy (!) i nikogo nie znam.Potem bsdzie z Tomiszoary w Rumunii i z korkova w Bulgarii-przyjechalem do pracy itd. Oczywiscie :jestem informatykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.5 Do oborowy 24.05.02, 16:12 Bardzo trafny ripost .Trzymaj tak dalej .Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelD kocham Slowacje! IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 24.05.02, 20:45 serio! mielismy ,,zmluwu" (umowe ) z universytetem im KOmenskoho (KOmenskiego z Bratsylawy...) polecam gory Tribec ) Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
cornio Re: kocham Slowacje! 25.05.02, 00:15 Gość portalu: PawelD napisał(a): > serio! > mielismy ,,zmluwu" (umowe ) z universytetem im KOmenskoho (KOmenskiego z > Bratsylawy...) > > polecam gory Tribec ) > Pawel A ja mialem zmlovu z jedna sleczna z Partyzancke i ta cholera ukradla mi potem zegarek.kocham slowacje.A Komenskiego znam osobiscie-szmugluje wodke do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: kocham Budapeszt IP: *.proxy.aol.com 25.05.02, 02:35 Budapeszt to moje ulubione miasto na swiecie. (Na drugim miejscu Baltimore, na trzecim Montreal na czwartym Cardiff i Swansea (ex equo) Autorze watku - cALY BUDAPESZT jest piekny. Gdziekolwiek pojdziesz i cokolowiek zobaczysz bedzie ok. Wzgorze Gelerta OBOWIAZKOWE!!! Odpowiedz Link Zgłoś