bruno5 22.05.02, 18:46 Sztuke gotowania opanowalem w Kanadzie bedac sam do perfekcji .Ugotowac barszcz ukrainski ,Pierogi z roznym nadzieniem , flaki rozne zupy ., miesa pieczone , smazone , drob to jest dla mnie pryszcz . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Sztuka gotowania 22.05.02, 18:47 witaj Mistrzu jakie polecasz nadzienia do pierogow. bez mies!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Sztuka gotowania IP: *.speed.planet.nl 22.05.02, 18:48 szpinak i ser feta w pierogach z ciasta drozdzowego zmazonych na glebokim tluszczu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Sztuka gotowania 22.05.02, 18:54 Gość portalu: kicius napisał(a): > szpinak i ser feta w pierogach z ciasta drozdzowego zmazonych na glebokim > tluszczu!!!!! moja ulubiona mieszanka, ale wole w zwyklym ciescie i gotowane na parze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Sztuka gotowania IP: *.speed.planet.nl 22.05.02, 18:55 na parze brzmi za zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sztuka gotowania 22.05.02, 18:47 no...to mozesz juz zaczac otwierac BAR SZYBKIEJ OBSLUGI pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.5 Re: Sztuka gotowania 22.05.02, 18:51 bruno5 napisał(a): > Sztuke gotowania opanowalem w Kanadzie bedac sam do perfekcji .Ugotowac barszcz > ukrainski ,Pierogi > z roznym nadzieniem , flaki rozne zupy ., miesa pieczone , smazone , drob to je > st dla mnie pryszcz . A jesli gotujem na miescie fiutka dokladnie wyciskam w papier toaletowy .Jesli robie grubsza sprawe to po wytarciu papierem uzywam specjalnych reczniczkow nasaczonyczch srodkiem odkazajacym .W domu zawsze sie myje .Musze miec nato czas ; juz taki jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Sztuka gotowania IP: *.nyc.rr.com 22.05.02, 19:02 Acha, to Ty o TAKIM gotowaniu mowisz... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Sztuka gotowania 22.05.02, 19:04 Gość portalu: Maruda napisał(a): > Acha, to Ty o TAKIM gotowaniu mowisz... bruno<kropkaɱ hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Roseanne IP: *.nyc.rr.com 22.05.02, 19:06 Powiadasz - szpinak i feta? A dodajesz do tego cos jeszcze? A moze znasz jakis fajny przepis na wegetarianskie chinskie pierozki? Ja kupuje gotowe won ton wrappers, a nadzienie robie z kapusty pekinskiej i chinskich grzybow plus ciut wezonego tofu, sos sojowy (light) i ostrygowy, ale zastanawiam sie jak by ten przepis ulepszyc... Bardzo lubie Twoje przepisy, sa bardzo parktyczne i zawsze sie udaja Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Roseanne IP: *.speed.planet.nl 22.05.02, 19:10 won ton sa tez dobre z klasycznym,"cesarskim"nadzieniem- czosnek,kurczak,krewetki,smazone z sosem domowym slodko-kwasnym (miod,czosnek,chili,sok z cytryny),mhm,chyba skocze do kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Roseanne IP: *.nyc.rr.com 22.05.02, 19:41 Kicius, krewetki owszem (uwielbiam), no ale ten kurak - ja nie jadam... A moze cos tak dla wegetarian? Gos´c´ portalu: kicius napisa?(a): > won ton sa tez dobre z klasycznym,"cesarskim"nadzieniem- > czosnek,kurczak,krewetki,smazone z sosem domowym slodko-kwasnym > (miod,czosnek,chili,sok z cytryny),mhm,chyba skocze do kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius Re: Roseanne IP: *.speed.planet.nl 22.05.02, 20:27 Moga byc zatem tylko krewetki,albo krewetki i biala ryba.Nie wiedzialam ,ze to nad kura marudzisz,kura dobra..... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne nie moglam sie powstrzymac 22.05.02, 20:34 Gość portalu: kicius napisał(a): >.Nie wiedzialam ,ze to > nad kura marudzisz,kura dobra..... dobra kura, dobra kura. Hej kura, nie dziob pana Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne nadzienie bezmiesne 22.05.02, 20:09 do szpinaku i fety dodeje tylko czosnek i sol. inne: ugotowana soczewica lub fasola doprawiona przesmazona cebulka, sola, pieprzem i jakims "gazowiazacym" ziolkiem przesmazone pieczarki jadlam tez cos z kielkami sojowymi, groszkiem i selerem naciowym - niesty nie mam przepisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: nadzienie bezmiesne IP: *.nyc.rr.com 22.05.02, 21:02 Dzieki Roseanne - jescze jedno pytanko - a szpinak podsmazasz razem z feta??? roseanne napisa?(a): > do szpinaku i fety dodeje tylko czosnek i sol. > inne: > ugotowana soczewica lub fasola doprawiona przesmazona cebulka, sola, pieprzem i > > jakims "gazowiazacym" ziolkiem > przesmazone pieczarki > jadlam tez cos z kielkami sojowymi, groszkiem i selerem naciowym - niesty nie > mam przepisu Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: nadzienie bezmiesne 22.05.02, 21:05 podgrzewam czosnek na oleju, dodaje szpinak ,sole i podgrzewam wszystko razem przez chwilke. Fete dodaje potem, jak troche przestygnie -wgniatam widelcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theend Re: Sztuka gotowania IP: *.nas.onetel.net.uk 22.05.02, 21:07 ..pozdrawiamy gotowanie na ekranie.. j.oliver i dalia s... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicius- Re: Sztuka gotowania IP: *.speed.planet.nl 22.05.02, 21:36 Tez bym chciala zostac Wasza Martha Stewart!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś