Gość: Ja IP: *.ym1.on.wave.home.com 18.04.01, 20:48 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ...... Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.tdsb.on.ca 18.04.01, 20:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: 47.9.50.* 18.04.01, 22:04 Polacy nie tworza Polski za oceanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.ym1.on.wave.home.com 19.04.01, 02:12 ...Kanada jako jedyny kraj na swiecie ma zapisana w konstytucji WIELONARODOWOSC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wombat Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.04.01, 14:49 WIELONARODOWOSC nie jest chyba celem - to raczej stan chwilowy danego panstwa. Polska wielonarodowosc przerwaly kiedys rozbiory. Z wielonarodowoscia wiaze sie wielokulturowosc, szeroko lansowana w Australii. Forsowany rzadowo program wielokulturowosci, ktorego jednym z glownych rzecznikow tutaj byl prof. Zubrzycki, nie doprowadzil do stworzenia nadzwyczajnej kultury, wrecz przeciwnie. Dla przykladu, mniej niz przecietni przedstawiciele roznych kultur muzycznych jakos nie wzniesli sie, po osiedleniu sie na nowym kontynencie, powyzej swojej przecietnosci i nie stali sie australijskimi tworcami ludowymi wielkiego kalibru. Wrecz przeciwnie - nie da sie ich ani sluchac ani ogladac. Australijska wielokulturowosc to w rezultacie brak kultury, w odroznieniu od tego co nazywamy kultura, a z czym rowniez mozna sie tu spotkac. Wybitni przedstawiciele poszczegolnych kultur, zyja i tworza po prostu w swoich krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emil Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.public.svc.webtv.net 21.04.01, 06:30 Przykladem sukcesu wielonarodowosci byly niedawne wydarzenia w Cincinati. Moze i Kanada wkrotce zasmakuje wielonaronowosciowego miodu z ktorym od pokolen boryka sie Ameryka(gdzie zreszta meszkam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.tnt1.chatham.on.da.uu.net 21.04.01, 13:46 Emil, Nie sadze abys mial racje. Roznimy sie od USA i to bardzo stwierdzaja to sami amerykanie. Z ostatnio przeprowadzonych sadazy porownawcych wynika ,ze kanadyjczycy sa spokojniejsi niz amerykanie, posiadaja wiecej poczucia homoru, z wiekszym dystansem podchodza do samych siebie, powaznie i z szacunkiem traktuja ich obowiazki spoleczne. Kultura kanady jest naprawde bogata wlasnie dzieki wielonarodowosciowej strukturze i wszyscy osiagamy z tego korzysci. Bardzo chetnie spotykamy sie z ludzmi pochodzacymi z innych regionow swiata aby poznac ich "metode i podejscie " do zycia. Owszem frankofoni (jakas czesc) wszynaja wciaz debate o separacji i wydaje im sie ,ze ten szantaz doprowadzi ich do bogactwa , przewagi i wprowadzi w grupe krajow prestizowych. Ale tak naprawde to reszta Kanady ma juz tych seperatystow dosc i jesli juz tak koniecznie chcieliby sie odseparowac to nikt ich zatrzymywac nie bedzie - tylko to juz musi byc separacja 100% "od loza i od stolu". Kanada "wychowuje" wielu wybitnych ludzi ktorzy staja sie slawni nie tylko na tym kontynencie ale i w swiecie. Ludzie ci podkreslaja skad pochodza jako dewize swej osobowosci. Kanada jest naprawde dobym krajem do zycia. Nie przecze jest mnostwo wad zwlaszcza w polityce rzadowej ale jesli poruszac sie bedziemy miedzy zywymi ludzmi to okaze sie iz potrafimy zyc ze soba. I to nie mimo posiadajacych roznic ale dzieki tym roznicom. Odpowiedz Link Zgłoś
roro do: Malina 06.05.01, 10:39 Szukam rzeczowych informacji o Kanadzie ( byc moze sie tam przeprowadze ). Niestety to co czytam w tej rubryce zbyt czesto ogranicza sie do klotni i inwektyw. Moj mail roro@poczta.gazeta.pl Z gory dziekiuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Kanada jest najnudniejszym krajem na swiecie. IP: *.as17.nwbl1.wi.voyager.net 23.04.01, 06:46 Piszecie dla kogos w Polsce kto nie byl w Kanadzie? Podatki wyzsze co miesiac, prawa pedalow i lesbijek silnieszeco tydzien, zdrowy rozsadek - Brak. Aha jeszcze darmowa opika medyczna! Jak moja zona chciale isc do lekarza (mamy oboje obywatelstwo kanadyjskie) to jej powiedzieli ze jest 3 miesiace waiting list. Obecnie mieszkamy w Stanach (dzieki Bogu!) Odpowiedz Link Zgłoś
mcgraff Re: Kanada jest najnudniejszym krajem na swiecie. 23.04.01, 08:14 WITAMY W USA Z POWAZANIEM XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecha Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.hwr.arizona.edu 23.04.01, 08:15 To dlaczego ci *najlepsi* wyjezdzaja do Stanow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazka Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.cg.shawcable.net 23.04.01, 18:00 Na szczescie kazdy na wolny wybor. Mimo ze moglam wyjechac do Stanow juz kilka lat temu, nie jade. Kocham te (juz moje) gory, lasy i jeziora, spokoj, brak tloku. Czyste powietrze i wode. Zarobki w informatyce wystarczaja na wygodne zycie. Prawie co tydzien wyjezdzam w plener z przyczepka kempingowa, uprawiam wspinaczki po gorach, zeglarstwo, narty...Moj raj na ziemi to nieskalana przyroda. Lubie jak sie ludzie do mnie usmiechaja, lubie brak zestresowania Kanadyjczykow. Podatki sie zmniejszaja, sluzba zdrowia sie poprawia, jestem pelna optymizmu. Pozbylam sie niepewnosci jutra, nabralam wewnetrznego spokoju i znalazlam swoje miejsce na ziemi. I to jest dla mnie kanadyjski raj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +- Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: 207.61.17.* 23.04.01, 18:13 Gość portalu: Grazka napisał(a): > Na szczescie kazdy na wolny wybor. Mimo ze moglam wyjechac do Stanow juz kilka > lat temu, nie jade. Kocham te (juz moje) gory, lasy i jeziora, spokoj, brak > tloku. Czyste powietrze i wode. Zarobki w informatyce wystarczaja na wygodne > zycie. Prawie co tydzien wyjezdzam w plener z przyczepka kempingowa, uprawiam > wspinaczki po gorach, zeglarstwo, narty...Moj raj na ziemi to nieskalana > przyroda. Lubie jak sie ludzie do mnie usmiechaja, lubie brak zestresowania > Kanadyjczykow. Podatki sie zmniejszaja, sluzba zdrowia sie poprawia, jestem > pelna optymizmu. Pozbylam sie niepewnosci jutra, nabralam wewnetrznego spokoju > i znalazlam swoje miejsce na ziemi. I to jest dla mnie kanadyjski raj. Ata girl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Moge pisac z kilku serwerow nie wychodzac z domu IP: 205.213.142.* 23.04.01, 19:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.netcom.ca 06.05.01, 22:15 zazdroszcze Ci bardzo Twej fascynacji Kanada Ja niestety nie podzielam Twoich uczuc mieszkam tu juz od 12-tu lat i bardzo zle sie tu czuje, obco nadal a piekno przyrody mi jednak nie wystarcza, tesknie za polskim swojskim na ludzka miare krajobrazem, Odpowiedz Link Zgłoś
roro do Grazy 06.05.01, 10:44 Poszukuje rzeczowych informacji o zyciu w Kanadzie-czy warto tam wyemigrowac majac w miare dobre zycie w Polsce? Bede wdzieczny za kontakt. roro@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: granat Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.bloor1.on.home.com 24.04.01, 20:24 To prawda,nawet najgorsi przestepcy to potwierdzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rx Re: Kanada spadla z nr 1 najlepszego kraju do zycia na ziemi ... IP: *.sympatico.ca 25.04.01, 01:55 Kanada #1 to lata 90 te. Najlepsze kraje do zycia na swiecie Dla Amerykanina - USA Dla Kanadyjczyka - Kanada Dla Australijczyka - Australia Dla Niemca - Niemcy Dla Francuza - Francja Dla Szweda - Szwecja Dla Norwega - Norwegia Dla Polaka - powyzsze kraje oraz Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiatlo Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.easypower.com 25.04.01, 02:12 Dobry kraj do spedzenia emerytury. Niestety fatalny kraj do dorobienia sie. Straszliwe podatki, malo pracy w hi-tech. Cala Kanada zreszta zyje z eksploatacji bogactw naturalnych. Caly przemysl informatyczny dziala w USA, tam zreszta przeniosla sie prawie cala kadra inzynieryjna. A w Kanadzie tylko wyreb lasow. Dobre strony: dziwicza przyroda, czyste rzeki i jeziora, tolerancyjne spoleczenstwo, piekne male miasteczka. Wady: agresywny feminizm w formie najbardziej nazistowskiej propagowany przez media, political correctness w najbardziej ekstremalnej formie, w sumie panstwo bardzo ideologiczne, brak wspolnej dominujacej kultury dla roznych nacji co powoduje zamkniecie mniejszosci do wzajemnie wrogich gett, przestepczosc w duzych miastach, calkowita bezkarnosc przestepcow (z ideologicznych powodow wymienionych powyzej). Po siedmiu latach przenioslem sie do USA i nie zaluje. Chociaz chetnie jezdze do Kanady na wakacje. Swiatlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emil Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.public.svc.webtv.net 30.04.01, 03:16 Jak mowicie ze najlepszy- to Wam wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: UWAGA Swiatlo to prowokator...!!!!!! IP: *.ym1.on.wave.home.com 30.04.01, 04:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: UWAGA Swiatlo to prowokator...!!!!!! IP: *.ym1.on.wave.home.com 30.04.01, 04:42 ..poczytajcie jego inne wypowiedzi o Kanadzie..to zwykly idiota..nie wysila sie nawet aby cos glupiego wymyslic tylko kopiuje caly tekst..wszedzie go pelno...na innych portalach juz go znaja...IGNORUJCIE GO ..szkoda zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS Re: UWAGA Swiatlo to prowokator...!!!!!!...............NIE DO KONCA IP: *.toronto.auracom.net 30.04.01, 19:41 Swiatlo to ten sam facet o nicku "w" - patrz wyzej. Wyjechal do USA poniewaz zona jego czekala 3 miesiace w Kanadzie na wizyte do lekarza. To prawda ale jego zona czakala na wizyte dla "Swiatlo" niestety tego nie da sie wyleczyc w Kanadzie nie da sie w USA , ale w USA wszystko wmowia czlowiekowi. Wiec Swiatlo sie leczy, ma do dyspozycji PC-ta i pstryka od rana do wieczora. Ja go lubie czytac, tacy ludzie sa potrzebni na Forum, to tak jak dobrze podjesc o na drugie dzien porzadnie sie zerznac kupa po sama dupe. A swiatlo to wlasnie na kupa. MIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiatlo Macie racje. To forum to smietnik. IP: *.easypower.com 30.04.01, 20:31 A-a chyba miala racje. Wiekszosc piszacych w tym forum to jednak jest zwykla uliczna huliganeria. Kto im dal dostep do komputera? I tak bedzie przez caly czas az webmaster wprowadzi jakas forme autoryzacji. Swiatlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-a Re: Macie racje. To forum to smietnik. Gorzej - bagno! IP: *.pl 02.05.01, 20:05 Gość portalu: Swiatlo napisał(a): > A-a chyba miala racje. Wiekszosc piszacych w tym forum to jednak jest zwykla > uliczna huliganeria. Kto im dal dostep do komputera? I tak bedzie przez caly cz > as > az webmaster wprowadzi jakas forme autoryzacji. > Swiatlo Swiatlo, jest gorzej. Przeczytalam wszystko i dzis twierdze, ze to jest bagno. Wiecej tego czytac nie bede! Moze kiedys, moze gdzies znajdzie sie forum, na ktorym ludzie bez obrazania sie beda sie wymieniali informacjami i opiniami, takze odmiennymi. I bez obrazania sie beda dyskutowali o swych, nawet calkiem sprzecznych, pogladach. Nadziei jednak nie mam wielkiej. Pozdrawiam. A-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w W to inna osoba czyli ja. IP: *.wi.rr.com 30.04.01, 22:11 Gdybym mial wracac do Kanady to chyba wolalbym wrocic do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: W to inna osoba czyli ja. IP: *.tdsb.on.ca 30.04.01, 22:26 debil pozostanie debilem...jak mozesz wracac do Kanady skoro nigdy tu nie byles? Wracaj do butelki prostaku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: W to inna osoba czyli ja. IP: 65.29.142.* 01.05.01, 04:15 Od kiedy onanizujesz sie nalogowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: Zabierzcie tego debila Swiatlo IP: *.ym1.on.wave.home.com 30.04.01, 20:44 ...Swiatlo wszyscy juz wiedza ze nie robisz nic inego tylko opluwasz wszystko i wszystkich dookola...wynos sie z tego forum..jakim prawem ty chamie wypowiadasz sie na temat kanady..won ty scierwusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.ym1.on.wave.home.com 30.04.01, 22:32 ...ten post jest przeznaczony dla Kanadyjczyko a nie idiotow i frustratow wszelakiej masci ktorzy probuja mscic sie nie wiadomo za co na tym panstwie...jezeli tu nie mieszkasz w chwili OBECNEJ nie zabieraj glosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiatlo Margines sie ujawnia IP: *.easypower.com 30.04.01, 22:56 To ostatnie nasilenie postow od wszelkiej masci "swoich ludzi" z jezykiem niewiele lepszym jaki sie slyszy na Bazarze Rozyckiego, swiadczy dobitnie o slusznosci tezy, ze wsadz diody do ziemi a robactwo wylazi. Swojacy jednak wyswiadczyli spora przysluge Polsce ze sie ze z niej wyniesli. Dla samego dobra kraju to lepiej ze sie wypowiadaja z Toronto, niz znad Wisly. Swiatlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Margines sie ujawnia pod nickiem SWIATLO IP: *.ym1.on.wave.home.com 30.04.01, 23:15 Swiatlo..wiemy ze zona cie rzucila dla innego faceta i dlatego tak pomstujesz na wojujacy feminizm w kanadzie.....fakt ze podajesz sie za bylego szefa IT a nie wiesz co to jest IT swiadczy ze jestes zwyklym klamca.Byles w Polsce nikim w Kanadzie nikim i w USA jestes nikim.Swoje zale wyladowywuj gdzie indziej.Nikt nie chce sluchac juz twojego placzu i belkotu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS Re: Margines sie ujawnia pod nickiem SWIATLO..........A NIECH MU IP: *.toronto.auracom.net 01.05.01, 16:00 W Kanadzie jest swietnie, kto nie byl niech zaluje kto bedzie niech sie cieszy. W Polsce tez jest swietnie, kto nie byl, niech sie cieszy, kto nie wyjechal niech zaluje. Swiatlo popatrz jak internet zbliza, ja w Kanadzie na ogrodzie pisze przy sniadaniu o Tobie, Ty w Polsce z pracy piszesz o Nas. MIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiatlo Re: Margines sie ujawnia IP: 204.119.60.* 01.05.01, 18:42 Gość portalu: MIS napisał(a): > W Kanadzie jest swietnie, kto nie byl niech zaluje kto > bedzie niech sie cieszy. > W Polsce tez jest swietnie, kto nie byl, niech sie > cieszy, kto nie wyjechal niech zaluje. > > Swiatlo popatrz jak internet zbliza, ja w Kanadzie na > ogrodzie pisze przy sniadaniu o Tobie, Ty w Polsce z > pracy piszesz o Nas. > > MIS No wiec nie mialbym nic naprzeciwko aby tak bylo naprawde. Moze kiedys, a juz na pewno na emeryturze, tam sie zjawie. Co do twojego postu, to jest on chyba twoim pierwszym ktory jest troche bardziej cywilizowany od tych, jakie sie czytuje w toaletach publicznych. Gratulacje. Moze sie wkrotce dogadamy. A propos, powiedz swojemu koledze z Toronto (tego o nicku ......) , ktory sie z taka natarczywoscia dolepia do kazdego mojego postu, zeby sie zbytnio nie wysilal, bo ja jego postow i tak nie czytam. No ale jesli jemu odpowiada rola takiego gowna co sie przylepilo do buta i za cholere nie chce sie odlepic, to prosze bardzo. Swiatlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraken Re: Margines sie ujawnia IP: *.99.252.64.snet.net 01.05.01, 19:05 KURWA MAC!!! MOZNA BY WYCIAGNAC WNIOSEK,ZE "SWIATLO" TO RZEKOMO DEBIL-NATOMIAST RESZTA JEST PODPORA INTELEKTUALNA KANADY I USA-LECZCIE SIE PIERDOLENI POLACZKOWIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS Re: Margines sie ujawnia.......DO KRAKEN'A IP: 165.154.145.* 01.05.01, 19:26 Gość portalu: kraken napisał(a): > KURWA MAC!!! TO IMIE MATKI KRAKEN'A > MOZNA BY WYCIAGNAC WNIOSEK, - SMIELIEJ NIE KREPUJ SIE. > ZE "SWIATLO" TO RZEKOMO DEBIL- TO MOZE BYC PRAWDA. > NATOMIAST RESZTA JEST PODPORA INTELEKTUALNA KANADY I USA - TO TEZ MOZE BYC PRAWDA. > LECZCIE SIE - A KTO NIE CHODZI DO DENTYSTY KRAKEN - OPROCZ CIEBIE. > PIERDOLENI POLACZKOWIE - SEX ZOSTAW DOROSLYM GOWNIARZU. MIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re: Margines sie ujawniado mis IP: *.98.252.64.snet.net 02.05.01, 15:01 Gość portalu: MIS napisał(a): > Gość portalu: kraken napisał(a): > > > KURWA MAC!!! TO IMIE MATKI KRAKEN'A > > > MOZNA BY WYCIAGNAC WNIOSEK, - SMIELIEJ NIE KREPUJ SIE. > > > ZE "SWIATLO" TO RZEKOMO DEBIL- TO MOZE BYC PRAWDA. > > > NATOMIAST RESZTA JEST PODPORA INTELEKTUALNA KANADY I USA - TO TEZ MOZE BYC > > PRAWDA. > > > LECZCIE SIE - A KTO NIE CHODZI DO DENTYSTY KRAKEN - OPROCZ CIEBIE. > > > PIERDOLENI POLACZKOWIE - SEX ZOSTAW DOROSLYM GOWNIARZU. > > > MIS NIE CHCE MI SIE SIEGAC DO TWOJEJ GENEALOGII,ALE PRZYPUYSZCZAM,ZE TWOJA EWOLUCJA JESZCZE SIE NIE ZACZELA w KAZDYM JEDNAK RAZIE PODPORA CZEGOKOLWIEK TO TY RACZEJ NIE JESTES-ALE MIEJ SOBIE DOBRE MNIEMANIE O WLASNEJ OSOBIE-JESLI DZIEKI TEMU LEPIEJ SIE CZUJESZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS Re: Margines sie ujawnia................SWIATLO GASNIE POWOLI IP: *.toronto.auracom.net 01.05.01, 19:40 Gość portalu: Swiatlo napisał(a): > Gość portalu: MIS napisał(a): > > > W Kanadzie jest swietnie, kto nie byl niech zaluje kto > > bedzie niech sie cieszy. > > W Polsce tez jest swietnie, kto nie byl, niech sie > > cieszy, kto nie wyjechal niech zaluje. > > > > Swiatlo popatrz jak internet zbliza, ja w Kanadzie na > > ogrodzie pisze przy sniadaniu o Tobie, Ty w Polsce z > > pracy piszesz o Nas. > > > > MIS > > No wiec nie mialbym nic naprzeciwko aby tak bylo naprawde. Moze kiedys, a juz n > a > pewno na emeryturze, tam sie zjawie. NIE MUSISZ , BEZ CIEBIE JEST SWIETNIE. > Co do twojego postu, to jest on chyba twoim pierwszym ktory jest troche bardzie > j > cywilizowany od tych, jakie sie czytuje w toaletach publicznych. JESTES BYWALCEM TOALET PUBLICZNYCH O TAKIM STANDRADZIE W DODATKU PRZYCHODZISZ CZYTAC , NIEEEEE STARY TY JESTES TRZECIA LIGA DLA MNIE. Gratulacje. ze sie wkrotce dogadamy. POZIOM NAS DZIELI ZA DUZY , WIEC TEMATU NIE MA DLA NAS, TY JESTES DOBRY DLA HANSA, KRAKENA, XYZ-A . TO JEST WASZ CHLEWIK I TAM SOBIE MOZECIE POKWIKAC. A propos, powiedz swojemu koledze z Toronto (tego o nicku ......) , ktory sie z WIEM O KIM PISZESZ , TEN FACET MA CIEBIE ZA MALINOWEGO CIECIA CZY COS TAKIEGO , I JA SIE Z NIM ZGADZAM TYLKO O TYM NIE PISZE. taka natarczywoscia dolepia do kazdego mojego postu, zeby sie zbytnio nie wysilal, bo ja jego postow i tak nie czytam. CZYTASZ SWIATLO, CZYTASZ, JAKBYS NIE CZYTAL TO BYS NIE PISAL. No ale jesli jemu odpowiada rola takiego gowna co sie przylepilo do buta MASZ FANTASTYCZNE POROWNANIA, MUSISZ RZECZYWISCIE PRZEBYWAC W SRODOWISKU O TEGIM ZAPACHU, TAM TOALETA, TUTAJ GOWNO PRZY BUCIE - SKAD TY JESTES ...... ROLNIKU , ABY CIE NIE URAZIC. i za cholere nie chce sie odlepic, to prosze bardzo. TA UWAGE SKIERUJ DO GOWNA, NAPEWNO CIE USLYSZY I POSLUCHA. Swiatlo P.S. sorry za duze litery. MIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiatlo Re: Margines sie ujawnia IP: *.easypower.com 01.05.01, 20:04 Widze ze jak Mis sie zdenerwuje, to Mis zaczyna plesc od rzeczy. Misiu, uspokoj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS Re: SWIATLO ZGASLO IP: *.toronto.auracom.net 01.05.01, 20:33 Gość portalu: Swiatlo napisał(a): > Widze ze jak Mis sie zdenerwuje, to Mis zaczyna plesc od rzeczy. > Misiu, uspokoj sie. Dzieki za dobre slowo, bylem zly, nie na Ciebie bynajmniej , nie mozna miec prenensji o twoja slabosc. Mysle sobie ze nie napiszesz juz tak glupio o Kanadzie, przeciez zdajesz sobie sprawe ze jakbys nie pisal o tym kraju zle, to i tak tutaj jest najlepiej na swiecie, wiec traktuj to jako aksjomat. Stary to piekny i NAJLEPSZY kraj - Kanada. Gdybys kiedykolwiek uslyszal ze jest inaczej pamietaj za ludzie klamia. MIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiatlo SWIATLO DALEJ SWIECI IP: *.easypower.com 01.05.01, 20:45 Gość portalu: MIS napisał(a): > Gość portalu: Swiatlo napisał(a): > > > Widze ze jak Mis sie zdenerwuje, to Mis zaczyna plesc od rzeczy. > > Misiu, uspokoj sie. > > Dzieki za dobre slowo, bylem zly, nie na Ciebie bynajmniej , nie mozna miec > prenensji o twoja slabosc. > > Mysle sobie ze nie napiszesz juz tak glupio o Kanadzie, przeciez zdajesz sobie > sprawe ze jakbys nie pisal o tym kraju zle, to i tak tutaj jest najlepiej na > swiecie, wiec traktuj to jako aksjomat. > > Stary to piekny i NAJLEPSZY kraj - Kanada. > Gdybys kiedykolwiek uslyszal ze jest inaczej pamietaj za ludzie klamia. > > MIS > OK, zgadzam sie na wszystko. Kanada to najlepszy kraj. A szczegolnie "Red Green Show". Tylko dla tego showu specjalnie sobie tu w Oregonie zainstalowalem kanadyjska antene. Nielegalnie zreszta, ale who cares? Swiatlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: SWIATLO DALEJ SWIECI IP: *.home.cgocable.net 02.05.01, 03:47 Gość portalu: Swiatlo napisał(a): > OK, zgadzam sie na wszystko. Kanada to najlepszy kraj. > A szczegolnie "Red Green Show". Tylko dla tego showu specjalnie sobie tu w > Oregonie zainstalowalem kanadyjska antene. Nielegalnie zreszta, ale who cares? Wlasnie szukalem argumentu na poparcie tezy, ze Kanada jednak jest najlepsza. Dziekuje za podpowiedz. Dokladnie. "Red Green Show" - program sam w sobie wart kupna telewizora. Pozdrawiam, -m- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: SWIATLO ZGASLO IP: *.qc.sympatico.ca 08.05.02, 22:57 Gość portalu: MIS napisał(a): > Gość portalu: Swiatlo napisał(a): > > > Widze ze jak Mis sie zdenerwuje, to Mis zaczyna plesc od rzeczy. > > Misiu, uspokoj sie. > > Dzieki za dobre slowo, bylem zly, nie na Ciebie bynajmniej , nie mozna miec > prenensji o twoja slabosc. > > Mysle sobie ze nie napiszesz juz tak glupio o Kanadzie, przeciez zdajesz sobie > sprawe ze jakbys nie pisal o tym kraju zle, to i tak tutaj jest najlepiej na > swiecie, wiec traktuj to jako aksjomat. > > Stary to piekny i NAJLEPSZY kraj - Kanada. > Gdybys kiedykolwiek uslyszal ze jest inaczej pamietaj za ludzie klamia. > > MIS > Ty sie lecz a nie udzielaj rad. Jedyna prawda oczywista jest to, ze jestes stary i glupi. Wyniosles z socjalizmu stereotyp myslenia, ze wladza ma zawsze racje i tak ci zostalo. Pamietasz? - Nie ogladaj telewizji bo bedziesz mial w glowie glizdy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gierek MIS czy ty jestes MEL? IP: *.wi.rr.com 02.05.01, 06:02 MIS jestes ciulem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS Re: MIS czy ty jestes MEL? IP: *.toronto.auracom.net 02.05.01, 13:27 Gość portalu: Gierek napisał(a): > MIS jestes ciulem! Jestem z.... Ciulem jak kazdy prawdziwy facet. Edzio daj pokoj z tym chamstwem myslisz ze z matka gadasz. A'propos jesli Mis to Mel to dobrze czy zle ? MIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Margines sie ujawnia IP: *.etob1.on.wave.home.com 12.05.01, 23:59 mieszkam w Kanadzie i mi sie ckni za Polska.Pierwszy list Swiatla jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Swiatlo do gazu IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.02, 03:24 Nic tylko zastosowac Rozwiazanie Ostateczne wobec Niepozadanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Kanada - syf dla moronow IP: *.wi.rr.com 01.05.01, 20:53 Poza tytulem nie mam nic do dodania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS Re: Kanada - syf dla moronow......................DO W-acka IP: *.toronto.auracom.net 01.05.01, 21:09 Gość portalu: w napisał(a): > Poza tytulem nie mam nic do dodania To my Panu juz dziekujemy. Bystrzak z Ciebie "W" mogles chociaz napisac .....Chmmmmmmmmmmmmmmm, to by oznaczalo ze sie zastanawiasz. MIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdr Re: Kanada - syf dla moronow......................DO W-acka IP: 216.104.228.* 08.05.01, 19:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoska Re: w - syf moronow IP: 207.61.17.* 01.05.01, 22:11 Gość portalu: w napisał(a): > Poza tytulem nie mam nic do dodania w. ten tytul to taki nie bardzo originalny. Nie wiem czy wiesz wiele o Kanadzie. Zgodze sie, ze moze jestes ekspertem albo posiadasz osobista i bezposrednia wiedze jesli idzie of "syf" i "moron" (cos w rodzaju self- knowledge). Jak tam jest... w Wisconsin - Road Runner? Widzisz, Malgoska musiala ci tak odpisac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: w - syf moronow IP: *.wi.rr.com 02.05.01, 05:53 W Wisconsin super, bezrobocie 2,5% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeque Re: w - syf moronow IP: *.spectrumhr.com 02.05.01, 23:02 ale to wsrod ludzi czy krow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: w - syf moronow IP: *.ym1.on.wave.home.com 03.05.01, 00:47 ahhahahahahaha zapewne wsrod krow....krowy tam pasa ludzi..taki stan....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z. Na zakonczenie IP: *.pl 07.05.01, 20:29 i na ostudzenie emocji polecam lekture artykulu http://www.rp.pl/gazeta/wydanie_010507/ekonomia/ekonomia_a_8.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z. Re: Na zakonczenie bis IP: 213.76.146.* 08.05.01, 14:02 Ministerstwo Transportu i Gospodarki Morskiej Warszawa, 11 kwietnia 2001 r. INFORMACJA PRASOWA W Ottawie po kilku etapach negocjacji została podpisana nowa międzynarodowa umowa o komunikacji lotniczej pomiędzy Rzeczpospolitą Polską i Kanadą. Jeszcze w tym roku zostanie uruchomiona regularna komunikacja lotnicza z Polską z Toronto i Montrealu (cztery loty tygodniowo). Zakłada się, że do roku 2003 ilość połączeń zwiększy się do sześciu lotów w tygodniu. Główne postanowienia nowej umowy to między innymi: · możliwość wykonywania komunikacji lotniczej pomiędzy obydwoma krajami przez kilku przewoźników (dotychczas zezwolenie to obejmowało LOT i Air Canada) · możliwość nieograniczonego operowania także do innych punktów w Kanadzie (Edmonton, Vancouver, Calgary) w formie lotów czarterowych · zgoda na połączenia realizowane przez polskich przewoźników z partnerami z innych linii lotniczych (tzw. code-share) np. połączenie Warszawa - Chicago LOT-em i dalej American Airlines do portów lotniczych w Kanadzie; umowa przewiduje również możliwość połączeń własnych LOT-u do USA przez punkty pośrednie w Kanadzie (Toronto i Montreal) Air Canada w najbliższym czasie nie przewiduje bezpośrednich połączeń lotniczych do Polski. Narodowy przewoźnik kanadyjski będzie je realizował poprzez swoich partnerów aliansowych Star Aliance (SAS i Lufthansę) via Kopenhaga lub Frankfurt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Excitement in Wisconsin IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.02, 03:32 Gość portalu: w napisał(a): > W Wisconsin super, bezrobocie 2,5% A ty co wyskoczyles na wild night in Sault Ste Marie i myslisz, ze widziales Kanade? Siedzisz sfrustrowany w jakims lesnym zadupiu w tym Wisconsin i plujesz na co mozesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.qc.sympatico.ca 08.05.02, 23:39 Dlatego, ze osoba fizyczna moze oglosic bankructwo a podatnik za to placi. I to mi sie podoba. Nie mam pretensji do administracji rzadowej za to, ze juz 2,5 miesiaca czekam na informacje o zaakceptowaniu mojego rozliczenia podatkowego. Rozumiem, ze pospiech jest zlym doradca. Wcale mnie nie denerwuje jak rzadowka strajkuje, bo zrozumialym jest fakt, ze 25$/h to zbyt niskie wynagrodzenie. Czekalabym spokojnie na wizyte do specjalisty 3 miesiace ale nadarzyla sie okazja skorzystac z tzw. znajomosci wiec coz ... itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.02, 03:40 Gość portalu: Biala napisał(a): > Dlatego, ze osoba fizyczna moze oglosic bankructwo a podatnik za to placi. I to > > mi sie podoba. > Nie mam pretensji do administracji rzadowej za to, ze juz 2,5 miesiaca czekam > na informacje o zaakceptowaniu mojego rozliczenia podatkowego. Rozumiem, ze > pospiech jest zlym doradca. > Wcale mnie nie denerwuje jak rzadowka strajkuje, bo zrozumialym jest fakt, ze > 25$/h to zbyt niskie wynagrodzenie. > Czekalabym spokojnie na wizyte do specjalisty 3 miesiace ale nadarzyla sie > okazja skorzystac z tzw. znajomosci wiec coz ... itd itd A co lepiej byloby wsadzac do wiezienia za niesplacone dlugi? A moze kara smierci za kradziez 100 tys. zlotych (autentyczny przypadek z PRL)? Income tax return nastepnym razem wyslij przez Web File (polecam QuickTax za $25), dwa tygodnie max i dostajesz assessment z powrotem. Z opinia o lenistwie urzedasow podpisuje sie dwoma rekami i obydwiema nogami. Remedium na kolejki do specjalistow to wprowadzenie "user fees". W nastepnych wyborach po prostu glosuj na Canadian Alliance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: *.sympatico.ca 09.05.02, 18:06 Gość portalu: Gosc napisał(a): > A co lepiej byloby wsadzac do wiezienia za niesplacone dlugi? > A moze kara smierci za kradziez 100 tys. zlotych (autentyczny przypadek z PRL)? > Income tax return nastepnym razem wyslij przez Web File (polecam QuickTax za > $25), dwa tygodnie max i dostajesz assessment z powrotem. > Z opinia o lenistwie urzedasow podpisuje sie dwoma rekami i obydwiema nogami. > Remedium na kolejki do specjalistow to wprowadzenie "user fees". W nastepnych > wyborach po prostu glosuj na Canadian Alliance. Alez wlasnie w ten sposob sie rozliczalam tylko z innego adresu i juz im sie pomylilo. Niestety nie mam jeszcze praw wyborczych. Niewatpliwie w przyszlosci opowiem sie za CA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.o. Uwaga: najlepszy to nie idealny. IP: 209.171.51.* 09.05.02, 04:27 Przeciez najlepszy to nie znaczy idealny. Kanada jest spoleczenstwem zbudowanym na kompromisie kultur zalozycielskich i dialogu. Wazny jest tu bardzo szacunek dla mniejszosci etnicznych, seksualnych itp. Mysle ze Kanada bedzie nadal dryfowala w strone dynamiki USA, ale i Stany post-Bushowskie wroca na budowe konsensusu spolecznego inaczej niz za pomoca lufy pistoletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Dlaczego Kanada jest najlepszym krajem do zycia na ziemi ... IP: 209.74.142.* 09.05.02, 16:16 Powyzsze przypomina slynna dyskusje o wyzszosci swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanoca, tylko ze, miejscami, o wiele bardziej chamska, niestety. Obawiam sie ze rezultat wz. wym. dyskusji bedzie dokladnie taki sam : ze wzgledu na osobiste okolicznosci , kazdy z dyskutantow bedzie mial wlasna opinie na temat obecnego miejsca zamieszkania i na temat miejsca zamieszkania innych. Ani jedna ani druga nie beda obiektywne, bo nie moga byc. Ludzka natura i otaczajacy nas swiat sa o wiele bardziej skomplikowane na jednoznaczne konkluzje: chamstwo, demagogia i nietolerancja tego faktu nie zmienia.. Mieszkajac przez wiele lat w Polsce, Kanadzie, US i paru innych krajach po drodze mysle ze kazde miejsce na ziemi zawsze cos oferuje ale zawsze w zamian za cos (za wyjatkiem prywatnej bezludnej wyspy z plaza, jachtem, wyciagiem narciarskim, shopping mall, francuska restauracja, gromada najlepszych przyjaciol i pobliska szkola hula dancers, oczywiscie). So, jak sie to mowi, we better get used to it. I to by bylo na tyle….. Odpowiedz Link Zgłoś