Dodaj do ulubionych

ARTYSCI W AUSTRALII

IP: *.acn.waw.pl 31.05.02, 17:31

witam wszystkich cieplo,
wiem z innych tematow, ze sporo tu fajnych ludzikow zamieszkujacych Australie,
czesto czytam Wasze wypowiedzi smile jako ze mam nadzieje juz wkrotce do Was
dolaczyc... Kazda informacja to dla mnie skarb.
z gory dziekuje za kazda (p)odpowiedz smile - jak sie zyje artystom w au, czy
polski artysta, np. malarz ma jakies szanse aby zaistniec...?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: ARTYSCI W AUSTRALII 31.05.02, 17:39
      Gość portalu: Malarka napisał(a):

>
      > witam wszystkich cieplo,
      > wiem z innych tematow, ze sporo tu fajnych ludzikow zamieszkujacych Australie,
      > czesto czytam Wasze wypowiedzi smile jako ze mam nadzieje juz wkrotce do Was
      > dolaczyc... Kazda informacja to dla mnie skarb.
      > z gory dziekuje za kazda (p)odpowiedz smile - jak sie zyje artystom w au, czy
      > polski artysta, np. malarz ma jakies szanse aby zaistniec...?
      > pozdrawiam

tomek sikora mieszka czesciowo w australii...wiec chyba da sie zaistniec smile ma
      tam firme, ma zamowienia... trzeba tylko cos umiec smile
      • Gość: Malarka Re: ARTYSCI W AUSTRALII IP: *.acn.waw.pl 31.05.02, 18:33
        jot-23 napisał(a):

>
        > tomek sikora mieszka czesciowo w australii...wiec chyba da sie zaistniec smile ma
        > tam firme, ma zamowienia... trzeba tylko cos umiec smile

dzieki serdeczne, jasne ze umiem smile
        kazda inf. o losach polskich artystow w au - mile widziana smile

• Gość: Israel Re: ARTYSCI W AUSTRALII IP: *.tnt34.chi15.da.uu.net 31.05.02, 18:40

> jot-23 napisał(a):
          >
          > >
          > > tomek sikora mieszka czesciowo w australii...wiec chyba da sie zaistniec :
          > ) ma
          > > tam firme, ma zamowienia... trzeba tylko cos umiec smile
          >
          > dzieki serdeczne, jasne ze umiem smile
          > kazda inf. o losach polskich artystow w au - mile widziana smile
          >

A coz to ty dzialasz-pochwal sie.Artysta-to dumnie brzmi.
          • Gość: Renka Re: ARTYSCI W AUSTRALII IP: *.home.cgocable.net 31.05.02, 18:46
            Heeeeehehehehhyhyhyhyhihihihihahahahahahhaha
            Widac, jak sie produkuja codziennie, niezle im idzie, wot,czto, artisty smile)))
            • Gość: Artur Re: ARTYSCI W AUSTRALII IP: 62.246.107.* 31.05.02, 19:05
              Gość portalu: Renka napisał(a):

> Heeeeehehehehhyhyhyhyhihihihihahahahahahhaha
              > Widac, jak sie produkuja codziennie, niezle im idzie, wot,czto, artisty smile)))
              ..........................
              Nie mieszkam w Australii, ale jesli chcesz to moge twoja ironie ostudzic.
              Wykonuje tez ten zawod, wiec bedziesz miala z pierwszej reki.

• Gość: Malarka Re: do Artura IP: *.acn.waw.pl 31.05.02, 19:20
                ...czy o tej ironii bylo do mnie? mam nadzieje, ze nie.
                chetnie poznam Twoje doswiadczenia artystyczne smile

a wypowiedzi Renki....nie rozumiem

• Gość: Artur Re: do Artura IP: 62.246.104.* 31.05.02, 21:17

> ...czy o tej ironii bylo do mnie? mam nadzieje, ze nie.
                  > chetnie poznam Twoje doswiadczenia artystyczne smile
                  >
                  > a wypowiedzi Renki....nie rozumiem

Nie do ciebie!
                  Sam jestem Grafikiem. A doswiadczenia? Co checesz wiedziec.

• Gość: Malarka Re: do Artura IP: *.acn.waw.pl 31.05.02, 21:49
                    Gość portalu: Artur napisał(a):

>
                    > Nie do ciebie!
                    > Sam jestem Grafikiem. A doswiadczenia? Co checesz wiedziec.
                    >

chce wiedziec wszystko smile gdzie jestes i tworzysz, czy od poczatku miales taka
                    szanse czy moze to co robisz wienczy jakis zmudny proces, jakie byly poczatki,
                    czy dobrze z tego zyjesz, robisz wystawy? czy jako Polakowi bylo Ci trudniej?
                    interesuje mnie wszystko, jesli tylko zechcesz napisac.
                    pozdrawiam

• Gość: Artur Re: do Artura IP: 62.246.100.* 31.05.02, 22:04

> Gość portalu: Artur napisał(a):
                      >
                      > >
                      > > Nie do ciebie!
                      > > Sam jestem Grafikiem. A doswiadczenia? Co checesz wiedziec.
                      > >
                      >
                      > chce wiedziec wszystko smile gdzie jestes i tworzysz, czy od poczatku miales taka
                      >
                      > szanse czy moze to co robisz wienczy jakis zmudny proces, jakie byly poczatki,
                      > czy dobrze z tego zyjesz, robisz wystawy? czy jako Polakowi bylo Ci trudniej?
                      >
                      > interesuje mnie wszystko, jesli tylko zechcesz napisac.
                      > pozdrawiam
                      >
                      Ha!
                      na poczatku byla kreska...
                      Ok, juz z Polski jest zainteresowanie tym tematem. Chcialem studiowac ceramike i
                      szklo tzn. projekty na Wyzszej Plastycznej. Wyladowalem jednak za graniaca. Po
                      jakims czasie, znowu ta mysl. Ale malastwa nie chcialem studiowac, nie oznacza
                      to, ze nie umiem malowac, lecz cos sie obawialem przyszlosci.
                      W efekcie skonczylem Grafik-Design pozniej Screen-Design. Pracuje w obydwu
                      zawodach jako wolny. Dla mnie bylo wazne aby miec szkoly, jako ze zyje za
                      granica, skonczone w tym wlasnie kraju. Lepiej wtedy znalezc prace czy zlecenia,
                      gdy mozesz sie powolac ta tutejsze, znane szkoly.
                      To w skrocie tyle.
                      • Gość: Renka Re: do Artura IP: *.home.cgocable.net 31.05.02, 22:31
                        Artur, podaj swoja website, jestes grafikiem , a ja lubie ogladac prace
                        grafikow.
                        • Gość: Artur Re: do Artura IP: 62.246.104.* 31.05.02, 22:40
                          Gość portalu: Renka napisał(a):

> Artur, podaj swoja website, jestes grafikiem , a ja lubie ogladac prace
                          > grafikow.

Niestety, nie mam ochoty tutaj na forum, podawac swoich namiarow. I nie pisz
                          tylko: wiedzialam!
                          • aksamit3 Re: do Artura 31.05.02, 22:54

Masz racje-one nie sa zbyt podniecajace i zwykle takie nudne i prymitywne -te
                            kobiety.
                            • Gość: Artur Re: do Artura IP: 62.246.101.* 31.05.02, 23:00
                              aksamit3 napisał(a):

>
                              > Masz racje-one nie sa zbyt podniecajace i zwykle takie nudne i prymitywne -te
                              >
                              > kobiety.

Wybacz, ale to twoje zdanie. Ze sa czasem jadowite to inna sprawa. Ale maja cos w
                              sobie co nas facetow kreci. i ja to lubie.

• aksamit3 Re: do Artura 31.05.02, 23:08
                                Gość portalu: Artur napisał(a):

> aksamit3 napisał(a):
                                >
                                > >
                                > > Masz racje-one nie sa zbyt podniecajace i zwykle takie nudne i prymitywn
                                > e -te
                                > >
                                > > kobiety.
                                >
                                > Wybacz, ale to twoje zdanie. Ze sa czasem jadowite to inna sprawa. Ale maja cos
                                > w
                                > sobie co nas facetow kreci. i ja to lubie.
                                >

Ty to lubisz? odnioslem inne wrazenie !! Znaczy sie pomylilem-a szkoda bo tak
                                ladnie piszesz-szkoda!!
                                • Gość: Artur Re: do Artura IP: 62.246.101.* 31.05.02, 23:24
                                  aksamit3 napisał(a):

> Gość portalu: Artur napisał(a):
                                  >
                                  > > aksamit3 napisał(a):
                                  > >
                                  > > >
                                  > > > Masz racje-one nie sa zbyt podniecajace i zwykle takie nudne i prym
                                  > itywn
                                  > > e -te
                                  > > >
                                  > > > kobiety.
                                  > >
                                  > > Wybacz, ale to twoje zdanie. Ze sa czasem jadowite to inna sprawa. Ale maj
                                  > a cos
                                  > > w
                                  > > sobie co nas facetow kreci. i ja to lubie.
                                  > >
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > Ty to lubisz? odnioslem inne wrazenie !! Znaczy sie pomylilem-a szkoda bo tak
                                  > ladnie piszesz-szkoda!!

Stary cos mylisz. Ladnie pisac to nie sprawa zapatrywan seksualnych. I nie petaj
                                  sie prosz za mna, tylko zaloz sobie watek, a moze ci sie ktos zglosi.

• aksamit3 Re: do Artura 31.05.02, 23:31

Nie obrazaj mnie ,smutno mi.Nie petam sie za toba.Poprostu tylko ty mnie
                                    rozumiesz.gejowi zawsze razniej z drugim gejem.sympatyczny jestes.jakis taki
                                    miekki,delikatny i wzbudzasz zaufanie-mam nadzieje,ze mnie rozumiesz.nie
                                    musisz mnie odganiac.
                                    • Gość: Artur Re: do Artura IP: 62.246.100.* 31.05.02, 23:34
                                      aksamit3 napisał(a):

>
                                      > Nie obrazaj mnie ,smutno mi.Nie petam sie za toba.Poprostu tylko ty mnie
                                      > rozumiesz.gejowi zawsze razniej z drugim gejem.sympatyczny jestes.jakis taki
                                      > miekki,delikatny i wzbudzasz zaufanie-mam nadzieje,ze mnie rozumiesz.nie
                                      > musisz mnie odganiac.

spadaj cwelu, za bardzo zajezdzasz mnie tym fajansiarzem Cornio.
                                      • cornio Re: do Artura 31.05.02, 23:40

Tobie na mozg juz pada stara cioto ? mialbym z takim lewusem jak ty rozmawiac.
                                        Spadaj artysto od siedmiu bolesci.
                                        • Gość: Artur Re: do Artura IP: 62.246.100.* 31.05.02, 23:47
                                          cornio napisał(a):

>
                                          > Tobie na mozg juz pada stara cioto ? mialbym z takim lewusem jak ty rozmawiac.
                                          >
                                          > Spadaj artysto od siedmiu bolesci.

To sie odpierdol. zakompleksiony baranie. Tu gdzie mieszkam, wlasnie gajerki
                                          Bossa nosza pedaly.
                                    • _bruno5 Re: do Artura 01.06.02, 01:08
                                      aksamit3 napisał(a):

>
                                      > Nie obrazaj mnie ,smutno mi.Nie petam sie za toba.Poprostu tylko ty mnie
                                      > rozumiesz.gejowi zawsze razniej z drugim gejem.sympatyczny jestes.jakis taki
                                      > miekki,delikatny i wzbudzasz zaufanie-mam nadzieje,ze mnie rozumiesz.nie
                                      > musisz mnie odganiac.
                                      ....................................
                                      Bardzo trafne riposty .Trzymaj tak dalej .Pozdrowienia.
                                      • Gość: Renka Re: gdzie jest sztuka? IP: *.home.cgocable.net 01.06.02, 04:07
                                        No i prosze, wiadomo, sztuka jest, ale miesiwa.Arrrrrttt...ysta, hyhy
                                        Ja naprawde lubie ogladac rozne tricki grafikow, takie jak w
                                        www.3dcafe.com
    • Gość: PawelD polska galeria w Syd IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 02.06.02, 14:46
      www.sydneyrocksgallery.com

The Sydney Rocks Gallery established by Jurek "Jessie" Maciejak is the leading
      promoter of European artists based in Australia. It was officially opened on
      the 7th of July, 2001 in Argyle Stores, The Rocks, by the Ambassador of The
      Republic of Poland, Dr Tadeusz Szumowski. Human Rights Commissioner Dr Sev
      Ozdowski was also present, as well as many other distinguished guests. Over
      2600 people visited the gallery during the first large art exhibition of nearly
      70 paintings by Krys Kos, many of which were sold quickly.

Other successful events quickly followed, e.g. "A Divine Celebration of Art &
      Music", which combined classical music, oil paintings and historic
      architecture.

The Sydney Rocks Gallery sources works or art that are appealing, beautiful,
      intriguing and promise the owner a lifetime of visual pleasure, without
      spending a fortune. The main attraction of the works displayed by The Sydney
      Rocks Gallery is the unique and interesting way Australia, it's beauty and
      colours, is seen through the eyes of European artists.

Click here to view the works displayed in our gallery
      ---------

ppozdr

Pawel

• luiza-w-ogrodzie Re: polska galeria w Syd 02.06.02, 14:58
        Zalecam uwazac na Jurka Maciejaka, znanego z tego, ze promuje duzo imprez
        niekoniecznie z korzyscia dla artysty i innych osob wmieszanych...

Z polskich malarzy dzialajacych z OZ moge wymienic Ule Richardson i Krisa Kos
        (wystawiali na cytowanej powyzej przez Pawla instalacji "Divine...etc").
        Z poczatkujacych - Maria Grzybowski (malarka), Jacob Milczanowski (fotografik).

Jak wszedzie, artyscie ciezko sie przebic i trzeba miec inny zawod, zeby
        przezyc pierwsze lata tworzenia i osiagnac sukces. Niektorym nigdy sie nie
        udaje go osiagnac.

Pozdrawiam
        Luiza-w-Ogrodzie

• Gość: PawelD Galeria IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 02.06.02, 15:34
          Dzieki Luiza
          - mojej info prosze nie uwazac za rekomenacje - nie wiem nic o galerii
          (przypdkiem trafilo to do mojej skrzynki);

znam tez grafika, ktory poszedl w biznes i robi ,,logo design"

PS: Luiza - czy Ty znasz sie na ogrodzie? (powaznie pytam)

pozdrowko

P.
          • luiza-w-ogrodzie Re: Galeria - do Pawla 03.06.02, 10:48
            Czy znam sie na ogrodzie? Zalezy jaki masz na mysli - europejski, australijski
            strefy tropikalnej?

I na innych ogrodach tez sie znam, szczegolnie ogrodach wyobrazni....

Pozdrawiam
            Luiza-w-Ogrodzie, niedoszla artystka
        • Gość: PawelD Galeria IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 02.06.02, 15:46
          Dzieki Luiza
          - mojej info prosze nie uwazac za rekomenacje - nie wiem nic o galerii
          (przypdkiem trafilo to do mojej skrzynki);

znam tez grafika, ktory poszedl w biznes i robi ,,logo design"

PS: Luiza - czy Ty znasz sie na ogrodzie? (powaznie pytam)

pozdrowko

P.
          • Gość: Renka Re: Galeria IP: *.home.cgocable.net 03.06.02, 06:54
            Podoba mi sie portfolio K.K. i P.P. Niestety nie zauwazylam innych artystow.
            • Gość: Samba Do malarki........ IP: *.newark-03-04rs.nj.dial-access.att.net 03.06.02, 18:34
              Pamietaj, galeria, galerii nie rowna, niektorzy robia kolo nosa, inni olewaja,
              kaza placic kolosy za wystawe i potem nie szukaja nabywcow na Twoje prace. W
              Stanach np. jest duzo pseudo galerii, zakladaja je b.bogate paniusie, znudzone
              zyciem, niemajace pojecia o sztuce, ani o handlu sztuka. Nie wiem jaki dorobek
              masz w Polsce i ile wystaw za soba. Ja mieszkam w Stanach z mezem tez malarzem
              nie jest latwo sie przebic, ale oprocz indywidualnych wystaw, sa konkursy ( w
              okolicach N.Y.C. ogromna ilosc) poza tym festiwale sztuki itp. Lepiej jednak na
              poczatku poszukac pracowni, ale miec dodatkowa prace na przezycie.
              Powodzenia
              Malarka2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka