IP: *.proxy.aol.com 18.06.02, 13:56
W kolejnym palestyńskim zamachu w Jerozolimie we wtorek rano zginęło 17 osób, a
ponad 30 jest rannych. Do zamachu przyznała się organizacja Hamas. Palestyński
kamikadze wysadził się w autobusie w godzinach porannego szczytu
Powyzsza wiadomoscutwierdza mnie w przekonaniu ze izraelczycy to bardzo dzielny
narod.Jaka inna nacja bedac pod takim terrorem korzystala by z transportu
publicznego,pizzerii,dyskotek,rynkow i innych miejsc bedacych celami atakow
palestynskich szalencow?????????????
Obserwuj wątek
    • bruno555 A mnie dziwi co innego 18.06.02, 14:01
      Jak to mozliwe, ze w upalny dzien gosciu wsiada do autobusu ( lub wchodzi do
      knajpy)w plaszczu, obwieszony plastykiem i gwozdziami, i nikt go od razu nie
      zastrzelil w panstwie, gdzie takie zamachy sa niemal codziennoscia a co drugi
      mezczyzna to policjant lub zolnierz?
      Nawet w zupelnie dotychczas beztrosko lekkomyslnych USA przed wejsciem do
      nocnego klubu macaja kazdego czy czegos nie wnosi do srodka...
      • Gość: burak Re: A mnie dziwi co innego IP: *.proxy.aol.com 18.06.02, 14:17
        o ile mi wiadomo to nigdy nie dokonano terrorystycznego ataku na izraelski
        samolot
        (przynajmniej w izraelu)
        co do tego czy to byl gosc czy matka z dzieckiem na reku to sie okaze.Mysle ze
        Izrael podejmuje wsztstkie mozliwe kroki aby temu zapobiec.
        Lecz zatrzymanie szalenca w akcji po prostu jest niemozliwe.
        Czym ich ukarac oni chca umrzec-mozna by ich zmuszac do zycia za kare>
        • bruno555 Re: A mnie dziwi co innego 18.06.02, 14:26
          Gość portalu: burak napisał(a):

> o ile mi wiadomo to nigdy nie dokonano terrorystycznego ataku na izraelski
          > samolot
          > (przynajmniej w izraelu)

Na samolot nie, bo zanim kogos wpuszcza do samiolotu, to przeprowadzaja doslownie
          sledztwo, nie mowiac juz o przeszukaniach.
          Natomiast ciagle nie rozumiem, jak w upalny dzien, kiedy wszyscy chodza w samych
          koszulach, zamachowiec moze sie oblozyc materialem wybuchowym.
          Albo jak mozna kogos wpuscic do dyskoteki z torba lub w plaszczu....
          Np. w China Club w NY ( moj ostatni wypad do disco...) DWOCH bramkarz sprawdzalo
          kazdego faceta, niezaleznie, wykrywaczem metali. Potem jeszcze przechodzi przez
          bramke. Musi sciagnac marynarke, o plaszczu czy kurtce nawet nie wspominam.
          Tak samo sprawdza sie kobiety.( Niestety, robia to bramkarki- kobiety, bo inaczej
          sam bym sie tam zatrudnil na part time)
          Oczywiscie, jesli ktos jest pierdolnietym zamachowcem, to moze nawet i w takich
          okolicznosciach mu sie uda cos wykombinowac, ale zmniejsza to jednak
          prawdopodobienstwo i odstrasza swirow.

• Gość: Maria Re: A mnie dziwi co innego IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 19.06.02, 07:59
            bruno555 napisał(a):

>
            > Natomiast ciagle nie rozumiem, jak w upalny dzien, kiedy wszyscy chodza w samyc
            > h
            > koszulach, zamachowiec moze sie oblozyc materialem wybuchowym.
            > Albo jak mozna kogos wpuscic do dyskoteki z torba lub w plaszczu....

Pas z materialem wybuchowym chyba da sie latwo ukryc pod palestynskim "strojem
            ludowym".
            >
        • Gość: gaga Re: A mnie dziwi co innego IP: *.tin.it 18.06.02, 14:27
          Zeby wsiasc do samolotu w Izrealu, musisz przejsc przez tyle kontroli, ze to,
          co robili w Europie na lotniskach po 11 wrzesnia, to pryszcz.
          • Gość: burak Re: A mnie dziwi co innego IP: *.proxy.aol.com 18.06.02, 15:13
            Bruno dlatego nazywa sie to transport publiczny ze transportuje ludzi
            ustawienie na kazdym przystanku bramek iochrony nie ma sensu
            poniewaz terorrysta moze eksplodowac bombe nawet jadac przy autobusie innym
            samochodem lub rzucajac ja gdy autobus zatrzyma sie na swiatlach lub....
            Mozliwosci jest wiele dla szalenca.

Dziwi mnie natomiast ze tak niewielu z nas widzi ze swiat wciagany jest w wojne
            religijna tak jak to bylo setki lat temu.I chcialbym sie mylic ale ku gorszemu
            idzie.
            Co do Izraela to w tak malym panstwie jak on jest nie ma w tej chwili chyba
            rodziny ktora nie zostala by dotknieta fala terroru.
            Co do Palestynczykow to pokolenia zyjace w stanie wojny nie znaja juz zycia w
            pokoju.Wladze ich nie maja nic jm do zaoferowania oprocz przemocy.
            Wysylanie dzieci i mlodziezy na takie akcje przez starych prykow typu Arafat
            swiadczy o zezwierzeceniu tamtejszych obyczaji.
            Negocjowanie z nimi mija sie z celem bo im wiecej im oferuja tym bardziej oni
            dziczeja.Dowodem powyzszego jest przyjmowanie Arafata przez glowy panstw
            wlaczajac prezydenta USA.
            Jest to bleddne kolo ktorezagraza cywilizacji jaka znamy.
            Zamierzam zainwestowac pieniadze ale nie w stock czy nieruchomosci a raczej w
            towary ktore nabyc ciagle mozna na tzw GUN SHOW.
    • Gość: theendbu Re: wiadomosc IP: 213.78.113.* 18.06.02, 14:44
      spoko..juz zaczeli mur budowac..niezly pomysl..chiny w afryce?
      • Gość: mordyga Re: wiadomosc- muzulmanska wojna IP: *.bauboden.com, 19.06.02, 09:37
        Wojna religijna istnieje od momentu kiedy to Mohammed zjednoczyl Arabow i
        uzyskal w 630 roku w pelni nad nimi wladze. Od tego wlasnie czasu Arabowie
        postanowili zislamizowac reszte swiata. Swietnie im sie to udalo po opanowaniu
        calej Azji Mniejszej i Hiszpanii. Opor dalszej islamizacji postawili dopiero
        Frankowie w bitwie pod Poitiers. Nastepne uderzenie wyszlo ze strony Sultanatu
        Osmanskiego gdzie sultan Osman I podbil i zjednoczyl cala zachodnia Azje
        Mniejsza. W latach 1453-1566 Osmanowie podbili rejony Morza Czarnego i
        Srodziemnego. Dopiero Sobieski w odsieczy wiedenskiej zahamowal dalsza
        muzulmanska ekspansje na Europe. Jednak wojna religijna nie umarla smiercia
        naruralna- przybrala ilnna forme walki w postaci terroru. W tym przypadku jest
        obojetnym czy sa to kraje chrzescijanskie czy zydowskie - jedno tylko sie
        liczy, nie sa to kraje muzulmanskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka