Dodaj do ulubionych

Jakie macie plany na wakacje?

21.04.05, 09:48
proponuję taki luźniejszy wątek dla wszystkichsmile
co robicie na wakacje? my jedziemy na tydzień do Toskanii (strasznie,
okropnie się cieszę, nigdy nie byłam we Włoszech i to jedzenie!!!!) a potem w
sierpniu pojadę z Dominikiem na jakieś 3 tyg do Polski, mąż może dojedzie na
tydzień czy coś.
Obserwuj wątek
    • agazat Re: Jakie macie plany na wakacje? 21.04.05, 10:40
      Moje wakacje to tydzien w Kornwalii na poczatku czerwca, pierwszy raz z Zoska
      (4 miesiace skonczy w sobote), podczas letnich wakacji oczekujemy gosci z
      Polski, jako ze planujemy chrzciny malej.
      Pierwszy raz z mala do Polski - planow jeszcze nie mamy, ale obawiam sie, ze
      nie w tym roku. Jesli wybieracie sie do Hampshire, zwlaszcza New Forest, dajcie
      znac smile
      Agnieszka, mama Zosi
    • mgna Re: Jakie macie plany na wakacje? 21.04.05, 13:43
      W ten tydzien lub nastepny lecimy gdzies, ale poniewaz jest to niespodzianka to
      nie wiem dokladnie kiedy wylatujemy i gdzie lecimy. Nawet nie wiem co i kiedy
      mam spakowac. Bedzie to nasz pierwszy wypad bez Miloszka...wiec nie wiem czy smile
      czy sad

W maju, jak co roku, jedziemy do Walji. Bardzo sie z tego ciesze, tam zawsze
      odpoczywamy i relaksjujemy w gronie znajomych ktorzy do nas dolatuja ze Stanow -
      jest wesolo. Walji wybrzeze przypomina mi troszeczke Kalifornie (zwl pln), choc
      pogoda nie jest zawsze Kalifornijska. Zobaczymy czy nam sie uda i w tym roku.
      Czerwiec, lipiec bedziemy w domu: dekorowac living room (juz kominek z
      dalekiego wschodu do nas dojechal smile ) i rozwalac sciane w lazience i
      ubikacji... wiec w domu bedzie pelno kurzu, ja bede zalatana, zestresowana,
      znow z biczem wisiala nad robotnikami i targowala sie o ceny etc. BTW czy
      mozecie mi polecic sklepy (z internetowa strona najlepiej) gdzie jest duzy
      wybor lamp?

Koniec sierpnia lecimy do Polski na zjazd rodzinny smile To tyle, ot takie
      relaksujaco-stresujace wakacje, nic egzotycznego.
    • macchiatto Re: Jakie macie plany na wakacje? 21.04.05, 14:23
      Super Jagienkaa! Ale ci zazdroszcze...Toskania jest przepiekna!My w wakacje
      bedziemy sie "zadamawiac" w UK hihismile
      Pozdrawiamy z Mikolajem
      • eballieu Re: Jakie macie plany na wakacje? 21.04.05, 15:29
        Luzny watek - owszem, ale wakacje moje to luzne nie beda. Plany napietesmile
        Urodzi sie lada dzien nasze pierwsze dziecko. Po miesiacu pierwsza wizyta z
        noclegami u nas. I tak przez kolejne kilka weekendow, bo zarowno moja jak i
        meza cala rodzina wybiera sie do nas w odwiedziny. He, chyba tylko byc dumnym,
        ze Wszyscy nas moga odwiedzicsmile
        A w naszym urlopie gosci przyjmowac nie bedziemy. My jedziemy sie goscic, na 5
        dni do Polski i do Belgii, a az na 10 dni wybieramy w tym roku Slowacjesmile. I tu
        musze pochwalic naszych przyjaciol, ktorzy sie osiedlili na Slowacji i
        realizuja tam swoje marzenia: www.sojka.be U nich w Hotelu Sojka bedziemy
        wypoczywac. Wiec beda Tatry, troche ornitologicznych obserwacji, bo to
        Liptowski Mikulasz, mamy odwiedzic kilka winnic lokalnych i planuje skok na
        sklepy z krysztalem. Choruje na lampki do szmapna i wina, z krysztalu, takiego
        nowoczesnegosmile
        Dziwne te nasze wakacje, bo zawsze jezdzilismy gdzies dalej, na miesiac, trzy
        tygodnie. Teraz zostawiamy jeszcze tydzien na jesiensmile
        Dziecko duzo zmienia - bedzie na pewno wesolo. Ja powlocze sie po lasach w
        okolicy Ramsden Heath i na pewno narobie duzo przetworow - bo jezyny tam
        ogromne. Wiec tez bede sie dalej zadomawiac w UK.
        Jagienka, ale mily watek zapoczelas!
    • summerdays odp + OT do Jagienki 21.04.05, 16:18
      Przepraszam, ze tutaj "zaburze" troszke watek prywata. Jagienko gdzie dokladnie
      do Toskanii sie wybieracie, fascynuje mnie ten region i zbieram jak najwiecej
      info zanim sie tam sama wybiore. Polec mi cos smile moze byc tez na priv smile

My wybieramy sie na przelomie lipca-sierpnia w wakacje "objazdowe" - przez
      Niemcy - Wyspy Dunskie - Szwecje pd - Bornholm - Polska smile) a ja dodatkowo juz
      sama w polowie wrzesnia przylatuje do UK smile

Milych wakacyjnych miesiecy wszystkim!
      • jagienkaa off topic Toskania 21.04.05, 16:36
        przejrzeliśmy chyba z 20 stron internetowych z różnymi willami do wynajęcia
        (prywatnie). w końcu jedziemy z ta firmą: www.to-tuscany.co.uk
        Lecimy do Pisy z www.jet2.com z Manchesteru a potem mamy zamiar wynająć
        samochód. Miejscowość znajduje się w takich odległosciach od większych miast:
        San Gimignano 15km, Siena 25km, Florence 45km, Volterra 30km, Pisa 90km.
        Jedziemy w ciemno, ja nigdy nie byłam we Włoszech. Będzie też moja siostra ze
        swoim chłopakiem.
        Ta firma oferuje różnego rodzaju kwatery - od willi, przez pokoje, można zostać
        w tzw hamletach czyli kilka domków dla turystów dookoła basenu, lub
        indywidualne wille.
        Patrzyliśmy po różnych firmach ale wychodzi taniej samemu sobie rezerwoać plus
        oczywiście się ma więcej wolności.
    • izabelski Re: Jakie macie plany na wakacje? 21.04.05, 16:41
      jak zwykle jedziemy do Polski na 2 i pol tygodnia samochodem pod koniec lipca
      po drodze do Polski bedziemy zwiedzac (moze Czechy lub Slowacja)
      chociaz Wegry tez bylyby ciekawe
      a w Polsce na pewno spotkanie z netowymi przyjaciolmi w Warszawie i Krakowie
      i z przyjaciolmi ze studiow moze w Muszynie lub Krynicy Gorskiej
      • acutecompute Re: Jakie macie plany na wakacje? 21.04.05, 20:26
        jedziemy na Corfu.decyzja byla szalenie przemyslana i przepytana.ja lubie
        jechac w strony gdzie mozna zjesc regionalne jedzenie jak wspomniana
        Toskania.Nie watpie ze beda fish and chips ale nie slyszalam zlych opinii o
        Corfu .Bylam w Grecji i jedzenie jest dobre ,pomarancze z drzewa i swieze
        oliwki ,targi z jedzeniem.Ja jak zwukle polecam pol.Francje ,tak Prowansje jak
        i wyeksploatowane Lazurowe.Bo na Lazurowym trzeba wiedziec gdzie jechac.
    • ewunia_uk Re: Jakie macie plany na wakacje? 22.04.05, 19:48
      Prawdopodobnie w drugiej polowie lipca jedziemy do francuskiej Jury, w okolice
      Pontarlier. Bylismy tam juz dwa razy i bardzo sie nam podoba. Przepiekna
      okolica, gory ale na tyle ladogne, ze mozna z dziecmi jezdzic na rowerze, mozna
      na dzien wyskoczyc do Genewy albo Lozanny, ludzie bardzo mili i pycha jedzenie.

We wrzesniu razem z moja siostra lecimy na "babski dlugi weekend" w Walencji,
      razem z nasza kolezanka, ktora jest rodowita Valenciana, na "zeslaniu" w UK.
      Jej rodzice juz szykuja patelnie do paelli o srednicy 1.5 m. na ogromne party.
    • mamamon Re: Jakie macie plany na wakacje? 23.04.05, 21:05
      A ja w tym roku wyjatkowo jeszcze nie wiem, mimo ze co roku wszystko mam
      zaplanowane. Na pewno pojade do Polski na dwa tygodnie w lipcu, chcialabym tez
      we wrzesniu wybrac sie na prawdziwny wypoczynek, ale Marcel bedzie mial dopiero
      3,5 miesiaca, wiec szukam czegos bezpiecznego z dobra infrastruktura i jak znam
      zycie to skonczy sie gdzies na Kanarach. A moze mamusie, ktore byly gdzies
      niedawno z niemowalkami moga cos polecic?
      m.
      • agnes_lond Re: Jakie macie plany na wakacje? 08.05.05, 15:47
        Co do kanarow to pod wzgledem warunkow poleca, miejscowosc Playa Blanca na
        wyspie Lanzarote. Tu dopiero rozkreca sie masowa turystkuka ale w dobrym sensie
        tego znaczenia. Wiekszosc hoteli powstala w ciagu ostatnich 3 lat, tak, ze
        wszystko na wysokim poziomie, czu=yste i nowoczesne. mysle , ze wiekszosc
        hoteli jest ok. My bylismy w kwietniu w Sun Royal z Thompsona. W razie innych
        pytan na pisz na pryw.
        Akurat temat wakacji jest u nas ostatnio walkowany. Dobee Jagienka, ze go
        wprowadzilas na forum. Plany jeszcze sie krystalizuja. Na pewno na 3 tyg do
        Polski w sierpniu ja sama z dzieciakami. Chcemy gdzies w Angli pojechac w
        lipcu, zeby troche pozwiedzac, a jednoczesnie, zeby dzieciaki mialy dobra
        zabawe. Nie wiemy jeszcze czy Walia czy Lake Disrict. Moze ktos nam moze plecic
        jakis osrodek (najlepiej self-catering z basenem, dobre warunki dla rodziny z
        dziecmi).

Pozdrawiam
    • eballieu Jesli Kanary... 23.04.05, 21:24
      www.bahia-principe.com/ingles/tenerife_descripcion.html
      Pamietasz jak rozmawialysmy o wyjezdzie na Teneryfe i to przed czym nas
      przestrzegalas? smile
      Wiec w tym miejscu "tego" nie ma. Sprawdzilismy. Pyszne jedzenie (kazdego dnia
      byly chyba cztery gatunki ryb, owocow i warzyw - mnostwo, hiszpanskich
      specjalow tez). Dla dzieci takich jak Adas mnostwo atrakcji, a dla takich jak
      malenstwo ktore sie narodzi - spokoj i cisza. Bo to poza znanymi miejscami
      wypoczynku na Teneryfie. I calosc jest tak zorganizowana jak na przybytek dla
      turystow przystalo - ze znajdziecie ustronne miejsca na terenie resortu, nie
      czuje sie natloku ludzi. Uwaga - duzo ciezarnych i rodzin z dziecmi - malymi i
      niemowlakami tezsmile
      Przesylam Ci na priva kilka zdjec. Baseny dla malych szkrabow jak Adas i
      przedszkole, gry i zabawy, polecam. Ale takich miejsc jak to jest sporo.
      Plaza piaszczystasad jest ale malutka i schodzi sie do niej z hotelu kawalek
      drogi. Niczym nie przysloniety widok na ocean. Bo hotel jest pierwszym na
      wybrzezu.
      • mrufkaa Re: Jesli Kanary... 23.04.05, 22:25
        My wyskakujemy do Hiszpanii na kilka dni pod koniec maja. Przyjemne z
        pozytecznym, musimy zalatwic kilka spraw mojego meza zwiazanych z jego
        biznesem, zrobic dla Niego zakupy i zaznajomic go z duchem Andaluzjismile
        Przy okazji plaza no i mam ogromna nadzieje moc Mu pokazac Alhambre, niech sie
        poczuje jak w domu, hi hi...
        Na dluzsze wakacje wybieramy sie we wrzesniu, tak chyba na 2 tygodnie do
        Turcji. Ale to bedzie wiekszy zjazd rodzinny z dziecmi i jestesmy w trakcie
        koordynowania wysilkow poszczegolnych krewnych z rozlicznych krajowsmileJeszcze
        nawet nie wiem gdzie dokladnie pojedziemy, bo rezerwacja zajmuja sie kuzynki
        mojego meza, ktore znaja tureckie wybrzeze. Ja sie ogromnie ciesze, ze znow
        wakacje poza Europasmile A jednoczesnie nad moim ukochanym Mediterraneumsmile))

Jagienko, masz fantastyczna lokalizacjesmile wrzuc za mnie centa do Arno, ja chyba
        zapomnialam to zrobic, bo cos nie moge tam wrocic....

Ha, a jeszcze w polowie maja wyskakuje do Wroclawia na 3 dni, bo mam zjazd na
        10-ciolecie maturysmile No, to beda wakacje, lece samasmile))))))))
    • aniaheasley Re: Jakie macie plany na wakacje? 23.04.05, 23:23
      My wakacje w tym roku z przyczyn niezaleznych mamy juz za soba - Majorca x 2
      tygodnie na Wielkanoc. W lecie zaliczam Streatham, Tooting i Balham, w tym
      glowna atrakcja sezonu bedzie kilkudniowy pobyt w St.Georges.
    • vase Re: Jakie macie plany na wakacje? 23.04.05, 23:44
      Ale super ciekawie Wasze plany wakacyjne brzmia!! Zwlaszcza eballieu!! Tez bym
      tak chciala smile) A i ewunii paella brzmi smakowicie (ja gotuje paelle
      conajmniej raz na miesiac. Po prostu uwielbiam!! A owoce morza kupuje prosto z
      lodzi, od rybakow smile) My w tym roku mamy rodzine z Pl w odwiedziny. Oprocz
      tego jestesmy straaasznie zajeci wiec nie wiem czy nawet do Pl na "fortnight"
      nam sie uda wyskoczyc.. Ale Wam zazdroszcze dziewczyny.. (ale pozytywnie smile)
      Tez mam spotkanie klasowe 19 maja. Ale coz z tego.. Nie mam szans byc.
      Fajnie dziewczyny, ze tak "wojazujecie". Tak trzymac! (A po lecie opisujcie
      wrazenia!)

• majka111003 Re: Jakie macie plany na wakacje? 26.04.05, 01:01
        Hejka,my w lipcu rowniez mamy gosci z Polski..zreszta nie moge sie juz doczekac
        ich przyjazdusmile)potem tj.poczatek sierpnia- tydzien spedzimy na super
        romantycznych mazurach,drugi na wyspach kanaryjskich(Gran Canaria)..to ulubione
        miejsce mojego mezasmilea 3 tydzien mazowsze...i moj rodzinny slask..mozliwe ze
        zostane troszke dluzej w Polsce by dziadkowie mogli nacieszyc sie wnukiem a ja
        nimismile i rodzenstwem...ale i tak praktycznie co miesiac tam jestem wiec nie
        jest tak zle..pozdrawiam wszystkie urlopowiczkismile) buziaki
        • violus22 Re: Jakie macie plany na wakacje? 26.04.05, 02:52
          a ja bym chciala do hiszpani (np costa brava) ale czy wypali?
          chcialabym swego meza zabrac w napiekniejsze miejce jakie widzialam
          a byla to wlasnie hiszpania-blanes i okolice
          • blum5 Re: Jakie macie plany na wakacje? 26.04.05, 18:17
            a moje wakacaje zaczynaja sie juz za dwa tygodnie, w maju. wybieramy sie na
            objazdowa podroz po masachusets (nie potrafie tego dobrze napisac) bedziemy
            zwiedzac boston, portsmouth i inne miasteczke, rhode island, troche new
            hampshire z pieknym wybrzezem nad oceanem i moze jeszcze dotrzemy do vermontu.
            wszystko pieknie brzmi ale zabaczymy jak nasza Zuza bedzie znosila to
            podrozowane, a po za tym moje ciaz tez juz jest duza i sama nie wiem. ale do
            bostonu na pewno dojedziemy.
            pozdrawiam
            i zycze slonecznych wakacji
            • magdapol75 Re: Jakie macie plany na wakacje? 26.04.05, 19:23
              My tradycyjnie do Polszy (chociaz co roku mowie ze juz wakacji w Polsce nie
              spedzimy smile)
              W tym roku jedziemy z moimi kolezankami ich mezami i dziecmi nad morze do
              Chlapowa,juz sie w sumie nie moge doczekac.
              Pozniej,pod koniec roku wyskoczymy gdzies w cieple kraje.
              * Magda mama Nel*
              • mag-da Re: Jakie macie plany na wakacje? 26.04.05, 23:21
                Buuu a ja siedze w Londynie i czekam na poród. Ma być we wrześniu. Mąż
                powiedział że z taką grubaską to strach gdzieś jeździć więc na wakacje jedziemy
                wcześniej już za parę dni, oczywiście do Polski.
              • mrufkaa Re: do Magdapol 08.05.05, 01:03
                Magda a kiedy jedziesz do tego chlapowa? Ktory pensjonat? smile
                Moja siostra bedzie tam w lipcu z dziecmismile
                • magdapol75 Re: do Magdapol 08.05.05, 13:37
                  Bedziemy tam od 30 czerwca do 7 lipca,prywatne kwatery zdaje sie "Betty",a
                  Twoja siostra kiedy dokladnie? i gdzie?
                  • mrufkaa Re: do Magdapol 08.05.05, 22:44
                    Hihi, moja siostra dokladnie od 7 lipca na 2 tygodniesmile
                    Chyba pensjonat sie Maszop nazywa, wstyd, ze nie pamietam, bo samam jej to
                    znalazlam i zaltwialam.
                    No to sie rozminiecie sad smile)))
                    • basia313 Re: do Magdapol 08.05.05, 22:49
                      A my jedziemy do Polski i juz sie nie moge doczekac. Ta polska kielbasa i
                      szyneczka. I chleb wieloziarnisty.
                      A przedtem jeszcze kilka dni w Kopenhadze. I tam super dunski chlebek, czyste
                      powietrze i natura.
              • rozyczko Re: Jakie macie plany na wakacje? 08.05.05, 16:15
                My w tym roku tez do kraju smile Po raz pierwszy od 5 lat nad Baltyk, a potem w
                Gory Swietokrzyskie.

Ewa
    • agnes_lond Do Mamamon re Kanary 08.05.05, 15:58
      Co do Kanarow to pod wzgledem warunkow poleca, miejscowosc Playa Blanca na
      wyspie Lanzarote. Tu dopiero rozkreca sie masowa turystkuka ale w dobrym sensie
      tego znaczenia. Wiekszosc hoteli powstala w ciagu ostatnich 3 lat, tak, ze
      wszystko na wysokim poziomie, czu=yste i nowoczesne. mysle , ze wiekszosc
      hoteli jest ok. My bylismy w kwietniu w Sun Royal z Thompsona. W razie innych
      pytan na pisz na pryw.

Pozdr
      • dorrit gdzie na wakacje 09.05.05, 10:48
        Ja sama z dwoma lobuziakami w wieku lat 3 wybieram sie na 2 tyg. do Polski -
        no, odpoczynek to to nie bedzie, raczej urwanie glowy. Juz mysle, jak tu w
        trojke pojsc do toalety w samolocie, jesli bedzie takowa potrzeba, bo jeden
        dzieciak sam nie zostanie w fotelu...
        Poniewaz grafik urlopow jest taki, jaki jest, maz ma caly sierpien, ja polowe
        lipca i pol sierpnia, wiec szukamy jeszcze jakiegos domu do wynajecia w
        sierpniu, mozliwie nie za daleko od Rzymu (czyli Lacjum, ew. Abruzzo lub
        Umbria), zeby wywiezc tam dzieciaki z rzymskiego pieca. Tylko te ceny...
        sierpien tu jest drogi...
      • mamamon Re: Do Mamamon re Kanary 09.05.05, 11:14
        Dzieki, znam Playa Blanca. Mysle jednak, ze w tym roku wybiore sie na Gomere,
        albo Fuerte.
        Pozdrawiam,
        m.
    • bebepep Dwa tygodnie w Stegnie (8-21. sierpnia) 09.05.05, 22:09
      Bardzo sie ciesze! W Polsce nie bylam od poltora roku, a na urlopie (w Polsce)
      od trzynastu lat! Ciesze sie na drobny, jasny, polski piaseczek, na znosny
      klimat. Lubie cieplo, ale nienawidze upalow! Jesli bedzie niepogoda,
      pozwiedzamy sobie Trojmiasto, Malbork, Frombork, moze Olsztyn i Mazury. A w
      ladne dni plaza, plaza , plaza ....

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka