22.04.05, 00:26
juz za niedlugo wyjezdzamy na wakacje do RPA,z tym wiaze sie moje
pytanie ,moze ktoras z was juz byla w tych rejonach a raczej tych cieplych
wrecz goracych krajach szczegolnie teraz...moja mala ma 7 miesiecy powoli
zaczynamy sie szczepic ale co z tymi komarami czy moze znacie jakies dobre
kremy(UK)...by je odpedzac
Obserwuj wątek
    • basia313 Re: afryka 22.04.05, 15:59
      Kremy sa bardzo skuteczne, vo ich zapach odstrasza komarzyce. Skutkuja one na
      kilka godzin. Trzeba ich uzywac pod wieczor i w nocy. Mozna je kupic w sklepach
      kosmetycznych. Udaj sie po prostu do Boots-a albo Superdrug-a. W Londynie przy
      Regent Street jest tez wielki sklep British Airways. Tam wszystko znajdziesz.
      Osobiscie polecam siatki nad lozkami, bo one skutkuja w nocy swietnie. Poza
      tym, nie wszedzie w RPA wystepuje malaria, wiec moze nie musicei sie obawiac.
      My to zawsze stosowalismy i nigdy zadnych problemow nie mielismy, a bywalismy w
      bardzo "malaryjnym miejscu".
    • jagienkaa Re: afryka 22.04.05, 16:10
      sugar-mami była w zeszłym roku na wakacjach w RPA. Teraz chyba też jest na
      wakacjach ale pewnie Ci odpisze.
      • magdapol75 Re: afryka 23.04.05, 11:20
        Mieszkalam w RPA ponad 2 lata i z malaria sie nie spotkalam,a podrozowalam
        sporo.Komarow tez w sumie sobie nie przypominam smile
        • eballieu Re: afryka 23.04.05, 16:28
          Tak wlasnie tez szwagierka mi powiedziala, a byla na poczatku roku miesiac w
          tamtych reggionach swiata - komarow nie widziala.
          Sprobuj poszukac info na ten temat na stronach organizacji swiatowych chorob
          tropikalnych. Ja korzystalam z tego przed wyjazdem do Azji. I tez sie w sumie
          balam - lykalam przez dlugi okres lariam na malarie (mozna miec strasznie
          koszmarne sny i urojenia po tym i tak wlasnie na mnie dzialal lariam), a
          komary - nie widzialam ani jednegosmileA bylam tam w sezonie deszczowym.
          • magtau Re: afryka 25.04.05, 17:56
            dzieki dziewczyny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka