Dodaj do ulubionych

cruise - pytanie

14.05.05, 21:09
kochane dziewczyny w wakacje wybieramy sie na cruise zastanawiam sie czy to
dobry pomysl na wakacje z 18 miesiecznym dzieckiem wyprawa wjaze sie z
schodzeniem na lad codziennie i zwiedzaniem wysp.Czy macie jakies
doswiadxzenia z tego typu wakacjami czy to dobry pomysl mieszkamy w
kanadzie wyprawa ma sie odbyc po Wyspach Kanaryjskich. Coreczka nigdy jeszcze
nie byla w krajach o tropikalnym klimacie ja tez maz zachwala byl na kilku
rejsach i uwaza ze to doskonaly pomysl
dziekuje za uwagi
Edyta
Obserwuj wątek
    • axamit1 Re: cruise - pytanie 15.05.05, 12:19
      na rejsie jako takim nie bylismy, wiec...w tym konkretnie temacie niewiele moge
      pomoc wink
      natomiast zeszle wakacje spedzilismy wlasnie na Wyspach Kanaryjskich, na
      teneryfie konkretnie.Bylismy we wrzesniu, Krystian mial wowczas 11 miesiecy
      (jest wczesniakiem). klimat panowal doskonaly, wlasciwie nie tropikalny-bylo
      cieplo ale nie goraco, bryza od morza itp. jedynie na co trzeba zwracac uwage
      to slonce. jest BARDZO silne, smarowalismy Krystiana kremem z filtrem 50 i do
      tego, gdy spal, okrywalismy go tetrowa pieluszka. No i obowiazkowo kapelusz
      przeciwsloneczny!
      • edytaon Re: cruise - pytanie 15.05.05, 14:12
        dzieki za uwagi zle napisalam my wybieramy sie na Karaiby ale tam slonce z
        pewnoscia tez mocne
        edyta
        • magdapol75 Re: cruise - pytanie 15.05.05, 15:16
          Bylam na 3 tygodniowym rejsie Korea,Hong Kong,Chiny i Japonia,bylo super
          plywalysmy (z mama) Cristal Harmony,super statek,na statku same luksusy.
          Powiem szczerze ze jezeli mialabym wybrac sie na rejs jeszcze raz to tylko w
          miejsca ktore warto zobaczyc "pobieznie" np.na Alaske (chodzi mi o to ze nie
          chcialabym zobaczyc lodowce i misie polarne,ale nie koniecznie chcialabym tam
          byc na dluzej) ,nie wiem czy plywanie po wyspach Karaibskich bedzie dobrym
          rejscem w takie miejsce to ja wolalabym jechac i tam polezec na plazy,pokapac
          sie w morzu itp.
          No ale to tylko moja opinia na ten temat.
          Co do dziecka to na statku nie bedzie problemu,na pewno bedzie jakies miejsce
          do zabawy dla dzieci,basen.
          Co do goraca to tak jak na kazdych wakacjach w cieplych krajach,krem z mocnym
          filtrem,parasolka przy wozku i kapelusz na glowe i bedzie OK.
          • edytkus Re: cruise - pytanie 15.05.05, 22:48
            magdapol75 napisała:

> > Powiem szczerze ze jezeli mialabym wybrac sie na rejs jeszcze raz to tylko w
            > miejsca ktore warto zobaczyc "pobieznie" np.na Alaske > No ale to tylko moja opinia na ten temat.

Jedyny rejs jaki mi sie marzy (mam za bujna wyobraznie na plywanie po morzach i oceanach) to wlasnie
            na Alaske, mam przeczucie ze juz bym stamtad nie wrocila wink, tylko nie mam towarzystwa sad

Dla dziecka na pewno najlepszy bedzie rejs na jednym ze statkow Disney'a, chociaz w tym wieku i tak
            malemu bedzie wszystko jedno wink
            • magdapol75 Re: cruise - pytanie 17.05.05, 22:15
              Wiesz z tego co mowili "rejsowi weterani" z naszego rejsu, to wlasnie rejs na
              Alaske jest najpiekniejszy.
              Oj tez bym tam poplynela.
              • edytkus Re: cruise - pytanie 17.05.05, 23:00
                magdapol75 napisała:

> Wiesz z tego co mowili "rejsowi weterani" z naszego rejsu, to wlasnie rejs na
                > Alaske jest najpiekniejszy.
                > Oj tez bym tam poplynela.

i jeszcze cos z tego, chociaz to rejsy zupelnie innego kalibru:
                www.deltaqueen.com/
                • goonia Re: cruise - pytanie 18.05.05, 17:16
                  Oj Edytkus narobilas mi smaku na taki rejs. Alaska tez mi sie marzy ale to jak
                  dzieci podrosnasmile
                  • edytaon Re: cruise - pytanie 18.05.05, 19:56
                    Alaska jest piekna i napewno warta zobaczenia ja uwielbiam podrozowac i ogladac
                    prawdziwe zycie kraju do ktorego jade no ale z malym dzieckiem jest to teraz
                    niemozliwe ale za pare lat... chyba jednak jedziemy na ten cruise maja tam byc
                    atrakcje dla dzieci chociaz moja mala mam tylko 18 miesiecy ...
                    pozdrowionka i cudownych wakacji
                    Edyta
                  • edytkus Re: cruise - pytanie 18.05.05, 23:38
                    goonia napisała:

> Oj Edytkus narobilas mi smaku na taki rejs.

Kiedys w TV widzialam program i stad wiem o tych rejsach, na tych statkach kajuty maja wlasne
                    balkony na ktorych mozna zjesc sniadanie podziwiajac brzegi Mississipi. Ech, kiedys skorzystam. O ile
                    dozyje wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka