edytaon 31.05.05, 01:11 dziewczyny , wlasnie przezytalam na forum ze dzieci powinno sie szczepic na ospe na jesien lub zima .Moj doktor( Kanada ) wlasnie teraz ma zaszczepic moja 19 miesieczna coreczke? Jak jest u was? Edyta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma.pi Re: ospa - szczepienie 31.05.05, 14:20 Tutaj masz informacje co w Kanadzie mowia na temat tej szczepionki. www.health.gov.on.ca/english/public/pub/immun/varicella.html Nic tam nie wspominaja o tym ktora pora roku jest najlepsza. A czym to uzasadniaja na forum, ze nalezy szczepic jesienia lub zima. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
edytaon Re: ospa - szczepienie 31.05.05, 19:26 dzieki za link , pora roku jest uzasadnina mozliwoscia wystopienia efektow ubocznych pod wplywem slonca Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: ospa - szczepienie 31.05.05, 19:42 edytaon napisała: > dzieki za link , > pora roku jest uzasadnina mozliwoscia wystopienia efektow ubocznych pod wplywem > > slonca > Edyta To spytaj lekarza. Pewnie chodzi o to, ze przy ospie nie powinno sie przebywac na sloncu. I pewnie jak po szczepieniu wystapi wysypka to tez nalezaloby dziecka nie wystawiac przez kilka dni na bezposrednie slonce. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
edytaon Re: ospa - szczepienie 02.06.05, 02:35 masz racje porozmawiam z lekarzem jezeli to prawda z tym sloncem to sie wstrzymam do wrzesnia ,Mala jest zemna w domu wiec nie sadze aby cos zlapala w miedzyczasie ale od wrzesnia zapisalismy ja do nursery school dwa razy w tygodniu.Sama nie wiem czy to dobry pomysl ona nie bedzie miala jeszcze dwuch lat ale to tylko dwa razy w tygodniu no i bedzie miala szanse pobyc z dziecimi pozdrowienia Edyta Odpowiedz Link Zgłoś