gdotb 03.07.05, 05:24 obejrzalem w koncu odcinek Seinfelda z 'Soup Nazi', ubawilem sie na maksa ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ghotir Re: soup nazi 03.07.05, 08:37 lubie seinfeld ale nie wiem o czym mowisz; zechcialbys rozwinac? Odpowiedz Link Zgłoś
gdotb Re: soup nazi 03.07.05, 21:27 Forumowicz o pseudo 'Soup Nazi', b. aktywny na tym forum ma swoim podpisie 'Who wants soup? Next!' Jest to cytat z sitcomu 'Seinfeld', z odcinka, ktory niedawno wlasnie obejrzalem. Nie ogladalem od samiusienkiego poczatku, wiec nie wiem, skad sie Seinfeld i spolka dowiedzieli o restauracji, ale pewien imigrant zaczal sprzedawac talerz zupy, swietnej, znakomitej, niebo w gebie - tylko wybranym klientom. Cala populacja chyba zwariowala i przed restauracja dzien w dzien stala dluuuuga kolejka chetnych do zupy. Tylko zeby ja dostac, nalezalo rozwinac przyjemna gadke z wlascicielem restauracji, ktora zwykle sie konczyla: NEXT!! Dlatego ludzie zaczeli nazywac wlasciciela nazista, zupnym nazista. Niemniej jednak, dzien w dzien ludzie byli zdeterminowani aby dostac talerz jego zupy i zaliczali po kilka podejsc (lacznie z naszymi bohaterami, glownie Elain, czy jak tam sie jej imie pisze). Determinacja do tego, ze kiedy dziewczyna Jerriego 'podpadla' restauratorowi, w trakcie stania w kolejce po zupe i zostala wyrzucona (tzn slownie wyrzucona: NEXT!!!) Jerry szybko wybrnal z sytuacji mowiac: "ee.. ja nie znam tej pani" ) Pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: soup nazi 04.07.05, 00:43 pamietam ten odcinek. dzieki za Twoja interpretacje. wiesz, zupelnie inaczej oglada sie telewizje z kims kto budowal z nami dom niz z kims kto wprowadzil sie do wybudowanego, nawet jezeli potrafi go upiekszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
gdotb Re: soup nazi 04.07.05, 01:22 ghotir napisał: > pamietam ten odcinek. dzieki za Twoja interpretacje. wiesz, zupelnie inaczej > oglada sie telewizje z kims kto budowal z nami dom niz z kims kto wprowadzil si > e > do wybudowanego, nawet jezeli potrafi go upiekszyc. :o interpretacja? co masz na mysli mowiac 'interpretacja'. Co tu bylo do interpretowania? To przeciez nie wiersz i sytuacja 'co autor chcial powiedziec', tylko komediowy sitcom, wszsytko jasne. G. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: soup nazi 04.07.05, 05:08 interpretacja? na przyklad, Ty zauwazyles, i mysle ze slusznie, nazi; ja widzialem zabawny zamordyzm uslug, ktory zdarza sie dosc czesto i ktoremu podddajemy sie bez zadnej refleksji. to moze wynikac z tego ze uwierzylem seinfeld, znowu interpretacja,ze jest to seria 'o niczym'. Odpowiedz Link Zgłoś
emre_baran interpretacje? 04.07.05, 17:44 www.stanthecaddy.com/the-soup-nazi-script.html Odpowiedz Link Zgłoś