03.07.05, 05:24
obejrzalem w koncu odcinek Seinfelda z 'Soup Nazi', ubawilem sie na maksa smile)
Obserwuj wątek
    • ghotir Re: soup nazi 03.07.05, 08:37
      lubie seinfeld ale nie wiem o czym mowisz; zechcialbys rozwinac?
      • gdotb Re: soup nazi 03.07.05, 21:27
        Forumowicz o pseudo 'Soup Nazi', b. aktywny na tym forum ma swoim podpisie 'Who
        wants soup? Next!'

Jest to cytat z sitcomu 'Seinfeld', z odcinka, ktory niedawno wlasnie obejrzalem.
        Nie ogladalem od samiusienkiego poczatku, wiec nie wiem, skad sie Seinfeld i
        spolka dowiedzieli o restauracji, ale pewien imigrant zaczal sprzedawac talerz
        zupy, swietnej, znakomitej, niebo w gebie - tylko wybranym klientom.

Cala populacja chyba zwariowala i przed restauracja dzien w dzien stala dluuuuga
        kolejka chetnych do zupy. Tylko zeby ja dostac, nalezalo rozwinac przyjemna
        gadke z wlascicielem restauracji, ktora zwykle sie konczyla: NEXT!!

Dlatego ludzie zaczeli nazywac wlasciciela nazista, zupnym nazista.

Niemniej jednak, dzien w dzien ludzie byli zdeterminowani aby dostac talerz jego
        zupy i zaliczali po kilka podejsc (lacznie z naszymi bohaterami, glownie Elain,
        czy jak tam sie jej imie pisze).

Determinacja do tego, ze kiedy dziewczyna Jerriego 'podpadla' restauratorowi, w
        trakcie stania w kolejce po zupe i zostala wyrzucona (tzn slownie wyrzucona:
        NEXT!!!) Jerry szybko wybrnal z sytuacji mowiac: "ee.. ja nie znam tej pani"

smile)

Pozdrawiam,
        G.
        • ghotir Re: soup nazi 04.07.05, 00:43
          pamietam ten odcinek. dzieki za Twoja interpretacje. wiesz, zupelnie inaczej
          oglada sie telewizje z kims kto budowal z nami dom niz z kims kto wprowadzil sie
          do wybudowanego, nawet jezeli potrafi go upiekszyc.
          • gdotb Re: soup nazi 04.07.05, 01:22
            ghotir napisał:

> pamietam ten odcinek. dzieki za Twoja interpretacje. wiesz, zupelnie inaczej
            > oglada sie telewizje z kims kto budowal z nami dom niz z kims kto wprowadzil si
            > e
            > do wybudowanego, nawet jezeli potrafi go upiekszyc.

:o interpretacja? co masz na mysli mowiac 'interpretacja'. Co tu bylo do
            interpretowania? To przeciez nie wiersz i sytuacja 'co autor chcial powiedziec',
            tylko komediowy sitcom, wszsytko jasne.

G.
          • ghotir Re: soup nazi 04.07.05, 05:08
            interpretacja? na przyklad, Ty zauwazyles, i mysle ze slusznie, nazi; ja
            widzialem zabawny zamordyzm uslug, ktory zdarza sie dosc czesto i ktoremu
            podddajemy sie bez zadnej refleksji. to moze wynikac z tego ze uwierzylem
            seinfeld, znowu interpretacja,ze jest to seria 'o niczym'.
            • emre_baran interpretacje? 04.07.05, 17:44
              www.stanthecaddy.com/the-soup-nazi-script.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka