Dodaj do ulubionych

Polska czcionka

IP: *.spwest1.tn.home.com 14.09.01, 22:59
Co zrobic, zeby miec internet po polsku (np. Gazete)? Korzystam z
Macintosha, zainstalowalam Times New Roman PL i nie dziala. Czy
musze miec komplet polskich czcionek? Pomozcie, nie znam sie
specjalnie na komputerach, tyle co zwykly uzytkownik. Z gory
dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: aj Re: Polska czcionka IP: *.methodstudios.com 15.09.01, 01:01
      Internet Explorer na Maca niestety nie radzi sobie z tym problemem.
      Musisz uzywac innego browsera - jesli uzywasz OS 9, to sprobuj
      iCab (icab.de), znakomity nowy browser lub jesli musisz Netscape
      (niestety ten pierwotnie najlepszy browser odpadl z wyscigu i mimo
      nowych prob - wersja 6.1 jest nawet uzywalna, choc nadal ma kupe
      bledow - chyba juz nie powstanie); jesli uzywasz OS X (polecam!),
      to masz do wyboru iCab na OS X lub OmniWeb.
      • Gość: Rena Re: Polska czcionka IP: *.spwest1.tn.home.com 15.09.01, 02:58
        Dzieki serdeczne za rade, ale nic nie zrozumialam z tych wszystkich
        symboli. Czy mozesz jeszcze raz i lopatologicznie, tak jak dla
        blondynki ? Uzywam Netscape''a.
        Pozdrawiam
        • Gość: Erich Re: Polska czcionka IP: *.pppool.de 15.09.01, 09:33
          <widok> <czcionka> < srodkowoeuropejska ISO 8859-2>
          • Gość: Rena Re: Polska czcionka IP: *.proxy.aol.com 19.09.01, 02:09
            To nie jest az tak proste chyba. Niestety, powyzsza instrukcja nie dziala!

• Gość: Stan Re: Polska czcionka IP: *.dbtec.de 19.09.01, 08:39
              Pracuje na 8.6. Probowalem juz wszystkiego. Zainstalowalem pisma i sofware
              (klawiature), ktore otrzymalem z polskiego przedstawicielstwa Macintosha (byli
              tacy mili) ale nic nie funkcjonuje.
              Poddalem sie i jesli chce odwiedzac polskie strony przesiadam sie w pracy na
              Windowsa.
              Z tego powodu miedzy innymi prywatnie przesiadlem sie tez - aczkolwiek z bolem
              serca - zupelnie na windows.
              Byc moze jest to jakies rozwiazanie?
              • Gość: Doktorek Re: Polska czcionka IP: *.unknown.uunet.be 19.09.01, 18:18
                Jest! Nie przejmowac sie. Brak polskich znakow
                diakrytycznych zupelnie nie przeszkadza w zrozumieniu
                napisanego po polsku tekstu.
                Dla cierpliwych pozostaje nadzieja, ze "ogonki" za
                jakies sto lat same znikna.
                • Gość: Jacek Re: Doktorek IP: *.kabel.telenet.be 19.09.01, 18:29
                  A poco maja znikac nasze ogonki?
                  Co z ł ?
                  Do zobaczenia na piwku!!
                  • Gość: Rena Re: dzieki IP: *.proxy.aol.com 20.09.01, 16:58
                    Dzieki za wszystkie informacje i slowa pocieszenia smile. Nawet nie chodzi mi o te ogonki, bo jak slusznie zauwazacie, nie sa konieczne do zrozumienia tekstu. Kiedys na Gazecie byla opcja "bez polskiej czcionki" i to by mnie w pelni zadowolilo, jednak zniklo (moze tylko ja nie moge znalezc). Najbardziej denerwuje mnie nagromadzenie dziwnych znaczkow . Daje sie to czytac tylko przez moment i to z bolem. Jak sobie radzicie? (niestety nie moge sie przeniesc na windows, choc to chyba niezle wyjscie). Pozdrawiam wszystkich Forumowiczow.
                    • Gość: aj zamieniac Maca na windoze?! ale nonsens IP: *.methodstudios.com 20.09.01, 19:34
                      Ludzie, o czym wy piszecie? Przeciez nie ma zadnego problemu!
                      Jedyny program, ktory ma klopoty z wysweitlaniem polskich znakow na
                      Macu to Internet Explorer, jesli ktos nie pamieta, to przypomne, ze
                      producentem tego shitu jest firma Microsoft i nie ma tu zadnej winy Maca.
                      Wszystkie inne browsery nie maja zadnych klopotow, jesli ktos uzywa
                      Internet Explorer, to w moim poprzednim poscie podalem
                      alternatywne rozwiazania, sorry jesli blondynka tego nie rozumie ;-(
                      Natomiast jesli masz klopoty z Netscapem, to moze byc tysiac powodow,
                      moze uzywasz jakiejs prahistorycznej wersji, albo masz bardzo stary
                      system operacyjny, albo nie wiem co. Zaladuj najnowsza wersje
                      Netscape i nie bedziesz musiala nic robic, od razu pojawia ci sie
                      polskie znaki na stronach, ktore je uzywaja.
                      Ale zamieniac Maca na kolejny shit firmy Microsoft czyli windows, to
                      grzech. I to z takiego powodu! Szkoda slow...
                      • Gość: Kliken Re: zamieniac Maca na windoze?! ale nonsens IP: *.ym1.on.wave.home.com 21.09.01, 01:17
                        Zeby nie Microsoft to dalej bys pracowal na liczydle ty idioto.Shit to jest
                        TWOJE drugie imie.
                      • Gość: Stan Re: aj IP: *.dbtec.de 21.09.01, 09:36
                        aj,
                        mam najnowsza wersje netscape, niemiecka wersje systemu 8.6. Probowalem juz
                        wszystkiego i mi sie po prostu znudzilo. Windows, mimo, ze bez porownania
                        gorszy system funkcjonuje bez zadnych problemow. Mimo, ze jestem zwolennikiem
                        Macintosha przyzwyczailem sie juz do Windowsa w domu.
                        W nastepnym liscie dobieraj troche staranniej slowa. Problem czcionek w
                        komputerze to jeszcze nie powod aby sie tak podniecac. Troche to nie pasuje do
                        uzytkownica maca, nie uwazasz?
                        • Gość: Rena Re: aj IP: *.proxy.aol.com 21.09.01, 23:17
                          Ja tez mam najnowsza wersje.
                          • Gość: kp Re: aj IP: *.securepop.ch 27.09.01, 13:15
                            zobacz
                            http://www.apple.com.pl/kuba/mac.html
                            • Gość: polishAM Nowy Windows XP bedzie obslugiwac j.Polski nawet jesli kupiony w USA. IP: *.tnt33.ewr3.da.uu.net 04.10.01, 03:08
                              Ale pisze Profesjonalny, bo wersja Home nie bedzie miala tego feature. Podobno
                              rowniez obsluga kilku monitorow jest mozliwa jedynie na Pro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka