Dodaj do ulubionych

Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczytaj...

07.08.02, 18:49
Bylo juz troche rozmow tu na ten temat... Ja moze dodam tylko tyle... Ostatnio ogladalem program Na
Kazdy Temat w Polsat. Rozmawiano tam o ludziach ktorzy zostali zamknieci a byli niewinni (co w
kazdym z tech przypadku zostalo na koncu ustalone). Pierwszy byl starszy facet ktorego prokuratura
posadzila o zabojstwo i gwalt. Facetowi dopiero po szesciu miesiacach pozwolono sie spotkac z
zona. Cala rodzina przeszla b.wiele z tego powodu. Zrobione byly dwa testy - jeden zapachowy przez
psa winil staruszka, drugi DNA wykluczal go w 100%, majac wyniki DNA i po juz
znalezieniu sprawcy prokuratura trzymala tego faceta jeszcze przez nastepne 6 miesiecy (bo pies go
wywachal) - komentarz reportera tu byl aby nie obcierac sie o ludzi a najlepiej to trzymac wszystkich
w
obrembie min. 500m. Drugi przypadek to zatrzymanie na podstawie rysunku pamieciowego,
oszusta
finansowego (jeden byl lysy i drugi), ten zatrzymany nie mial nawet konta w zadnym Banku, mial
wlasnie wyjechac do Niemiec na stale i ozenic sie tam ze swoja dziewczyna, zaczac nowe zycie,
czekala praca. Tez po 8 miesiacach znaleziono winnego, jego wypuszczono po roku czasu... Ale nik
juz na niego nie czekal.

Inny cytat:
Super Express 6/11/2002

Amerykanin chce do domu Grozi mu tylko grzywna. Jednak polskie władze, które dwa lata prowadzą
sprawę przeciwko niemu, zabrały mu paszport. W ten sposób został uwięziony w kraju, gdzie nie
może pracować. Nie może też wrócić do rodziny w Teksasie, gdzie już stracił pracę...

- Nazywam się Kazimierz Bil - przedstawia się Wiesław Dudziński. - Prokuratura już 2 lata
zastanawia
się, co ze mną zrobić, bo wyszło na jaw, że ja to nie ja. Przetrzymują mnie 2 lata w Polsce i nic w
mojej
sprawie nie robią. Niech mnie już ukarzą i pozwolą wreszcie wyjechać...

Dudziński jesienią 1969 roku odbywał służbę wojskową w Gliwicach i uciekł z jednostki.
- Pokłóciłem się z oficerem. On się zamachnął, a ja mu oddałem. Groziło mi więzienie, więc
zwiałem
- mówi Dudziński.

Uciekł do Szwecji, potem do Austrii. W 1973 r. zmienił imię i nazwisko na Kazimierz Bil i wyjechał do
Stanów Zjednoczonych. W 1997 r. wyjechał do Teksasu i ożenił się z Wendy.

- Od 1997 r. mam obywatelstwo amerykańskie - mówi.

- To moja wina, mogłam go nie prosić, żeby tu przyjechał - płacze 82-letnia Helena Dudzińska,
matka
Bila-Dudzińskiego. - Po 31 latach chciałam go zobaczyć, może ostatni raz

Przyjechał do Chorzowa w maju 2000 r. Poszedł z siostrzenicą i jej znajomymi na piwo. W drodze
powrotnej jeden ze znajomych wpadł pod samochód.

Przyjechała policja. W akcie oskarżenia napisano potem, że wyzywał policjantów, wyrywał się,
szarpał.
Zarzuty o zniewagę funkcjonariusza dostała też siostrzenica i znajomy. Oni dostali już wyroki w
zawieszeniu.

- W sądzie wyszło na jaw, że nazywam się Dudziński. Wyłączono mnie więc ze sprawy i oskarżono o
posługiwanie się fałszywymi danymi osobowymi - mówi Bil-Dudziński.

Zabrano mu amerykański paszport. Mijają od tego czasu 2 lata. Grzegorz Raczak, prokurator
rejonowy w Chorzowie przyznaje, że nigdy jeszcze takiej sprawy w Chorzowie nie prowadzono.

Dlaczego sprawa Dusińskiego trwa tak długo?

- Od 8 miesięcy czekamy na odpowiedź z USA, czy możliwe było uzyskanie przez niego obywatelstwa
amerykańskiego - mówi prokurator Raczak.

Nie wiadomo, co będzie dalej. Bilowi za zniewagę policjanta grozi co najwyżej kara grzywny. Jeśli się
okaże, że będzie odpowiadał za podszywanie się pod czyjeś dane, też raczej grzywna.

- Nie byłoby sprawy, gdyby od razu powiedział, że nazywa się Dudziński - mówi prokurator.

- Nie mogłem. Od 1974 r. jestem Bilem - mówi Amerykanin z Chorzowa.

- Nie mogę w Polsce podjąć żadnej pracy, w Teksasie już dawno mnie zwolnili z pracy w markecie. Z
czego mam żyć? -

pyta. Aleksandra Ratajczak-Mańka

Jadac do Polski na paszporcie Polskim albo wedle dzisiejszych przepisow Polskich byc uwazany za
Obywatela Polskiego na terenie Polski, musimy wiedziec ze jestesmy zdani tylko na Prawo/Ustawy
Polskie, i ze nawet moga nas nie skontaktowac z Ambasada naszego kraju zamieszkania (ktoremu
minimum mosieli by przedstawic normalne i mocne oskarzenia), ktora wiadomi rodzine i pomaga w
szukaniu odpowiedniego adwokata.

Wiele juz zostalo powiedzane na temat patriota, przestrzegani i nie przepisow itp... Ja natomiast
zawsze bylem zdania takiego ze znajac wszystkie fakty - swiadomie decydujemy sie jak gleboko w to
wejsc! Jestem tez bardzo za tym aby Polska szla w dobrym kierunku, aby jutro bylo lepsze dla tych w
Polsce i ich odwiedzajacych.

Pozdrawiam wszystkich...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jankes Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta IP: *.broadcom.com 07.08.02, 18:54

No to prosze panstwa trzepiemy piane bo zaczela osiadac ostatnio.

A swoja droga to dezerter ten Bill czy jak mu tam. Niech sie cieszy ze nie
      siedzi w pierdlu dla dezerterow.

Ale trzepmy temat paszportow. Niby sezon ogorkowy wiec temat dobry.
      • ospol Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta 07.08.02, 19:18
        Gość portalu: Jankes napisał(a):

>
        > No to prosze panstwa trzepiemy piane bo zaczela osiadac ostatnio.
        >
        > A swoja droga to dezerter ten Bill czy jak mu tam. Niech sie cieszy ze nie
        > siedzi w pierdlu dla dezerterow.
        >
        > Ale trzepmy temat paszportow. Niby sezon ogorkowy wiec temat dobry.

Jankesowaty glupolu, nie wiesz ze w czasie ucieczki z wojska w Polsce byl tzw.
        PRL.
        Za udana ucieczke ze zgnilego komunistycznego wojska temu facetowi naleza sie
        kwiaty a nie areszt. Do k...wy czy sie ten j....ny komunizm skonczyl czy nie ty
        przyglupie.

ospol
        miedzy pieklem i rajem
        • brow_arek Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta 07.08.02, 19:49
          ospol you made my day

pozdrowienia

browarek
          • galilleo Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta 07.08.02, 20:32
            brow_arek napisał:

> ospol you made my day
            >
            > pozdrowienia
            >
            > browarek

ospol i moj dzien tez. Jankes nie gniewaj sie na ospola ale ty naprawde
            bredzisz

Ha! Ha ! Ha!

Proffesor Galilleo

........Ordynator..........
            Klinika Zdrowia Psychicznego
            Oddzal WWW

• Gość: BozenaL Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta IP: *.sympatico.ca 07.08.02, 21:33

>
        > No to prosze panstwa trzepiemy piane bo zaczela osiadac ostatnio.
        >
        > A swoja droga to dezerter ten Bill czy jak mu tam. Niech sie cieszy ze nie
        > siedzi w pierdlu dla dezerterow.
        >
        > Ale trzepmy temat paszportow. Niby sezon ogorkowy wiec temat dobry.

Ale z ciebie to kawal ...a!!!
        • Gość: Jankes Bozena L IP: *.broadcom.com 07.08.02, 21:37

Znudzilo Ci sie wymyslanie nowych nick'ow?
          Czy boli, ze nikt nie zwraca uwagi chory czlowieku?

Tylko mozna Ci wspolczuc...
          • q0_0p Re: Bozena L 07.08.02, 21:48

>
            > Znudzilo Ci sie wymyslanie nowych nick'ow?
            > Czy boli, ze nikt nie zwraca uwagi chory czlowieku?
            >
            > Tylko mozna Ci wspolczuc...

Czy jesli ty zwracasz uwage to tez jestes chory?

............................~\\|//~.................
            ............................-(o.o)-.................
            ..............................(_)...................
            ..........................__........__..............
            .........................(^^)......(^^).............
            ..........................\_(......)_/..............
            ...........................\_)....(_/...............
            • Gość: burak Re: Bozena L IP: *.proxy.aol.com 08.08.02, 22:50
              pies was jebal
      • peter_b Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta 08.08.02, 22:34
        Nudzi temat? Nie czytaj - klapy na oczy i spoko.

Co do Bill-a dezertera, to pewnie pomyslal ze Polska to juz nie PRL - jak wita innych z flagami i usciskami
        prezydenta ktorzy odrobine z wieksza ranga i teczkami zwiali (nie wchodzac czy bylo to sluszne czy nie). A
        realia sa takie ze Polak Polakowi nie jest rowny. I'm wiecej ktos przeskrobie lub buchnie tym wiekszy
        respekt dla tego kogos. Co do Polonii natomiast to lokalizacja geograficzna sie liczy ... pewnie gdyby byl
        to ktos ze wschodu - afery duzej by nie bylo, i jeszcze moze problem bylby na rekewink

Pozdrawiam
        • Gość: Jankes Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta IP: *.broadcom.com 08.08.02, 22:46
          Nudzi ale widac nie az na tyle zebym nie czytal.

Bilus jest dezerter i powinien siedziec jak kazdy dezerter.
          III RP jest ciaglascia prawna czy jak to tam sie zwie a wiec ucieczka z LWP
          jest dezercja w III RP.

Jankes
          • luiza-vv-ogrodzie Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta 09.08.02, 01:13

> Nudzi ale widac nie az na tyle zebym nie czytal.
            >
            > Bilus jest dezerter i powinien siedziec jak kazdy dezerter.
            > III RP jest ciaglascia prawna czy jak to tam sie zwie a wiec ucieczka z LWP
            > jest dezercja w III RP.
            >
            > Jankes

Jankes gnojku spadaj z tego forum
          • jankesowa Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta 09.08.02, 02:27

> Nudzi ale widac nie az na tyle zebym nie czytal.
            >
            > Bilus jest dezerter i powinien siedziec jak kazdy dezerter.
            > III RP jest ciaglascia prawna czy jak to tam sie zwie a wiec ucieczka z LWP
            > jest dezercja w III RP.
            >
            > Jankes

Spadaj do domu a nie szlajasz sie po forumach podczas gdy ja stygne w lozku !!!

Bog mnie pokaral takim mezem !!!
    • canadian Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta 09.08.02, 07:01
      up
    • Gość: Jurek Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta IP: *.246.82.45.Dial1.NewYork1.Level3.net 10.08.02, 03:32
      tez ogladalem ten program w Polsat-cie - Widac ze prokurator w Polsce ma ogromna sile, ale zeby az
      takie przegiecia to juz paranoja, jak mozna kogos trzymac bez oficjalnego oskarzenia i podania sprawy do
      sadu... Co do Amerykanina Polskiego pochodzenia to tez niesamowite... Facet troche glupi ze nie
      posprawdzal jak to w Polsce moze byc, ale z drugiej strony gdy nawet niektore konsulaty Polskie
      dezinformuja z kad te prawdziwe wiadomosci wziasc... Daje duzo do myslenia ...

Dobry post - dzieki!
      • Gość: Wolny Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczytaj IP: *.53.140.83.nwrk.grid.net 10.08.02, 07:41
        Czyzby w/w opisana sprawa Billa jest na tyle zagrozeniem dla kraju aby trzymac
        go w areszcie miesiacami bez konkretnego wyroku, im wszystko wolno?- nawet
        zabrac obcy paszport tez bez sadowego wyroku? - alez coz nadal sady RP
        bagatelizuja najgorsze czyny jakich dopuscili sie zamordysci w nie tak
        odleglych czasach ..nie bede wymienial, zbyt wielu ich kwalifikujacych sie na
        dozywocie, unikneli slusznej kary.

Ale mnie juz nic nie zdziwi, gdyz to panstwo nadal opiera sie na PRL-u
        (powszechnego prawa zamordyzmu) Rzeczpospolita Najasniejszejsza ratyfikowala
        komunistyczne prawo - poslugujac sie rezymowym narzedziem -"pulapka
        paszportowa" wobec szczegolnie tej grupy, ktora bez pozwolenia beszczelnie
        opuscila Polske Komunistyczna oraz specjalnie wydelegowanych wciskajac paszport
        w jednym kierunku.

Oczywiscie niedotyczy zeslancow, zostali ukarani wczesniej i powrotu dla nich
        nadal nie ma.

Wiadomo "uciekieniezy" do krajow demokracji nie koniecznie ze sluzby
        wojskowej, sa jakby "dezerterami", wymskneli sie z pod kontroli wlaadzy
        ludowej -co przy czesciowym poparciu krajowego spoleczenstwa to ulatwia
        zadanie ogdryzania przy byle okazji - jakas nawet drobna zemsta teraz musi byc.

"No niech tylko tam przyjada pokazemy tym dezerterom Polonusom kto w eRP-elu
        rzadzi , przylozyc im by popamietali za swoje… ze z wlaaadza ludowa zartow nie
        ma."

Smialo przyjezdzajcie do post-komuny, a tam paragraf zawsze sie na Was znajdzie.

PS. Prosze sie dobrze przypatrzec z jakim uporem, po kilkuletnim biciu piany
        skarg, glosu organizacji polonijnych, nadal nikt sie nie osmiela zmienic
        gomulkowskiej ustawy na bardziej liberalne demokratyczne prawo. Komu tam tak
        bardzo zalezy utrzymanie rezymowych hakow?

• Gość: Jurek Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta IP: *.246.107.223.Dial1.NewYork1.Level3.net 10.08.02, 15:23
          Jak sie ma haka to trzyma sie za pysk... Co by mieli z tego ze zmienia gomulkowska usatawe? wiecej
          kasy z upadlej turystyki? to sa przeciez dochody w wiekszosci szarych ludzi - a nie do kieszeni
          ustawodawcow... Wazniejsze bylo Swieto Polonii czy tez postawienie pomnikow dla Polakow za
          wschodnia granica (ktorzy tak dlugo czekaja na ten kwit stwierdzajacy ze sa Polakami).

A co do sadownictwa/sprawiedliwosci Polskiej smile))))))))) zwykli ludzie sa lapani, sadzani i miesiacami
          przetrzymywani.

Przyklad: szeregowy Bil vs byli SB UB i reszta - a nawet patrzac sie po rowni prostej - Pułkownik Kuklinski
          (ktory z b.duza i cenna teczka "wyjechal") Ludzie ktorzy kradna cos malego lub sa wogole niewinni w
          porownaniu do politycznych/ekonomicznych zlodziei na miliony/miliardy czy tez mafie, gdzie dokladnie
          wiadomo kto gdzie i kiedy.

Nie mowiac juz wogole o korupcje samych sadow czy tez prokuratury, gdzie czesto "bledy" wychodza z
          tego ze trzeba poprostu kogos zamknac.
          • Gość: marcee Re: Jurek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 16:11
            nie zgadzam sie z takimi opiniami, ze TYLKO zwykly kowalski idzie do pierdla a
            juz zwlaszzca ze trzeba kogos wrobic
            pomylki zdarzaja sie wszedzie, taka pomylke mozna skarzyc i wywalczyc w sadzie
            odszkodowanie

a np synalek generala hermaszewskiego??? siedzi w pierdlu choc to tzw elita
            nie ma to znaczenia i ile dowody sa jednoznazcne

tryby czy tam mlyny sprawiedliwosci miela powli ale skutecznie, dosyc skutecznie
            • Gość: Wolny Re: Odszkodowanie za pake w RP? - puste zarty! IP: *.53.140.97.nwrk.grid.net 10.08.02, 20:28
              Odszkodowanie???? Gdzie w Polsce???? Chyba masz na mysli tych co powini
              siedziec a nie siedza…co juz dostaja odszkodowanie i tez bez sadu?!
              ---------
              Siedziec w pierdlu a siedziec…roznica. Morderca Sw. Ks. Popieluszki tez
              siedzial?
              -jaruel tez siedzi w zaciszu (?)

Obecnie w Polsce najchetniej wycieliby lata 80-te z podrecznikow histori.

Ostatnio czytalem opublikowana historie milicji-policji w Polsce na stronach
              inernetu od poczatku powstania pierwszych szeregow.
              Najbardziej bogata w wydarzenia, fakty, zdjecia ta czesc smetnej histori 10-
              latke zupelnie pominieto.
              Przeskok - zupelnie nic nie bylo.

(Ps. Za to dzialaja dyskretnie - Grtych ze Stachanczykiem wypraszajac media z
              sali - priorytetowy interes do zalatwienia: ostateczne rozprawienie sie ze
              wszelkimi swiadkami stanu wojennego? )

Faforyzuje sie w umyslach "wspaniale" czasy gierkowskie (pozyczymy i dalej
              jakos przezyjemy) , przywraca sie komunistyczne nazwy ulic, post-kom-elita
              dostaje ordery za szczegolne zaslugi przywracenia zdegenrowanego systemu…
              Zacietrzewieni utrzymuja prawa, w oczekiwaniu kiedy pewnie nastapi taki piekny
              dzien… kiedys to byly wspaniale czasy dla towarzyszy- prawda? Tylko zagrajcie
              skrzypki…atmosfera bloga, na sercu lzej i lza w oku sie zakreci…

Ktos powiedzial: " chetnie doczekalbym czasow kiedy na drzewach zamiast lisci
              wisieliby komunisci".
              Cos w tym jest duzo prawdy, bo system sie odradza jak wrzod w dosc delikatnym
              miejscu.

Ps. Nadal nie wiemy co sie stalo z mieniem PZPR-u. Czy wlasciciele POLACY
              odzyskali chociazby odszkodowanie.

Jeszcze jedno, za pomylke wsadzenia niewinego czlowieka tu w USA placa tak duze
              pieniadze z miasta, ze Tobie Marcee nie miesci sie w glowie.
              • Gość: marcee Re: Odszkodowanie za pake w RP? - puste zarty! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 23:45
                nie no Wolny to co piszesz to sa jakies brednie totalne

moze tak;
                1. za co niby mialby siedziec Gen Jaruzelski???? ten jego proces to dopiero
                kiczowata pokazowka w anjbardziej szmondasowskim stylu jaki w zyciu widzialam
                jakies popiskiwania, popierdywania...wszyscy czuli sie niezrecznie widzac to a
                sympatia po stronie Generala , milczaca dosyc ale wyraznie odczuwalna
                proces odbyl sie w niewlasciwym zcasie gdyz w momencie najgorszej dewaluacji
                ekipy rzadowej...polacy zobaczyli wreszcie ze kto by nie byl u złobu to jest
                tak samo, wiec glodny lud polski pamietal jeszzce zcasy "komunistyczne" kiedy
                byl syty )))) w miare, bo pzrynajmniej na flaszke i kielbase mogl w robocie
                zarobic, a teraz???? teraz to zdycha z glodu po wiochach i co rusz slyszy
                afere jakas o pzrewalanej kasie ...

sympatia byla po stronie GEnerala, moja osobista rowniez gdyz aj chociaz glodna
                to z tzw ideologiczno-moralnego punktu widzenia widze w stanie wojennym
                KONIECZNOŚC a nie jakies meczennstwo anrodu polskiego , cierniowa korone to my
                sobie sami an leb wkladamy pzry okazji stanu wojennego sadze

2. ksiadz popieluszko to odrebny rozdzial, nikt go juz w polsce nie pamieta,
                chwala ci Panie w Niebiosach bos mial okropnego oszoloma za swego sluge

kiedys bylam swiadkiem zabawnej dykteryjki , ktora uslyszalam z ust doktora
                filozofii , ktory tak mowi: prosze panstwa no bo co my w tym krakowie mamy ze
                to niby taki salon europejski anjwiekszy jestesmy ??? rynek glowny i srajace
                tam golebie !!! To tak samo prosze panstwa jak z naszym polskim wkladem w
                historie powszechna; ksiadz POSRAŁUSZKA jest anszym bohaterem narodowym teraz...

Wolny czy ty kiedykolwiek ale KIEDYKOLWIEK !!!!! czytales tzw kazania Ksiedza
                Posraluszki???? to oszolomstwo czystej wody jest . amen!!!

3. ulicy to u nas odwrotnie sie zmienia, w kierunku NIepokalanego pozcecia ,
                roznych swietych i owszem calej masy innych swieckich ale...
                wlasnie np krakow. aleja puszkina przerobiona na aleje Focha...ktos cos z tego
                rozumie??? bo ja nie

post -kom-elita to sie ma roznie, raczej juz wymiera, w ajkichs
                przechowalnaich sie plazce albo wlasne firmy ma i kase robi o ile zlapala wiatr
                w zagiel

mlode pokolenie ktore nadchodzi to anwet nie wie co to komunizm czy socjalizm,
                ma w glowach ideologie konsumenta , nie am szans aby wrzod komunizmu zakwitl an
                polskiej dupie

4. ideologia gospodarcza pt:pozyczmy i jakos przetrwamy....to BZDURA !!!!
                zblizaja sie terminy splaty naszego dlugu zagranizcnego i finanse publizcne
                jebna w polsce jak nic dopiero wtedy
                zarzadzanie zagranizcnym dlugiem publicznym to w ogole temat malo naglasniany w
                mediach, bo co tu naglasniac??? po co jeszcze abrdziej stresowac zestresowane
                spoleczenstwoi???

5. odradzanie sie systemu komunistycznego???? gruszka an wierzbie !!!
                6. zdaje cie ze PZPR w momencie likwidacji nie posiadala zadnego majatku...a
                nawet gdyby to za co Polacy mieliby brac odszkodowanie z tego tytulu???
                7. za pomylke wsadzenia niewinnego czlowieka TEZ sie w poolsce juz placi, nie z
                miasta ale z publicznychj pieniedzy podatnika , nie sa to wielkie kwoty, raz mi
                cos mignelo w oczch 20.000 zl , ale palci sie, juz nawet za bledy w sztukach
                lekarskich sie placiu. Naogladali sie Polacy filmow o amerykanskich
                prawnikach )))))) wiec sa swiadomi dosyc)))))))))

• peter_b Re: Jurek 12.08.02, 18:59
              mieszkasz w Polsce czy poprostu z domu nie wychodzisz? nie bede przykladow masy przytaczal gdzie ktos kto
              buchnal mase kasy w przekrecie ekonomiczno/polityczno/przemyslowym sobie nadal to robi z usmiechem na twarzy,
              a inni za cos b.malogo idzie siedziec i to na tyle ze juz nie oplaca sie wychodzic.

Co do odszkodowan smile)))))) masz tu racje teraz Polska duzy swiat gdzie mozna sprawy skladac o poszkodowanie.
              W tym programie w Polsat ten staruszek ktory byl posadzony o gwalt i zabojstwo, tez tak zrobil! Lecz postanowienie
              sadu bylo takie ze niedostanie bo pies go jednak wywachal a ze DNA - co tam DNA - pies wywachal i tyle!
              Oczywiscie ze mozna sie sadzic ale Polski system w dalszym ciagu nie jest odpowiednio na cos takiego
              przygotowany - wszystko w dalszym ciagu zalezy od widzimisie jednostki (sedziego czesto skorupowanego) a nie
              np od lawy przysieglych.

Przypomina mi to troche jak swojego czasu odwiedzajac Polske gdzie wtedy nic nie bylo jakis oszolom zapewnial
              mnie ze w Polsce jest bardzo dobrze i ze wszystko jest ... problem byl jedynie taki gdy spytalem sie konkretnie
              "gdzie?" i nie otrzymalem odpowiedzi.
            • Gość: Jurek Re: Jurek IP: *.246.65.148.Dial1.NewYork1.Level3.net 18.08.02, 17:19
              Tylko ze tych pomylek to jest troche sporo w tej Polsce, a tych karanych na duza skale bardzo malo (a jak
              juz karany to warunki jak na wakacjach). Zwykly czlowiek ktory nie ma kasy aby dac w odpowiednia lape
              jest zawsze winny i aby statystyka byla OK odsiaduje maxa (aby srednia sie zgadzala co do tych ktorzy
              maja wyroki skrucane). A co do odszkodowan w Polskim sadzie - to przeciez wolne zarty! Pewnie mozna
              wniesc sprawe - teraz kazdy w Polsce to moze robic... tylko ze statystyka takich spraw wygranych znow
              zalezy od kasy! Jest sedzia i adwokat - ktorzy sa jednostakmi i wlasnych widzi misie - ktore czesto mozna
              zmienic. Mysle ze jeszcze troche czasu minie kiedy prawo w Polsce bedzie dla ludzi i w obronie
              wszystkich ludzi.
      • Gość: marcee Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 23:51
        taaak. amerykanin polskiego pochodzenia !!! niesmowite traktowanie !!!!!

ze tez sie amerykanskie sluzby dyplomatyczne nie wstawiaja za nim??? pzreciez
        amerykanin....

zaraz skonam ze smiechu
        • Gość: Wolny Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczytaj IP: *.53.138.139.nwrk.grid.net 11.08.02, 01:24
          Kobieto Mareece
          >>>…jak bylam mala wychowywalam sie blisko Dunajca…

…ale nie stresuj sie zbytnio, wysokie wyksztalcenie
          dosyc pzreszkadzac moze nawet….

….w krakowie, tzw FiB , ale to mierna szkola jest
          kiedy btam studiowalam to panowala opinia ze aby cie wylali to trzebaby chyba
          biblioteke podpalic )))….<<<

Jak sie nie udalo wyjechac, to sie zglos, kobieto -ilez tu jest samotnych z
          nad Dunajca. Zycze zszczescia w poszukiwaniach.

------
          Nie spodziewalem sie takiego potopu slow - zlepek ignoracji i ironni.
          Mimo, ze swiety nie jestem ale od Ciebie nie naucze sie poprawnej pisowni.
          (kiedy piszemy z duzej litery Krakow - to ponizajace dla Twojego miasta, a
          kiedy czesto piszemy "zr" - czy to bylo na tych FiB studiach?)
          Sorry, za uwage to tylko tak na marginesie.
          ---
          • kajam Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta 11.08.02, 04:15
            Nie masz juz z kim dyskutowac tylko z tym glupim babsztylem?Szkoda slow!!!
        • Gość: burak Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta IP: *.proxy.aol.com 11.08.02, 08:30
          Gość portalu: marcee napisał(a):

> taaak. amerykanin polskiego pochodzenia !!! niesmowite traktowanie !!!!!
          >
          > ze tez sie amerykanskie sluzby dyplomatyczne nie wstawiaja za nim??? pzreciez
          > amerykanin....
          >
          > zaraz skonam ze smiechu

. While recognizing that some Americans are also citizens of other
          countries, the U.S. Government does not encourage its citizens to become or
          remain dual nationals due to an array of complications that may ensue from
          the obligations owed to the country of second nationality. Additional
          information about the U.S. Government's policy with respect to dual
          nationality may be found at the Bureau of Consular Affairs web site at
          travel.state.gov/dualnationality.html.

Marcee naprawde tak cie to smieszy?
          ciekawi mnie co ty robisz na tym forum od tylu juz miesiecy?
          czyzbys chciala dolaczyc do emigracji?

>
          • Gość: marcee Re: burak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 16:19
            absolutnie nie zamierzam dolazcyc do emigracji
            siedze z przerwami od kwietnia, ale od pazdziernika bede sie zradziej udzielac.
            skoro moja obecnosc tak ciebie Burak niepokoi to cie
            uspokajam...pazdziernik !!!

a po co? korzystam ze swobod w moim kraju i gadam sobie z emigracja, to nieraz
            ciekawsze niz nuda
            • Gość: burak Marcee IP: *.proxy.aol.com 12.08.02, 06:23
              Marcee piszesz: gadam sobie z emigracja, to nieraz
              ciekawsze niz nuda
              nie chcesz mi powiedziec ze tak atrakcyjna,wyksztalcona mloda osoba w miescie
              Krakowie moze sie nudzic???
              Rozmowy z emigracja do niczego nie prowadza bo wiekszosc nas to ponad 40lat ma
              a niektorzy nawet duzo wiecej.Zagladanie tutaj moze doprowadzic cie tylko do
              jednego-emigracji.
              Gdyby moji rodzice nie wychowali mnie na RWE( wiesz co to jest?)nie bylbym tak
              daleko od nich w czasie gdy mnie zaczynaja potrzebowac.A tak poza tym sa duze
              szanse ze w pazdzierniku bede goscil w krolewskim twoim miescie przez 2-3 dni,
              have good day
              • Gość: burak Re: Marcee IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 06:55
                To ze faceci tutaj to stare pryki wiem od dawna i pisalam juz o tym tutaj
                kiedys.
                A skad mniemanie ze siedze tutaj dla takich staruchow?????????
        • peter_b Re: Podwojni Obywatele zanim odwiedzisz przeczyta 12.08.02, 18:42
          Gość portalu: marcee napisał(a):

> ze tez sie amerykanskie sluzby dyplomatyczne nie wstawiaja za nim??? pzreciez
          > amerykanin....

Bardzo dobre pytanie... tylko to raczej powinno byc - DLACZEGO AMBASADA USA NIE BYLA POINFORMOWANA
          wlasnie o tym zdazeniu? Dlaczego prokurator na wlasna reke wysyla gdzies tam dokumenty droga morska aby
          potwierdzic czy ten czlowiek ma slusznie nadane obywatelstwo (co to ma wspolnego z jego sprawa)? Przeciez
          takie zeczy zalatwia sie przez Ambasady droga oficjalna! Odbowiedz jest tu prosta... Bo uwazany jest w Polsce za
          obywatela tylko Polskiego i wlasnosc tego kraju! State Dept. tez ostrzega przed tym - a dla Polski szczegolnie ma
          dodatkowe ostrzezenia dla podwojnych obywateli. Problem w tym ze Bil napatrzyl sie jak do z defiladami i usciskami
          przyjmuja innych co zwjali a nie zaciagnal faktow!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka