Dodaj do ulubionych

Biznesy z Polakow za granica z Polakami z Polski

14.08.02, 01:54
Przeczytalem jeden z najwspanialszych watkow w historii klubu, bez kitu.
Watek jest autorstwa pana XYZ i pozwalam sobie ten wspanialy watek zacytowac
ponizej, oczywiscie bez jego zgody:

"Jest tylko jeden problem ktorego nie bierzesz pod uwage ze taniej to ty nic
nie masz 67% Chinskiego Exportu idzie do USA Ps.Dwa lata temu mialem do
czynienia z podobnym oszolomem Bajery rowery pojechalem do Polski po
polrocznych uzgodnieniach co do dzialalnosci i exportu z Polski,miala byc
Super Firma 50 ludzi wszystko z drewna a byla kupa za przeproszeniem gowna i
chec wyrwania mojego towaru,w stodole dwoch pianych pracownikow jak sie
okazalo bez wyplat od 4 miesiecy.I tak niestety wygladaja Polscy Biznesmenii
z Forum. Jeden to mi przeslal caly slownik wyrazow obcych jakie to on zna
formy dzialalnosci przemyslowej. Byla fajna zabawa dla mnie i ta szczerosc w
checi wyrwania towaru od Frajera z USA.Niestety towar wrocil do USA po
czesciowym spladrowaniu przez zone i dzieci biznasmena!!! Milej wspolpracy
Wszystkim z USA Zycie Z Krajowymi. Ja osobiscie calowalem asfalt na lotnisku
po powrocie i bylem szczesliwy ze to tylko taka strata sie skonczylo."

Jakie sa wasze przyklady dzialalnosci Polakow z Polakami po dwoch stronach
barykady.

Bardzo pouczajace chociaz oskarzony juz o generalizacje.

Obserwuj wątek
    • Gość: PawelD Re: Biznesy z Polakow za granica z Polakami z Pol IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 14.08.02, 10:23
      na ten sam problem skarza sie australijscy Grecy...

ze na przyjezdnego ,,tubylcy" rzucaja sie jak piranie, zeby ,,oskubac" ...

smutne...

ale ktos moze zna pozytywne przyklady???

P.
      • Gość: nikt Re: Biznesy z Polakow za granica z Polakami z Pol IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 22:42
        mnie zastanawia glupota pana XYZ , bezdenna glupota

po pierwsze : zawsze glosze tutaj ze oszusci sa wszedzie, pzrewalki wszedzie
        wiec tym bardziej sie wkurwiam jak widze ze polacy to wylacznie oszusci

po drugie : panie XYZ a nie trzeba sie bylo kopnac do swojego banku aby sie
        dowiesziec w jaki sposob zabezpieczyc transakcje w handlu zagranizcnym????
        istnieja takowe, np akredttywy dokumentowe czy inkasa dokumentowe, w
        ostatecznosci gwarancje bankowe, zdaje sie ze w handlu zagr w USa zamiast
        gwarancji robie sie tzw akredytywe stand by

panie jebniety XYZ jak sie biezre do inertesu GDZIEKOLWIEK ale tu kurwa
        GDZIEKOLWIEK to sie pewne zreczy sprawdza
        zada sie dokumenyow rejestrowych firmy tlumaczonych ozrez tlumazca pzrysieglego
        a nie jozka jakiegos, sprawdza sie jaka jest kondycja finansowa firmy np w
        rejestrach dluznikow, prosi sie o podstawowe sparwozdanai finasowe jak bilans i
        deklaracje podatkowe , uwaga jelopie potwierdzonych pzrez sady i uzredy
        skarbowe, sprawdza sie inne zreczy jeszcze

potem panie durny XYZ idzie sie do swojego abnku i sie mowi ze bedzie
        transakcaja dot handlu zagranizcnego i sioe prosi bank o pomoc, to kosztuje !!!

generalnie polega to na tym palancie ze twoj bank pzrelewa pienisdza do banku
        kontarhenta w zamian za dokumenty rozne, swiadectwo pochodzenia, dokumenty
        pzrewozowe, polisy, tez traty finnasowe a towar sie dostaje pod pewnymi
        warunkami ktorych pilnuja oba banki, importera i eksportera

i zcemu tak nie zrobiles panie XYZ???
        chciales psim kosztem robic biznes w polsce i z polakami??? tak samo by cie
        wydymali gdzie indziej

niech ci wielki don powie, co ja glupia baba mowie

• Gość: XYZ Jeszcze jeden Idiota z Polski Polska to piekny ... IP: 63.83.145.* 14.08.02, 22:58
          Przypominasz mi tego Idiote teoretyka z Polski.

Powiem ci przyglupie cos w zaufaniu;jak na stojaco wchodziles/as/? pod stol i
          na chleb mowilas/es?/ bep, to ja juz wtedy wiecej kasy dawalem na roznego
          rodzaju sponsorowania lacznie dla ludzi takich jak ty z przytulisk co by z
          glodu nie pomarli.
          Snisz Idioto z ta swoja teoria biznesu!!!
          Z Pozalowaniem XYZ
          • Gość: XYZ Re: Jeszcze jeden Idiota z Polski Polska to piekn IP: 63.83.145.* 14.08.02, 23:05
            Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Przypominasz mi tego Idiote teoretyka z Polski.
            >
            > Powiem ci przyglupie cos w zaufaniu;jak na stojaco wchodziles/as/? pod stol
            i
            > na chleb mowilas/es?/ bep, to ja juz wtedy wiecej kasy dawalem na roznego
            > rodzaju sponsorowania lacznie dla ludzi takich jak ty z przytulisk co by z
            > glodu nie pomarli.
            > Snisz Idioto z ta swoja teoria biznesu!!!
            > Z Pozalowaniem XYZ

Jeszcze jedno nie udalo sie dotychczas wzbogacic zadnemu z Was moim kosztem a
            wielu z Was widzialem w Belgii z lzami w oczach jak traciliscie lapuwy na niby
            to milionowe kredyty ktore ogolnie mowiac chcieliscie podpierdolic.Zostaliscie
            Wszyscy ladnie w aksamitnych rekawiczkach wyrebanii
            Zacznijcie sie uczyc rosyjskiego a nie angielskiego ruski Wam pokarze jak sie
            robi interesy UCZCIWE INTERESY

Niestety byli tacy co im sie wydawalo iz sa madrzejsi od ruskich i jak to sie
            skonczylo.

Osobiscie mysle iz jestes ofiara przeksztalcen w Polsce ze skopana dupa przez
            Swojaka i to tlumaczy twoja agresje Idioto.

Wspolczuje za 7 lat bedzie moze lepiej a puki co nie pij tak duzo!!!
            • Gość: nikt Re: )))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 23:18
              tak facet wyglada jak sie sobie skraca droge

bank badaja syt finansowa i importera i eksportera, zadajac po obu sytronach
              zabezpieczen finansowych , tak jakbys bral kredyt gdyz de facto banki dokonuja
              transakcji, jeden bank pzrelewa pieniadze a drugi wydaje dokumenty zeby mozna
              bylo odebrac towar

po prostu nie miales kasy aby tego zabezpieczyc frajerze, zaluje ze trafiles na
              takich durniow ze latwo ich rozszyfrowales bo gdyby twoj pzreciwnik odstawil
              lepszy teatr to bys dostal dopiero kopa tak zeby ci gowno wyszlo uszami

jelsi nie zamykasz drzwi ajk spisz to ryzykujesz ze cie okradna

ps. jestem trzezwy

• Gość: nikt Re: acha IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 23:26
                XYZ wiesz kto wymyslil mechanizm akredytywy dokumentowej???

kto z was panowie odpowie poprawnie to dam dupy gratis
                • Gość: PawelD no wlasnie... IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 14.08.02, 23:58
                  to jest to akademickie podejscie...

,,,kto wymyslil"

- a ja potrzeuje wiedziec :
                  * co daje
                  * jak zalatwic

i najwazniejsze - kiedy i jak nie dziala??

czy wiesz, ze jak sie napniesz, to i akredytywe nieodwolana mozna odwolac???

czy wiesz ze Eienstein nie pamietal jaka jest predkosc swiatla?
                  to wlanie wtedy powiedzial o wyobrazni - i o tym ze nie ma po co pamietac
                  rzeczy ktore sa wencyklopedii

nie cierpie akademickiego podejscia! brrr!

Pawel
                  dr Ekonomii spec. Zarzadzanie UW

(a za d. dziekuje, nie skorzystam...
                  za
                  • Gość: nikt Re: do doktorka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 00:16
                    no wlasnie wtedy oba banki wstzrymuja transakcje

kto ci wydal tytul doktora???

istota jest ze obie strony chca aby doszlo do transakcji, skoro jedna sie
                    wycofuje w banku to bardzo dobzre, nie stracisz na tym

szukaj wtedy innego partnera albo olej to

wy myslicie po staremu wlasnie, chop siup i robimy kase bo sobie ufamy...
                    • Gość: PawelD spoko... IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 15.08.02, 01:34
                      po szczegoly odsylam do Tadeusza Kaczmarka 9teraz juz chyba) prof SGH- SGPiS,
                      wieloletniego dyr. Handlowego Ciech, eksperta Kredyt- banku...

• Gość: PawelD w teorii to wyglada prosto... IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 14.08.02, 23:47
                ale w lekko nidorobionej teorii gdzie ucza na kursach ludzie z malym pojeciem...

,sprawdzic raporty finasowe"?? to brzmi fajnie ale:
                od kogo ich zarzadasz?

mala sp.z o.o. nie publikuje...
                od wlasciciela? przysle ci co zechce

a nawet - wszelkie male firmy wykazuja male zyski (na calym swiecie) i nikt sie
                nie dziwi, jesli ktos ma chalupe za 1,5 M dol, a zarobki aw wlasnej firmie
                wynosza np. 15,000, a firma ma mizerne zyski...

tak wiec sprawdzenie papierow

jest trudne
                skomplikowane
                nie wiele daje...

slowo - praktyka niejest taka prosta jak to wyglada na kursach prowadzonych
                przez ludzi ktorzy przeczytali tylko pare zachodnich ksiazek...

(prowadzilem szkolenia dla CDK HZ przez wiele lat, rowniez treningi negocjacji
                w biznesie i w Polsce i w Australii - i ciagle sie ucze od innych...
                Twszystko naprawde nie jest takie proste...)

w przypadku wielkich koroporacji uwazalo sie dotychczas, ze ma sie rzetelny
                raport roczny - ostatnie chryje pokazaly skale falszowania zyskow...

oczywiscie - zlodziejstwo i naciagactwo wystepuje na calym swiecie, ale to co
                sie dzieje w Polsce ma skale epidemii...

co wiecej - firmy zagraniczne zachwycone inwestycjami w Polsce jeszcze 8 lat
                temu skarza sie na ROSNACA skale korupcji...

,,nikt" - nie obrazaj sie i nie unos - jesli masz to daj jakiej pozytywne
                przyklady, co?

ja znam fajne przyklady - nawet z Krakowa, ale to sa male firmy...

Pawel Dabrowski
              • Gość: PawelD w teorii to wyglada prosto... IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 14.08.02, 23:47
                ale w lekko nidorobionej teorii gdzie ucza na kursach ludzie z malym pojeciem...

,sprawdzic raporty finasowe"?? to brzmi fajnie ale:
                od kogo ich zarzadasz?

mala sp.z o.o. nie publikuje...
                od wlasciciela? przysle ci co zechce

a nawet - wszelkie male firmy wykazuja male zyski (na calym swiecie) i nikt sie
                nie dziwi, jesli ktos ma chalupe za 1,5 M dol, a zarobki aw wlasnej firmie
                wynosza np. 15,000, a firma ma mizerne zyski...

tak wiec sprawdzenie papierow

jest trudne
                skomplikowane
                nie wiele daje...

slowo - praktyka niejest taka prosta jak to wyglada na kursach prowadzonych
                przez ludzi ktorzy przeczytali tylko pare zachodnich ksiazek...

(prowadzilem szkolenia dla CDK HZ przez wiele lat, rowniez treningi negocjacji
                w biznesie i w Polsce i w Australii - i ciagle sie ucze od innych...
                Twszystko naprawde nie jest takie proste...)

w przypadku wielkich koroporacji uwazalo sie dotychczas, ze ma sie rzetelny
                raport roczny - ostatnie chryje pokazaly skale falszowania zyskow...

oczywiscie - zlodziejstwo i naciagactwo wystepuje na calym swiecie, ale to co
                sie dzieje w Polsce ma skale epidemii...

co wiecej - firmy zagraniczne zachwycone inwestycjami w Polsce jeszcze 8 lat
                temu skarza sie na ROSNACA skale korupcji...

,,nikt" - nie obrazaj sie i nie unos - jesli masz to daj jakiej pozytywne
                przyklady, co?

ja znam fajne przyklady - nawet z Krakowa, ale to sa male firmy...

Pawel Dabrowski
                • Gość: nikt Re: w teorii to wyglada prosto... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 00:07
                  wlasnie od tego sa banki, one to rabia

XYZ chcial uniknac kosztow

poza tym jako partner handlowy ja bym na spotkaniu zarzadala sprawozdan
                  finansowych, tak dla zasady wlasnie

a poza tym ty jestes po niedorobionym kursie dla finansistow
                  jesli to jest sp prawan handlowego to wszystko mozna sprawdzic dosyc ladnie w
                  Rejestzre handlowym, teraz Krajowy REjestr Sadowy, nawet ajkie sa zaleglosci
                  podatkowe
                  przedsiebiorca pod grozba grzywny jest zobowiazany posiadac w swej siedzibie
                  wszystkie publikowane wpisy do rekjestru gdyz kazdy kontrahent ma je prawo
                  ogladnac sobie
                  to jest twoje prawo !!! wiec z usmiechem sie prosi o takie rzeczy, chyba sie
                  nie wstydzicie???
                  poza tym sp prawa handlowego maja obowiazek skladac swoje sprawozdania
                  finansowe corocznie do sadu i mozna je ogladnac, tu faktycznie jest btak ze
                  wola placic kare 3000 zl niz to robic wlasnie z takich powodow jak powyzsze

ja nie mowie o publikowaniu tylko o skaldaniu do sadu gdzie mozna je
                  pzregladnac

oczywiscie to sa dzialani gdy sie jest an zaproszenie w siedzibie firmy

potem sie idzie do banku u siebie po pzrylocie i bank robi reszte, nie cacka
                  sie z delikwentem tylko bada jego majatek mowiac co masz chlopie bo tzreba
                  zabezpieczyc transakcje....

wy jestescie ajcys tzrepnieci, slowo daje
            • Gość: XYZ Re: yonder IP: 63.83.145.* 14.08.02, 23:48
              Masz odpowiedz co do poziomu Polaka Biznesmena,ten przypadek na dzien
              dzisiejszy pewnie miota sie z nastepnymi urojonymi wizjami kolejnego biznesu!!!

Problem dla nich zrobil sie jeden ale to bardzo duzy banki wprowadzaja
              centrala informacje o oszustach i skonczyly sie bajery za bankowe gdyz taki to
              jest Polak biznesman walic sekretarke za bankowe.Banki nie daja juz kasy za 10
              procent od kredytu a to boli
              Osobiscie nie mysle zeby na tym forum byly wypowiedzi ludzi ktorzy chcieli
              robic w Polsce Interesy moze i dobrze oszczedzili sobie widoku pelzajacego
              polskiego oszusta biznesmena.

Nie bede przytaczal innych podopnych do tego psychopaty bo szkoda mi czasu.
              Boli ich to gdyz zostali wytknieci palcem na swiatlo dzienne,Bank tego nie
              moze ale OSZUKANII LUB CZESCIOWO ZASKOCZENII moga to zrobic a to jest

NAJWIEKSZA BRON NA ZLODZIEJI pod kazda postacia

Ps. Kiedys tam w Polsce jak zlapano w moich sklepach zlodzieja robiono mu
              zdjecie z talerzykiem przy jego twarzyczce a na nim to co ukradl a pozniej na
              gazetke scienna Wstyd tak byk na cale osiedla i nawet nie uleglem presji
              Policji ze mi tego nie wolno
              • Gość: nikt Re: yonder IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 23:52
                skad ja znam te scene z fotografowaniem niesfornych klientow....hmmm...chyba
                jakis stary polski film...
              • Gość: XYZ Re: yonder IP: 63.83.145.* 14.08.02, 23:54
                Na moje szczescie mam duzo i to bardzo duzo przyjaciol w Polsce ktorzy robia
                dobre interesy w uczciwy sposob co daje mi odrobine wiary w czlowieka Polnoc
                Polski.

Kilkunastu szukajacych ofiary niestety byli z Poludnia
                • Gość: XYZ Re: nikt IP: 63.83.145.* 15.08.02, 00:05
                  Dopiero zobaczylem panienko z Krakowa i to jest smutne wszystkie przypadki
                  checi wyludzenia byly z Krakowa i okolic.
                  Nie wiem dlaczego tak szybko zaskoczylem o co w tym chodzi moze dlatego ze po
                  pierwszym spotkaniu dupa nie chciala mi sie odkleic od kanapy z powodu jej
                  brudu i to spowodowalo moja czujnosc co do majetnosci tych watarzkow.

Ogolnie dobre chlopaki jeden to nawet zafundowal mi komplemencisko IZ JESTEM
                  BARDZO ODWAZNYM CZLOWIEKIEM

Mial pewnie na mysli ze tak sie wystawilem na cel.

Ps.Zachodzi jedno pytanie Czy mozna Ludzia dac wiare w ich dobre intencje
                  przez Internet
                  Dzisiaj jestem tego pewien PRZENIGDY Na dzien dzisiejszy Polacy przebili swoja
                  nieuczciwoscia wszystkich Jest to smutne.

Belgia Niemcy USA i inne kraje sa tego przykladem/samochody,sklepy
                  jubilerskie,narkotyki,graniczny szmugiel wszystkiego co sie da i nie da,ludzie
                  mrowy i tak dalej i taki jest obraz Polaka w DRODZE DO EUROPY

Niebawem bedzie spokoj Ziemia w rekach Szkopa i pozostala reszta tudziesz

Polacy wasalami swojej ojczyzny,smutne lecz niebawem slowo stanie sie cialem
              • Gość: PawelD :))) IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 15.08.02, 00:01
                jajecznie - wlasnie o to chodzi - zyciu np. trzeba wiedziec kiedy sie mie
                przejmowac tym ,,co nie wolno"

pozdrawiam!

czy sie teraz zajmujesz?

P.
                • Gość: XYZ Re: :))) IP: 63.83.145.* 15.08.02, 00:08
                  Szukam wspolnika lub wspolniczke z Krakowa do biznesu
                  Nikt byla by dobra za byle co daje dupy bylo by jajecznie dupowato
                  • Gość: XYZ Re: :))) IP: 63.83.145.* 15.08.02, 00:14
                    Mam pare fajnych pomyslow zeby odpoczywajac zarobic pare groszy na spokojne
                    randki ale zapewne tylko i wylacznie w swoich rodzinnych stronach z zaufanymi
                    ludzmi/pomimo iz zawsze przestrzegalem swoich znajomych przed przyjacielskimi
                    interesami i troche sie narobilo/

W latach duzo wczesniejszych grzalem pupe w Tajlandii a kasa rosla w oczach.
                    Nie wiem czy bedzie udany bis ale trzeba sprubowac!!!
                    To byly piekne czasy
                  • Gość: nikt Re: :))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 00:17
                    byle by nie bylo jajeczkowania akurat
                • Gość: nikt Re: :pawel IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 00:24
                  jak to czym on sie zajmuje??? szuka forsy w internecie....zaproponuj mu
                  biznes , moze zarobisz na nim
    • Gość: PawelD obawiam sie jednak.. IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 15.08.02, 01:04
      ze ,,nikt" to facet...

......
      a poza tym - przez epoke bandyckiego kapitalizmu przeszlo wiekszosc krajow -
      wystarczy przeczytac np. Steinbecka...

znawcy tematu twierdza, ze przy tym co wyczyniali lagodni jakoby Holendrzy w
      Indonezji Rosyjska mafia to petaki...

czy jednak na prawde musi to w Polsce byc az tak bnadycki okres?

,,nikt" - doceniam Twoja wiedze; ale wez pod uwage, ze bez zaufania i uczciwego
      podejscia naprawde daleko sie nie zajdzie?

Zastanawilo Cie kiedsy dlaczego Chiny ktore 4,000 lat temu byly daleko przed
      nami (Europa) zostraly z tylu?
      wlasnie dlatego...

pozdrawiam

Pawel
    • Gość: dorota chleba i igrzysk!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 01:23
      w konkurencji zainicjowanej przez kol. jądro wygrywa ...
      GADZINA.
      Gadzino, jestem dumna z Ciebie.
      • Gość: panna_nikt Re: chleba i igrzysk!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 01:53
        ach dorotko i znowu nas zwyzywaja od pedałów...
        • Gość: XYZ Re: chleba i igrzysk!!! IP: *.enter.net 15.08.02, 02:04
          Z Wami to by bylo wesolo w biznesie tylko co z biznesem
          • Gość: dorota biznes z nami ma się dobrze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 02:07
            Panie zubożały słownik.
        • Gość: dorota Re: chleba i igrzysk!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 02:05
          Gość portalu: panna_nikt napisał(a):

> ach dorotko i znowu nas zwyzywaja od pedałów...

oni nie wyzywają. Oni przyzywają, zaklinają, modlą się i nóżkami przebierają i
          w jajeczkach gmerają, ŚLINIĄ SIĘ na myśl o tych pedałach, którymi mogłybyśmy
          być, gdybyśmy nimi były.
          • Gość: XYZ Re: chleba i igrzysk!!! IP: *.enter.net 15.08.02, 02:19
            wiem wiem teraz w Polsce najwieksze zejscie z gazet ma slownik wyrazow obcych
            codzienna lektura Polaka szanujacego sie oczywiscie!!

I co z tego wynika szarosc polakow i zarozumialstwo z wynikajacej doskonalosci
            wypowiadania i komunikacji z nieistniejacymi osobami trzecimi.
            Ps.chodzicie czworkami ze soba panienki

oooooooooo przychodzi zaba do lekarza
            a lekarz co pani jest
            a zaba

.........cos mnie w stawie wali

wiem to nie w temacie wy o pedalach a zaba to ona a staw to on
      • Gość: PawelD aaaa.... IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 15.08.02, 10:38

dorotko, czy to ,,nikt" to gadzina?
    • yonder XYZ przeprasza za wmanewrowanie ciebie w te 15.08.02, 03:03
      dyskusje. Podales ciekawa historyjka biznesowa a temat zostal sprowadzony na
      samo dno moralne przez niejaka p. Marcee. Twoj przyklad wydal mi sie jak
      najbardziej typowy, ale oczywiscie tak jak i ty chcialbym aby nie byl on prawda.

Pawel, bardzo ciekawie opisales praktyke i oczywiscie sie zgadzam z uwagami.
      jednej sprawy natomiast nie zlapalem, czyli o chinczykach. Czyzbys mial na
      mysli ze chiny sa do tylu poniewaz mialy jakis za formalny system finansowy??

Teraz pani marcee: jest pani poteznie glupia i nikt nie mial odwagi pani tego
      powiedziec. Nie rozumie pani roznicy miedzy teoria a praktyka, jack juz Pawel
      trafnie zauwazyl.. Co do teorii to BYC MOZE ma pani racje i tak z grubsza, na
      podstawie wiedzy krzyzowkowej, to sie zdarza. czyzby banki w Polsce nie robily
      przewalow? Jak sie pani obraca na samym dnie finansowym to oczywiscie sa tam
      regulki dla maluczkich ale na wyzszym poziomie te regulki nie graja juz roli..

W praktyce to niestety pani wiedze o dupe rozbic nalezy. Pani mowi o jednym
      rodzaju biznesu a pan XYZ o innym rodzaju biznesu i oczywiscie ani mu w glowie
      aby pania co do tego oswiecac. Oczywiscie nie omieszkala pani w zaslepieniu
      sprowadzic dyskusji do takiego niskiego poziomu ze nawet weteranom forumowym
      powiedly chuje po przeczytaniu pani zalotnych tekstow. Tu gratuluje slownictwa
      i umiejetnosci szczekania. Bo szczekanie jakiejs wscieklej suki to bylo.

Pani oferta dawania dupy, za przyslowiowy kawalek ciasta, jest niesmaczna nawet
      dla mnie zatwardzialego osobnika jedzacego rosol z kur wielu...powiem pani tez,
      ze mezczyzni nie szanuja takich kobiet jak pani, choc moze sie pani wydawac ze
      trzeba walnac miesem ale nie w takich ilosciach. Podejrzewam, ze pani zycie
      prywatne lezy na obie lopatki i probuje sie pani wyzywac na tym forum. Ma pani
      rowniez jakies natrectwa i frustracje seksualne pomieszane z psychoza
      maniakalno depresyjna.

Te sprawy mozna leczyc ale trzeba sie zajac wlasnym zyciem a nie pierdoly
      wypisywac na forum Polonia. My czytamy chetnie rozne teksty czy ogladamy
      balerony ale pani styl nawet nie jest smieszny ani obrazliwy. Po prostu jest on
      wytworem mocno chorej wyobrazni.

Dziekuje pani jednak stokrotnie za otworzenie moich oczu, zaklejonych
      poprzednio pizda, na to ze jezeli teraz sa w Polsce takie kobiety jak pani, to
      przyznaje, ze ze strachem mysle do czego to dojdze za lat, ot - dwadziescia.
      Jest pani, obawiam sie, przedstawicielka chorej generacji polskiej i prawda
      jest ze pani pokolenie musi wyginac (oby jak najszybciej) aby cos sie zmienilo
      na lepsze w Polsce.
      Po zwiedzeniu interesujacych przybytkow w roznych interesujacych krajach,
      spokojnie moge powiedziec ze jest pani po prostu umyslowo chora kurwa.
      • Gość: moralne_dno Re: jąder IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 03:13
        nie wiem kto ty jestes ale naprawde rozbawiles mnie, poziom dobieram do moich
        rozmowcow ...tobie nie dorownam widze
      • Gość: XYZ Re:Spoko bywalo gorzej i bardziej chamsko IP: *.enter.net 15.08.02, 03:19
        yonder napisał:

> dyskusje. Podales ciekawa historyjka biznesowa a temat zostal sprowadzony na
        > samo dno moralne przez niejaka p. Marcee. Twoj przyklad wydal mi sie jak
        > najbardziej typowy, ale oczywiscie tak jak i ty chcialbym aby nie byl on
        prawda
        > .
        >
        > Pawel, bardzo ciekawie opisales praktyke i oczywiscie sie zgadzam z uwagami.
        > jednej sprawy natomiast nie zlapalem, czyli o chinczykach. Czyzbys mial na
        > mysli ze chiny sa do tylu poniewaz mialy jakis za formalny system finansowy??
        >
        > Teraz pani marcee: jest pani poteznie glupia i nikt nie mial odwagi pani
        tego
        > powiedziec. Nie rozumie pani roznicy miedzy teoria a praktyka, jack juz
        Pawel
        > trafnie zauwazyl.. Co do teorii to BYC MOZE ma pani racje i tak z grubsza,
        na
        > podstawie wiedzy krzyzowkowej, to sie zdarza. czyzby banki w Polsce nie
        robily
        > przewalow? Jak sie pani obraca na samym dnie finansowym to oczywiscie sa tam
        > regulki dla maluczkich ale na wyzszym poziomie te regulki nie graja juz
        roli..
        >
        > W praktyce to niestety pani wiedze o dupe rozbic nalezy. Pani mowi o jednym
        > rodzaju biznesu a pan XYZ o innym rodzaju biznesu i oczywiscie ani mu w
        glowie
        > aby pania co do tego oswiecac. Oczywiscie nie omieszkala pani w zaslepieniu
        > sprowadzic dyskusji do takiego niskiego poziomu ze nawet weteranom forumowym
        > powiedly chuje po przeczytaniu pani zalotnych tekstow. Tu gratuluje
        slownictwa
        > i umiejetnosci szczekania. Bo szczekanie jakiejs wscieklej suki to bylo.
        >
        > Pani oferta dawania dupy, za przyslowiowy kawalek ciasta, jest niesmaczna
        nawet
        >
        > dla mnie zatwardzialego osobnika jedzacego rosol z kur wielu...powiem pani
        tez,
        >
        > ze mezczyzni nie szanuja takich kobiet jak pani, choc moze sie pani wydawac
        ze
        > trzeba walnac miesem ale nie w takich ilosciach. Podejrzewam, ze pani zycie
        > prywatne lezy na obie lopatki i probuje sie pani wyzywac na tym forum. Ma
        pani
        > rowniez jakies natrectwa i frustracje seksualne pomieszane z psychoza
        > maniakalno depresyjna.
        >
        > Te sprawy mozna leczyc ale trzeba sie zajac wlasnym zyciem a nie pierdoly
        > wypisywac na forum Polonia. My czytamy chetnie rozne teksty czy ogladamy
        > balerony ale pani styl nawet nie jest smieszny ani obrazliwy. Po prostu jest
        on
        >
        > wytworem mocno chorej wyobrazni.
        >
        > Dziekuje pani jednak stokrotnie za otworzenie moich oczu, zaklejonych
        > poprzednio pizda, na to ze jezeli teraz sa w Polsce takie kobiety jak pani,
        to
        > przyznaje, ze ze strachem mysle do czego to dojdze za lat, ot - dwadziescia.
        > Jest pani, obawiam sie, przedstawicielka chorej generacji polskiej i prawda
        > jest ze pani pokolenie musi wyginac (oby jak najszybciej) aby cos sie
        zmienilo
        > na lepsze w Polsce.
        > Po zwiedzeniu interesujacych przybytkow w roznych interesujacych krajach,
        > spokojnie moge powiedziec ze jest pani po prostu umyslowo chora kurwa.

Spoko za bardzo Cie ponioslo.Bywalo gorzej uczestnicze w tej zabawie od chwili
        powstania forum wyborczej.Na poczatku rowniez mnie ponosilo do tego stopnia ze
        pojechalem do Polski wierzac oszoloma z forum w szczerosc ich wypowiedzi
        popartych godzinnymi dyskusjami w temacie biznesu.
        Nigdy nie mialem do czynienia z ludzmi ktorzy biora kredyty z zalozeniem zeby
        ich nigdy nie oddac!!!
        Taka mala lekcja Zycia.Okazalo sie iz zylem w innym lepszym Swiecie z dala od
        oszolomow oszustow przewalaczy.Te forum uswiadomilo mi iz zycie nie sklada sie
        z samych dobrych ludzi z ktorymi mialem tylko i wylacznie do czynienia.

Z zadowoleniem przyjmuje koniec i tak dlugiego leniuchowania i zdecydowany
        brak czasu w niedalekiej przyszlosci dla tego forum.
        A zycie jak zycie ten kto lubi zbierac grzyby bedzie je zbieral a ten kto lubi
        wir walki w biznesie bedzie ;spozywal; czeste dawki adrenaliny!!

Pozdrawiam XYZ
        • Gość: panna_nikt Re:wir walki w biznesie )))))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 03:23
          ja skonam )))))))) skonam ze smiechu
          XYZ masz szcescie ze sie jakis jąder ci w sukurs namanił
        • yonder masz racje XYZ 15.08.02, 03:34
          i dzieki za przyklad o tej dwulicowosci tego forumowicza-biznesmana. Warto bylo
          tu byc aby to przeczytac.
          • Gość: XYZ Re: masz racje XYZ IP: *.enter.net 15.08.02, 04:03
            I to by bylo na tyle ;Amen;

Ps.Ciekawe w co bedziesz polowala ;Kochanie; o kilku nikach w tym temacie
            chyba juz w nic

Pss.Mamy w innym temacie przyklad biznesmena z Polski typowe objawy choroby to
            wylacznosc na myslenie wszechwiedza arogancja,
            jemu by sie przydala mala lekcja Ameryki tego mu Zycze zeby jego sen sie
            spelnil i kturegos dnia obudzil sie w Swiecie biznesu amerykanskiego
            • _marcee Re: masz racje XYZ 15.08.02, 04:05
              o czym ty mowisz?
              • Gość: marcee Re: jestem sennaaaaa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 04:08
                XYZ schowaj te swoje moniaki do kieszeni, nie poluje na ciebie spokojnie
                • _marcee Re: jestem sennaaaaa 15.08.02, 04:12
                  ach, ale jakbys mogl to mnie zapros do Las Vegas, bede wszystko robila miu,
                  miau...

a moniaki to sobie wsadz w dupe. Ty wiesz jakich ja facetow spotykam w
                  Krakowie??? Ty myslisz ze Polska jest jak byla a to sie duzo zmienilo. Tujest
                  teraz wall street. ide spac, napierdala mnie ten wrzod...
                  • Gość: XYZ Re: jestem sennaaaaa IP: *.enter.net 15.08.02, 04:27
                    _marcee napisał(a):

> ach, ale jakbys mogl to mnie zapros do Las Vegas, bede wszystko robila miu,
                    > miau...
                    >
                    > a moniaki to sobie wsadz w dupe. Ty wiesz jakich ja facetow spotykam w
                    > Krakowie??? Ty myslisz ze Polska jest jak byla a to sie duzo zmienilo.
                    Tujest
                    > teraz wall street. ide spac, napierdala mnie ten wrzod...

Amen powiedziala i zasnela bezwiednie przewracajac butelke Jonego na lsniacy
                    bialy dywanik przy kominku
                    • _marcee Re: jestem sennaaaaa 15.08.02, 04:31
                      papatki. troche mnie przestalo nap..c w odbycie... rano do proktologa znowu...
                      czy wy zawsze tu tacy chamowaci? To jest jakas emigracyjna chorba czy jak?
                      • Gość: XYZ Re: jestem sennaaaaa IP: *.enter.net 15.08.02, 04:32
                        _marcee napisał(a):

> papatki. troche mnie przestalo nap..c w odbycie... rano do proktologa
                        znowu...
                        > czy wy zawsze tu tacy chamowaci? To jest jakas emigracyjna chorba czy jak?

W czym te chamstwo ???
                        • _marcee Re: jestem sennaaaaa 15.08.02, 04:42
                          nie wkurwiaj mnie tepaku!
                        • Gość: XYZ Re: jestem sennaaaaa IP: *.enter.net 15.08.02, 04:42
                          Mysle iz jestes w bledzie nikt Tobie nie chcial dokuczyc wszystko jest w
                          normie i pod kontrola Kolega Yonder zapewne chcial zobaczyc Twoja reakcje
                          wykorzystujac ja do celow naukowych a to zaszczytny cel w zwiazku z tym
                          nalezysz do zaszczytnych postaci wykorzystywanych naukowo przez naukowcow w
                          temacie naukowym.
                          Temat;zapewne ile razy mozna dac dupy w ciagu 24 godzin z przerazliwym bolem
                          odbytnicy

Pozdrawiam i milego dnia Zycze

Las Vegas to niby ja i Ty?
                          • _marcee Re: jestem sennaaaaa 15.08.02, 04:48
                            tepu chuju, nic nie kumasz!!! 24 godziny to ja odwalalam jako pensjonarka u
                            siostr. Teraz to troche nieladnie ze mnie tak nisko osadzasz.

tak, oczywiscie ty i ja. bede twoim podnozkiem w Las Vegas, az mnie nie
                            wyrzucisz miau???
                            • Gość: XYZ Re: jestem sennaaaaa IP: *.enter.net 15.08.02, 05:02
                              _marcee napisał(a):

> tepu chuju, nic nie kumasz!!! 24 godziny to ja odwalalam jako pensjonarka u
                              > siostr. Teraz to troche nieladnie ze mnie tak nisko osadzasz.
                              >
                              > tak, oczywiscie ty i ja. bede twoim podnozkiem w Las Vegas, az mnie nie
                              > wyrzucisz miau???

Przepraszam Kochanie kacyk dopada czy cos??? Skad tyle agresywnosci?
      • Gość: PawelD o chinczykach IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 15.08.02, 11:05
        > Pawel, bardzo ciekawie opisales praktyke i oczywiscie sie zgadzam z uwagami.
        > jednej sprawy natomiast nie zlapalem, czyli o chinczykach.
        smile)) milomi

>Czyzbys mial na
        > mysli ze chiny sa do tylu poniewaz mialy jakis za formalny system finansowy??

nie - mowilismy o kulturze KOOPERACJI

co mialem na mysli>?
        1.
        fakty

chiny byly z przodu (4000 lat temu)
        - proch, rakiety, papier
        a potem wlasciwie stanely...

2. mam taka teze:

Chinom braklo paru skorelowanych wynalazkow:
        - demokracja (Ateny etc.
        - Uniwersytet (Arabowie
        - milosc blizniego (Chrzescijanstwo

w wyobrazeniu Chinczykow (polecam ,,Asian MInd GAme)

,,either you are my slave, either I am yours"

Chinczycy uwazanisa za mistrzow ,,silowych negocjacji" - czyli chamskiego
        robienia w konia... (Rosjanie tez)
        - traca przez to okazje budowania synergii (ja lubie termin ,,creative win-win"

Ufaja sobie tylko w rodzinie - a tak to przechlapane...

i to ich zatrzymalo w rozwoju...

Jesli wszyscy nastawiaja sie na to by wy... partnera niewielu jest chetnych do
        spolkowania, nie?

Stad tez zachodnie firmy NIENAWIDZA robic tam interesy (przynajmniej gdy minie
        im fascynacja pierwszego pobytu.

zwiazana z tym jest tez jakos (odlagle, ale bliskie filozoficznie) niechec do
        kwestionowania autorytetow.

MOj nauczyciel Tai Chi Z DUMA(!!!!) mowil ,,ja tam nigdy nie zapytalem swojego
        nauczyciela >>dlaczego<<"

widzieliscie ,,crouching tiger, hidden dragon"? najlapszy miecz - legendarny -
        byl zrobiony 6,000 lat wczesniej. Dlaczego nikt nie opanowal ani nie
        udoskonalil technologi??? Bo brak bylo wspomninych wyzej wynalazkow...
        (oczywiscie to fikcja, ale oddaje sposob myslenia...)

pozdr

Pawel

• jot-23 Re: o chinczykach 15.08.02, 14:51
          Gość portalu: PawelD napisał(a):

> Chinom braklo paru skorelowanych wynalazkow:
          > - Uniwersytet (Arabowie
          > Pawel
          >

a to ciekawe! moze cos wiecej na temat wynalezienia uniwersytetow przez arabow.
          • Gość: PawelD Re: o chinczykach IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 15.08.02, 16:14
            jot-23 napisał:
            > a to ciekawe! moze cos wiecej na temat wynalezienia uniwersytetow przez
            arabow.

sorry - to dla mnie element wiedzy potocznej - tak jak Chinczycy i proch...

ale...

to wynik szukania w google:

Courtly Lives...The Saracens
            ... 705 ... Muslim Arabs had conquered all of North Africa. 711 ... ... 971 ...
            The world's
            first universities are established in Muslim cities, such as Cairo. ...
            www.angelfire.com/mi/RedBearsDream/Saracens.html - 7k - Cached - Similar pages

Salon.com Books | A is for Arabs
            ... for Arabs From algebra and coffee to guitars, optics and universities --
            ... cough medicine
            Necessity being the mother of invention, the Arabs were the first ...
            www.salon.com/books/feature/2002/01/08/alphabet/ - 41k - Cached - Similar pages

Andalusian
            ... of knowledge coming from Andalusia led to the creation of the first
            universities
            and ... country managed to slowly recapture the Iberian Peninsula from the
            Arabs. ...
            emuseum.mnsu.edu/cultural/oldworld/ europe/andalusianculture.html - 6k -
            Cached - Similar pages

Botany online: History - Renaissance
            ... Botanical research took place mainly at the universities, ... The first
            edition contained
            no depictions, the second ... of the intellectual rein practised by the
            Arabs ...
            www.biologie.uni-hamburg.de/b-online/e01/01d.htm - 16k - Cached - Similar pages

Muslim Spain and European Culture
            ... the flood of knowledge, the first Universities started to appear. College
            and University
            degrees were developed (Burke, 1985, p. 48). Directly from the Arabs ...
            www.xmission.com/~dderhak/index/moors.htm - 22k - Cached - Similar pages

Astrology 2002: Starcats' The Crusades And The Jihad
            ... debating how many angels could dance on the head of a pin, Arabs had ...
            The first universities
            were comprised of jesuits and priests who preserved the accumulated ...
            starcats.com/the_crusades_and_jihad.html - 15k - Cached - Similar pages

.......

pozdr

Pawel

• jot-23 Re: o chinczykach 15.08.02, 16:29

>
              >
              > pozdr
              >
              > Pawel
              >

przepraszam, ale nie zgodze sie smile fala najazdow arabskich, niszczac wschodnie
              imperium rzymskie, szczesliwie nie zniszczyla kompletnie, (tak jak sie to stalo
              w zachodniej czesci imperium) antycznych instytucji, co (przy jednoczesnym
              silnym oddzialywaniu kultur z polwyspu indyjskiego, i GLOWNIE bazie cywilizacji
              perskiej), pozwolilo na 700 lat istnienia kreatywnej cywilizacji arabskiej .
              Akademia Platona ,Lyceum Arystotelesa czy Szokla Stoikow Zenona to pierwsze
              odpowiedniki uniwersytetu i politechniki.
              • Gość: PawelD nie jestem ekspertem IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 15.08.02, 21:54
                mozliwe ze masz racje - nie jestem w stanie zabawic sie w porownywanie dat i
                definicji (Akademia i uniwersytety arabskie);

chociaz chetnie bym o tym przeczytal, jesli zechcialbys zrobic takie porownanie

przyjalem ogolnie przyjeta wykladnie smile

pozdrawiam

Pawel
    • tramp8 Re: Biznesy z Polakow za granica z Polakami z Pol 15.08.02, 13:53

1
      . dziwie sie ,ze profesjonalista rozmawia z analfabetami 2.zanim
      zaczniesz "biznes " naucz sie mowic i pisac. 3.cala ta dyskusja nie warta
      nawet uwagi,ze wzgledu na nieprawdziwosc i czyste mzonki buraka o jakichs tam
      biznesach z PL.Won buraku do lopaty a nie zawracac dupe na forum.
      • Gość: XYZ Re: Biznesy z Polakow za granica z Polakami z Pol IP: *.enter.net 15.08.02, 14:58
        tramp8 napisał:

>
        > 1
        > . dziwie sie ,ze profesjonalista rozmawia z analfabetami 2.zanim
        > zaczniesz "biznes " naucz sie mowic i pisac. 3.cala ta dyskusja nie warta
        > nawet uwagi,ze wzgledu na nieprawdziwosc i czyste mzonki buraka o jakichs
        tam
        >
        > biznesach z PL.Won buraku do lopaty a nie zawracac dupe na forum.

Ogranisz sie do wypowiedzi w temacie a ominie Cie Kac po wyslaniu wiadomosci i
        Zycie stanie sie Piekne

Milego Dnia Zycze
      • Gość: PawelD Re: Biznesy z Polakow za granica z Polakami z Pol IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 15.08.02, 16:09

> 1
        > . dziwie sie ,ze profesjonalista rozmawia z analfabetami

mam wrazenie, ze jest tu pare ciekawych osob

2.zanim > zaczniesz "biznes " naucz sie mowic i pisac.

I don't care jak kto pisze - wazne co ma do powiedzenia - i sam robie literowki
        (masaaaami smile)

3.cala ta dyskusja nie warta > nawet uwagi,ze wzgledu na nieprawdziwosc i
        czyste mzonki buraka o jakichs tam > biznesach z PL.

znow - mam wrazenie, ze pare osob wie co mowi smile))

> Won buraku do lopaty a nie zawracac dupe na forum.

a moze prosciej? jak Ci sie dyskusja nie podoba, to nie czytaj...
        a przynajmieni NIE PISZ NIC!!!
        make sense???

zycze pogody ducha i mielego dnia!

Pawel
        • tramp8 Re: Biznesy z Polakow za granica z Polakami z Pol 15.08.02, 16:28

Ty Pawel to masz cierpliwosc ! Albo musi Ci sie cholernie nudzic smile
          • Gość: PawelD Re: Biznesy z Polakow za granica z Polakami z Pol IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 15.08.02, 21:58
            wiesz kiedys dostrzeglem ze - jesli trzymam sie konstruktywnej linii - to
            jednak rozwija?

(a jesli ktos w pada w pyskuowki to chyba ,,zwija" smile)))

logiczne, nie?

Pozdr

P.
            • Gość: Sar Re: Biznesy z Polakow za granica z Polakami z Pol IP: *.prem.tmns.net.au 16.08.02, 04:28

>Chinczycy uwazanisa za mistrzow ,,silowych negocjacji" - czyli chamskiego
              robienia w konia... (Rosjanie tez)
              - traca przez to okazje budowania synergii (ja lubie
              >termin ,,creative win-win"

>Ufaja sobie tylko w rodzinie - a tak to przechlapane...

mowi sie nawet ze " the only straight thing about chinaman is his hair" wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka