Dodaj do ulubionych

stany czy australia ich druga "ciemna "strona

08.08.05, 02:45
wciaz powtarzaja sie posty ze polska to komuna( smiechu
warte),biurokracja,zlodzieje itd.
a w stanach,australii i kanadzie?? na co narzekacie,co wam przeszkadza??
musza byc sytuacje lub sprawy ktore was denerwuja lub nie sa zgodne z
poziomem tych krajow.czekam na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • scag Re: stany czy australia ich druga "ciemna "strona 08.08.05, 02:52
      >czekam na odpowiedzi.
      A co was to Towarzyszu obchodzi?
      nie macie swoim problemow w PRLu?
      • icaro Re:czyli to raj...:) 08.08.05, 02:58
        nie mam problemow,nie mieszkam w prl(?)(przy okazji,jaki to kraj??,zdaje mi sie
        ze nie ma takiego,ale moze sie myle...)
        pozdrawiam
    • soup.nazi Re: stany czy australia ich druga "ciemna "strona 08.08.05, 04:58
      icaro napisał:

> wciaz powtarzaja sie posty ze polska to komuna( smiechu
      > warte),biurokracja,zlodzieje itd.
      > a w stanach,australii i kanadzie?? na co narzekacie,co wam przeszkadza??
      > musza byc sytuacje lub sprawy ktore was denerwuja lub nie sa zgodne z
      > poziomem tych krajow.czekam na odpowiedzi.

A to juz panska sprawa, gliniak, chlopu hoooy do tego, hehehe. Czekaj sobie do
      usranej. Chcesz zebysmy napisali skargi, a wtedy kunsulaty "wezmna" nas,
      ucisnionom Poloniem, w obronem, jako "swoich" obywatelow? Co sprowadzaloby sie
      zresztom do pobrania opaty urzendowej zryczaltowanej? Again, i tak nie ma to
      zadnego znaczenia, bo ucisnienta Polonia bardzo lubi byc uciskana przez wredne
      rzondy US, CA i AU, a opieki KONSULARNEJ (w odroznieniu od waszej, kunsularnej,
      hehehe) za granicom szuka we wrazych anglosaskich konsulatach wlasnie.
      • grafiti_lives icaro-pracuje w Polskim konsulacie w Hiszpani i z 08.08.05, 09:06
        ...tamtego miejsca nadaje w internecie w celu obrony socjalizmu i krajow
        socjalistycznych.

Mozna go rozpoznac po jego wpisach tutaj i w Hiszpanskiej "Polonijnej" stronie
        internetowej.
    • filipzkonopii Nie dajcie sie sprowokowac dupkowi. 08.08.05, 10:46
      Robi kolejny wywiad ubecki....
      • oneline Re: Nie dajcie sie sprowokowac dupkowi. 08.08.05, 11:22
        icaro napisał:
        a w stanach,australii i kanadzie?? na co narzekacie,co wam przeszkadza??

Eeee,no Nadal nie ma konkretów na zadane pytania.
        Podzielcie się uwagami na powyższy temat-tak obiektywnie.
    • starywiarus Re: stany czy australia ich druga "ciemna "strona 08.08.05, 11:52
      icaro napisał:

Hehehe, młotkowy, łza nostalgii mi aie kręci w oku, jak słyszę to surowe "czekam na odpowiedzi", bo to
      przenosi mojom duszę utęsknioniom tam gdzie pała, czyli z powrotem do Pałacu Mostowskich w
      Warszawie Anno Domini 1977. Tam też był wtedy jeden taki, co dokładnie tak przez nos mówił - tatuś
      wasz może, młotkowy?

To już lepiej nas epatujcie znajomością jezyków obcych, nabytą w stopniu podstawowym na skutek
      dopłat pracodawcy do kursów w spółdzielni "Lingwista". Powiedzcie nam coś ładnego, np. "l'État, c'est
      moi!" albo jakiś inny fajny państwowotwórczy kawałek w jakimś języku zachodnim, żebyśmy się
      upewnili, że wyście nie som jakaś stara, ponura, niedouczona bezpieka, tylko błyszczący edukacja i
      ogładą klejnot cichego frontu nowego tysiąclecia.

W sprawie waszej głębokiej troski o przedmiot naszych narzekań, o to co nam przeszkadza, boli,
      męczy, sytuacje lub sprawy, które nas denerwują lub nie są zgodne ze standardem Stanów
      Zjednoczonych, Australii i Kanady etc. zawiadamiam jak poniżej następuje. Tylko o Australi się mogę
      autorytatywnie wypowiadać, bo choć w USA i Kanadzie bywałem i nadal od czasu do czasu bywam, to
      nigdy nie byłem tam dłużej niż kilka tygodni.

Otóż, "ciemna" strona Australii tak się ma do najjaśniejszej strony Polanezji jak księżyc w pełni do
      wnętrza jelita grubego obywatela Sudanu w piwnicy o północy.

Mój poziom narzekań w Australii, jakkolwiek nie jest zerowy, wynosi ca. 5% (pięć procent) moich
      utyskiwań przed wyjazdem z Polski. Niedociągnięcia, niedoskonałości, niedoróby, qurevstva i nonsensy
      z którymi miałem okazje zdetknąć się w Australii osobiście od lat dobrze ponad dwudziestu, bledną do
      poziomu pozbawionego znaczenia (pale into insignificance) w porównaniu z ich polskimi
      odpowiednikami. Pamięć mam dobrą, a o dalszym rozkwicie cywilizacyjnym Macierzy od czasu mojego
      darcia kapci stamtąd informuje mnie również na codzień wasza prasa, a od święta rodzina i przyjaciele
      w Polsce przez telefon.

Nota bene, taka moja rozmowa telefoniczna z Australii do Polski jest sama w sobie pouczająca zanim
      jeszcze zamienię z kimkolwiek pierwsze słowo, bo kosztuje mnie 1.5 centa AU za minutę. Natomiast
      kiedy rodzina z Polski zechce zadzwonić do mnie do Australii, to najniższa taryfa jaką im się udało
      znaleźć wynosi 35 groszy za minutę rozmowy, czyli 13.5 centa AU za minutę. Ale już więcej nie bedzie
      TPSA pluć im w twarz, bośmy se założyli darmową telefonię VoIP przez sieć, więc i te 35 groszy w
      bilonie możecie se, młotkowy, wsadzić sami wiecie gdzie.

Już sam w sobie fakt, że winszujecie sobie, by jelenie za rozmowę z Polski do Australii płaciły waszym
      telekleptokomunikatorom 9 razy drożej, niż się płaci za taką samą rozmowę w przeciwnym kierunku,
      przy ponad trzykrotnie niższym dochodzie na glowę ludności w Polsce niz w Australii, czyli według
      parytetu siły nabywczej de facto ponad 27-krotnie drożej, w znacznej części stanowi niezły komentarz
      do waszego pytania, młotkowy.

Cieszę sie jak squrczybyk, młotkowy, że wy nie dostrzegacie w III RP spadku po komunie, ex-
      komuchów przy żłobie, biurokracji oraz złodziejstwa. Cieszę sie wszakże nie z uwagi na wasze cenne
      samopoczucie, ale dlatego, że aby poprawić se wizję, będziecie się musieli niebawem udać do optyka
      celem dobrania odpowiednich grubych i kosztownych soczewek, co dla znajdującej się w potrzebie
      gospodarki krajowej będzie z pożytkiem.

Nie zwlekajcie jednak zbyt długo z wizytą, młotkowy, bowiem przy waszej obecnej ostrości wzroku w
      każdej chwili grozi wam przypadkowe wejście pod tramwaj. Ponadto od żołnierzy Wojsk Łączności i
      Informatyki wymagana jest zdolność posługiwania się monitorem, a nie alfabetem Braille'a. Wasza
      krótkowzroczność, młotkowy, stawia pod znakiem zapytania waszą dalszą karierę zawodową,

Ogólnie, pozwalam sobie zasugerować wam to samo, co tak trafnie ujął powyżej pan Nazista Zupny:
      walcie się z waszą opieką nad Polonią, rzekomo łkającą po nocach w poduszkę z rozpaczy i tęsknoty za
      polskim fiskusem i młodzieżówką PZPR, przytwierdzoną do żłobu piętnastocalową śrubą mostową z
      nakrętką M20, fi 20mm, gwint lewoskrętny ze skokiem na kasę.

Obejdzie się bez przytulania. Zamierzoną kopulację Polonii będziecie niestety musieli zastąpić
      masturbacją. Bazę podatkową możecie se poszerzyć zakładając kasy fiskalne w wyłożonych na betonie
      czapkach tych meneli, co wam na stacji kolei średnicowej Warszawa-Stadion tak ładnie na harmoszce i
      skrzypcach grają. Oni się dotychczas nie rozliczają z bilonu - to karygodne przeoczenie waszego
      systemu.
      • kaganowski Re: stany czy australia ich druga "ciemna "strona 08.08.05, 14:28
        Mnie wystarczy komentarz celnika austrlijskiego, ktory mi otwarcie oswiadczyl,
        ze nie jestem zadnym australijczykiem, bowiem urodzilem sie w Polsce, i jak
        zechce, to mnie do tejze australii nie wpusci, mimo iz legitymuje sie waznym
        australijskim paszportem... Oczywiscie, nie dotyczy powyzsze polskich zydow, w
        tym tak zadowolonego z australii wiaruska...
        • kaganowski Re: stany czy australia ich druga "ciemna "strona 09.08.05, 09:31
          A propos USA: jesli chodzi o odprawe na granicy USA, to nie mialem zadnych
          zastrzezen (przybylem do USA na wizie pracowniczej) - odprawa na lotnisku w LA
          byla szybka i profesjonalna, bez przetrzasania bagazu, ale to bylo PRZED
          atakiem na World Centre i Pentagon... A co do Australii, to zachowanie sie
          celnikow bylo ostatnio wrecz chamskie, a ich komentarze na temat miejsca mego
          urodzenia dowodzily nie tylko braku elementarnej kultury, ale tez o pogardzie
          prawa obowiazujacego w Australii. Chyba, ze jest tu (w Australii) jedno prawo
          dla prawdziwych australijczykow "true blue aussies", a inne dla takich "wogow"
          jak ja. Ale w takim razie, to ja olewam takie obywatelstwo drugiej klasy. A
          jesli wlasnych obywateli, tyle ze urodzonych w Polsce australia tak zle
          traktuje, to wyobraz sobie jak sa traktowani przybysze z Polski, ktorzy nie
          maja australijskiego obywatelstwa...
      • maniek_the_porcupine Wojska lacznosci wkrotce bez mundurow 08.08.05, 15:20
        PAP podaje:

Mundury i buty opatentowane

Sprytni przedsiębiorcy wystrychnęli na dudka polską armię. Przez ostatnie
        dziewięć lat zgłosili w urzędzie patenty na co najmniej 25 części umundurowania
        - pisze "Rzeczpospolita".

Co to znaczy? Że przy przetargach na części mundurów (np. buty albo paski)
        przedsiębiorcy mogą postawić Ministerstwo Obrony Narodowej pod ścianą i narzucać
        swoje warunki, bo to oni są właścicielami praw autorskich do - na przykład -
        butów desantowców czy klamer do pasków.

MON dowiedziało się o tym dopiero kilka miesięcy temu. Przypadkiem. W czasie
        przetargu na wojskowe buty jedna z firm stwierdziła, że jest właścicielem...
        praw autorskich do wzoru butów, jakie armia chce dostarczyć żołnierzom. Agencja
        Mienia Wojskowego unieważniła przetarg. MON z częścią firm chce walczyć w
        sądzie, ale z kilkoma negocjuje odkupienie praw.

Armia ma też inny poważny kłopot z mundurami. Największy w ostatnich latach
        kontrakt na odzież i wyposażenie osobiste polskich żołnierzy został właśnie
        unieważniony. Urząd Zamówień Publicznych stwierdził, że przed przetargiem nikt
        nie sprawdził, czy oferenci poradzą sobie ze skomplikowanym zamówieniem wartości
        około 470 milionów złotych.

Wojskowi załamują ręce, bo prawdopodobnie późną jesienią armii zabraknie
        mundurów - zaznacza "Rz". (PAP)
        • ratpole Bez mundurow ale w komzach 10.08.05, 01:37
          Jak sie okazuje nasz icaro, ktoremu za moment ostatnie pawie piora z dupy
          wypadna po tak solidnym w nia zebraniu, jest kapelanem przy dywizji wojsk
          lacznosci z Polonia, okupujacych Hiszpanie. W takim razie to nawet lepiej, ze mu
          dupe z tych pior oczyszczamy, bo kapelani wojskowi to pedaly jak jeden maz a
          drugi zona. Ja nie wierze, zeby wszystkie pedaly byly tak agresywne jak ten Marek
          Raczkiewicz, ale teraz wiem o jakie CIEMNE STRONY w swiecie on pyta sie jezy. Ma
          pedrylek agresywne plany podboju swiata polskim odbytem, hehehe
      • icaro Re: latwy sposob myslenia 09.08.05, 02:11
        podziwiam rodakow zza oceanu. ten prostolinijny sposob myslenia w stanach jest
        wspanialy,
        jak latwo sie tam zyje... my jestesmy dobrzy,inni to
        komunisci,terorysci,islam,"stara europa" + .......(dodaj co chcesz)
        dyskusja sluzy do wymiany pogladow;w waszym wypadku jest to zwykle prowokowanie
        i przedstawienie USA jako jedynego "sprawiedliwego i demokratycznego"(w duzym
        uproszczeniu). odrzucanie czyichs racji ze wzgledu na jego (w/g waszego
        myslenia)"marksizm " czy "komunizm"(istnieja dla was tylko dwa kolory?) jest
        widocznym brakiem szacunku dla oponenta.
        nie jestem komunista,nie pracuje dla amb. polskiej(skad to podejrzenie??).
        szkoda mi ze sa polacy ktorych boli polskosc tak bardzo ze nie potrafia o niej
        zapomniec.w zyciu trzeba wybrac.mieszkasz w stanach,anglii czy kanadzie i
        juz;nie mozna zyc miedzy dwoma krajami(tak jak wy).

nie otrzymalem odpowiedzi na moje pytanie: jakie sa "ciemne" strony mieszkania w
        stanach?? pytanie bylo najzupelniej powazne;nie doszukuj/cie sie jakichs
        domniewanych spraw.
        nie interesuje mnie porownanie z polska ,to nie ma sensu,raczej realne sytuacje
        z zycia emigrantow.
        pozdrawiam z hiszpanii.
        • icaro Re: dalej czekam na odpowiedz. 09.08.05, 18:15
          czyzby sie ktos wstydzil?
          dalej czekam na jakas konkretna i prawdziwa odpowiedz.
          • filipek.us dalej cierpliwie czekam na miłą odpowiedź, chłopcy 09.08.05, 18:43
            www.icaro.us/ napisał:

> czyzby sie ktos wstydzil?
            > dalej czekam na jakas konkretna i prawdziwa odpowiedz.

www.icaro.us/
            • icaro Re: mila strona 09.08.05, 22:13
              filipek.us napisał:
              www.icaro.us/
              >
              > > czyzby sie ktos wstydzil?
              > > dalej czekam na jakas konkretna i prawdziwa odpowiedz.
              >

mila strona ,choc nie jestem homo(chyba ze TY szukasz kogos??)
              ach,ja jestem za zwiazkami malzenskimi homoseksualistow(notabene,prawnie
              dozwolone w hiszpanii od niedawna).
              natomiast jesli zrobiles te strone uwazajac ze mnie osmieszysz lub cos
              podobnego,jestes w grubym bledzie. smile i swiadczyloby to o twojej homofobii i
              katolicyzmie(co praktycznie daje to samo smile )
              i mylisz osoby... smile juas,juas,juas

• filipek.us Re: mila strona 09.08.05, 22:24
                www.icaro.webpark.pl/
              • jeet-yet Re: mila strona 25.08.05, 17:36
                obczyzna.blogspot.com/2005/08/lista-druha-longina.html#ojciec_icaro
                Czego ten klecha o twarzy cwanego mlodszego aspiranta polycyi tu szuka?
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=28108898&a=28168367
                dondomingo@poczta.onet.pl

icaro napisał:

> filipek.us napisał:
                > www.icaro.us/
                > >
                > > > czyzby sie ktos wstydzil?
                > > > dalej czekam na jakas konkretna i prawdziwa odpowiedz.
                > >
                >
                > mila strona ,choc nie jestem homo(chyba ze TY szukasz kogos??)
                > ach,ja jestem za zwiazkami malzenskimi homoseksualistow(notabene,prawnie
                > dozwolone w hiszpanii od niedawna).
                > natomiast jesli zrobiles te strone uwazajac ze mnie osmieszysz lub cos
                > podobnego,jestes w grubym bledzie. smile i swiadczyloby to o twojej homofobii i
                > katolicyzmie(co praktycznie daje to samo smile )
                > i mylisz osoby... smile juas,juas,juas
                >
          • debunker Marek Raczkiewicz: dalej czekam na odpowiedz. 09.08.05, 19:15
            icaro napisał:

> czyzby sie ktos wstydzil?
            > dalej czekam na jakas konkretna i prawdziwa odpowiedz.

.:: www.poloniamadryt.net :: Napisz odpowiedz ::.:

"Zadłużenie Polaków już teraz lawinowo rośnie. W ciągu ostatniego półrocza
            banki i pośrednicy finansowi udzielili kredytów hipotecznych za 10 mld zł,
            szybkich pożyczek gotówkowych za 3 mld zł, zaś liczba wydanych przez banki kart
            kredytowych rośnie o milion rocznie. Dariusz Górski, analityk DB Securities,
            zwraca uwagę na to, że w warunkach spadających marż na rynku bankowym wygrają
            tylko te banki, które zdołają pozyskać najwięcej klientów."
            • monsieur_ziutek_w_remizie Re: Marek Raczkiewicz: dalej czekam na odpowiedz. 12.08.05, 22:13
              Ostatnimi czasy w Polsce znalezienie pracy bez znajomości jest niemal niemożliwe. Jeżeli już
              się znajdzie to jest to na ogół nisko płatna, mozolna, uciazliwa praca, trudne
              warunki zycia, i lęk o utratę nawet tego.
              Na ogół jest to również praca poniżej kwalifikacji pozwalająca przetrwać jakiś
              czas i nie dająca nic zaoszczędzić.
              Piszę to jako absolwent dziennych studiów państwowej uczelni o (podobno)
              poszukiwanych umiejętnościach. Nie wspominam już nawet o ludziach którzy mają
              wykształcenie podstawowe, czy średnie.
        • filipek.us Re: łatwy sposób mylenia 09.08.05, 21:18
          icaro napisał:

nie pracuje dla amb. polskiej(skad to podejrzenie??).
          >
          Wirtualna Polonia: "Hiszpańsko-Polskie Stowarzyszenie
          Kulturalne FORUM powstało w Madrycie w czerwcu 1994 r. Działa w oparciu o
          własny statut i jest wpisane w rejestr w Hiszpańskim Ministerstwie Spraw
          Wewnętrznych. Jest też członkiem-założycielem Federacji Polskich i Hiszpańsko-
          Polskich Organizacji w Hiszpanii. Forum współpracuje z Ambasadą RP w Madrycie"
          >
          mieszkasz w stanach,anglii czy kanadzie i
          > juz;nie mozna zyc miedzy dwoma krajami(tak jak wy).
          >
          > nie otrzymalem odpowiedzi na moje pytanie: jakie sa "ciemne" strony
          mieszkania w stanach?? pytanie bylo najzupelniej powazne;nie doszukuj/cie sie
          jakichs domniewanych spraw.
          "Marek Raczkiewicz, poľský korešpondent Rádia Vatikán, vyzdvihol význam demonštrácie pre kraji- ny východnej Európy: „Situácia v Španielsku sa tam sleduje s veľkým záujmom a s účasťou, najmä keď ide o rodinu a manželstvo. Treba počúvať hlasy laikov. Obrana manželstva a rodiny nie je iba vecou kňazov alebo cirkevných hodnostárov.”"

> nie interesuje mnie porownanie z polska ,to nie ma sensu,raczej realne
          sytuacje z zycia emigrantow.
          www.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/promocja/plonearticle.2005-06-21.4324920763#
          > pozdrawiam z hiszpanii.
    • luiza-w-ogrodzie Re: stany czy australia ich druga "ciemna "strona 11.08.05, 03:13
      icaro napisał:

Po doswiadczeniach z Polski, odnawianych za kazdym pobytem a szczegolnie rok
      temu, Australia wydaje sie rajem grzecznych urzednikow, szlachetnych,
      nieprzekupnych lekarzy i uczciwych policjantow. Co oczywiscie nie jest prawda,
      sadzac z naglasnianych w australijskiej prasie co jakis czas spraw korupcyjnych
      etc - co jest wazne, to ze z reguly glowy oskarzonych leca.

Osobiscie nie spotkalam sie z "ciemnymi stronami" zycia w Australii chyba ze w
      ciagu 13 lat zlicze kilka przypadkow leniwych urzednikow, ktorych jednak tutaj
      latwo ustawic do pionu. Poza tym moje zycie uplywa z dala od wszelkich
      przedstawicieli wladzy, po urzedach nie chodze, mam dobrych lekarzy, z policja
      nie mam do czynienia (oprocz dorocznych wizyt na lokalnym posterunku w czasie
      tzw "Open Day", kiedy dzieci moga popatrzec na trening psa policyjnego, wsiasc
      do radiowozu itp). Wiekszosc spraw urzedowych zalatwiam telefonicznie lub przez
      Internet. Totez ze wzgledu na brak doswiadczenia w doswiadczaniu ciemnych stron
      zycia tutaj uprzejmie prosze o niezadawanie mi dalszych pytan na ten temat.

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie

><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      .·´¯`·.. ><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      • sydneypolak jasnosc luizy 11.08.05, 11:30
        >>Poza tym moje zycie uplywa z dala od wszelkich przedstawicieli wladzy, po
        urzedach nie chodze, mam dobrych lekarzy, z policja nie mam do czynienia <<

Tak wiec, Luu, przyznalas sie powyzej, ze o prawdziwej Australii malo wiesz...
        Moje zycie w Oz uplywalo przez niemal 20 lat z dala od przedstawicieli wladzy,
        policji i lekarzy, az tu nagle doswiadczylem wszystkiego powyzszego naraz.
        Sady, policja - szkoda gadac. Lekarze? Masz dobrych lekarzy? Jak do tej pory
        nie spotkalem w Oz ani jednego lekarza ! - same roznokolorowe dzipisy. Sluzba
        zdrowia w Oz to kpiny - 1000 lat za PRL. Ambulans zawiozl mnie kiedys
        ociekajacego krwia po wypadku do szpitala na Emergency i spedzilem tam na lawce
        6 godzin nie doczekawszy sie nawet zwyklego omycia ran, baa, nawet zwyklej
        bibulkowej tissue nie chciano mi podac, zebym otarl twarz z krwi, bo zadna
        nurse (a wstretne byly jak Roza Luksemburg albo Adam Michnik) nie raczyla
        ruszyc tylka znad komputera. Co prawda po jakichs 4ch godzinach czekania
        zrobiono mi X-ray, ale mlodociany specjalista nie stwierdzil zadnego zlamania i
        odeslal mnie spowrotem na lawke w poczekalni. Kiedy o 3 nad ranem zaczalem
        domagac sie swoich praw pacjenta, trzech przyglupow w mundurach wyprowadzilo
        mnie sila za brame szpitala. Na drugi dzien, juz w prywatnej klinice, omyto mi
        twarz i rece z ran, a X-ray wykazal zlamanie reki. To tylko jeden przypadek z
        wielu jakie spotkaly mnie i moich najblizszych przyjaciol w szpitalach Sydney
        za Johna Howarda, ktory i tak jest w porzadku bo w koncu bomby zrzuca na jakies
        glowy w Bagdadzie a nie na Ovale w Sydney.
        • starywiarus Re: jasnosc luizy 11.08.05, 13:10
          sydneypolak napisał:

> >>Poza tym moje zycie uplywa z dala od wszelkich przedstawicieli wladzy
          > , po
          > urzedach nie chodze, mam dobrych lekarzy, z policja nie mam do czynienia <&
          > #60;
          >
          > Tak wiec, Luu, przyznalas sie powyzej, ze o prawdziwej Australii malo wiesz...
          >
          > Moje zycie w Oz uplywalo przez niemal 20 lat z dala od przedstawicieli wladzy,
          > policji i lekarzy, az tu nagle doswiadczylem wszystkiego powyzszego naraz.
          > Sady, policja - szkoda gadac. Lekarze? Masz dobrych lekarzy? Jak do tej pory
          > nie spotkalem w Oz ani jednego lekarza ! - same roznokolorowe dzipisy. Sluzba
          > zdrowia w Oz to kpiny - 1000 lat za PRL. Ambulans zawiozl mnie kiedys
          > ociekajacego krwia po wypadku do szpitala na Emergency i spedzilem tam na lawce
          >
          > 6 godzin nie doczekawszy sie nawet zwyklego omycia ran, baa, nawet zwyklej
          > bibulkowej tissue nie chciano mi podac, zebym otarl twarz z krwi, bo zadna
          > nurse (a wstretne byly jak Roza Luksemburg albo Adam Michnik) nie raczyla
          > ruszyc tylka znad komputera. Co prawda po jakichs 4ch godzinach czekania
          > zrobiono mi X-ray, ale mlodociany specjalista nie stwierdzil zadnego zlamania i
          >
          > odeslal mnie spowrotem na lawke w poczekalni. Kiedy o 3 nad ranem zaczalem
          > domagac sie swoich praw pacjenta, trzech przyglupow w mundurach wyprowadzilo
          > mnie sila za brame szpitala. Na drugi dzien, juz w prywatnej klinice, omyto mi
          > twarz i rece z ran, a X-ray wykazal zlamanie reki. To tylko jeden przypadek z
          > wielu jakie spotkaly mnie i moich najblizszych przyjaciol w szpitalach Sydney
          > za Johna Howarda, ktory i tak jest w porzadku bo w koncu bomby zrzuca na jakies
          >
          > glowy w Bagdadzie a nie na Ovale w Sydney.

Jakby to prawda byla, to nawet bardzo byle jaki prawnik dawno przekręciłby ci ten incydent na
          gotówkę. Chyba że szpital moźe udowodnić, przy pomocy twojej analizy krwi i taśmy video z kamery
          pod sufitem poczekalni, że nie dość, źeś był nawalony amfetaminą jak dwa male bąki, to jeszcze
          próbowałeś pogryźć pielęgniarza?
          • sydneypolak Re: jasnosc luizy 11.08.05, 13:16
            byle jaki prawnik boi sie podjac walke z instytucja panstwowa; bo niby w imie
            czego? obrony bladego loga??
            • luiza-w-ogrodzie Re: jasnosc luizy 11.08.05, 13:18
              sydneypolak napisał:

> byle jaki prawnik boi sie podjac walke z instytucja panstwowa; bo niby w imie
              > czego? obrony bladego loga??

A to dupa blada...
              Dobranoc
              Luiza-w-Ogrodzie

><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
              .·´¯`·.. ><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
            • starywiarus Re: jasnosc luizy 11.08.05, 13:26
              sydneypolak napisał:

> byle jaki prawnik boi sie podjac walke z instytucja panstwowa; bo niby w imie
              > czego? obrony bladego loga??

Nie, w imię kasy, jaką od ciebie weźmie. Prawników jest dużo, spraw mniej, więc no win - no fee.
              No to po czym byłeś w tym szpitalu? "E", amfie, kokainie?
              • sydneypolak Re: jasnosc luizy 11.08.05, 13:31
                a ty wiarus tez idz spac, najlepiej z luiza, bo oboje wegetujecie ponizej
                rzeczywistosci australijskiej z ktorej nawet true blue aussies zdaja sobie
                dobrze sprawe..
                • starywiarus Re: jasnosc luizy 11.08.05, 13:36
                  sydneypolak napisał:

> a ty wiarus tez idz spac, najlepiej z luiza, bo oboje wegetujecie ponizej
                  > rzeczywistosci australijskiej z ktorej nawet true blue aussies zdaja sobie
                  > dobrze sprawe..

To ty w końcu jesteś blady łog, czy true blue?
                  Poza tym raczej powyżej niż poniźej, bo w szpitalu zawsze mnie traktowali OK.
                  To jak, w końcu byłeś nawalony tą amfą, czy nie byłeś? Bo to by wiele tłumaczyło.
                  Następnym razem walnij se więcej, nie będziesz tak cierpiał.
                  • sydneypolak Re: jasnosc luizy 11.08.05, 13:41
                    no to podaj mi adres do tego przecietnego prawnika, ktory bedzie zainteresowany
                    walka z panstwem... sprawa ciagle aktualna, dowody trzymam, papiery sa OK,
                    pijany nie bylem
                    • starywiarus Re: jasnosc luizy 11.08.05, 13:47
                      sydneypolak napisał:

> no to podaj mi adres do tego przecietnego prawnika, ktory bedzie zainteresowany
                      >
                      > walka z panstwem... sprawa ciagle aktualna, dowody trzymam, papiery sa OK,
                      > pijany nie bylem

Czy ja wspomniałem choćby słowem o alkoholu? Poza tym, jak moźna znaleźć prawnika, co się weźmie
                      za speed cameras, to można znaleźć i takiego, co się weźmie za szpita, tylko trzeba się przestać mazać
                      i wziąć wlasne życie we wlasne ręce. Ze znalezieniem adresu może ci pomoże Armia Zbawienia?
                      • sydneypolak Re: jasnosc luizy 11.08.05, 13:54
                        dzieki dobrodzieju za pomoc.. po kims kto podaje sie za polonijnego
                        staregowiarusa spodziewalem sie czegos wiecej od obelg
                        • monsieur_ziutek_w_remizie pomoc 11.08.05, 14:03
                          sydneypolak napisał:

> dzieki dobrodzieju za pomoc.. po kims kto podaje sie za polonijnego
                          > staregowiarusa spodziewalem sie czegos wiecej od obelg

www.aussieinjury.com.au/main.php
                        • monsieur_ziutek_w_remizie pomoc_2 11.08.05, 14:07

Pomoc_2
                        • monsieur_ziutek_w_remizie pomoc_3 11.08.05, 14:12
                          Bell Legal Group Gold Coast - www.belllegal.com.au
                          Gold Coast law firm general practice.
                          Swaab Attorneys - www.swaab.com.au
                          Sydney law firm with international focus, practicing in corporate and
                          commercial law, finance, immigration, foreign investment, family law,
                          intellectual property and litigation.
                          Morton & Harris Solicitors - www.mh.com.au
                          Law firm in Nowra on the south coast of New South Wales providing legal
                          services in family law, property law, commercial law, local government, wills &
                          estates and more
                          Louis Gross & Associates - www.louisgross.com.au/
                          Customs & international trade lawyers based in Melbourne.
                          B. Hayward & Co - www.bhayward.com.au
                          General practice based in Hurstville Sydney. Accredited specialist in wills &
                          estates and family law.
                          Walsh Halligan Douglas - www.whd.com.au/
                          Brisbane practice providing services for matters including insurance, medico
                          legal litigation, family law, and migration.
                          Rockliffs - www.rockliffs.com.au
                          General practice based in Sydney.
                          Parish Patience - www.parishpatience.com.au/
                          Law firm based in Syndey, offering services for litigation, company and
                          business, banking and finance, real estate, employment, administrative, family
                          law, criminal defense, immigration, and intellectual property matters.
                          Edmund Barton Chambers - www.ebc44.com
                          Barristers chambers in Sydney, dealing in all areas of court work and advice.
                          Roderick Storie Solicitors - www.rodstorie.com.au
                          Legal firm in Windsor, New South Wales. Criminal law, family law, personal
                          injury, conveyancing, and commercial law.
                          Imelda Argel & Associates - www.iargel.com.au/
                          Providing a wide range of legal services from offices in Surry Hills, New South
                          Wales.
                          Craddock Murray Neumann - www.craddock.com.au/
                          Mid-sized firm based in the central business district of Sydney.
                          Fidock Legal - www.fidocklegal.com.au/
                          Barristers and Solicitors in Perth Western Australia. List of services, fee
                          schedule, and contacts.
                          Snedden, Hall and Gallop - www.sneddenhall.com.au/
                          Based in Canberra and practicing in a wide range of legal areas.
                          Primrose Couper Cronin Rudkin lawyers - www.pccrlaw.com.au
                          A long established Surfers Paradise law firm practicing in conveyancing, family
                          law & litigation
                          Michael Sing Lawyers - www.michaelsinglawyers.com.au/
                          General legal practice in Queensland. Staff profiles, list of services,
                          contacts.
                          Taylors Solicitors - www.taylors-solicitors.com.au/
                          General practice firm, located in Mackay, Queensland.
                          Chessell Williams Lawyers - www.chessellwilliams.com.au
                          Melbourne law firm, specialising in business law, family law, property,
                          litigation, estate planning, and probate.
                          Tonkin Drysdale Partners - www.tdplegal.com.au/index.html
                          Services for conveyancing, family and commercial law, litigation, and probate.
                          Chris Nadolski & Associates - www.cnalaw.com/
                          Solicitors and attorneys in the Ashfield suburb of Sydney. List of services,
                          contacts.
                          Hynes Lawyers - www.hyneslawyers.com.au
                          General practice including commercial property, intellectual property, local
                          business & international public companies.
                          Conveyance Xpress - www.conveyancexpress.com
                          Queensland conveyancing lawyers offering online services for buyers & sellers
                          of property.
                          Brown & Fowler Solicitors - www.about-australia.com/bfs/
                          Specialises in commercial and property law and associated litigation, as well
                          as personal injury claims and general court litigation. Located in Southport,
                          Gold Coast, Queensland.
                          Lees Marshall Warnick - www.lmw.com.au/
                          Notaries and lawyers based in Brisbane, with expertise in commercial,
                          industrial and family law.
                          Dobson Mitchell & Allport - www.doma.com.au
                          Tasmanian firm covering all major areas of legal service including litigation,
                          commercial and residential property, family law, estate planning and
                          administration, and migration.
                          Armstrong Legal - www.armstronglegal.com.au/
                          Criminal and family legal services in Sydney and New South Wales. Partner
                          biographies, list of services, contacts.
                          Ryan Carlisle Thomas - www.rct-law.com.au/
                          Offering services for estate planning, conveyancing, commercial matters,
                          criminal law, family law, employment discrimination, industrial accidents, and
                          workplace and personal injury cases, from eight offices around Victoria.
                          AR. LAW - www.arlaw.com.au/
                          General practice firm based in Melbourne.
                          Stone and Partners - www.stonepartners.com.au/
                          General practice law firm, in New South Wales, with additional offices in
                          Lismore, Byron Bay, Brunswick Heads and Sydney.
                          Kenny Spring Solicitors - www.kennyspring.com.au
                          General law practice located in Bathurst and Oberon NSW.
                          Tan & Tan - www.tan-tan.com.au
                          Providing services in immigration, conveyancing, commercial, family, and
                          construction law. Situated in Melbourne.
                          Everingham Solomons Solicitors - www.eversol.com.au
                          Areas of service include property law, personal injury, business law, family
                          law and wills and estates.
                          Baker Johnson Lawyers - www.bakerjohnson.com.au/
                          Queensland law firm, assisting clients with matters including personal injury
                          claims, business law, criminal defense, estate planning, insolvency, and
                          collections.
                          Marino Moller Lawyers - www.marinomoller.com.au/
                          Staff profiles, practice areas, and client list for the North Queensland law
                          firm with offices in Cairns, Gordonvale, Edmonton and Babinda.
                          Tetlow Jansen Doyle - www.tjd.com.au
                          Practicing in property, business, personal injury and wills and probate. Based
                          in Canberra.
                          Bain Gasteen Lawyers - www.baingasteen.com.au
                          Servicing Queensland's corporate and business communities.
                          Hall Payne Lawyers - www.hallpayne.com.au/
                          General le
                          • monsieur_ziutek_w_remizie Re: pomoc_3 cd 11.08.05, 14:15
                            • monsieur_ziutek_w_remizie Re: pomoc_3 część trzecia 11.08.05, 14:18
                              James & Associates - www.jameslawyers.com.au
                              A husband and wife team general practice servicing Sydney's inner west.
                              Border Attorneys - www.borderattorneys.com/
                              Offering services for workers compensation, personal injury, criminal law, and
                              coronial law, from offices in Albury, New South Wales.
                              Milne Berry Berger Solicitors - www.legalmbb.com.au
                              Practicing in areas oincluding property and conveyancing, inheritance, business
                              and family law. Offices in Sydney and Gladesville.
                              Secombs Solicitors - www.secombs.com.au
                              Services include commercial and business advice and litigation, conveyancing
                              and property law, family law, personal injury matters, planning and local
                              government, and wills.
                              Stokes - www.stokeslegal.com.au/
                              General practice based in Adelaide,
                              Priest McCarron - www.priestmccarron.com.au
                              Providing services for property law, family law, personal injury, wills,
                              probate, employment disputes, and mortgages. Located in Port Macquarie, New
                              South Wales.
                              Rigoli & Associates - www.rigolilawyers.com.au
                              Victoria firm offering a wide range of legal services.
                              Professional Dispute Resolution Centre - www.pdrc.com.au
                              Based in Perth offering dispute resolution services such as negotiation,
                              arbitration, mediation, conciliation, expert appraisal and litigation.
                              Marshall Partners Solicitors - www.marshallpartners.com.au
                              A general practice law firm based in the Hunter Region town of Raymond Terrace
                              near Newcastle.
                              Alex Nelson & Associates - www.alexnelson.com.au/
                              Townsville law firm in general practice with an emphasis on commercial
                              transactions and military law.
                              GSM Lawyers - www.gsmlawyers.com.au/
                              Practice in matters including business, property, family law, and employment.
                              Based in Collingwood, Melbourne.
                              Pogson Cronin - www.pogsoncronin.com.au
                              Lawyer and notary based at Lavington near Albury Wodonga.
                              MPN Lawyers - www.mpnlaw.com.au
                              Brisbane law firm offering a wide range of legal services.
                              Bernard Welch & Associates - www.welch.com.au
                              Service for property law matters, wills, probate and estates.
                              Rowland & Townend - www.rowlandtownend.com.au
                              General legal practice located in Mona Vale.
                              Woodgate Lawyers - www.woodgatelawyers.com.au
                              Newcastle lawyer providing legal services in family law, conveyancing & wills.
                              Hansons Lawyers - hansons-lawyers.com.au
                              Providing a range of legal services to business and individuals. Based in the
                              Illawarra region.
                              Penmans Solicitors - www.penmans.com.au
                              General practice lLaw firm situated in Gosford on the Central Coast of NSW.
                              Leys Law Firm - www.leyslaw.com.au
                              A general legal practice based in Perth.
                              Lovett & Green - www.lovettgreen.com/
                              Providing services to businesses and individual clients from offices in New
                              South Wales.
                              Hicks & Oakley - www.hicksoakley.com.au/
                              General lawyers practicing in Melbourne. Practice areas, partner profiles,
                              contacts.
                              Bishops - www.bishops.com.au/
                              Barristers and solicitors in Launceston Tasmania. Corporate profile, contacts.
                              Kahns Lawyers Melbourne - www.kahns.com.au/
                              Practice areas include banking and finance law, commercial and industrial law,
                              property and insolvency law, employment and industrial relations.
                              Ian Archibald - ianarchibald.com/
                              Barrister in Sydney. Professional profile, contacts.
                              Kelly & Agerholm Solicitors - www.kellyagerholm.com.au
                              Arana Hills general practice firm.
                              Barwick Boitano - www.barwickboitano.com.au
                              General practice based in North Parramatta.
                            • starywiarus pomoc językowa 11.08.05, 14:20
                              Wydrukuj poniższe, wręcz kartkę recepcjonistce u adwokata, mowiąc 'rid pliz'

To use a telephone interpreter
                              ========
                              Call 131 450
                              The operator will need the following information:
                              Name of your organisation/service
                              Organisation's TIS client code (if your service has one)
                              Name of client
                              Language you require and dialect.

The operator will connect you to an interpreter in the language you require.

When you are put through to an interpreter, introduce yourself and your client and tell the interpreter
                              clearly and briefly about the situation.

For more detail see Step by step procedure for using a TIS interpreter (*PDF 24KB)
                              www.immi.gov.au/tis/how.htm#pdf
                              • sydneypolak Re: pomoc językowa dla Ziutka 12.08.05, 10:40
                                Ziutek zarzucil mnie smieciem wirtualnym, a ja to wszystko znam z realu, a ty
                                wiarusie_w_d_uprzejmy tez wczesniej czy pozniej poznasz, pod warunkiem ze nie
                                wyemigrujesz na stare lata na Kube, gdzie sprawy medyczne maja sie duzo lepiej
                                niz w aus_trali
                  • monsieur_ziutek_w_remizie To profesor Krawczyk przedozował? A fe! 11.08.05, 13:42
                    Chciałbym wierzyć, że zwyczajnie, jak to Polak, schlał się do nieprzytomności.
                    To by było tak bardziej swojsko hehehe

starywiarus napisał:
                    >
                    > To ty w końcu jesteś blady łog, czy true blue?
                    > Poza tym raczej powyżej niż poniźej, bo w szpitalu zawsze mnie traktowali OK.
                    > To jak, w końcu byłeś nawalony tą amfą, czy nie byłeś? Bo to by wiele
                    tłumaczył
                    > o.
                    > Następnym razem walnij se więcej, nie będziesz tak cierpiał.
                    • kaganowski Re: To profesor Krawczyk przedozował? A fe! 12.08.05, 12:38
                      Czemu wszedzie widzisz Kagana? W lodowce tez go widujesz?
        • monsieur_ziutek_w_remizie nie doczekawszy sie nawet zwyklego pavulonu 11.08.05, 13:54
          sydneypolak napisał:

Sluzba
          > zdrowia w Oz to kpiny - 1000 lat za PRL. Ambulans zawiozl mnie kiedys
          > ociekajacego krwia po wypadku do szpitala na Emergency i spedzilem tam na
          lawce 6 godzin nie doczekawszy sie nawet zwyklego omycia ran, baa, nawet
          zwyklego pavulonu

• waldek.usa Re: nie doczekawszy sie nawet zwyklego pavulonu 12.08.05, 20:38
            monsieur_ziutek_w_remizie napisał:

> sydneypolak napisał:
            >
            > Sluzba
            > > zdrowia w Oz to kpiny - 1000 lat za PRL. Ambulans zawiozl mnie kiedys
            > > ociekajacego krwia po wypadku do szpitala na Emergency i spedzilem tam na
            >
            > lawce 6 godzin nie doczekawszy sie nawet zwyklego omycia ran, baa, nawet
            > zwyklego pavulonu
            >
            ► tiaaa, w Polanezji dostalby i po krzyku. Doslownie, hehehe.

A tu raptem w Oz zaloga karetki zrobila rozpoznanie przypadku, wyciagnela
            wnioski, powiadomila szpital o stanie klienta i czy go trzeba od razu na stol,
            czy tez moze polezec i dac miejsce innym, bardziej potrzebujacym, i nawet nie
            chcieli mu rozmazanej szminki wytrzec. Skandal.

Z okazji lykendu i dobrego humoru zapodam gliniakom, ze przypadki pavulonu
            (hehehe) sa i w US (Miedzynarodowka ryczy w megafonie).
            Tyle, ze nie na taka skale, jak w Polanezji i winni z mety dostaja odpowiednie
            wyroki (Miedzynarodowka urywa sie ze zgrzytem igly, ktos mamrocze, ze kapral
            gwizdnal gramofon w celu zamiany na denaturat).

Ja bym nie zawracal doopy prawnikom, bo podstaw nie ma, hehehe.

>
          • waldek.usa Re: nie doczekawszy sie nawet zwyklego pavulonu 12.08.05, 20:38
            monsieur_ziutek_w_remizie napisał:

> sydneypolak napisał:
            >
            > Sluzba
            > > zdrowia w Oz to kpiny - 1000 lat za PRL. Ambulans zawiozl mnie kiedys
            > > ociekajacego krwia po wypadku do szpitala na Emergency i spedzilem tam na
            >
            > lawce 6 godzin nie doczekawszy sie nawet zwyklego omycia ran, baa, nawet
            > zwyklego pavulonu
            >
            ► tiaaa, w Polanezji dostalby i po krzyku. Doslownie, hehehe.

A tu raptem w Oz zaloga karetki zrobila rozpoznanie przypadku, wyciagnela
            wnioski, powiadomila szpital o stanie klienta i czy go trzeba od razu na stol,
            czy tez moze polezec i dac miejsce innym, bardziej potrzebujacym, i nawet nie
            chcieli mu rozmazanej szminki wytrzec. Skandal.

Z okazji lykendu i dobrego humoru zapodam gliniakom, ze przypadki pavulonu
            (hehehe) sa i w US (Miedzynarodowka ryczy w megafonie).
            Tyle, ze nie na taka skale, jak w Polanezji i winni z mety dostaja odpowiednie
            wyroki (Miedzynarodowka urywa sie ze zgrzytem igly, ktos mamrocze, ze kapral
            gwizdnal gramofon w celu zamiany na denaturat).

Ja bym nie zawracal doopu prawnikom, bo podstaw nie ma, hehehe.

>
        • ozpol Re: jasnosc luizy 13.08.05, 03:06
          Hej sydneypolak czy ty nie masz nic wspolnego z kaganem?
          Moze wspolnie byliscie w tym samym osrodku "wypoczynkowym" i glowki jeszcze nie
          pracuja w porzadku.
          Ja akurat cos wiem o szpitalach w OZ i twoja historia totalnie nie trzyma sie
          kupy.
          Dowod prosty ..pacjent przywieziony ambulansem do szpitala nie jest walony do
          poczekalni na laweczke.\Po drugie pacjent prywieziony ambulansem na
          pierwszenstwo "obsgi"\Po trzecie ..twoj opis pielegniarek daje dowod temu co
          sugeruje wiarus ..oczk anie pracowaly i widzialy jakies mary czyli oboz
          kondycyjny z Kaganem jest dalszym udowodnieniem znajomsci.
          Medycyna nie jest wysokiego lotu tuaj ale nei radze zachorowac w Polsce tym
          bardziej.
          • kaganowski Re: jasnosc luizy 13.08.05, 13:00
            Widac, ze nie piszesz z Australii...
          • sydneypolak Re: jasnosc luizy 14.08.05, 13:56
            wydaje ci sie ze zjadles wszystkie rozumy, bo overtime w pracy i telewizja w
            domu wypelniaja ci zycie i zwalniaja od myslenia...

>> pacjent przywieziony ambulansem do szpitala nie jest walony do poczekalni na
            laweczke.<<
            na Emergency zadano mi pytanie, czy stracilem przytomnosc - odpowiedzialem ze
            nie i od razu trafilem na lawke do poczekalni.

>>\Po drugie pacjent prywieziony ambulansem na pierwszenstwo "obsgi"<<
            PATRZ WYZEJ i nie dowartosciowuj sie obrazaniem ludzi, jak wiarus
            • kaganowski Re: jasnosc luizy 15.08.05, 11:39
              Wiarus, podobnie jak niegdys znany polskozydowski rezyser A. Ford
              ("Krzyzacy") ma zakaz powrotu do PL za antypolska dzialalnosc, stad ta niechec
              wiarusowa i jego alter ego czyli luizy z wirtualnego ogrodu do Polski i
              Polakow... sad
      • dfssdf Re: stany czy australia ich druga "ciemna "strona 29.10.24, 04:53
        Rise Legal Business Lawyers riselegal.com.au Gold Coast business lawyers
    • filipek.us Re: stany czy austria ich druga "ciemna "strona 12.08.05, 23:40
      icaro napisał:

Truskawkowy obóz pracy
      • dfssdf Re: stany czy austria ich druga "ciemna "strona 29.10.24, 04:55
    • jeet-yet druga "ciemna "strona redemptorystów cz.1 26.08.05, 04:26
      recesja.icm.edu.pl/rm/teksty.htm
      www.emigranci.net/
    • dfssdf Re: stany czy australia ich druga "ciemna "strona 29.10.24, 04:55

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka