Dodaj do ulubionych

35 $ na godzine

22.08.05, 18:51
Nie spotkalem Polaka ktory by tyle zarabial.Kto zapie.. w USA za 8 $ 9 $
!0 $ I najwyzej 16 $ na godzine Polacy wlasnie starcza im to na koszty jak
leca do Polski to kozystaja z pozyczek.Ogolnie to jest dziadostwo .Zgoda ich
dzieci po uniwestytetach amerykanskich w przyszlosci moga tyle zarabiac.
Obserwuj wątek
    • chardonnay Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 19:09
      ja zarabiam 55$ cieciu ...wracaj do smietnika bo ci miejsce zajma...skad takie
      smiwci sie na tym swiecie biora???Stfu ty swinio
      • bruno5 Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 19:12
        Ty glupku masz 55 $ na 5 godzin.
    • ontarian Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 19:14
      a gdzies ty mial takiego Polaka spotkac?
      w kolejce po dziadowizne czy na obiadach w SA?
    • majenkir Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 19:18
      Oj, to malo jeszcze widziales smile.
      • chardonnay Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 19:24
        Bruno..powiedz gdzie cie mozna spotkac..chcialbym zrobic ci zdjecie...co za
        moron ...
        • chardonnay Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 19:28
          bruunooooo ..pokaz ryja...
        • ontarian Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 19:29
          chardonnay napisał:

> Bruno..powiedz gdzie cie mozna spotkac..
          najpredzej na ronczeswolce jak skretami handluje

> chcialbym zrobic ci zdjecie...
          po co? zeby dzieci w halloween straszyc?
          • chardonnay Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 19:40
            Po prostu chce zobaczyc jak ten kretyn wyglada... jak takie "cos" egzystuje na
            tym swiecie... on pewnie ma IQ nizsze od wieszaka ...smutne...Brunooooooo
            • imcool Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 20:12
              Niestety przy zbieraniu owocow i sprzataniu 35 nie placi sie. Wystarczy praca
              zawodowa jak technik w szpitalu, elektryk, murarz, malarz i wiele innych prac
              legalnych i popartych zwiazkami zawodowymi, aby zarabiac $35 na godz.
              • chardonnay Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 20:20
                no wlasnie..dlatego chialbym spotkac tego PANA i recznie mu wytlumaczyc...
              • wami41 MALARZ I MURARZ $35.00/H???????????????? 26.08.05, 21:37
                Pani raczy zartowac? Malarz czy murarz zarobi $35.00/h? To raczej zart.Prace
                legalne i poparte zwiazkami zawodowymi placa 16-18dolarow/h.Nie podoba sie?
                Znajdzie sie chinczyk ktory wykona prace za $6.00/h
    • wami41 Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 21:10
      bruno5 napisał:

> Nie spotkalem Polaka ktory by tyle zarabial.Kto zapie.. w USA za 8 $ 9 $
      > !0 $ I najwyzej 16 $ na godzine Polacy wlasnie starcza im to na koszty jak
      > leca do Polski to kozystaja z pozyczek.Ogolnie to jest dziadostwo .Zgoda ich
      > dzieci po uniwestytetach amerykanskich w przyszlosci moga tyle zarabiac.

A ja spotkalem. Zarabial $35.00/h. Wiesz jakie mial czeki tygodniowe?
      • viper39 Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 21:30
        wami41 napisała:

> bruno5 napisał:
        >
        > > Nie spotkalem Polaka ktory by tyle zarabial.Kto zapie.. w USA za 8 $ 9 $
        > > !0 $ I najwyzej 16 $ na godzine Polacy wlasnie starcza im to na koszty ja
        > k
        > > leca do Polski to kozystaja z pozyczek.Ogolnie to jest dziadostwo .Zgoda
        > ich
        > > dzieci po uniwestytetach amerykanskich w przyszlosci moga tyle zarabiac.
        >
        >
        > A ja spotkalem. Zarabial $35.00/h. Wiesz jakie mial czeki tygodniowe?

zacznijmy od robotnikow
        elektryk -39$/hr
        hydraulik - 41$/hr
        instalator HVAC (sheet metal) - 41$/hr

policjant z 5 letnim starzem pracy
        RN - pielegniarka rejestrowana z 5-8 letnim starzem zarabia mniej wiecej tyle

inzynier mniej wiecej 3-4 lata starzu zarabia tyle (tyle zaplacic musialem
        inzynierowi ktorego zatrudnilem 3 miesiace temu)
        chemik z 5-7 letnim starzem w firmie farmaceutycznej zarabia tyle
        informatyk 5-7 lat starzu zarabia tyle (jak jest dobyr moze i wiecej)

czy chcesz znac inne zawody w ktorych zarabiaja dobrze?
        nie powiem ci ile ja zarabiam bo by watroba ci pekla a szkoda mi ciebie
    • maly32 Re: 35 $ na godzine 22.08.05, 22:14
      smilesmile za 35$ na godzine to uczniowie po studjach zarabjaja w nie ktorych
      branzach i miejscach USA np. CA czy, MA, NY, NJ, MD, CT itd. Jezeli chodzi o
      "management consulting" to z MBA zarabia sie kolo $70 na godzine od pierwszego
      dnia. smile~~~~

Mike
    • nieztejziemii Re: 35 $ na godzine 23.08.05, 05:36
      Ja zarabiam $38 na godzine. Jestem RN, pracuje jako CC nurse. Skonczylam studia
      w Ameyce i zyje i pracuje. Cudow nie ma Bruno. Albo ktos ma cos w glowie albo
      nie. Jak nie, to jest rezultat jaki nam prezentujesz. Wszedzie na swiecie jest
      dno i element spoleczny, co wyjezdzajc powienienies sobie uswiadomic.
      Opowiadnie o rownosci spolecznej mozna wlozyc miedzy bajki. Jesli ktos nie ma
      zadnych ambicji zyciowych, nic w zyciu nie chce robic i obraca sie wsrod nic
      nie wartych ludzi, wtedy moze sobie pisac takie glupie posty jak ty napisales.
      Jesli ktos chce byc dziadem, zotaje dziadem, jesli ktos chce byc kims zawsze ma
      mozliwosci bycia kims. I tyle tej lopatologii a tobie radze zmienic srodowisko,
      to i uwierzysz w rzeczy zupelnie wedlug ciebie nierealne.
    • sajjitarius Re: 35 $ na godzine 23.08.05, 21:16
      Oj Bruno, Bruno, gdzies Ty sie urodzil i ile masz lat ? I co wazniejsze, ile Ty
      juz lat siedzisz w tej Ameryce ? Jak duzo czasu potrzeba Ci by sie zorientowac
      ze 35 $ na godzine to nie zadne kokosy, kazdy fachowiec tyle zarobi bez trudu.
      Dla Twej informacji ja zarabiam 75 $USD na godzine, za mniej nawet z lozka nie
      wstaje...moge nawet uchylic Ci rabka tajemnicy i powiedziec Ci ze osiagniecie
      takich stawek, to zaden problem, wystarczy cos umiec i miec troche oleju w
      glowie...a do szkol chodzilem w Polsce, tyle tylko, ze w przeciwienstwie do
      wielu uczylem sie, bo wiedzialem za na samym papierku to daleko sie nie
      zajedzie. Nie pomylilem sie...w przeciwienstwie do wiekszosci ludzi ktorzy
      razem ze mna dostawali te papierki...oni mysleli ze to chodzi tylko o
      papierek...no i dzisiaj kilku rozwozi (juz od 10+ lat) pizze w Kitchener...a
      mieszkaja w bloku socjalnym...no ale coz...to ze ja chodzilem razem z nimi do
      tych samych szkol, w tym samym kraju nad Wisla to byl tylko kosmiczny przypadek
      losu...to gdzie oni sa dzisiaj i gdzie ja jestem dzisiaj, i to co robimy to juz
      nie jest przypadek...milych rozmyslan zycze na dobranoc...
      • bruno5 Re: 35 $ na godzine 24.08.05, 19:47
        Jedna tu napisasla ze ma studia amerykanskie i zarabia 38 $ na godzine zgadzam
        sie z tym.Murarz w uni ma 29 $ na godzine elektryk 32 tak jest w Kanadzie
        >pielegniarka zarabia 28 $ na godzine.Ogromna reszta Polakow ma w fabryczkach
        do 16 $ na godzine.Znam tysiace ludzi.To wszystko odbiorcy moich papierosow.
        Pale to dziadostwo bo liczy sie kazdy grosz.Ja pale markowe kanadyjskie w Paczce
        po indinskich by byc z pozoru jak moi klijenci.
        • ontarian Re: 35 $ na godzine 24.08.05, 19:52
          bruniasty, modl ty sie do Bozi
          zeby twoje dzieci NIC po tobie w genach nie odziedziczyly
        • sajjitarius Re: 35 $ na godzine 24.08.05, 20:15
          bruno5 napisał:

> Jedna tu napisasla ze ma studia amerykanskie i zarabia 38 $ na godzine
          zgadzam
          > sie z tym.Murarz w uni ma 29 $ na godzine elektryk 32 tak jest w Kanadzie
          > >pielegniarka zarabia 28 $ na godzine.Ogromna reszta Polakow ma w fabryczka
          > ch
          > do 16 $ na godzine.Znam tysiace ludzi.To wszystko odbiorcy moich papierosow.
          > Pale to dziadostwo bo liczy sie kazdy grosz.Ja pale markowe kanadyjskie w
          Paczc
          > e
          > po indinskich by byc z pozoru jak moi klijenci.

Tak, tak Bruno, my wiemy, ze Ty bogaty gosc jestes, ale zeby sie nie wyrozniac
          od tych wszystkich nieszczesnikow z ktorymi przychodzi Ci obcowac na codzien,
          to w gescie solidarnosci chodzisz po smietnikach puszki zbierasz, papierosy
          palisz takie najtansze, na obiady chodzisz do kuchni socjalnej, ubrania
          kupujesz tylko w charity shops, skarpetki nosisz dziurawe a prysznic bierzesz
          raz w tygodniu w przytolku dla bezdomnych...
      • wami41 Re: 35 $ na godzine 26.08.05, 21:39
        sajjitarius napisał:

> Oj Bruno, Bruno, gdzies Ty sie urodzil i ile masz lat ? I co wazniejsze, ile
        Ty
        >
        > juz lat siedzisz w tej Ameryce ? Jak duzo czasu potrzeba Ci by sie
        zorientowac
        > ze 35 $ na godzine to nie zadne kokosy, kazdy fachowiec tyle zarobi bez
        trudu.
        > Dla Twej informacji ja zarabiam 75 $USD na godzine, za mniej nawet z lozka
        nie
        > wstaje...moge nawet uchylic Ci rabka tajemnicy i powiedziec Ci ze osiagniecie
        > takich stawek, to zaden problem, wystarczy cos umiec i miec troche oleju w
        > glowie...a do szkol chodzilem w Polsce, tyle tylko, ze w przeciwienstwie do
        > wielu uczylem sie, bo wiedzialem za na samym papierku to daleko sie nie
        > zajedzie. Nie pomylilem sie...w przeciwienstwie do wiekszosci ludzi ktorzy
        > razem ze mna dostawali te papierki...oni mysleli ze to chodzi tylko o
        > papierek...no i dzisiaj kilku rozwozi (juz od 10+ lat) pizze w Kitchener...a
        > mieszkaja w bloku socjalnym...no ale coz...to ze ja chodzilem razem z nimi do
        > tych samych szkol, w tym samym kraju nad Wisla to byl tylko kosmiczny
        przypadek
        >
        > losu...to gdzie oni sa dzisiaj i gdzie ja jestem dzisiaj, i to co robimy to
        juz
        >
        > nie jest przypadek...milych rozmyslan zycze na dobranoc...

JA, JA wielki fachowiec od przepychania zatkanych kanalizacji. Nie wstaje z
        lozka jak nie zarobi $75.00/h. Widzialem takich handymenow silnych w pysku.
        • sajjitarius Re: 35 $ na godzine 30.08.05, 12:39
          wami41 napisała:

> sajjitarius napisał:
          >
          > > Oj Bruno, Bruno, gdzies Ty sie urodzil i ile masz lat ? I co wazniejsze,
          > ile
          > Ty
          > >
          > > juz lat siedzisz w tej Ameryce ? Jak duzo czasu potrzeba Ci by sie
          > zorientowac
          > > ze 35 $ na godzine to nie zadne kokosy, kazdy fachowiec tyle zarobi bez
          > trudu.
          > > Dla Twej informacji ja zarabiam 75 $USD na godzine, za mniej nawet z lozk
          > a
          > nie
          > > wstaje...moge nawet uchylic Ci rabka tajemnicy i powiedziec Ci ze osiagni
          > ecie
          > > takich stawek, to zaden problem, wystarczy cos umiec i miec troche oleju
          > w
          > > glowie...a do szkol chodzilem w Polsce, tyle tylko, ze w przeciwienstwie
          > do
          > > wielu uczylem sie, bo wiedzialem za na samym papierku to daleko sie nie
          > > zajedzie. Nie pomylilem sie...w przeciwienstwie do wiekszosci ludzi ktorz
          > y
          > > razem ze mna dostawali te papierki...oni mysleli ze to chodzi tylko o
          > > papierek...no i dzisiaj kilku rozwozi (juz od 10+ lat) pizze w Kitchener.
          > ..a
          > > mieszkaja w bloku socjalnym...no ale coz...to ze ja chodzilem razem z nim
          > i do
          > > tych samych szkol, w tym samym kraju nad Wisla to byl tylko kosmiczny
          > przypadek
          > >
          > > losu...to gdzie oni sa dzisiaj i gdzie ja jestem dzisiaj, i to co robimy
          > to
          > juz
          > >
          > > nie jest przypadek...milych rozmyslan zycze na dobranoc...
          >
          >
          > JA, JA wielki fachowiec od przepychania zatkanych kanalizacji. Nie wstaje z
          > lozka jak nie zarobi $75.00/h. Widzialem takich handymenow silnych w pysku.

Tak, nie wstaje z lozka za mniej niz $75.00/h. Czy Ci sie to podoba czy nie. I
          niezalenie od tego co w zyciu widziales, chociaz sadzac po poscie, to niewiele
          chyba w sumie...coz, nie moje zmartwienie, really...
    • artur666 Lulaj ze dziecino. 24.08.05, 20:38
      Mamusiu opowiedz mi jeszcze jakas bajeczke na dobranoc.
      Bruno! stary a gupi jestes.
      Chyba musisz znowu wyemigrowac, zeby poznac innych Polakow.
    • bruno5 Re: 35 $ na godzine 25.08.05, 23:46
      up
      • prawdziwawadera2 Re: 35 $ na godzine 26.08.05, 00:41
        Gdzie tyle placa?
        Ja sie zgadzam z bruno!!!! W new Jersey nawet za 12$/hr ciezko znalesc prace!
        Viper39- elektryk 39$/hr
        hydraulik- 41$/hr
        instalator HVAC 41$/hr
        gdzie tyle placa, viper? nie w New Jersey!!!!
        GM placil dosc dobrze, Ford placil dosc dobrze, ale sie wyniesli z NJ.
        W NJ nowoupieczony absolwent uniwersytetu zaczyna od 60-65 tys na rok.
        Policjant / kraweznik/ ma 65 tys na rok, to duzo!. Zalezy od miasteczka, im
        miasto bogatsze tym wiecej "stejtowi" zarabiaja.
        Tak jak bruno pisze, pracownicy unijni / fachowcy/ maja do 30 dol /hr. Ale nie
        ejst wcale latwo dostac sie do Unii. Trzeba miec uklady i przejsc "fachowe"
        testy! Nie opowiadajcie glupst o tak wysokich zarobkach!
        Zgadzam sie z Niestejziemi- jak RN ze stazem pracy i pozycja moze miec 38$/Hr
        Mojej szwagierki corka 4 miesiace temu dostala stejtowy dyplom pielegniarki ,
        na start dostala 31$/hr.
        Dzisiaj zeby zarabiac pozwyze 100 tys na rok, trzeba miec wysokie
        wyksztalcenie plus dosc dlugi staz pracy!
        Pewnie, mozna zarobic tyle, robiac nadgodziny i swieta. W niektorych firmach za
        prace w dzien 4/VII- placa 3-krotnie. Normalnie overtime to poltoraraza stawka
        godzinowa. Niektore companie za prace w niedziele/ nawet gdy to jest 40 godzin
        tydzien/ ,placa 2 razy., ale to sa sporadyczne przypadki.Ja mowie o New Jersey.
        Nie wiem jak jest w innych stanach. Patrzac jednak na ceny , NJ jest jednym z
        drozszych stanow do zycia!Jezeli chodzi o car insurance, niestety my w nj
        placimy najwiecej w calym USAsad((/ dopiero mowili o tym w TV/. Cena domu
        srednio 400 tys/ dom 30-40 letni/.
        Nowe 650 i up.Kto kupuje? 60% to hindusi, reszta to Ci ktorzy juz 3-ci dom
        kupuja. Mlodych nie stac nawet na "okno" w takim domu!
        Pa- pozdrawiam
        Wadera

A Wam sie marzy kurna chata, .......
        smile))
        • viper39 Re: 35 $ na godzine 26.08.05, 13:56
          prawdziwawadera2 napisała:

> Gdzie tyle placa?
          > Ja sie zgadzam z bruno!!!! W new Jersey nawet za 12$/hr ciezko znalesc prace!
          > Viper39- elektryk 39$/hr
          > hydraulik- 41$/hr
          > instalator HVAC 41$/hr

to sa stawki z NYC, w NJ sa minimalnie mniejsze to ze tobie nie chce nikt
          zaplacic wiecej nie znaczy ze tyle ktos nie zarabia

> W NJ nowoupieczony absolwent uniwersytetu zaczyna od 60-65 tys na rok.

wiec blisko 35$/hr

> Policjant / kraweznik/ ma 65 tys na rok, to duzo!. Zalezy od miasteczka, im
          > miasto bogatsze tym wiecej "stejtowi" zarabiaja.

swiezo upieczony kraweznik zarabia 39,9$K rocznie pisalem wczesniej ile lat
          trzeba przepracowac, czytaj uwaznie

> Tak jak bruno pisze, pracownicy unijni / fachowcy/ maja do 30 dol /hr. Ale
          nie
          > ejst wcale latwo dostac sie do Unii.

maja powyzej 30, i do zwiazkowych prac mozna sie dostac ale trzeba wiedziec jak
          to sie robi, czyli znajomosc angielskiego sie przydaje

> Trzeba miec uklady i przejsc "fachowe"
          > testy! Nie opowiadajcie glupst o tak wysokich zarobkach!

nie trzeba miec ukladow, przeba przejsc przez program tzw "Apprentice program"
          po pieciu latach zdajesz examin np na hydraulika czy elektryka i jestes
          pelnoplawnym zwiazkowym "Journeyman"

> Zgadzam sie z Niestejziemi- jak RN ze stazem pracy i pozycja moze miec 38$/Hr
          > Mojej szwagierki corka 4 miesiace temu dostala stejtowy dyplom
          pielegniarki ,
          > na start dostala 31$/hr.

wiec co marudzisz?

> Dzisiaj zeby zarabiac pozwyze 100 tys na rok, trzeba miec wysokie
          > wyksztalcenie plus dosc dlugi staz pracy!

albo byc dobrym w tym co sie robi plus umiec dobrze negocjowac warunki
          pracy/placy

> Pewnie, mozna zarobic tyle, robiac nadgodziny i swieta. W niektorych firmach
          za
          > prace w dzien 4/VII- placa 3-krotnie. Normalnie overtime to poltoraraza
          stawka
          > godzinowa. Niektore companie za prace w niedziele/ nawet gdy to jest 40
          godzin
          > tydzien/ ,placa 2 razy., ale to sa sporadyczne przypadki.Ja mowie o New
          Jersey.
          >
          > Nie wiem jak jest w innych stanach. Patrzac jednak na ceny , NJ jest jednym z
          > drozszych stanow do zycia!Jezeli chodzi o car insurance, niestety my w nj
          > placimy najwiecej w calym USAsad((/ dopiero mowili o tym w TV/. Cena domu
          > srednio 400 tys/ dom 30-40 letni/.

srednia cena jest podawana w granicach 250tys.

> Nowe 650 i up.Kto kupuje? 60% to hindusi, reszta to Ci ktorzy juz 3-ci dom
          > kupuja. Mlodych nie stac nawet na "okno" w takim domu!

to nie moja wina ze tak masz jak masz....

> A Wam sie marzy kurna chata, .......

marzenia sie spelniaja, podjedz do purdue farms i mozesz w kurniku zamieszkac
          • prawdziwawadera2 Re: 35 $ na godzine 27.08.05, 07:02
            viepr: zgadzam sie, ze w New York sa wyzsze stawki, ale niezapomnij, ze
            nowyorczycy placa dodatkowy tax> Oprocz federal tax i state tax jeszcz placa
            City tax!
            to samo placa parcujacy w NY ludzie z NJ. + koszt "doajzdu"
            ze nie wspomne o cost of living w New York.
            Viper- ile ja zarabiam to sie mozesz tylko domyslec!
            Zawodowo juz od lat nie parcuje, nie mam takiej potzreby!
            Na mnie parcuja moje inwestycje!
            Dla mnie 100 tys na rok to .....bagatela!smile))
            Z ta Unia, to jak sam piszesz- trzeba miec uklady! Zgadzam sie!
            Nie bede polemizowala z toba!
            widze, ze masz kiepskie porownanie: New Jersey do New York!
            Ok. Nawet jak masz satwki Unijne -ile wynosza skaldki Unijne?
            I kto ci gwarantuje ciaglosc zatrudnienia? A skaldki musisz placic!
            EEEE, czcza dyskusja, viper!
            Zeby nie dyskutowac wiecej powiem jak zwykle:
            Ty masz racje a ja swiety spokoj!
            Tkwij w sowich przekonaniach!
            Ja wiem jak jest naprawde!
            Pozdrawiam Wadera
            • 1kuken panowie,wiecej powagi,prosze 28.08.05, 18:22
              po co sie zaszczuwacie wyimaginowanymi zarobkami?
              kazdy wie ze w szwecji fachowiec rzemieslnik zarabia 10 dolarów jak dobry i ma
              uklady dobija do 15 dolarów wszystko na czarno,albo ma w polsce zarejestrowana
              firme i na tej podstawie rejestruje sie w urzedzie podatkowym zeby móc dzialac
              jako przedsiebiorca, ale w polsce i tak nie odprowadza podatków,
              w stanach bardziej zróznicowanie od 8 do 15 dolarów, super fachowcy do 20
              dolków i koniec dyskusji
              • sajjitarius Re: panowie,wiecej powagi,prosze 30.08.05, 13:05
                1kuken napisał:

> po co sie zaszczuwacie wyimaginowanymi zarobkami?
                > kazdy wie ze w szwecji fachowiec rzemieslnik zarabia 10 dolarów jak dobry i
                ma
                > uklady dobija do 15 dolarów wszystko na czarno,albo ma w polsce
                zarejestrowana
                > firme i na tej podstawie rejestruje sie w urzedzie podatkowym zeby móc
                dzialac
                > jako przedsiebiorca, ale w polsce i tak nie odprowadza podatków,
                > w stanach bardziej zróznicowanie od 8 do 15 dolarów, super fachowcy do 20
                > dolków i koniec dyskusji

Koniec dyskusji ? Dlaczego ? Wejdz na strony monster.com, zobacz ile zarabiaja
                powiedzmy programisci...40 USD na godzine i wiecej...wychodzi na to, ze w
                Twojej klasyfikacji to juz nie super fachowcy, ale super super fachowcy...oj
                Polacy, Polacy...
    • gosc88 A ja spotkalem juz wielu takich (min. 35$/h) ze 26.08.05, 22:13
      soba wlacznie.
      • lulu13 30$/godzine = marzenie scietej glowy 29.08.05, 02:01
        takie stawki praktycznie nie istnieja !,poza waskim ale to bardzo waskim
        gronem wyspecjalizowanych profesji !! Dzis w okolicach NJ i NYC przecietny
        smiertelnik ,musi ryc w fabryce od switu do nocy za okolo 12 - 15$/godz,zeby
        zarobic na oplaty zwiazane z utrzymaniem jak prad,gaz,insurency i zaplata
        za mieszkanie,do tego dochodza oplaty pozyczki na samochod !! Dziwie sie ze
        wiekszosc ktora pisze tu ze stanow ,takie bzdury wypisuja !,jakby
        zyli z glowa w oblokach,lub nasluchali sie opowiadan o dobrych latach
        60 tych ,kiedy jeden pracujacy mezczyzna w rodzinie zapewnial calkowicie
        jej utrzymanie ,dzis to marzenie scietej glowy !
        • jp.hi Re: 30$/godzine = marzenie scietej glowy 29.08.05, 02:25
          Malo nasz Ameryke lulu.

Na mojej wyspie w miescie Kailua-Kona robotnik przy budowie domu ma stawke nie
          nizsza niz $25/godz. Przecietny robotnik wykwalifikowany zarabia te $35/godz.
          To jest tutaj norma.
          • yeb522 w zasadzie tak 29.08.05, 03:18
            tinyurl.com/ax7ds
            • jp.hi Re: w zasadzie tak 29.08.05, 03:58
              A to skurczybyki. Probuja sciagnac tania sile robocza z mainland.
              Tutaj nikt nie podejmie tej pracy ponizej $25. Zreszta zauwaz wymagania co do
              kwalifikacji zadne. Jednynie troche stazu.

Teraz Linda Lingle zniosla ograniczenia w zatrudnianiu nierezydentow
              Hawajskich. Poprostu brak ludzi do pracy.
    • zyd.nazi Re: 35 $ na godzine 29.08.05, 02:47
      znajomy chirurg (wyksztalcony w PRL) emigruje z RPA do Australii - wlasnie
      podpisal kontrakt na $400K rocznie... ciekawe jak potoczyly by sie jego losy
      gdyby 20 lat temu, zamiast do RPA, wyemigrowal do rasistowskiej Australii??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka