Dodaj do ulubionych

Co przywieźć z USA?

12.09.05, 14:50
Podpowiedzcie dziewczyny, co warto przywieźć ze Stanów? Moja siostra wkrótce
wyjeżdża. Druga taka okazja może się nie powtórzyć? Macie coś, co jest warte
polecenia? Kosmetyki? Witaminy? Coś z jedzenia? Odżywki? Ubranka odpadają smile
Jedną rzecz bym chciała na pewno! Szampon!!!Swego czasu, jak w US
pomieszkiwałam (a było to daaawno temu) nie potrafiłam się obejść bez
szamponu, którego nazwy nie pamiętam.... Był w dużej szarej butelce i miał
fioletowo-granatowy napis i tego samego koloru korek. Można go było kupić
tylko w salonach fryzjerskich. Może ktoś wie jakiej był firmy? smile
No i czekam na podpowiedzi, co kupić?
Obserwuj wątek
    • greeneyes27 Re: Co przywieźć z USA? 12.09.05, 17:18
      Bardzo lubie naturalny aloes, ktory uzywa sie jak balsam do ciala. Wspaniale
      nawilza skore, jest tez bardzo dobry po poparzeniach slonecznych.
      • mgna Re: Co przywieźć z USA? 12.09.05, 21:31
        Aloes juz sprzedaja w sklepach w Europie. Ja z kolei na moja "wish list"
        napisalabym: chocolate chip cookies (tutaj sa do duszy), pizze (nigdzie tak
        przepysznej nie ma), bagle z lox (salmon) i kawa z greckiej deli na sniadanie
        (choc kawa niedobra, ale to sentyment), ravioli nadziewane homarem, baby
        shrimp, bay scallops...az slinka leci, tylko jedzenia nie mozna przewozic sad
        Tak naprawde wszystko co tam i tutaj mozna dostac...no wiec moze o atmosfere i
        sloneczna zime bym poprosila wink
    • katkasia1 Re: Co przywieźć z USA? 13.09.05, 11:05
      Dzięki smile
      Dziewczyny a jakie szapmony polecacie? Tego "swojego" nie mogę znaleźć sad
      Przypomniał mi się natomiast szampon firmy Paul Mitchel i Nisim. Warto?
      • rozyczko Re: Co przywieźć z USA? 13.09.05, 12:54
        BARDZO polecam kosmetyki do wlosow firmy Paul Mitchel. Uzywam ich od lat ! Nie
        sa az tak drogie, alepszego lakieru, takiego co NIE zostawia osdu na wlosach nie
        znajdziecie. Maja tez rewelacyjna odzywke "Hair repair" - bardzo poecam.

Ewa
        • natalia.brzeska Re: Co przywieźć z USA? 13.09.05, 18:38
          Blyszczyk do ust Wet'n'Wild - bezbarwny.
          Blyszczyk do ust MAC - tez bezbarwny
          Wszystkie kosmetyki kolorowe Bobbi Brown i Stila
          Lakiery do paznokci OPI
          • mgna Re: Co przywieźć z USA? 13.09.05, 19:03
            Natalio, ale przeciez to wszystko mozna tutaj juz dostac...tylko cena jest
            tansza w USA...a wiec tak, kosmetyki ktore Natalia wspomniala ja tez polecam.
            Szampony i niektore kosmetyki ja kupowalam w Kiehl's:
            www.kiehls.com/_us/_en/home/index.aspx
            Moze twoj ulubiony perfum? Ja uwielbiam Annick Goutal (Eau du Ciel, Eau de
            Lavande inne sa nieco mocniejsze i nie na kazdy nos, wiec trudno polecic) i
            Jill Sanders.
            • greeneyes27 Re: Co przywieźć z USA? 13.09.05, 19:53
              mgna napisała:

> Natalio, ale przeciez to wszystko mozna tutaj juz dostac...tylko cena jest
              > tansza w USA..

"tutaj" to znaczy gdzie? W Wielkiej Brytanii? Ale przeciez katkasia1 mieszka w
              Polsce...
              Nie slyszalam, zeby kosmetyki MAC byly dostepne w Polsce, bo znajoma wizazystka
              z Krakowa zawsze prosi kolezanki, ktore wyjezdzaja za granice o przywiezienie
              wlasnie kosmetykow MAC.
              Poza tym nawet gdyby byly dostepne w Polsce, to chyba i tak lepiej kupic w USA,
              gdzie sa o wiele tansze?
              Chetnie dowiedzialabym sie tez, jaka jest nazwa firmy kosmetycznej, ktora
              sprzedaje w Polsce naturalny aloes.
              • natalia.brzeska Re: Co przywieźć z USA? 13.09.05, 20:45
                No wlasnie, ja zalozylam, ze autorka watku pisze z Polski. Zreszta, nawet jesli
                nie, to, jak juz zostalo napisane ceny w USA sa o wiele nizsze.

PS. OPI w UK? Gdzie????
                • mgna OPI 14.09.05, 19:13
                  U nas (w poludniowym Manchester i Cheshire) sprzedaja prawie w kazdym salonie.
                  Jesli w twoich okolicach nie, to mozesz kupic tutaj
                  www.evania.co.uk/Merchant2/4.13/merchant.mv?Screen=CTGY&Store_Code=1&Category_Code=BE
                  www.in-falmouth.co.uk/nails/
                  www.nailsandthings.co.uk/opi_nail_treatments.php
                  search.ebay.co.uk/opi_W0QQfcclZ1QQfclZ4QQfnuZ1QQfsooZ1QQfsopZ1
                  www.edirectory.co.uk/pf/pages/default.asp?mt=Exact&keywordsshockPI
                  www.gomeo.co.uk/shopping.html?keyword=nails&source=google
                  Ja wtrace swoje grosze i podziele sie z wami ze...Nailtique ma lepsze produkty
                  od OPI jesli chodzi o wzmocnienie paznokci, a Bobby Brown ma najdluzej trwale
                  lakiery do paznokci (od wszystkich jakie uzywlam, a jest spora lista, poczawszy
                  od lakierow uzywanych w salonach w UK i w USA, lakierow ktore mozna kupic w
                  aptekach i skonczywszy na lakierach z luksusywnych stoisk).

W Boots sa produkty (tez z USA) nazywaja sie bodajze Nailteen (jesli dobrze
                  nazwe pamietam) i tez sa trwale, choc ich wzmacniacze do paznokci moga
                  zpowodowac zzolkniecie paznokcia (wiec z calego serca Nailteeen nie polecam).

Pozdrowienia smile
                  • mgna Strony Internetowe w PL 14.09.05, 19:33
                    www.arkom.pl/~jola/damabyc.html
                    www.orlane.lumiere.pl/index.php?action=markinfo&man_id=97&
                    Ta firma wysyla kosmetyki na caly swiat:
                    www.strawberrynet.com
                  • natalia.brzeska Re: OPI 14.09.05, 20:12
                    Dziekuje,
                    Dla mnie najtrwalsze sa lakiery Tommy Hilfiger, jednak maja uboga kolorystyke.
              • mgna Aloes w Polsce 14.09.05, 19:02
                www.aloetech.pl/
                Forever Living Products sa sprzedawane w Stanach ale juz dotarly do PL smile Mama
                moja je od lat uzywa.

Wiekszosc kosmetykow z zachodu mozna kupic w www.sephora.pl/ Tych co w
                PL jest trudno znalesc, mozna kupic poprzez internet.
                • greeneyes27 Re: Aloes w Polsce 14.09.05, 22:07
                  Dzieki za info.
                  Ceny jednak szokujace - proponuje wiec kupic w Stanach, gdzie spora tubka
                  kosztuje ok. 4 $ i zawartosc aloesu jest bardzo wysoka.
                  • katkasia1 Re: Aloes w Polsce 15.09.05, 12:18
                    Dzięki dziewczyny. Piszę z Polski smile
                    • rozyczko Re: Aloes w Polsce 15.09.05, 13:08
                      proponuje poprosic o chusteczki "Color gard" (?) - nie jestem pewna nazwy.
                      Dorzuca sie je do kolorowego prania, zeby wylapaly barwniki. Sa rewelacyjne!
                      Cale szczescie w UK mozna je kupic.
                      Inna rzecza sa totby firmy "Hefty" - takie foliowe na przerozne art. spozywcze i
                      nie tylko. Ich zaleta jest zamkniecie - maly zasuwaczek. Nie trzeba sie wiec
                      meczyc z wyszukimaniem odpowiedniego miejsca na brzegu torebki. Bardzo polecam.
                      Ostatnio prosilam tez kolezanke, aby mi przywiozla "Germex"n- taki zel
                      antybakteryjny. Wyatarczy 1-2 kropeli, aby umyc rece na spacerze, etc.

Ewa
                      • natalia.brzeska Re: Aloes w Polsce 15.09.05, 13:36
                        ooo dokladnie, ten zel jest rewelacyjny,
                        I jeszcze takie jakby chusteczki, co sie daje do suszarki. Ja nie mam suszarki,
                        ale wkladam je do szaf i szuflad. W US Polecam Downy.
                        • katkasia1 Re: co przywieźć z USA? 15.09.05, 15:03
                          Dzięki dziewczyny!
                          A macie może jakiś link do tego żelu??
                          • natalia.brzeska Re: co przywieźć z USA? 15.09.05, 16:49
                            katkasia1 napisała:

> Dzięki dziewczyny!
                            > A macie może jakiś link do tego żelu??

Tu jest podobny - purell:

www.cvs.com/CVSApp/cvs/gateway/detail?prodid=158439&previousURI=/CVSApp/cvs/gateway/search?ActiveCat=499^Query=purell
                          • rozyczko Re: co przywieźć z USA? 15.09.05, 16:54
                            www.germx.com/
                          • mgna Zel do rak 15.09.05, 21:06
                            Jest ich duzo np
                            www.restockit.com/index.asp?PageAction=VIEWCATS&Category=845&c1=ppc&source=overture&kw=Antibacterial-Hand-
                            Gel>se=GOTO>kw=antibacterial%20gel%20hand&OVRAW=antibacterial%20%20hand%
                            20gel&OVKEY=antibacterial%20gel%20hand&OVMTC=standard

www.cvs.com/CVSApp/cvs/gateway/detail?prodid=207599&deptid=2024&catid=2026&subcatid=2043

www.vitacost.com/NaturesGateAntibacterialSanitizingHandGel/source-trafficleader
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka