Dodaj do ulubionych

LONDYN Jak dostac się z Luton do Victorii?

17.09.05, 00:21
Lecę z córeczką w odwiedziny do siostry, niestety jeszcze nie zmotoryzowanej -
muszę dostać się z Luton do Victorii na Coatch Station. Jak tego dokonać, w
miare sprawnie i niedrogo - zważywszy na posiadanego baby`sa + wózek + bagaż.
Obserwuj wątek
    • aga863 Re: LONDYN Jak dostac się z Luton do Victorii? 17.09.05, 07:03
      Z Luton na Victorie jezdza besposrednie autobusy ,nie panietam dokladnie jaki
      jest koszt ale nie bylo drogo cos okolo 10 funtow. Sa to autokary z lukami
      bagazowymi wiec bez problemu zapakujesz bagaz
      • jagienkaa Re: LONDYN Jak dostac się z Luton do Victorii? 17.09.05, 10:59
        nawet Wizzair ma swoje autokary zabierające na Victorię.
        • juspus Re: LONDYN Jak dostac się z Luton do Victorii? 17.09.05, 22:22
          W Eurolines zapytaj - "Orbis" wiezie do Victoiii Coach station, wyjazd
          wieczorami, od 18 godziny, przyjazd od 13 i pozniej, bilet kosztuje niecale
          300zl jesli autokarem, sa ta wysokie autokary z klima, barem i wszystkimi
          wygodami,bagaz podreczny do 6 kg, a walizka do 25kg, za dodadkowa doplata 6zl a
          kazda nastepna 20zl. samolotem sie nie oplaca. Dla studentow i osob do 26rz,
          znizki 30%, a dzieci 50%.pozdrawiam.
          • kingaolsz Re: LONDYN Jak dostac się z Luton do Victorii? 17.09.05, 23:03
            Oj, Orbis jest strasznie drogi i ma chyba najgorsze warunki jazdy. Jest teraz
            sporo firm, ktore wchodza na rynek i dzieki temu maja wyzszy poziom uslug.
            Orbis idzie na ilosc, nie na jakosc niestety sad
            No i tak dluga podroz z malym dzieckiem to bylby koszmar ( nie wyobrazam sobie
            pokonac tej odleglosci z moim 2-latkiem). Niestety czas podrozy rozni sie
            znacznie w zaleznosci z jakiego miasta w Polsce wyjezdzasz. Z Torunia zajmie Ci
            to 24h, a z Krakowa nawet 36h.
            Ceny tez sa rozne. Np. kupilam mojej mamie wlasnie bilet w dwie strony z firmy
            Ryanair i zaplacilam 175 zlotych. No i podroz to tylko 2,5h ( plus samochodem
            do domu).

Do autorki to jezdza autobusy firmy chyba Greenline ( sa zielone wink)))) i
            kosztuja kilka funtow, nie mam pojecia czy placi sie za dziecko. Jedyne co to
            podroz moze trwac do 2-3 h jesli beda jakies korki ( a zdazaja sie czesto).

Pozdr
            Kinga
        • monia72 do Jagienki 18.09.05, 00:19
          Jesli pamietasz - ile kosztuje taki autokar? Dziekuje.Iza
          • kingaolsz Re: do Jagienki 18.09.05, 15:43
            Nie ma cen, ale jest wytlumaczenie co i jak.
            Jagienka bedzie pewnie jutro smile

Pozdr
            Kinga
            • jagienkaa Re: do Jagienki 18.09.05, 17:30
              Dzięki Kingasmile
              wizzair.com/travel_services_airport_transfer.shtml#1
              www.londyntransfery.pl/index_en.php
              • kingaolsz Re: do Jagienki 18.09.05, 21:59
                No tak, mialam wkleic ten link do wizzair, ale mi sie zapomnialo i post poszedl
                bez sad
                na szczescie Jagienka zadzialala smile

Pozdr
                Kinga
                • monia72 Re: do Jagienki 18.09.05, 22:36
                  bardzo dziekuje smile
    • gaja8 Re: LONDYN Jak dostac się z Luton do Victorii? 21.09.05, 12:39
      Dzieki serdeczne za podpowiedzi. Nie wyobrażam sobie odbyc takiej podrózy z
      moją wszędobylską panieneczką autokarem - 26h bez możliwości swobodnego
      poruszania, nie wspominając o przewijaniu, szykowaniu jedzenia, przekąskach,
      drzemkach itp. BRRR...
      Skorzystałam z podpowiedzi Jagienki i zarezerwowałam sobie już transfer w tą i
      z powrotem transportem Wizz Air, bo akurat z tych lini będę korzystać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka