wiosenna2 19.09.05, 03:18 autka:ford focus?to dobre autko w stanach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lulu13 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 03:19 kup sobie lepiej japonczyka Odpowiedz Link Zgłoś
wiosenna2 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 03:21 a jaka klasa ludzi kupuje to autko?studenci?nie interesuja mnie japonce Odpowiedz Link Zgłoś
amj02 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 03:57 Podobno szybko sie psuje. Kto kupuje? Hm ,chyba raczej ludzie ktorzy nie zarabiaja zbyt duzych pieniedzy.Tutaj nie jest to drogi samochod. ps.Moja siostra ma ten samochod w Polsce . Jak na razie ( 2 lata) sobie chwali i chyba nie ma klopotow. Odpowiedz Link Zgłoś
jp.hi Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 04:07 Kazdy wytworca samochodow robi cos taniego, ekonomicznego i zarazem tandetnego. Honda to Civic, Toyota to Echo, Ford to Focus itd. Kto jezdzi takimi samochodami w USA? Ludzie biedni ktorych nie stac na normalny samochod i zarazem na jego eksploatacje. Niestety pulapka tego jest to ze taki tani samochod sie czesto psuje i naprawy sporo kosztuja. To co zaoszczedzi na benzynie, straci na naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 20:43 jp.hi napisał: > Kazdy wytworca samochodow robi cos taniego, ekonomicznego i zarazem tandetnego. > Honda to Civic, Toyota to Echo, Ford to Focus itd. > Kto jezdzi takimi samochodami w USA? Ludzie biedni ktorych nie stac na normalny > > samochod i zarazem na jego eksploatacje. Niestety pulapka tego jest to ze taki > tani samochod sie czesto psuje i naprawy sporo kosztuja. To co zaoszczedzi na > benzynie, straci na naprawy. Focus nie jest wcale taki tani. Wydaje mnie sie ze okolo $18.000 w zaleznosci od wyposazenia. Dokladajac troche mozna miec cos znacznie lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 04:11 Ford Focus? Musze powiedziec ze chyba lepiej rowerem. W USA wg. mnie to tylko Honda albo Toyota, inaczej to zbyt czesto widzi sie mechanika albo jak jakis GMS Suburban wjedzie w tyl to moze sie to naprawde zle zakonczyc. M Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 ford g... wort :) 19.09.05, 04:26 fkp.fyi.pl/viewforum.php?f=9 "Witam, Jestem "szczęśliwym" posiadaczem Focusa z 1999 r w wersji 5d. W tej chwili ma 2,5 roku i jak na "najlepszy samochód 1999 roku" przystało po prostu zaczyna go zjadać rdza. Wykwity korozji pojawiły się w rynnach pod pištymi drzwiami oraz w dolnej części tylnych drzwi w miejscach zgrzewów blach w okolicach past uszczelniajšcych. Oczywiście zgłosiłem reklamację i czekam na decyzję Ford Polska. Kiedy zgłaszałem tš reklamację również takš samš wadę zgłaszał inny "szczęśliwy" posiadacz Forda Focusa. Radzę aby wszyscy posiadacze wspaniałych Focusów przyjrzeli się im dokładnie -aby może w końcu przejrzeć na oczy...jaki wspaniały samochód sobie sprawili... Pozdrawiam " generalnie jak w www.google.pl wpiszesz haslo"focus rdza" to dostaniesz sporo linkow... Odpowiedz Link Zgłoś
ferdynand_wspanialy Found On the Road Dead, Fix Or Repair Daily 19.09.05, 04:59 rdza to wrodzony problem fordow. Po kupnie Focus'a radze odskrobac literke 'o' i od razu bedzie wiadomo kim jest kierowiec: FUCUS. totalny syf na kolach. dilerzy to najwieksi zlodzieje na ziemi, a ich serwis jest $$$$$$$ corgan1 napisał: > fkp.fyi.pl/viewforum.php?f=9 > "Witam, > Jestem "szczęśliwym" posiadaczem Focusa z 1999 r w wersji 5d. W tej chwili ma > 2,5 roku i jak na "najlepszy samochód 1999 roku" przystało po prostu zaczyna go > > zjadać rdza. Wykwity korozji pojawiły się w rynnach pod pištymi drzwiami oraz w > > dolnej części tylnych drzwi w miejscach zgrzewów blach w okolicach past > uszczelniajšcych. Oczywiście zgłosiłem reklamację i czekam na decyzję Ford > Polska. Kiedy zgłaszałem tš reklamację również takš samš wadę zgłaszał > inny "szczęśliwy" posiadacz Forda Focusa. Radzę aby wszyscy posiadacze > wspaniałych Focusów przyjrzeli się im dokładnie -aby może w końcu przejrzeć na > oczy...jaki wspaniały samochód sobie sprawili... > Pozdrawiam " > > generalnie jak w www.google.pl wpiszesz haslo"focus rdza" to dostaniesz sporo > linkow... Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: ford g... wort :) 19.09.05, 16:08 corgan1 napisał: > fkp.fyi.pl/viewforum.php?f=9 > "Witam, > Jestem "szczęśliwym" posiadaczem Focusa z 1999 r w wersji 5d. W tej chwili ma > 2,5 roku i jak na "najlepszy samochód 1999 roku" przystało po prostu zaczyna go > > zjadać rdza. Wykwity korozji pojawiły się w rynnach pod pištymi drzwiami oraz w > > dolnej części tylnych drzwi w miejscach zgrzewów blach w okolicach past > uszczelniajšcych. Oczywiście zgłosiłem reklamację i czekam na decyzję Ford > Polska. Kiedy zgłaszałem tš reklamację również takš samš wadę zgłaszał > inny "szczęśliwy" posiadacz Forda Focusa. Radzę aby wszyscy posiadacze > wspaniałych Focusów przyjrzeli się im dokładnie -aby może w końcu przejrzeć na > oczy...jaki wspaniały samochód sobie sprawili... > Pozdrawiam " > > generalnie jak w www.google.pl wpiszesz haslo"focus rdza" to dostaniesz sporo > linkow... Hehehe, jeszcze wiecej dostaniesz jak wpiszesz haslo "Poland acid rain". Tymczasem kup sobie daewoo albo hyundaia i popjerdalaj. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 Tani samochod, przecietny ale na Polske wystarczy! 19.09.05, 06:13 wiosenna2 napisała: > autka:ford focus?to dobre autko w stanach? Zwarzywszy na to ze w Polsce wiekszosc samochodow na drogach to tzw. ekonowiczne (tanie) masowo produkowane auta,Ford Focus wcale nie wyglada najgorzej, napewno jest lepszy od Daewoo, Hundaii albo Skody.. Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Zdziwisz siem, waldus, ale ci przyklasnem, hehehe 19.09.05, 16:13 Biorac pod uwage jakie jewropejsko-koreansko-mongolskie badziewie generalnie jezdzi po polanezyjskich niewidzialnych autostradach, to taki focus to jest limo, a jak ma jeszcze 2 litry to juz rakieta, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Konsumer Report dot kom 19.09.05, 16:46 albo auto.consumerguide.com/auto/new/reviews/full/index.cfm/id/38117/ Najlepiej sprawdzić opinie wśród posiadaczy tego samochodu albo ekspertów. Nowy model wcale się źle nie prezentuje. Ownership factors 1(worst opinion) - 5(best opinion) Predicted reliability - 3 Owner satisfaction - 3 Predicted depreciation - 2 Normalny mały samochód. Nic specjalnego ale też nic złego. Cena od $13 tyś do $18tyś za nowy model czyli dostępny dla każdego. Ktoś kto ma mały dochód może sobie go kupić, a nie musi zadawalać się jakimś 10-15 letnim rzęchem. Jest to samochód porównywalny z Honda Civic, Hyundai Elantra lub Mazda 3. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka00 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 18:31 pracuje w tzw.terenie i uzywam wlasnie takiego taniego samochodu,toyota tercel,juz jej nawet nie robia wiecej,ma 7 lat baaedzo ekonomiczny samochodzik ,jeszcze nie byl reperowany,tylko zmieniam co trzeba wedlug ksiazeczki od toyoty,ma juz na liczniku 180 tys,i nastepny bedzie tez toyota ta najtansza-przynajmniej nikt nie ukradnie haha,ford to sa niestety samochody ktore sie psuja bardzo czesto,i maja tu w kanadzie zla opinie Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 FOCUS???? 19.09.05, 20:40 Forda Focus, ha kto kupuje? Nikt kto dba o prestiz, pewnie studenci szkol srednich i moze inni studenci. W kazdym razie nikt powazny. Odpowiedz Link Zgłoś
switlo Re: FOCUS???? 19.09.05, 22:58 Co ja sadze o MARCE? Marek juz dawno nie ma ty glupia pindo, teraz mamy u nasz EURO Odpowiedz Link Zgłoś