Dodaj do ulubionych

hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o marce

19.09.05, 03:18
autka:ford focus?to dobre autko w stanach?
Obserwuj wątek
    • lulu13 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 03:19
      kup sobie lepiej japonczyka
      • wiosenna2 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 03:21
        a jaka klasa ludzi kupuje to autko?studenci?nie interesuja mnie japonce
        • blotniarka.stawowa Klasy? 19.09.05, 03:41
          A jakie sa "klasy ludzi"?
    • wiosenna2 tylko szczere opinie 19.09.05, 03:22
    • amj02 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 03:57
      Podobno szybko sie psuje. Kto kupuje? Hm ,chyba raczej ludzie ktorzy nie
      zarabiaja zbyt duzych pieniedzy.Tutaj nie jest to drogi samochod.
      ps.Moja siostra ma ten samochod w Polsce . Jak na razie ( 2 lata) sobie chwali
      i chyba nie ma klopotow.
    • jp.hi Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 04:07
      Kazdy wytworca samochodow robi cos taniego, ekonomicznego i zarazem tandetnego.
      Honda to Civic, Toyota to Echo, Ford to Focus itd.
      Kto jezdzi takimi samochodami w USA? Ludzie biedni ktorych nie stac na normalny
      samochod i zarazem na jego eksploatacje. Niestety pulapka tego jest to ze taki
      tani samochod sie czesto psuje i naprawy sporo kosztuja. To co zaoszczedzi na
      benzynie, straci na naprawy.
      • wami41 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 20:43
        jp.hi napisał:

> Kazdy wytworca samochodow robi cos taniego, ekonomicznego i zarazem
        tandetnego.
        > Honda to Civic, Toyota to Echo, Ford to Focus itd.
        > Kto jezdzi takimi samochodami w USA? Ludzie biedni ktorych nie stac na
        normalny
        >
        > samochod i zarazem na jego eksploatacje. Niestety pulapka tego jest to ze
        taki
        > tani samochod sie czesto psuje i naprawy sporo kosztuja. To co zaoszczedzi na
        > benzynie, straci na naprawy.

Focus nie jest wcale taki tani. Wydaje mnie sie ze okolo $18.000 w zaleznosci
        od wyposazenia. Dokladajac troche mozna miec cos znacznie lepszego.
    • maly32 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 04:11
      Ford Focus? Musze powiedziec ze chyba lepiej rowerem. W USA wg. mnie to tylko
      Honda albo Toyota, inaczej to zbyt czesto widzi sie mechanika albo jak jakis GMS
      Suburban wjedzie w tyl to moze sie to naprawde zle zakonczyc.

M
    • corgan1 ford g... wort :) 19.09.05, 04:26
      fkp.fyi.pl/viewforum.php?f=9
      "Witam,
      Jestem "szczęśliwym" posiadaczem Focusa z 1999 r w wersji 5d. W tej chwili ma
      2,5 roku i jak na "najlepszy samochód 1999 roku" przystało po prostu zaczyna go
      zjadać rdza. Wykwity korozji pojawiły się w rynnach pod pištymi drzwiami oraz w
      dolnej części tylnych drzwi w miejscach zgrzewów blach w okolicach past
      uszczelniajšcych. Oczywiście zgłosiłem reklamację i czekam na decyzję Ford
      Polska. Kiedy zgłaszałem tš reklamację również takš samš wadę zgłaszał
      inny "szczęśliwy" posiadacz Forda Focusa. Radzę aby wszyscy posiadacze
      wspaniałych Focusów przyjrzeli się im dokładnie -aby może w końcu przejrzeć na
      oczy...jaki wspaniały samochód sobie sprawili...
      Pozdrawiam "

generalnie jak w www.google.pl wpiszesz haslo"focus rdza" to dostaniesz sporo
      linkow...
      • ferdynand_wspanialy Found On the Road Dead, Fix Or Repair Daily 19.09.05, 04:59
        rdza to wrodzony problem fordow. Po kupnie Focus'a radze odskrobac literke 'o'
        i od razu bedzie wiadomo kim jest kierowiec: FUCUS.

totalny syf na kolach. dilerzy to najwieksi zlodzieje na ziemi, a ich serwis
        jest $$$$$$$

corgan1 napisał:

> fkp.fyi.pl/viewforum.php?f=9
        > "Witam,
        > Jestem "szczęśliwym" posiadaczem Focusa z 1999 r w wersji 5d. W tej chwili ma
        > 2,5 roku i jak na "najlepszy samochód 1999 roku" przystało po prostu zaczyna
        go
        >
        > zjadać rdza. Wykwity korozji pojawiły się w rynnach pod pištymi drzwiami oraz
        w
        >
        > dolnej części tylnych drzwi w miejscach zgrzewów blach w okolicach past
        > uszczelniajšcych. Oczywiście zgłosiłem reklamację i czekam na decyzję Ford
        > Polska. Kiedy zgłaszałem tš reklamację również takš samš wadę zgłaszał
        > inny "szczęśliwy" posiadacz Forda Focusa. Radzę aby wszyscy posiadacze
        > wspaniałych Focusów przyjrzeli się im dokładnie -aby może w końcu przejrzeć
        na
        > oczy...jaki wspaniały samochód sobie sprawili...
        > Pozdrawiam "
        >
        > generalnie jak w www.google.pl wpiszesz haslo"focus rdza" to dostaniesz sporo
        > linkow...
      • soup.nazi Re: ford g... wort :) 19.09.05, 16:08
        corgan1 napisał:

> fkp.fyi.pl/viewforum.php?f=9
        > "Witam,
        > Jestem "szczęśliwym" posiadaczem Focusa z 1999 r w wersji 5d. W tej chwili ma
        > 2,5 roku i jak na "najlepszy samochód 1999 roku" przystało po prostu zaczyna go
        >
        > zjadać rdza. Wykwity korozji pojawiły się w rynnach pod pištymi drzwiami oraz w
        >
        > dolnej części tylnych drzwi w miejscach zgrzewów blach w okolicach past
        > uszczelniajšcych. Oczywiście zgłosiłem reklamację i czekam na decyzję Ford
        > Polska. Kiedy zgłaszałem tš reklamację również takš samš wadę zgłaszał
        > inny "szczęśliwy" posiadacz Forda Focusa. Radzę aby wszyscy posiadacze
        > wspaniałych Focusów przyjrzeli się im dokładnie -aby może w końcu przejrzeć na
        > oczy...jaki wspaniały samochód sobie sprawili...
        > Pozdrawiam "
        >
        > generalnie jak w www.google.pl wpiszesz haslo"focus rdza" to dostaniesz sporo
        > linkow...

Hehehe, jeszcze wiecej dostaniesz jak wpiszesz haslo "Poland acid rain".
        Tymczasem kup sobie daewoo albo hyundaia i popjerdalaj.
    • wiosenna2 dla mnie zlomem sa:doge neon,stratus syf totalny 19.09.05, 05:13
    • wiosenna2 okejka a doge startus? 19.09.05, 05:19
    • waldek1610 Tani samochod, przecietny ale na Polske wystarczy! 19.09.05, 06:13
      wiosenna2 napisała:

> autka:ford focus?to dobre autko w stanach?

Zwarzywszy na to ze w Polsce wiekszosc samochodow na drogach to tzw.
      ekonowiczne (tanie) masowo produkowane auta,Ford Focus wcale nie wyglada
      najgorzej, napewno jest lepszy od Daewoo, Hundaii albo Skody..
      • soup.nazi Zdziwisz siem, waldus, ale ci przyklasnem, hehehe 19.09.05, 16:13
        Biorac pod uwage jakie jewropejsko-koreansko-mongolskie badziewie generalnie
        jezdzi po polanezyjskich niewidzialnych autostradach, to taki focus to jest
        limo, a jak ma jeszcze 2 litry to juz rakieta, hehehe.
        • flipflap Konsumer Report dot kom 19.09.05, 16:46
          albo
          auto.consumerguide.com/auto/new/reviews/full/index.cfm/id/38117/
          Najlepiej sprawdzić opinie wśród posiadaczy tego samochodu albo ekspertów.
          Nowy model wcale się źle nie prezentuje.

Ownership factors 1(worst opinion) - 5(best opinion)

Predicted reliability - 3

Owner satisfaction - 3

Predicted depreciation - 2

Normalny mały samochód. Nic specjalnego ale też nic złego. Cena od $13 tyś do
          $18tyś za nowy model czyli dostępny dla każdego. Ktoś kto ma mały dochód może
          sobie go kupić, a nie musi zadawalać się jakimś 10-15 letnim rzęchem.

Jest to samochód porównywalny z Honda Civic, Hyundai Elantra lub Mazda 3.

• myszka00 Re: hej do tych co mieszkaja w USA co sadzicie o 19.09.05, 18:31
      pracuje w tzw.terenie i uzywam wlasnie takiego taniego samochodu,toyota
      tercel,juz jej nawet nie robia wiecej,ma 7 lat baaedzo ekonomiczny
      samochodzik ,jeszcze nie byl reperowany,tylko zmieniam co trzeba wedlug
      ksiazeczki od toyoty,ma juz na liczniku 180 tys,i nastepny bedzie tez toyota ta
      najtansza-przynajmniej nikt nie ukradnie haha,ford to sa niestety samochody
      ktore sie psuja bardzo czesto,i maja tu w kanadzie zla opinie
    • wami41 FOCUS???? 19.09.05, 20:40
      Forda Focus, ha kto kupuje? Nikt kto dba o prestiz, pewnie studenci szkol
      srednich i moze inni studenci. W kazdym razie nikt powazny.
      • switlo Re: FOCUS???? 19.09.05, 22:58
        Co ja sadze o MARCE? Marek juz dawno nie ma ty glupia pindo, teraz mamy u nasz
        EURO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka