Dodaj do ulubionych

Biala Podlaska - mega przekret ?

IP: *.C246.tor.velocet.net 14.09.02, 17:46
Czy ktos moze podac jakis lin na temat artykulu w Expressie na temat tej
(podobno) super duper inwestycji jakiegos Turka w Bialej Podlaskiej ?

Mnie to wyglada na jakis super-przekret. Podobno facet chece zainwestowac 6
mld dolarow. Nikt nie widzial jego pieniedzy. Natomiast jego spolka chece
dostac m.in. 500 ha lasow do wyciecia etc. etc.
Obserwuj wątek
    • wozak Re: Biala Podlaska - mega przekret ? 14.09.02, 18:13
      To przekret na 100% .
      • Gość: zybi Re: Biala Podlaska - mega przekret ? IP: 130.68.2.* 14.09.02, 18:34
        Po co ci Biala podlaska ?
        wiekszosc firm zagranicznych (inwestujacych) w Polsce tak wlasnie robi.
        Maja rozbudowany marketing - czytaj wywiad gospodarczy.
        Nie maja pieniedzy - ale tylko mowia ze maja.
        Znaja zawily polski jezyk - a najlepiej jedno slowo , zaczarowane slowo, slowo
        otwierajace wszystkie drzwi.

Inwestycja - odmieniane przez przypadki.
        - zainwestujemy w Bialej Podlaskiej pieniadze.
        - Ta inwestycja da ludziom prace
        - inewstujac nasz pieniadze rozbudujemy wasze miasto.

Szare maiasteczko, bezrobotni walesajacy sie jak koty czy inny zwierz bezpanski.
        Brak perspektyw na lepsze jutro.
        Lapia sie na takie lepkie slowa o swietlanej przyszlosci.

Nie wiedza ze maja ladny las. Sami za darmo wytna las do ostatniego drzewka.
        Turek im naobieca gruszek na wierzbie i jest OK.
        A bezrobotni dalej beda sie walesac i tylko beda pluc na wlasna glupote.
        A wokola bedzie pustka bo las wyciety .
        • jot-23 Re: Biala Podlaska - mega przekret ? 14.09.02, 18:40
          Gość portalu: zybi napisał(a):

> Maja rozbudowany marketing - czytaj wywiad gospodarczy.

zybi, wydaje mi sie ze wyniuchales cos DUZEGO! ten turek to niezly
          kretacz...poswieca 3 lata swojego czasu zeby gdzies na zadupiu europy wyciac
          biednym chlopom 500ha lasu. na zlosc... za Chocim. (hmm kto tam wygral? smile)),
          zeby nie bylo tak jak z Ul. Im. Obroncow Monte Cassino)
        • Gość: :) Re: Biala Podlaska - mega przekret ? IP: *.acn.waw.pl 14.09.02, 18:53
          Czy ktos moze podac jakis lin na temat artykulu w Expressie na temat tej
          (podobno) super duper inwestycji jakiegos Turka w Bialej Podlaskiej ?

Mnie to wyglada na jakis super-przekret. Podobno facet chece zainwestowac 6
          mld dolarow. Nikt nie widzial jego pieniedzy. Natomiast jego spolka chece
          dostac m.in. 500 ha lasow do wyciecia etc. etc.

To przekret na 100% .

najgozrej ze mieszkancy tego regionu dosyc to widza, bo zrekomo jakies miejsca
          pracy beda...na zasadzie ze ktos tam bedzie musial pracowac

Po co ci Biala podlaska ?
          wiekszosc firm zagranicznych (inwestujacych) w Polsce tak wlasnie robi.
          Maja rozbudowany marketing - czytaj wywiad gospodarczy.
          Nie maja pieniedzy - ale tylko mowia ze maja.
          Znaja zawily polski jezyk - a najlepiej jedno slowo , zaczarowane slowo, slowo
          otwierajace wszystkie drzwi.

Inwestycja - odmieniane przez przypadki.
          - zainwestujemy w Bialej Podlaskiej pieniadze.
          - Ta inwestycja da ludziom prace
          - inewstujac nasz pieniadze rozbudujemy wasze miasto.

Szare maiasteczko, bezrobotni walesajacy sie jak koty czy inny zwierz bezpanski
          .
          Brak perspektyw na lepsze jutro.
          Lapia sie na takie lepkie slowa o swietlanej przyszlosci.

Nie wiedza ze maja ladny las. Sami za darmo wytna las do ostatniego drzewka.
          Turek im naobieca gruszek na wierzbie i jest OK.
          A bezrobotni dalej beda sie walesac i tylko beda pluc na wlasna glupote.
          A wokola bedzie pustka bo las wyciety .

Ja naprawde czasami zastanawiam się na czym polega tzw. polski profesjonalizm.
          Dokłądnie chodzi mi o coś takeigo jak pamięć. To w zbiznesie jest bardzo
          przydatne. Posłużę się takim nazwiskiem jak Sabri Bekdas. Czy naprawdę niektz
          zapomnieli do czego ten pan doprowadziła swoją działanścią w Szczecinie???
          oraz w Warszawie??? Czy naprawdę niektórym urzędnikom państwowym nie wystarczy
          zadzwonić do pewnego urzędu miejskiego i klubu sportowego w Szczecinie.
          Oczywiście, że nie moga tam niczego skonsultować bo to miasto nie leży w
          zasięgu administarycjnym Polski a ludzie chodzą po ulicach i są zjadani przez
          Niedźwiedzie. Ktoś powie, że to są brednie pijanego człowieka. Niestety ale
          nie. Tylko żadne inne porównanie nie przychodzi do głowy kiedy patrzę na
          profesjonalizm różnych typów nazywanych urzędnikami państwowymi. Oczywiście w
          innych krajach jest podobnie i np. Włochów ciulikują jak chcą Libijczycy spod
          znaku syna Moumara Kadafhiego, Szwedów wykańczają Norwegowie produkując kubki
          z uchami w środku, Hiszpanie są zachwyceni postawą Francuzów podburzających
          Basków, Rosjanie są zaskoczeni ponieważ Litwni, Łotysze i Estończycy rządzą
          Kaliningradem i.. ...Mógłbym tak wymyślać różne niedorzeczności, ale przecież
          to naprawde nie ma sensu. Czy nie można tego wykonać prościej i skuteczniej??
          Oczywiście, że nie można obejrzeć dokumentacji pana Toy`a. Nie można zoabczyć
          w biznesplanie pozycji dającej odpowiedź na pytanie o źródła finansowania tego
          pomysłu. Przecież wszystko jest napisaie w języku nieznanej Nam społezności z
          dalekiej galaktyki i obraca się w zaklętym kręgu na zasadzie tego co wydarzyło
          się onegdaj podczas budowy wieży Babel.
          Nie znam tak bardzo wesołego narodu jakim są Polacy. Może nie jest lepiej ale
          za to weselej. Pozdrawiam
          Przy okazji jakby ktoś miał do mnie jakieś pretensje to zaznaczam, że to nie
          ja byłem autorem tego postu tylko pies moich sąsiadów. Bydle kilka dni uważnie
          mi się przyglądało i kiedy ja spokojnie oglądałem kolejne wiadomości w TVP to
          pies usiadł do klawiatury i wyprodukował takie niedorzeczności. Za kare nie
          będzie jadł przez trzy dni ze swojej miski tylko dostanie do używania noże,
          widelce oaz misnieńską porcelanę...ale łojezuniu, ło kyrje elejzon dlaczego
          tutaj nie ma okien?? dlaczego w tym pokoju nie ma klamek???
          przepraszam gdzie ja jestem???
          • Gość: marcee Re: Biala Podlaska - mega przekret IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 18:57
            nic nie rozumiem z tego bulgotania
            • Gość: :) Re: Biala Podlaska - mega przekret IP: *.acn.waw.pl 14.09.02, 19:16
              Gość portalu: marcee napisał(a):

> nic nie rozumiem z tego bulgotania
              i oto chodzi abyś nic a nic nie rozumiałsmile
          • Gość: maniak Re: Biala Podlaska - mega przekret ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 18:58
            prosze
            biznes.interia.pl/main/info.html?nid=301902
          • qki133 Re: Biala Podlaska - mega przekret ? 14.09.02, 20:03
            Gość portalu: smile napisał(a):

> Przy okazji jakby ktoś miał do mnie jakieś pretensje to zaznaczam, że to nie
            > ja byłem autorem tego postu tylko pies moich sąsiadów. Bydle kilka dni
            uważnie
            > mi się przyglądało i kiedy ja spokojnie oglądałem kolejne wiadomości w TVP
            to
            > pies usiadł do klawiatury i wyprodukował takie niedorzeczności.

smile))

Przepraszam najmocniej, czy ten pies nie ma małych szczeniaczków?
            Byłabym zainteresowana, jeśli są podobne do taty smile
    • Gość: marcee Re: Biala Podlaska - mega przekret ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 18:24
      najgozrej ze mieszkancy tego regionu dosyc to widza, bo zrekomo jakies miejsca
      pracy beda...na zasadzie ze ktos tam bedzie musial pracowac
    • Gość: Bozo Re: Biala Podlaska - mega przekret ? IP: *.hs.telusplanet.net 15.09.02, 05:14
      Na Turkach sie jurz w Rajchu poznali, a teraz kolej na Polske ... he, he, he!
      • jajecznica1 Re: Biala Podlaska - nabijanie w butelke !! 15.09.02, 05:46
        Duzo o tym pisza w "Polityce" w zarzadzie tej niby tureckiej firmu siedza byle
        szyszki z PZPR -u jak byly sekretarz ambasady Prl-u w Moskwie i kilka innych
        bylych partyjniakow zwiazanych z majatkiem bylego PZPR -u,teraz te pieniadze
        wracaja po wypraniu w turcji w postaci inwestycji w Polsce , i dalej partyjni
        bonzowie z PZPR rzadza i sie smieja !!!! a pozostali udaja glupkow !!!
      • _gracja Re: Biala Podlaska - mega przekret ? 15.09.02, 09:42
        mysmy sie tez poznali, w krakowie turki tak skutecznie zazradzaly Huta im
        sedzimira ze jest to na skraju bankructwa , o ile juz nie w stanie upadlosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka