Dodaj do ulubionych

jak sie mieszka w Toronto ?

IP: *.we.mediaone.net 15.04.01, 00:13
Bardzo mozliwe ze przeprowadze sie do Toronto z Los Angeles pod koniec roku w
celu otworzenia mojej wlasnej firmy. Jak sie zyje w Toronto ? Wiem ze z pogoda
nieciekawie ale jacy sa ludzie ? Czy sa w Toronto piekne polskie dziewczyny i
fajne kluby ?

Pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • Gość: Usakan Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.physik.uni-ulm.de 15.04.01, 00:51
      Przeprowadzka z Los Angeles do Toronto to tragedia.
      Lepiej popelnic samobojstwo.
      • Gość: jA Re: jak sie mieszka w Toronto ?do usaken... IP: *.ym1.on.wave.home.com 17.04.01, 20:21
        ...czy ty byles w LA? ...nie sadze....a gdzie ty mieszkasz w toronto? na
        jameson? wracaj do swojej butelki denaturatu ty idioto nie zabieraj glosu na
        publicznym forum niedoksztalcony degeneracie
      • Gość: XYbzdet Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.netcom.ca 26.04.01, 03:50
        Gos´c´ portalu: Usakan napisa?(a):

&#62 Przeprowadzka z Los Angeles do Toronto to tragedia.
        &#62 Lepiej popelnic samobojstwo.

Zgadzam sie. Jurz lepiej sie zanudzic na smierc w Rajchu!

• Gość: kraken Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.99.252.64.snet.net 15.04.01, 02:55
      kurwa Typ-znowu sie przechwalasz-juz ci napisalem,ze to nie dziala-myslisz,ze
      jakas chaltura zaimponujesz polskim dupencjom???predzej gdybys zostal powiedzmy
      gangsterem
    • Gość: ja Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.ym1.on.wave.home.com 17.04.01, 20:41
      ...corocznie oglaszane sa wyniki porownawcze dotyczace jakosci zycia w 165
      krajach.od wielu lat kanada zajmuje pierwsze miejsce.najlepszym miastem w
      kanadzie jest toronto.najwyzej zakwalifikowane amerykanskie miast to boston -37
      miejsce....jezeli szukasz spokoju i normalnego zycia wybierz toronto..tu nie
      ma portorykanczykow na kazdym rogu, tu nie ma gangow w stlu la...wszyscy polacy
      ktorzy strasznie narzekaja na kanadze i toronto sa pracownikami fizycznymi bez
      wyksztalcenia i przyszlosci, ktorzy mysleli ze wystarczy tu przyjechac aby
      zostac milionerem....dla nich liczy sie tylko wodeczka i zagryzka....
      • e603432 Re: jak sie mieszka w Toronto ? 18.04.01, 04:47
        Calkiem sluszna opinia. Mieszkam w Toronto od 14 lat i zgadzam sie z Toba. To bardzo
        normalne miasto, bez przemocy, gangow, etc. Mnie jednak brakuje tu jednak bardzo istotnego
        elementu krajobrazu, mianowicie gor. Znam LA dosyc dobrze bo bywam tam przynajmniej
        3-4 razy do roku. Gory tam sa, ale nie zawsze go widac przez smog. Jezeli mozesz wytrzymac
        bez gor i jazdy na nartach, Toronto powinno Ci sie spodobac. Zreszta, jezeli lubisz jezdzic
        samochodem to w zasiegu 6 godzin jazdy mamy Lake Placid, New York i Mont Tremblant,
        Quebec. Dodac jeszcze ze 2-3 godziny i otworem sti caly Vermont. Powodzenia w biznesie.

Pawel.
        • Gość: Wodka Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.uc.nombres.ttd.es 18.04.01, 05:36
          Sie mieszka hujowo,bo mamy za duzo gowniarzy ,ktorzy gowno maja a wysoko sraja.
          Buraki-komu chcecie imponowac?Jak mam zakladac firme w nowym miejscu to
          normalne,
          ze znam to miejsce juz wczesniej.Bla bla i niekonczace sie szpanowanie.
          • Gość: TYP Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.we.mediaone.net 18.04.01, 07:01
            Gość portalu: Wodka napisał(a):

&#62 Sie mieszka hujowo,bo mamy za duzo gowniarzy ,ktorzy gowno maja a wysoko sraja.
            &#62 Buraki-komu chcecie imponowac?Jak mam zakladac firme w nowym miejscu to
            &#62 normalne,
            &#62 ze znam to miejsce juz wczesniej.Bla bla i niekonczace sie szpanowanie.

Moje pytanie dotyczylo zycia w Toronto a nie klimatu gospodarczego. Mysle ze mam
            calkowite prawo do zapytania jak sie w Toronto zyje, poniewaz nigdy tam nie
            bylem.

• Gość: pop Re: jak sie mieszka w Toronto ? do TYP IP: *.sympatico.ca 26.04.01, 18:29
              Kolejne glupie pytanie. W Toronto mieszka sie podobnie
              jak w innych miastach kontynentu amerykanskiego. Lekarz
              ma swoj standard, sprzataczka swoj! Jezeli jestes
              tylko robolem, zmiana miasta nic ci nie zmieni
              (moze troche; pozostaniesz jednak dalej - robolem!). Nie
              pisz wiec o zakladaniu biznesu, gdyz nawet kon
              z tego moze sie smiac. Kazdy szanujacy sie
              businessman sprawdza najpierw "teren" pozniej podejmuje
              decyzje. U ciebie jest odwrotnie. Nie zawracaj wiec
              ludziom glowy bez najmniejszego sensu.
              • Gość: Swiatlo Re: jak sie mieszka w Toronto ? do TYP IP: *.easypower.com 26.04.01, 23:32
                Gość portalu: pop napisał(a):

&#62 Kolejne glupie pytanie. W Toronto mieszka sie podobnie
                &#62 jak w innych miastach kontynentu amerykanskiego. Lekarz
                &#62 ma swoj standard, sprzataczka swoj! Jezeli jestes
                &#62 tylko robolem, zmiana miasta nic ci nie zmieni
                &#62 (moze troche; pozostaniesz jednak dalej - robolem!). Nie
                &#62 pisz wiec o zakladaniu biznesu, gdyz nawet kon
                &#62 z tego moze sie smiac. Kazdy szanujacy sie
                &#62 businessman sprawdza najpierw "teren" pozniej podejmuje
                &#62 decyzje. U ciebie jest odwrotnie. Nie zawracaj wiec
                &#62
                &#62 ludziom glowy bez najmniejszego sensu.

No to juz po tych odpowiedziach od "rodakow" z Toronto juz chyba wiesz ze nie
                warto tam jechac. Nie chcesz chyba zyc miedzy nimi? Ja bym sie dwa razy
                zastanowil.
                Swiatlo
                • Gość: ...... Re: jak sie mieszka w Toronto ? do TYP IP: *.ym1.on.wave.home.com 27.04.01, 01:55
                  ..swoje rady zostaw dla kolegow od buteki..wszedzie
                  cie pelno fagusie...jestes w stanach to tam siedz i
                  zamkinj pysk
              • Gość: TYP Re: jak sie mieszka w Toronto ? do TYP IP: *.we.mediaone.net 27.04.01, 03:08
                Gość portalu: pop napisał(a):

&#62 Kolejne glupie pytanie. W Toronto mieszka sie podobnie
                &#62 jak w innych miastach kontynentu amerykanskiego. Lekarz
                &#62 ma swoj standard, sprzataczka swoj! Jezeli jestes
                &#62 tylko robolem, zmiana miasta nic ci nie zmieni
                &#62 (moze troche; pozostaniesz jednak dalej - robolem!). Nie
                &#62 pisz wiec o zakladaniu biznesu, gdyz nawet kon
                &#62 z tego moze sie smiac. Kazdy szanujacy sie
                &#62 businessman sprawdza najpierw "teren" pozniej podejmuje
                &#62 decyzje. U ciebie jest odwrotnie. Nie zawracaj wiec
                &#62
                &#62 ludziom glowy bez najmniejszego sensu.

W Toronto nie mieszka sie podobnie jak np. w Los Angeles prawda ? Kazde miasto ma
                swoje plusy i minusy i oto mi chodzilo. Jakbys przeczytal moje listy uwazniej, w
                ktorych tlumaczylem dwokrotnie juz, ze nie chodzi mi o klimat biznesu, to bys nie
                pisal takich bzdurnych odpowiedzi.

Jezeli nie masz nic konstryktywnego do dodania to po prostu nie pisz.
                • Gość: leszek Re: jak sie mieszka w Toronto ? do TYP IP: *.bloor1.on.home.com 27.04.01, 04:11
                  W Toronto psy dupami szczekaja.
                  • Gość: Sadyba Re: jak sie mieszka w Toronto ? do TYP IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 27.04.01, 04:38
                    doskonale miejsce dla nowego business,miasto ladne, nowoczesne i drogie.Polonia
                    totalnie sklocona,zyje swoim wlasnym zyciem na marginesie zycia miasta i
                    zupelnie sie nie liczy jako sila gospodarcza czy polityczna,dlatego nalezy
                    liczyc wylacznie na siebie i unikac zbiorowisk polsko jezycznych jesli nie
                    chcesz popasc w stagnacje.
                    • Gość: Swiatlo Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.easypower.com 27.04.01, 19:53
                      Gość portalu: Sadyba napisał(a):

&#62 doskonale miejsce dla nowego business,miasto ladne, nowoczesne i drogie.Polonia
                      &#62
                      &#62 totalnie sklocona,zyje swoim wlasnym zyciem na marginesie zycia miasta i
                      &#62 zupelnie sie nie liczy jako sila gospodarcza czy polityczna,dlatego nalezy
                      &#62 liczyc wylacznie na siebie i unikac zbiorowisk polsko jezycznych jesli nie
                      &#62 chcesz popasc w stagnacje.

Po paru cytatach z tego watka latwo to sobie wyobrazic. Jezeli Polonia w Toronto
                      to taki Damian, czy Pop lub inni, to zasysowywuje sie obraz jak z horroru.
                      TYP, na czym Twoj biznes polega? Czy w ogole potrzebujesz Polonii do tego?
                      Swiatlo
                      • Gość: ..... Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.ym1.on.wave.home.com 27.04.01, 20:07
                        UWAGA! Ignorowac wypowiedzi SWIATLO to zwylkly prowokator
                      • Gość: TYP Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.customer.ALTER.NET 27.04.01, 22:15
                        Gość portalu: Swiatlo napisał(a):

&#62 Gość portalu: Sadyba napisał(a):
                        &#62
                        &#62 &#62 doskonale miejsce dla nowego business,miasto ladne, nowoczesne i drogie.Po
                        &#62 lonia
                        &#62 &#62
                        &#62 &#62 totalnie sklocona,zyje swoim wlasnym zyciem na marginesie zycia miasta i
                        &#62 &#62 zupelnie sie nie liczy jako sila gospodarcza czy polityczna,dlatego nalezy
                        &#62
                        &#62 &#62 liczyc wylacznie na siebie i unikac zbiorowisk polsko jezycznych jesli nie
                        &#62
                        &#62 &#62 chcesz popasc w stagnacje.
                        &#62
                        &#62 Po paru cytatach z tego watka latwo to sobie wyobrazic. Jezeli Polonia w Toront
                        &#62 o
                        &#62 to taki Damian, czy Pop lub inni, to zasysowywuje sie obraz jak z horroru.
                        &#62 TYP, na czym Twoj biznes polega? Czy w ogole potrzebujesz Polonii do tego?
                        &#62 Swiatlo

Jeszcze raz powtarzam ze nie interesuja mnie dyskusja o biznesie na tym forum.
                        Jeden z moich powodow na przeprowadzke to otworzenie firmy ale moje pytanie
                        dotyczylo towarzyskiego zycia i codziennego zycia w Toronto. Tym jestem wlasnie
                        zainteresowany i myslalem ze ludzie mieszkajacy w Toronto i piszacy na te forum
                        mi opowiedza jak tam jest.

Otrzymalem tylko kilka normalnych odpowiedzi. Reszta to naprawde smietnik.
                        • Gość: pop Re: jak sie mieszka w Toronto ? do TYP IP: *.sympatico.ca 27.04.01, 22:38
                          Ja ci chcialem powiedziec ze kazdemu sie
                          mieszka osobno i inaczej. Zmiany klimatu chyba wszystkim
                          sa znane (Los Angeles - Toronto). Nie wiem kogo pytasz o
                          odpowiedz: lekarza czy sprzatacza. Tutaj jest
                          zasadnicza roznica. Zyje sie inaczej jednemu, inaczej
                          drugiemu. Powiedz najpierw do jakiej grupy ty
                          nalezysz, wtedy moze dostaniesz oczekiwana odpowiedz.
                          Ja juz ci jej nie dam, gdyz tak jak sobie
                          zyczysz - znikam!
                          • Gość: MIS Re: jak sie mieszka w Toronto ? do .... WSZYSTKICH IP: *.toronto.auracom.net 28.04.01, 00:37
                            W Toronto mieszka sie nudnie ale nie paskudnie.
                            ludzie sa milsi i grzeczni.
                            W LA to frajerstwo napakowane sterydami, z zebami bielszymi
                            od dupy Eskimosa.
                            Korki na freeway'ach, murzynstwo, pojebusy wierzacy w nieomylnosc Ameryki.
                            W California jest najwiecej niewyksztalconych na jedengo jankesa.
                            Ktos powie bogaty stan. Ale to nie w tym rzecz.
                            Jest was tam duzo do roboty, potem mozecie odpoczywac w Disnaylandzie - innej
                            rozrywki nie warto zaczynac na ten poziom umyslowy Californijczykow.

W Toronto co innego, duzo teatrow ,muzea. Klimat nie powiem czasami daje w dupe.
                            Ale jak mozna zyc w plusie przez caly rok.

Mieszakm w Toronto niemniej wyprowadzam sie niebawem.
                            W LA jestem 3-5 razy w roku.
                            Wiem wszystko , nie polecam ani jedenego ani drugieo miasta.

Jesli chcesz otworzyc business to lepiej nie otwieraj, skoro ty sie pytasz na
                            forum o rade, to ty nie masz zdrowo pod sufitem.

Ten co podpisuje sie Swiatlo, to musi byc taki maly dupek ktory wali konia do
                            poludnia, a po poludniu odprezony fizycznie, wypisuje pierdoly korespondujac
                            sam ze soba.

zreszta kto ma czas pisac z matolami ktorzy swiat widza i rozumieja przez
                            internet.
                            dziwie sie wszystkim normalnym ludziom ktorzy staraja sie tlumaczyc
                            zfrustrowanemu towarzystwu jak i co wyglada.

to forum to jeden wielki tester ktory sluzy do produkowania informacji dla was
                            ktorzy jej potrzebuja - informacji nie zawsze prawdziwej.

MIS

• Gość: Swiatlo Czy jest ktos NORMALNY w Toronto? IP: *.potlnd1.or.home.com 28.04.01, 18:45
                              Jezus Maria! Po jezyku i tresci tych postow mam pytanie: czy w Polonii w
                              Toronto jest ktos normalny? Czy poza uraburkami i swojakami mieszkaja tam jacys
                              regularni ludzie? Czy jest ktos stamtad w stanie sklecic normalny post napisany
                              w normalnym jezyku, takze bez potrzeby "dowalenia" komus i popisania sie
                              znajomoscia karczemnego slangu?
                              Hej, czy jest tam ktos normalny??
                              • Gość: lysy Re: Czy jest ktos NORMALNY w Toronto? IP: *.dialinx.net 28.04.01, 20:41
                                Zapewne tak ale napewno nie siedzi przed komputerem i nie czyta tych bzdor.

Jesli ktos to czyta a jeszcze odpisuje to napewno nie jest to do konca normalny
                                czlowiek
                              • Gość: LEON Re: Czy jest ktos NORMALNY w Toronto?..DO SWIATLO IP: *.toronto.auracom.net 28.04.01, 20:41
                                Madry z ciebie chlopaczek.

Podobasz mi sie , jestes ostry.
                                Bzyknal bym cie w kiche. Nie musisz sie nawet myc.
                                W Toronto jest wielu takich jak ja.

Masz kompeleksy , that's ok .
                                Kazdy je ma jak sie onanizuje kilka razy dziennie.

Czytam twoje posty wiele razy tak jak ty czytasz swoje wiele razy, no nie.

Caluje sie Marcin

p.s.
                                Czy nadal mowia na twojego tatusia malinowy ciec ?
                                Tak tylko pytam.

LEON.
    • Gość: Anka Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.ausys.se 28.04.01, 21:59
      Siedze sobie w domku w Sztokholmie i czytam te bzdury. Zastanawiam sie ludzie
      szanowni czy wy normalnym jezykiem pisac nie potraficie? I czemu wszyscy tylko
      o onanizowaniu piszecie kiedy czlowiek zadaje wam proste pytanie z tym nie
      zwiazane.
      Toronto jest chyba podobne do Sztokholmu (oprocz klimatu, oczywiscie) pod
      jednym wzgledem; trzeba sie tam trzymac z dala od Polakow. Przykre, ale
      prawdziwe. Najbradziej wartosciowych ludzi nie poznaje sie w polonijnych
      zbiorowiskach. Zycze powodzenia w biznesie.
      P.S. W zimnym klimacie zielen jest rzeczywiscie zielona, a nie wypalona przez
      slonce. Lato jest zawsze fantastyczne, nawet jesli pada. I w zimnych krajach
      ludzie zyja dluzej. To chyba fajnie prawda?
      • Gość: XYZ Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: 63.83.144.* 29.04.01, 11:04
        Ja sobie siedze w domku w usa w pensylweni mam wspanialych przyjaciol w Toronto
        zawsze w maju jade na Niagare i wlasnie do Toronto .Sa tam wspaniali ludzie
        tylko zalezy do jakiej klasy sie nalezy? Z powazaniem XYZ
        • Gość: XYbzdet Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.netcom.ca 29.04.01, 16:55
          Ja myslalem, ze klasy juz dawno temu zostaly zniesione. Do jakiej klasy
          Ty nalezysz koluniu?
          • Gość: Zenek Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.ym1.on.wave.home.com 29.04.01, 17:07
            Piszemy"PENSYLWANIA"nie Pensylwenia, mysle ze XYZ nalezy do klasy 3 szkoly
            powszechnej!!
    • Gość: L Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.nesbittburns.com 30.04.01, 23:48
      Idz obejrzyj nowy film z S.Stallone - Driven. Byl krecony w Toronto
      • Gość: rolek Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: 194.129.155.* 05.05.01, 22:53
        Chodzi mi po glowie przeniesienie sie na stale do kanady. Myslalem , zeznajde w
        necie jakies miarodajne informacjaod Polakow , ktorzy tam mieszkaje. Niestety
        po lektorze tej rubryki odechciewa mi sie poloni kanadyjskiej. Sorki.
        • Gość: ....... Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.ym1.on.wave.home.com 06.05.01, 03:02
          .....zamierzasz sie przeniesc do Kanady i swoja decyzje bazujesz na
          wypowiedziach takich szmatlawcow jak Swiatlo? Poczytaj lepiej statystki.Trzymaj
          sie z daleka od polonii...wyjdzie ci to na zdrowie.Nie wiedzialem ze z Wronek
          mozna sie przeniesc bezposrednio do Kanady...???
          PS
          Swiatlo wracaj do kesonow ty padalcu
        • Gość: Bysio Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.netcom.ca 06.05.01, 04:20
          Masz racje frajerze. Siedz na dupie w tych Stanach, bo to przecierz raj na
          ziemi.
          • Gość: Sonia Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.etob1.on.wave.home.com 13.05.01, 00:19
            ale jestescie wariaci,posmialam sie.Ten pierwszy gosc
            ma chyba dosc pytan o Toronto.to prawda od poloni z
            daleka.A miasto jest spokojne ale brakuje natury.Ja
            nie lubie Toronto ale Inne zakatki sa piekne.
            • Gość: POK Re: jak sie mieszka w Toronto ? IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 15.05.01, 03:55
              Gość portalu: Sonia napisał(a):

&#62 ....to prawda od poloni z daleka. ...

Uscislijmy to - z daleka od Poloni ktora jest Polonia mniej niz, powiedzmy, 15 lat, czyli od Polonii
              "solidarnosciowej". Ci sa jeszcze za krotko tutaj i na ogol sa pojebani. Oczywiscie, sa mile wyjatki.

Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka