xxxenofob Re: Czas wracac do Polski 14.10.05, 17:58 polonus5 napisała: > Nie - dziekuje !!! Jak nie masz za co to nic ci nie zostaje jak tylko podziekowac. W koncu przezwyczailes sie do wegetacji. Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Nostalgia 14.10.05, 18:35 www70.homepage.villanova.edu/matthew.liberatore/dilbert/elbonia.htm www.tonyrogers.com/humor/wally_elbonia.htm imgs.pravda.sk/sk_dilbert/A050318_P12_D050319_V.GIF www.laputan.org/images/pictures/elbonia-900406.gif Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: Czas wracac do Polski 14.10.05, 18:49 xxxenofob napisał: Jak nie masz za co to nic ci nie zostaje jak tylko podziekowac. W koncu przezwyczailes sie do wegetacji. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Wyslij mi zaproszenie jak sie zmieni na lepsze !!!! Polskie płace będą rosły wolniej W 2006 roku zarobki w skali światowej wzrosną o 2,4 proc. ponad inflację, a w Polsce zaledwie o 0,5 proc. – wynika z badań firmy konsultingowej Mercer Human. Mniejsze podwyżki w Polsce to efekt wolniej rozwijającej się gospodarki i bardzo dużego bezrobocia – czytamy w „Życiu Warszawy". Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Czas wracac do Polski 14.10.05, 18:52 polonus5 napisała: > xxxenofob napisał: > > Jak nie masz za co to nic ci nie zostaje jak tylko podziekowac. > W koncu przezwyczailes sie do wegetacji. > ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ > Wyslij mi zaproszenie jak sie zmieni na lepsze !!!! A, to juz niedlugo - when hell freezes over, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Nieszczęśliwy Bruniak 14.10.05, 22:38 Bruniak, Przyznaje tobie że musisz być bardzo nieszczęśliwym człowiekiem skoro po tylu latach w CA dalej smęty czujesz do kołchozu. Śmiechu to wszystko warte. Dziadujesz na papierosach i gorzale od Indian, wspominając stare czasy. Taki przyrodni brat kagana. Zastanawiałem się nad tym przez chwilę i doszedłem do poniższych konkluzji. (ps. jak czegoś nie łapiesz to daj znać) Proponuje tobie trochę inne podejście do swojego życia. Jak sam miałeś okazje zaobserwować dziadowanie wychodzi ci dobrze. To ciesz się z tego że w CA przynajmniej doprowadziłeś to do perfekcji. W Polsce byłbyś OSTATNIM dziadem, na którego pies kulawej nogi by nie podniósł. Kolesie by ciebie dawno zostawili a gorzała byłaby drogowskazem w rynsztok. Natomiast tu w CA otacza ciebie respekt innych dziadów, którzy może by chcieliby tak dziadować jak ty, tyle że ty jesteś tu dłużej. Wszystkie zęby zjadłeś na dziadowaniu (dosłownie i w przenośni). Sam widzisz że nawet być dziadem jest lepiej w CA niż w Polsce. Nie miej żadnych złudzeń, że osiągnąbyś w Polsce więcej. Charakter człowieka się liczy a ty ze swoimi dziadowskimi ambicjami i potrzebami, żadnym dyrektorem, lub politykiem byś nie został. Nie wspominając o twoim "zamiłowaniu" do pracy. Śmierdzi od ciebie leniem i nie tylko. Dlatego też zapomnij o stałym zatrudnieniu. Bedąc w CA raz na jakiś czas możesz swoją dziadowizną w kołchozie zabłysnąć, stawiając kolesiom z lumperni pifko za 2 zeciaki, lub jakie inne winko "Siaracz Teściowej" Jak sam widzisz uwidoczniłem tobie same plusy twojego pobytu. Przynosi mi to wiele satysfakcji. Taka bezinteresowna pomoc drugiemu człowiekowi w chwilach jego depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Nieszczęśliwy Bruniak 14.10.05, 22:56 powyzszy post bardzo dobrze ujal sytuacje Bruniaka w Canadzie ,napisalem sam o tym wuecej w innych postach ale te zlosliwe ORMOwcy co sa na dyzurze na forum ,wyciely moj post. Niemniej Bruno jest dziad kompletny po 20 latach w Kanadzie nawet nie ma auta , jezdzi starym rowerem !! a w Polsce udaje bogatego iwazniaka wsrod innych lumpow ! Odpowiedz Link Zgłoś
kuszacy.witas fliplulu czy luliflap? 15.10.05, 00:55 jestescie obaj zalosni w swoim wymyslaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: fliplulu czy luliflap? 15.10.05, 01:58 bo ty jestes taki sam jak bruniak !1,tylko z australii i po 22 latach jak siedziales na zydowskich rentach tak siedzisz i placisz komus a sam g....no masz po 22 latach siedzenia w australii Odpowiedz Link Zgłoś
kuszacy.witas Re: fliplulu czy luliflap? 15.10.05, 20:20 a co masz przecikow siedzenie w australii przez 22 lata? Mialem moze stac, ty praciu nieklepany? Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: fliplulu czy luliflap? 15.10.05, 20:23 lulu13 napisał: > bo ty jestes taki sam jak bruniak !1,tylko z australii i po 22 latach jak > siedziales na zydowskich rentach tak siedzisz i placisz komus a sam g....no > > masz po 22 latach siedzenia w australii .......te 22 to jakas magiczna liczba? Odpowiedz Link Zgłoś
kuszacy.witas Re: fliplulu czy luliflap? 15.10.05, 23:50 tak. lulu gra w oczko ale ze nie umie liczyc, to... Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Nieszczęśliwy Bruniak 16.10.05, 03:46 flipflap napisał: > Proponuje tobie trochę inne podejście do swojego życia. Ja tez. Niech sie targnie na sznur, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kuszacy.witas a ty co sie czepiasz czlowieka? 16.10.05, 05:06 zajmij sie soba...rva kulszowa... Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: Czas wracac do Polski 15.10.05, 19:48 ......masz racje bruno........... Odpowiedz Link Zgłoś