Dodaj do ulubionych

Spotkanie w Londynie nr 27 (c.d.)

IP: GBLOND* / 194.203.201.* 25.09.02, 16:45
W wielkich bolach ale jednak nam sie ten nowy watek narodzil.

Zapraszamy wszystkich do "udzielania sie".

Najblizsze spotkanie w "realu" jest w ten piatek (27/09) w tradycyjnym
miejscu (dla nowych: Auberge, Mark Lane) i czasie (ok 6pm)

No to do roboty wink
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: Spotkanie w Londynie nr 27 (c.d.) IP: warspite.ch.u* 25.09.02, 16:56
      Przezylam goscia, ale stanowczo chce isc do domu.
      Ta klima chyba roznosi jakies wirusy bo polowa osob kaszle i kicha w tym ja.
      • Gość: izabelski Re: Spotkanie w Londynie nr 27 (c.d.) IP: *.uk.fid-intl.com 25.09.02, 17:54
        Gość portalu: e napisał(a):

> Przezylam goscia, ale stanowczo chce isc do domu.
        > Ta klima chyba roznosi jakies wirusy bo polowa osob kaszle i kicha w tym ja.
        Wy lepiej trzymajcie te kichania z daleka od Londynu - nadzwyczaj bezgrypowo u
        nas na wsi.

Bo my chyba zdrowe ludki (jak na razie) i nie dajemy sie wirusom.

izabelski- zdrowy (jeszcze...)
        • Gość: e Re: Spotkanie w Londynie nr 27 (c.d.) IP: warspite.ch.u* 25.09.02, 18:02
          Dobra bede sie trzymac z daleka i w piatek nie przyjde. Bo i tak mam za daleko;-
          ))
          ZA to, moze w sobote, wybierzemy sie do Imax-u albo gdzies tam, obchodzic
          urodziny mojej kolezanki. Strzezcie sie Londonerzy bede kaszlec w Waszych
          okolicach.
    • Gość: ds czwartek IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 10:23
      Witam pod koniec tygodnia. Jeszcze tylko jutro... wink

Z ciekawych wiadomosci - podobno na Wenus jest zycie...
      www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1033293.html
      • Gość: Xiv Re: czwartek IP: 62.189.123.* 26.09.02, 10:29

jesli w przyszlym tygodniu bedzie strajk metra - nie przychodze do pracy -
        szkoda mego czasu... czy ktos sie orientuje, czy majac TravelCard moge od nich
        zacyczyc sobie zwrotu pieniedzy w wysokosci jednego jednodniowego biletu?

Xiv
        • Gość: izabelski Re: czwartek IP: *.uk.fid-intl.com 26.09.02, 12:43
          Z tego co wiem - tak.Idz na staje popros o formularz i wypelnij.

izabelski
      • Gość: e Re: czwartek IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 10:47
        Jak "zycie" wydziela siarkowodor jako produkt metabolizmu to ja dziekuje, smrod
        musi byc nieziemski, znaczy wenusjanski.
        • Gość: RAK Re: czwartek IP: 155.91.64.* 26.09.02, 14:53
          A to nie myslalem, ze od Wenus tak moze cuchnac. A z greckich przypowiastek
          wydawala sie taka seksowna. Zadych bliskich spotkan trzeciego stopnia z
          wenusjankami. Chyba, ze w masce pgaz.
          Niestety strajk w Londynie nie odbyl sie w czasie gdy siedzialem sobie
          spokojnie w hotelu konsumujac rozne rzeczy (prawdy obiektywne i przyjemnosci
          doczesne). Do stacji Liverpool St. przejechalismy Londyn taksowka. Z Olympii
          zajelo nam to prawie godzine. Kierowca, co do ktorego nie jestem pewny czy mial
          prawo jazdy, bardzo sie staral. Jechal we wszystkich mozliwych kierunach
          prosto, w poprzek, pod prad itd. Ale mielismy okazje zwiedzic caly Londyn:
          Royal Albert Hall, Hyde Park, Palac Buckingham, Parlament, Downing St.10,
          London Eye, Tate Modern i na koncu Stock Ex. Szczesliwie wies, gdy do niej
          dotarlem, byla jak zawsze cicha i spokojna.
          • Gość: RAK Re: czwartek IP: 155.91.64.* 26.09.02, 15:26
            W dodatku od tego zapachu mi sie rzymska Wenus zgreczyla.
    • Gość: ds smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 15:11
      1. otworzcie "googla" (www.google.com)
      2. poszukajcie zdania "go to hell" (musi byc quoted)
      3. Co wyskakuje jako pierwsza strona?

wink
      • Gość: e Re: smiesznostka... IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 15:26
        A powiedz mi dlaczego wklepales takie haslowink))?
        • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 15:42
          > A powiedz mi dlaczego wklepales takie haslowink))?

Zapomnialem adresu tesciowej... wink))

A serio:
          www.idg.net/ic_952147_1794_9-10000.html
          • Gość: joanna Re: smiesznostka... IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.02, 16:56
            Gość portalu: ds napisał(a):

> > A powiedz mi dlaczego wklepales takie haslowink))?
            >
            > Zapomnialem adresu tesciowej... wink))
            >
            > A serio:
            > <a href="www.idg.net/ic_952147_1794_9-
            10000.html"target="_blank">www.idg
            > .net/ic_952147_1794_9-10000.html</a>

A to dobre! Zdaje sie, ze Google dziala poniekad jak osrodek badanie opinii
            publicznej w Internecie, a ta sie z Toba nie zgadza - wyrzucilo Microsoft, nie
            tesciowa.
            • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 17:06
              > A to dobre! Zdaje sie, ze Google dziala poniekad jak osrodek badanie opinii
              > publicznej w Internecie, a ta sie z Toba nie zgadza - wyrzucilo Microsoft,
              nie
              > tesciowa.

Tesciowa tez tam pewnie gdzies jest tylko na dalszych pozycjach wink

A tak w ogole to oczywiscie zartuje - od tesciowej jestem na tyle daleko, ze
              nasze stosunki sa calkowicie bezkonfliktowe wink
              • Gość: joanna Re: smiesznostka... IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.02, 17:21

> Tesciowa tez tam pewnie gdzies jest tylko na dalszych pozycjach wink
                >
                > A tak w ogole to oczywiscie zartuje - od tesciowej jestem na tyle daleko, ze
                > nasze stosunki sa calkowicie bezkonfliktowe wink

No przeciez wiem, ze zartujesz!
                • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 17:29
                  > No przeciez wiem, ze zartujesz!

To fajnie! Znaczy zaslona dymna dziala... wink)))

• Gość: joanna Re: smiesznostka... IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.02, 17:32

> > No przeciez wiem, ze zartujesz!
                    >
                    > To fajnie! Znaczy zaslona dymna dziala... wink)))
                    >
                    Ha Ha Ha.........!
      • Gość: Jack Re: smiesznostka... IP: *.sageenterprisesolutions.com 26.09.02, 15:35
        Swietnewink
        Dzieki za info...
        • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 15:46
          > Swietnewink
          > Dzieki za info...

Moge sie dyskretnie zapytac czy przyjdziesz na spotkanie w ten piatek?
          Chyba moge Cie zaliczyc do "nowych", co?

Czy moze juz wszyscy Cie znaja i to tylko ja jestem "niedoinformowany"?
          • Gość: Jack Re: smiesznostka... IP: *.sageenterprisesolutions.com 26.09.02, 15:56
            Raczej mnie nikt tu jeszcze nie zna i jestem zdecydownie "nowy"...
            Czytam was od pewnego czasu, ale sie nie udzielam.
            Moze sie to zmieni w najbliszym czasiewink
            Chetnie sie wybiore na ktores z waszych spotkan.
            Ale jeszcze nie tym razem;-(
            Inne plany na piatek...

Pozdrawiam
            Jack
            • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 16:08
              > Raczej mnie nikt tu jeszcze nie zna i jestem zdecydownie "nowy"...

No i juz nie jestes taki calkiem nowy... wink

> Ale jeszcze nie tym razem;-(
              > Inne plany na piatek...

OK. My naprawde nie gryziemy.
              A moze przyjdziesz z "planami"?
              wink))
              • Gość: Jack Re: smiesznostka... IP: *.sageenterprisesolutions.com 26.09.02, 16:16
                ds,
                moje plany na piatek to impreza z ekipa z ktora gram w kosza + 6 Niemcow ktorzy
                przyjezdzja tu na turniej.
                Chyba nie bylby to najlepszy pomysl przyprowadzic moje "plany" na spotkaniewink
                A co do gryzienia - moze to i szkoda ze nie gryziecie (nie mialem oczywiscie
                Ciebie na mysli)wink
                • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 16:25
                  > przyjezdzja tu na turniej.
                  > Chyba nie bylby to najlepszy pomysl przyprowadzic moje "plany" na spotkaniewink

OK, OK...
                  Po drugie troche Ci jednak daleko z Reading...

> A co do gryzienia - moze to i szkoda ze nie gryziecie (nie mialem oczywiscie
                  > Ciebie na mysli)wink

Moze prywatnie niektorzy gryza, nie wiem. W kazdym razie na spotkaniu jeszcze
                  mnie nikt nie uzarl.
                  • Gość: Jack Re: smiesznostka... IP: *.sageenterprisesolutions.com 26.09.02, 16:40
                    > Po drugie troche Ci jednak daleko z Reading...
                    Nie tak daleko - godzina pociagiem do Waterloo.
                    Zdarzalo sie dalej jezdzic napic sie piwawink
                    • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 16:47
                      > Zdarzalo sie dalej jezdzic napic sie piwawink

Tyz prawda.
                      Rozumiem wiec, ze na nastepne przyjdziesz.
                      • Gość: Jack Re: smiesznostka... IP: *.sageenterprisesolutions.com 26.09.02, 16:52
                        > Rozumiem wiec, ze na nastepne przyjdziesz.

Postaram sie zjawicwink
                • Gość: e Re: smiesznostka... IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 16:52

> A co do gryzienia - moze to i szkoda ze nie gryziecie (nie mialem oczywiscie
                  > Ciebie na mysli)wink

Interesujacewink

Przypuszczasz, ze ktos z nas (oprocz ds-a) nadaje sie na gryzacego??
                  • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 16:54
                    > Przypuszczasz, ze ktos z nas (oprocz ds-a) nadaje sie na gryzacego??

A wlasciwie to dlaczego ja niby nie?
                    Czy uwazasz, ze jestem bezzebnym staruszkiem?

• Gość: e Re: smiesznostka... IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 16:57

> > Przypuszczasz, ze ktos z nas (oprocz ds-a) nadaje sie na gryzacego??
                      >
                      > A wlasciwie to dlaczego ja niby nie?
                      > Czy uwazasz, ze jestem bezzebnym staruszkiem?
                      >
                      Zglaszasz sie na ochotnika?wink)
                      • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 17:04
                        > > > Przypuszczasz, ze ktos z nas (oprocz ds-a) nadaje sie na gryzacego??
                        > >
                        > > A wlasciwie to dlaczego ja niby nie?
                        > > Czy uwazasz, ze jestem bezzebnym staruszkiem?
                        > >
                        > Zglaszasz sie na ochotnika?wink)

No nie...
                        tylko troche mnie zabolala taka dyskryminacja... "inni to moze i gryza ale ds
                        na pewno nie" ;-(((

Ide ostrzyc zeby
                        wink
                        • Gość: Jack Re: smiesznostka... IP: *.sageenterprisesolutions.com 26.09.02, 17:07
                          Nie mielem zamiaru Cie w jaki kolwiek sposob dyskryminowacwink
                          Wierze ze uzebienie u Ciebie w porzadku i uzywasz swych zebow kiedy trzebawink
                          Ale w koncu to Ty sam napisales ze nie gryziecie - sam sobie jestes winnysmile
                          Pozdrawiam i przepraszamwink
                          • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 17:10
                            > Pozdrawiam i przepraszamwink

Eeee no co ty... nie przepraszaj!

Tak bylo cicho dzisiaj i dopiero twoje aluzje do moich brakow uzebieniu
                            wprowadzily troche ruchu!

Oby tak dalej
                            A wszystkie spiochy i pracusie niech sie wstydza.
                            wink
                        • Gość: e Re: smiesznostka... IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 17:09
                          A ja lubie byc dyskryminowana jak np. trzeba niesc ciezka walizke...

• Gość: RAK Re: smiesznostka... IP: 155.91.64.* 26.09.02, 17:12
                            Lubisz dostawac druga dla rownowagi?
                            • Gość: e Re: smiesznostka... IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 17:15
                              Lubie byc pomijana przy noszeniu walizekwink)
                              • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 17:18
                                > Lubie byc pomijana przy noszeniu walizekwink)

To chyba "faworyzacja", co?
                                • Gość: e Re: smiesznostka... IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 17:22
                                  Eeee, co Ty dla mojej znajomej z USA to dyskryminacjawink)

Do dzis pamietam jak nieopacznie powiedzialam przy okazji jakiejs dyskusji, ze
                                  pojemnosc pluc u kobiety jest mniejsza niz u mezczyzny....

Zosia NIE-traktorzystka
                                  • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 17:27
                                    > Eeee, co Ty dla mojej znajomej z USA to dyskryminacjawink)

W stanach ciagle AA rules... (ponizej taka troche nie-PC definicja)

Affirmative Action

Racial-preferences and gender-preferences for the correct races and genders.
                                    Affirmative Action is comprised of programs and policies that grant favorable
                                    treatment on the basis of race or gender to government-defined "disadvantaged"
                                    individuals. Racial or gender preference must be granted even when the
                                    favored / aggrieved minority has no actual proof that a company, boss,
                                    individual, or government agency has discriminated against them due to their
                                    race or gender.
                              • Gość: Jack Re: smiesznostka... IP: *.sageenterprisesolutions.com 26.09.02, 17:20
                                > Lubie byc pomijana przy noszeniu walizekwink)

To mi lenistwem pachnie, a nie dyskryminacjawink
                                Ale pewnie zaslugujesz by byc pomijana (czyt. dyskryminowana)wink
                  • Gość: Jack Re: smiesznostka... IP: *.sageenterprisesolutions.com 26.09.02, 17:05
                    > Przypuszczasz, ze ktos z nas (oprocz ds-a) nadaje sie na gryzacego??

Nie mam pojecia, ciezko stwierdzic to po waszych nickach i wypowiedziachwink
                    Tym bardziej ze nie sledze ich zbyt dlugo...
            • Gość: e Re: smiesznostka... IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 16:10
              A powiesz nam gdzie mieszkasz? Pytam sie bo ja jestem ze wsiwink
              • Gość: ds Re: smiesznostka... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 16:13
                > A powiesz nam gdzie mieszkasz? Pytam sie bo ja jestem ze wsiwink

duzo jest tutaj ze wsi (choc nie tej samej wioski):
                ty, RAK, izabelski (prawie), ja.
              • Gość: Jack Re: smiesznostka... IP: *.sageenterprisesolutions.com 26.09.02, 16:18

> A powiesz nam gdzie mieszkasz? Pytam sie bo ja jestem ze wsiwink

Tez jestem ze wsiwink
                Mieszkam w Wokingham, pracuje w Winnersh (to na zachod od londynu, ale pewnie
                wiesz).

• Gość: e Luzna propozycja IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 17:36
      Pomiedzy 20/10 a 9/11 bede miala troche czasu i luzuwink bo nadjedzie odsiecz z
      Polski, moze mozemy wtedy zorganizowac jakies spotkanie??
      • Gość: ds Re: Luzna propozycja IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 17:42
        > Pomiedzy 20/10 a 9/11 bede miala troche czasu i luzuwink bo nadjedzie odsiecz
        z
        > Polski, moze mozemy wtedy zorganizowac jakies spotkanie??

To moze 31/10 albo 1/11?

Chyba ze proponujesz jakas wieksza bibke w weekend?
        • Gość: RAK Re: Luzna propozycja IP: 155.91.64.* 26.09.02, 17:45
          1/11 brzmi atrakcyjnie. Szczegolnie na wieksza bibke przy swiecach.
          • Gość: joanna Re: Luzna propozycja IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.02, 17:50
            Gość portalu: RAK napisał(a):

> 1/11 brzmi atrakcyjnie. Szczegolnie na wieksza bibke przy swiecach.

No prosze, juz wtracil - spoznilam sie...!
        • Gość: e Re: Luzna propozycja IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 17:49
          > To moze 31/10 albo 1/11?

Moze byc, zwlaszcza, ze w tych okolicach obchodze bolesna rocznice kolejnych 18
          urodzinwink)
          >
          > Chyba ze proponujesz jakas wieksza bibke w weekend?

Jak wieksza bibke to raczej w innym terminie no chyba, ze nie u mniewink)
      • Gość: joanna Re: Luzna propozycja IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.02, 17:48

> Pomiedzy 20/10 a 9/11 bede miala troche czasu i luzuwink bo nadjedzie odsiecz
        z
        > Polski, moze mozemy wtedy zorganizowac jakies spotkanie??

Tytul bardzo prowokujacy - moj maz pewnie wtraci swoje trzy grosze ( halo!
        jestes tam,czy pracujesz ?)
        Ja jak najbardziej jestem za, tez bedziemy mieli wiecej luzu, bo to half-term.
        • Gość: e Re: Luzna propozycja IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 17:52

> Tytul bardzo prowokujacy - moj maz pewnie wtraci swoje trzy grosze ( halo!
          > jestes tam,czy pracujesz ?)
          > Ja jak najbardziej jestem za, tez bedziemy mieli wiecej luzu, bo to half-term.

Joanno gratuluje ...znajomosci zachowan mezawink a moze masz dar jasnowidzenia?
          • bee22 Re: Luzna propozycja 26.09.02, 17:54

> Joanno gratuluje ...znajomosci zachowan mezawink a moze masz dar jasnowidzenia?
            wtracajac sie: maz to przeziez druga polowa, to jak nie wiedziec???
            - tez zona
            • Gość: joanna Re: Luzna propozycja IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.02, 17:57
              bee22 napisała:

> wtracajac sie: maz to przeziez druga polowa, to jak nie wiedziec???
              > - tez zona
              Ale innego meza mam nadzieje! - chyba, ze cos przegapilam.
              • bee22 Re: Luzna propozycja 26.09.02, 17:58
                INNEGO, INNEGO!!! wink))
                • Gość: joanna Re: Luzna propozycja IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.02, 18:00
                  bee22 napisała:

> INNEGO, INNEGO!!! wink))
                  No to mnie uspokoilas.
          • Gość: joanna Re: Luzna propozycja IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.02, 17:54

> Joanno gratuluje ...znajomosci zachowan mezawink a moze masz dar jasnowidzenia?

Mozna powiedziec, ze znam Go jak wlasna kieszen.
        • Gość: RAK Re: Luzna propozycja IP: 155.91.64.* 26.09.02, 17:58
          Jestem, jestem.
          • Gość: joanna Re: Luzna propozycja IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.09.02, 17:59

> Jestem, jestem.
            Wiem, wiem - jakas inna zona sie tez do Ciebie przyznaje.
            • Gość: RAK Re: Luzna propozycja IP: 155.91.64.* 26.09.02, 18:00
              czy tylko jedna??
              • Gość: Xiv Re: Luzna propozycja IP: 62.189.123.* 26.09.02, 18:08

tez sie moge przyznac, co mi tam...

doszly do mnie sluchy, ze ds'y 1/11 chca isc na dyskoteke (school disco),
                natomiast my mamy w planie udac sie na jakis cmentarz...

Xiv
                • bee22 Re: Luzna propozycja 26.09.02, 18:12
                  ja bylam w zeszlym roku na Hampstead z przewrotnym zamiarem znalezienia
                  nagrobka z moim nazwiskiem (ale nie imieniem!) i udalo mi sie, a poza tym byl
                  ladny dzien a w normalmalny weekend troche szkoda czasu na snucie sie wsrod
                  przodkow
                  • Gość: RAK Re: Luzna propozycja IP: 155.91.64.* 26.09.02, 18:22
                    Mam nadzieje, ze nie byl to twoj nagrobek. Od razu mowie ze mam gorzka krew.
                    • bee22 Re: Luzna propozycja 26.09.02, 18:25

> Mam nadzieje, ze nie byl to twoj nagrobek. Od razu mowie ze mam gorzka krew.
                      no przeciez zaznaczylam, ze nie moj
                      a swoja droga to swiat jest maly
                • Gość: ds Re: Luzna propozycja IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 18:19
                  > doszly do mnie sluchy, ze ds'y 1/11 chca isc na dyskoteke (school disco),
                  > natomiast my mamy w planie udac sie na jakis cmentarz...

O kurcze... zapomnialem. Ale mnie zona opieprzy...
                  To moze jednak inny dzien?
                  30/10?
                  Albo nastepny tydzien?

Chyba ze sie wszyscy wybierzemy razem an to school disco?

Spadam do domu - do jutra.
                • Gość: RAK Re: Luzna propozycja IP: 155.91.64.* 27.09.02, 10:21
                  Gość portalu: Xiv napisał(a):

>
                  > tez sie moge przyznac, co mi tam...
                  >

Wielki dzieki za zaangazowanie ale zdaje mi sie ze kocham normalnie.

> doszly do mnie sluchy, ze ds'y 1/11 chca isc na dyskoteke (school disco),
                  > natomiast my mamy w planie udac sie na jakis cmentarz...
                  >
                  > Xiv
    • bee22 ale tempo 26.09.02, 17:37
      jeszcze nie zdazylam wszystkiego przeczytac co mnie milego ominelo i sie po
      cichu cieszylam, ze poranek sie rozpoczal spokojnie a tu takie tempo
      ja nie gryze, nie szczypie i nie zadle, bo niektorzy wiedza, ze z owadem mam
      malo wspolnego za to na jutrzejsze spotkanie sie stawie mimo, ze kiepski bedzie
      ze mnie kompan do kufelka, raczej dotrzymam kroku wielbicielom frytek
      • Gość: RAK Re: ale tempo IP: 155.91.64.* 26.09.02, 17:46
        Ciekawe co myszki na to?
        • bee22 Re: ale tempo 26.09.02, 17:52
          cicho siedza - wiedza co im grozi wink))
          a tak zgodnie z prawda to moga sobie hasac zdrowo, teraz mecze inne zyjatka
          • Gość: e Re: ale tempo IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 17:57
            A co meczysz? Zawodowo czy prywatnie?
            • bee22 Re: ale tempo 26.09.02, 18:01
              prywatnie meza i dziecko oraz blizsza i dalsza rodzine i znajomych - glownie
              nadmierna rozmownoscia a zawodowo: biale myszki(niezbyt chetnie, ale coz
              zrobic) oraz bakterie i drozdze
              • Gość: ds Re: ale tempo IP: GBLOND* / 194.203.201.* 26.09.02, 18:03
                > zrobic) oraz bakterie i drozdze

To moze sie zalapiesz na wyprawe na Wenus...
                Podobno sa tam jakies takie

• bee22 Re: ale tempo 26.09.02, 18:15
                  > To moze sie zalapiesz na wyprawe na Wenus..
                  nie na Wenus nie chce, ale tam gdzie grecka Wenus sie wylonila z morskiej
                  piany to chetnie
              • Gość: e Re: ale tempo IP: warspite.ch.u* 26.09.02, 18:04
                Matko, znaczy bratnia duszawink)
                Ja unikam gryzoni jak moge, ale i tak juz mam na sumieniu cala armie. Teraz
                tylko mecze komorki, ale z ludziwink
                • bee22 Re: ale tempo 26.09.02, 18:09
                  ano bratnia dusza, mam nadzieje ze potepienie nas ominie za te istnienia braci
                  mniejszych ja glownie babrze sie w genach ale i o hodowlach komorkowych mam
                  jakotakie pojecie
              • Gość: RAK Re: ale tempo do bee22 IP: 155.91.64.* 26.09.02, 18:19
                Kilka dni temu mialem okazje sluchac wykladu prof. P. G. Shultza z The Scripps
                Research Institute. Bylo to zasadniczo o wbudowywaniu w DNA nienaturalnych
                aminokwasow na bazie RNA z sekwencjami trzech par zasad (dwie naturalne i jedna
                syntetyczna). To zostalo przemielone i przeniesione (nie wylapalem w jaki
                sposob - facet byl szybki a ja nie kumaty w tej dziedzinie) pozniej na myszy i
                sprawdzano jak sie one odrzucaja przeszczep platow skory. Ze sporej biblioteki
                przeniesionych informacji genetycznych udalo im sie znalesc sporo przypadkow w
                ktorych przeszczepy nie byly odrzucane. Teraz analizuja jakie geny sa za to
                odpowiedzialne. Dane wygladaja na nowe i chyba nie byly jeszcze poblikowane.
                • bee22 Re: ale tempo do bee22 26.09.02, 18:30

> Kilka dni temu mialem okazje sluchac wykladu prof. P. G. Shultza z The
                  Scripps
                  > Research Institute. Bylo to zasadniczo o wbudowywaniu w DNA nienaturalnych
                  > aminokwasow na bazie RNA z sekwencjami trzech par zasad (dwie naturalne i
                  jedna
                  >
                  > syntetyczna). To zostalo przemielone i przeniesione (nie wylapalem w jaki
                  > sposob - facet byl szybki a ja nie kumaty w tej dziedzinie) pozniej na myszy
                  i
                  > sprawdzano jak sie one odrzucaja przeszczep platow skory. Ze sporej
                  biblioteki
                  > przeniesionych informacji genetycznych udalo im sie znalesc sporo przypadkow
                  w
                  > ktorych przeszczepy nie byly odrzucane. Teraz analizuja jakie geny sa za to
                  > odpowiedzialne. Dane wygladaja na nowe i chyba nie byly jeszcze poblikowane.

zasadniczo to ja nie jestem ani genetykiem ani immunologiem, cala dziedzina
                  jest wielka jak wszechswiat i mozna sie cieszyc jak sie znalazlo jakas nisze
                  dla siebie, ale komu ja to mowie
                  zdaje sie, ze sie z tematu wycofuje rakiem wink
                  • Gość: RAK Re: ale tempo do bee22 IP: 155.91.64.* 27.09.02, 11:11
                    bee22 napisała:

> Gość portalu: RAK napisał(a):
                    >
                    > > Kilka dni temu mialem okazje sluchac wykladu prof. P. G. Shultza z The
                    > Scripps
                    > > Research Institute. Bylo to zasadniczo o wbudowywaniu w DNA nienaturalnych
                    >
                    > > aminokwasow na bazie RNA z sekwencjami trzech par zasad (dwie naturalne i
                    > jedna
                    > >
                    > > syntetyczna). To zostalo przemielone i przeniesione (nie wylapalem w jaki
                    > > sposob - facet byl szybki a ja nie kumaty w tej dziedzinie) pozniej na mys
                    > zy
                    > i
                    > > sprawdzano jak sie one odrzucaja przeszczep platow skory. Ze sporej
                    > biblioteki
                    > > przeniesionych informacji genetycznych udalo im sie znalesc sporo przypadk
                    > ow
                    > w
                    > > ktorych przeszczepy nie byly odrzucane. Teraz analizuja jakie geny sa za t
                    > o
                    > > odpowiedzialne. Dane wygladaja na nowe i chyba nie byly jeszcze poblikowan
                    > e.
                    >
                    > zasadniczo to ja nie jestem ani genetykiem ani immunologiem, cala dziedzina
                    > jest wielka jak wszechswiat i mozna sie cieszyc jak sie znalazlo jakas nisze
                    > dla siebie, ale komu ja to mowie
                    > zdaje sie, ze sie z tematu wycofuje rakiem wink

Jakos wydawalo mi sie ze interesujesz sie zawodowo i biotechnologicznie
                    transplantami!!! I moze przyszczepiasz myszom organki aby zostaly swistakami.
                    Zart oczywiscie.
                • Gość: e Re: ale tempo do bee22 IP: warspite.ch.u* 27.09.02, 10:27
                  Teraz analizuja jakie geny sa za to odpowiedzialne.

Geny zgodnosci tkankowejwink)

A poza tym witam w piatek!!
                  • Gość: RAK Re: ale tempo do bee22 IP: 155.91.64.* 27.09.02, 11:07

> Teraz analizuja jakie geny sa za to odpowiedzialne.
                    >
                    > Geny zgodnosci tkankowejwink)
                    >
                    > A poza tym witam w piatek!!
                    >
                    Ja tez witam. Problem w tym ze te geny sa genetycznie modyfikowane (maja
                    nienaturalne aminokwasy w swojej sekwencji) i moga byc niecalkowice zgodne z
                    genami zgodnosci tkanakowej.
                    • Gość: e Re: ale tempo do bee22 IP: warspite.ch.u* 27.09.02, 11:30
                      Tak calkowicie to nie moga, bo nastapilo by rozpoznanie, ze to obcy. Moze
                      syntetyczne aminokwasy sa nierozpoznawane albo rozpoznawane ale bez odpowiedzi.
                      Musialabym przeczytac zeby dokladnie wiedziec o co chodzi.
    • bee22 i to jest wiadomosc dnia 26.09.02, 18:58
      fakty.interia.pl/news?inf=306702
      hurra, hurra, hurra!!!
      a swoja droga sposob podawania wiadomosci przez rodzimych dziennikarzy jest
      coraz gorszy, ja sobie sciagne ten artykul, ale dla ogolu takie pdf'y sa platne
      wiec, po co portal? po co dziennikarze? zgroza
    • Gość: ds ktory Linux jest lepszy: Red Hat czy Caldera? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 11:41
      wink))

To taka drobna zlosliwosc... - przestancie juz o tych genach, co?

Fajnie, ze juz weekend.
      Kto w koncu przychodzi dzisiaj?
      Beda jacys nowi?

Czy ktos wie czy Dorota juz wrocila z Polski?
      • Gość: Jack Re: ktory Linux jest lepszy: Red Hat czy Caldera? IP: *.sageenterprisesolutions.com 27.09.02, 11:56
        SuSE jest lepszywink)))
        Na pozostale pytania niestety Ci nie odpowiem;-(
        Tez sie ciesze ze juz weekendwink
        Pozdrawiam
        • Gość: ds samochod na powietrze IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 12:01
          kupilibyscie?
          Brzmi bardzo zachecajaco (oczywiscie jako drugi w rodzinie)
          Tyle, ze juz dlugo o nich slychac a jakos ciagle nie widze seryjnej
          produkcji... W Meksyku mialby byc takie taksowki ale nie wiem czy w koncu sa
          czy skonczylo sie na gadaniu...

news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/2281011.stm
          • Gość: e Re: samochod na powietrze IP: warspite.ch.u* 27.09.02, 12:07
            OK. przestajemy sie popisywac wiedzawink

A czy samochod na powietrze to ma dobre przyspieszenie? BO jak tak, to moge
            kupic za jakis czas jak sie nowy zuzyje.

A co ze spotkaniem w okolicach swieta grobow?
            • Gość: ds Re: samochod na powietrze IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 12:11
              > A czy samochod na powietrze to ma dobre przyspieszenie? BO jak tak, to moge
              > kupic za jakis czas jak sie nowy zuzyje.

Podobno 0-30mph w 3s. Pomiescie da sie jezdzic...

> A co ze spotkaniem w okolicach swieta grobow?

Zona mnie opieprzyla, ze wybralem date kiedy idziemy na school disco.
              Czy w takim wypadku mozna by to zrobic 6/11 albo 7/11?
              • Gość: RAK Re: samochod na powietrze IP: 155.91.64.* 27.09.02, 12:25
                Jestem za powietrzem, szczegolnie ze aspekt dzwiekowy zostal uregulowany.
    • Gość: Ania Przepraszam, ze sie wtracam IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 27.09.02, 12:32
      .....nie na temat, ale dzisiaj jestem ostatni dzien w pracy, i chcialam sie z
      wami podzielic ta radosna dla mnie informacja!
    • Gość: Xiv Pomocy! Tax! IP: 62.189.123.* 27.09.02, 12:35

ave,

może coś wiecie w temacie... Berberys zarobiła całe 250 funtów w poprzednim
      roku podatkowym, z czego 58 wziął sobie fiskus... jak odzyskać te pieniądze?
      wypełnić self-assessment form? i gdzie wysłać?

tia
      Xiv
      • Gość: ds Re: Pomocy! Tax! IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 12:40
        Skontaktuj sie z jej biurem podatkowym (powinna byc na formularzu - P60 albo
        P45). Moja zona z tego co pamietam tez kiedys odbierala jakis podatek i po
        prostu do nich napisala, zalaczyla P60 (bodajze) i po jakims tam czasie dostala
        czek.

W Twojej sytuacji trzeba to zrobic samemu bo zadna firma sie tym nie zajmie
        (znaczy zajmie ale zaplacisz wiecej niz wynosi zwrot).
      • Gość: RAK Re: Pomocy! Tax! IP: 155.91.64.* 27.09.02, 12:41
        Wypelnijcie formularz. Mozna sciagnoac z internetu i jesli dostarczycie przed
        30 wrzesnia to was urzednik rozliczy. Tutaj chyba nie ma nic do rozliczana wiec
        mozecie to zrobic sami. Macie czas do 30 stycznia. Problem gdzie wyslac. Chyba
        do najblizszego IR. Nie dostaliscie nigdy zadnego pisemka od nich z TAX code,
        itd?
        • Gość: Ania Re: Pomocy! Tax! IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 27.09.02, 12:45
          Na internet to chyba juz troche za pozno, bo tam jak sie zarejestrujesz, to
          potem sie czeka kilka dni na password, czy cos takiego.
          • Gość: Xiv Re: Pomocy! Tax! IP: 62.189.123.* 27.09.02, 13:06

na internet za pozno, bo najpierw musisz od nich dostac list, ze chca abys
            zlozyl zeznanie podatkowe - tak przynajmniej wynika z FAQ na ich stronie;
            ponadto w moim przypadku (P60) wogole nie uwzgledniaja takiej formy

Xiv
            • Gość: Xiv Re: Pomocy! Tax! IP: 62.189.123.* 27.09.02, 13:07

Oops! mialo byc P45/P50

Xiv
      • Gość: Ania Re: Pomocy! Tax! IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 27.09.02, 12:43
        Wyslac do IR, podac dane banku i ticknac okienko 'do you want us to calculate
        your tax for you', czy cos w tym stylu. Mozecie teraz, do 30 wrzesnia, ale to
        troche jakby malo czasu, a jak nie to poczekac i potem wyslac Tax Return do 31
        stycznia przyszlego roku. To tak w skrocie. Moge wiecej.
        • Gość: Xiv Re: Pomocy! Tax! IP: 62.189.123.* 27.09.02, 13:05

dzieki wielkie

czyli jednym slowem wypelnic formularz sa100(jest na interenecie) i im
          wyslac... drugi problem to gdzie... na P60 nie ma adresu urzedu skarbowego sad -
          ja swoj wysylam do Salford, bo tam siedza ksiegi Enrona (i chyba wiekszosci
          duzych firm), ale nie mam pojecia gdzie wyslac formularz Berberysa - jak wysle
          na ten sam adres, to chyba i tak sie nim zajma, nie?

Xiv

ps. a ja juz wieszalem psy na amerykanskim fiskusie, a tam w sumie jest tak
          prosto - wiadomo przynajmniej gdzie wysylac; no i druczki sa oczywiste - tutaj,
          ja wypelniam P50... a Berbrys zupelnie co innego

ps2. jak juz jestescie w temacie podatkow, to czy mam szanse stracone pieniadze
          w Enronie odliczyc sobie od capital gains? tak sie tylko pytam, bo jakies
          dziwne maile do mnie przychodza
          • Gość: Ania Re: Pomocy! Tax! IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 27.09.02, 13:10
            A nigdy nic nie dostaliscie od IR? A na przyklad zawiadomienie o nowym kodzie
            podatkowym? A czy ona ma PAYE tax reference? Po tym mozna dojsc jakie biuro
            podatkowe.
          • Gość: ds Re: Pomocy! Tax! IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 13:13
            > ps2. jak juz jestescie w temacie podatkow, to czy mam szanse stracone
            pieniadze
            >
            > w Enronie odliczyc sobie od capital gains? tak sie tylko pytam, bo jakies
            > dziwne maile do mnie przychodza

A miales (albo bedziesz mial) wieksze capital gains niz 4k rocznie?
            Pierwsze 4k i tak jest zwolnione z podatku (podobnie jak z income)
            • Gość: Xiv Re: Pomocy! Tax! IP: 62.189.123.* 27.09.02, 13:57
              > A miales (albo bedziesz mial) wieksze capital gains niz 4k rocznie?

zawsze mozna miec nadzieje... pytanie czy musze zglosic to w tym roku, czy moge
              w przyszlosci... inna sprawa, ze ja tych akcji nie sprzedalem, one po prostu
              przestaly istniec...

Xiv

• Gość: ds Re: Pomocy! Tax! IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 14:09
                > > A miales (albo bedziesz mial) wieksze capital gains niz 4k rocznie?
                >
                > zawsze mozna miec nadzieje... pytanie czy musze zglosic to w tym roku, czy
                moge
                >
                > w przyszlosci... inna sprawa, ze ja tych akcji nie sprzedalem, one po prostu
                > przestaly istniec...

Czytales to?

www.inlandrevenue.gov.uk/pdfs/cgt1_5.htm
                • Gość: RAK Re: Pomocy! Tax! IP: 155.91.64.* 27.09.02, 15:13
                  I co, Jasnie Oswiecony Poborca Jej Krolewskiej Mosci rozwiklal twoj problem
                  podatkowy. Czy twoje 'akcje' byly tylko opcjami na akcje czy rzeczywistymi
                  akcjami (wlozyles w nie gotowe) od ktorych dostawales dywidendy itp.
    • emigrantka Bawcie sie dobrze :) 27.09.02, 15:03

• Gość: izabelski Ja tez nie moge przyjsc(no txt) IP: *.uk.fid-intl.com 27.09.02, 15:26
        • Gość: ds to widze, ze dzisiaj bedzie BARDZO kameralnie... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 15:29
          Xiv + berberys, bee22, ja z zona.

Czyzby to bylo tyle?????????
          • Gość: ds przepraszam ze zapomnialem - jeszcze pyza IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 15:29
            • Gość: Ania Re: przepraszam ze zapomnialem - jeszcze pyza IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 27.09.02, 15:32
              Wiem ze mi nie wierzycie, ale ja tez przyjde!
              • Gość: ds Re: przepraszam ze zapomnialem - jeszcze pyza IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 15:36
                > Wiem ze mi nie wierzycie, ale ja tez przyjde!

HURRA!!!
                W koncu poznamy tajemnicza Anie!!!
                Ty nas juz widzialas na zdjeciach a my Ciebie nie.
                Ale domyslam zie, ze teraz Cie dosc latwo rozpoznac wink)))))))))))))
                • Gość: Ania Re: przepraszam ze zapomnialem - jeszcze pyza IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 27.09.02, 15:37
                  Najpierw wtoczy sie brzuch, potem reszta. Do zobaczenia, koncze na dzisiaj i
                  na dluuuuuuugie miesiace!
                  • Gość: ds a o ktorej mniej wiecej przyjdziesz? (no txt) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 15:40
                    • Gość: Ania Re: a o ktorej mniej wiecej przyjdziesz? (no txt) IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.09.02, 16:54
                      Startuje o 5.30 z Embankment, wiec cos tak po 6 pare minut.
                • Gość: Xiv Re: przepraszam ze zapomnialem - jeszcze pyza IP: 62.189.123.* 27.09.02, 15:52

a ja znam Anie...

Xiv

ps. i co, pojechała Twoja połówka na Lewisham? smile
                  • Gość: ds Re: przepraszam ze zapomnialem - jeszcze pyza IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 16:01
                    > ps. i co, pojechała Twoja połówka na Lewisham? smile

NO wlasnie nie wiem - cos nie moge sie do niej dodzwonic.
                    Ale miala pojechac.
              • emigrantka Ania... 27.09.02, 15:56
                co mi tu jakies auto reply od ciebie z pracy przyszlo? to ty juz leniuchujesz?

boszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee - tyla ludzi i wszyscy sie obijaja a ja musze
                biedna pracowac.. snif snif... wink
    • Gość: ds w przyszlym roku... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 15:16
      ... trzeba bedzie mniej pieprzyc!
      STRASZNE... wink

www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1037747.html
      • Gość: Xiv Re: w przyszlym roku... IP: 62.189.123.* 27.09.02, 15:41

ds,

podziwiam Cię za wiedzę finansową... właśnie mam pension plna na głowie także,
        ale nie będę Ci zawracał głowy - spotkam się z financial advisor smile

co do spotkania, to pyza się zapowiedziała... mam nadzieję, że kiedyś
        przyprowadzi i męża smile joszka milczy... hmm... prezes się zapowiedział, że
        przyjdzie

Xiv
        • Gość: pyza Re: w przyszlym roku... IP: 57.66.12.* 27.09.02, 16:00
          A bede, bede! I mam 2 filmy! Maz jedzie do pracy do domu, bo ktos musi nie pic,
          zeby odebrac ukochana (tzn. mnie) ze stacji. Koncze o 5:30 wiec pewnie bede na
          miejscu o 6! Jeszcze tylko kilka godzin, tra la la...
          • Gość: ds Re: w przyszlym roku... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 16:02
            > A bede, bede! I mam 2 filmy! Maz jedzie do pracy do domu, bo ktos musi nie
            pic,

A ja mam dla Ciebie film do oddania - bardzo dziekuje.

Poza tym sie pochwale (Xiv'owi) ze ja juz znam meza Pyzy tongue_out
        • Gość: ds Re: w przyszlym roku... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 27.09.02, 16:04
          > podziwiam Cię za wiedzę finansową...

dzieki
          Wiedzialem, ze moje rozeznanie w miedzynarodowym rynku pieprzu musi komus
          zaimponowac wink
    • joszka Re: Spotkanie w Londynie nr 27 (c.d.) 27.09.02, 18:23
      ja milcze bo jestem przywalona robota i dzis mialam egzamin koncowy z kursu w
      robocie...zdalam na piontke! Poltora roku mnie ewaluowali i w koncu
      stwierdzili,ze moze byc smile))
      Wiec sie zerwalam wczesniej i poszlysmy z duza corka na BodyWorlds....
      mieszane wrazenia, w skali 10 daje 6, no moze 7. Glowna wada: opisy eksponatow
      w wysoce medycznym zargonie i po prostu nudne!
      Ogolnie, to jednak bardzo edukacujna wystawa. I okazuje sie, ze przedluzyli ja
      do 1 grudnia.
      Jestem zmoooooorrdowana, jak pewnie wiekszosc z was w piatek poznym
      popoludniem, ooh kocham weekends!
      Jak sie pewnie wkrotce zorientujecie, nie ma mnie z wami w Auberge...ale nawet
      jakbym znalazla ten nieoceniony skarb, czyli dobra opieke nad dziecmi, to chyba
      bylabym zbyt zmeczona zeby sie wlec do mniasta....
      No to tyle...bawcie sie fajnie smile
      Jo
    • Gość: e Poniedzialek IP: warspite.ch.u* 30.09.02, 10:56
      Cieszycie sie, ze znowu 5 dni do weekenduwink

W sobote przez przypadek weszlismy do Polskiej knajpki w L. na rzut beretem od
      stacji metra South Kensington. Moje dziecko wlasna piersia bronilo swoich
      golabkow przed znajomymi Niemcami. Troche przykurzona ta knajpka, ale jedzonko
      bardzo smaczne.
      • Gość: theend narzut..? IP: 213.78.108.* 30.09.02, 11:03
        czyli co marza?
      • Gość: RAK Re: Poniedzialek IP: 155.91.64.* 30.09.02, 11:05
        Bedac w ubieglym tygodniu w Londynie mialem calkiem blisko do Lowiczanki w POSK-
        u. Byla wiec wspaniala okazja, aby wcisnac w siebie kilka pysznych obiadkow.
        Teraz sie wszyscy ze mnie smieja w pracy jak z rozmazeniem opowiadam o ruskich
        pierogach czy barszczu z uszkami. Bylo pysznie, do syta i niedrogo.
      • Gość: ds Re: Poniedzialek IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.09.02, 11:13
        A jak sie nazywa ta knajpka?
        Moze kiedys bym sie skusil...
        • Gość: izabelski Restauracja IP: *.uk.fid-intl.com 30.09.02, 11:29
          Daquise.

izabelski
        • Gość: e Re: Poniedzialek IP: warspite.ch.u* 30.09.02, 11:38
          Ma jakas taka dziwaczna nazwe chyba Daquise, ale glowy nie dam. Jak wychodzisz
          z metra w kierunku muzeum nauki, to po prawej stronie na rogu. W oknie sa
          jakies takie lowickie wycinanki, odrobine przyszarzale. A wewnatrz przy barze
          cos jak glowy wawelskie, czyli folklorwink
          • Gość: ds dzieki IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.09.02, 11:47
            Slyszalem o Daquise ale nigdy nie bylem. Nie wiedzialem jednak, ze to blisko
            South K.
            Musze kiedys ja nawiedzic...
            Moze zrobimy sobie tam kiedys spotkanie?
            Bedzie jak siedziec w 10-20 osob?
            • Gość: RAK Re: dzieki IP: 155.91.64.* 30.09.02, 11:59
              Dobry pomysl.
              • Gość: RAK Re: dzieki IP: 155.91.64.* 30.09.02, 12:14
                Jakies sprawozdanie z piatkowego spotkania? Moze zdjecia na oberzynie?
                • Gość: e do Raka IP: warspite.ch.u* 30.09.02, 12:19
                  Podaj mi prosze, namiary na dojazd do Was na oberzynie.
                  • Gość: RAK Re: do Raka IP: 155.91.64.* 30.09.02, 12:41
                    Po lunchu wszystko dokladnie opisze. Ty to przemyslisz i sie zgadamy co do
                    szczegolow.
                    • Gość: RAK Re: od Raka do e IP: 155.91.64.* 30.09.02, 14:30

> Po lunchu wszystko dokladnie opisze. Ty to przemyslisz i sie zgadamy co do
                      > szczegolow.
                      Jak obiecalem tak napisalem.
              • Gość: e Calkiem fajny pomysl. IP: warspite.ch.u* 30.09.02, 12:17
                Mysle, ze trzeba by tam zadzwonic bo stoliki sa kilkuosobowe, ale pewnie mozna
                je jakos zsunac. Personel jest zreszta krajowy wiec chyba zrozumie. MOze ja tam
                uczcze swoje urrrrrodziny??
                • Gość: ds bylo by fajnie IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.09.02, 12:31
                  To moze wstepnie umowmy sie na 7/11 albo 8/11?
                  Bedziemy mieli troche czasu zeby wszystko pozalatwiac i dograc.

• Gość: RAK Re: bylo by fajnie IP: 155.91.64.* 30.09.02, 12:43
                    A moze w jakos sobote?
                    • Gość: e Re: bylo by fajnie IP: warspite.ch.u* 30.09.02, 12:46
                      Jak w tym terminie to nawet wole w tygodniu, bo glupio tesciowa sama w weekend
                      zostawicwink
                      • Gość: izabelski Lowiczanka - cyganska muzyka IP: *.uk.fid-intl.com 30.09.02, 13:30
                        Bodajze w soboty (a moze i w piatki) jest tam 3 osobowa grupa cyganska i graja
                        jak na dancingu za czasow mlodosci naszych rodzicow - mozna i ten lokal wziasc
                        pod uwage.
                        Ja mam urodziny 10.11, wiec ten sam termin by mi odpowiadal smile

izabelski
                        • Gość: RAK Re: Lowiczanka - cyganska muzyka IP: 155.91.64.* 30.09.02, 13:43
                          Mozemy tez wychylic pucharek za Joanne (25/11) i Bartka (16/11). Muzyka moze
                          byc tez turystyczna???
                • Gość: RAK Re: Calkiem fajny pomysl. IP: 155.91.64.* 30.09.02, 13:44

> Mysle, ze trzeba by tam zadzwonic bo stoliki sa kilkuosobowe, ale pewnie
                  mozna
                  > je jakos zsunac. Personel jest zreszta krajowy wiec chyba zrozumie. MOze ja
                  tam
                  >
                  > uczcze swoje urrrrrodziny??

A kiedy zamierzasz sie urodzic?
                  • Gość: e Re: Calkiem fajny pomysl. IP: warspite.ch.u* 30.09.02, 14:44
                    A kiedy zamierzasz sie urodzic?

30/10, a Ola zaraz po Joannie 26/11.
                    • Gość: RAK Re: Calkiem fajny pomysl. IP: 155.91.64.* 30.09.02, 14:58
                      Ach te dlugie, grzeszne zimowe wieczory.
                      • Gość: ds Re: Calkiem fajny pomysl. IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.09.02, 15:02
                        > Ach te dlugie, grzeszne zimowe wieczory.

szczegolnie jak oglaszali "stopien zasilania dziesiaty (czy jaki tam)"...
                        co bylo robic...

a teraz mamy wyz demograficzny i generacje nic... wink))
                        • Gość: e Re: Calkiem fajny pomysl. IP: warspite.ch.u* 30.09.02, 15:16
                          E, wyz demograficzny to byl dopiero potem w okolicach strajkowych lata '70 '80.

A ja juz ze starosci zaczne chyba wlasnym prochnem swiecicwink

• Gość: RAK Re: Calkiem fajny pomysl. IP: 155.91.64.* 30.09.02, 15:33

> E, wyz demograficzny to byl dopiero potem w okolicach strajkowych
                            lata '70 '80.
                            >
                            > A ja juz ze starosci zaczne chyba wlasnym prochnem swiecicwink
                            >
                            >
                            O, nastepna kokietka. Juz nas raz Joanna swymi opowiesciami o lumbago probowala
                            rozczulic.
    • bee22 Xiv, poprosze NIC 30.09.02, 13:08
      mozesz wrzucic link do artykulu o pokoleniu NIC? jakos spedza mi to sen z powiek

witam wszystkich w poniedzialek!
      bee
      • Gość: Xiv Re: Xiv, poprosze NIC IP: 62.189.123.* 30.09.02, 13:55

ave,

artykuł o pokoleniu NIC był w GW - szukałem przez wyszukiwarkę i nie mogę go
        znaleźć sad(( wywala tylko odpowiedzi na ten artykuł - jedna całkiem śmieszna,
        napisana przez Wielkiego Artychę z Saachi&Saachi, który chyba nie doczytał, że
        artykuł jest o dwudziestoparolatkach (roczniki 75-80), którzy się nie załapali
        na 'wielkie zmiany' lat dzięwdzięsiątych... Artycha jest z rocznika 68...

szukam dalej - może mam gdzieś artykuł na emailach...

wracając do młodych pokoleń - obejrzałem 'Cześć Tereska' - po filmie się
        zdołowałem... ale już zupełny dół zaliczyłem po obejrzeniu wywiadu z 'Tereską'
        na drugiej płytce... chętnie bym porozmawiał na ten teamt, ale nie chcę psuć
        zabawy innym, więc poczekam, aż wszyscy obejarzą...

Pyza, Wielkie Dzięki za Płytkę

Xiv
        • Gość: izabelski Re: Xiv, poprosze NIC IP: *.uk.fid-intl.com 30.09.02, 14:31
          a czy ten film macie na video czy DVD i czyj on jest?

izabelski
      • Gość: Xiv Re: Xiv, poprosze NIC IP: 62.189.123.* 30.09.02, 14:06

mam:
        www2.gazeta.pl/muzyka/1,21368,1002530.html
        nie mam zielonego pojęcia dlaeczgo redakcja umieściła to w dziale 'muzyka'
        (?!!), ale może dla nich to jest najbliższa działka

Xiv
      • Gość: Xiv Re: Xiv, poprosze NIC IP: 62.189.123.* 30.09.02, 14:13

zanim znalazłem artykuł wysłałem go Wam na pocztę...

tutaj jest cały dział:
        www1.gazeta.pl/wyborcza/0,37398,0.html
        parę mądrych odpowiedzi, parę całkiem chybionych (IMHO)... ciekawa wypowiedź
        dziewczyny zauważającej, że coraz łatwiej zrobić magisterkę i coraz więcej
        kasjerek ją ma... mi się udało spotkać prawdziwie inteligentnych magistrów,
        którzy nie wiedzieli, gdzie jest most Karola... jeden z nich pochodził z
        Kłodzka, a hrabstwo Kłodzkie było 'od zawsze' czeskie (Rosjanie nam go
        przydzielili, ale to była pomyłka) i jest tam mała podróbka tegoż mostu... jak
        to mówią... rączki i nóżki opadają z szelestem...

Xiv
    • Gość: ds A propos dolowania sie... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.09.02, 14:05
      ... jakis program TV (UK Horizon) ma teraz "Rip off Britain Week" i w ramach
      tego wczoraj wieczorem byla seria programow typu "Rogue Trader". Jak sie to
      oglada to az czlowieka strach bierze... elektrycy, ktorzy pala bezpieczniki
      zapalniczka zeby potem wziac £500 za prace ktora powinna kosztowac £60, koles,
      ktory powiedzial, ze jedzie po czesci a pojechal na parking przeczekac 1h
      (chyba spal...) zeby mogl potem skasowac za 2h roboty..., etc.

Oczywiscie to sa programy TV wiec musza byc zrobione sensacyjnie zeby ludzie
      ogladali ale niestety wydaje mi sie, ze duzo w nich prawdy...

A wy mieliscie jakies przypadki, gdzie wydaje wam sie, ze was skasowali za cos
      czego nie zrobili albo cos w tym stylu?
    • Gość: ds jak juz robimy poniedzialkowy przeglad prasy... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.09.02, 14:55
      To moze jeszcze zobaczcie to (uslyszalem o tym artykule od Bee22 - dzieki).
      Zawsze warto zobaczyc jak opisuja Londyn w Polsce wink

www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34467,1033371.html
      • bee22 Re: jak juz robimy poniedzialkowy przeglad prasy. 30.09.02, 15:02
        dopiero teraz dotarlo do mnie, ze to artykul o bankierach (gdyby nie tytul...);-
        )
        Xiv dzieki za poszukiwania - owocne! bede czytac jak znajde chwile, na razie
        zastrzelili mnie wiadomoscia, ze jutro mam burze mozgow, wiec musze sie
        przygotowac,
        aha, w Croydon tez jest polska knajpka, zona wlasciciela Polka, jedzonko
        podobno dobre, jeszcze nie bylam, ale sie wybiore, zeby Wam zarekomendowac
        (albo przestrzec wink))
        • Gość: izabelski do Bee22 IP: *.uk.fid-intl.com 30.09.02, 15:24
          Czy masz na mysli miejsce o nazwie Polish Cusine? gdzies w Addiscombe?

izabelski
          • bee22 Re: do Bee22 30.09.02, 15:38
            za szyld glowy nie dam, slyszalam wczesniej (od zachwyconych Angoli - ale w
            sprawach kuchni generalnie im nie dowierzam) a na wlasne oczy widzialam z
            autobusu na trasie East Croydon Rail Station do Norwood Junction,
        • Gość: Ania Re: jak juz robimy poniedzialkowy przeglad prasy. IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.09.02, 15:24
          Jak sie nazywa ta knajpka?
          • bee22 Re: jak juz robimy poniedzialkowy przeglad prasy. 30.09.02, 15:40
            oj wzbudzilo zainteresowanie, wiec obiecuje zrobic wypad rozpoznawczy w
            najblizszym czasie
    • Gość: e A moze by tak nowy watek?? IP: warspite.ch.u* 30.09.02, 16:03
      Przeniesmy rozwazania zarciowo/urodzinowe i moze ustalmy jakis termin, bo jak
      Nas duzo bedzie to moze lepiej cos zabookowac?

A czy "czesc Tereska" macie na DVD czy kasecie?
      • Gość: ds no juz dobrze... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.09.02, 16:29
        ... dobrze...
        Bo widze, ze w tym wam sie juz nie chce pisac...

> A czy "czesc Tereska" macie na DVD czy kasecie?

Mamy na DVD. A dokladniej to ma Pyza i nam na razie laskawie pozyczyla (teraz
        Xiv'om a pozniej mamy nadzieje nam)
    • Gość: ds WATEK ZAMKNIETY IP: GBLOND* / 194.203.201.* 30.09.02, 16:31
      Zapraszam do nowego nr.28

PS. Tylko 156 postow... A samochody tez wyrzucacie jak sie popielniczki
      przepelnia?
      wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka