zuzanka77 23.10.05, 21:44 moje niestety bardzo zle.nigdy nie bylismy bardzo tolerancyjnym panstwem ale teraz....?az przykro,ze tyle lat prob dorownania Europie moze pojsc w zapomnienie. a co Wy o tym myslicie (( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka785 Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 23.10.05, 21:48 TRAGEDIA!!!... ja jestem w Irlandii, w Dublinie w I turze Tusk zdobył prawie 75%, byłam pełna nadziei, że tym razem zwycięży nie tylko poza granicami kraju, ale i w Polsce... ale już straciłam nadzieje! niedobrze mi się robi na samą myśl o wygranej Kaczyńskiego - ciekawe ile ze swoich obietnic przedwyborczych zrealizuje?... Odpowiedz Link Zgłoś
feliscat Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 23.10.05, 22:08 dla mnie tragedia! najgorsze, że mój mąż teraz to już naprawdę nie chce wracać do Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 23.10.05, 23:04 KAczostrofa. Ale taka wlasnie jest Polska. Krzykliwa, awanturnicza, jak ten kogucik. Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 23.10.05, 23:04 porazka, totalna porazka... i wstyd, ze ktos taki wygral prezydencie wybory w Polsce. Szczerze mowiac jestem zaskoczona niemile. Odpowiedz Link Zgłoś
paulka25 Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 23.10.05, 23:11 Jestem zalamana. I niestety powrot do Polski pewnie sie opozni o dobre pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
anitakubus123 Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 13:47 Moj maz rowniez stwierdzil ze w takim razie to zostaniemy tu dluzej przynajmniej do nastepnych wyborow... Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 00:43 tez jesteśmy w Dublinie, od dwóch i pół roku, w przyszłym roku na wakacje mieliśmy być już w domku ale chyba nie ma po co wracać... a ja myślałam, że to ludzie w Irlandii są mało inteligentni i słabo wykształceni, bardzo przepraszam Irlandczyków i wstyd mi za moich rodaków Odpowiedz Link Zgłoś
suesslein Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 20:27 na jakiej podstawie wydalas taka opinie o Irlandczykach, jesli wolno spytac? To dla mnie bardzo szokujace i niestety nie najlepiej swaidczace o Tobie.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 21:50 bo takie są moje odczucia i takie są statystyki, oczywiście Irlandczycy, z którymi utrzymuję kontakt są raczej wykształceni, pisałam ogólnie ale raczej podtrzymuje to co napisałam wcześniej i myśl sobie o mnie co Ci się podoba oprócz tego teraz twierdze, że Polacy są ograniczeni a jakieś 15% luda w Polsce jest martwych umysłowo nie to jest jednak tutaj tematem Odpowiedz Link Zgłoś
zapytajnick TRAGEDIA 24.10.05, 11:45 Ja tez z Dublina i tez jestem zalamana! Nie sledzilam ostatnio sondazy. Jadac na glosowanie wczoraj do ambasady myslalam, ze postawie tzw kropke nad i, a tu prosze bardzo...... Szok, szok! Pare lat znow Polska bedzie miala w plecy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=21925949&a=30516612 tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;80/st/20060420/dt/5/k/1745/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
inspiracja1 Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 23.10.05, 23:32 ja jestem ta co na drugie imie ma Naiwność. mam nadzieje, że jak policzą wszystkie głosy, polonii również to strony się odwrocą. niestety zgadzam się z Wami: porażka!!! naprawde nie ma teraz co liczyć na lepsze i szybko wracać do domu Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 00:06 Zadowolona, chociaz nie plakalabym, gdyby wygral Tusk. Nastawialam sie n Tuska, to byla mila niespodzianka i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
edytaon Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 02:21 to smutne ale taka jest Polska i takich mamy ludzi w rzadzie i takego wybralismy prezydenta .....poczytajcie posty na emama dziewczyny sa zalamane cala moja rodzina w Polsce glosowala na Tuska... Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
pingu31 Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 09:39 Zaskoczenie. Pewnie nic sie w Polsce nie zmieni. Ciekawe co Pan Kaczynski zrealizuje ze swoich hasel wyporczych.Bo i program tez mial metny. Mojego meza siostry zartowaly, ze sie pakuja i zaraz przyjezdzaja do nas..... Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 10:52 Zaskoczenie i chyba jednak rozczarowanie... choc tak na dobra sprawe wg. mnie obaj panowie nie byli ciekawi. Jedyne co to wiem od rodziny, ze w Warszawie jako prezydent sporo dobrego zrobil i moze na tym wyzszym stanowisku tez bedzie probowal... chociaz o tym, ze prezydent PL to z reguly marionetka to od dawna wiem, bo co moze zmienic jeden czlowiek jak rzad wciaz ma tych samych czlonkow... Nie wiem co myslec. Pozostaje miec tylko nadzieje, ze jednak cos dobrego uda mu sie zrobic. Pozdr Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 11:46 Bardzo dobry wynik, chyba lepiej w tym momencie byc nie moglo. Kaczynski to jedyny uczciwy czlowiek w polskiej polityce (no pewnie oprocz swojego brata), planujacy rzady prawa i sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 Jestem ciekawa czy... 24.10.05, 12:29 ten "jedyny uczciwy człowiek" jak piszesz, rozliczy tych "kolesi", którzy go poparli, a którym do uczciwości daleko - mam tutaj na myśli np. Leppera czy Rydzyka?... i zastanawia mnie czemu Ci uczciwi Kaczyńscy nie są za zniesieniem immunitetów, tak jak proponuje PO?... dlaczego Ci którzy robią największe przekręty nie mają odpowiadać za to co robią??????????????????????????? uwierzę w uczciwość jak nasz nowy "prezio" rozliczy swoich kumpli i wsadzi ich za kratki!!! ile to wyroków ma Lepper - nawet się do sądu nie fatyguje!!!, a Rydzyk? - przekręty podatkowe, nie wstydzi się na antenie mówić, że biedni emeryci i renciści mają pisać na przekazach, że ta kasa, którą wysyłają jest na "obiekty kultu religijnego", nie na radio, bo jakby było, że na radio to Rydzyk musiałby podatki płacić, a tak nie płaci nic!!!!! i zadam jeszcze pytanie (retoryczne raczej): to z czego Rydzyk kupił sobie te najlepsze auto?, auto jakiego w kraju nik poza nim nie ma?... emeryci i renciści mu "kupili"!!!... jestem osobą wierzącą i uważam, że nazwa tego radia powinna być zmieniona, bo to profanacja imienia Matki Boskiej!!!... i jeszcze raz pytam czy ten uczciwy Kaczyński zrobi porządek????? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 czy zwolennicy Kaczyńskiego mogliby... 24.10.05, 13:39 przeczytać co napisałam powyżej i jakoś się ustosunkować?... bardzo mnie interesuje Wasze zdanie na ten temat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 14:21 jak taki uczciwy to dlaczeko kuma się z przestępcą Leperem? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 12:04 Nie pisz glupot, zawsze bylismy najbardziej tolerancyjnym panstwem w Europie. Najlepszy dowod jakich oszustow tolerowalismy przez ostatnie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
dorrit Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 12:14 Konsekwencja demokracji to dyktatura sredniakow. Obojetne, z jakiej partii pochodziliby. Ale lepszej metody dotad nie ma. Ja jestem raczej zadowolona, choc tak naprawde mozna cos bedzie powiedziec za cztery lata. I tak dobrze, ze nie trzeba bylo wybierac miedzy Lepperem a Millerem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaoskar Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 13:13 Ciekawa jestem,czy te osoby ktore nie sa zdowolone z wyniku byly GLOSOWAC???? Odpowiedz Link Zgłoś
zapytajnick Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 13:18 tak byly Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 jestem niezadowolona... 24.10.05, 13:36 i na dodatek, żeby zagłosować musieliśmy z mężem jechać specjalnie do Dublina (160km w jedną stronę)!!!... a na osoby, które nie głosują choć mają w kraju lokale wyborcze pod nosem to jestem tak wściekła, że szkoda gadać, ale do narzekania są pierwsi!!! kiedy mentalność Polaków się zmieni??? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka77 Re: jestem niezadowolona... 24.10.05, 14:13 mowiac,ze jestesmy najbardziej tolerancyjnym panstwem w Europie bo tolerujemy oszustow to chyba jakies nieporozumienie. ja juz nawet nie wspominam o przekretach na wielka skale ludzi ktorzy maja byc przykladem dla nas,ale mowie o wielkiej nietolerancji w stosunku do blizniego.inny kolor lub religia a juz na czlowieka inaczej patrza. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia.ru Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 24.10.05, 14:11 no coz pojdzie kolejna fala emigracji. Mieszkam w Moskwie i teraz jeszcze bardziej niz dotychczas bede sie wstydzic za naszych politykow i tych rodakow ktorzy slepo wierza w ich hasla. A tak wierzylam ze Tusk wygra - niestety po raz kolejny w Polsce zdrowy rozsadek przegral z awanturnictwem. Tak mi przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
stynka Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 01.11.05, 20:03 U nas - czyli w Moskwie - wygrał... Ale na co to się zdało... Ot, psu na budę... st. Odpowiedz Link Zgłoś
malyptys Re: jakie sa wasze odczucia po wyborach?????? 25.10.05, 15:11 jest tak jak wyborcy sobie tego zarzyczyli Odpowiedz Link Zgłoś