Dodaj do ulubionych

jak przetlumaczyc

21.11.05, 20:01
cloak and dager? Stary chce na swieta i nie wiem co to jest.
Obserwuj wątek
    • anna521 Re: jak przetlumaczyc 21.11.05, 20:34
      "plaszcz i szpada"; o co Ci chodzi? Daj mu jakas przygodowa powiesc pod choinke
      (Zorro, Kawaler de Lagardiere, na przyklad) i bedziesz miala spokoj na chwile.
      Na marginesie, wybralas chwytliwy sposob przedstawiania problemow; tak trzymaj.
      • ertesica Re: jak przetlumaczyc 21.11.05, 23:14
        dam mu film pod choinke i tak przespi cale swienta www.filmweb.pl/P%
        B3aszcz,i,szpada,(1984),o,filmie,Film,id=39970
        • anna521 Re: jak przetlumaczyc 21.11.05, 23:30
          ertesica napisała: "i tak przespi cale swienta"

No to masz szczescie; moj bedzie cholernie aktywny i narobi tyle balaganu, ze
          bede miala co robic przez nastepne trzy miesiace tylko odrabiajac ten balagan.
          Trzymaj sie.
    • jutka1 Re: jak przetlumaczyc 21.11.05, 23:22
      jesli juz, to cloak and dagger
      ech.
      • anna521 Re: jak przetlumaczyc 21.11.05, 23:36
        jutka1 napisała: "jesli juz, to cloak and dagger"

Jak to dobrze, ze wiekszosc z nas ma za soba elementary i high schools;
        przynajmniej nie jestesmy zagrozeni powtorka roku za nieciekawa ortografie...
        ech.
        • jutka1 Re: jak przetlumaczyc 21.11.05, 23:38
          Anno, to bylo do autora watku osobiscie, z powodow niekoniecznie Tobie znanych.
          Nie musisz wiec sie unosic i zarzucac czegokolwiek.
          OK?
          smile
          • anna521 Re: jak przetlumaczyc 22.11.05, 00:00
            Jutka1,
            Przepraszam jezeli zabrzmialam zbyt "srogo". Mam uczulenie na ortografie z
            forum swiat, gdzie, na szczescie nieczesto, ludzie czepiaja sie ortografii
            oponentow kiedy brakuje im innych argumentow. Mnie tam "wsio ryba" w tej
            sprawie tak dlugo jak rozumiem o co chodzi rozmowcy. Za to przepraszam jezeli
            wcielam sie w Twoja dyskusje z autorka tego watku; to bylo absolutnie poza
            moimi zamiarami.
            • jutka1 Re: jak przetlumaczyc 22.11.05, 00:21
              Anno, absolutnie nie ma sprawy, i nie ma za co smile
              Pozdrawiam,
              Jutka smile
              • warcholski Re: jak przetlumaczyc 22.11.05, 01:40
                Nie jakis plaszcz a oslona na sztylet (innaczej pochwa ….na ….hehe - nie
                swniotuszyc prosze - moze to bylo przeslanie w przenosni? hehe)

"Cloak and dogger" mozesz np. kupic tutaj:
                www.mwart.com/xq/ASP.store/cat.50/src.adwords/qx/Medieval+Daggers.htm

A o plaszczu to jak w tej piosence: " Anno - wiesz ja jeszcze nosze ten
                plaszcz…" haha

Sorry...ze sie wtracam w wasze babskie fanaberie
                Wesolych Swiat Narodzenia
                • anna521 Re: jak przetlumaczyc 22.11.05, 01:53
                  warcholski,
                  Do swiat jeszcze daleko, na razie glowie sie nad nadzieniem do indyka z okazji
                  innych swiat, ale dziekuje za mile zyczenia.
                  Oczywiscie ze mozna, i czasami nawet trzeba wciac sie z dodatkowymi
                  wyjasnieniami. Jak zauwazyles, moje byly wiecej niz ogolne. Bardzo cenilabym
                  sobie Twoje dodatkowe wyjasnienia (tak samo jak wyjasnienia mojego meza) pod
                  warunkiem, ze poglebiasz a nie zaprzeczasz temu co ja powiedzialam (standardowe
                  amerykanskie podejscie)smile) Swintuszenie jest jak najbardziej na temat; w koncu
                  Boze Narodzenie i Nowy Rok dotycza tez obrzezania...

• gosc88 Re: jak przetlumaczyc 23.11.05, 04:18
                    anna521 napisała:
                    > amerykanskie podejscie)smile) Swintuszenie jest jak najbardziej na temat; w
                    koncu Boze Narodzenie i Nowy Rok dotycza tez obrzezania...

Obrzezania ??? Ja tu nie bardzo lapie. Zechcesz Anno wyjasnic to ??
                    • anna521 Re: jak przetlumaczyc 23.11.05, 07:26
                      gosc88,
                      Nowy Rok to swieto obrzezania Jezusa.
                      Zajrzyj do Biblii. Jak tam nie zalapiesz to wroc do mnie, chetnie wyjasnie, ale
                      wolalabym abys to odkryl dla siebie; zawsze bardziej cenimy wiedze, ktora sami
                      uzyskalismy niz wyklady.
                      • gosc88 Chyba zapomnialem albo nigdy nie slyszalem 23.11.05, 15:28
                        o tym drobiazgu, ze Jezus byl tez obrzezany. No ale ale ... chyba sie zgadza.
                        Zydzi obrzezuja zdaje sie swoich chlopcow w 8 dniu po porodzie a w przypadku
                        Jezusa ten 8smy dzien przypada na Nowy Rok, right ??

A i ze jest o tym jest wzmianka w Biblii ... tez byl to sprawdzil, tylko gdybys
                        mogla precyzyjniej wskazac w ktorym miejscu w Biblii, bo to szukanie mogloby
                        zajac mi duuuuuuuuzo czasu.
                        • anna521 Re: Chyba zapomnialem albo nigdy nie slyszalem 23.11.05, 21:26
                          gosc88,
                          Trafiles z tym obrzezaniem.
                          Ze wskazaniem miejsca w Nowym Testamencie tez mialabym klopoty. Moge podpytac
                          meza bo on kiedys tam bral udzial w konkursach na znajomosc Biblii, ale
                          najpierw musielibysmy wybrac sie do jakiegos hotelu bo nasze domy Biblii nie
                          posiadaja. Poczekaj, moze w przyszlym tygodniu to zrobimy.
      • starypierdola No wiesz, Jutka!! 22.11.05, 21:27
        Znowu Ertesa poprawiasz!! Nie wiesz ze on ma ZAWSZE racje?

No chyba ze Ci sie nudzi i chcesz sie z nim troche poklocic?

SP
        • legendarny_ertes Re: No wiesz, Jutka!! 22.11.05, 22:17
          a czy przypadkiem to nie ciebie poprawiala?
          kiepsko po polsku, kiepsko po angielsku

acha, to ja jestem ERTES
          hu hu ho ho boj sie, stoje za rogiem hehehe
          • ho_boj_ertes [...] 23.11.05, 04:27
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • anna521 Re: jak przetlumaczyc 23.11.05, 21:35
        jutka1 napisała: "Wysadzam skrzynki balkonowe"

Troche z tym logo uwazaj bo mozesz dostac sie na liste terrorystow...smile
        Ja dawno temu dostalam sie na liste przeciwnikow socjalizmu za wywieszenie w
        moim wlasnym mieszkaniu niewinnego wierszyka o wronie, wiec moge wiedziec o
        czym mowie.

• jutka1 Re: jak przetlumaczyc 24.11.05, 09:09
          Anno, to jest tylko cytat z ogloszenia przy drodze smile
          Za wierszyk o wronie mozesz sobie teraz caly styropianowy zyciorys dopisac! wink
          • anna521 Re: jak przetlumaczyc 24.11.05, 09:27
            jutka1 napisała: "Za wierszyk o wronie mozesz sobie teraz caly styropianowy
            zyciorys dopisac! wink"

Moge, solidarnosciowi meczennicy sa teraz w modzie, ale mi sie nie chce. Przez
            przypadek ktos kiedys opublikowal moje pierdlowe pamietniki, ale mnie raczej
            interesuje terazniejszosc niz wznawianie tamtego epizodu. Posrednio dzieki temu
            wierszykowi dostalam sie do USA. Znowu przez przypadek udalo mi sie tutaj dosc
            dobrze ustawic (nie wyobrazaj sobie za wiele, ja jestem tylko srednia klasa) i
            bardziej interesuje mnie to jak skonstruowac "multiple choice examination" niz
            nasze dawne zabawy w chowanego z ubecja.
            Za to jak Ty bedziesz opowiadac o wysadzaniu skrzynek balkonowych to moga Ci
            sie skonczyc przywileje uzywania samolotow smile Wbrew pozorom to tylko czesciowy
            zart jezeli mieszkasz w USA.

• jutka1 Re: jak przetlumaczyc 24.11.05, 09:42
              W USA juz swoje przemieszkalam smile
              Ale na wszelki wypadek nie bede sie afiszowac z sygnaturka, jak bede leciec
              nastepnym razem wink
              • anna521 Re: jak przetlumaczyc 24.11.05, 09:59
                jutka1 napisała: "nie bede sie afiszowac z sygnaturka, jak bede leciec
                nastepnym razem wink"

To dobry pomysl.
                Ci chlopcy z Homeland Security zdaja sie troche nieobliczalni. Oni mi troche
                przypominaja moich sb-kow z drugiej polowy lat 1980. Ale zachowajmy dyskrecje,
                w koncu ci chlopcy tylko wykonuja rozkazy swojego szefa, zdaje sie ze on sie
                nazywa arbusto po hiszpansku...
                • jutka1 Re: jak przetlumaczyc 24.11.05, 10:35
                  Hahaha smile
                  Kust po inszemu wink
                  • anna521 Re: jak przetlumaczyc 25.11.05, 07:42
                    jutka1 napisała: "Kust po inszemu wink"

Jezyk niemiecki?

• jutka1 Re: jak przetlumaczyc 25.11.05, 09:27
                      Wrecz przeciwnie - "krzak" po rosyjsku smile
                      • anna521 Re: jak przetlumaczyc 26.11.05, 18:38
                        Jutka,
                        Cholera, nie pomyslalam o zajrzeniu do slownika rosyjskiego, ktory mam na
                        biurku. Zamiast tego myslalam o slowniku niemieckim, ktory wciaz siedzi w
                        nierozpakowanych skrzyniach. Po tej wpadce zapamietam juz to slowo, dziekuje.
    • etres Re: jak przetlumaczyc 23.11.05, 03:04
      gruba nie badz swinia i nie pisz tych rzeczy
      • ho_boj_ertes Re: jak przetlumaczyc 23.11.05, 04:29
        zobaczysz ze kiedys wpadniesz, hehehe.
        • starypierdola Niezaleznie od nicka pod jakim piszesz, Ertes, 23.11.05, 07:31
          ... buractwo i sloma wylazace z kazdego wpisu pozwalaja na latwa identyfikacje.

Takis ubogi (umyslowo) ze nawet nie potrafisz sie zakamuflowac sad((

SP
          • nazi.soup Re: Niezaleznie od nicka pod jakim piszesz, Ertes 23.11.05, 16:18
            starypie.. napisał:

> ... buractwo i sloma wylazace z kazdego wpisu pozwalaja na latwa identyfikacje.
            >
            > Takis ubogi (umyslowo) ze nawet nie potrafisz sie zakamuflowac sad((

Hm, jezeli to naprawde on pod tymi wszystkimi glupimi nickami, to naprawde ma
            juz ciezkiego jebca, hehehe
            • nazi.soup Re: Niezaleznie od nicka pod jakim piszesz, Ertes 23.11.05, 16:36
              nazi.soup napisał:

> Hm, jezeli to naprawde on pod tymi wszystkimi glupimi nickami, to naprawde ma
              > juz ciezkiego jebca, hehehe

Aha, przepraszam, ze troche ostro pisze. Mialo byc: ladnego jebca, hehehe.
              Prawda, ze lepiej brzmi?
              • prawdziwystaryertes Zgadzam sie ! 23.11.05, 16:49
                Wielkiego i ladnego jebca maja zwlaszcza ludzie ktorzy usiluja podrabiac innych.
                Na przyklad soup_nazi'ego.

co o tym myslisz nazi.soup ?
            • starapierdola Re: Niezaleznie od nicka pod jakim piszesz, Ertes 23.11.05, 16:39
              Ja juz nie wiem co mam zrobic ze swoim starympierdołom.
              Od dwoch dni kaze na siebie mowic "ertes". Poradzcie co mam robic.
              Siedzi przy kopjuterze 24 godziny i caly czas mruczy pod nosem: ertes, ertes, ertes

pomocy bo maz mi zwariowal
    • nazi_ertes hohohohoho 23.11.05, 22:12
      ale tu sie narobilo! Czy wy nie macie swojego zycia ze sie mna tak zajmujecie?

To nie ja pisze pod tamtymi nickami!!!!!!!!!!

Starypie.. a moze bys tak przestal sie mnie wreszcie czepiac? Twoja obsesja
      jest oznaka nieodwracalnej choroby u-m-y-s-l-o-w-e-j!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka