bruno5 28.12.05, 19:25 Poznalem ostatni Polaka technika budowlanego lat 43.Pracuje jako sprzatacz w drogich budynkach za 9,50 $ na godzine.Pracuje tylko po nocach.Jest juz tam zatrudniony 10 lat.Jeszcze jeden przyklad sukcesu emigracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ontarian Re: Wybitna kariera kanadyjska 28.12.05, 19:28 bruno5 napisał: > zatrudniony 10 lat.Jeszcze jeden przyklad sukcesu emigracyjnego. tym pierwszym przykladem jestes ty Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Re: Wybitna kariera kanadyjska 28.12.05, 19:33 Ontarianku ja mam 1545 $ co miesiac i jeszcze tluke na handlu i mam wiecej od Ciebie co zapie..sz i musisz czapkowac.Praca jak widzisz nie gwarantuje sukcesu finansowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Wybitna kariera kanadyjska 28.12.05, 19:41 bruno5 napisał: > Ontarianku ja mam 1545 $ co miesiac jak bedziesz mial tyle na tydzien, to pogadamy > i jeszcze tluke na handlu nie rozsmieszaj mnie brunon o tym swoim byznesie, to ty krapolom kity wciskaj ja mniej wiecej wiem co ty mozesz natluc najczesciej to swa babe jak sie za duzo bimbru ochlejesz > i mam wiecej od Ciebie a skad ty bruniasty mozesz wiedziec ile ja mam? > co zapie..sz i musisz czapkowac. chcialbys tak zapier....dalac jak ja > Praca jak widzisz nie gwarantuje > sukcesu finansowego. zalezy jaka praca brunonie Odpowiedz Link Zgłoś
bibliotekarz76 Re: Wybitna kariera kanadyjska 28.12.05, 22:24 > Poznalem ostatni Polaka technika budowlanego lat 43.Pracuje jako sprzatacz > w drogich budynkach za 9,50 $ na godzine. W jakich srodowiskach sie obracasz - takich ludzi poznajesz. Idz na uniwersytet albo do jakiejs kancelarii prawnej, poznasz innych. Bibliotekarz Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Wybitna kariera kanadyjska 29.12.05, 09:34 Napisal: >>>>ja mam 1545 $ co miesiac i jeszcze tluke na handlu …<<< ---------------------------------------------------- Cztery tygodnie po 40 godzin…co miesiac, czyli 200 godzin razy $9.50 = $1900 na miesiac ------- na przykladzie: 40 godzin + 10 over time platny x1.5 /na tydzien 380.00 142.50 --------- 522.50 x 4 --------- $2090 wychodzi na miesiac platne: $2090 Wniosek: "Jeszcze jeden przyklad sukcesu emigracyjnego"- pochwalil siebie bruno. Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: Wybitna kariera kanadyjska 29.12.05, 10:06 warcholski, Ja myslalam, ze w tym watku znajdowal sie jakis szyfr przyjacielski (albo wrogi) wiec wstrzymalam sie od wyglupiania z obliczaniem dochodow. Jak zalozyciel watku tego nie wyjasni to podpisze sie pod Twoimi konkluzjami. Toz to prawie tyle co US welfare mothers. Nie dziwie sie, ze niektorym z naszych nie oplaca sie pracowac w Kanadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ [...] 29.12.05, 11:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian [...] 29.12.05, 13:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Takich karier jest wiele 29.12.05, 22:26 Pracuja po 10 , 11 $ na godzine i leca lata a pieniedzy i dobrego zycia nie ma i nie ma powrotu do Polski bo z czym ? Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: Takich karier jest wiele 30.12.05, 14:38 bruno5 napisał: > Pracuja po 10 , 11 $ na godzine i leca lata a pieniedzy i dobrego zycia nie ma > i nie ma powrotu do Polski bo z czym ? +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Bruno 5 w grudniu bylem 2 tygodnie w Polsce i RFN - nie masz pojecia ilu ludzi w tych krajach chcialo by robic karjere za $11 na godzine !! Nie wszystkim sie udaje, $11 to zadne wielkie pieniadze ale przy dobrej gospodarce wystarczy na zycie . Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 Mitomania. 31.12.05, 17:53 Nie cehce ciebie martwic, ale za wiecej jak 11,00 $ pracuje w Niemczech robotnik na budowie. (oczywiscie nie sezonowcy z PL) Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Mitomania. 31.12.05, 18:23 tez cie nie chce martwic ale tutaj robotnik na budowie pracuje za wiecej niz $20 na godzine Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: Mitomania. 02.01.06, 04:29 Moze okolo $20 na godzine ,ale nie wiele wiecej . Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Mitomania. 04.01.06, 12:27 zalezy jaki robotnik i gdzie ja mowie o Toronto i okolicach zwykly pomocnik, jesli jest w unii, ma cos w granicach $26 Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: Mitomania. 31.12.05, 21:13 artur666 napisał: > Nie cehce ciebie martwic, ale za wiecej jak 11,00 $ pracuje w Niemczech > robotnik na budowie. (oczywiscie nie sezonowcy z PL) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ w tych smaych Niemczech jest ogroma ilosc ludzie z Polski ktorzy pracuja za 6 @ 7 Euro na godzine - na lotnisku w Berlinie mala kawa kosztuje he,he,he 4,5 euro !!! Odpowiedz Link Zgłoś
januszp2 Re: Wybitna kariera kanadyjska 31.12.05, 01:05 On na gorke ma 2 bedroom plus nie placi za dojazd Odpowiedz Link Zgłoś
otawszczyk Re: Wybitna kariera kanadyjska 02.01.06, 23:29 Ten pan technik budowlany jest po prostu nieprzystosowany do zycie gdziekolwiek. W Canadzie jest brak wykwalifikowanych specjalistow budowlanych i w tych branzach mozna znalezc mnostwo pracy i to dobrze platnej. Trzeba tylko troche znac angielski i chciec pracy poszukac. Uklony Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: Wybitna kariera kanadyjska 02.01.06, 23:37 otawszczyk, Yep, w obu punktach. Dawno temu przyzwyczailam sie do biedy Polakow i Rosjan w US (w sprawie tych ostatnich mowie o orthodox Christians, nie o rosyjskich Zydach lub mafii). Pozniej ze zdumieniem odkrylam, ze i Polakom i Rosjanom wiedzie sie duzo lepiej w BC niz w US. To samo odkrylam wobec Indian. Cos dobrze w Kanadzie robicie. A jak ktos jest leniwy to juz jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Wybitna kariera kanadyjska 04.01.06, 01:31 O których okolicach USA mówisz? Ja akurat znam wielu Polaków na wschodnim i zachodnim brzegu, ktorym się powodzi całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Wybitna kariera kanadyjska 03.01.06, 10:44 otawszczyk napisał: > Ten pan technik budowlany jest po prostu nieprzystosowany do zycie > gdziekolwiek. W Canadzie jest brak wykwalifikowanych specjalistow budowlanych i > > w tych branzach mozna znalezc mnostwo pracy i to dobrze platnej. > Trzeba tylko troche znac angielski i chciec pracy poszukac. Hehe, znalem kiedys pewnego faceta. Przedstawial sie jako inzynier sadownictwa. Okazalo sie, ze kijem gruchy w sadzie obija. Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 Moze kariera nie kanadyjska ale polonijna. 05.01.06, 16:25 17 stycznia zaczyna sie nastepna wystawa moich obrazow. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Moze kariera nie kanadyjska ale polonijna. 05.01.06, 16:30 artur666 napisał: > 17 stycznia zaczyna sie nastepna wystawa moich posladkow. gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club1 Ty, malarz, zaczynasz nudzić tymi wystawami. 06.01.06, 17:32 Znów ci się przypomniało, że że jesteś malarzem i że "robisz" wystawy? Dziwnym trafem w CV akurat o tym punkcie nie pisnąłeś ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
scotch_jew Re: Wybitna kariera kanadyjska 09.01.06, 14:43 Niwatpliwy sukces: wytrzymal 10 lat w Kandadzie, i nawet znalazl tam prace! Odpowiedz Link Zgłoś