Dodaj do ulubionych

antena satelitarna

05.02.06, 16:57
Dziewczyny, pomozcie.Mieszkam we Francji i chce koniecznie zlaozyc antene
satelitarna, zeby moc ogladac tv polska.Niestety, instalatorzy nie sa zbyt
dobrze zorientowani w antenach.Wiem, ze jest astra i odbiera polonie, ale sa
podobno tez inne satelitki, gdzie sa inne programy.Oswieccie mnie prosze!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gosia.gruc Re: antena satelitarna 05.02.06, 17:13
      czesc my z mezem mieszkamy w anglii, ale to nie zmienia sytulacji z odbiorem
      satelity.sa dwie satelity, na ktorych sa polskie programy 1.Astra tam
      znajdziesz tylko tv polonia, tv trwam i mozliwe ze puls. 2.Hot Bird tam jest
      troche wiecej, ale chyba przeniesli tv polonie na astre. My osobiscie mamy
      cyfre+, wzielismy ja przy ostatniej wizycie w domciu, oplacilismy za rok z gory
      i nie mamy zadnych problemow z odbiorem, wybor tez nie maly. Pozdrowienia
    • simonkapl Re: antena satelitarna 05.02.06, 17:21
      My sie zgapilismy nieco, bo w polsce bylismy w grudniu i nie pomyslelismy o
      tym.A jak sobie poradziliscie z instalacja?
      • gosia.gruc Re: antena satelitarna 05.02.06, 19:30
        instalacja jest prosta, sam tuner jest juz zaprogramowany, tylko ustawienie
        anteny sprawia troche wiecej problemu, ale teraz sa juz urzadzenia ktore
        pomagaja w tym np. czujnik sygnalu satelity, kosztuje grosze a pokazuje sygnal
        satelity i nie trzeba latac miedzy antena a telewizorem.Zamonowalismy wszystko
        sami bez wiekszych klopotow.p.s Tez slyszalam, ze POLSAT jest ok.
        • magda4277 Re: antena satelitarna 02.04.06, 12:52
          Gosia, tez jestem w Anglii, przywiezlismy cyfre + z Polski w ubieglym tygodniu
          i wczoraj meczylismy sie z ustawieniem talerza. Moze masz jakies wskazowki. Nie
          mielismy czujnika sygnalu, jedynie kompas ale nic nie dal. Moze wiesz gdzie w
          Anglii mozna taki czujnik kupic (nazwa sklepu...) i ile on kosztuje.
          Ewentualnie ile kosztuje ustawienie taletza przez fachowca. Dzis niedziela i za
          bardzo nie ma klogo poprosic... Dzieki za info!!1 Jestem otwarta na kazda
          pomoc!!! Magda
    • kdb.se Re: antena satelitarna 05.02.06, 18:42
      My tez mamy Cyfre+ , mieszkamy w Szwecji
      z instalacja nie mielismy problemu , znalazlam ogloszeniena forum polonii
      szwedzkiej , ze jakis tam Pan instaluje cyfre+ i tak przyjechal zainstalowal i
      wszystko bardzo dobrze odbiera, ale slyszlam tez opinie ze Polsat cyfrowy tez
      jest ok ....
      no wybor nalezy juz do Ciebie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka