Dodaj do ulubionych

wózek dla maluszka w UK

16.02.06, 15:29
przepraszam, że tutaj poruszę ten temat. wiem, że jest osobne forum dotyczące
tematu ale tam mówimy o wózkach z punku widzenia Polski. nasze maleństwo
urodzi sie w Londynie, w czerwcu i zaczynam sie zastanawiać nad kupieniem
wózka tutaj choć 9o dziwo) podobają mi sie polskie wózki. może to taka
tradycja ale jakoś nie widzę dziecka wożonego od początku w spacerowce lub
tylko w nosidełku/foteliku, wiadomo że do 6m powinno mieć zapewniony komfort
na płasko leżąc. a ja zamierzam spędzać dużo czasu poza domem więc nie mówimy
tu o spędzaniu 1-2godz w drodze gdzieś gdzie później może się rozprostować. i
myślę także o dużych kołach, bo nikt mi nie wmówi, że te małe co to nie dają
zejść z wysokiego krawęznika nie wspominjać o spacerach w parku, są wygodne.

zastanawiałam się nawet nad kupnem polskiego i dostarczenia go jakoś ale
trochę boje się, że jak się coś zepsuje to na długie dni zostane bez wóżka smile

no a ten który ostatnio jest najmodniejszy: bugaboo ???? malutka gądolka, a
spacerówka na stałe wyprofilowana!!! i kosztuję jak dla mnie niepotrzebnie
dużo.

podpowiedzcie jakie wózki same kupiłyście albo jakie wg was są fajne,
proszę smile

dzięki
Obserwuj wątek
    • mama5plus Re: wózek dla maluszka w UK 16.02.06, 15:54
      Mysle, ze powinnas po prostu szukac pram a nie pushchair czy buggy
      Moze cos z kolekcji silver cross by Ci odpowiadalo. Oni maja sporo tradycyjnych
      wzorow.
      www.silvercross.co.uk/
      Rowniez Mamas&Papas, Bebecar.
      tinyurl.com/8n32r
      o cos takiego Ci chodzi?
      www.bebecar.co.uk/products/pushchairs/grand_style/index.htm
      My mielismy taki klasyczny Bebecar i byl super. Teraz 3kolowiec Quinny tez na
      duzych kolach i dla malucha ma plaska, wygodna gondole.

Poza tym wiele wozkow przy zakupie ma 2 opcje podwozia wink
      (classic - czyli duze kola, resory druciany kosz i te na mniejszych, zwrotnych
      kolkach)

www.mamasandpapas.com/travel/traveloptions/3in1combinations.htm
    • pyza_uk Re: wózek dla maluszka w UK 16.02.06, 16:11
      Ja mam aktualnie 2 wozki i z obu jestem b. zadowolona - Loola bebe confort i
      Pliko P3. Oba maja stosunkowo male kola, ale w niczym mi to nie przeszkadza. Do
      Loola mozna kupic carrycot i wtedy masz wersje dla niemowlaka. Jesli chcesz
      wozek uniwersalny od niemowlaka do 3-4 lat to polecam Pramette mamas&papas. W
      Polsce panuje jakas obsesja nt. duzych kol, wynika to chyba z potwornej jakosci
      chodnikow. Mi male kola w niczym nie przeszkadzaja. Jesli planujesz czeste
      wypady do lasu lub tam gdzie mieszkasz sa wertepy to moze pomysl o quinny
      freestyle i carrycot? Pozdrawiam
    • pyza_uk Re: wózek dla maluszka w UK 16.02.06, 16:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=31664623&a=31664623
      poczytaj sobie rowniez ta dyskusje...
      • bobby5 Re: wózek dla maluszka w UK 16.02.06, 16:23
        ja mam pliko pramette p3, dla mnie wazna jest waga wozka, zwroc uwage ile waza
        polskie, najczesciej okolo 15 kg, koszmar
    • kingaolsz Re: wózek dla maluszka w UK 16.02.06, 18:09
      Wyslalam Ci maila na priva.

Pozdr
      Kinga
      • kasiamp1 Re: wózek dla maluszka w UK 16.02.06, 18:31
        mam M&P A3 - jest swietny, mimo, iz nie ma DUUUUzych kol, ale nie ma takiej
        potrzeby. Jest zwrotny, lekki, wygodny, nie mowiac o tym, ze Mlodemu nie byla
        potrzebna gondola!
        Mlody ma 4,5 miesiecy i zaraz po wyjsciu ze szpitala, kiedy mial 5 tygodni
        ujezdza ow wozek.
        • aliciap bebe confort 16.02.06, 22:13
          polecam bebe confort,
          kupilam swoj na ebay , mam trophy air 6 - pompowane kola ale nie jest ciezki,
          wazy 10kg razem z carrycotem , jak dla mnie troche za duzy jest - ale bylam z
          nim w Polsce i w porownaniu do tamtejszych jest maly ! tj nie jest szeroki i
          ciezki jak tamte.Zaleta jest duzy carrycot - chronil synka przed wiatrami i bylo
          mu tam cieplo, mysle ze wazne jest miec dobry carrycot.
    • mgna Re: wózek dla maluszka w UK 16.02.06, 22:21
      Ja na mode sie nie patrze. Kupilam Emmaljunga i jeszcze raz by jego kupila.
      Bardzo bylam z niego zadowolona smile

www.emmaljunga.co.uk/start.asp
      • g35 Re: wózek dla maluszka w UK 16.02.06, 22:29
        Ja mam caly kaplet MUTSY
        • g35 Re: wózek dla maluszka w UK 16.02.06, 22:32
          Przepraszam palec sam polecial smileto ponos mercedes wsrod wozkow chetnie sprzedam jesli tylko znajdzie sie kupiec
          • inspiracja1 Re: wózek dla maluszka w UK 17.02.06, 10:15
            g35 napisała:

> Przepraszam palec sam polecial smileto ponos mercedes wsrod wozkow chetnie
            sprzeda
            > m jesli tylko znajdzie sie kupiec

a powiedz cos więcej na jego temat (typ, kolor, opinie itp) tutaj albo na pocztę
            dzięki
          • kindzia77 Re: wózek dla maluszka w UK 17.02.06, 13:30
            poprosze o zdjęcia na maila i ile byś chciała za taki komplecik i jak długo go
            używasz? Czy ogólnie jesteś zadowolona z niego?
            pozdrawiam.
            Kindzia
    • inspiracja1 :)))))) wiem coraz mniej :)))) 17.02.06, 10:11
      hihihi
      a miało mi to ułatwić zadanie. wczoraj siedziałam kilka godzin oglądają,
      porównując i całkiem zgłupiałam.
      jest taki polski wózek, o ktorym kiedyś myslałam bo pasowało mi w nim prawie
      wszystko ale jakoś nie ma jeszcze opini na jedo temat a w dodatku to jeden z
      tańszych a ja ciagle się boje, że niska cena = niska jakość. poza tym nie wiem
      jak ta karoca zmieściłaby się w londyńskim autobusie smile))) nie mamy samochodu i
      nie zamierzamy mieć więc tylko o takim transporcie mówimy. wkleje linka jakby
      kogoś interesowało:
      www.deltim.com.pl/premier.htm
      a żeby było jeszcze zabawniej to podoba mi się taki jasny, beżowy (szok na
      lońdyńskich ulicachsmile
      to, że ciągle biore go pod uwagę, nie oznacza że nie kupię wózka w Londynie.
      ciągle myśle o serwisie.

nadal proszę o dodpowiedzi smile)) jak oszaleje to dam znać smile)))))
      • m_anee Re: :)))))) wiem coraz mniej :)))) 17.02.06, 10:27
        moim pierwszym wozkiem byl m&p pliko bylam zadowolona ,teraz uzywam maclarena i
        jestem bardziej jak zadowolona,mysle ze nie ma co napalac sie na wielkie i
        ciezkie wozki ,mowie np o gondolach ,jezeli nie mamy np samochodu ,wiele razy
        spotkalam sie z tym ze np..kierowcy nie wpuszczali mam z ciezkimi i masywnymi
        wozkami ,jak kupisz jakis maly wozek spacerowy i dokupisz spiworek to wystarczy
        by ochronic dziecko,przeciez tez musi czuc ze jest na dworze prawdasmile)))
      • ewmag Re: :)))))) wiem coraz mniej :)))) 17.02.06, 12:00
        Ja mam wozek Deltim, tylko nie premier, a fokus - zdaje sie, ze roznia sie
        stelazem. Maly przesiadl sie juz z gondolki do spacerowki i ja ciagle jestem
        zadowolona. Gondolka jest duza i wygodna, co bylo bardzo wazne, bo moj synek
        urodzil sie duzy i w tych mniejszych niby-gondolkach by sie nie miescil po
        dwoch miesiacach. Co do ceny to w prownaniu z UK sa to wozki tanie, ale z
        polskich - raczej te drozsze i ich jakosc jest bardzo dobra. Nie mieszakam w
        Londynie, tylko pod i nie jezdze autobusami, ale wiem, ze do autobusu da sie
        tym wjechac drugimi drzwiami. Ale jesli planujesz duzo specerow to jest to
        wozek rewelacyjny. Sprawdz tylko, czy zmiesci Ci sie w drzwi do domu sobie
        wjezdzam przez drzwi bez problemu, ale kiedys probowalam przymierzyc do takich
        typowych drzwi w szeregowcach i chyba by byl problem (a wyciaganie dziecka
        przed wejsciem i skladanie wozka to troche za duzo). Jezdzilam z tym wozkiem
        pociagami, nie ma problemu. Co do koloru to mam taki kremowo-rdzawy (nie robia
        juz tego koloru), i to jest taki material, ze nie brudzi sie jakos specjalnie
        (tyle, ze autobusami nie jezdzilamsmile), a pierze sie bardzo dobrze. Poza tym
        ludzie czesto mnie pytaja, gdzie ja to to kupilam i przygladaja sie -
        wzornictwo jest super i ta roznorodnosc kolorow, tego wozkom w UK brakuje
        zdecydowanie. Co do serwisu to nie byl potrzebny jak na razie, uwazam tylko,
        jak widze gdzies rozbite szklo, zeby tymi oponkami nie wjechac. Raz zaczelo
        troche skrzypiec i moj moz popsikal cos tam wd-40 (chyba tak to sie nazywa,
        jakis taki smar czy cos), od tamtej pory nie skrzypial. Jesli masz kogos w PL
        to w razie czego nie powinno byc problemu z doslaniem oponek na wymiane (nie
        wiem, co innego mogloby nawalic - chyba tylko jakis wadliwy egzemplarz).
        Prowadzi sie tez dobrze. Poza tym ten wozek nie jest ani taki wielki ani
        ciezki, jak sie wydaje, te niby-mniejsze wozki czesto maja stelaze tej samej
        wielkosci, tylko gondolki czy spacerowki mniejsze i ciasniejsze i przez to
        robia wrazenie duzo mniejszych. Rozne wozki, i polskie i zagraniczne mozesz
        sobie porownac na stronie sklepu www.calineczka.pl - mozesz ich tam tez zapytac
        mailowo o rozne rzeczy, szybko odpowiadaja (a zdarzylo mi sie pytac o zupelne
        bzdury).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka