Dodaj do ulubionych

Szczepienia przeciw ospie w USA

IP: *.sympatico.ca 16.12.02, 01:59
Jak podają media amerykańskie, Biały Dom wydał polecenie szczepienia
żołnierzy amerykańskich przeciw ospie. Szczepienia te zaleca się również i
ludności cywilnej.
Blizna i uraz, które pozostawia to szczepienie maja przypominać odwiecznego
wroga Ameryki, przez którego każdy musiał był szczepiony. Celem tego
szczepienia jest również wymuszenie na szczepionych symptomów znanych w
psychologii jako symptom Pawlowa - to na wypadek sprzecznych informacji,
jakie mogą docierać do szczepionych (głownie informacji z Europy) w przypadku
konfrontacji z wrogiem Ameryki, co mogłyby zakłócać pożądane funkcjonowanie
szczepionego. Uraz ten musi być wystarczająco silny tak, aby szczepiony
szybko reagował na zmianę świateł a w przypadku koloru czerwonego przejawiał
wyraźna agresje.
Niniejsza strategia psychologiczna Białego Domu należy do najnowszych taktyk
wojennych, którą można znaleźć w spisie broni taktycznej o
kryptonimie „marzenia hycla”

Z korespondencji CNN mr Hieny.
Obserwuj wątek
    • Gość: polishAM Re: Szczepienia przeciw ospie w USA IP: *.nas32.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.12.02, 02:41
      Poniewaz polityka zagraniczna USA jest teraz w reku Zydow to ja raczej wezme ta
      szczepionke. Nie kazdy w koncu znajduje przyjemnosc w zyciu pod panowaniem
      zydowskim wiec w koncu nerwy moga puscic. Tym bardziej, ze jezdze do roznych
      dziwnych krajow gdzie ta szczepionka moze nie byc dostepna. Poza tym
      szczepionka na grype. No i Hepabitis B (zoltaczka), bo caluje te pizdki
      godzinami i nie potrzebuje przykrych doswiadczen.
    • Gość: kluba1 Re: Szczepienia przeciw ospie w USA IP: *.we.client2.attbi.com 16.12.02, 16:38
      Bardziej mnie interesuje, czy musze ponownie byc szczepiona jesli dostalam
      szczepionke lata temu w Polsce. Czy ktos wie ? Czy ponowne przyjecie
      szczepionki moze byc szkodliwe?
      • Gość: Tomek Re: Szczepienia przeciw ospie w USA IP: *.broadcom.com 16.12.02, 18:15
        To jest szczepionka jednorazowa.
        My, szczepieni, juz nie musimy.
        • Gość: echo Re: Szczepienia przeciw ospie w USA IP: *.sympatico.ca 16.12.02, 18:30
          Jak podaje CNN, również i ci, co byli kiedyś szczepieni powinni poddać się temu
          szczepieniu.
          "Zbyt dawno te szczepienia były przeprowadzane, aby one chroniły was przed
          zakażeniem tej choroby."
          Podają oni również, ze ponowne szczepienie przechodzi się łatwiej i możliwość
          zakażenia przez szczepienie jest o wiele mniejsza.
          • nsdap Re: Szczepienia przeciw ospie w USA 16.12.02, 19:03
            niech oni siebie i swoje dzieci, ch. zaszczepia. A jak cos nie wyjdzie tak jak
            powinno, to albo sie zapra albo przeprosza i dadza $200 spdkobiercom (reszta na
            prawnikow). Znajoma zaszczepila sie przeciwko grypie i juz drugi tydzien chora.

Czy komus kiedykolwiek jakas szczepinka na cos pomogla?
            • Gość: kluba1 Re: Szczepienia przeciw ospie w USA IP: *.we.client2.attbi.com 16.12.02, 20:58
              nsdap napisała:

> niech oni siebie i swoje dzieci, ch. zaszczepia. A jak cos nie wyjdzie tak
              jak
              > powinno, to albo sie zapra albo przeprosza i dadza $200 spdkobiercom (reszta
              na
              >
              > prawnikow). Znajoma zaszczepila sie przeciwko grypie i juz drugi tydzien
              chora.
              >
              >
              > Czy komus kiedykolwiek jakas szczepinka na cos pomogla?
              Szczepionki bardzo pomagaja. Znajoma nie moze miec grypy po szczepionce -
              pewnie juz byla chora albo ma innego wirusa . Szczepienia naprawde dzialaja.
              Biore szczepionke przeciw grypie bo musze i widze roznice.
              • Gość: small-pox Re: Szczepienia przeciw ospie w USA IP: *.oc.oc.cox.net 17.12.02, 09:04

No, a ja sie tak zastanawiam - gdzie tu logika? Bo ja jakos jej nie widze.

Jesli szczepienia wprowadza sie prewencyjnie, na wypadek uzycia broni
                biologicznej przez Sadama czy innego, to po pierwsze skad pewnosc, ze bedzie
                on na tyle glupi, zeby fatygowac sie z bezuzyteczna bronia,(wg mnie byloby to
                czyste marnotrawstwo sil i srodkow), a po drugie,jesli nawet sie zdecyduje, to
                skad pewnosc, ze atakujacy wirus bedzie exactly taki sam jak ten w szczepionce,
                tzn. niezmutowany. Wishful thinking, zdaje sie.

Skad zalozenie, ze przez zaszczepienie paru milionow ludzi przeciwko ospie,
                z uwzglednieniem statystycznie dopuszczalnych wypadkow smiertelnych, uchroni
                sie narod przed epidemia. Lista chorob, ktorymi mozna potraktowac przeciwnika
                jest przeciez dosc dluga. Dlaczego wlasnie ospa?

Dla mnie wyglada to na swiadome manipulowanie ludzmi i cyniczne podkrecanie
                paniki, zeby kumple z farmaceutycznych biznesow sie oblowil.

No i ta ojcowska dbalosc o narod. Robi dobre wrazenie, przynajmniej na duzej
                jego czesci.

Acha, dzis napisali w NYT, ze rzad i senat nie bedzie sie szczepic. Nie moga
                stracic czujnosci przeciez, jakby jaka goraczka, albo co.
                • Gość: echo Bardzo slusznie IP: *.sympatico.ca 17.12.02, 16:35
                  Gość portalu: small-pox napisał(a):

>
                  > No, a ja sie tak zastanawiam - gdzie tu logika? Bo ja jakos jej nie widze.
                  >
                  > Jesli szczepienia wprowadza sie prewencyjnie, na wypadek uzycia broni
                  > biologicznej przez Sadama czy innego, to po pierwsze skad pewnosc, ze bedzie
                  > on na tyle glupi, zeby fatygowac sie z bezuzyteczna bronia,(wg mnie byloby to
                  > czyste marnotrawstwo sil i srodkow), a po drugie,jesli nawet sie zdecyduje,
                  to
                  > skad pewnosc, ze atakujacy wirus bedzie exactly taki sam jak ten w
                  > szczepionce, tzn. niezmutowany. Wishful thinking, zdaje sie.

Lecz im nie tyle zależy na „ojcowskiej dbałość o naród”, o której piszesz, co
                  na psychozie strachu i zagrożenia, którą celowo podtrzymują chłopcy z Białego
                  Domu. Jej celem jest wymuszenie poparcia przez ludzi działań militarnych na
                  Bliskim Wschodzie a co za tym idzie i wydatków na cele zbrojeniowe,
                  bezpieczeństwo i temu podobne kwestie. Psychozą ta również odwraca się uwagę od
                  rzeczywistych celów, jakie Biały Dom ma na Bliskim Wschodzie, czyli ropa.
                  • Gość: smallpox Re: hmm IP: *.oc.oc.cox.net 18.12.02, 00:12

Z ta "ojcowska dbaloscia" to mialo byc ironiczne, szkoda, ze nie wyszlo.
                    Generalnie mamy podobne zdanie. Ale my jestesmy Polakami - krnabrnymi i
                    anarchicznymi.

I tu nasuwa mi sie pewna refleksja: podwazanie autorytetow i krytykowanie
                    wladzy my, Polacy mamy podobno we krwi.

Amerykanie, przynajmniej ich wiekszosc, akceptuja posuniecia wladzy. Ufaja jej.
                    Nie chce oczywiscie powiedziec, ze jestesmy madrzejsi, sprytniejsi czy co tam
                    jeszcze, bo to jawna bzdura. Jestesmy co najwyzej ostrozniejsi.

No i jak myslicie?
                    Komu jest wygodniej zyc?
                    (....oczywiscie, zanim sie padnie od ospy czy od innego waglika))))
                    • Gość: echo Hmm * 2 IP: *.sympatico.ca 18.12.02, 01:15
                      Czy to samo byś powiedział o tej Ameryce, w której rządził Al Capone?
                      Jak ona by wyglądała gdyby nie było dwóch wojen światowych i rewolucji
                      bolszewickiej w Europie?
                      Dystans, jaki dzielił zniszczoną Europę z USA prawie się wyrównał a szanse,
                      jaką mieli Amerykanie w tamtych latach zaprzepaścili. Dlatego miedzy innymi
                      dzisiaj muszą szukać rezerw ropy naftowej jak nie w Afganistanie to na Bliskim
                      Wschodzie, co im coraz trudniej przychodzi - trudniej, bo nie łatwo jest to
                      ukryć przed ich posłusznym społeczeństwem, które tez ma swoje sumienie.
                      Stad taki duży nacisk daje się na reklamę i propagandę w USA, jak w każdym
                      innym kraju zresztą.
                      Jak to ktoś kiedyś powiedział: to okazja czyni z człowieka złodziejem.
                      • Gość: smallpox Re:wygodnie jest ufac IP: *.oc.oc.cox.net 18.12.02, 01:47

Mam dzis pecha.I tylko mi sie wydaje, ze pisze w miare jasno. )))

Chodzilo mi mianowicie o to dreczace i niewygodne uczucie, kiedy czujemy, ze
                        nami kreca,ze jestesmy manipulowani i mowimy o tym dookola, a taki koles z boku
                        usmiecha sie uprzejmie i mowi, ze to przesada, a my jestesmy przewrazliwieni a
                        tak w ogole to wladza ma racje.

Wygoda, to to spokojne i pewne uczucie, ze jestesmy dobrze rzadzeni i nie
                        musimy jakos specjalnie patrzec wladzy na rece.
                        O!
                        I tego czasem Amerykanom zazdroszcze.

No, to o to mi chodzilo, a Ty, echo, z Al Caponem i z rewolucja bolszewicka....

• Gość: echo Re:wygodnie jest ufac IP: *.sympatico.ca 18.12.02, 01:56
                          nie masz pecha - rozszerzylem temat celowo
                        • Gość: capone Re:wygodnie jest ufac IP: nwmrbc* / *.bc.hsia.telus.net 18.12.02, 02:43
                          wladza w usa jest tak samo skorumpowana jak gdziekolwiek.
                    • Gość: Tomek Re: hmm IP: *.broadcom.com 18.12.02, 01:25
                      Witam z Orange County sasiada/dke.
        • luiza-w-ogrodzie Re: Szczepienia przeciw ospie w USA 18.12.02, 02:47
          Szczepienie uodparnia przeciwko ospie tylko na jakies 10-20 lat. Jezeli
          byliscie szczepieni w dziecinstwie, to moze nie wystarczyc.
          -
          Luiza-w-Ogrodzie
    • nsdap krotko mowiac, mamy nowa gwiazde foruma: smallpox 18.12.02, 03:18
      "No, a ja sie tak zastanawiam - gdzie tu logika? Bo ja jakos jej nie widze.

Jesli szczepienia wprowadza sie prewencyjnie, na wypadek uzycia broni
      biologicznej przez Sadama czy innego, to po pierwsze skad pewnosc, ze bedzie
      on na tyle glupi, zeby fatygowac sie z bezuzyteczna bronia,(wg mnie byloby to
      czyste marnotrawstwo sil i srodkow), a po drugie,jesli nawet sie zdecyduje, to
      skad pewnosc, ze atakujacy wirus bedzie exactly taki sam jak ten w szczepionce,
      tzn. niezmutowany. Wishful thinking, zdaje sie.

Skad zalozenie, ze przez zaszczepienie paru milionow ludzi przeciwko ospie,
      z uwzglednieniem statystycznie dopuszczalnych wypadkow smiertelnych, uchroni
      sie narod przed epidemia. Lista chorob, ktorymi mozna potraktowac przeciwnika
      jest przeciez dosc dluga. Dlaczego wlasnie ospa?

Dla mnie wyglada to na swiadome manipulowanie ludzmi i cyniczne podkrecanie
      paniki, zeby kumple z farmaceutycznych biznesow sie oblowil.

No i ta ojcowska dbalosc o narod. Robi dobre wrazenie, przynajmniej na duzej
      jego czesci.

Acha, dzis napisali w NYT, ze rzad i senat nie bedzie sie szczepic. Nie moga
      stracic czujnosci przeciez, jakby jaka goraczka, albo co."

a reszta niech mu podziekuje. Ja zaczynam: dziekuje za twoj post bo mnie tu
      rozni tacy w glowie macili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka