Dodaj do ulubionych

"wiezniowie dzieciom "

20.12.02, 13:20
" Więźniowie dzieciom

Piątek, 20 grudnia 2002r.

Zakład Karny w Fordonie odwiedził wczoraj ks. arcybiskup metropolita
gnieźnieński Henryk Muszyński. Dostojny gość spotkał się z kadrą i
osadzonymi, przełamał się z nimi opłatkiem, wyłuchał też kolęd. Specjalnym
akcentem spotkania było poświęcenie przez ks. arcybiskupa dwóch szopek
bożonarodzeniowych, wykonanych przez więźniów. Obie szopki trafią już wkrótce
jako wigilijny dar dla dzieci z Domów Dziecka w Gniewkowie i Głuchowie. Był
to pomysł znanego naszym Czytelnikom Andrzeja Kanieckiego, który niegdyś
walczył o wyjaśnienie okoliczności tragicznej śmierci syna, a ostatnio
zaangażował się w pomoc wychowankom domów dziecka. Pan Andrzej skontaktował
się z fordońskim Zakładem Karnym i zaproponował, aby więźniowie zrobili
prezent dla dzieci - noworoczną szopkę.

- Trzej osadzeni podjęli się tego zadania. Początkowo szopka miała być jedna,
ale stanęło na dwóch. Skazani starali się najlepiej jak umieli. Zrobili nawet
podświetlenie tekturowych figurek w stajenkach - mówi kpt. Grzegorz Kondel,
kierownik działu penitencjarnego w ZK Fordon.

jar - Express Bydgoski "
bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html
skladam serdeczne Podziekowanie wszystkim "ludziom dobrej woli "
oraz zapraszam do wspolnego dzialania

radca
Obserwuj wątek
    • ozpo| Re: 'wiezniowie dzieciom ' 20.12.02, 17:14
      radca napisał:

> " Więźniowie dzieciom
      >
      > Piątek, 20 grudnia 2002r.
      >
      > Zakład Karny w Fordonie odwiedził wczoraj ks. arcybiskup metropolita
      > gnieźnieński Henryk Muszyński. Dostojny gość spotkał się z kadrą i
      > osadzonymi, przełamał się z nimi opłatkiem, wyłuchał też kolęd. Specjalnym
      > akcentem spotkania było poświęcenie przez ks. arcybiskupa dwóch szopek
      > bożonarodzeniowych, wykonanych przez więźniów. Obie szopki trafią już wkrótce
      > jako wigilijny dar dla dzieci z Domów Dziecka w Gniewkowie i Głuchowie. Był
      > to pomysł znanego naszym Czytelnikom Andrzeja Kanieckiego, który niegdyś
      > walczył o wyjaśnienie okoliczności tragicznej śmierci syna, a ostatnio
      > zaangażował się w pomoc wychowankom domów dziecka. Pan Andrzej skontaktował
      > się z fordońskim Zakładem Karnym i zaproponował, aby więźniowie zrobili
      > prezent dla dzieci - noworoczną szopkę.
      >
      > - Trzej osadzeni podjęli się tego zadania. Początkowo szopka miała być jedna,
      > ale stanęło na dwóch. Skazani starali się najlepiej jak umieli. Zrobili nawet
      > podświetlenie tekturowych figurek w stajenkach - mówi kpt. Grzegorz Kondel,
      > kierownik działu penitencjarnego w ZK Fordon.
      >
      > jar - Express Bydgoski "
      > <a
      href="bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html"target="_blank"
      > >bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html</a>
      > skladam serdeczne Podziekowanie wszystkim "ludziom dobrej woli "
      > oraz zapraszam do wspolnego dzialania
      >
      > radca

wydrukuj , w oprawke i przestan wreszcie nudzic!!!!

--
      Miedzy rajem a szopka.
      • Gość: termos Re: 'wiezniowie dzieciom ' IP: 213.78.102.* 20.12.02, 17:45
        ozpo| napisał:

> radca napisał:
        >
        > > " Więźniowie dzieciom
        > >
        > > Piątek, 20 grudnia 2002r.
        > >
        > > Zakład Karny w Fordonie odwiedził wczoraj ks. arcybiskup metropolita
        > > gnieźnieński Henryk Muszyński. Dostojny gość spotkał się z kadrą i
        > > osadzonymi, przełamał się z nimi opłatkiem, wyłuchał też kolęd. Specjalnym
        >
        > > akcentem spotkania było poświęcenie przez ks. arcybiskupa dwóch szopek
        > > bożonarodzeniowych, wykonanych przez więźniów. Obie szopki trafią już wkró
        > tce
        > > jako wigilijny dar dla dzieci z Domów Dziecka w Gniewkowie i Głuchowie. By
        > ł
        > > to pomysł znanego naszym Czytelnikom Andrzeja Kanieckiego, który niegdyś
        > > walczył o wyjaśnienie okoliczności tragicznej śmierci syna, a ostatnio
        > > zaangażował się w pomoc wychowankom domów dziecka. Pan Andrzej skontaktowa
        > ł
        > > się z fordońskim Zakładem Karnym i zaproponował, aby więźniowie zrobili
        > > prezent dla dzieci - noworoczną szopkę.
        > >
        > > - Trzej osadzeni podjęli się tego zadania. Początkowo szopka miała być jed
        > na,
        > > ale stanęło na dwóch. Skazani starali się najlepiej jak umieli. Zrobili na
        > wet
        > > podświetlenie tekturowych figurek w stajenkach - mówi kpt. Grzegorz Kondel
        > ,
        > > kierownik działu penitencjarnego w ZK Fordon.
        > >
        > > jar - Express Bydgoski "
        > > <a
        > href="<a
        href="bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html"target="_
        >
        blank""target="_blank">bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html"target="
        > _blank"</a>
        > > >bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html</a>
        > > skladam serdeczne Podziekowanie wszystkim "ludziom dobrej woli "
        > > oraz zapraszam do wspolnego dzialania
        > >
        > > radca
        >
        >
        > wydrukuj , w oprawke i przestan wreszcie nudzic!!!!
        >
        > --
        > Miedzy rajem a szopka.

Jakie wydrukuj?Radca zapewne kupil sobie 30 egzemplarzy.
        Haha, pozdro radco, piekny sukces
        • ozpo| Re: 'wiezniowie dzieciom ' 20.12.02, 18:28
          Gość portalu: termos napisał(a):

> ozpo| napisał:
          >
          > > radca napisał:
          > >
          > > > " Więźniowie dzieciom
          > > >
          > > > Piątek, 20 grudnia 2002r.
          > > >
          > > > Zakład Karny w Fordonie odwiedził wczoraj ks. arcybiskup metropolita
          > > > gnieźnieński Henryk Muszyński. Dostojny gość spotkał się z kadrą i
          > > > osadzonymi, przełamał się z nimi opłatkiem, wyłuchał też kolęd. Specj
          > alnym
          > >
          > > > akcentem spotkania było poświęcenie przez ks. arcybiskupa dwóch szope
          > k
          > > > bożonarodzeniowych, wykonanych przez więźniów. Obie szopki trafią już
          > wkró
          > > tce
          > > > jako wigilijny dar dla dzieci z Domów Dziecka w Gniewkowie i Głuchowi
          > e. By
          > > ł
          > > > to pomysł znanego naszym Czytelnikom Andrzeja Kanieckiego, który nieg
          > dyś
          > > > walczył o wyjaśnienie okoliczności tragicznej śmierci syna, a ostatni
          > o
          > > > zaangażował się w pomoc wychowankom domów dziecka. Pan Andrzej skonta
          > ktowa
          > > ł
          > > > się z fordońskim Zakładem Karnym i zaproponował, aby więźniowie zrobi
          > li
          > > > prezent dla dzieci - noworoczną szopkę.
          > > >
          > > > - Trzej osadzeni podjęli się tego zadania. Początkowo szopka miała by
          > ć jed
          > > na,
          > > > ale stanęło na dwóch. Skazani starali się najlepiej jak umieli. Zrobi
          > li na
          > > wet
          > > > podświetlenie tekturowych figurek w stajenkach - mówi kpt. Grzegorz K
          > ondel
          > > ,
          > > > kierownik działu penitencjarnego w ZK Fordon.
          > > >
          > > > jar - Express Bydgoski "
          > > > <a
          > > href="<a
          > href="<a
          href="bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html"target="_
          > "target="_blank">bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html"target="_</a>
          > >
          > blank""target="_blank">bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html"targe
          > t="
          > > _blank"</a>
          > > > >bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html</a>
          > > > skladam serdeczne Podziekowanie wszystkim "ludziom dobrej woli "
          > > > oraz zapraszam do wspolnego dzialania
          > > >
          > > > radca
          > >
          > >
          > > wydrukuj , w oprawke i przestan wreszcie nudzic!!!!
          > >
          > > --
          > > Miedzy rajem a szopka.
          >
          > Jakie wydrukuj?Radca zapewne kupil sobie 30 egzemplarzy.
          > Haha, pozdro radco, piekny sukces

a co z chomikiem?gdzie zdjecie chomika?co to chomik na nic sobie nie zasluzyl
          nawet na nowa klatke?

--
          Miedzy rajem a troska o chomika.
          • radca Re: 'wiezniowie dzieciom ' 20.12.02, 19:22
            Drodzy Przyjaciele z Forum

Ukazujac ten tekst zdawalem sobie sprawe,ze moge byc roznie odebrany.
            Jednak sie zdecydowalem - wiecie dlaczego ? smile
            Otoz caly czas traktuje te wszystkie Akcje Pomocy ( od pewnego czasu pod
            haslem "chomika " ) - jako nasze wspolne dzialanie.Kazdy niewatpliwie, ma w tym
            jakis udzial.Nawet ten,ktory ukazuje swoje watpliwosci .Kazda Pomoc,kazda
            najdrobniejsza uwaga - jest bardzo cenna.To,ze wiezniowie wykonali te SZopki
            Bozonarodzeniowe - napewno ma wielkie znaczenie.Nie jest to moze jakas forma
            pomocy materialnej.Lecz spojrzmy....czyz nie ma to moralnego znaczenia ?
            Napewno, taki zwykly "ludzki odruch dobrej woli ".Widocznie tak
            jakos Opatrznosc Boska sprawila,ze zostaly jeszcze poswiecone przez ksiedza
            Arcybiskupa.Mnie ogromnie to wzruszylo.Ta wiadomosc jest dla mnie osobiscie
            najlepszym Prezentem - jakiego nawet nie moglem sobie wyobrazic.

Dlatego Drodzy Przyjaciele pragnalem sie z Wami podzielic ta - jak,ze mila
            wiadomoscia.Mam nadzieje,ze nie bedziecie mi mieli tego za zle.
            Ja sie bardzo z tego ciesze .Jutro - w sobote, Szopki Bozonarodzeniowe powedruja
            jako Dar Bozonarodzeniowy od Wiezniow - do DOmow Dziecka.

Pozdrawiam serdecznie

radca
            • ozpo| Re: 'wiezniowie dzieciom ' 20.12.02, 21:57
              radca napisał:

> Drodzy Przyjaciele z Forum
              >
              > Ukazujac ten tekst zdawalem sobie sprawe,ze moge byc roznie odebrany.
              > Jednak sie zdecydowalem - wiecie dlaczego ? smile
              > Otoz caly czas traktuje te wszystkie Akcje Pomocy ( od pewnego czasu pod
              > haslem "chomika " ) - jako nasze wspolne dzialanie.Kazdy niewatpliwie, ma w
              tym
              > jakis udzial.Nawet ten,ktory ukazuje swoje watpliwosci .Kazda Pomoc,kazda
              > najdrobniejsza uwaga - jest bardzo cenna.To,ze wiezniowie wykonali te SZopki
              > Bozonarodzeniowe - napewno ma wielkie znaczenie.Nie jest to moze jakas forma
              > pomocy materialnej.Lecz spojrzmy....czyz nie ma to moralnego znaczenia ?
              > Napewno, taki zwykly "ludzki odruch dobrej woli ".Widocznie tak
              > jakos Opatrznosc Boska sprawila,ze zostaly jeszcze poswiecone przez ksiedza
              > Arcybiskupa.Mnie ogromnie to wzruszylo.Ta wiadomosc jest dla mnie osobiscie
              > najlepszym Prezentem - jakiego nawet nie moglem sobie wyobrazic.
              >
              > Dlatego Drodzy Przyjaciele pragnalem sie z Wami podzielic ta - jak,ze mila
              > wiadomoscia.Mam nadzieje,ze nie bedziecie mi mieli tego za zle.
              > Ja sie bardzo z tego ciesze .Jutro - w sobote, Szopki Bozonarodzeniowe
              powedruj
              > a
              > jako Dar Bozonarodzeniowy od Wiezniow - do DOmow Dziecka.
              >
              > Pozdrawiam serdecznie
              >
              > radca

Ja na Twoim miejscu zapoznalbym ich osobiscie ...dzieciaki z
              kryminalistami.Niech zobacza ze za kartkami tez mozna na czlowieka wyjsc .

--
              Miedzy rajem z daleka od ciupy.
              • radca w kazdym czlowieku jest wiele DOBRA 20.12.02, 23:27
                ozpo| napisał:

> Ja na Twoim miejscu zapoznalbym ich osobiscie ...dzieciaki z
                > kryminalistami.Niech zobacza ze za kartkami tez mozna na czlowieka wyjsc .

- Zawsze uwazalem,ze W KAZDYM CZLOWIEKU NAPEWNO JEST WIELE DOBRA - LECZ TRZEBA
                UMIEC TO DOBRO WYDOBYC.

- ktos kiedys tez powiedzial,ze " zli ludzie tez maja dobra dusze "

Lecz warto moze tutaj zacytowac slowa Naszego Papieza : " ZLO DOBREM ZWYCIEZAJ "

radca
                • ozpo| Re: w kazdym czlowieku jest wiele DOBRA 20.12.02, 23:37
                  radca napisał:

> ozpo| napisał:
                  >
                  > > Ja na Twoim miejscu zapoznalbym ich osobiscie ...dzieciaki z
                  > > kryminalistami.Niech zobacza ze za kartkami tez mozna na czlowieka wyjsc .
                  >
                  > - Zawsze uwazalem,ze W KAZDYM CZLOWIEKU NAPEWNO JEST WIELE DOBRA - LECZ TRZEBA
                  > UMIEC TO DOBRO WYDOBYC.

Tak ,szczegolnie u kryminalistow, Ty umiales wydobyc to dobro wiec ponownie
                  proponuje abys zorganizowal spotkanie dla dzieci z kryminalistami.Nazbierales
                  juz chyba sporo kasy aby im zafundowac wycieczke do pierdla.

--
                  Miedzy rajem z daleka od pierdla.
                  • radca "nazbierales juz duzo kasy " ? oj, jednak nie 20.12.02, 23:50
                    ozpo| napisał:

> radca napisał:
                    >
                    > > ozpo| napisał:
                    > >
                    > > > Ja na Twoim miejscu zapoznalbym ich osobiscie ...dzieciaki z
                    > > > kryminalistami.Niech zobacza ze za kartkami tez mozna na czlowieka wy
                    > jsc .
                    > >
                    > > - Zawsze uwazalem,ze W KAZDYM CZLOWIEKU NAPEWNO JEST WIELE DOBRA - LECZ TR
                    > ZEBA
                    > > UMIEC TO DOBRO WYDOBYC.
                    >
                    >
                    >
                    > Tak ,szczegolnie u kryminalistow, Ty umiales wydobyc to dobro wiec ponownie
                    > proponuje abys zorganizowal spotkanie dla dzieci z kryminalistami.Nazbierales
                    > juz chyba sporo kasy aby im zafundowac wycieczke do pierdla.
                    >
                    > --
                    > Miedzy rajem z daleka od pierdla.

- czy nazbieralem kasy ? Otoz musze Tobie powiedziec,ze nie "nazbieralem" nawet
                    jednej zlotowki.Jak zdazyles zapewne zauwazyc i sie zorientowac :
                    ja organizuje tzn. staram sie zorganizowac pomoce dla podopiecznych w Domach
                    Dziecka.Lecz te Pomoce trafiaja bezposrednio tam - nie przechodza przez
                    "moje rece ".

Wszystko cokolwiek czynie osobiscie - czynie za swoje prywatne pieniadze.
                    Nie narzekam - mam z tego OGROMNA SATYSFAKCJE.
                    To co wydaje przy tych dzialaniach - to uwazam,ze ;
                    NIE BEDE PRZEZ TO DUZO BIEDNIEJSZY, ALE NIE BYLBYM NAPEWNO DUZO BOGATSZY.

Lecz napewno jestem przez to o wiele BOGATSZY W PRZEZYCIA ZYCIOWE.

pozdrawiam
                    radca
                    • ozpo| Re: 'nazbierales juz duzo kasy ' ? oj, jednak 20.12.02, 23:59
                      radca napisał:

> ozpo| napisał:
                      >
                      > > radca napisał:
                      > >
                      > > > ozpo| napisał:
                      > > >
                      > > > > Ja na Twoim miejscu zapoznalbym ich osobiscie ...dzieciaki z
                      > > > > kryminalistami.Niech zobacza ze za kartkami tez mozna na czlowie
                      > ka wy
                      > > jsc .
                      > > >
                      > > > - Zawsze uwazalem,ze W KAZDYM CZLOWIEKU NAPEWNO JEST WIELE DOBRA - LE
                      > CZ TR
                      > > ZEBA
                      > > > UMIEC TO DOBRO WYDOBYC.
                      > >
                      > >
                      > >
                      > > Tak ,szczegolnie u kryminalistow, Ty umiales wydobyc to dobro wiec ponowni
                      > e
                      > > proponuje abys zorganizowal spotkanie dla dzieci z kryminalistami.Nazbiera
                      > les
                      > > juz chyba sporo kasy aby im zafundowac wycieczke do pierdla.
                      > >
                      > > --
                      > > Miedzy rajem z daleka od pierdla.
                      >
                      >
                      > - czy nazbieralem kasy ? Otoz musze Tobie powiedziec,ze nie "nazbieralem"
                      nawet
                      > jednej zlotowki.Jak zdazyles zapewne zauwazyc i sie zorientowac :
                      > ja organizuje tzn. staram sie zorganizowac pomoce dla podopiecznych w
                      Domach
                      > Dziecka.Lecz te Pomoce trafiaja bezposrednio tam - nie przechodza przez
                      > "moje rece ".

oj to niedobrze, chomik nawet nie wie ile naprawde udzieli sie potrzebujacymsad
                      zawiodles mnie radco.wiecej nie wysle nic w obce rece.

> Wszystko cokolwiek czynie osobiscie - czynie za swoje prywatne pieniadze.
                      > Nie narzekam - mam z tego OGROMNA SATYSFAKCJE.
                      > To co wydaje przy tych dzialaniach - to uwazam,ze ;
                      > NIE BEDE PRZEZ TO DUZO BIEDNIEJSZY, ALE NIE BYLBYM NAPEWNO DUZO BOGATSZY.
                      >
                      > Lecz napewno jestem przez to o wiele BOGATSZY W PRZEZYCIA ZYCIOWE.
                      >
                      > pozdrawiam
                      > radca

no dobrze bujasz ile wlezie ale w dalszym ciagu nie wiem co myslisz na temat
                      spotkania dzieci z ofiarodawcami z pierdla.Czyz dzieci nie powinny poznac tych
                      z dobrym sercem?

--
                      • radca zaspiewaja koledy - jako podziekowanie 21.12.02, 00:12
                        ozpo| napisał:

> no dobrze bujasz ile wlezie ale w dalszym ciagu nie wiem co myslisz na temat
                        > spotkania dzieci z ofiarodawcami z pierdla.Czyz dzieci nie powinny poznac
                        tych z dobrym sercem?

--
                        > Miedzy rajem z daleka od pierdla.

- spotkania nie musi,poniewaz jest to niemozliwe.Lecz z tego co slyszalem,to ;
                        "dzieci wykonaja laurki podziekowalne oraz zaspiewaja koledy i nagraja to na
                        kasetach". To wszystko zostanie wyslane do Zakladu Karnego - jako
                        podziekowanie za DAR BOZONARODZENIOWY.

radca
                        • _szvvedka Re: zaspiewaja koledy - jako podziekowanie 21.12.02, 00:37
                          radca napisał:

> ozpo| napisał:
                          >
                          > > no dobrze bujasz ile wlezie ale w dalszym ciagu nie wiem co myslisz na tem
                          > at
                          > > spotkania dzieci z ofiarodawcami z pierdla.Czyz dzieci nie powinny poznac
                          > tych z dobrym sercem?
                          >
                          > --
                          > > Miedzy rajem z daleka od pierdla.
                          >
                          > - spotkania nie musi,poniewaz jest to niemozliwe.Lecz z tego co slyszalem,to ;
                          > "dzieci wykonaja laurki podziekowalne oraz zaspiewaja koledy i nagraja to
                          na
                          > kasetach". To wszystko zostanie wyslane do Zakladu Karnego - jako
                          > podziekowanie za DAR BOZONARODZENIOWY.
                          >
                          > radca

Przepraszam ze sie wtracam ale zaczelam sie zastanawiac nad tym co czytam.Moje
                          pytanie do Ciebie radco jest takie:Czy dzieci wiedza dla kogo nagrywaja te
                          koledy i komu te laurki zostana dostarczone?
                          Osobiscie tez mam watpliowsci co do tej kombinacji , osierocone dzieci z
                          ludzmi z zakladu karnego.No chyba ze nie maja pojecia o niczym i powiecie im ze
                          to sasiad sie tak sie poswiecil...?
                          • radca Re: zaspiewaja koledy - jako podziekowanie 21.12.02, 01:12
                            _szvvedka napisała:

> Przepraszam ze sie wtracam ale zaczelam sie zastanawiac nad tym co
                            czytam.Moje
                            > pytanie do Ciebie radco jest takie:Czy dzieci wiedza dla kogo nagrywaja te
                            > koledy i komu te laurki zostana dostarczone?
                            > Osobiscie tez mam watpliowsci co do tej kombinacji , osierocone dzieci z
                            > ludzmi z zakladu karnego.No chyba ze nie maja pojecia o niczym i powiecie im
                            ze
                            >
                            > to sasiad sie tak sie poswiecil...?

- tym to juz zajmuje sie szefostwo Domu Dziecka.Tak daleko nie siegaja moje
                            kompetencje.Bc moze polega to na wykonaniu "wiekszej ilosci podziekowan",
                            a nastepnie wyslane i dzieci wcale nie beda w to wnikaly - gdzie i do kogo ?
                            Mysle,ze wlasnie tak to powinno wygladac,ale jak juz napisalem - nie ja
                            podejmuje decyzje.

radca

ps. koledy beda na kasetach i rozeslane przez dyrekcje.
                            • _szvvedka Re: zaspiewaja koledy - jako podziekowanie 21.12.02, 01:17
                              radca napisał:

> _szvvedka napisała:
                              >
                              > > Przepraszam ze sie wtracam ale zaczelam sie zastanawiac nad tym co
                              > czytam.Moje
                              > > pytanie do Ciebie radco jest takie:Czy dzieci wiedza dla kogo nagrywaja te
                              >
                              > > koledy i komu te laurki zostana dostarczone?
                              > > Osobiscie tez mam watpliowsci co do tej kombinacji , osierocone dzieci z
                              > > ludzmi z zakladu karnego.No chyba ze nie maja pojecia o niczym i powiecie
                              > im
                              > ze
                              > >
                              > > to sasiad sie tak sie poswiecil...?
                              >
                              > - tym to juz zajmuje sie szefostwo Domu Dziecka.Tak daleko nie siegaja moje
                              > kompetencje.Bc moze polega to na wykonaniu "wiekszej ilosci podziekowan",
                              > a nastepnie wyslane i dzieci wcale nie beda w to wnikaly - gdzie i do kogo ?
                              > Mysle,ze wlasnie tak to powinno wygladac,ale jak juz napisalem - nie ja
                              > podejmuje decyzje.
                              >
                              > radca
                              >
                              > ps. koledy beda na kasetach i rozeslane przez dyrekcje.

Uhmm...czyli tak jak wczesniej stwierdzialam lepeij nic nie wysylac .Smierdzi
                              mi tu oszustwem.Przepraszam za slownictwo ale inaczej tego nazwac nie mozna.
                              Ty naciagasz ludzi na kase, szukasz osob dobrej woli a w asumie tak szczerze
                              mowiac to nikt na 100% nie wie gdzie te datki dochodza i w czyje rece.Albo Ty
                              swirujesz albo faktycznie jestes jednyn z zakladu karnego.Warto by ludzi
                              ostrzec przed smierdzaca robota Radcy.Mam jednak nadziej ze wiekszosc
                              forumowiczow przeczyta ten watek i pomysli dwa razy zanim siegnie do kieszeni.
                              • radca zarzuty oszustwa ? 21.12.02, 01:28
                                _szvvedka napisała:

> Uhmm...czyli tak jak wczesniej stwierdzialam lepeij nic nie wysylac .Smierdzi
                                > mi tu oszustwem.Przepraszam za slownictwo ale inaczej tego nazwac nie mozna.
                                > Ty naciagasz ludzi na kase, szukasz osob dobrej woli a w asumie tak szczerze
                                > mowiac to nikt na 100% nie wie gdzie te datki dochodza i w czyje rece.Albo Ty
                                > swirujesz albo faktycznie jestes jednyn z zakladu karnego.Warto by ludzi
                                > ostrzec przed smierdzaca robota Radcy.Mam jednak nadziej ze wiekszosc
                                > forumowiczow przeczyta ten watek i pomysli dwa razy zanim siegnie do kieszeni.

- nikt cie do niczego nie zmusza,nikt cie nie ciagnie na sile,aby dac dla
                                dzieci.Jesli uwazasz,ze "smierdzi oszustwem " - nie dawaj i bardzo sie ciesz z
                                tego.Jesli tylko tak myslisz.

Miedzy nami jednak jest taka roznica,ze mnie kazdy moze poznac i dowiedziec
                                sie - kto ja jestem,poniewaz nie ukrywam sie:
                                chomik.kip.pl
                                tam mozna mnie nawet zobaczyc.Lecz ty,ktory tak kogos pomawiasz o oszustwo i
                                chcesz przestrzegac przed "oszustem radca " - ukrywasz sie za jakims nickiem -
                                udajac calkiem kogos innego.

a wiec.... ???

kto tutaj jest bardziej uczciwy ???

radca
                                • _szvvedka Re: zarzuty oszustwa ? 21.12.02, 01:36
                                  radca napisał:

> _szvvedka napisała:
                                  >
                                  > > Uhmm...czyli tak jak wczesniej stwierdzialam lepeij nic nie wysylac .Smier
                                  > dzi
                                  > > mi tu oszustwem.Przepraszam za slownictwo ale inaczej tego nazwac nie mozn
                                  > a.
                                  > > Ty naciagasz ludzi na kase, szukasz osob dobrej woli a w asumie tak szczer
                                  > ze
                                  > > mowiac to nikt na 100% nie wie gdzie te datki dochodza i w czyje rece.Albo
                                  > Ty
                                  > > swirujesz albo faktycznie jestes jednyn z zakladu karnego.Warto by ludzi
                                  > > ostrzec przed smierdzaca robota Radcy.Mam jednak nadziej ze wiekszosc
                                  > > forumowiczow przeczyta ten watek i pomysli dwa razy zanim siegnie do kiesz
                                  > eni.
                                  >
                                  >
                                  > - nikt cie do niczego nie zmusza,nikt cie nie ciagnie na sile,aby dac dla
                                  > dzieci.Jesli uwazasz,ze "smierdzi oszustwem " - nie dawaj i bardzo sie ciesz
                                  z
                                  > tego.Jesli tylko tak myslisz.
                                  >
                                  > Miedzy nami jednak jest taka roznica,ze mnie kazdy moze poznac i dowiedziec
                                  > sie - kto ja jestem,poniewaz nie ukrywam sie:
                                  > <a href="http://chomik.kip.pl"target="_blank">chomik.kip.pl</a>
                                  > tam mozna mnie nawet zobaczyc.Lecz ty,ktory tak kogos pomawiasz o oszustwo i
                                  > chcesz przestrzegac przed "oszustem radca " - ukrywasz sie za jakims nickiem -

> udajac calkiem kogos innego.
                                  >
                                  > a wiec.... ???
                                  >
                                  > kto tutaj jest bardziej uczciwy ???
                                  >
                                  > radca
                                  Nie rozumie dlaczego sie tak oburzyles.Czyzbys mial nieczyste sumienie?
                                  Ja nie twierdze ze mnie do czegos zmuszasz.Chcialam pomoc ale doszlam do
                                  wniosku ze odpuszcze sobie tym razem, przede wszystkim z tego wzgledu ,ze za
                                  duzo tutaj posrednikow a nie wiadomo kto jest ostatcznym odbiorca.
                                  Chwalisz sie tutaj szopkami przez zaklad karny wykonanych a dzieci nawet nie
                                  widza skad to pochodzi.Beda dziekowac w niewiadoma.Z tych wlasnie powodow mi tu
                                  smierdzi oszustwem.Malo to takich na swiecie ktorzy sie ( niby) nie ukrywaja ,
                                  szukaja ludzi dobrej woli itd .To ze Ty wlepisz jakas fotke na strone
                                  internetowa o niczym nie swiadczy.Kto tam Radco naprawde wie kim Ty jestes?(Sam
                                  moze nie wiesz )
                                • ozpo| radca pierdnal, narobil smrodu 21.12.02, 02:06
                                  radca napisał:

> _szvvedka napisała:
                                  >
                                  > > Uhmm...czyli tak jak wczesniej stwierdzialam lepeij nic nie wysylac .Smier
                                  > dzi
                                  > > mi tu oszustwem.Przepraszam za slownictwo ale inaczej tego nazwac nie mozn
                                  > a.
                                  > > Ty naciagasz ludzi na kase, szukasz osob dobrej woli a w asumie tak szczer
                                  > ze
                                  > > mowiac to nikt na 100% nie wie gdzie te datki dochodza i w czyje rece.Albo
                                  > Ty
                                  > > swirujesz albo faktycznie jestes jednyn z zakladu karnego.Warto by ludzi
                                  > > ostrzec przed smierdzaca robota Radcy.Mam jednak nadziej ze wiekszosc
                                  > > forumowiczow przeczyta ten watek i pomysli dwa razy zanim siegnie do kiesz
                                  > eni.
                                  >
                                  >
                                  > - nikt cie do niczego nie zmusza,nikt cie nie ciagnie na sile,aby dac dla
                                  > dzieci.Jesli uwazasz,ze "smierdzi oszustwem " - nie dawaj i bardzo sie ciesz
                                  z
                                  > tego.Jesli tylko tak myslisz.
                                  >
                                  > Miedzy nami jednak jest taka roznica,ze mnie kazdy moze poznac i dowiedziec
                                  > sie - kto ja jestem,poniewaz nie ukrywam sie:
                                  > <a href="http://chomik.kip.pl"target="_blank">chomik.kip.pl</a>
                                  > tam mozna mnie nawet zobaczyc.Lecz ty,ktory tak kogos pomawiasz o oszustwo i
                                  > chcesz przestrzegac przed "oszustem radca " - ukrywasz sie za jakims nickiem -

> udajac calkiem kogos innego.
                                  >
                                  > a wiec.... ???
                                  >
                                  > kto tutaj jest bardziej uczciwy ???
                                  >
                                  > radca

nie zdazyl nawet szwetce odpowiedziec na jej ostani post . spierdoli gdzie
                                  indziej szukac naiwniakow.
    • _szvvedka radco 21.12.02, 00:08
      radca napisał:

> " Więźniowie dzieciom
      >
      > Piątek, 20 grudnia 2002r.
      >
      > Zakład Karny w Fordonie odwiedził wczoraj ks. arcybiskup metropolita
      > gnieźnieński Henryk Muszyński. Dostojny gość spotkał się z kadrą i
      > osadzonymi, przełamał się z nimi opłatkiem, wyłuchał też kolęd. Specjalnym
      > akcentem spotkania było poświęcenie przez ks. arcybiskupa dwóch szopek
      > bożonarodzeniowych, wykonanych przez więźniów. Obie szopki trafią już wkrótce
      > jako wigilijny dar dla dzieci z Domów Dziecka w Gniewkowie i Głuchowie. Był
      > to pomysł znanego naszym Czytelnikom Andrzeja Kanieckiego, który niegdyś
      > walczył o wyjaśnienie okoliczności tragicznej śmierci syna, a ostatnio
      > zaangażował się w pomoc wychowankom domów dziecka. Pan Andrzej skontaktował
      > się z fordońskim Zakładem Karnym i zaproponował, aby więźniowie zrobili
      > prezent dla dzieci - noworoczną szopkę.
      >
      > - Trzej osadzeni podjęli się tego zadania. Początkowo szopka miała być jedna,
      > ale stanęło na dwóch. Skazani starali się najlepiej jak umieli. Zrobili nawet
      > podświetlenie tekturowych figurek w stajenkach - mówi kpt. Grzegorz Kondel,
      > kierownik działu penitencjarnego w ZK Fordon.
      >
      > jar - Express Bydgoski "
      > <a
      href="bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html"target="_blank"
      > >bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/234725.html</a>
      > skladam serdeczne Podziekowanie wszystkim "ludziom dobrej woli "
      > oraz zapraszam do wspolnego dzialania
      >
      > radca

Dlaczego nie umiesciles tego watku na Bisie tylko na spelunie.Ekskluzywny Bis
      sie marnujesad
      • radca Re: radco 21.12.02, 00:15
        Nie wiem co to jest BIS.Nigdy tam nie bylem i jak tam sie dostac ?

pozdrawiam serdecznie
        radca
        • _szvvedka Re: radco 21.12.02, 00:25
          radca napisał:

> Nie wiem co to jest BIS.Nigdy tam nie bylem i jak tam sie dostac ?
          >
          > pozdrawiam serdecznie
          > radca

Jezus Maria nawet nie pisz takich bzdur!!!!!
          • radca Re: radco 21.12.02, 00:30
            powaznie ,nie wiem jak sie tam wchodzi.Czy jest to dodatkowe Forum ?

pozdrawiam
            radca
            • _szvvedka POLONIA BIS!!!!! 21.12.02, 00:33
              radca napisał:

> powaznie ,nie wiem jak sie tam wchodzi.Czy jest to dodatkowe Forum ?
              >
              > pozdrawiam
              > radca

Toz to jedyne w swoim rodzaju forum.Prywatne forum Roberta!
              • _szvvedka Re: POLONIA BIS!!!!! adres 21.12.02, 00:41
                _szvvedka napisała:

> radca napisał:
                >
                > > powaznie ,nie wiem jak sie tam wchodzi.Czy jest to dodatkowe Forum ?
                > >
                > > pozdrawiam
                > > radca
                >
                > Toz to jedyne w swoim rodzaju forum.Prywatne forum Roberta!

www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10022
    • Gość: gadula Re: 'wiezniowie dzieciom ' IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 00:34
      radca napisa?:

> " Wie˛z´niowie dzieciom
      >
      > Pia˛tek, 20 grudnia 2002r.
      >
      > Zak?ad Karny w Fordonie odwiedzi? wczoraj ks. arcybiskup metropolita
      > gniez´nien´ski Henryk Muszyn´ski.

No jeszcze nic nie wiadomo, moze sprawdza klimaty dla Rydzyka. Wiezien
      w Toruniu jest zbyt ponury, hehe ...
      • radca Re: 'wiezniowie dzieciom ' 21.12.02, 00:48
        Gość portalu: gadula napisał(a):

> > Zak?ad Karny w Fordonie odwiedzi? wczoraj ks. arcybiskup metropolita
        > > gniez´nien´ski Henryk Muszyn´ski.
        >
        > No jeszcze nic nie wiadomo, moze sprawdza klimaty dla Rydzyka. Wiezien
        > w Toruniu jest zbyt ponury, hehe ...

oj, mylisz sie drogi Gadulo.Ksiadz Arcybiskup Henryk Muszynski to naprawde
        wielki Czlowiek, tak wiec "badz jednak dobrej mysli" - nie dopatruj sie nic,
        poza DOBRA WOLA .

pozdrawiam
        radca
        • Gość: gadula Re: 'wiezniowie dzieciom ' IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 00:58
          radca napisa?:

> oj, mylisz sie drogi Gadulo.Ksiadz Arcybiskup Henryk Muszynski to
          > naprawde wielki Czlowiek

A co on takiego zrobil? Gotuja cymbalom, piora im te czarne sukienki
          i jeszcze te tluste dupy woza w beemkach i merolach. Radco, chyba tak
          glupi to jeszcze nie jestes?
      • _szvvedka gdyby ozpol tu byl 21.12.02, 00:50

> radca napisa?:
        >
        > > " Wie˛z´niowie dzieciom
        > >
        > > Pia˛tek, 20 grudnia 2002r.
        > >
        > > Zak?ad Karny w Fordonie odwiedzi? wczoraj ks. arcybiskup metropolita
        > > gniez´nien´ski Henryk Muszyn´ski.
        >
        > No jeszcze nic nie wiadomo, moze sprawdza klimaty dla Rydzyka. Wiezien
        > w Toruniu jest zbyt ponury, hehe ...

To tak by Ci powiedzial: " Do budy szczekaczu, do budy obszczymurku"!
    • maczacz BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 00:43
      www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10022
      • radca Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 00:49
        dzieki serdeczne

radca
        • _szvvedka Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 00:52
          radca napisał:

> dzieki serdeczne
          >
          > radca

Radco ale wstepne trzeba wplacic.Byle kogo tam nie wpuszczamy a oplaty
          miesieczne bywaja rozne w zaleznosci od sytuacji.Robert oplaca straznikow raz w
          miesiacu.
          • _szvvedka Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 00:53
            _szvvedka napisała:

> radca napisał:
            >
            > > dzieki serdeczne
            > >
            > > radca
            >
            > Radco ale wstepne trzeba wplacic.Byle kogo tam nie wpuszczamy a oplaty
            > miesieczne bywaja rozne w zaleznosci od sytuacji.Robert oplaca straznikow raz
            w
            >
            > miesiacu.

A Ty podbno ostania 100 ( stowke) oddales na dom dziecka.Nic sie nie matrw
            pogadam z Robertem , wpiszemy Cie na liste honorowych gosci .
            • radca trzymam ta "stowke " ,aby sie zlozyc razem 21.12.02, 01:01
              _szvvedka napisała:

> _szvvedka napisała:
              >
              > > radca napisał:
              > >
              > > > dzieki serdeczne
              > > >
              > > > radca
              > >
              > > Radco ale wstepne trzeba wplacic.Byle kogo tam nie wpuszczamy a oplaty
              > > miesieczne bywaja rozne w zaleznosci od sytuacji.Robert oplaca straznikow
              > raz
              > w
              > >
              > > miesiacu.
              >
              > A Ty podbno ostania 100 ( stowke) oddales na dom dziecka.Nic sie nie matrw
              > pogadam z Robertem , wpiszemy Cie na liste honorowych gosci .

- wink)))))))))) fajnie

nie,nie oddalem jeszcze,trzymam jak pojade do kraju, to doloze do tego
              komputera.Moze uda sie mi przy pomocy roznych darczyncow zakupic chociaz jeden
              komputer dla tych dzieci i mlodziezy ?

Gdyby sie tak udalo i po troche by sie uzbieralo ? Byloby SUPER smile

radca
              • _szvvedka radco 21.12.02, 01:08
                radca napisał:

> _szvvedka napisała:
                >
                > > _szvvedka napisała:
                > >
                > > > radca napisał:
                > > >
                > > > > dzieki serdeczne
                > > > >
                > > > > radca
                > > >
                > > > Radco ale wstepne trzeba wplacic.Byle kogo tam nie wpuszczamy a oplat
                > y
                > > > miesieczne bywaja rozne w zaleznosci od sytuacji.Robert oplaca strazn
                > ikow
                > > raz
                > > w
                > > >
                > > > miesiacu.
                > >
                > > A Ty podbno ostania 100 ( stowke) oddales na dom dziecka.Nic sie nie matrw
                >
                > > pogadam z Robertem , wpiszemy Cie na liste honorowych gosci .
                >
                > - wink)))))))))) fajnie
                >
                > nie,nie oddalem jeszcze,trzymam jak pojade do kraju, to doloze do tego
                > komputera.Moze uda sie mi przy pomocy roznych darczyncow zakupic chociaz
                jeden
                > komputer dla tych dzieci i mlodziezy ?
                >
                > Gdyby sie tak udalo i po troche by sie uzbieralo ? Byloby SUPER smile
                >
                > radca

Z motyka na ksiezyc?

Ja tam powoli zaczynam w Ciebie watpic, nie odpowiadasz na wszystkie
                pytania .Dla nas to wazne co masz do powiedzenia , w ten sposob pozwoli nam Cie
                blizej poznac.Nie bede w slepo wysylala pieniedzy .Zaczynam myslec ze Ty jestes
                jednym z tych z Zakladu Karnego bo tak ciagle nawiajsz na ten temat.
                • radca Re: radco 21.12.02, 01:19
                  _szvvedka napisała:

> Z motyka na ksiezyc?

- napewno sie uda - musie sie udac,jesli sie tak bardzo chce smile

> Ja tam powoli zaczynam w Ciebie watpic, nie odpowiadasz na wszystkie
                  > pytania .Dla nas to wazne co masz do powiedzenia , w ten sposob pozwoli nam
                  Cie blizej poznac.Nie bede w slepo wysylala pieniedzy .Zaczynam myslec ze Ty
                  jestes jednym z tych z Zakladu Karnego bo tak ciagle nawiajsz na ten temat.

- zawsze jestem gotowy odpowiedziec na kazde pytanie.Nie jestem jednym z
                  zakladu karnego smile

radca
        • maczacz Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 00:53
          Tam jest wielu ludzi dobrej woli - Baloo, Robert, Kran, Karelia i inni ...
          Powodzenia, Radco!
          • Gość: gadula Re: BIS - adres dla Radcy! IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 00:55
            Zapomniales o Xurku - ona jest misjonarka (rozklada nogi dla bambusa)!
            • _szvvedka Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 00:56

> Zapomniales o Xurku - ona jest misjonarka (rozklada nogi dla bambusa)!

Chamie ...to karygodne co Ty wypisujesz!Zaraz zglosze do aniutka!
          • _szvvedka Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 00:55
            maczacz napisał:

> Tam jest wielu ludzi dobrej woli - Baloo, Robert, Kran, Karelia i inni ...
            > Powodzenia, Radco!

Zapomniales o aniutku( chociaz ta osatnio adwokatem zajeta ) , xurku , ozpolu ,
            luizie, liroju, pieknej anzie no i mnie przede wszystkim ale nie szkodzi.
            Uwazaj na larsona.Z nim to roznie bywa.
            pozdrawiam.
          • radca Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 01:02
            maczacz napisał:

> Tam jest wielu ludzi dobrej woli - Baloo, Robert, Kran, Karelia i inni ...
            > Powodzenia, Radco!

- dzieki,zawsze wierzylem w LUDZI smile

pozdrowienia
            radca
            • Gość: gadula Re: BIS - adres dla Radcy! IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 01:04
              Budujcie domy dziecka i wiezienia dobrom wolom, hehe ... idz juz kurwa
              spac, Ty stara fatygo!
              • _szvvedka Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 01:10

> Budujcie domy dziecka i wiezienia dobrom wolom, hehe ... idz juz kurwa
                > spac, Ty stara fatygo!

To dobre na nowy watek
              • radca Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 01:21

> Budujcie domy dziecka i wiezienia dobrom wolom, hehe ... idz juz kurwa
                > spac, Ty stara fatygo!

- gadulo,mozesz miec rozne poglady,ale prosze cie - nie ublizaj mi.
                Ja cie traktuje jak partnera wdyskusji,a wiec badz rowniez odrobine kulturalnysmile

pozdrowienia
                radca
                • Gość: gadula Re: BIS - adres dla Radcy! IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 01:27
                  Hej Radco, przepraszam jesli Ciem urazilem. Widzisz, taki mam sposob
                  "ekspresji" ... Mieszkasz w Austrii juz tyle lat i dalej tu probujesz smutek
                  ludziom wciskac, a to wlasnie moja reakcja. Litosc i tzw. "dobra wola" to
                  ostatnie rzeczy jakie Najjasniejszej Pomrocznej sa dzisiaj potrzebne ...
                  uwazasz Radco, to juz 21 wiek!
                  • baloo1 Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 02:16
                    Litosc i tzw. "dobra wola" to ostatnie rzeczy jakie Najjasniejszej Pomrocznej
                    sa dzisiaj potrzebne ... uwazasz Radco, to juz 21 wiek!

Spoko. Niech gaduklka nie zazdraszcza, Radca jest czlowiekiem wielkiego serca,
                    starczy mu takze litosci i wspolczucia dla gadulki. Dla kazdego
                    potrzebujacego, niezaleznie od wieku.
                    • ozpo| Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 02:47
                      baloo1 napisał:

> Gość portalu: gadula napisał(a):
                      > Litosc i tzw. "dobra wola" to ostatnie rzeczy jakie Najjasniejszej Pomrocznej
                      > sa dzisiaj potrzebne ... uwazasz Radco, to juz 21 wiek!
                      >
                      > Spoko. Niech gaduklka nie zazdraszcza, Radca jest czlowiekiem wielkiego
                      serca,
                      > starczy mu takze litosci i wspolczucia dla gadulki. Dla kazdego
                      > potrzebujacego, niezaleznie od wieku.

na bisie pusto, cza bylo tutaj sie zalapac na krzywy ryj.

--
                      Miedzy rajem a bisem.
                      • baloo1 Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 02:53
                        No wlasnie. Tam jest tak nudno a tutaj tak ciekawie, ze przyszedlem tutaj i
                        usiadlem na czyms miekkim, tak tylko, zeby posluchac madrzejszych i
                        ciekawszych. Ale naprawde nie wiedzialem , ze to czyjs krzywy ryj. Bardzo
                        przepraszam.
                        • ozpo| Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 02:56
                          baloo1 napisał:

> No wlasnie. Tam jest tak nudno a tutaj tak ciekawie, ze przyszedlem tutaj i
                          > usiadlem na czyms miekkim, tak tylko, zeby posluchac madrzejszych i
                          > ciekawszych. Ale naprawde nie wiedzialem , ze to czyjs krzywy ryj. Bardzo
                          > przepraszam.

boolus za takie teksty ro-bot cie wywali.

--
                          Miedzy rajem a realem.
                          • ozpo| p.s. 21.12.02, 02:58
                            ozpo| napisał:

> baloo1 napisał:
                            >
                            > > No wlasnie. Tam jest tak nudno a tutaj tak ciekawie, ze przyszedlem tutaj
                            > i
                            > > usiadlem na czyms miekkim, tak tylko, zeby posluchac madrzejszych i
                            > > ciekawszych. Ale naprawde nie wiedzialem , ze to czyjs krzywy ryj. Bardzo
                            > > przepraszam.
                            >
                            > boolus za takie teksty ro-bot cie wywali.
                            >
                            > --
                            > Miedzy rajem a realem.

boolus najlepiej bedzie jak sobie stad pojdziesz , przenies sie gdzies
                            indziej.nie zasmiecaj radcy watku o pierdlu.

--
                            • baloo1 Re: p.s. 21.12.02, 03:09
                              ozpo| napisał:
                              boolus najlepiej bedzie jak sobie stad pojdziesz , przenies sie gdzies
                              > indziej.nie zasmiecaj radcy watku o pierdlu.

O juz nie przsadzaj. Tyle tu madrych i ciekawych rzeczy napisano, ze Radca
                              na pewno wybaczy mi te moje dwie-trzy glupotki. Zwlaszcza, ze z czystej
                              sympatii je pisalem.
                              • Gość: gadula Re: p.s. IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 03:13
                                baloo1 napisa?:

> Zwlaszcza, ze z czystej sympatii je pisalem.

A moze z czystego sympatico, Ty Ballonie?
                                • baloo1 Re: p.s. 21.12.02, 03:22
                                  Ojej. Ale fajny kalambur Ci wyszedl, Gadulko.
                                  Bardzo mi sie to spodobalo, tak zwiezle i dowcipnie. Naprawde.

No,bardzo mi milo bylo tak sie pozaprzyjazniac i podyskutowac, ale w Europie
                                  jest juz pozno , wiec naprawde juz pojde spac. Juz raz sie zegnalem, ale
                                  akurat sie zjawiles , no i troche sie zasiedzialem w tak milym towarzystwie.
                                  Do jutra, kochany.

Szalom, oczywiscie.
                          • baloo1 Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 03:02
                            Myslisz, ze ten brzydki i niedobry Robert mnie wyrzuci z tego nudnego Bisa ?
                            To dobrze nawet by bylo, zaprzyjaznilibysmy sie wtedy bardziej, Ty i Ja.
                            jeszcze raz przepraszam, ze usiadlem Ci na twarzy, niechcacy to bylo.

No cieplutkie papatki, drogi kolego. Niestety, musze isc spac. Moze jutro
                            zaprzyjaznimy sie jeszcze bardziej. Pa.

Aha. bylbym zapomnial : Szalom.
                        • Gość: gadula Re: BIS - adres dla Radcy! IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 02:58
                          baloo1 napisa?:

> Ale naprawde nie wiedzialem , ze to czyjs krzywy ryj.

Krzywy nos juz by bylo bardziej adekwantne Ballon! Czy wiesz, ze berai
                          kiedys bykl na Mokotowie? Zgadnij gdzie?
                          • baloo1 Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 03:06
                            No maly wlos i bylbym sobie poszedl nie pogadawszy z gadulka. Jakis Berai z
                            krzywym nosem na Mokotowie ? Nie wiem... znacie sie z Sobieskiego ?
                            • Gość: gadula Re: BIS - adres dla Radcy! IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 03:10
                              Nie, biega o Twego soboftura Berie ... na Mokotowie lubial goscic. Spytaj
                              matki, moze Ci cos wyjasni, hehe ...
                              • baloo1 Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 03:17
                                Pytalem sie Mamy, powiedziala, zeby sie spytac Ciebie, gadulko, bo Ty wiesz
                                zawsze najlepiej. I jeszcze prosila, zebys duzo pisal, i na wszelkie tematy,
                                bo madrze i rozwaznie piszesz i za to ona lubi Cie czytac. W ogole wszyscy z
                                przyjemnoscia Cie czytaja.
                                • Gość: gadula Re: BIS - adres dla Radcy! IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 03:22
                                  To siem jeszcze raz dobrze spytaj o tom noc feralna i tow. Beriem ... spij
                                  juz Ty kurewski przydupasie tego lysego palanta z Rajchu ... hehe!
                                  • baloo1 Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 03:51
                                    > To siem jeszcze raz dobrze spytaj o tom noc feralna i tow. Beriem ... spij
                                    > juz Ty kurewski przydupasie tego lysego palanta z Rajchu ... hehe!

Oj, Gadulka sie gniewa na Baloonika. Boczy sie i slow uzywa brzydkich. A moze
                                    tylko sie przekomarza nasz milusunski ?
                                    Pa , moj nowy przyjacielu.
                                    • ozpo| Re: BIS - adres dla Radcy! 21.12.02, 03:56
                                      baloo1 napisał:

> > To siem jeszcze raz dobrze spytaj o tom noc feralna i tow. Beriem ... spij
                                      >
                                      > > juz Ty kurewski przydupasie tego lysego palanta z Rajchu ... hehe!
                                      >
                                      > Oj, Gadulka sie gniewa na Baloonika. Boczy sie i slow uzywa brzydkich. A moze
                                      > tylko sie przekomarza nasz milusunski ?
                                      > Pa , moj nowy przyjacielu.
                                      idzze pijoku juz spac.zasmiecasz wartosciowy watek.ciulu nawet o tym pewnie
                                      nie wiesz.jutro bedziesz przepraszal.

--
                                      Miedzy rajem a nalweka babuni
                                      • Gość: gadula Re: BIS - adres dla Radcy! IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 04:20
                                        Mdli mnie po tym pedale ... tpfu! Na bisie tam nie maja o czym gadac, czy
                                        co?
    • Gość: gadula Re: 'wiezniowie dzieciom ' IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 01:02
      Radco, czy we Wiedniu dobrze spowiadajom?
      • radca Re: 'wiezniowie dzieciom ' 21.12.02, 01:04

> Radco, czy we Wiedniu dobrze spowiadajom?

smile)))

nie jestem we Wiedniu.

radca
        • Gość: gadula Re: 'wiezniowie dzieciom ' IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 01:06
          Ale mam nadzieje, ze siem spowiadasz co jakis czas za Traiskirchen?
          • radca Re: 'wiezniowie dzieciom ' 21.12.02, 01:31

> Ale mam nadzieje, ze siem spowiadasz co jakis czas za Traiskirchen?

Ty jednak masz ciagle obsesje ?

radca
            • Gość: gadula Re: 'wiezniowie dzieciom ' IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 01:34
              Mylisz mnie ze Starm - jego ojciec robil w paszportowym za Czerwonych.
              Dzisiaj w Polsce rzadza chlopcy w czarnych sukienkach, a on dalej swoje!
              • radca Szopki Betlejemskie sa juz u dzieci 21.12.02, 13:53
                Otrzymalem informacje,ze dzisiaj Szopki Betlejemskie stanely juz Domach
                Dziecka w Gluchowie (gmina Chelmza) oraz w Gniewkowie.

Szopke Betlemska dla Gniewkowa odebrala z Zakladu Karnego - Fordon osobiscie
                Panie dyrektor Anna Posinska.

Dla Gluchowa Natomiast odebrali wychowawcy z Domu Dziecka.

Obie te Szopki Betlejemskie ( Zlobki ) juz znajduja sie u dzieci.Wyobrazam
                sobie - jakie to bedzie dla Nich przezycie smile))

pozdrawiam bardzo serdecznie

radca@aon.at
                • Gość: gadula Re: Szopki Betlejemskie sa juz u dzieci IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 18:31
                  No i co Radco, na Bisie dobrze karmia? Ale sie ten Ballon wczoraj zalal ...
                  • radca nie dajmy sie i dzialajmy razem 21.12.02, 19:53

> No i co Radco, na Bisie dobrze karmia? Ale sie ten Ballon wczoraj zalal ...

Najwazniejsze,aby sie tylko nie poddawac.Zdaje sobie sprawe,ze zawsze znajda
                    sie tacy,ze beda przeszkadzac ( nie sugeruje tutaj o nikim).Beda przeszkadzac
                    i beda pomawiac o oszustwa i nieuczciwosc.Ubolewam nad tym, poniewaz zdaje
                    sobie sprawe,ze gdyby tak byl na moim miejscu ktos slaby - padl by.
                    Zniechecilby sie i byc moze odpuscil sobie.Lecz ja akurat jestem niepoprawnym
                    optymista i jesli wierze,ze warto cos robic- czynie to. Moj znak zodiaku -
                    BARAN mowi sam za siebie smile

i chocby nawet nie wiem co ? - to i tak bede dzialal i to tak dlugo,dopoki
                    bedzie mi to sprawialo radosc i satysfakcje.

wiec.. " robmy swoje " i "nie dajmy sie "

Kto chce pomoc - to zapraszam
                    radca@aon.at
                    www.chomik.kip.pl
                    • Gość: gadula Re: nie dajmy sie i dzialajmy razem IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 19:58
                      radca napisa?:

> i chocby nawet nie wiem co ? - to i tak bede dzialal i to tak dlugo,dopoki
                      > bedzie mi to sprawialo radosc i satysfakcje.

Radco czy Ty nam grozisz?
                      • radca Re: nie dajmy sie i dzialajmy razem 21.12.02, 20:04

> Radco czy Ty nam grozisz?

- a czujesz Ty w tym mym dzialaniu - jakies zagrozenie ? smile

radca
                        • Gość: gadula Re: nie dajmy sie i dzialajmy razem IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 20:27
                          Radco kochany - wiezienie to ma byc kara, a nie piknik ... dzialaj, se
                          dzialaj, ale na Bisie. Adres juz znasz, nie?
                          • radca Re: nie dajmy sie i dzialajmy razem 21.12.02, 20:49

> Radco kochany - wiezienie to ma byc kara, a nie piknik ... dzialaj, se
                            > dzialaj, ale na Bisie. Adres juz znasz, nie?

Drogi Gadulo

Tu nie o wiezienie chodzi w tej calej sprawie - lecz calkiem o co innego.
                            Za chwile postaram sie napisac o tym.

Tutaj chodzi o LUDZKIE UCZUCIA.

radca
                            • Gość: gadula Re: nie dajmy sie i dzialajmy razem IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 20:56
                              Radco, nie rob tego! Nie ma takiej potrzeby ... idz do kina, albo na basen.
                            • Gość: olechnowicz Re: nie dajmy sie i dzialajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.02, 21:45
                              radca napisał:

>
                              > .
                              .
                              >
                              > Tutaj chodzi o LUDZKIE UCZUCIA.
                              >
                              > radca

OOOOOOOOOOO,a co to jest???????

• _szvvedka CZEKAMY 22.12.02, 02:45
                              radca napisał:

>
                              > > Radco kochany - wiezienie to ma byc kara, a nie piknik ... dzialaj, se
                              > > dzialaj, ale na Bisie. Adres juz znasz, nie?
                              >
                              > Drogi Gadulo
                              >
                              > Tu nie o wiezienie chodzi w tej calej sprawie - lecz calkiem o co innego.
                              > Za chwile postaram sie napisac o tym.
                              >
                              > Tutaj chodzi o LUDZKIE UCZUCIA.
                              >
                              > radca

Gdzie Cie wcielo Radco?
                      • no-mail gadula i "nam" 21.12.02, 20:13

> radca napisa?:
                        >
                        > > i chocby nawet nie wiem co ? - to i tak bede dzialal i to tak dlugo,dopoki
                        >
                        > > bedzie mi to sprawialo radosc i satysfakcje.
                        >
                        > Radco czy Ty nam grozisz?
                        • _gadula Re: gadula i 'nam' 21.12.02, 21:39
                          Ten "gadula" jest niepoprawny ... tyle razy go prosile, na nic to wszystko!
                          • gazeta.wyborcza.pl Re: DO RADCY! 22.12.02, 03:18
                            Radco,
                            czy zauwazyles, ze SZVVEDKA z ktora tu piszesz podszywa sie pod prawdziwa
                            SZWEDKE
                            ktora pisze rowniez na forum Polonia Bis?
                            • Gość: gadula Re: DO RADCY! IP: *.sympatico.ca 22.12.02, 03:27
                              Prawdziwa Szwedka jest Polkom, hehe ...
                            • kwaku.kwaku.pierdu.pierdu Re: DO RADCY! 22.12.02, 03:32
                              gazeta.wyborcza.pl napisała:

> Radco,
                              > czy zauwazyles, ze SZVVEDKA z ktora tu piszesz podszywa sie pod prawdziwa
                              > SZWEDKE
                              > ktora pisze rowniez na forum Polonia Bis?

no i cozes modrygo powiedziol?nie wazne ktora szwedka, wazne co pisze !
                              • kwaku.kwaku.pierdu.pierdu TEN WATEK MUSI BYC NA GORZE NON STOP!!! 22.12.02, 22:15
                                KTO JESZCZE NIE POZNAL RADCY LEPIEJ ZEBY TO ZROBIL JAK NAJWCZESNIEJ .
                                • chomiczek_ Re: TEN WATEK MUSI BYC NA GORZE NON STOP!!! 15.01.03, 03:41
                                  kwaku.kwaku.pierdu.pierdu napisał:

> KTO JESZCZE NIE POZNAL RADCY LEPIEJ ZEBY TO ZROBIL JAK NAJWCZESNIEJ .
                                  >
                                • _balwanek_ Re: TEN WATEK MUSI BYC NA GORZE NON STOP!!! 05.04.03, 01:03
                            • radca Re: DO RADCY! 22.12.02, 09:21
                              gazeta.wyborcza.pl napisała:

> Radco,
                              > czy zauwazyles, ze SZVVEDKA z ktora tu piszesz podszywa sie pod prawdziwa
                              > SZWEDKE
                              > ktora pisze rowniez na forum Polonia Bis?

Zauwazylem roznice w nazwie nicka smile
                              no... ale to juz inny nick i inna osobasmile

pozdrawiam
                              radca
                              • _balwanek_ Re: DO RADCY! i co dalej? 03.01.03, 22:50
    • jadro Re: 'wiezniowie dzieciom ' 22.12.02, 05:27
    • _szwedka Re: do Radcy 23.12.02, 10:57
      Wesolych Swiat smile
      ps
      chyba zauwazyles ze to nie ja bylam autorka tych bzdur
      pozdrawiam
      • radca do Szwedki 23.12.02, 15:56
        _szwedka napisała:

> Wesolych Swiat smile
        > ps
        > chyba zauwazyles ze to nie ja bylam autorka tych bzdur
        > pozdrawiam

Tak,tak Droga Szwedko
        zauwazylem to od samego poczatku smile Lecz ja staram sie widziec w kazdym
        czlowieku - chociaz "kawalek dobra ".Mysle,ze ten niby "sobowtor " stanie sie
        nawet z czasem zwolennikiem i przyjacielem "lancucha dobrej woli".Stanie sie
        wspierajacym "chomika" w dzialaniach.Wtedy by dopiero widzial- ile daje to
        satysfakcji.

Dzieki za zyczenia Szwedko
        Rowniez Tobie zycze Zdrowych i bardzo radosnych Swiat BOZEGO NARODZENIA
        oraz pomyslnosci w Nowym Roku

pozdrawiam serdecznie
        radca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka