Dodaj do ulubionych

chce sobie kupic nowy samochod w USA

15.04.06, 22:41
W przeciwienstwie do wiekszosci tu udzielajacych porad nie posiadam
nieograniczonych dochodow wiec szukam nowego i NAJTANSZEGO samochodu. Wiem ze
nie bedzie to Hummer ani nawet Honda. Ale nie znam sie na samochodach i nie
wiem co teraz jest tanie. A moze sprzedawcy maja jakies niesamowite promocje
i wypychaja auta za grosze? Wszelkie sugestie beda podziekowane. Acha,
leasing chyba nie =wchodzi w rachube bo oni kaza ubezpieczyc auto a ja z
takich tam powodow ubezpieczyc auta nie moge sad
Obserwuj wątek
    • terra-nova Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 15.04.06, 23:01
      cieniutka z forsa??? Popros tate moze cos sypnie!
      • felix_w Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 15.04.06, 23:21
        czepiasz sie, jak nie wiesz to nie ironizuj.

Otoz sa tanie samochody w USA np Kia i kosztuja zdaje sie ok 10,000 Kiedys byly
        tansze ale teraz nie ma ich nawet na zlomie (Yugo)
    • jot-23 Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 16.04.06, 00:07
      kup sobie toyote yaris za 10 klockow, bedziesz sie czul jak w polsce! win-win
      jak to mowi ten...jak mu tam, temu becwalowi z australii...
      • felix_w Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 16.04.06, 00:27
        przyznaje ze ladnienawet wyglada a przy dzisiejszych cenach bendzyny to
        maszynka do robienia pieniedzy. Szykuje sie przeciez $5 za galon
        www.commondreams.org/views06/0414-31.htm
        • flipflap Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 16.04.06, 02:41
          kia.com/index.php
          KIA RIO 5 -$11000.00

www.hyundaiusa.com/vehicle/lineup/type.aspx
          HYUNDAI Accent - $12500.00

www.ford.com/en/vehicles/vehicleShowroom/default.htm
          Ford Focus - $14000.00

www.chevyshowcase.com/
          2006 Chevy HHR - $15000.00

automobiles.honda.com/models/landing.asp
          Honda Civic - $14500.00

www.nissanusa.com/see_all_nissan_vehicles.html
          Nissan Sentra _$13000.00
          • felix_w Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 16.04.06, 02:59
            dzieki jot and flipflap. Well, somehow I thought that there are cars below
            $10,000
          • jot-23 Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 16.04.06, 03:22
            geely bedziekosztowac ponizej 10k...ale to jeszcze z rok...no i straszny crap
            przez nastepne pare lat
            • felix_w Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 16.04.06, 04:47
              aaa, a wiec to jest to chinskie cudo! Wiedzialem ze Chinczycy przychodza do USA
              z jakimis autkami ale nie wiedzialem ze to jest to.
    • dr.wal2 Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 16.04.06, 12:50
      mirelx napisał:
      Acha, leasing chyba nie =wchodzi w rachube bo oni kaza ubezpieczyc auto a ja z
      takich tam powodow ubezpieczyc auta nie moge sad

a jezeli wjedziesz w kogos to stac cie bedzie na placenie odszkodowania i kupno
      auta dla tej osoby ?
      ja juz od pierwszych godzin na emigracji - bardziej wierze w ubezpieczenia niz
      w banki , pozatem prawie kazde tow.ubezpieczeniowe prowadzi dzialalnosc bankowa
    • redaktor_forum Re: A, dlaczego ma to byc nowe auto ? 16.04.06, 14:28
      Jeżeli masz ograniczone fundusze, to, dlaczego chcesz, aby Twoją krzywdą
      (ciężką, nisko płatną pracą) bogacili się producenci aut ?

Nowe auto kupuje tylko ten, kogo stać na statę ok 10-30% ceny w ciągu 1-2 lat.
      Auta I-ligowych producentów, to nie polskie "Polonezy", takie auto prawidłowo
      eksploatowane będzie jeździć 15-30 lat, a nawet dłużej i zrobi w tym czasie 300
      000 - 500 000 km (w zależności, ile wyjeździsz).

Nie widzę powodu, aby kupować nowe auto przy ograniczonych funduszach, a
      najlepiej kupić 1-3 letnie lekko rozbite za 40-70% ceny nowego i po naprawie
      jeździć przez następne 10 lat, albo do następnej okazji (możliwości kupienia
      kolejnego auta smile) ). Tylko, że w tym przypadku potrzebny jest ktoś, kto się na
      naprawach zna, bo w przeciwnym razie możesz za auto przepłacić, jak również za
      jego naprawę sad(.

pzdr.
    • viper39 Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 16.04.06, 15:24
      mirelx napisał:

> W przeciwienstwie do wiekszosci tu udzielajacych porad nie posiadam
      > nieograniczonych dochodow wiec szukam nowego i NAJTANSZEGO samochodu. Wiem ze
      > nie bedzie to Hummer ani nawet Honda. Ale nie znam sie na samochodach i nie
      > wiem co teraz jest tanie. A moze sprzedawcy maja jakies niesamowite promocje
      > i wypychaja auta za grosze? Wszelkie sugestie beda podziekowane. Acha,
      > leasing chyba nie =wchodzi w rachube bo oni kaza ubezpieczyc auto a ja z
      > takich tam powodow ubezpieczyc auta nie moge sad

www.edmunds.com/
      ntej stronie mozesz znalezc ciekawe podpowiedzi co do ceny i tego co chcesz
      miec w samochodzie
      reszta juz zalezy od ciebie
      • flipflap Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 16.04.06, 16:21
        > mirelx napisał:
        > > leasing chyba nie =wchodzi w rachube bo oni kaza ubezpieczyc auto a ja z
        > > takich tam powodow ubezpieczyc auta nie moge sad

W prawie całych stanach ubezpieczenie jest obowiązkowe. Jak masz samochód
        spłacony to możesz zrezygnować z ubezpieczenia, w obie strony. W tym przypadku
        ubezpieczneie pokrywa straty spowodowane przez ciebie.

Teraz nie ma problemu wziąć samochód na raty. Każdy dealer pomoże tobie.
        $10000.00 pożyczki to około $200.00 na miesiąc spłaty.
        Jak nie stać ciebie na nówkę to kup używany. Wiele renomowanych dealerów nowych
        samochodów posiada też używane samochody.
        • mirelx Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 16.04.06, 17:38
          "W tym przypadku ubezpieczneie pokrywa straty spowodowane przez ciebie."- czy
          pokrywaja tez jak ja spowodowalem drugiemu autku szkode? Czy masz na mysli
          zebym trzymal po splaceniu liability.

Co do uzywanych aut to przekonalem sie ze amerykanskie auta sa niskiej jakosci
          i ostatnio szlag trafil forda. Szlag trafil to juz nawet nie jakas naprawa ale
          silnik, poszla uszczelka pod glowicea przy okazji szlag trafil pierscienie i
          nie dosc ze auto jezdzi na plynie chlodniczym zamiast oleju to jeszcze gubi
          resztki tej mieszanki przez rure wydechowa!!!!!!!!!!!!!!

Ja juz nie mam sily do tych aut made in USA. Potem kupilem Chryslera i juz
          druga pompe paliwa wymieniam w ciagu dwoch lat (pompa $160 +robota $170 ale
          kolega mi zalozyl... te pierwsza jak zakladal to nie zalozyl rurki
          wentylujacej a tym drugim razem licznik nie wskazuje poziomu po nie odczepil
          ramienia z takim cienkim drucikiem co trzymal to ramie w pudelku...

I nie wiem czynowe auta tez maja takie problemy? I nie wiem jak wybrac auto
          uzywane? Rower wyglada slodko w tej chwili. A najgorsze ze benzyna szykuje sie
          po $5 czyli ze duze auta luksusowe spor zwykle pala. Ja rozumiem ze mozna sobie
          pozwolic na benzyne ale nie chce temu vice-kowi napychac kase. On mial refund w
          tym roku cos kilka milionow!!!! Chyba wystarczy ze inni mu placa.

• scag Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 16.04.06, 20:42
            mirelx to watek o samochodach czy polityczny?
            idz kup sobie rower i nie bedziesz sie martwil ani o benzyne, ani o
            ubezpieczenie ani o to ile dales zarobic vice.
            • mirelx Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 17.04.06, 00:48
              ty scat, nie denerwuj sie pisze o czym chcesz jak chcesz to nie czytaj, watek
              byl jaki wyszedl a jak mnie najdzie na pisanie to cie znowu napsze i powiem ze
              jak ci powiedzialem tak ci napisalem bo mnie pisanie przychodzi tak latwo jak
              tobie poowinno przychodzic siusianie. spoko, bro, rower juz mam i bejzbolowke
              tez.
              • felix_w Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 17.04.06, 04:20
                jak masz rower to po co ci samochod?
                • flipflap Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 17.04.06, 07:18
                  Z twoich wypowiedzi wnioskuję że jesteś trochę krótko w stanach. Mówię tak bo
                  inaczej byś rozumiał że samochód tutaj to inaczej pomoc w przemieszczaniu się z
                  jednego miejsca do drugiego. Napewno nie jest to lokata kapitału. W większych
                  miejsowościach możesz sie obyć bez niego ale dużo czasu zajmuje przemieszczanie
                  się metrem czy busami. W mniejszych miejscowościach samochód jest koniecznością.
                  Nie stać ciebie na nowy to musisz kupić sobie używany. Proste jak drut.
                  Ubezpieczenie musisz mieć. Tak czy siak. Jak masz spłacone auto to wystarczy
                  tylko "liability state minimum".
                  Przy kupnie ubezpieczenia musisz okazać USA prawo jazdy. Jak masz prawo jazdy
                  mniej niż trzy lata lub jak jeteś młodszy niż 26 lat to będziesz uznawany jako
                  "risk factor". Dlatego też twoje ubezpieczenie będzie wyższe.
                  Jak masz samochód na spłatach to musisz wykupić pełne ubezpieczenie, żeby
                  kompania finansująca zakup miała pewność zwrotu inwestycji w przypadku wypadku.
                  Jest to normalka. To wszystko kosztuje.
                  Kupno używanego samochodu nie jest takie straszne. Miliony ludzi tak zaczyna.
                  Szczególnie młodzi. Powiem tobie więcej, nie znam jednego emigranta, który na
                  początku kupił nówkę od dealera. Każdy z nas zaczynał od dzionków. Raz masz
                  szczęście drugim razem pech. Jedni znają się na automobilach inni zdają sie na
                  wiedzę tych, ktorzy mówią że się znają. Czasem możesz trafić na dobrą duszę jak
                  ja, co oddaje staruszka za $1.00.
                  Moja rada.
                  Jak nie masz szmalu to kup jakiegoś dzionka tymczasem. Pieniądze wydaj na
                  szkołę angielskiego lub zainwestuj w swoją przyszłość. Jak zaczniesz zarabiać
                  dobre $$$ to sobie kupisz cokolwiek zechcesz. Nikt tutaj nie patrzy jakim
                  autem dzionkiem jeździsz. Chyba że jest to porszak(convertible) lub coś
                  lepszego ale to inna para kaloszy. Wtedy masz znacznie więcej kłopotów z
                  wytłumaczniem się twojej żonie dlaczego widziano ciebie na hajłeju
                  uśmiechniętego, w towarzystwie młodej kobiety. Bardzo szybko dowiesz się że
                  ubezpieczenie nie pokrywa kosztu wymiany opon, przeciętych nożem prze twoją
                  lepszą połowę.
                  Tak czy siak powodzenia.
                  • starypolonus Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 17.04.06, 07:44
                    flipflap napisał:

> nie znam jednego emigranta, który na
                    > początku kupił nówkę od dealera.

Znam takiego emigranta
                    w 1982 kupil nowke od dealera
                    a byl auto mechanikiem
                    I wiesz co? On mial wiecej rozumu niz cala reszta ktora kupowala dzanki
                    • flipflap Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 17.04.06, 07:52
                      > Znam takiego emigranta
                      > w 1982 kupil nowke od dealera
                      > a byl auto mechanikiem
                      > I wiesz co? On mial wiecej rozumu niz cala reszta ktora kupowala dzanki

I Chwała mu.

Mnie jak i wielu innych nie stać było na kupno nowego samochodu.
                      Natomiast stać mnie było na zainwestowanie kilku tysiecy w szkołę. Dzięki temu
                      mogłem sobie kupić kilka nowych samochodów później i nie tylko.
                      • starypolonus Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 17.04.06, 07:56
                        on tez zainwestowal w kosciol i bardzo dobrze na tym wyszedl
                        a co do szkol to polska milicja go dobrze wyszkolila
                        mlody czlowiek od lat zyjacy z ...?
                        • flipflap Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 17.04.06, 08:03
                          starypolonus napisał:

> on tez zainwestowal w kosciol i bardzo dobrze na tym wyszedl
                          > a co do szkol to polska milicja go dobrze wyszkolila
                          > mlody czlowiek od lat zyjacy z ...?

U mnie jest druga w nocy (2am EST). Ja piję balentyniaka ale za cholerę nie
                          skumałem o czym ty piszesz, i do czego się ma to odnosić.
                          Jak smolisz coś po cichu to daj znać. Ja się przyłączę.
                          • flipflap Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 17.04.06, 08:08
                            flipflap napisał:

> starypolonus napisał:
                            >
                            > > on tez zainwestowal w kosciol i bardzo dobrze na tym wyszedl
                            > > a co do szkol to polska milicja go dobrze wyszkolila
                            > > mlody czlowiek od lat zyjacy z ...?
                            >
                            >
                            > U mnie jest druga w nocy (2am EST). Ja piję balentyniaka ale za cholerę nie
                            > skumałem o czym ty piszesz, i do czego się ma to odnosić.
                            > Jak smolisz coś po cichu to daj znać. Ja się przyłączę.
                            >

Ups.
                            Nie 2am EST tylko EDT.
                            Balentyniak wali troszeczkę.
                            • starypolonus Re: chce sobie kupic nowy samochod w USA 17.04.06, 08:16
                              wiem ze trudno skojarzyc
                              po prostu facet nie inwestowal w nauke
                              on stal sie osoba wierzaca
                              i w krotkim czasie oskubal kilka dewotek z calozyciowego ich dobytku
                              od kilkunastu lat nie pracuje zyjac z ...?
                              Polska szkola policyjna bardziej go przygotowala do zycia niz uniwersytety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka