Dodaj do ulubionych

Autostradą pod prąd

21.09.10, 11:52
Widzieliście? :

kontakt24.tvn.pl/temat,pod-prad-czolowka-smierc-jest-nagranie-z-obwodnicy,23950.html
Ponieważ to nie pierwszy raz, to abstrachując od dyskusji pod materiałem, jednak okresowe badania kierowców w pewnym wieku powinny być obowiązkowe.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • franek-b Re: Autostradą pod prąd 21.09.10, 12:05
      Hmm pytanie czy to kwestia wieku (w końcu jechała tam 35 letnia kobieta...), choć jest to jakaś poszlaka. Kurcze zupełnie bezsensowna śmierć :-(
      • edek40 Re: Autostradą pod prąd 21.09.10, 12:56
        > Kurcze zupełnie bezsensowna śmierć :-(

Kurcze, naprawde nie moge pojac, jak mozna wjechac pod prad w ogole? Jak mozna kontynuowac jazde?. To juz nawet nie kwestia zignorowania znaku zakazu wjazdu, a czegos, co mi umyka w pojmowaniu takich zachowan. Jak mozna bowiem nie zauwazyc, ze obok jest druga jezdnia?!

Faktem jest, ze zdarza sie to wszedzie.
        • franek-b Re: Autostradą pod prąd 21.09.10, 13:14
          Są takie miejsca gdzie tego typu rzeczy (jak równoległa jezdnia występują). Gość jechał grzecznie prawym pasem (jego jezdni), więc w jego odczuciu jechał zupełnie poprawnie i prawidłowo, jeśli nie zauważył znaków itd.
          Pamiętam swoje pierwsze jazdy na niemieckich autobahnach i też czułem się niepewnie i zagubiony na ślimakach. Mając 77 lat człowiek już nie postrzega rzeczywistości równie sprawnie jak 50 latek i chyba to ta przyczyna. Co nie znaczy, że jestem za odbieraniem PJ starszym ludziom.
          • tomek854 Re: Autostradą pod prąd 21.09.10, 13:21
            Ale wjeżdżajac w jezdnię pod prąd, trzeba było przeciąć dwukrotną ciąglą i minąć znaki zakazu. A to już jest niezbyt...
            • edek40 Re: Autostradą pod prąd 21.09.10, 13:24
              > Ale wjeżdżajac w jezdnię pod prąd, trzeba było przeciąć dwukrotną ciąglą i miną
              > ć znaki zakazu. A to już jest niezbyt...

Z reguly wymaga to rowniez niezlego oberka na drodze, bo droga jest skierowana pod nieergonomicznym katem.
              • derwisz911 Re: Autostradą pod prąd 23.09.10, 15:46
                Nie znam drogi konkretnej, ale na Zakopiance w Myslenicach co najmniej trzykrotnie w swoim zyciu mijalem kogos jadacego nie ta jezdnia co trzeba.

Zawsze byly to auta z zagranicy. Jak ktos nie zna pewnych glupio oznaczonych lub nieoznaczonych odcinkow, takie cos sie moze przydarzyc.

Fajnie, jak by skomentowal to ktos, kto zna okolice. Prydaloby sie tez zeznanie osieroconej pasazerki gdzie wlaczyli sie do ruchu na tej drodze...
    • rapid130 Re: Autostradą pod prąd 21.09.10, 14:02
      Okresowe badania dla dziadków? Co wy?
      Szwedzi ich nie robią i czy trup ściele się im gęsto?

Ciekawi mnie jedno.
      Czemu nie ma w polskiej TV, do kolacji, spotów pokazujących jak się jeździ po autostradzie?
      Czemu nie ma - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - że wiele leków działa na kierowcę gorzej niż zakrapiana balanga.

Jest tylko jednostronne ględzenie, że przyczyną wszystkiego złego jest nadmierna prędkość.
    • dr.verte Re: Autostradą pod prąd 23.09.10, 19:39

burak filmujacy to tez jest zalamujacy , mogl probowac co robic , trabic , otworzyc okno i
      pukac sie w leb , moze pisac cos na kartce:JEDZIESZ POD PRAD! , a tu tylko , kurwa
      ale debil zaraz sie rozpierdoli , jebnie...pewnie myslal o ogladalnosci na jutubie ciul...
      • yamasz Re: Autostradą pod prąd 23.09.10, 20:45
        Bo są ludzie i ludzie. Moja mama dzisiaj się dowiedziała, że od pół roku jeździ dieslem, i że przed odpaleniem trzeba poczekać aż zgaśnie taka pomarańczowa spiralka, a nie chechłać dopóki nie załapie.
        Dobrze, że to zawsze ja tankuje. :)
        • wolfgang87 Re: Autostradą pod prąd 23.09.10, 21:04
          Nie no sorry. Być może ktoś jest nierozgarnięty, ale kurde.... autostrada naprawdę wyróżnia się z innych dróg drrrrrrastycznie. Pomylić kierunek - no nie wiem, zdarzyć się może, pomyłki chodzą po ludziach. Ale brnąć w to z prędkością 100kmh ??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka